Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
13-11-2018 08:30:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
Kolding Bibliotek |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 17/14905
Resumé
Første led i revisionen af Kolding Kommunes Designvision er indledt gennem 3 Byrådsseminarer afholdt mellem maj og august 2018.
På nærværende udvalgsmøde præsenteres et oplæg ved Anette Kold, afdelingschef, Strategisk Vækst, til nærmere drøftelse.
Oplægget præsenteres for alle fagudvalg og for udvalgte eksterne aktører, herunder uddannelses- og kulturinstitutioner.
Præsentationen og den efterfølgende drøftelsen skal sikre, at der sker sammenhæng mellem visionens overordnede temaer og de strategiske indsatser og projekter, som er igangsat eller ønskes realiseret under det pågældende fagudvalg. Formålet med drøftelserne er at sikre en forankring af Vision 3.0 hos relevante interne og eksterne aktører, så realiseringen af visionen fortsat sker gennem en fælles indsats.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at fagudvalgets input til Vision 3.0 drøftes som led i processen mod en revision.
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Forslaget til Vision 3.0 blev drøftet og udvalgets bemærkninger indgår i den videre proces. Kulturudvalget ser sig som væsentlig bidragyder til at realisere visionen og kan byde ind med indsatser og initiativer til såvel udvikling af visionær velfærd, læring og udvikling af fremtidens kompetencer, bosætning og byliv og vækst og innovation.
Kulturudvalget vil foreslå, at Kultur & Fællesskaber kan udgøre et femte strategisk spor.
Sagsfremstilling
Økonomiudvalget besluttede 20. februar 2018, at der skulle gennemføres en opdatering og aktualisering af Kolding Kommunes Designvision. Revisionen sker med udgangspunkt i 3 Byrådsseminarer, hvor følgende emner har været præsenteret og diskuteret som inspiration for revisionen:
-Vækst og erhvervsudvikling samt Cirkulær Økonomi og produktion.
-Velfærdsudvikling og FN´s verdensmål.
-Uddannelse og viden og internationale relationer.
På alle fagudvalg præsenteres nu et oplæg til nærmere drøftelse med det formål at opsamle politiske intentioner og ambitioner fra allerede pågåede dialoger i udvalg. Dertil hentes der input fra udvalgte eksterne samarbejdspartnere med det formål at etablere en styrket fortælling om et fælles mål på tværs af aktører.
Vision 3.0 forventes at blive paraply for udvalgte programmer og projekter, som skal realisere og aktivere visionen og som er af strategisk betydning for forståelse og synliggørelse af ‘Vi designer livet’.
Vision 3.0 bygger videre på erfaringer fra den tidligere vision og er en videreførelse af et langsigtet visionsarbejde
Anette Kold, afdelingschef, Strategisk Vækst, deltager på udvalgsmødet med mundtligt oplæg til drøftelse.
Vision og udvalgspolitikker
I By- og Udviklingsforvaltningen arbejdes strategisk med visionen som overligger i forhold til de 4-årige udvalgspolitikker og 2-årige fokusområder. Oplæg til udvalgspolitikkerne er udviklet på baggrund af seminarer i udvalgene, og afventer nu den endelige godkendelse af Vision 3.0.
Når Byrådet har godkendt Vision 3.0, vil forvaltningen eventuelt revurdere teksten i udvalgspolitikken og herefter fremlægges udvalgspolitikken for udvalget på februar-mødet 2019 til endelig godkendelse.
Det vil her foreslås, at udvalgspolitikken er gældende fra 2019-2022, således at et udvalg har 1 år til at få udviklet og godkendt en udvalgspolitik efter ikrafttrædelse af udvalgsperioden.
Bilag
Sagsnr.: 18/11197
Resumé
Kolding Musikskole præsenterer Visions- og Handleplan for 2018-2028 til godkendelse i Kulturudvalget.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget godkender Visions- og Handleplan for 2018-2028.
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Godkendt.
Sagsfremstilling
I 50-året for Kolding Musikskole har musikskolen udviklet en visions- og handleplan for musikskolens virke de kommende 10 år.
Planen er udarbejdet med afsæt i, at det altid er eleven, der er i centrum. Planen udstikker retningen og omfanget for musikskolens udvikling.
Nogle mål vil kunne nås inden for de rammer musikskolen arbejder med i dag, mens andre vil kræve forandringer – det gælder både i form af samarbejder, økonomi og rammer i øvrigt.
Visions- og Handleplanen er blevet til i tæt samarbejde med alle ansatte på Kolding Musikskole under inddragelse af elever, forældre, støtteforening, musikskolebestyrelse og samarbejdspartnere i øvrigt. Det har været en proces med et åbent forløb, der tog sin begyndelse for cirka et år siden.
Visions- og Handleplanen er godkendt af lærerfagråd, MED-udvalg samt Musikskolebestyrelsen. Musikskolebestyrelsen har forpligtet sig selv, og dermed ledelsen, på mindst en gang årligt, at følge op på hvor langt implementeringen af visionen er kommet.
Bilag
Sagsnr.: 18/28470
Resumé
Bestyrelsen for Trekantområdet Danmark har besluttet, at der skal udarbejdes en Strategi for Vækst og attraktivitet Trekantområdet.
Strategien er udarbejdet i form af visioner samt mål og fokus for 4 strategiske spor, som er:
- Erhvervsudvikling,
- Arbejdsmarked og uddannelse
- Bosætning, kultur og oplevelser
- Mobilitet og forsyning
Der er nu udarbejdet et udkast til fælles strategi, som her i efteråret 2018 fremsendes til de enkelte kommuner til politisk kommentering, inden der færdiggøres et forslag til fælles strategi for Trekantområdet Danmark.
Sagen behandles i
Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, Teknik- og Klimaudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget, Kulturudvalget og efterfølgende udarbejdes der en samlet sag til Økonomiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter udkast til strategi for vækst og attraktivitet i Trekantområdet.
Beslutning Plan-, Bolig- og Miljøudvalget den 07-11-2018
Drøftet.
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Forslaget til Trekantområdets strategi for vækst og attraktivitet blev drøftet. Kulturudvalget ser med tilfredshed på, at udviklingen af kulturlivet er prioriteret som en væsentlig forudsætning for vækst og bosætning i hele Trekantområdet. Kulturudvalget i Kolding lægger vægt på, at strategien er med til at skabe rammer for at lokale kunstnere, kulturaktører og -entreprenører i samarbejde udvikler og skaber kultur på tværs af genrer og grænser
Sagsfremstilling
Bestyrelsen for Trekantområdet Danmark har besluttet, at der skal udarbejdes en Strategi for Vækst og attraktivitet i Trekantområdet. Som en del af denne beslutning indgår dertil, at strategien skal rumme den fælles del af planstrategien for de syv kommuner i Trekantområdet. Dette følger praksis i det fælles plansamarbejde i Trekantområdet, hvor planstrategierne siden kommunalreformen har været en kombination af en fælles del for Trekantområdets kommuner og en lokal del for Kolding Kommune.
I den sammenhæng pågik der administrativt forarbejde i 2017, som grundlag for den efterfølgende politiske involvering i udarbejdelse af en fælles strategi for samarbejdets syv kommuner.
I forbindelse med konstitueringen af Kolding Byråd på mødet den 1. december 2017 blev der udpeget medlemmer til de politiske følgegrupper, nedsat i forbindelse med strategiens udarbejdelse. Endvidere blev der den 25. april 2018 afholdt et politisk strategisymposium for de 7 byråd på Volkerts Fylke i Kolding, hvor der blev debatteret retning og indsatser på baggrund af foreliggende oplæg.
Med afsæt i ovenstående foreligger der nu et udkast til fælles strategi, som her i efteråret 2018 er fremsendt til de enkelte kommuner til politisk kommentering, inden der færdiggøres et forslag til fælles strategi for Trekantområdet Danmark.
I Kolding Kommune er det besluttet, at fremsende udkastet til kommentering i relevante fagudvalg.
- Erhvervsudvikling til Plan-, Bolig- og Miljøudvalget.
- Arbejdsmarked og uddannelse til Arbejdsmarkedsudvalget.
- Bosætning, kultur og oplevelser til Plan, Bolig og Miljøudvalget og Kulturudvalget.
- Mobilitet og forsyning til Teknik og Klimaudvalget.
Dertil forelægges den samlede strategi samt de enkelte udvalgs bemærkninger i Økonomiudvalget.
Strategiens indhold
Strategien er udarbejdet i form af visioner samt mål og fokus for 4 strategiske spor, som er:
- Erhvervsudvikling.
- Arbejdsmarked og uddannelse.
- Bosætning, kultur og oplevelser.
- Mobilitet og forsyning.
Som supplement til strategien er der udarbejdet et baggrundshæfte, som også indeholder en række indsatsområder for de 4 spor.
For de 4 strategiske spor opsætter strategien følgende visioner:
- Trekantområdet er Danmarks mest attraktive business region. Vi har en ubestridt position som Danmarks Produktionscentrum med stor international konkurrencekraft gennem fortsat fokus på innovation, design og teknologi.
- Trekantområdet har Danmarks stærkeste samarbejde med erhvervslivet om uddannelse, tiltrækning, rekruttering og kompetenceudvikling af den arbejdskraft, der er nødvendig for at fastholde og styrke væksten.
- Trekantområdet er en kulturmetropol, der skaber ideelle rammer for det gode liv. Her kombineres et mangfoldigt by- og kulturliv og en rig og varieret natur med et attraktivt jobmarked.
- Trekantområdet er Danmarks trafikale centrum med en effektiv infrastruktur og høj mobilitet – med tilstrækkelig kapacitet og gode forbindelser for alle. Samtidig tilbyder vi borgere og virksomheder optimale fysiske rammer med stor vægt på bæredygtighed og forsyningssikkerhed.
Dertil sætter strategien fokus på, at Trekantområdet er et samarbejde med fokus på, at der er tale om et fællesskab præget af fornuft og den merværdi, som samarbejdet kan rumme, når vi giver hinanden lov og plads til at lykkes. Vi samarbejder for at skabe muligheder præget af enkelhed, fornuft og klare rollefordelinger.
Der er fokus på det tætte samarbejde på 3 områder:
- Interessevaretagelse.
- Branding og Synlighed.
- Strategiske initiativer.
Erhvervsudvikling
I det udarbejdede udkast til strategien fastholdes visionen om, at Trekantområdet er Danmarks produktionscentrum. Med det som afsæt, skal der fokus på gode rammer for vækst, som bl.a. er effektiv og hurtig sagsbehandling.
Vi har fokus på samspil med de nationale interesser. Der skal arbejdes med nationale klynger samt understøttelse og udbygning af styrker inden for cirkulær produktion, Industri 4.0, transport og logistik, fødevarer og turisme.
Trekantområdet vil fortsat være Vestdanmarks foretrukne region for internationale virksomheder og investorer.
Trekantområdet vil have et stærkt miljø for innovation og teknologisk udvikling for produktionsvirksomheder. Dertil vil Trekantområdet have Danmarks mest entreprenante kultur.
De ovenstående beskrevne fokusområder og mål, er efter forvaltningens vurdering i tråd med de indsatsområder og visioner Kolding Kommune arbejder med inden for erhvervsudvikling.
Bosætning, kultur og oplevelser
Strategien sætter fokus på, at bosætning, kultur og oplevelser er stærk forbundne emner.
Vi vil sammen styrke fortællingen om Trekantområdet som Danmarks bedste sted at bo, leve og besøge. Det indebærer ikke mindst at udvikle Trekantområdet, som en kulturmetropol med et levende og mangfoldigt kulturliv og med markante events og oplevelser, der tiltrækker både turister og nye borgere.
Det kan også opnås, da Trekantområdet har en fantastisk beliggenhed midt i landet – med smukke landskaber og natur, levende byer med et sprudlende kulturliv og et af Danmarks mest attraktive jobmarkeder.
Det er forvaltningens vurdering, at Kolding Kommune sammen med de øvrige kommuner i Trekantområdet skal have en ambition om øget bosætning, bl.a. med fokus på beliggende og de gode kulturelle muligheder og oplevelser.
I bilag 2 uddybes de potentiale indsatser, som der kan arbejdes med til realisering af strategien.
Bilag
Sagsnr.: 18/8078
Resumé
Mungo Park Kolding fremsender årsrapport, samt revisionsprotokollat for regnskabsåret 2017/18 til godkendelse. Regnskabsåret løber fra 1. juli 2017 til 30. juni 2018.
Årsrapporten udviser et overskud på 81.727 kr.
Egenkapitalen udgør pr. 30. juni 2018 i alt 1.089.449 kr. mod 1.007.722 kr. i juni 2017.
Regnskabet er revideret af BDO Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, og revisionen har ikke givet anledning til forbehold.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Mungo Park Koldings Årsrapport 2017/2018 med tilhørende revisionsprotokollat godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Mungo Park Kolding skal, jf. den indgåede egnsteateraftale, fremsende regnskabet til Kolding Kommunes godkendelse.
Regnskabet udviser et overskud på 81.727 kr. mod et budgetteret overskud på 73.800 kr., hvilket betyder, at egenkapitalen pr. 30. juni 2018 udgør i alt 1.089.449 kr. mod 1.007.726 kr. pr. 30. juni 2017.
Der har været udgifter på i alt 10.115.259 kr. mod budgetterede udgifter på 9.305.200 kr.
Der har været indtægter på i alt 10.196.986 kr., mod budgetterede indtægter på 9.379.000 kr. Tilskud udgør 8.415.835 kr. Kolding Kommunes tilskud er på 7.580.750. Dertil kommer tilskud fra Kulturstyrelsen og andre sponsorer
Indtægter fra billetsalg udgør 777.997 kr. mod budgetterede billetindtægter på 808.000 kr.
Øvrige indtægter udgør 1.005.417 kr. mod budgetterede øvrige indtægter på 402.000 kr. De øvrige indtægter er bl.a. sponsorater, tilskud, kontingenter og cafedrift m.v.
I sæsonen er der afviklet i alt 191 forestillinger og arrangementer i Kolding og på turné (i sæson 2016/201 var det 173 forestillinger) mod mindst 100 forestillinger i kontrakten mellem Mungo Park Kolding og Kolding Kommune. I Kolding har Mungo Park spillet forestillinger for 13.289 tilskuere. Der er skabt 3 nye egenproduktioner, 4 genopsætninger og en række samtalesaloner samt debatarrangementer. Derudover 11 gæstespil og det nye koncept Mungo Bhar.
Sophie Lauring tiltrådte som direktør for Mungo Park Kolding 1. juli 2017 og har nu afsluttet sin første sæson.
BDO Statsautoriseret Revisionspartnerselskab har revideret Mungo Park Koldings årsrapport 2017/2018, og revisionen har ikke givet anledning til forbehold og har konkluderet følgende:
”Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af institutionens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 30. juni 2018, samt af resultatet af institutionens aktiviteter for regnskabsåret 1. juli 2017 – 30. juli 2018 i overensstemmelse med regnskabsbestemmelserne i vedtægterne. Bekendtgørelse nr. 1701 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet samt på grundlag af den på side 15-16 anvendt regnskabspraksis.
Bilag
Sagsnr.: 10/26671
Resumé
Kolding Teaterforening fremsender årsregnskab samt revisionsprotokollat for regnskabsåret 2017/2018 til godkendelse. Regnskabsåret løber fra 1. juli 2017 til 30. juni 2018.
Årsrapporten viser et overskud på 2.576 kr., hvor der var et underskuddet i 2016/2017 på 66.118 kr.
Egenkapitalen udgør pr. 30 juni 2018 i alt 518.032 kr. mod 515.456 kr. i 2017.
Kolding Kommunes har en 4-årig aftale med Kolding Teaterforening for perioden sommer 2017 – sommer 2021. Aftalen inkluderer blandt andet en underskudsgaranti på op til 140.000 kr., såfremt teaterforeningens egenkapital går under 500.000 kr.
Regnskabet er revideret af BDO Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, som har forsynet regnskabet med en revisionspåtegning uden forbehold.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsregnskabet og revisionsprotokollat for Kolding Teaterforening for sæsonen 2017/2018 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Nyt forslag
Indstilles til godkendelse
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Kolding Teaterforening har fremsendt regnskabet for 2017/2018 samt det tilhørende revisionsprotokollat.
Regnskabet viser et overskud på 2.576 kr. mod et budgetteret underskud på 83.000 kr. Resultatet betyder, at egenkapitalen pr. 30 juni 2018 udgør 518.032 kr. mod 515.456 kr. i 2017.
Kolding Kommune har en 4-årig aftale med Kolding Teaterforening, med udløber sommer 2020. Aftalen inkluderer blandt andet en underskudsgaranti på op til 140.000 kr., såfremt teaterforeningens egenkapital går under 500.000 kr.
I forbindelse med, at aftalen blev godkendt af Kulturudvalget, henstillede Kulturudvalget til, at Teaterforeningen arbejder hen mod et budget i balance.
Kolding Teaterforening har haft udgifter for i alt 1.245.661 kr. mod budgetterede udgifter 1.318.000 kr.
Der har været egne indtægter på i alt 947.236 kr. mod budgetterede egne indtægter på 950.000 kr. Kunststyrelsen har ydet tilskud på 301.001 kr., hvoraf de 71.051 kr. er garantitilskud.
Indtægter fra billetsalg udgør 718.422 kr. mod budgetterede billetindtægter på 725.000 kr.
Andre indtægter udgør 228.814 kr. mod budgetterede andre indtægter på 225.000 kr. De andre indtægter er abonnementsgebyr, renteindtægter, annonceindtægter, ekspeditionsgebyr, sponsorindtægter, programsalg, teaterture og administrationsgebyr.
I sæsonen er afviklet i alt 20 forestillinger med i alt 5.338 tilskuere.
Regnskabet er revideret af BDO Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, som har forsynet regnskabet med en revisionspåtegning uden forbehold.
Af særlige forhold vedrørende årsregnskabet, har revisionen foreslået opfølgende ledelsesmæssige kontroller fra bestyrelsens side, samt attestation af bilag sker ved underskrift af to bestyrelsesmedlemmer i foreningen.
Bilag
Sagsnr.: 16/7942
Resumé
Forvaltningen fremlægger forslag til en ny 4-årig samarbejdsaftale mellem Kolding Kommune og foreningen MusikKolding. Samarbejdsaftalen løber fra 1. januar 2019 – 31. december 2022. Aftalen erstatter den 2-årige samarbejdsaftale for perioden 1. januar 2018 til 31. december 2019.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget godkender den 4-årige samarbejdsaftale mellem Kolding Kommune og foreningen MusikKolding.
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Godkendt.
Sagsfremstilling
Kulturudvalget besluttede på Kulturudvalgsmødet den 9. oktober 2018 at lade den nuværende 2-årige samarbejdsaftale for perioden 1. januar 2018 – 31. december 2019 mellem foreningen MusikKolding og Kolding Kommune afløse af en ny, 4-årig aftale for perioden 1. januar 2019 – 31. december 2022.
Aftalens indhold er uændret i forhold til den nuværende 2-årige aftale med undtagelse af afsnittet omkring Kolding Kommunes forventninger til MusikKolding, herunder at foreningen i sit virke forventes at understøtte de Kulturpolitiske Fokusområder.
Forvaltningen har været i dialog med MusikKolding omkring samarbejdsaftalens indhold. Foreningen ønsker at fortsætte med de i samarbejdsaftalen nævnte formål, fokusområder og aktiviteter.
Bilag
Sagsnr.: 15/19771
Resumé
Trapholt Museum fremsender budget for 2019 til Kolding Kommunes godkendelse.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at det fremsendte budget godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Trapholt Museum skal ifølge ”Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet” fremsende budget til Kolding Kommunes godkendelse.
Der er budgetteret med indtægter vedr. entré og kontingenter på 4.650.000 kr. i 2019. I 2018 var der budgetteret med 4.522.250 kr.
Indtægter vedr. butiksdrift, café og arrangementer mv. er budgetteret med 2.114.000 kr. i 2019. I 2018 var der budgetteret med 1.984.000 kr.
Diverse tilskud m.v. er budgetteret til 13.856.000 kr. Heraf kommer 6.500.000 kr. fra Kolding Kommune.
Det fremsendte budget indeholder indtægter på i alt 20.600.000 kr. og udgifter på 20.357.100 kr., så der forventes et overskud på 242.900 kr.
Forvaltningen har ingen bemærkninger til det fremsendte budget og henviser til noterne i budgettet.
Bilag
Sagsnr.: 15/20060
Resumé
Museet på Koldinghus fremsender budget for 2019 til Kolding Kommunes godkendelse.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By-og udviklingsdirektøren foreslår,
at forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Museet på Koldinghus skal ifølge ”Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet” fremsende budget til Kolding Kommunes godkendelse.
Der er budgetteret med indtægter vedr. entre og butiksdrift på 8.614.818 kr. i 2019. I 2018 var der budgetteret med 8.600.006 kr. vedr. entre og butiksdrift.
Tilskud fra Kolding Kommune og Staten på 11.464.778 kr., hvoraf Kolding Kommunes andel, er på 9.314.778 kr.
Øvrige indtægter inkl. museumsklub, café mv. er budgetteret med 3.169.750 kr., hvilket er en markant nedgang i forhold til 2018, hvor der blev budgetteret med 7.521.150 kr. Nedgangen skyldes et markant fald af andre tilskud, hvor der primært er afsat midler til særudstillinger.
Samlet budgetteres med indtægter på 23.249.346 kr. for 2019, samt udgifter for 22.979.473 kr.
Dvs. der budgetteres med et overskud på 269.874 kr. i 2019.
I 2018 var der tilsvarende budgetteret med udgifter på 27.155.051 kr. De faldende udgifter i 2019 skyldes markant lavere udgifter til udstillinger, som er budgetteret til at falde med 6.354.000 kr.
Forvaltningen har ikke bemærkninger til det fremsendte budget og henviser til noterne i budgettet.
Bilag
Sagsnr.: 16/338
Resumé
Der er i samarbejde med Trapholtfonden blevet udarbejdet forslag til ny tilskudsaftale for perioden 2019-2022 mellem Trapholtfonden og Kolding Kommune.
Aftalen indebærer, at Kolding Kommune yder et årligt tilskud på 1.690.000 kr. (2019-niveau) til Trapholtfonden.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at tilskudsaftale for perioden 2019-2022 mellem Trapholtfonden og Kolding Kommune godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Der er i samarbejde med Trapholtfonden blevet udarbejdet forslag til ny tilskudsaftale for perioden 2019-2022 mellem Trapholtfonden og Kolding Kommune.
Trapholtfonden ejer de lokaler, som huser museet Trapholt.
Fonden ønsker, at aftalen sikrer tilstrækkelige midler til såvel udvikling, som løbende ekstraordinær bygningsvedligeholdelse samt betaling af grundskyld.
Aftalen
Aftalen indebærer, at Kolding Kommune årligt yder et tilskud på 1.690.000 kr. (2019-niveau) til Trapholtfonden. Beløbet er udregnet efter beslutningen om reduktion af det samlede tilskud til Trapholt og Trapholtfonden med i alt 125.000 kr i budget 2019.
269.883 kr. heraf må kun anvendes til drift af museets bygning, jf. bestemmelserne i oprindeligt gavebrev.
Det resterende tilskud kan frit anvendes af Trapholtfonden til udvikling, drift (inkl. grundskyld) eller bygningsvedligeholdelse.
Trapholtfonden rapporterer til Kolding Kommune ved indsendelse af fondens reviderede og underskrevne årsrapport.
Aftalen tilsigter budgetgaranti i hele aftaleperioden, men forhindrer ikke, at der i forbindelse med Byrådets årlige budgetbehandling kan ske ændringer i tilskuddet som en følge af der er vedtaget besparelser og/eller effektiviseringskrav for kommunen i øvrigt. Ved eventuelle ændringer i tilskuddet skal der udvises respekt for allerede indgåede aftaler.
Genforhandling af aftalen kan finde sted ved væsentlige ændringer i det grundlag, hvorpå aftalen er indgået og i øvrigt, når begge parter er enige herom.
Bilag
Sagsnr.: 16/329
Resumé
Der er i samarbejde med Udviklingsfonden for Museet på Koldinghus blevet udarbejdet forslag til ny tilskudsaftale for perioden 2019-2022 mellem Udviklingsfonden for Museet på Koldinghus og Kolding Kommune.
Aftalen indebærer, at Kolding Kommune yder et årligt tilskud på 655.000 kr. (2019-niveau) til Udviklingsfonden for Museet på Koldinghus.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at tilskudsaftale for perioden 2019-2022 mellem Udviklingsfonden for Museet på Koldinghus og Kolding Kommune godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Der er i samarbejde med Udviklingsfonden for Museet på Koldinghus blevet udarbejdet forslag til ny tilskudsaftale for perioden 2019-2022 mellem Udviklingsfonden for Museet på Koldinghus og Kolding Kommune.
Det er fondens formål bl.a. efter indstilling fra museumsdirektøren, at udvikle Koldinghus til et lokalt, regionalt og nationalt kulturcenter med international sigte ved at støtte og fremme udviklingen af aktiviteterne på Museet på Koldinghus.
Aftalen
Aftalen indebærer, at Kolding Kommune årligt yder et tilskud på 655.000 kr. (2019-niveau) til opfyldelse af udviklingsfondens formål i henhold til fondens vedtægter. Beløbet er udregnet efter beslutningen om reduktion af det samlede tilskud til Koldinghusfonden og Museet på Koldinghus med i alt 125.000 kr i budget 2019.
Udviklingsfonden for Museet på Koldinghus rapporterer til Kolding Kommune dels ved det årlige dialogmøde mellem bestyrelsen for Museet på Koldinghus og Kulturudvalget og dels gennem indsendelse af fondens reviderede og underskrevne årsrapport.
Aftalen tilsigter budgetgaranti i hele aftaleperioden, men forhindrer ikke, at der i forbindelse med Byrådets årlige budgetbehandling kan ske ændringer i tilskuddet som en følge af der vedtages besparelser og/eller effektiviseringskrav for kommunen i øvrigt. Ved eventuelle ændringer i tilskuddet skal der udvises respekt for allerede indgåede aftaler.
Genforhandling af aftalen kan finde sted ved væsentlige ændringer i det grundlag, hvorpå aftalen er indgået og i øvrigt, når begge parter er enige herom.
Bilag
Sagsnr.: 18/5877
Resumé
Beskrivelse af konsekvenserne for Kulturpolitik af det vedtagne budget 2019.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at redegørelsen tages til efterretning.
at udvalget beslutter, hvad de overskydende midler anvendes til.
at det drøftes finansiering af bevillingsnoten vedrørende Harteværket.
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Redegørelsen blev taget til efterretning.
Kulturudvalget besluttede at disponere de overskydende midler på 57.000 kr. i 2019 og 457.000 kr. fra 2020 og fremefter til Stadsarkivets Uddannelsestjeneste, Kulturarv i den åbne skole.
Finansieringen af budgetnoten vedr. Harteværket blev udsat.
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen har udarbejdet beskrivelse af konsekvenserne af det vedtagne budget 2019.
Nedenstående poster er medtaget i det vedtagne budget 2019.
Forslagsnr. | Tekst: | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | Beskrivelse af konsekvenser |
7.1 | Kulturevent | -35 | -35 | -35 | -35 | Der forsøges så vidt muligt at fastholde konceptet, men der bliver mindre forplejning, pynt og underholdning. |
7.2 | Legetøjsmuseet | 0 | -100 | -100 | -100 | Tilskuddet bortfalder, og museet bliver formentlig lukket. Bestyrelsen arbejder på at finde partnere, der kan være med til at bevare samlingen. |
7.3 | Kultur i legeparken | -75 | -100 | -100 | -100 | Den store årlige event ”Grundlovsdag for Børn” nedskaleres, og kommunikationen via sociale medier beskæres. |
7.4 | Kvarterhuset | -250 | -500 | -500 | -500 | Der vil ikke længere være ansat personale til at understøtte Den selvejende institution Kvarterhuset. Den nuværende forretningsføreraftale og brugsretsaftale er opsagt til genforhandling. Forhandlingerne er i gang. |
7.6 | Landbomuseet | -50 | -50 | -50 | -50 | Tilskuddet til museet bortfalder. |
7.8 | Kolding Miniby | -25 | -50 | -50 | -50 | Tilskuddet til Kolding Miniby reduceres. |
7.10 | Skole/kulturpulje | -100 | -100 | -100 | -100 | Der vil være færre projekter, der er finansieret af skole/kulturpuljen. |
7.12 | Biblioteket | -1.000 | -2.000 | -2.000 | -2.000 | Besparelsen vil resultere i en række serviceforringelser. Brugerne vil fremover kun få svar på mail og telefonhenvendelser mellem kl. 10 og 15, Services som ”Biblioteket kommer” og produktion af ”Lydavisen” vil bortfalde. I en overgangsordning vil Biblioteket bistå de nuværende 44 brugere af ”Biblioteket kommer” med hjælp til fremover at kunne benytte sig af bibliotekets digitale tilbud, og der vil blive ydet hjælp, så de 97 abonnenter til Lydavisen, kan få oplæst netaviser på egen pc. Derudover vil der forekomme en reduktion af ”her og nu-service. ” Biblioteket vil udarbejde en servicedeklaration, så brugerne ved, hvad de kan forvente af hjælp, og bibliotekets arrangementer vil i højere grad være afhængig af, hvad andre planlægger. Det kan ikke udelukkes, at der må reduceres i åbningstiderne i løbet af 2020. |
7.15 | -2% af alle tilskud (ny form) | -322 | -322 | -322 | -322 | De endelige besparelser på tilskud blev udmøntet som følger:
Museet på Koldinghus (drift og udvikling) 125.000 kr. Reduktionen indarbejdes i budgetterne.
Trapholt (drift og udvikling): 125.000 kr. Reduktionen indarbejdes i budgetterne.
Sønderjyllands Symfoniorkester: 50.000 kr. Reduktionen betyder, at orkestret ikke længere har mulighed for vederlagsfrit at stille op til arrangementer som fx. Murenes Minder eller koncerter på Skamlingsbanken, men vil være nødsaget til at få dækket eventuelle ekstraomkostninger.
Kolding Kunstforening: 3.700 kr. Reduktionen indarbejdes i den ny samarbejdsaftale.
Lokalhistoriske arkiver: 8500. Reduktionen indarbejdes i budgetterne og fordeles af lokalarkivernes samvirke.
Skamlingsbankeselskabet: 7.500 kr. Tilskuddet reduceres med det besluttede beløb.
Fonden til klokkestablens bevarelse: 2.650 kr. Tilskuddet reduceres med det besluttede beløb. |
7.16 | Reduktion af Kulturpuljen | -200 | -200 | -200 | -200 | Der uddeles færre midler til kulturprojekter. |
ANLÆG (1.000 kr.)
Forslags-nr. | Tekst: | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | Beskrivelse af konsekvenser |
| 100-året for genforeningen i 1920, permanent markering med bronzestribe | 0 | -25 | 0 | 0 | Genforenings- og grænsemuseet har tilbudt at bidrage med det reducerede beløb, så projektet kan etableres som planlagt. |
| Kino-projekt, Vamdrup | -100 | -150 | 0 | 0 | Anlægstilskuddet til projektet reduceres med det vedtagne beløb, og det indarbejdes i foreningen Vamdrup Kinos videre arbejde med projektet. |
Der er vedtaget besparelser for -2.057.000 i 2019 og -3.457.000 i årene 2020-2022 der er -57.000 for meget for 2019 og -457.000 for meget i årene 2020-2022.
Der er for Kulturpolitik vedtaget nedenstående bevillingsnote i forbindelse med budget 2019:
|
| Note |
Harteværket | Harteværket bliver ramt af, at elproduktionstilskud pr. 1. januar 2019 bortfalder, hvilket betyder en mindre indtægt i størrelsesordenen af 400.000 kr. pr. år. På den baggrund meddeles Harteværket en underskudsgaranti på maksimalt 200.000 kr. under forudsætning af, at Trefor / Ewii meddeler en tilsvarende underskudsgaranti.
Såfremt underskudsgarantien helt eller delvist kommer til udbetaling, pålægges det kommunaldirektøren at sikre budgetmæssig dækning inden for det eksisterende budget vedrørende serviceudgifter.
| 1 |
Note 1:
Bestyrelsen i Harteværket behandler status på budgetnoten på førstkommende bestyrelsesmøde. Her afsøges det hvorvidt Trefor/Ewii meddeler en tilsvarende underskudsgaranti.
Sagsnr.: 18/5877
Resumé
Beskrivelse af konsekvenserne for Kulturpolitik af det vedtagne budget 2019 for ikke medtaget ændringsforslag.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at redegørelsen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Godkendt.
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen har udarbejdet beskrivelse af konsekvenserne af det vedtagne budget 2019, for de ændringsforslag som ikke er medtaget i budgetforliget for 2019.
DRIFT (1.000 kr.)
Forslags-nr. | Tekst: | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Beskrivelse af konsekvenser |
KU-S-01 | Kulturarv i den åbne skole – Stadsarkivets Uddannelsestjeneste | 465 | 465 | 465 | 465 | Stadsarkivets uddannelsestjeneste lukkes, med mindre beløbet prioriteres ved disponeringen af udviklingspuljen i januar 2019.
Hvis beløbet ikke prioriteres betyder det, at der i begrænset omfang i 2019 og 2020 vil blive afviklet uddannelsesforløb om en del af det AP-Møllerfinansierede kompetenceudviklingsprojekt for historielærere i Folkeskolen. |
KU-S-02 | Aprilfestival 2022 | 0 | 0 | 0 | 2.650 | Kolding Kommune vil ikke søge om at få Aprilfestivalen til Kolding i 2022, med mindre beløbet prioriteres ved disponeringen af udviklingspuljen i januar 2019. |
KU-S-03 | Kolding som kultur-talentkommune | 0 | 0 | 750 | 750 | Hvis der ikke kan fremlægges en økonomisk bæredygtig plan for drift af projektet efter bortfald af en eventuel statsstøtte, vil det betyde, at Kolding Kommune ikke kommer i betragtning som kulturtalent-kommune, med mindre beløbet prioriteres ved disponeringen af udviklingspuljen i januar 2019. |
ANLÆG (1.000 kr.)
Forslags-nr. | Tekst: | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | Beskrivelse af konsekvenser |
KU-A-01 | Renovering af skulpturen Frihed Peter Brandes | 150 | 0 | 0 | 0 | Midlerne til renovering (ca. 110.000 kr.) er i den mellemliggende periode finansieret inden for egen ramme – bl.a. med midler indkommet i forbindelse med flytning af anden skulptur, der blev delvist eksternt finansieret. |
KU-A-02 | Etablering af slagtøjslokale i Gl. Svømmehal
| 1.440
0 | 0
75 | 0
75 | 0
75 | Der vil ikke blive etableret slagtøjslokale i Gl. Svømmehal, med mindre beløbet prioriteres ved disponeringen af udviklingspuljen i januar 2019. |
KU-A-03 | Modernisering og udvikling af Aksel Olsens Hus
| 5.032
0 | 0
500 | 0
500 | 0
500 | Aksel Olsens Hus vil ikke blive moderniseret, med mindre beløbet prioriteres ved disponeringen af udviklingspuljen i januar 2019.
Der vil fortsat være afsat midler til tomgangsdrift af huset. |
Sagsnr.: 18/4230
Resumé
Pr. 31. oktober 2018 er forventningerne til Kulturpolitik, serviceudgifter for 2018 følgende:
- Regnskabet forventes at være 0,750 mio. kr. mindre end det korrigerede budget.
- Der er i forbindelse med bevillingskontrollen ultimo 2018 søgt om overførsler på 1.289.000 kr. vedrørende igangsatte projekter, som strækker sig ind i 2019.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Godkendt.
Sagsfremstilling
Regnskabet for Kulturpolitik, serviceudgifter forventes at være 0,750 mio. kr. mindre end det korrigerede budget, og der forventes en overførsel til 2019 på 0,750 mio. kr.
Der er søgt om overførsler på 1.289.000 kr. i forbindelse med bevillingskontrollen ultimo 2018 vedrørende Christiansfeld Centret, Stadsarkivet samt kulturpuljen.
Bemærkning til ØK: Den forventede overførsel vedrørende Kulturpolitik er et foreløbigt skøn.
Nedenfor er skematisk oversigt over status pr. 31. oktober 2018 for Kulturpolitikken.
Tekst | Opr. Budget | Korr. Budget | Forbrug pr 31.10.18 | Forbrugs-procent | Note |
Puljer | 3.216.365 | 3.460.365 | 2.832.772 | 81,86% | 1 |
Kulturinstitutioner | 59.710.774 | 60.977.774 | 47.218.267 | 77,44% | 2 |
Tilskud |
|
|
|
|
|
Museer | 20.056.106 | 19.963.106 | 19.916.036 | 99,76% | 3 |
Teatre | 7.235.577 | 7.335.577 | 7.087.262 | 96,61% | 4 |
Øvrige kulturtilskud | 5.061.528 | 5.015.528 | 4.115.562 | 82,06% | 5 |
Fælles puljer | - | -48.000 | - | 0,00% | 6 |
Fælles Kultur | 3.063.650 | 3.279.650 | 1.653.049 | 50,40% | 7 |
I alt | 98.344.000 | 99.984.000 | 82.822.947 | 82,84% |
|
Noter:
- Kulturpuljen
Afsat | 1.259.515 kr. |
Overført fra 2017 | 95.000 kr. |
Heraf disponeret pr. 31.10.2018 | 898.471 kr. |
| 456.044 kr. |
|
|
Der er disponeret til bl.a. |
|
|
|
Arrangementer udbetalt pr. 31.10.2018 | 758.265 kr. |
Yderligere disponeret | 140.206 kr. |
Der er yderligere givet tilskud til blandt andet MusikKolding, Sønderjyllands Symfoniorkester, Legetøjsmuseet og Dr. Dorothea teatret.
- Biblioteket har bogført husleje samt katalogiseringsbidrag for hele 2018. MGK har modtaget statstilskud for 3 kvartaler i 2018. Stadsarkivet har fået udbetalt tilskud fra A.P. Møller Fonden på 1.326.000 kr., som skal dække udgifter til et projekt med Efteruddannelse – nyt autentisk læringsmiljø og strækker sig fra 2017-2020.
Regionalt spillested har modtaget tilskud fra Kulturstyrelsen for hele 2018.
- Udbetaling af tilskud.
- Mungo Park og Kolding Teater har fået udbetalt tilskud for hele år 2018. Der er modtaget statstilskud for Mungo Park for hele 2018.
- Udbetaling af tilskud til blandt andet enkelte lokalhistoriske arkiver, Geografisk Have og Danmarkssamfundet m.m.
- Fælles pulje som styres centralt fra.
- Udgifter til blandt andet Skole- og Kulturpuljen, Motorvejsskilte samt Søsterhuset m.m. Forbrug i forbindelse med bevillingskontrollen medio 2018, er endnu ikke trukket.
Bilag
Sagsnr.: 18/6512
Resumé
Bevillingskontrol ultimo 2018 for Kulturudvalgets politikområde.
Bevillingskontrollen indeholder overførsler af driftsmidler fra 2018 til 2019, vedrørende et specifikt afgrænsede projekter, hvortil der er disponeret budget.
En detaljeret gennemgang af driften, har i forbindelse med bevillingskontrollen vist et øget behov for overførsel af midler til 2019. Begrundelsen for den tidsmæssige forskydning fremgår under sagsfremstillingen.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet for alle områder.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at bevillingskontrollen ultimo 2018 indstilles til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Der gennemføres bevillingskontrol ultimo 2018.
Bevillingskontrollen skal indeholde budgetmæssige tilpasninger, og skal være udgiftsneutral i forhold til forbrug af likvide aktiver.
Der er ved denne bevillingskontrol bevillingsmæssige ændringer for kulturpolitik.
Drift
Beskrivelse | 2018 | 2019 | Note |
Christiansfeld Centret | -200 | 200 | 1 |
Stadsarkivet – Arkivet i den åbne skole | -769 | 769 | 2 |
Kulturpuljen | -320 | 320 | 3 |
I alt | 1.289 | -1.289 |
|
Note 1:
Overførsel af midler fra Christiansfeld Centret til sikring af gennemførelse af allerede igangsatte projekter.
Note 2:
Vedrørende projektet Arkivet i den åbne skole, hvor indtægten er modtaget i 2018 men skal finansiere udgifter i årene frem til 2020.
Note 3:
Tilsagn til Plankeværker, Genfortælling, Bronzestribe og Teaterforeningen, som først kommer til udbetaling i 2019.
Overførsler af rådighedsbeløb fra 2018 til 2019 er opført i selvstændig sag.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Sagsnr.: 18/6512
Resumé
By- og Udviklingsforvaltningen sender overførsler af projektudgifter, og projektindtægter fra 2018 til 2019 ekskl. serviceudgifter på Kulturudvalgets politikområder, til Byrådet.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at overførslerne fra 2018 til 2019 sendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Indstilles til godkendelse
Sagsfremstilling
Bevillingskontrol ultimo 2018 danner grundlag for udarbejdelsen af det forventede årsregnskab 2018, hvorfor bevillingshaveren skal foretage en total gennemgang af samtlige bevillings- og budgetposter, også i forhold til overførsel til 2019.
Ansøgningens bevillingsmæssige forudsætninger for overførsler til 2019 ekskl. serviceudgifter. Overførslerne for 2018 og 2019 skal ses under ét og er udgiftsneutral.
Anlæg: (beløb i 1.000 kr.)
Tekst | U/I | 2018 | 2019 | Note |
364511 P.nr. 6009 Geografisk Have, realisering af masterplan | U I | -1.367 | 1.367 | 1 |
364515 P.nr. 4716 Legeparken | U I | -795 | 795 | 2 |
| U I | -2.162 | 2.162 |
|
Note 1:
Overførsel grundet tidsmæssige forskydninger i projektet.
Note 2:
Overførsel grundet tidsmæssige forskydninger i projektet.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet:
- Den 24. oktober 2018, deltagelse i mødet ”unge og fællesskaber – et kig i maskinrummet” Merete Due Paarup
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Godkendt.
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Godkendt.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Beslutning Kulturudvalget den 13-11-2018
Taget til efterretning.