Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
23-02-2017 17:15:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kolding Kommunes Landsbysamarbejde - KKL |
Sted: |
Mødelokale 1.2 Øst, Nytorv 11 |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 14/2131
Resumé
Kolding Kommunes Landsbyforum (KLF) og Kolding Kommunes Centerbysamarbejde (KKC) orienteres på et fællesmøde om den igangværende revision af kommuneplanen og i hovedtræk, hvad forslag til kommuneplan 2017-2029 for Kolding Kommune kommer til at indeholde. Orienteringen sker som optakt til offentlig høring af forslag til kommuneplan, der forventes påbegyndt i april 2017.
Planafdelingen vil fremlægge punktet i forvaltningens auditorium varighed ca. 30 min.
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Kommuneplanen revideres hvert fjerde år, i forlængelse af planstrategiens revisionsbeslutning. Den samlede kommuneplan for Kolding Kommune består overordnet set af en fælles kommuneplan for Trekantområdets 7 medlemskommuner, og en lokal del for Kolding Kommune. Trekantsamarbejdet indebærer også, at planstrategien består af henholdsvis en fælles del for Trekantområdet og en lokal del for Kolding Kommune.
I forlængelse af Byrådets godkendelse af Planstrategi 2015 den 31. august 2015, blev der i september 2015 gennemført indkaldelse af idéer og forslag til kommuneplanrevision, hvor der blandt andet indkom ønsker til nye byudviklingsområder.
På det grundlag foretog Økonomiudvalget den 18. januar 2016 nogle principielle beslutninger i forhold til kommuneplanens opbygning, indhold og prioritering af revisionsemner (pkt. 15-17). Økonomiudvalget godkendte blandt andet, at den lokale del af kommuneplanen opbygges tematisk, fremfor som den gældende kommuneplan 2013, hvor opbygningen tager udgangspunkt i 14 områdeplaner - en model, der blev introduceret i forbindelse med Kommuneplan 2009. Med en tematisk opbygget kommuneplan nedbringes materialets omfang, kommuneplanens forskellige dele får en mere klar rolle, og desuden er materialet i højere grad egnet til at videreudvikle en egentlig digital, webbaseret kommuneplan. Dette vil give borgere, investorer, administrationen og øvrige brugere endnu bedre muligheder for at navigere rundt i det omfattende og komplekse materiale.
På Økonomiudvalgets møde den 18. april 2016 blev godkendt hvilke nye byudviklingsområder, ændret anvendelse og omfordeling af arealudlæg, der indarbejdes i kommuneplanforslaget (punkt 18).
Forslag til kommuneplan 2017 vil blive behandlet på udvalgsmøder i marts, med henblik på byrådets godkendelse af forslagets offentlige fremlæggelse i en 8 ugers høringsperiode, med forventet start i april 2017.
By- og Udviklingsforvaltningens Planafdeling orienterer på mødet om kommuneplanrevisionen og det kommende kommuneplanforslag.
Den gældende kommuneplan for Kolding Kommune, fra 2013, og byrådets planstrategi 2015 for Kolding Kommune og revision af kommuneplanen, fremgår af kommunens hjemmeside, på www.kolding.dk/borger/planer-projekter/kommuneplaner/kommuneplaner-forside
Beslutning Kolding Kommunes Landsbyforum - KLF den 23-02-2017
Godkendt.
Sagsnr.: 14/2131
Resumé
Kolding Kommune har modtaget ansøgninger til årets landsbypulje på godt 3 mio. kr.
18 landsbyer har fremsendt 61 projektansøgninger, som spænder vidt fra indkøb af materialer til forbedring af stier, til anlæg af nye stier og skitseprojekter, der skal forskønne og forbedre deres lokale miljøer.
Der er fortsat stor interesse for at sikre forsamlingshusene gode betingelser med nyt inventar og løbende vedligeholdelse.
Samtlige ansøgninger er vedhæftet sagen som bilag.
Kontaktforum har på mødet den 2. februar 2017 forsøgt at finde en fælles løsning på fordeling af puljemidlerne inden for budgetrammen.
Som udgangspunkt blev de allerede igangsatte projekter prioriteret,
Kontaktforums forslag til fordeling af Landsbypuljen 2017 kan ses af vedhæftede skema.
Udvalgte projekter vil blive nærmere gennemgået på mødet den 23.
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
De projekter, der gennemgås på mødet er følgende:
Sjølund (2)
Der blev afsat midler i 2016 til udarbejdelse af et skitseprojekt for området omkring Brugsen.
Der er et stort ønske om at området skal fremtræde mere harmonisk,
enkelt og nutidigt.
Eksisterende facade
Fremtidig facade
Skitseprojektet har været diskuteret med medlemmer af bestyrelsen og brugsuddeleren og forslaget er blev positivt modtaget.
Skitseprojektet er endnu ikke helt færdiggjort, men forventes med ændringer og med økonomisk etapeopdeling af blive afsluttet i løbet af foråret.
Forvaltningens skilte- og trafikkyndige medarbejdere har været med i forløbet.
I første omgang er det et stort ønske at ”rydde op” og få parkeringspladsen forskønnet og få området til at fremstå mere hensigtsmæssigt.
Forslag til beplantning ved og omkring Brugsen
Der ansøges derfor om midler til at opsætte en mere funktionel og smuk afskærmning af varegården. Placering er vist på planen yderst til højre.
Samtidig ansøges der om at få plantet en bøgehæk som afskærmning af p-pladsen.
Kontaktforum kan anbefale ansøgningen på i alt 85.000 kr.
Skanderup (6)
Dobbeltrettet cykelsti fra Skanderup til Kirkebyen.
Forslag til linjeføring langs eks. vej og bevarelse af eks. tjørnehegn
Luftfoto af linjeføring og markering af nyt skel (med blåt)
Der blev afsat puljemidler i 2016 til udarbejdelse af cykelstiprojektet i Skanderup. Ligeledes blev der afsat midler til anlæg af den første strækning fra Skanderup til rundkørsel. Da aftalen om erhvervelse af den 5 m brede zone langs med vejen ikke faldt på plads inden årsskiftet, blev de afsatte puljemidler i 2016 anvendt til andet landsbyprojekt.
Projektet udvikles i samarbejde mellem Skanderup Landsbyråd, medarbejdere fra Vej og Park og Trafik, samt rådgiver.
Der er enighed om at linjeføringen og opbygning af stien er hensigtsmæssig og at det eksisterende hvidtjørnehegn bevares så vidt muligt.
Bærelaget er tilstrækkeligt opbygget til at kunne bære asfalt, når det bliver aktuelt
Det vil være nødvendigt at etablere et afvandingstrug i rabat mellem vej og sti. Det oplyses, at visse steder kan der kobles på den eksisterende rørledning, der løber langs vejen.
Forvaltningen oplyser, at der har været indledt forhandlinger med ejeren af arealet. Der er behov for et nyt møde, hvor forvaltningen nærmere redegør for de tekniske detaljer, herunder bevarelse af hegnet. Det forventes, at der er positiv indstilling til at sælge jorden.
Kontaktforum foreslår, med forventning om at erhvervelse af jorden falder på plads, at der afsættes 450.000 kr. til anlæg af den dobbeltrettede cykelsti for at styrke trafiksikkerheden. Heraf vurderes det, at der er lokal indsats for ca. 50.000 kr.
Stiens fulde udstrækning
Viuf (10)
Viuf Aktivitetspark
Stiens endelige placering og legeplads nederst
I efteråret 2016 blev der plantet træer og buske i den allerede etablerede blomstereng. Ændringen fra en ”ren” græsplæne til et mere naturvenligt og varieret område er blevet mere markant. Oplevelserne er blevet større og søen holder vand!
Der vil med færdiggørelsen af grusstien blive bedre mulighed for de omkringboende at færdes i området.
Kolding Kommune har igangsat byggemodningen af området umiddelbart vest for legepladsområdet. Der er derfor lavet åbning i hegnet til en stiforbindelse i det sydvestlige hjørne. I det nordvestlige hjørne laves der forbindelse til boligområdet med anlæg af en trappebro.
Kontaktforum foreslår, der afsættes 35.000 kr. til færdiggørelse af stien.
Legepladsen
Viuf Medborgerforening ønsker at få udarbejdet et skitseprojekt for legepladsen. Vej og Park oplyser, at de har opsat nogle midlertidige legeredskaber indtil videre. I arbejdet med skitseprojektet skal der fastlægges hvilke legeredskaber der ønskes opsat.
Kontaktforum foreslå der afsættes 20.000 til det.
Jordrup (14)
Færdiggørelsen af Jordrup Bypark nærmer sig en afslutning. Puljen har gennem de seneste 4 år bevilliget de nødvendige midler til at Jordrup kan få sit fælles bynære rekreative område med aktiviteter for alle aldre.
Arbejdet med opførelse af Jordruphytten og Tarzanbanen er fortsat i gang, og Hansenberg oplyser, at de i løbet af få uger kan afslutte dette arbejde.
Anlægsarbejdet med anlæg af sceneområdet og bålplads er i fuld gang og der vil i løbet af foråret blive plantet flere træer og buske.
Kontaktforum anbefaler, at der afsættes i alt 127.000 kr. til færdiggørelse.
Jordrup Borgerforening vil festligholde færdiggørelsen af deres nye bypark og foreslår lørdag den 26. august 2017 til denne fejring.
Tarzanbane og Jordruphytte
Harte (15)
I 2013-14 blev der udarbejdet et skitseforslag for hele bymidten i Harte,
fra forsamlingshuset til idrætscenter. Forslaget blev lavet dels for at højne trafiksikkerheden ved skolen og dels for at forskønne bymidten.
Forslag til forskønnelse af Harte bymidte-detailprojekt
Der blev i 2016 afsat midler til at udarbejde et detailprojekt for en mindre strækning. Detailprojektet er udarbejdet i samarbejde med en lokal arbejdsgruppe, trafikafdelingen og rådgiver.
Arbejdsgruppen ansøger om, at der afsættes midler til en ny etape af projektet. Kontaktforum foreslår, at der afsættes 125.000 kr. Forvaltningen vil foreslå, at man får færdiggjort området omkring idrætscenter og menighedshus. Det vil primært være en styrkelse af beplantningen i begge vejsider.
Beplantningen vil ud over at danne en samlende effekt også virke hastighedsdæmpende.
Landbomuseet
Planlægningsområdet for Landbomuseet i Harte Skov
Landbomuseets bestyrelse har anmodet om støtte til at få udarbejdet en helhedsplan for området for at lette arbejdet med at prioritere og planlægge opgaver og aktiviteter.
Der er mange frivillige tilknyttet Landbomuseet og derfor er der også mange ideer og forslag, som virker bedst, når det går i samme retning.
Kontaktforum har været positiv omkring ansøgningen og vurderer at Landbomuseet kan få et tilskud på 65.000 kr. i denne omgang.
Beslutning Kolding Kommunes Landsbyforum - KLF den 23-02-2017
Godkendt.
Beslutning Miljøudvalget den 03-04-2017
Godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 14/2131
Resumé
Der er igangsat et samarbejde med Region Syddanmark om at afholde en fælles Landsbykonference i Kolding i september 2017.
Formålet med konferencen er bl.a. at de frivillige i Sydjyllands landsbyer kan mødes og blive inspireret og udveksle erfaringer.
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Forvaltningen oplyser, at der er nedsat en styregruppe med deltagelse fra formand for miljøudvalget, Region Syddanmark, DGI, miljøchef, Kontaktforum og medarbejdere fra forvaltningen.
Der er endvidere nedsat en arbejdsgruppe, udsprunget af styregruppen.
Der arbejdes sammen med chefkonsulent for lokal udvikling, Carsten Blomberg Hansen fra DGI til at bistå med viden, erfaring og praktisk tilrettelæggelse.
Et program for dagen, lørdag den 30. september 2017, er under udarbejdelse.
Der er opstillet et råprogram, der indtil videre betragtes som en strukturering af dagens forløb:
9:30 Registrering og kaffe
10:00 Velkomst ved Kolding Kommune og Region Syddanmark
Erhvervsminister som ansvarlig for landdistrikterne
Introduktion til konferencen
10:45 Tre forskellige, inspirerende indlæg
12:00 Frokost
13:00 Fem forskellige sessioner:
Klyngelandsbyer,
Det fysiske miljø, udvalgte eksempler fra landsbyer
Landsbyen lever,
Lokale råvarer, hvordan
????????????????????????? andre, andet
15:00 Kaffe og samling og fremlæggelse af konklusioner
16:00 Opsamling, sammenfatning og det videre forløb
17:00 Fællesspisning – og overrækkelse af frivilligpris
Beslutning Kolding Kommunes Landsbyforum - KLF den 23-02-2017
Godkendt.