Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
07-04-2015 13:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Økonomiudvalget |
Sted: |
Borgmesterens mødelokale |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 14/13620
Resumé
Direktionen pålagde den 23. oktober 2014 børne- og uddannelsesdirektøren at udarbejde en redegørelse på baggrund af et forslag fra Radikale Venstre v/Jesper Elkjær om at undersøge mulighederne for at etablere et ”Welcome House” – en slags udvidet Borgerservice for udlændinge.
Sagen blev behandlet den 19. december 2014 i Direktionen, der udsatte sagen med anmodning om en bredere og mere fyldestgørende analyse.
Sagen behandles i
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
at forslaget indstilles til drøftelse i Økonomiudvalget.
Sagsfremstilling
Baggrund
Forslaget fra Jesper Elkjær om et ”Welcome House” indebærer,
Forslaget fra Jesper Elkjær om et ”Welcome House” indebærer,
at der etableres en fysisk lokation, hvor de personalemæssige ressourcer, der i dag er spredt på flere forvaltninger, samles i en enhed, så man gør adgangen til Kommunen og viden om livet i Danmark for borgere af anden etnisk baggrund end dansk betydeligt nemmere,
at Welcome House skal fungere som samarbejdspartner for uddannelsesinstitutioner og virksomheder i Kolding Kommune. Det kan være services og kurser i forbindelse med etablering af en dagligdag, planlægning af ”Student-days”, hjælp til koordinering af studiestart og rådgivning om diverse praktiske udfordringer, man måtte stå med som nyankommen udlænding i Kolding Kommune,
at Welcome House fungerer som mødested, hvor man kan dyrke netværk og mødes på tværs af nationaliteter, både med danskere og andre udlændinge,
at Welcome House kan sikre koordinering og fordeling af opgaver til frivillige,
at man ser på mulighederne for at placere Welcome House på KUC i den nordlige fløj i stueetagen, og
at der ved etablering af en fysisk enhed forventes at kunne opnås et ikke ubetydeligt rationale i anvendelsen af ressourcer.
Endvidere indebærer forslaget, at følgende funktioner og personer kan tænkes ind i et Welcome House:
- Socialrådgivere
- Jobkonsulenter
- Administrativt personale fra Børne- og Uddannelsesforvaltningen
- Integrationsmedarbejdere
- Vejledere fra UU (Ungdommens Uddannelsesvejledning) og DU (Danskuddannelse)
- Frivillige der ønsker at hjælpe udlændinge
- Medarbejdere fra Fritidsafdelingen
- Studenterhus.
Lokationen KUC
I forslaget lægges der op til en placering på KUC i den nordlige fløj i stueetagen. Her har oplysningsforbundenes administrationer i dag til huse.
I forslaget lægges der op til en placering på KUC i den nordlige fløj i stueetagen. Her har oplysningsforbundenes administrationer i dag til huse.
Forslaget i sin fulde udstrækning findes som bilag til dagsordenspunktet.
Analyse
Med baggrund heri er det afdækket, hvilke indsatser der i dag iværksættes for udlændinge. I den forbindelse bemærkes, at ordet ”udlændinge” omfatter en bred gruppe af personer med meget forskelligartede forudsætninger og behov. Gruppen består primært af flygtninge/indvandrere, studerende og arbejdstagere. Analysen vedlægges som bilag.
Vurdering
Det er vurderingen, at de nuværende kommunale tilbud er dækkende for behovet og i øvrigt kontinuerligt udvikles i samarbejde med andre myndigheder, uddannelsesinstitutioner m.fl. Samarbejdet omfatter mange forskellige instanser, der i høj grad arbejder målrettet med at mødes det rette sted og med den rette timing.
Som det fremgår af analysen, er der tale om en meget forskelligartet gruppe med vidt forskellige behov og forudsætninger. Der anvendes mellem 10 og 15 PE på området fordelt på flere personer. Selve bemandingen er både som ”fuldtids” medarbejdere indenfor området og medarbejdere, der varetager en række andre funktioner sideløbende i den enhed de er lokaliseret – f.eks. i Borgerservice og Børne- og Uddannelsesforvaltningen. I dag er tilbuddene målrettet de enkelte grupper ud fra ydelser og behov, ligesom der iværksættes særlige og målrettede foranstaltninger når og hvor, det skønnes hensigtsmæssigt.
Det er derfor vurderingen, at de enkelte indsatser er effektive og fyldestgørende, bl.a. i kraft af den organisatoriske tilknytning, mangfoldighed af specialer, effektivisering af enhedernes drift og det veludviklede samarbejde med eksterne parter, f.eks. uddannelsesinstitutioner. Typisk har medarbejderne brede arbejdsområder, og de vil således skulle specialiseres yderligere ved sammenlægning.
Det vurderes, at en samling af funktioner vil give et større samlet ressourceforbrug på grund af gruppens relativt beskedne størrelse, uhomogene sammensætning og forskellige behov. Endvidere vil der være behov for en lokalitet, der skal kunne rumme det nødvendige antal personer og funktioner. Der vil dermed skulle investeres i etablering af kontor- og samtalefaciliteter, udstyr m.v.
Det vurderes ikke muligt, at det vil kunne ske på KUC, nordfløjen, grundet plads og nuværende indretning. Der er pt. ca. fire arbejdspladser til rådighed på KUC, norfløjen.
Der er i forvejen en koordineret indsats, og særligt er der i forhold til flygtninge, en stor koordinationsopgave sammen med Økonomisk Rådgivning, som bliver en del af Jobcentret den 1. april 2015 og rent fysisk flytter til jobcenteret den 1. juni 2015. Der vurderes ikke at være en gevinst i at tilkoble administrative funktioner i øvrigt til denne gruppe.
Med baggrund i vurderingerne skønnes der ikke at være grund til at oprette en særlig enhed af servicemæssige, administrative, organisatoriske, effektiviseringsmæssige eller koordinerende årsager.
Analysen har ikke vurderet hvilke gevinster, der kunne være for at et Welcome House kunne fungere som fast samarbejdspartner for uddannelsesinstitutioner og virksomheder i Kolding Kommune, planlægning af ”Student-days” samt funktion som mødested, hvor man kan dyrke netværk og mødes på tværs af nationaliteter. Denne service vurderes at kunne realiseres, men ikke ud fra organisatoriske, koordinerende eller effektiviseringsmæssige argumenter.
Bilag
Sagsnr.: 15/5627
Resumé
Socialistisk Folkeparti v/Lis Ravn Ebbesen oplyser, at Kolding Kommune er blevet recertificeret for fjerde gang for at arbejde målrettet med at udvikle og forbedre arbejdsmiljøet for Kommunens ansatte.
SF foreslår derfor, at det synliggøres for den enkelte medarbejder ved
Sagen behandles i
Beslutning Økonomiudvalget den 07-04-2015
Arbejdsmiljøgruppen drøfter en smiley-ordning.
Sagsnr.: 15/5713
Resumé
Enhedslisten v/Benny Dall fremsender i mail af 30. marts 2015 følgende forslag:
”Jeg skal hermed anmode om, at der optages en sag på det kommende økonomiudvalgsmøde omhandlende Kolding Kommunes sagsbehandling forud for beslutning om gensidig forsørgerpligt i hht Lov om Aktiv socialpolitik.
Baggrunden for anmodningen er flg:
Bestemmelserne om gensidig forsørgerpligt er en del af Lov om aktiv Socialpolitik som den blev vedtaget i sommeren 2013 med virkning fra 1. januar 2014.
Loven blev allerede under forberedelserne kritiseret for at være uhyre vanskelig at administrere især i forhold til anden gældende lovgivning og international ret.
Bestemmelserne giver kommunerne hjemmel til at tage beslutning om forsørgerpligt enten ud fra et sæt objektive kriterier: At ansøgeren og samboen har fælles barn, at de er eller har været noteret som samlevende i ATP, eller at de tidligere har været gift med hinanden.
Eller der kan tages beslutning ud fra et skøn om, at selv om ovenstående objektive kriterier ikke er opfyldt skønnes det at ansøger og sambos forhold er af ægteskabslignende karakter.
Hvis der tages beslutning om samliv, ud fra et skøn, skal kommunen kunne sandsynliggøre, at der er tale om et ægteskabslignende forhold. Netop dette forudså kritikerne af loven ville rumme store vaskeligheder i praksis.
Nogle kriterier kommunen kan undersøge er om parterne har fælles økonomi, såsom fælles bankkonto, fælles ejerskab til bolig, bil, sommerhus eller andet.
Men alene at henvise til økonomiske forhold er ikke tilstrækkeligt til at definere ”ægteskabslignende” forhold.
Også i disse skønstilfælde skal kommunen i videst mulig udstrækning dokumentere sine oplysninger fra tilgængelige registre.
Da sagsbehandlingen omkring bestemmelserne vedrørende gensidig forsørgelse har voldt mange kommuner problemer, spurgte jeg tidligere på året ind til, hvorledes forvaltningen havde håndteret sagerne, og fik det svar at alt var kørt efter Ankestyrelsens retningslinjer.
Da loven imidlertid trådte i kraft pr. januar og Ankestyrelsens første principielle afgørelse forelå i august, spurgte jeg endnu en gang, og fik et uddybende svar der bekræftede det første, at alt var i orden.
Da jeg på baggrund af klager fra borgere bad om aktindsigt, og fik det elektronisk til alle
sager afgjort i 2014, måtte jeg konstatere, at det ikke forholdt sig som forvaltningen tidligere havde beskrevet det.
Kolding Kommune har haft som standard procedure, at bede parterne om at underskrive en samlivserklæring, uden forud konkret at have undersøgt om der er grund til at antage, at der er tale om samliv. Dette er efter Enhedslistens opfattelse ikke ordentlig sagsbehandling.
Dette skyldes især hensynet til lige sagsbehandling. I denne sammenhæng betyder det at kommunen skal sikre, at de parter der vælger at underskrive samlivserklæring, skal have samme rettigheder som dem der ikke gør.
Såfremt et par der modtager erklæring om samliv til underskrift, vælger ikke at underskrive og således nægter at have samliv, så skal kommunen løfte bevisbyrden for at det modsatte er tilfældet. Den procedure der iagttages for at kunne det, bør være gennemført førend erklæring om samliv overhovedet fremsendes, og dermed i alle sager, således at parterne er oplyst om hvilke oplysninger kommunen lægger vægt på i sagen, og betragter som så væsentlige at det anses for relevant at parterne selv erklærer samliv.
KK har, i de sager jeg har haft adgang desuden til, anvendt ansøger som ”postbud” til samboen. Ansøger har fået udleveret samlivserklæringen til underskrift af begge, uden særlig meddelelse eller information til samboen. Ansøger har skullet pålægge samboen at udlevere lønsedler osv.
KK ikke har betragtet ansøger og sambo som to parter, der indtil afgørelse om samliv er truffet, ikke kan betragtes som samlevende. Man skal her især tænke på, at KK ved beslutning om samliv træffer to afgørelser. En overfor ansøger om fradrag i ydelse, og et overfor samlever om forsørgelsespligt.
På baggrund af ovenstående mener jeg der er berettiget tvivl om, hvorvidt sager om gensidig forsørgelse er håndteret efter god forvaltningsskik og i overensstemmelse med Ankestyrelsens retningslinjer.
Jeg vil derfor anmode om at udvalget drøfter sagen.”
Beslutning Økonomiudvalget den 07-04-2015
Det blev besluttet at behandle sagen to-ledet.
1) Den konkrete sag.
2) Spørgsmålet om hvorvidt sagerne er håndteret efter god forvaltningsskik og i overensstemmelse med Ankestyrelsens retningslinjer.
Ad 1) Sagen blev oversendt til Arbejdsmarkedsudvalget.
Søren Rasmussen deltog ikke i behandling og afgørelse af sagens 2) del.
Sagsnr.: 15/3287
Resumé
Pr. 1. april 2015 overgår Økonomisk Rådgivning fra Senior- og Socialforvaltningen til Centralforvaltningen. Organisationsændringen sker for at Kolding Kommunens modtagere af overførselsindkomster fremadrettet kun skal gå ét sted hen, når de har brug for økonomisk hjælp og rådgivning til at komme i arbejde.
Som følge af organisationsændringen foreslås det, at Kolding Kommunes Styrelsesvedtægts bestemmelser vedrørende Arbejdsmarkedsudvalget og Socialudvalget ændres, således at den administrative og politiske opgavefordeling følges ad.
Sagen behandles i
Forslag
Kommunaldirektøren og senior- og socialdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Fra 1. januar 2007 til 31. december 2014 regulerede Lov om og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats den administrative og politiske organisering af beskæftigelsesindsatsen. Loven fastsatte,
- at en særskilt del af forvaltningen (Jobcentret) alene skulle varetage beskæftigelsesindsatsen,
- at en anden del af forvaltningen skulle træffe beslutning om udbetalingen af sociale ydelser (Økonomisk Rådgivning), og
- at såfremt Kommunen ikke valgte at organisere beskæftigelsesindsatsen under Økonomiudvalget skulle Kommunen oprette et stående udvalg (Arbejdsmarkedsudvalget), som skulle varetage den umiddelbare forvaltning af både beskæftigelsesindsatsen og udbetalingen af sociale ydelser med få undtagelser.
Kommunaldirektøren og senior- og socialdirektøren har truffet beslutning om, at Økonomisk Rådgivnings opgaver skal flyttes fra Senior- og Socialforvaltningen til Centralforvaltningen (Jobcentret), hvilket der er hjemmel til i den nye beskæftigelsesreform, som trådte i kraft den 1. januar 2015. Den primære årsag er, at ledige og sygemeldte således kan få én indgang ind til udbetaling af ydelser og beskæftigelsesindsatsen. Den organisatoriske ændring sker pr. 1. april 2015, mens selve den fysiske flytning af Økonomiske Rådgivning til Jobcenter Kolding forventes at ske den 1. juni 2015.
I anledning af den forestående organisationsændring er der behov for en ændring af Kolding Kommunes Styrelsesvedtægts bestemmelser, således at den administrative og politiske opgavefordeling følges ad.
Som følge af organisationsændringen vil 4. til og med 6. punkt i den nuværende styrelsesvedtægtens § 24, stk. 2 skulle udgå af Socialudvalgets ansvarsområde, og 3. punkt ændres således, at integrationslovens §§ 35 – 39 udgår.
De områder, som udgår af Socialudvalgets område, overføres samtidig til Arbejdsmarkedsudvalgets område.
Herudover sker der samtidig en tilpasning i relation til opgaver overgået til Udbetaling Danmark. Det betyder, at opgaven i den nuværende Styrelsesvedtægten § 17, stk. 2, 4. punkt helt udgår af Arbejdsmarkedsudvalget område. Der er tale om opgaver efter Lov om ret til orlov og dagpenge ved barsel.
På Arbejdsmarkedsudvalgets område foreslås styrelsessvedtægtens § 17, stk. 2 således fra den 1. april 2015 ændret til:
”Udvalget træffer afgørelse i sager om ydelser m.v. til enkeltpersoner på beskæftigelsesområdet efter nedenstående lovgivning, eller senere lovgivning der måtte erstatte denne:
- Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats
- Lov om aktiv socialpolitik
- Lov om sygedagpenge
- Beskæftigelsesrettede opgaver efter Integrationsloven og ydelser knyttet hertil
- Lov om social pension
- Lov om kompensation til handicappede i erhverv m.m.
- Lov om individuel boligstøtte kapitel 10 og 11
- Lov om Erhvervsgrunduddannelse”
På Socialudvalgets område foreslås styrelsesvedtægtens § 24, stk. 2 ændret til:
”Stk. 2. Udvalget træffer afgørelse i sager om ydelser m.v. til enkeltpersoner i henhold til nedenstående lovgivning, eller senere lovgivning der måtte erstatte denne:
- lovgivningen på det sociale område i det omfang opgaven ikke er henlagt til andet udvalg
- anmodning om iværksættelse af værgemål i det omfang denne opgave ikke er henlagt til Seniorudvalget
- integrationslovens § 42
- lov om social service § 85 i det omfang ydelsen tildeles borgere, der har tættest tilknytning til Socialudvalgets område
- tilbudsportal, tilsyn og magtanvendelse, jf. lov om friplejeboliger, i det omfang boligerne hovedsageligt er oprettet til målgrupper under Socialudvalgets område.
- forebyggelse og sundhedsfremme efter sundhedslovens kapitel 35
- forebyggende sundhedsydelser til børn og unge efter sundhedslovens kapitel 36
- tandpleje efter sundhedslovens kapitel 37 med undtagelse af visitation til omsorgstandpleje efter § 131
- genoptræning og vederlagsfri fysioterapi sundhedslovens kapitel 39 og 39 a
- alkoholmisbrug efter sundhedslovens kapitel 40
- stofmisbrug efter sundhedslovens kapitel 41
- befordringsgodtgørelse til genoptræning efter sundhedslovens § 140, jf. § 172
- aktivitetsafhængige bidrag fra kommunen til regionen (aktivitetsbestemt medfinansiering), jf. §§ 13-14a i lov om regioners finansiering
- sundhedsaftaler efter sundhedslovens kapitel 62
- sundhedslovens bestemmelser om kvalitetsudvikling og IT (§ 193), forskning (§ 194), indberetning til centrale sundhedsmyndigheder (§ 195), utilsigtede hændelser (§ 198), sundhedsberedskab (§ 210), hospice (§ 238)”
Forslaget til styrelsesvedtægten skal undergives 2 behandlinger i Byrådet med mindst 6 dages mellemrum.
Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den 04-03-2015
Godkendt.
Beslutning Socialudvalget den 18-03-2015
Forslaget indstilles til godkendelse med den tilføjelse, at Socialudvalget foreslår at udvalget ændrer navn til Social- og sundhedsudvalget pr. 1. april 2015.
Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den 04-03-2015
Beslutning Økonomiudvalget den 07-04-2015
Sagsnr.: 15/1992
Resumé
Overførsel af overskud og underskud fra 2014 til 2015 og 2016 følger for så vidt angår serviceudgifter de af Byrådet vedtagne bevillingsregler. Generelt overføres overskuddet direkte til det samme område i 2015 og 2016. Foreslåede afvigelser herfra fremgår af sagsfremstillingen.
Til 2015 overføres i alt 87,989 mio. kr. fordelt med 54,160 mio. kr. vedrørende serviceudgifter, 14,111 mio. kr. vedrørende generelle tilskud (midtvejsregulering), 1,200 mio. kr. vedr. forsyningspolitik (renovation), 8,918 mio. kr. vedr. anlæg samt 9,600 mio. kr. til kassen til udligning af mellemfinansiering vedrørende udbygning, Tinghøj.
Til 2016 overføres i alt 11,249 mio. kr. fordelt med 2,875 mio. kr. vedrørende serviceudgifter og 8,374 mio. kr. vedrørende forsyningspolitik (renovation).
Sagen behandles i
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
at overskud fra 2014 overføres til 2015 som anført under sagsfremstilling, og
Sagsfremstilling
Overførselsadgang fra 2014 til 2015, serviceudgifter | |||||
Politikområde | Rest korr. Budget 2014 | Maks. grænse (5%) | Overført beløb 2015 (3%) | Overført beløb 2016 (2%) | Overført beløb i alt |
Serviceudgifter | | | | | |
Socialpolitik | 13.847 | 31.183 | 13.847 | 0 | 13.847 |
Arbejdsmarkedspolitik | 1.650 | 300 | 180 | 120 | 300 |
Uddannelsespolitik | -4.067 | 43.926 | -4.067 | 0 | -4.067 |
Fritids- og Idrætspolitik | 1.458 | 3.782 | 1.458 | 0 | 1.458 |
Vej- og Parkpolitik | 3.940 | 8.830 | 3.940 | 0 | 3.940 |
Kulturpolitik | 2.550 | 4.573 | 2.550 | 0 | 2.550 |
Miljøpolitik | 562 | 593 | 356 | 206 | 562 |
Beredskabspolitik | 454 | 899 | 454 | 0 | 454 |
Børnepasningspolitik | 6.739 | 21.605 | 6.739 | 0 | 6.739 |
Seniorpolitik | 11.821 | 29.503 | 11.821 | 0 | 11.821 |
Sundhedspolitik | 5.736 | 5.924 | 3.555 | 2.181 | 5.736 |
Erhvervspolitik | 220 | 1.361 | 220 | 0 | 220 |
Administrationspolitik | | | | | |
-Kommunaldirektør | 5.905 | 12.281 | 5.905 | 0 | 5.905 |
-By- og Udviklingsdirektør | -7.050 | 3.652 | -5.352 | 0 | -5.352 |
-Børne- og Uddannelsesdirektør | 958 | 921 | 553 | 368 | 921 |
-Social- og Seniordirektør | 2.955 | 5.348 | 2.955 | 0 | 2.955 |
-Puljer | 9.167 | - | 9.167 | 0 | 9.167 |
-Elevområdet | 3.204 | - | 3.204 | 0 | 3.204 |
I alt | 60.049 | 174.681 | 57.485 | 2.875 | 60.360 |
I forhold til tabellen foreslås for serviceudgifter følgende korrektioner:
- Underskuddet under Uddannelsespolitik reduceres med 1,575 mio. kr. til finansiering af modtageklasser. Beløbet er tilsvarende ændret under budgetgaranterede udgifter (Se nedenfor).
- Af overskuddet under vej- og parkpolitik anvendes 0,400 mio. kr. til inddækning af effektiviseringsmålet, jf. Direktionens beslutning i mødet den 26. maj 2014. Det vedrører et ikke disponeret beløb til konsulentbistand i forbindelse med realisering af effektiviseringsmålet vedrørende befordring.
- Af overskuddet under vej- og parkpolitik overføres 3,540 mio. kr. til administrationspolitik, idet de går til inddækning af manglende indtægt vedrørende byggesagsgebyrer i 2014.
- Af overskuddet under kulturpolitik overføres 0,310 mio. kr. til administrationspolitik, idet de går til inddækning af manglende indtægt vedrørende byggesagsgebyrer i 2014.
- I overførslen vedrørende seniorpolitik indgår et restbeløb på 0,4 mio. kr. vedrørende Puljen til løft af Ældreområdet. Denne overførsel er godkendt af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold.
- Af underskuddet vedrørende administrationspolitik, by- og udviklingsdirektørens område inddækkes 3,850 mio. kr. jf. ovenstående bemærkning vedrørende byggesagsgebyrer.
- Af underskuddet vedrørende administrationspolitik, by- og udviklingsdirektørens område overføres 1,698 mio. kr. ikke, da det vedrører underskud på kantinedrift, der ikke vil kunne inddækkes i 2015.
- Af overskuddet vedrørende administrationspolitik, kommunaldirektørens område overføres 4,900 mio. kr. til anlægsprojekt ”Helhedsplan for mere sammenhængende borgerservice samt vinduesudskiftning, Bredgade 1”, hvoraf de 1,500 mio. kr. vedrører jobcenteret, 0,700 mio. kr. vedrører Nicolaiplads og 2,000 mio. kr. vedrører vinduesudskiftning, Bredgade 1. Overførsel fra drift til anlæg sker med henblik på overholdelse af serviceudgiftsrammen. Beløbet er disponeret og 2,500 mio. kr. er placeret under drift i 2015 og flyttes nu til anlæg.
- Overskuddet vedrørende puljer på 9,167 mio. kr. overføres til delvis realisering af effektiviseringsmålet i 2015.
- Overskuddet vedrørende elever overføres til delvis realisering af effektiviseringsmålet (2,154 mio. kr.) og til administrative udgifter på grund af flere flygtninge, jf. Byrådets beslutning den 26. januar 2015 (1,050 mio. kr.).
- Overskuddet vedrørende administrationspolitik, kommunaldirektøren. Heraf anvendes overskud vedrørende telefoni til delvis inddækning af effektiviseringsmålet (0,940 mio. kr.).
Der er ikke adgang til overførsler mellem år for budgetgaranterede udgifter og øvrige udgifter til overførselsindkomster. Der foreslås overført jævnfør bemærkninger under tabellerne: | |||||||
Politikområde | Forbrug 2014 pr. 9/3-2015 | Budget 2014 | Korr. Budget 2014 | Rest korr. Budget 2014 | Ansøgt overførsel | ||
Overførsler/budgetgaranti | | | | | | ||
Socialpolitik | 433.900 | 458.241 | 438.965 | 5.065 | | ||
Arbejdsmarkedspolitik | 700.040 | 749.226 | 716.997 | 16.957 | | ||
Uddannelsespolitik | 101 | 3.214 | 3.365 | 3.264 | | ||
Seniorpolitik | 0 | 6.504 | 0 | 0 | | ||
Overførsel til 2015, i alt | 1.134.041 | 1.217.185 | 1.159.327 | 25.286 | 25.286 | ||
Politikområde | Forbrug 2014 pr. 9/3-2015 | Budget 2014 | Korr. Budget 2014 | Rest korr. Budget 2014 | Ansøgt overførsel 2015 | Ansøgt overførsel 2016 | |
Øvrige | | | | | | | |
Aktivitetsbestemt medfinansiering | 319.705 | 311.878 | 324.599 | 4.894 | 0 | 0 | |
Renovation | -2.156 | 3.906 | 7.221 | 9.377 | 1.200 | 8.374 | |
Ejendoms- og Boligpolitik | 8.098 | 990 | 6.989 | -1.109 | 0 | 0 | |
Ældreboliger, drift | -13.839 | -12.503 | -12.503 | 1.336 | 0 | 0 | |
Ældreboliger, lejetab | 2.070 | 1.961 | 1.961 | -109 | 0 | 0 | |
Særligt dyre enkeltsager | -17.090 | -21.796 | -21.796 | -4.706 | 0 | 0 | |
Overførsel til 2015, i alt | 296.788 | 284.436 | 306.471 | 9.683 | 1.200 | 8.374 |
Der foreslås overført følgende:
- Overskuddet på 25,286 mio. kr. foreslås overført til 2015, hvor det fordeles med 9,600 mio. kr. til udligning af mellemfinansiering af udgiften til udbygning af Tinghøj, jf. Byrådets beslutning den 23. februar 2015 og 1,575 mio. kr. til finansiering af oprettelse af 3 modtageklasser, jf. Byrådets beslutning af 23. marts 2015, mens det resterende beløb (14,111 mio. kr.) foreslås overført til 2015, hvor det anvendes til inddækning af en forventet negativ midtvejsregulering af såvel generelle tilskud som beskæftigelsestilskud.
- Af overskuddet vedrørende renovationen overføres 1.200.000 kr. til driften i 2015 og 8.374.000 kr. til anlægsprojekt i 2016. Beløbet, som overføres til driften i 2015, skal dække regning fra TAS vedrørende 2014, der er blevet bogført i 2015 ved en fejl. Beløbet, der er overført til anlæg i 2016, vil blive anvendt til gennemførelse af projekter i den nye affaldsplan. Anlægsbevilling vil blive meddelt af Byrådet til de enkelte projekter.
Anlæg | ||||||||
Der er overførselsadgang for anlæg efter samme regler som gældende under drift (5%). | ||||||||
Der ønskes disponeret jf. nedenstående. | ||||||||
Projekt nr. | Område/projekt | Note | Forbrug 2014 pr. 9/3-2015 | Budget 2014 | Korr. Budget 2014 | Rest korr. Budget 2014 | Maks. grænse (5%) | Overført beløb |
| Rådighedsbeløb | | | | | | | |
Div. | 00.22 - Salg, rammebeløb | 2. | | | | | - | 1.732 |
Div. | 00.22 - NSP, byggemodning | 3. | | | | | | 194 |
Div. | 00.22 - Øvrige | 4. | | | | 0 | - | 2.486 |
| Nørregade 12, Christiansfeld, nedrivning | 5. | | | | | | 800 |
0188 | Salg af Riberdyb/Holmsminde | 2. | 0 | 0 | -4.000 | -4.000 | -200 | -4.000 |
4581 | Bygningsforbedring i Christiansfeld 2009 | 6. | 1.445 | 0 | 1.600 | 155 | 80 | 155 |
9018 | Plejecenter Vonsild, servicearealer | 1. | 12.772 | 14.820 | 12.778 | 6 | 639 | 6 |
2171 | Kolding Å udvikling (Å-stederne) | 7. | 2.659 | 1.500 | 2.573 | -86 | 129 | -86 |
4632 | "Byg det op" badeanstalt ved Kolding Fjord | 7. | -573 | 0 | -896 | -323 | -45 | -323 |
4666 | Salg af Fredskov i Seest | 2. | -464 | 0 | 0 | 464 | 0 | 464 |
4685 | Donsrod å | 8. | 57 | 0 | 79 | 22 | 4 | 22 |
4688 | Gudsø mølle å | 8. | 1.185 | 0 | 1.970 | 785 | 99 | 785 |
4689 | Vadehavet | 8. | 262 | 0 | 731 | 469 | 37 | 469 |
4701 | Aller mølle | 8. | 1.803 | 0 | 1.750 | -53 | 88 | -53 |
4711 | Realisering af natura 2000-planen, område ved Hejls | 8. | 185 | 0 | 180 | -5 | 9 | -5 |
4590 | Almind ådal naturprojekt | 8. | 155 | 0 | 0 | -155 | 0 | -155 |
4586 | Sti rundt Hejls Nord | 8. | 11 | 0 | 8 | -3 | 0 | -3 |
4715 | Esco i almene boliger | 8. | 595 | 0 | 350 | -245 | 18 | -245 |
2147 | Christiansfeld bymidte, renovering og forskønnelse belægninger | 1. | 11.186 | 8.839 | 10.167 | -1.019 | 508 | -1.019 |
4610 | Infrastrukturudbygning ved Kolding | 1. | 3.171 | 9.600 | 3.800 | 629 | 190 | 629 |
4611 | Kolding cykelby del 3 | 1. | 3.369 | 4.500 | 3.644 | 275 | 182 | 275 |
4613 | Energirenovering af den kommunale vejbelysning | 9. | 19.470 | 32.000 | 21.074 | 1.604 | 1.054 | 1.604 |
4645 | Forbedringer slotssøområdet | 1. | 474 | 500 | 450 | -24 | 23 | -24 |
4646 | Busterminal | 10. | 98 | 9.500 | 2.000 | 1.902 | 100 | 1.900 |
4678 | Etablering af eltangvej | 1. | 3.589 | 0 | 3.631 | 42 | 182 | 42 |
4608 | Hejlsminde, kystsikring af havnefront | 7. | 157 | 0 | 147 | -10 | 7 | -10 |
6009 | Geografisk have, realisering af masterplan | 11. | 106 | 0 | 200 | 94 | 10 | 94 |
9010 | Velfærdsteknologi | 1. | 649 | | 690 | 41 | 35 | 35 |
| Låneoptagelse | | | | | | -1.751 | |
| I alt | 62.361 | 81.259 | 62.926 | 565 | 2.691 | 4.018 | |
Note 1: Overførslen kan henføres til en tidsmæssig forskydning af
projekterne.
Note 2: Den samlede salgsindtægt i 2014 er 1,050 mio. kr. mindre end det korrigerede budget. Beløbet øger salgsmålet i 2015.
Note 3: NSP styres jævnfør Byrådets beslutning, så indtægter på området anvendes til yderligere byggemodning.
Note 4: Beløbet vedrører ikke forbrugt rådighedsbeløb vedrørende byggemodning af bolig- og erhvervsområder.
Note 5: Beløbet var fejlagtigt ikke medtaget i bevillingskontrollen ultimo 2014. Ejendommen afventer at blive udbudt til salg i 2015.
Note 6: Der mangler afklaring på betaling til byggeskadefonden og tinglysning på ejendommen. Projektet afsluttes, når dette foreligger. Beløbet er forudsat lånefinansieret med 95%.
Note 7: Overskridelse på igangværende projekter i 2014 inddækkes ved en tilsvarende reduktion i 2015. For badeanstalt ved Kolding Fjord gælder, at der søges om midler fra fonde for at få dækket den ekstraudgift, der har været til projektet. Om det er muligt afklares i 2015.
Note 8: Alle projekterne er set over hele anlægsprojektets løbetid udgiftsneutrale. Udgifterne refunderes af tilskud fra EU, Naturstyrelsen m.fl. Grunden til de store overførsler, på enkelte af projekterne, skyldes det meget regnfulde efterår/vinter.
Note 9: Renoveringen er ikke kommet så langt som forventet. Projektet er forudsat lånefinansieret.
Note 10: Det forventede køb af arealer til ny terminal af DSB Ejendomme falder først endeligt på plads i 2015.
Note 11: Arbejdet med selskabsdannelsen er endnu ikke på plads og der forventes yderligere rådgiverregninger.
Note 12: Beløbet består af 0,147 mio. kr. vedrørende note 6 samt 1,604 mio. kr. jf. note 9.
Sagsnr.: 15/3793
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
at oprindeligt budget 2015, løn reduceres med 0,62% svarende til 15,571 mio. kr., med modpost på generelle tilskud.
at ansøgningens konsekvenser bevilges som anført i nedenstående skema.
Sagsfremstilling
De budgetmæssige konsekvenser af overenskomst 2015, indebærer en samlet lavere lønstigning fra 2014 til 2015 på 0,62%. Den lavere lønstigning betyder, at budget 2015 er for højt. Mindre udgiften modsvares af en forventet reduktion af bloktilskuddet.
Kommunernes samlede ramme for serviceudgifter forventes reduceret tilsvarende i forbindelse med forårets forhandlinger om den kommunale økonomi.
Politikområde (i hele 1.000 kr.) | Oprindeligt budget, løn | 0,62 % reduktion |
Serviceudgifter | | |
Socialpolitik | 285.724 | 1.771 |
Sundhedspolitik | 83.605 | 518 |
Arbejdsmarkedspolitik | 12.100 | 75 |
Uddannelsespolitik | 698.876 | 4.333 |
Børnepasningspolitik | 425.784 | 2.640 |
Vej- og Parkpolitik | 52.215 | 324 |
Ejendoms- og Boligpolitik | 64.305 | 399 |
Kulturpolitik | 54.796 | 340 |
Beredskabspolitik | 6.106 | 38 |
Fritids- og Idrætspolitik | 5.977 | 37 |
Seniorpolitik | 442.995 | 2.747 |
Administrationspolitik | 378.908 | 2.349 |
| | |
Samlet | 2.511.391 | 15.571 |
Likviditetsmæssigt får det den betydning, at pengene ligger i kassen indtil sidste kvartal, hvor midtvejsreguleringen ”betales”. Gennemsnitslikviditeten 2015 forbedres med ca. 5 mio. kr.
For 2016 til 2019 bliver den ændrede lønstigning realiseret via fremskrivningen af bevillingsrammerne for 2016 til 2019 til 2016 pris- og lønniveau.
Sagsnr.: 14/20148
Resumé
Budgetrealisering er en statusopgørelse, der hver måned fremsendes til orientering til Økonomiudvalget. Punktet beskriver forventningerne til regnskab 2015.
Hovedpunkterne er:
- Generelt forventes det, at budgettet bliver overholdt.
- For serviceudgifter forventes regnskabet at være 24,2 mio. kr. mindre end årsbudgettet. Årsbudgettet svarer til Koldings serviceudgiftsramme.
- For serviceudgifter forventes 45,0 mio. kr. overført til 2016. For anlæg forventes der overført 35,0 mio. kr. til 2016. For øvrige forventes der overført 20,0 mio. kr. til 2016. Sammenlagt forventes 100,0 mio. kr. overført.
- I forhold til de fastsatte mål for effektiviseringer mangler der 19,8 mio. kr. i 2015 og 25,9 mio. kr. i 2016. Igangsatte tiltag realiserer beløbet for 2015.
- Der skønnes nu et kasseforbrug i 2015 på 50,1 mio. kr. I forhold til årsbudgettet kan ændringen stort set henføres til færre overførsler til 2016/17 end fra 2014 og et mindre tilskud til skattenedsættelser i 2015 end forudsat.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget.
Forslag
Sagsfremstilling
Tillægsbevillinger 2015
Da budget 2015 blev vedtaget, var der lagt op til en kasseforøgelse på 19,4 mio. kr. I stedet er der nu udsigt til et kasseforbrug på 50,1 mio. kr. fordelt på følgende poster:
Årsbudget, kasseforøgelse | -19,394 mio. kr. | -19,394 mio. kr. |
Overførsler:
| 162,229 mio. kr. -45,000 mio. kr. -35,000 mio. kr. -20,000 mio. kr. | 62,229 mio. kr. |
Tillægsbevillinger:
| -0,350 mio. kr. -0,815 mio. kr. -0,979 mio. kr. 9,380 mio. kr. 9,600 mio. kr. | 16,836 mio. kr. |
Forventede yderligere tillægsbevillinger:
| -9,600 mio. kr. | -9,600 mio. kr. |
Forventet kasseforbrug 2015 | 50,071 mio. kr. | 50,071 mio. kr. |
(+ er lig med kasseforbrug/- er lig med kasseforøgelse)
Indtægter (Skatter, tilskud mv.)
Det bemærkes, at ejendomsskatter fortsat er berørt af bevilgede nedsættelser, der vil kunne påvirke den samlede indtægt i 2015.
Serviceudgifter
Med udgangen af februar 2015 er der brugt 16,78% af budgettet. Det er 0,23% mindre end på samme tidspunkt i 2014.
Der forventes nu serviceudgifter i 2015 på 3.623,8 mio. kr., hvilket er 24,2 mio. kr. mindre end den ramme, regeringen har udstukket. En overskridelse af rammen kan betyde en sanktion i form af reduceret tilskud, hvorfor udviklingen i såvel de budgetterede serviceudgifter som det forventede regnskab bør følges meget tæt.
Udgifter vedrørende fælles udgiftsområder og puljer (især arbejdsskader og barselsudligning) forventes i 2015 at være under pres, men på nuværende tidspunkt forventes samlet set, at budgettet for 2015 holder.
Direktionen skønner nu en overførsel fra 2015 til 2016 på 45,0 mio. kr., hvor det oprindelige skøn var 50,0 mio. kr. Det reducerede skøn kan henføres til øget forbrug af barselsudligningspuljen.
Effektiviseringsmålet
Byrådet har fastsat et effektiviserings- og reduktionsmål. For 2015 og 2016 mangler fortsat realisering af henholdsvis 19,8 mio. kr. og 25,9 mio. kr. Siden sidste måneds opfølgning er sket følgende ændringer:
- Sammenhængende hjælp og bedre borgerservice, ændring (-500.000 kr./0 kr.)
- Udgifter til lovliggørelsesteam (-695.000 kr./0 kr.)
- Økonomiudvalg 19.01.15, hjemmepleje reduceret besparelse vedrørende udbud (0 kr./-3.500.000 kr.)
- Energihandleplan – 2014 projekter (616.000 kr./616.000 kr.)
- Udbud forsikringer (1.227.000 kr./1.227.000 kr.)
- Befordring Kolding modellen, Senior og Socialforvaltningen (475.000 kr./475.000 kr.)
- Driftsomkostninger på kopi og print (1.974.000 kr./1.974.000 kr.)
I årsbudget 2015 er vedtaget yderligere tiltag. Med det forventede provenu herfra realiseres effektiviseringsmålet for 2015.
Overførsler
Der forventes et mindre forbrug vedrørende førtidspensioner, mens der for øvrige områder ikke forventes afvigelser. Dog bemærkes, at ny lovgivning medfører betydelige ændringer i indsatsen, hvorfor området følges tæt.
Overskud på området i 2014 vil i forbindelse med overførselssagen blive foreslået overført til 2015 til finansiering af eventuel negativ midtvejsregulering af de generelle tilskud.
Betaling til sygehuse (Aktivitetsbestemt medfinansiering)
Der forventes ingen afvigelser i forhold til det korrigerede budget.
Anlæg
Der forventes ingen afvigelser i forhold til det korrigerede budget. Der er overført netto 37,4 mio. kr. til 2015 ved bevillingskontrollen ultimo 2014. Der bliver yderligere overført 8,9 mio. kr. ved overførselssagen.
Der forventes overført 35,0 mio. kr. til 2016.
Jordforsyning (jordkøb, byggemodning og salg)
Der henvises til punkt vedrørende realisering af salgsindtægt.
Forsyningsvirksomhed (Renovation)
Budgettet forventes overholdt.
Lån og øvrige finansforskydninger
Budgettet forventes overholdt.
Sagsnr.: 14/20148
Resumé
Likviditetsbudgettet viser den skønnede udvikling i Kolding Kommunes gennemsnitlige kassebeholdning. Den månedlige opgørelse viser afvigelser i forhold til likviditetsbudgettet.
Der forventes nu en gennemsnitlig likviditet ved udgangen af 2015 på 284,9 mio. kr., hvor likviditetsbudgettets skøn er på 270,0 mio. kr.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget.
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Den gennemsnitlige kassebeholdning er steget fra 282,3 mio. kr. pr. 31. december 2014 til 300,5 mio. kr. pr. 28. februar 2015.
Gennemsnittet ved udgangen af 2015 beregnes nu til 284,9 mio. kr., hvilket er 14,9 mio. kr. større end ved likviditetsbudgettets udarbejdelse.
Det foreløbige regnskab viser et mindre forbrug på de budgetgaranterede områder, der må forventes at skulle betales tilbage ved midtvejsreguleringen i 2015, hvor den faktiske betaling sker i årets sidste kvartal. På den baggrund må formodes, at gennemsnitslikviditeten i 2015 vil udvikle sig bedre end ovennævnte beregning på 284,9 mio. kr.
En del af Kolding Kommunes kassebeholdning består af udvalgenes og institutionernes overskud, der overføres fra år til år. Fra 2014 til 2015 er ved bevillingskontrollen ultimo 2014 overført 74,2 mio. kr., herudover forventes yderligere overført i alt 88,0 mio. kr.
Direktionens seneste skøn viser en forventet overførsel fra 2015 til 2016 på 100,0 mio. kr. fordelt med 45,0 mio. kr. til service, 20,0 mio. kr. til øvrige og 35,0 mio. kr. til anlæg, hvilket er 5,0 mio. kr. mindre end forudsat.
I forslag til budgetprocedure 2016 vil målet for den gennemsnitlige likviditet på minimum 200,0 mio. kr. blive videreført. Dette mål vil med de nuværende forudsætninger blive overholdt både i 2015 og i 2016.
I den følgende graf vises den forventede udvikling af likviditeten fra 2014 og frem, samt Byrådets likviditetsmål på 200,0 mio. kr.
Den forventede udvikling er skønnet med udgangspunkt i det korrigerede budget for 2015 og de foreløbige bevillingsrammer for 2016 og frem. Skønnet bygger i øvrigt på følgende forudsætninger:
- Kasseforbrug eller kasseforøgelse påvirker med 50% i indeværende år og 50% i det følgende år.
- Der forventes ingen tillægsbevillinger finansieret af kassen resten af 2015 og i hele 2016.
- Der forventes overført et faldende overskud de kommende år (90,0 mio. kr. til 2017, 75,0 mio. kr. til 2018 og 70,0 mio. kr. til 2019).
- Ændret låneoptagelse forværrer gennemsnitslikviditeten med 8,1 mio. kr. i 2015, 7,5 mio. kr. i 2016, 16,5 mio. kr. i 2017 og 1,5 mio. kr. i 2018.
- Lavere lønstigning betyder, at pengene ligger i kassen indtil sidste kvartal, hvor midtvejsreguleringen betales. Gennemsnitslikviditeten forbedres med ca. 5 mio. kr. i 2015.
Sagsnr.: 14/18492
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Sagsfremstilling
Budgetproceduren følger i hovedtræk den budgetprocedure, der var gældende for budgetlægningen 2015.
Byrådets mål for 2016 – 2019 er uændrede med undtagelse af:
- Servicerammen må ikke øges via tillægsbevillinger/omprioriteringer (nyt mål)
- Faldende dækningsafgift (ændret)
- Pålæg til udvalgene om at reducere serviceudgifterne med ½% i 2016 stigende til 1% fra 2017.
Forslaget om, at servicerammen ikke må øges via tillægsbevillinger/omprioriteringer skal ses på baggrund af, at risikoen for, at sanktionslovgivningen træder i kraft, vurderes som mere sandsynlig end tidligere.
Dækningsafgiften afvikles, jf. tidligere beslutning, i langsommere takt end forventet i forbindelse med vedtagelse af budget 2015. Første år, at dækningsafgiften er væk, vil med de nuværende forudsætninger være i 2021.
Pålæg til udvalgene om at gennemføre en reduktion af serviceudgifterne skal ses på baggrund af nødvendigheden af, at der er et politisk råderum til prioritering i forbindelse med budgetforhandlingerne i september 2015. Med pålægget vil råderummet være ca. 18 mio. kr. i 2016 og 36 mio. kr. fra 2017, der vil kunne bruges til både drift og anlæg.
Prioritering sker primært med udgangspunkt i ændringsforslag fremsendt af udvalgene. Fremsendte ændringsforslag samles i et katalog, der udsendes til Byrådets medlemmer ultimo august 2015. I takt med at udvalgene færdiggør ændringsforslag lægges de på www.kolding.dk.
Effektiviseringsmålet er fortsat afgørende for realisering af budgettet. Pr. 1. april 2015 mangler realisering af ca. 11 mio. kr. i 2016, 26 mio. kr. i 2017, 20 mio. kr. i 2018 samt 16 mio. kr. i 2019.
Gennemsnitslikviditeten forventes at falde, så den ultimo 2018 og ultimo 2019 forventes at udgøre ca. 180 mio. kr., hvor Byrådets mål er minimum 200 mio. kr. I budgetperioden vil den langfristede gæld falde fra 1.111 mio. kr. til 945 mio. kr.
Princippet for overførsel af overskud/underskud til følgende år fastholdes uændret. Grænsen på 5% er fastholdt sådan, at 3% tilføres i budgetåret, mens de resterende 2% tilføres i det efterfølgende år. Ved underskud trækkes hele beløbet i budgetåret.
Bevillingsrammerne fremgår af bilag, men kan i beretningsform opstilles som vist nedenfor. Det bemærkes, at kommunerne de seneste år har modtaget et ekstraordinært tilskud. Fordeles 3 mia. kr. efter samme princip som sidste år, vil Kolding Kommune modtage mellem 32 mio. kr. og 48 mio. kr.
I hele 1.000 kr./2016-priser | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 |
A. Det skattefinan- | | | | |
sierede område | | | | |
| | | | |
Indtægter: | -5.358.916 | -5.480.912 | -5.545.336 | -5.665.179 |
| | | | |
Skatter | -4.059.313 | -4.142.425 | -4.212.075 | -4.281.787 |
Tilskud og udligning | -1.303.603 | -1.342.487 | -1.337.261 | -1.387.392 |
Udligning af moms | 4.000 | 4.000 | 4.000 | 4.000 |
| | | | |
Driftsudgifter: | 5.128.344 | 5.104.654 | 5.106.216 | 5.111.555 |
| | | | |
Serviceudgifter i alt | 3.640.958 | 3.622.319 | 3.618.680 | 3.618.675 |
Serviceudgifter med | | | | |
overførselsadgang | 3.640.958 | 3.622.319 | 3.618.680 | 3.618.675 |
| | | | |
Ikke udnyttet ramme | 0 | 0 | 0 | 0 |
| | | | |
Overførsler | | | | |
(budgetgaranti) | 1.204.607 | 1.199.531 | 1.204.875 | 1.210.219 |
| | | | |
Øvrige områder udenfor | | | | |
servicerammen | 282.779 | 282.804 | 282.661 | 282.661 |
| | | | |
Pris- og lønstigninger | | | | |
2016-2019 | 0 | 112.848 | 223.242 | 334.760 |
Renter | 26.173 | 25.524 | 22.072 | 22.072 |
| | | | |
Skattefinansieret | | | | |
driftsresultat | | | | |
(- = overskud) | -204.399 | -237.886 | -193.806 | -196.792 |
| | | | |
Skattefinansieret | | | | |
anlæg, netto | 175.540 | 163.374 | 135.129 | 102.355 |
| | | | |
Skattefinansieret resultat | | | | |
ekskl. Jordforsyning | | | | |
(-=overskud) | -28.859 | -74.512 | -58.677 | -94.437 |
| | | | |
B. Jordforsyning, anlæg | -16.581 | -1.069 | -1.069 | -1.069 |
| | | | |
Skattefinansieret resultat | | | | |
inkl. jordforsyning | | | | |
(-=overskud) | -45.440 | -75.581 | -59.746 | -95.506 |
| | | | |
C. Forsyningsvirksomheder | 1.399 | 1.399 | 1.399 | 1.399 |
| | | | |
D. Finansieringskilder | 51.546 | 72.970 | 79.365 | 79.365 |
| | | | |
E. Likvide aktiver | | | | |
(- = kasseforøgelse) | 7.505 | -1.212 | 21.018 | -14.742 |
Tidsplanen for budgetlægningen ser således ud:
2. marts | Økonomiudvalget drøfter ønsker til budgetprocedure 2016. |
7. april | Økonomiudvalget behandler udkast til budgetprocedure inkl. bevillingsrammer Endvidere orienteres om Direktionens foreløbige tilkendegivelser i form af et ”Udfordringsnotat”. |
13. april | Byrådet godkender budgetprocedure 2016 inkl. bevillingsrammer. |
5. maj – 1. september | De stående udvalg udarbejder budgetbidrag og ændringsforslag. |
28. maj | Hovedudvalget drøfter forudsætningerne for budget 2016. |
Senest 17. juni | Drøftelse i de stående udvalg:
|
22. juni kl. 13.00 – 15.00 | Temadag, Byrådet:
|
26. august | Seneste frist for behandling af budgetbidrag og eventuelle ændringsforslag i decentral MED-organisation. |
27. august | De stående udvalgs seneste frist for fremsendelse af budgetbidrag, ændringsforslag og øvrigt budgetmateriale til Centralforvaltningen. |
3. september | Byrådet, orientering:
|
31. august – 4. september | Kommissioner, råd og nævn. Høring vedrørende budgetforslag 2016 samt ændringsforslag. |
7. september kl. 9.00 | Økonomiudvalget, (ordinært møde)
|
7. september kl. 15.00 – 17.00 | Byrådet, seminar:
|
7. september kl. 17.00 | Byrådet (ekstraordinært møde), 1. behandling af budgetforslag 2016. |
8. september | Byrådsmedlemmerne har mulighed for at stille afklarende spørgsmål til Direktionen, økonomichefen og forvaltningerne. Mødet afbrydes af gruppemøde, så byrådsgrupperne kan drøfte budgetforslaget og efterfølgende stille supplerende spørgsmål. |
9. – 11. september | Borgmesteren gennemfører budgetforhandlinger med gruppeformændene. |
21. september | Byrådsgrupper/-medlemmer. Seneste frist for indsendelse af politiske ændringsforslag til borgmesteren af byrådsmedlemmer/-grupper, der ikke er med i budgetforliget. |
28. september | Økonomiudvalget (ekstraordinært møde kl. 14.00), 2. behandling af budgetforslag 2016 inkl. behandling af endelige ændringsforslag. |
28. september | Byrådet, 2. behandling af budgetforslag 2016. |
Beslutning Økonomiudvalget den 07-04-2015
Forslaget indstilles til godkendelse, idet Udkast til budgetprocedure 2016, side 16, 2. sidste afsnit ændres fra ”vil blive disponeret med udgangspunkt i kataloget over ændringsforslag” til ”vil blive brugt som oplæg til de politiske drøftelser”.
Benny Dall indstiller til godkendelse, ”at alt vedr. omstillingspuljen udgår af budgettet og at effektiviseringskravet nedsættes til det halve”.
Bilag
Sagsnr.: 15/293
Resumé
Kommunaldirektøren fremsender forslag til ”Befolkningsprognose 2016”. Forslagets resultater bygger på den historiske udvikling i 2007 til 2014, og er fremskrevet på baggrund af forudsætninger om antal fødte, antal døde, til- og fraflytning samt Kolding Kommunes boligprogram. Prognosen vedrører perioden 2015 – 2028.
Der har i 2014 været en befolkningsvækst på 726 personer, hvilket er betydeligt mere end de foregående år. Der forventes i 2015 en befolkningstilvækst på 666 personer. Fra 1. januar 2015 til 27. marts 2015 er befolkningstallet steget 186 personer, så der nu er 90.982 personer i Kolding Kommune. Ultimo 2019 forventes folketallet at være steget til 93.644 personer, ultimo 2023 til 98.005 personer, mens det primo 2028 forventes at udgøre 100.637 personer.
Sagen behandles i
Forslag
Sagsfremstilling
Der er udarbejdet et forslag til en ny befolkningsprognose med udgangspunkt i det faktiske folketal pr. 1. januar 2015. Prognosen viser følgene hovedtal indtil 2019:
Befolkningstal | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 |
Folketal, primo år | 89.413 | 89.559 | 90.070 | 90.796 | 91.462 | 92.184 | 92.920 | 93.644 |
Fødte | 855 | 951 | 942 | 933 | 940 | 961 | 997 | 1.046 |
Døde | 779 | 788 | 779 | 772 | 778 | 785 | 792 | 800 |
Overskud | 76 | 163 | 163 | 161 | 162 | 176 | 204 | 246 |
Tilflyttede | 4.965 | 5.100 | 5.612 | 5.510 | 5.618 | 5.656 | 5.619 | 5.789 |
Fraflyttede | 4.895 | 4.753 | 5.038 | 5.005 | 5.058 | 5.096 | 5.100 | 5.120 |
Flyttebalance | 70 | 347 | 574 | 505 | 560 | 560 | 519 | 669 |
Korrektion | 0 | 1 | -11 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Årets udvikling (total) | 146 | 511 | 726 | 666 | 722 | 736 | 724 | 915 |
Udviklingsgrad | 0,2% | 0,6% | 0,8% | 0,7% | 0,8% | 0,8% | 0,8% | 1,0% |
Mænd, ultimo år | 44.539 | 44.806 | 45.223 | 45.572 | 45.942 | 46.311 | 46.669 | 47.126 |
Kvinder, ultimo år | 45.020 | 45.264 | 45.573 | 45.890 | 46.242 | 46.609 | 46.975 | 47.433 |
Folketal, ultimo år | 89.559 | 90.070 | 90.796 | 92.184 | 92.920 | 93.644 | 94.559 |
Nøgletal for befolkningsudviklingen i Kolding Kommune:
(2012-2014: Faktiske tal / 2015–2019: Prognosetal.)
Befolkningstilvæksten i 2014 var på 726 personer, hvilket er 333 flere personer end forventet.
Indbyggertallet ventes at stige med i gennemsnit 0,8 % om året i prognoseperioden frem til 2028.
Antal af fødte ventes, i alle prognose år, at ligge over antallet af dødsfald, således at der i gennemsnit vil være et fødselsoverskud på 269 personer om året.
Ligeledes vil der ske en stigning i nettotilflytningen i hele prognoseperioden på 488 personer om året.
Omkring en femtedel af alle tilflytterne til de nye boliger ventes at komme fra andre kommuner, mens ca. fire femtedele af tilflytterne til nye boliger vil komme fra Kolding Kommune selv.
I årene 2004-2014 blev der i gennemsnit tilflyttet omkring nye 304 boliger pr. år. I 2014 blev der tilflyttet 180 nye boliger. I prognoseperioden forventes der i gennemsnit at blive opført 398 boliger om året.
I 2015 ventes der, at Kolding Kommune modtager i alt 373 flygtninge, heraf 116 børn. Flygtningene samt en fortsat forventning om en nettotilflytning af studerende betyder, at befolkningen forventes at stige mere end boligprogrammet umiddelbart tilsiger.
Afslutningsvis bemærkes, at Kolding Kommunes egen befolkningsprognose forventer en befolkningstilvækst for hele perioden (2015-2028), der er godt 7.600 personer større end den tilsvarende prognose fra Danmarks Statistik.
Bilag
Sagsnr.: 15/4594
Resumé
Kommunaldirektøren fremsender Kolding Kommunes årsregnskab 2014, bestående af årsberetning og oversigter til godkendelse.
Sagen behandles i
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
at regnskabet godkendes med henblik på afgivelse til revisionen,
at de ikke tillægsbevilgede poster efterbevilges,
at de uerholdelige afskrevne fordringer godkendes.
Sagsfremstilling
Kommunaldirektøren oplyser, at årsregnskabet for 2014 er udarbejdet i overensstemmelse med de i bekendtgørelse nr. 15 af 13. januar 2015 om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. fastsatte forskrifter.
Årsregnskabet er udarbejdet af Centralforvaltningen i henhold til Principper for økonomistyring, godkendt i Byrådet den 27. august 2012.
Udgiftsregnskabet for 2014 udviser følgende fordeling af udgifter og indtægter i forhold til det vedtagne og korrigerede budget 2014:
Udgiftsregnskab
Mio.kr. (afrundet) | Regnskab | Oprindeligt budget | Korrigeret budget |
A. Det skatte-finansierede område | | | |
Indtægter | 5.321 | 5.339 | 5.321 |
Driftsudgifter (excl. forsyning) | - 5.036 | -5.062 | -5.119 |
Renter | -19 | -25 | -28 |
Anlægsudgifter (excl. forsyning) | -280 | -287 | -279 |
Jordforsyning | -7 | 17 | 20 |
Resultat af det skattefinansierede område | -21 | -18 | -85 |
B. Forsynings-virksomheder | | | |
Nettodrift | 7 | -3 | -6 |
Netto anlæg | 0 | 0 | 0 |
Resultat af forsyningsvirksomheder | 7 | -3 | -6 |
Resultat i alt | -14 | -21 | -91 |
Et foranstillet - (minus) angiver i denne opstillingsform “udgifter”.
Finansieringsoversigt
Mio.kr. (afrundet) | Regnskab | Oprindeligt budget | Korrigeret budget |
Resultat i alt | -14 | -21 | -91 |
Optagne lån | 275 | 147 | 268 |
Afdrag på lån | -61 | -64 | -63 |
Øvrige finans-forskydninger | -112 | 20 | -121 |
Kursregulering af likvide aktiver | -3 | 0 | 0 |
Kasseforøgelse/forbrug | 85 | 82 | -7 |
Et foranstillet - (minus) angiver i denne opstillingsform “udgifter”.
Bilag – årsberetningen i Ipaper-version:
Bilag
Sagsnr.: 14/20609
Resumé
Kommunaldirektøren fremsender i forbindelse med den årlige gennemgang og vurdering af Kommunens tilgodehavende en opstilling over uerholdelige restancer, der forgæves er søgt inddrevet.
Sagen behandles i
Forslag
Bilag
Sagsnr.: 15/552
Resumé
Sagen behandles i
Økonomiudvalget.
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Anlægsregnskaber 2014 for igangværende projekter og projekter, hvor bruttoudgifter ikke overstiger 2 mio. kr., fremsendes til godkendelse.
Ifølge Budget og regnskab for kommuner, skal afsluttede projekter, hvor bruttoudgiften er under 2.000.000 kr. ikke forelægges Byrådet.
De totale bevillinger, der vedrører arealerhvervelser, køb og salg, er givet ud fra en fælles ramme, hvorfra rådighedsbeløbet omplaceres i det enkelte år. Hvis der ikke er opført noget i kolonnen ”Total bevilling” er det ikke udtryk for en manglende anlægsbevilling.
Anlægsregnskaberne udviser følgende:
Igangværende projekter under 2 mio. kr. (i 1.000 kr.)
Projektbetegnelse | Rådigheds-beløb 2014 | Forbrug 2014 | Total bevilling* | Totalt forbrug | Note |
P.nr. 3003 Drejens Boligby – byggemodning | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 1.663 -105.817 | 1 |
P.nr. 3019 Gunnars Ager, Odins Ager m.fl. Dalby | 104 -12.519 | 104 -12.519 | 0 -160.000 | 504 -45.784 | 2 |
P.nr. 3021 Ejersmindevej, Skanderup | 0 0 | 0 0 | 0 -8.000 | 45 -7.094 | 3 |
P.nr. 3024 Havrevang, Lunderskov | 4 -238 | 4 -238 | 0 -6.000 | 84 -2.926 | 4 |
P.nr. 3031 Kæmpes Ager, Vamdrup | 6 0 | 5 0 | 0 -7.300 | 59 -7.942 | 5 |
P.nr. 3032 Steenbjerg, Christiansfeld | 23 -776 | 24 -776 | 0 -26.400 | 310 -19.428 | 6 |
P.nr. 3042 Lilballe by | 18 -340 | 17 -340 | 0 -5000 | 102 -1.060 | 7 |
P.nr. 3037 Nord for Dollerup Sø | 26 -1.288 | 26 -1.288 | 0 -31.200 | 87 -3.501 | 8 |
P.nr. 3044 Over Noret, Hejlsminde | 7 0 | 7 0 | 0 0 | 41 0 | 9 |
P.nr. 2176 Byggemodning Hvidkærgårdsparken, Vamdrup | 1 0 | 1 0 | 0 0 | 71 -360 | 10 |
P.nr. 4618 Salg af Storegade 48-50 Lunderskov | 15 0 | 15 0 | 0 0 | 104 0 | 11 |
P.nr. 3053 Elkærholmparken | 59 -4.864 | 60 -4.864 | 0 0 | 480 -11.948 | 12 |
P.nr. 4635 Kærvænget | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 17 -622 | 13 |
P.nr. 4742 Ved Skolebakken og Rytterskolevej | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 14 |
P.nr. 3046 Industri Nord 4, byggemodning Nord-Ager | 35 -535 | 35 0 | 0 -20.100 | 752 -27.921 | 15 |
P.nr. 3014 byggemodning af Åparken etape 1A | 11 0 | 11 0 | 0 -1.200 | 454 -81.761 | 16 |
P.nr. 3040 Bønstrup Industripark | 1 0 | 1 0 | 0 0 | 457 -11.190 | 17 |
P.nr. 0462 Salg af areal ved Skovvangen, Kolding | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 17 0 | 18 |
P.nr. 2183 Østmarken Lunderskov | 1 0 | 1 0 | 0 0 | 3 0 | 19 |
P.nr. 4626 Bramdrup Industripark, etape 2, lokalplan 0715-31 | 1 0 | 1 0 | 0 0 | 3 0 | 20 |
P.nr. 2126 Salg af Tømmerhandel-grund, Christiansfeld | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 12 0 | 21 |
P.nr. 0444 Køb af Vonsildvej 19, matr.nr. 28 A Vonsild By | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 1.806 0 | 22 |
P.nr. 0526 Salg af Ndr. Ringvej 1 | 0 -16.400 | 0 -16.400 | 0 0 | 0 -23.050 | 23 |
P.nr. 0532 Salg af areal beliggende ved Skovvangen, Kolding | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 5 -4.000 | 24 |
P.nr. 0565 Salg af grønt areal v/Hauchsvej 14, Seest | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 17 -44 | 25 |
P.nr. 0569 Salg af Petersmindevej 2 | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 207 0 | 26 |
P.nr. 0570 Salg af eltangvej 134 | 1 0 | 1 0 | 0 0 | 55 0 | 27 |
P.nr. 0578 Ålegården 6, tilbagekøb | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 28 |
P.nr. 0580 Servituterstatninger ved etablering af kloakledninger | 0 -42 | 0 -42 | 0 0 | 0 -213 | 29 |
Kommende projekter | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 125 0 | 30 |
P.nr. 4616 Salg af jord og fast ejendom | 2.840 0 | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 31 |
P.nr. 4619 Salg af matr.nr. 36x, Hejls by, Hejls | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 0 -75 | 32 |
P.nr. 4622 Salg af Kystvej 40 | 23 0 | 23 0 | 0 0 | 131 -2.504 | 33 |
P.nr. 4627 Køb af areal i Vonsild | 281 0 | 281 0 | 0 0 | 1.708 0 | 34 |
P.nr. 4662 Nørregade 12, Christiansfeld, nedrivning | 800 0 | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 35 |
P.nr. 4669 Salg af areal på Kløvkær | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 16 -11.360 | 36 |
P.nr. 4670 Salg af skolevej 4, Lunderskov | 1 0 | 1 0 | 0 0 | 1 0 | 37 |
P.nr. 4680 Holmstaden | 84 0 | 84 0 | 0 0 | 84 0 | 38 |
P.nr. 4707 Salg af P-areal ved skovbrynet | 38 -500 | 38 -500 | 0 0 | 38 -500 | 39 |
P.nr. 4739 Salg af areal ved Kongebrogade | 6 -1.000 | 6 -1.000 | 0 0 | 6 -1.000 | 40 |
P.nr. 4740 salg af Østergade 102, Vamdrup | 1 -160 | 1 -160 | 0 0 | 1 -160 | 41 |
P.nr. 0188 Riberdyb/Holmsminde, salg | 0 -4.000 | 0 0 | 0 0 | 248 0 | 42 |
P.nr. 0486 Salg af Ryttermarksvej 1 | 2 -1.310 | 2 -1.310 | 0 0 | 72 -1.310 | 43 |
P.nr. 0528 Salg af Nørreskovgårdsvej 40, Bramdrupdam | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 32 -6.000 | 44 |
P.nr. 0550 Salg af Toldbodgade 3-5 | 0 -5.500 | 0 -5.500 | 0 0 | 328 -5.500 | 45 |
P.nr. 0563 Slotssøvejen 8-16, salg | 2 0 | 2 0 | 0 0 | 81 -11.687 | 46 |
P.nr. 0582 Evt. køb af hovedgaden 28, Jordrup | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 8 0 | 47 |
P.nr. 4630 Ny Østerbyvej 1A, Vamdrup | 8 -305 | 8 -305 | 0 0 | 8 -305 | 48 |
P.nr. 4664 Salg af Nørregade 12, Christiansfeld | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 49 |
P.nr. 4671 salg af Klostergade 8-10 + 16 | 58 -2.500 | 58 -2.500 | 0 0 | 58 -2.500 | 50 |
P.nr. 4654 Beredskabspolitik – planlagt bygningsvedligeholdelse 2014-2017 | 308 0 | 293 0 | 561 0 | 293 0 | 51 |
P.nr. 4715 ESCO i almene boliger | 350 0 | 595 0 | 350 -350 | 595 0 | 52 |
*Bevillingen er flerårig.
Igangværende projekter over 2 mio. kr. (i 1.000 kr.)
Projektbetegnelse | Rådigheds-beløb 2014 | Forbrug 2014 | Total bevilling* | Totalt forbrug | Note |
P.nr. 3033 Viuf Vesterby, 2. etape | 5 -306 | 5 -306 | 0 -27.600 | 3.316 -2.891 | 53 |
P.nr. 3001 Erhvervspark Bramdrup, byggemodning | 1 0 | 1 0 | 0 0 | 7.447 -33.539 | 54 |
P.nr. 3005 Erhvervsområde ved eltangvej | 154 0 | 154 0 | 0 0 | 6.023 -45.638 | 55 |
P.nr. 3006 Industripark Bramdrup | 49 0 | 49 0 | 0 0 | 46.286 -77.834 | 56 |
P.nr. 0523 Nordic Synergy Park, etape 1.1 | 1 0 | 1 0 | 0 0 | 45.319 -5.050 | 57 |
P.nr. 4631 Køb af ejendom og grund i Seest | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 8.056 | 58 |
P.nr. 4575 Energihandleplan II | 2.600 -300 | 2.388 -89 | 17.925 -875 | 16.038 -686 | 59 |
P.nr. 0542 Køb af ejendommen Skamlingvejen 121 | 2 0 | 2 0 | 0 0 | 3.854 0 | 60 |
P.nr. 0552 IT, løbende udskiftninger af udstyr | 9.875 0 | 9.859 -13 | 58.400 0 | 9.859 -13 | 61 |
P.nr. 4657 Administrationspolitik – planlagt bygningsvedligeholdelse | 2.940 0 | 2.930 0 | 5.360 0 | 2.930 0 | 62 |
*Bevillingen er flerårig
Afsluttede projekter under 2 mio.
Projektbetegnelse | Rådigheds-beløb 2014 | Forbrug 2014 | Total bevilling | Totalt forbrug | Note |
P.nr. 3011 Byggemodning af parceller ved Kastaniely, Nr. Bjert | 0 0 | 0 0 | 0 -5.600 | 148 -5.172 | |
P.nr. 3028 Forsytiavænget, Vonsild | 42 -1.067 | 42 -1.067 | 0 -14.000 | 398 -12.847 | |
P.nr. 0568 salg Skamlingvejen 121 | 33 0 | 32 0 | 0 0 | 165 0 | |
P.nr. 0583 Salg af legepladsareal Friggasvej | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 0 -47 | |
P.nr. 4614 Salg af Vejlevej 350 | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 13 -475 | |
P.nr 4621 salg af del af matr. Nr. 11 as Bramdrup by | 0 0 | 0 0 | 592 0 | 11 -343 | |
P.nr. xxxx Salg af 3 grunde på Sidselbankvej | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 23 -75 | |
P.nr. 4673 Salg af del af matr. Nr. 49C Lunderskov, by, Skanderup | 4 -52 | 4 -52 | 0 0 | 4 -52 | |
P.nr. 4706 Salg af Lilballevej 150 | 6 -248 | 5 -248 | 0 0 | 5 -248 | |
P.nr. 4708 salg af Agerjord, sdr. vilstrupvej 79, Kolding | 3 -91 | 3 -91 | 0 0 | 3 -91 | |
P.nr. 0581 Køb af areal i enebærparken, Vonsild m.v. | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 0 0 | |
P.nr. 0512 Salg af Solgården, Esbjergvej 111 | 22 0 | 22 0 | 0 0 | 60 -2.260 | |
P.nr. 0540 Salg af Sysselbjerg 44 | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 40 0 | |
P.nr. 0568 Salg af Skamlingvejen 121 | 1 0 | 1 0 | 0 0 | 34 -700 | |
P.nr. 4663 salg af Nygade 5, Stepping | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 11 -138 | |
P.nr. 4675 Salg af slugten 8, Lunderskov | 0 0 | 0 0 | 0 0 | 0 0 | |
P.nr. 4615 Skamlingsbanken, jordkøb | 745 0 | 1.623 0 | 0 0 | 1.642 0 | |
Note:
1. Alt er solgt, men der mangler stadig færdiggørelser.
2. Der er 4 parcelhusgrunde til salg pr. 31. december 2014. For storparcel nord Regnars Ager får Kommunen 850 kr. pr. etagemeter når boligerne bliver solgt.
3. Alle grunde solgt, men der mangler noget i forhold til færdiggørelserne.
4. Der mangler at blive solgt 4 grunde.
5. Alt er solgt, afventer afsluttende omkostninger.
6. Der mangler at blive solgt 21 grunde.
7. Der er 4 parcelhusgrunde til salg pr. 31. december 2014.
8. Der mangler fortsat at blive solgt 4 grunde på Granitvænget.
9. Der mangler at blive solgt 2 grunde. Kører sammen med P.nr. 0444 Køb af Vonsildvej 19, matr. Nr. 28A, Vonsild by.
10. Der er 9 parcelhusgrunde til salg pr. 31. december 2014.
11. Der pågår p.t. salgsforhandlinger.
12. 9 grunde mangler at blive solgt.
13. Der er fortsat 2 grunde til salg.
14. Der udbydes 7 grunde til salg i løbet af foråret 2015.
15. Der mangler at blive solgt ca. 7 ha.
16. Der er 1 grund på 4.000 m2 til salg pr. 31. december 2014.
17. Der mangler at blive solgt 2,9 ha.
18. Der foregår forhandlinger med køberen om justering af handlen. Kører sammen med P.nr. 0532 salg af areal beliggende ved Skovvangen, Kolding.
19. Der er ca. 7.200 m2 til salg pr. 31. december 2014.
20. Der er udbudt 17,5 ha som fortsat er til salg.
21. Arealet skal udlægges til haveareal og parkeringspladser.
22. Mageskifte med Ambolten 6B, børnehaven. Kører sammen med P.nr. 3044 Over Noret, Hejlsminde. Afventer yderligere opkøb.
23. Der er indgået handel, afventer lokalplan.
24. Der foregår forhandlinger med køberen om justering af handlen. Skal ses i sammenhæng med P.nr. 0462 Salg af areal ved Skovvangen, Kolding.
25. Afventer lokalplan.
26. 35.800 m2 er udbudt til salg til højhus.
27. Salget er annulleret pga. grundvandsindtrængninger. Arealerne sættes til salg igen til en lavere miljøklasse (4)
28. Byggepligt fristen er udsat.
29. Løbende henvendelser fra Kolding Spildevand om servituterstatning. Anvendes i forbindelse med servituterstatninger fra Kolding Spildevand.
30. Ingen yderligere bemærkninger.
31. Anvendes til rammebeløb vedrørende salgsmål.
32. Handlen er afsluttet. Projektet holdes åben for uforudsete omkostninger. Køber har ønsket at træde tilbage fra handlen.
33. Handlerne er indgået, men mangler berigtigelse.
34. Holdes åben i 2015 for afsluttende udgifter.
35. Ejendommen afventer at blive udbudt til salg.
36. P.t. er der solgt storparcel til Lejerbo.
37. Der pågår p.t. salgsforhandlinger.
38. Afventer gennemførelse af betinget handel. Kører sammen med P.nr. 0188.
39. Arealet er solgt, men holdes åbent af afsluttende omkostninger.
40. Arealet er solgt. Holdes åben for landinspektøromkostninger.
41. Solgt i 2014. Holdes åben for afsluttende udgifter.
42. Kører sammen med P.nr. 4680
43. Ejendommen er solgt, men holdes åben for afsluttende omkostninger.
44. Køber har fået udsættelse med hensyn til overtagelse, for at muliggøre et mersalg.
45. Ejendommen er solgt og holdes åben for afsluttende omkostninger.
46. Ejendommen er solgt pr. 31. december 2013. Holdes åben for afsluttende omkostninger.
47. Forhandlingerne pågår. Det forventes at ejendommen kan erhverves i 2015.
48. Ejendommen er solgt og holdes åben for afsluttende omkostninger.
49. Ejendommen afventer at blive udbudt til salg.
50. Ejendommen er solgt til overtagelse når der foreligger en lokalplan.
51. Planlægt bygningsvedligeholdelse 2014-2017 på ejendomme under Beredskabspolitik.
52. Overforbruget bliver dækket ind af tilsvarende indtægter i 2015.
53. Alle grunde er solgt. Yderligere byggemodning af 46 parcelhusgrunde er udsat indtil videre pga. markedsforholdene.
54. Der mangler at blive solgt 2,8 ha.
55. Der mangler at blive solgt 15 ha.
56. Der mangler at blive solgt 12,6 ha.
57. 1. etape er opkøbt, p.t. solgt en parcel (TV SYD). Der resterer 17.000 m2 i område 2B, som er sat til salg. I 2014 er område 2C på 39.000 m2 udbudt til salg. I 2013 er der solgt 10.000 m2 af område 2C. Herefter resterer der 29.000 m2, som er udbudt til salg.
58. Ejendommen er købt og bruges fortsat af sælger i en periode.
59. Projektet omhandler gennemførelse af energibesparende foranstaltninger.
60. Afventer ejendomsvurdering skal falde på plads, da en landbrugsejendom skal udstykkes/arealoverføres.
61. Ingen yderligere bemærkninger
62. Planlagt bygningsvedligeholdelse 2014-2017 på ejendomme under administrationspolitik.
De enkelte anlægsregnskaber forefindes hos By- og Udviklingsforvaltningen.
Sagsnr.: 15/552
Resumé
Anlægsregnskaber 2014 for projekter, der er afsluttet over 2 mio. kr. sendes til godkendelse.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
at anlægsregnskaber for de afsluttede projekter over 2 mio. kr. godkendes.
Sagsfremstilling
Anlægsregnskab 2014 for afsluttede projekter over 2 mio. kr., hvor bruttoudgiften overstiger 2 mio. kr. fremsendes til godkendelse.
Ifølge Budget og regnskab for kommuner skal anlægsprojekter, hvor bruttoudgiften er over 2 mio. kr. aflægge anlægsregnskab, som Byrådet skal godkende.
De totale bevillinger, der vedrører arealerhvervelser, køb og salg, er givet ud fra en fælles ramme, hvorfra rådighedsbeløbet omplaceres i det enkelte år. Hvis der ikke er opført noget i kolonnen ”Total bevilling” er det ikke udtryk for en manglende anlægsbevilling.
De enkelte anlægsprojekter har været behandlet i de respektive udvalg.
Anlægsregnskaberne udviser følgende:
Afsluttede projekter over 2 mio.
Projektbetegnelse | Rådigheds-beløb 2014 | Forbrug 2014 | Total bevilling | Totalt forbrug | Note |
P.nr. 0479 og 0529 Køb af Lykkegårdsvej 32A og 34 | 763 0 | 763 0 | 19.948 0 | 20.172 -16.295 | 1 |
P.nr. 0509 Køb af Hejls Landevej 24, Hejls | 0 0 | 0 0 | 4.200 0 | 3.691 0 | 2 |
P.nr. 4633 Køb af jord Dollerup Sø | 3 0 | 3 0 | 7.250 0 | 7.368 0 | 3 |
P.nr. 5010 Idrætsbygning, renovering | 2.600 0 | 2.604 0 | 10.000 0 | 10.008 0 | 4 |
P.nr. 9003 Bertram Knudsensvej, 1.300 m2 servicearealer | 248 -3-600 | 209 -3.600 | 25.096 -3.600 | 25.057 -3.600 | 5 |
P.nr. 4602 Lovliggørelse og tilbygning af tidligere SFO-lokaler på Fælleden | 6.100 0 | 6.090 0 | 12.441 0 | 12.444 0 | 6 |
P.nr. 7754 Midtbyens børnehus, nybygning | 2.400 0 | 2.402 0 | 26.152 0 | 26.147 0 | 7 |
P.nr. 8088 Universitet | 4.918 0 | 5.050 -131 | 153.007 0 | 151.930-165 | 8 |
P.nr. 4625 Flytning af Pædagogisk central fra Ålegården til Dronning Dorothea Skolen | 4.145 0 | 4.155 0 | 5.125 0 | 5.130 0 | 9 |
P.nr. 4607 Solceller på skoler | 0 0 | 0 0 | 4.000 0 | 3.898 0 | 10 |
P.nr. 8113 Dalby Skole, pulje til ombygning, fase 1 | 6.200 0 | 6.202 0 | 14.000 0 | 13.997 0 | 11 |
P.nr. 3011 Byggemodning af parceller ved Kastaniely, Nr. Bjert | 96 0 | 106 0 | 3.135 0 | 2.852 0 | |
P.nr. 3028 Forsytiavænget, Vonsild | 1.245 0 | 1.118 0 | 6.000 0 | 6.774 -1.626 | |
P.nr. 2179 Kolding Cykelby del 2 | 0 -2.286 | 0 -2.286 | 7.100 -2.800 | 5.617 -2.286 | 12 |
P.nr. 4609 Hejls/Sjølund, forsøg med cykelsti | 980 0 | 997 0 | 2.700 0 | 2.722 0 | 13 |
Note:
- Grunden blev solgt til Lejerbo i 2010. Der har siden verseret en mangelsag omkring en tetrakloretylen- og olieforurening. Sagen er blevet afsluttet i juni 2014 med et forlig.
- Kommunen købte et byzoneareal i henhold til Planlovens § 47a (overtagelsespligt). Efter et længere forhandlingsforløb blev er indgået aftale om, at ejeren beholdt stuehus med udbygninger. Det var tidligere Christiansfeld kommune der lavede lokalplanen uden aftale om kommunens købsforpligtigelse iht. §47a.
- Kolding Kommune købte ca. 25 ha byudviklingsjord omkring Dollerup Sø i 2014 via et dødsbo.
- Projektet omfatter renovering af Idrætsbygningen, Brostræde 3-5 og arbejdet forventes afsluttet sommeren 2014.
- Opførelse af nyt plejecenter ”Bertram Knudsens Have”, servicearealer.
- Lovliggørelse i forbindelse med børnehaven Troldblomsts flytning til tidligere SFO-lokaler på Fælleden. En tilbygning indeholdende lokaler til 24 vuggestuepladser og 20 børnehavepladser.
- Projektet omfatter opførelse af en ny daginstitution, Midtbyens børnehus med plads til 100 børnehavepladser og 40 vuggestuepladser, placering i Vifdam.
- Projektet omfatter opførelse af nyt universitet i lavenergiklasse 1 med tilhørende campusplads, tegnet af Henning Larsen Architects. Det er Universitets- og Bygningsstyrelsen(UBST), der er bygherre på projektet. Kolding Kommune sørger for nedrivning af gl. bygninger, klargøring af grund samt færdiggørelse af de til universitetsgrunden tilstødende kommunale arealer, Buen, Åbrinken, tunneltilslutning samt etablering af midlertidig parkeringsplads. Den samlede bebyggelse udgør 13.600 m2.
- Flytning af Pædagogisk Central til Dronning Dorothea Skolen.
- Opsætning af solceller på skoler i Kolding kommune.
- Projektet indeholder en tilbygning til den eksisterende skole med klasse- og faglokaler samt personalefaciliteter.
- Indtægten på de 2,286 mio. kr. er en restbetaling fra den statslige cykelpulje i forbindelse med afslutningen af Kolding Cykelby del 2, hvor der bl.a. blev etableret cykelstier langs Egtvedvej og Bøgevænget i 2011 og 2012.
- Etablering af cykelbaner på Hejls Landevej mellem Hejls og Sjølund.
De enkelte anlægsregnskaber forefindes hos By- og Udviklingsforvaltningen.
Sagsnr.: 12/9255
Resumé
Kultur- og Fritidsudvalget godkendte på møde den 12. juni 2013 organisationsstruktur for forvaltning af den fremtidige UNESCO verdensarvsudpegning i Christiansfeld.
Til UNESCO-forvaltningsgruppen skal der udpeges to medlemmer fra Kolding Byråd.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at der udpeges 2 medlemmer til UNESCO-forvaltningsgruppen blandt byrådets medlemmer.
Sagsfremstilling
Kultur- og Fritidsudvalget godkendte på møde den 12. juni 2013 organisationsstruktur for forvaltning af den fremtidige UNESCO verdensarvsudpegning i Christiansfeld.
Organisationsstruktur
Forvaltningen af UNESCO-området er et fællesansvar imellem flere myndigheder og lodsejerne. Det er derfor besluttet, at der dannes en organisation, der kan medvirke til, at indsatsen koordineres de forskellige grupper imellem. Derudover er der en række interessenter, der ikke har et direkte ansvar i forhold til forvaltningen, men som vil have en rolle som interessenter og ambassadører for området.
Organisationen består derfor af en UNESCO-forvaltningsgruppe og en interessentgruppe med et fælles sekretariat. Sekretariatsfunktionen ligger i Christiansfeld Centret.
UNESCO-forvaltningsgruppens opgaver er:
- at koordinere tiltag til bevaring, præsentation og promovering af byen,
- at evaluere forvaltningsplanen hvert 4. år,
- at medvirke til revidering af forvaltningsplanen hvert 4. år,
- at uddelegere opgaver til eventuelle arbejdsgrupper.
UNESCO-forvaltningsgruppen skal udover 2 medlemmer fra Byrådet have repræsentation fra følgende lodsejere og myndigheder:
- Kolding Kommune – site manager
- Kolding Kommune – relevante embedsmænd med observatørstatus
- Kulturstyrelsen – en repræsentant
- Museet på Koldinghus – en repræsentant
- Brødremenigheden – en repræsentant fra Ældsterådet
- Lodsejer - en repræsentant for de øvrige lodsejere
- Christiansfeld Centret – leder og sekretær
Mødefrekvensen i UNESCO-forvaltningsgruppen foreslås at være 2 gange årligt.
Sagsnr.: 13/20233
Resumé
Kommunens delegering- og kompetencefordelingsplan vedrørende personaleforhold tilrettes, så der er en udtømmende beskrivelse af, hvor kompetencerne er placeret. Herved overflødiggøres retningslinjer for ”Lønstyring” som en politisk besluttet forskrift.
Sagen behandles i
Direktionen, Økonomiudvalget, Byrådet
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
at afsnittet om personaleforhold i ”Delegerings- og kompetencefordelingsplanen” justeres, så der er en entydig og mere hensigtsmæssig delegering af alle bemyndigelser vedrørende personaleforhold.
at retningslinjer for ”Lønstyring” udgår som en politisk besluttet forskrift, idet de bemyndigelser herfra samles i ”Delegerings- og kompetencefordelingsplanen.”
Sagsfremstilling
Den gældende delegerings- og kompetencefordelingsplanen afgrænser en række bemyndigelser til Byrådet, Økonomiudvalget og til direktørerne med mulighed for subdelegering. Disse afgrænsninger er udformet sådan, at byrådet, Økonomiudvalget og direktørerne får tillagt bemyndigelser inden for visse emner på personaleområdet. Dette medfører, at der i visse situationer kan være tvivl om hvor en bemyndigelse er placeret, hvis den ikke eksplicit er beskrevet.
Hertil kommer, at en række bemyndigelser vedrørende lønfastsættelse i dag er placeret i et selvstændigt sæt retningslinjer, nemlig retningslinjer for ”Lønstyring”. Disse foreslås overført til den generelle kompetencefordelingsplan således, at retningslinjer for lønstyring fremover er et rent administrativt dokument, der særligt tilrettelægger de årlige lønforhandlinger.
I det forslag til kompetencefordelingsplan, som her fremlægges, er hovedprincipperne:
- At alle generelle forhold vedr. hele Kommunens personale placeres hos Økonomiudvalget. Hertil hører eksempelvis godkendelse af personaleregler og personalepolitikker.
- At alle konkrete forhold vedrørende Kommunens personale placeres hos den enkelte direktør (med mulighed for subdelegering), med mindre andet er anført. Det som ikke foreslås placeret hos den enkelte direktør er eksempelvis alle forhold vedrørende direktørernes egne ansættelser, samt en række særlige ansættelser.
Dette afstedkommer følgende ændringer i forslaget til en ny delegerings- og kompetencefordelingsplan:
- Det angives eksplicit, at den enkelte direktør kan indgå forhåndsaftaler inden for egen forvaltning, men at direktøren ikke kan subdelegerer denne kompetence
- Ansættelse på kontrakt skal fremover godkendes i Økonomiudvalget, ligesom åremålsansættelser allerede skal det i dag
- Den enkelte direktør får kompetence til at politianmelde medarbejdere, der formodes at have begået strafbare forhold
- Løntillæg til direktører godkendes af Økonomiudvalget
- Der er rettet en skrivefejl i den sidste udgave, hvor bemyndigelse til at indgå lokale arbejdsmarkedsaftaler (MED-aftalen) var placeret i administrationen, flyttes til Økonomiudvalget
- Afsked af tjenestemænd der er så syge, at helbredsnævnet har erklæret tjenestemanden utjenstdygtig, delegeres til direktøren
Desuden er det fastlagt, at kommunaldirektøren skal godkende løntillæg når den samlede løn overstiger løntrin 50.
Med placeringen af denne bemyndigelse hos kommunaldirektøren og bemyndigelsen til at indgå forhåndsaftaler hos direktøren bortfalder behovet for retningslinjer for ”Lønstyring” som selvstændigt politisk godkendt dokument.
Centralforvaltningens bemærkninger
Kommunaldirektøren foreslår at forslaget tiltrædes.
Bilag
Sagsnr.: 15/1091
Resumé
By- og Udviklingsforvaltningen foreslår, at der træffes afgørelse om endelig vedtagelse af tillæg 15 til Kommuneplan 2013-2025 samt lokalplan 0229-51 Harteværket – et område til kultur- og fritidsformål.
Indsigelserne har givet anledning til, at der foreslås fem ændringer til lokalplanens bestemmelser. Det drejer sig om mindre væsentlige ændringer, der skal give mulighed for placering af borde og bænke i naturområdet samt en fiskeplads for handicappede ved kanalen syd for kraftværket. Der er desuden givet mulighed for parkering af en handicapbus nær transformerstationen og endelig er den maksimale skiltehøjde ændret til 1,80 m.
Herudover foreslås muligheden for antenner på terræn erstattet af mulighed for at integrere antennepaneler på bygninger, og der stilles krav om genplantning af træer i alléen langs adgangsvejen til Harteværket. Der er desuden gennemført mindre, redaktionelle tilretninger af planen.
Efter udarbejdelsen af lokalplan 0229-51 Harteværket har Naturstyrelsen meddelt tilladelse til hele projektet for ombygning af de fredede bygninger på Harteværket. Derfor igangsættes der udarbejdelse af lokalplan, der også omfatter de ønskede tårn.
Sagen behandles i
Plan- og Boligudvalget, Økonomiudvalget, Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at tillæg 15 til Kommuneplan 2013-2025 vedtages uden ændringer og
at lokalplan 0229-51 Harteværket – et område til kultur- og fritidsformål vedtages med ændringsforslagene a-g som fremgår af sagsfremstillingen.
Sagsfremstilling
Planforslagene til kommuneplantillæg og lokalplanforslag har været offentligt fremlagt i perioden 26. november 2014 til 21. januar 2015. Ved indsigelsesfristens udløb havde Forvaltningen modtaget 3 indsigelser til de fremlagte planforslag.
Indsigelse 1:
Vejdirektoratet
Teglgårdsparken 102
5500 Middelfart
(v/ Jane H. Otte)
Resumé af indsigelse:
Vejdirektoratets bemærkninger omhandler:
- Vejbyggelinjer. Vejdirektoratet påpeger, at der hos dem skal indhentes godkendelse til byggeri og andre blivende anlæg indenfor vejbyggelinjen inkl. højde og passagetillæg.
- Støj. Vejdirektoratet oplyser, at de ikke har aktuelle planer om at opføre støjafskærmning langs med motorvejen på den pågældende strækning.
- Skiltning, særligt skiltning med lys
- Refleksion fra anlæg til solenergi
- Tinglyst færdselsret
- Naturbeskyttelseslovens § 21 (skiltning i det åbne land)
Til indsigelse 1:
Bemærkningerne har karakter af ”opmærksomhedspunkter” i forhold til en fremadrettet proces og en kommende lokalplan, der muliggør udbygning af transformatortårnet. Bemærkningerne giver ikke anledning til væsentlige ændringer i lokalplanen, der er dog tilføjet bemærkninger i lokalplanens redegørelse for at tydeliggøre nogle af de ovenstående forudsætninger.
Indsigelse 2:
Alpedalens Beboerforeningen
v/ Robert Arnved
Alpedalsvej 74
6000 Kolding
Resumé af indsigelse:
Indsigelsen omhandler de trafikale forhold i området omkring Harteværket. Indsigerne er bekymrede for, at der skal opstå farlige situationer, når mængden af trafik øges, særligt omkring ind- og udkørsel til Harteværket. Der udtrykkes desuden bekymring for cyklende skolebørn på Alpedalsvej.
I indsigelsen fremhæves de gode intentioner om sammenhængende stiforløb i hele Kolding Ådal, som beboerne i området er meget positive overfor og gerne ser realiseret.
Til indsigelse 2:
Bemærkningerne knytter sig til trafikale forhold og sammenhængende stier i et større sammenhængende område omkring Kolding Ådal og Alpedalsvej.
Oversigtsforhold ved indkørsel til Harteværket vurderes at være sikret så godt, som det lader sig gøre på det pågældende sted, ved det tinglyste oversigtsareal, som også er vist i lokalplanen.
Hvad angår de øvrige bemærkninger vurderer By- og Udviklingsforvaltningen, at der er tale om relevante betragtninger, som bør indgå i et fremadrettet arbejde for at forbedre adgangen til stier og naturområder i Kolding og omegn samt for at skabe sikre skoleveje.
Bemærkningerne vil derfor blive videregivet til Forvaltningens trafikafdeling, således at de kan indgå i fremtidige trafikale overvejelser.
Da de nævnte problemstillinger berører områder, der fysisk ligger uden for lokalplanområdet, giver indsigelsen ikke anledning til ændringer i lokalplanen.
Indsigelse 3:
Fonden Harteværket
v/ Cecilie Røner
Resumé af indsigelse.
Fonden Harteværket har anført en række yderligere ønsker til lokalplanen, idet projektet har udviklet sig siden lokalplanens udarbejdelse:
1. Mulighed for opstilling af borde og bænke i naturområder
2. Mulighed for anden/alternativ anvendelse af areal udlagt til parkering
3. Mulighed for parkering af handicapbus nord for transformatortårnet
4. Mulighed for busparkering ved Alpedalsvej (tinglyst oversigtsareal)
5. Forøgelse af max-højde på skilte fra 120 til 180 cm, som vil give en bedre læsehøjde på informationsskiltene (jf. ny formidlingsdesign-manual for Harteværket)
6. Ønske om krav til bevaring af lindetræ på ankomstplads foran kraftværket
7. Mulighed for etablering af handicap-fiskeplads ved kanalen syd for kraftværket
8. Mulighed for at fritlægge ”vandløb” med tilløb til kanalen syd for kraftværket
9. Mulighed for aktiviteter på arealet nord for transformatorstationen langs med motorvejen
Til indsigelse 3:
1. Der bør være mulighed for opstilling af borde og bænke i naturområderne, sådan som det er almindeligt brugt i andre naturområder. Møbleringen skal dog være enkel og diskret i forhold til kulturmiljøet.
2. Det vurderes, at det udlagte areal til parkering må fastholdes, idet det er svært at forudse behovet for parkering og alternative parkeringsmuligheder i nærområdet ikke er tilstede.
3. Der bør være mulighed for handicap-parkering nær områdets aktiviteter.
4. Oversigtsarealet ved tilkørslen til Harteværket vurderes at være nødvendigt og er desuden tinglyst på matriklen. Arealet kan således ikke anvendes til parkering.
5. Det vurderes, at det forslag til formidlingsdesign, som Fonden Harteværket arbejder med, i såvel materialer som udformning er tilpasset området og værkets omgivelser. En forøgelse af højden til 1,80 m vil således ikke gøre skiltene dominerende eller skæmmende.
6. Træet vurderes at være bevaringsværdigt og meget karakterskabende. Det er desuden fødesamlingssted for flagermus (jf. miljørapport). Træet bør derfor bevares.
7. Det vurderes, at en tilføjelse af fiskepladsen som en udvidelse af den eksisterende kano-plads på kanten af kanalen, ikke er et væsentligt indgreb.
8. Det vurderes, at et nyt vandløb med ”naturlig, slynget karakter” vil være for væsentligt et indgreb i formidlingen og tydeligheden i kulturmiljøet omkring kraftværket og kanalen.
9. Da der ikke foreligger et projekt med beskrivelse af de fysiske ændringer, kan der ikke umiddelbart indføjes bestemmelser i planen, som giver mulighed for at etablere nye aktiviteter (bonusvirkning i lokalplanen). Ønsket vil blive nærmere beskrevet og vurderet i forbindelse med udarbejdelse af en kommende ny lokalplan for området, der skal give mulighed for forhøjelse af transformatortårnet som beskrevet nedenfor.
Indsigelsen har givet anledning til ændringsforslag a-e.
Øvrige ændringsforslag:
Forvaltningen har i løbet af høringsperioden vurderet, at mobilantenner opsat som paneler integreret i bygningernes arkitektur, vil være en bedre integreret løsning end selvstændige antenneanlæg i området, hvilket har givet anledning til ændringsforslag f.
Det er ligeledes vurderet, at alléen langs adgangsvejen har væsentlig karakterskabende virkning ved ankomsten til Harteværket og derfor bør genplantes, hvis det bliver nødvendigt at ændre på forholdene omkring adgangsvejen. Dette har givet anledning til ændringsforslag g.
Der er desuden gennemført mindre ændringer og præciseringer af redaktionel karakter, samt konsekvensrettelser i kortbilag, som følge af ovenstående ændringsforslag.
Byrådet vedtog den 24. november 2014 uden afstemning at offentliggøre forslaget.
Ændringsforslag
Ændringsforslag | Fra: | Til: |
a På side 4 ændres § 3.4 | ”De arealer, som på kortbilag 5 er markeret som naturområder, skal henligge som natur og må ikke bebygges. Der kan dog etableres stiforbindelse jf §5.6” | ”De arealer, som på kortbilag 5 er markeret som naturområder, skal henligge som natur og må ikke bebygges. Der kan dog etableres stiforbindelse jf. § 5.6. Der kan desuden placeres borde og bænke med respekt for kulturmiljøet” |
b På side 5 tilføjes ny § 5.11 (§§ 5.11 og 5.12 ændres til hhv. 5.12 og 5.13) | - | ”Der udlægges én parkeringsplads til handicapbus med placering som vist på kortbilag 4.” |
c På side 8 ændres § 8.12 | ”Der kan inden for området opstilles mindre informationsskilte i naturen og ved aktiviteterne. Disse skilte må ikke overstige 42 X 60 cm og skiltene må max være 1,20 m høje” | ”Der kan inden for området opstilles mindre informationsskilte i naturen og ved aktiviteterne. Disse skilte må ikke overstige 45 cm i bredden og skiltene må max være 1,80 m høje” |
d På side 8 tilføjes ny § 9.3 (§§ 9.3 og 9.4 ændres til hhv. 9.4 og 9.5) | - | ”Der kan etableres en handicap-fiskeplads med placering som vist på kortbilag 4.” |
e På side 9 ændres § 13.4 | ”Lindetræet på gårdspladsen foran kraftværket, som er markeret på kortbilag 5, skal i videst muligt omfang bevares” | ”Lindetræet på gårdspladsen foran kraftværket, som er markeret på kortbilag 5, skal bevares” |
f På side 6 ændres § 6.3 | ”Der må ikke opsættes synlige sender- og modtagerantenner, herunder paraboler, på bygningerne. Antenneanlæg på terræn skal placeres, så antennens højeste punkt ikke er højere end 1,8 meter over terræn.” | ”Der må ikke opsættes synlige sender- og modtagerantenner, herunder paraboler, på bygningerne. Antennepaneler kan opsættes, såfremt disse integreres i bygningens arkitektur.” |
g På side 9 ændres § 13.3 | ”Allétræerne langs Alpedalsvej som er markeret på kortbilag 5 skal i videst muligt omfang bevares. Hvis det er nødvendigt af hensyn til at skabe funktionel og sikker trafikal betjening af området kan allétræer på vejens nordside, som er til hinder herfor, fjernes.” | ”Allétræerne langs adgangsvejen, som er markeret på kortbilag 5, skal i videst muligt omfang bevares. Hvor fjernelse af træer er nødvendigt for den trafikale betjening af området skal alléen genplantes med træer af samme art. Alléen kan ved genplantning trækkes tilbage, således at kørearealet udvides. Jf. § 5.2 om vejens anlægsbredde.” |
Miljøvurdering – sammenfattende redegørelse
Lokalplan 0229-51 er miljøvurderet efter lov om miljøvurdering af planer og programmer. Miljørapporten omfatter en gennemgang af emner indenfor kategorierne natur, landskab og kulturarv. Når et planforslag er omfattet af kravet om miljøvurdering, skal der udarbejdes en sammenfattende redegørelse i forbindelse med den endelige vedtagelse af planforslaget.
Den sammenfattende redegørelse til lokalplan 0229-51 gør rede for at de nødvendige miljøhensyn er integreret i lokalplanen. Ingen af de indkomne indsigelser til lokalplanen vedrører miljørapporten og der er derfor ikke peget på yderligere miljømæssige sammenhænge end de emner der er gennemgået i miljøvurderingen.
Orientering om kommende lokalplan 0229-52 for Harteværket – nu med tårn:
Efter udarbejdelsen af lokalplan 0229-51 Harteværket har Naturstyrelsen meddelt tilladelse til hele projektet for ombygning af de fredede bygninger på Harteværket, herunder forhøjelsen af tårnet på transformatorbygningen. Da lokalplan 0229-51 ikke giver mulighed for denne tilbygning, skal der udarbejdes en lokalplan, som giver denne mulighed.
Lokalplan 0229-52 vil derfor blive igangsat umiddelbart efter den endelige vedtagelse af lokalplan 0229-51. Den kommende lokalplan er en B-lokalplan og et forslag forventes behandlet i Plan- og Boligudvalget den 11. maj 2015.
Lokalplan 0229-52 vil omfatte hele det lokalplanområde, som også er omfattet af lokalplan 0229-51, således at der ved vedtagelsen af den kommende plan kun vil være én gældende lokalplan for området. Dette vil lette den fremtidige sagsbehandling og give et bedre overblik også for borgere, der har brug for at orientere sig om plangrundlaget.
Mens lokalplan 0229-52 er i offentlig høring (forventeligt 13. maj – 8. juli 2015) kan der på grund af planens midlertidige retsvirkninger ikke gives nye byggetilladelser inden for lokalplanområdet. Forvaltningen sørger for at koordinere de tilladelser, der er under behandling og som kan gives inden for lokalplan 0229-51, således at høringen ikke forsinker ombygningen af de øvrige eksisterende bygninger.
Beslutning Plan- og Boligudvalget den 09-03-2015
Forslaget indstilles til godkendelse med den justering, at formuleringen i ændringsforslag ”e” ændres, så det fremgår, at lindetræet på gårdspladsen er bevaringsværdigt, hvilket betyder, at der ved sygdom og lignende skal ske genplantning af træ på gårdspladsen.
Beslutning Økonomiudvalget den 07-04-2015
Sagsnr.: 15/3333
Resumé
AAB, Kolding ved Bovia anmoder Kolding Kommune om godkendelse af frivillig konvertering af lån. Når betingelserne i konverteringsbekendtgørelsen er opfyldt, er kommunen forpligtet til at godkende konverteringen, vedstå tidligere meddelt garanti med samme procentsats og på samme vilkår som det indfriede lån, samt give tilladelse til udstedelse af pantebrev.
Sagen behandles i
Plan- og Boligudvalget, Økonomiudvalget, Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at konverteringen af lånet med tilladelse til udstedelse af pantebrev godkendes - med heraf følgende vedståelse af tidligere meddelt garanti.
Sagsfremstilling
AAB, Kolding ved Bovia anmoder ved skrivelse af 19. februar 2015 Kolding Kommune om godkendelse af frivillig konvertering af lån i afdeling 9 beliggende Dannersvej 1-21, Frederik 7 Vej 2-46 og 1-31, Brændkjærgade 54-86 og 57-109, 6000 Kolding. Der er tale om en afdeling med 354 boligenheder (familieboliger). Baggrunden for ønsket om en lånekonvertering er, at der herved opnås en lavere rente og ydelse på lånet.
Lånet
AAB, Kolding ved Bovia ønsker at omlægge følgende lån, der opfylder betingelserne i Konverteringsbekendtgørelsen.
Afdeling | Lån | Lånetype | Kommunal garantiprocent | Obligationsrestgæld i kr. | 1. års ydelse i kr. | Løbetid i år. |
Afd. 9 | Opr. | Kontant annuitetslån | 53,73 | 9.530.706 | 616.178 | 22,25 |
Nyt | Kontant annuitetslån | 53,73 | 9.895.532 | 585.429 | 22 | |
Ændring | 364.826 | -30.749 | -0,25 |
En konvertering af lånet vil således betyde, at den procentvise garantiforpligtigelse forbliver 53,73 %, men da restgælden på lånet stiger, vil den maksimale absolutte garantiforpligtigelse øges med ca. 196.000 kr.
Reglerne om konvertering er fastsat i Konverteringsbekendtgørelsen. Bekendtgørelsens § 5 fastlægger betingelserne for konvertering af realkreditlån i støttet byggeri, herunder betingelser i forhold til låneprovenuet og bruttoydelsens størrelse, lånets løbetid mv. Når de i § 5 nævnte betingelser er opfyldt, er kommunen forpligtet til at godkende konverteringen, vedstå garantier, samt give tilladelse til udstedelse af pantebrev efter almenboliglovens § 29. Boligforeningerne har ret til at konvertere lån og indhente kommunens godkendelse efterfølgende, jf. konverteringsbekendtgørelsens § 12.
Ifølge delegerings- og kompetencefordelingsplanen skal sager vedrørende godkendelse af garantier godkendes endeligt af Byrådet.
Delegering af beslutningskompetence
Forvaltningen undersøger i øjeblikket mulighederne for, at kompetencen til vedståelse af tidligere meddelte kommunale garantier under låneomlægning kan delegeres til forvaltningen. Der er forskellig praksis i landets kommuner og usikkerhed om, hvorvidt det er muligt at delegere kompetencen. I det omfang det vurderes at være muligt, vil der blive forelagt en særskilt sag herom.
Forvaltningen har modtaget en række ansøgninger om låneomlægning vedrørende flere afdelinger i AAB, Kolding og Lejerbo, Kolding, som behandles rent administrativt, idet der ikke er knyttet kommunal garantistillelse til lånene.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Sagsnr.: 15/3406
Resumé
Den selvejede institution Bramdrupdam Hallerne ønsker at udvide eksisterende parkeringsplads på del af naboareal tilhørende grundejerforeningen Bramdrup Nord.
Grundejerforeningen Bramdrup Nord er indstillet på at overdrage et areal på 3.018 m² af deres grønne område til Kolding Kommune vederlagsfrit på betingelse af, at Kolding Kommune betaler omkostningerne til landinspektør og tinglysning.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget, Økonomiudvalget, Byrådet.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
- at Kolding Kommune i 2015 vederlagsfrit overtager 3.018 m² af matr. nr. 2mx Bramdrup by, Nr. Bramdrup tilhørende grundejerforeningen Bramdrup Nord til sammenlægning med Bramdrupdam Hallerne, matr. nr. 12n Bramdrup by, Nr. Bramdrup,
- at Kolding Kommune betaler omkostningerne til landinspektør og tinglysning vedrørende arealoverførslen af Fritids- og Idrætsudvalgets budgetområde
- at børne- og uddannelsesdirektøren under forudsætning af godkendelse af arealoverførslen, bemyndigelse til at udarbejde allonge om det udvidede areal til lejekontrakten mellem Den selvejende institution Bramdrupdam Hallerne og Kolding Kommune.
Sagsfremstilling
Den selvejede institution Bramdrupdam Hallerne ønsker at udvide parkeringsarealerne foran hallerne på del af matr.nr. 2mx Bramdrup By, Nr. Bramdrup tilhørende Grundejerforeningen Bramdrup Nord.
Den selvejede institution Bramdrupdam Hallerne ejer hallerne, som ligger på lejet grund af Kommunens areal på matr.nr. 12n Bramdrup by, Nr. Bramdrup.
Den selvejede institution Bramdrupdam Hallerne vil selv bekoste anlæggelsen af parkeringspladsen.
By- og Udviklingsforvaltningen har drøftet muligheden for udvidelsen med Grundejerforeningen Bramdrup Nord og med Børne- og Uddannelsesforvaltningen.
Grundejerforeningen Bramdrup Nord er indstillet på at afgive 3.018 m² af deres grønne område på matr.nr. 2mx Bramdrup by, Nr. Bramdrup svarende til del 2 og del 3 på kortbilag 1. - vederlagsfrit til Kolding Kommune på betingelse af, at Kommunen afholder alle omkostninger.
Kortbilag 1.
Grundejerforeningen ønsker at frigøres fra vedligeholdelsespligten af de grønne arealer – specielt arealet omkring regnvandsbassinet, som svagt kan ses længst mod øst på kortbilag 2.
Kortbilag 2.
Det blev aftalt mellem parterne, at det samlede areal på 3.018 m² på delareal 1 og delareal 2 af matr. nr. 2mx Bramdrup by, Nr. Bramdrup overtages af Kolding Kommune på følgende betingelser:
- Arealet overdrages vederlagsfrit til Kolding Kommune.
- Kolding Kommune afholder alle udgifter til tinglysning og landinspektør.
- Bramdrupdam Hallerne varetager vedligeholdelsen af arealet.
- Overtagelse i 2015 på betingelse af Byrådets godkendelse.
Sagsnr.: 15/3039
Resumé
Redegørelse om den forventede regnskabsrealisering vedrørende jordpolitik pr. 17. marts 2015, viser en salgsindtægt på 10.770.662 kr. Det samlede salgsbudget udgør 37.274.000 kr.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at redegørelsen om den forventede regnskabsrealisering vedrørende jordpolitik pr. 17. marts 2015 godkendes.
Sagsfremstilling
Det fremgår af bevillingsnoterne for budget 2015, at det er pålagt by- og udviklingsdirektøren månedligt at sende en samlet redegørelse om den forventede regnskabsrealisering vedrørende jordpolitik. Redegørelsen skal omhandle køb af jord, byggemodning og salg vedrørende boligparceller og erhvervsjord. Forventes budgettet ikke realiseret, skal redegørelsen indeholde forslag til bevillingsberigtigelse.
I redegørelsen indgår endvidere den forventede realisering af øvrige budgetterede salgsindtægter vedrørende fast ejendom m.v.
Køb af jord
Ultimo 2014 blev der overført 7.418.000 kr. til 2015 vedrørende jordkøb i Nordic Synergy Park.
Byggemodning
Der er afsat rammebeløb på 16.480.000 kr. til byggemodning i 2015. Herudover er overført 2.003.000 kr. fra 2014 til 2015. Disponeringen af midlerne til byggemodning blev behandlet af Byrådet i marts 2015.
Der er endvidere overført 5.245.000 kr. fra 2014 til 2015 til byggemodning af 1. deletape af Nordic Synergy Park. Nødvendige rådighedsbeløb herudover skal finansieres af indtægterne fra salg af arealer.
Salg af jord mv.:
| OPRINDELIG | KORRIGERET | SOLGT PR. |
| BUDGET | BUDGET | 17.03.2015 |
| KR. | KR. | KR. |
Boligformål | 0 | 1.940.000 | 9.033.292 |
Erhvervsformål | 0 | 0 | 0 |
Offentlige formål | 0 | 0 | 0 |
Ubestemte formål, jord | 26.300.000 | 35.334.000 | 1.737.370 |
Boliger og fast ejendom | 0 | 0 | 0 |
Ekstra jordsalg | 0 | 0 | 0 |
I ALT | 26.300.000 | 37.274.000 | 10.770.662 |
I det korrigerede budget er der overført 10.000.000 kr. fra 2014 til 2015. Desuden er der reguleret for Byrådets beslutninger, som påvirker salgsrammen samt løbende opskrivning af salgsrammen i forbindelse med finansiering af købs- og salgsomkostninger. Det korrigerede salgsbudget er således opskrevet fra 26.300.000 kr. pr. 1. januar 2015 til 37.274.000 kr. pr. 17. marts 2015.
Pr. 17. marts 2015 er der realiseret et salg af jord og ejendomme på i alt 10.770.662 kr. Det betyder, at restbeløbet som skal realiseres i 2015 udgør 26.503.338 kr. i forhold til det korrigerede salgsbudget.
Pr. 17. marts 2015 er der solgt i alt 18 parcelhusgrunde.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Sagsnr.: 14/7943
Sagen behandles i
Økonomiudvalget.
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
at Økonomiudvalget drøfter, om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Sagsfremstilling
Jf. Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer punkt 2 fremgår det, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grundlag af en protokolleret beslutning.