Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
09-05-2022 09:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kultur |
Sted: |
Kolding Miniby, |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 21/7516
Resumé
Direktør på Trapholt Karen Grøn holder på mødet et oplæg for udvalget om, hvad Kunst i det offentlige rum kan være. Sagen indeholder et forslag til proces for udarbejdelse af strategi for kunst i det offentlige rum, herunder økonomi forbundet med tiltaget.
Sagen behandles i
Kultur.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget peger på de ønskede elementer til proces for udvikling af en strategi for kunst i det offentlige rum.
at processen finansieres fra de afsatte midler til Kunst i Byrummet i 2022.
Beslutning Kultur den 09-05-2022
Godkendt. Udvalget peger på en studietur i Danmark og en workshop for Kulturudvalget, som væsentlige elementer i processen.
Sagsfremstilling
I 2021 tog det tidligere Kulturudvalg de første skridt frem mod etableringen af en strategi for kunst i det offentlige rum. Der blev fra og med 2021 afsat 200.000 kr. årligt til kunst i byrummet.
I 2021 besluttede udvalget, at de afsatte midler blev anvendt til et pilotprojekt i Borchs Gård – Kunstprojekt Radius – hvor tre forskellige kunstnere hver lavede et ”pilot-kunstprojekt” i og omkring Borchs Gård, der potentielt kunne munde ud i en permanent kunstinstallation i/ved Borchs Gård. Det ene projekt – det blå rum – er på nuværende tidspunkt ved at blive videreudviklet som ”skitseprojekt” med midler fra Statens Kunstfond. Direktør Karen Grøn, Trapholt konceptudviklede og drev pilotprojektet.
I forlængelse af pilotprojektet var der lagt op til, at det tidligere udvalg skulle drøfte processen frem mod etablering af en kunststrategi. Udvalget besluttede dog at oversende sagen til stillingtagen i det nye Kulturudvalg med en anbefaling om at inddrage forskellige kulturaktører.
På den baggrund genoptages sagen nu på udvalgets dagsorden.
På mødet vil direktør fra Trapholt Karen Grøn komme med en introduktion til, hvad kunst i det offentlige rum er/kan være, og hvad formålet kan være med at udarbejde en strategi på området. Desuden fortæller Karen om pilotprojektet Radius og evaluerer på projektet.
Karen Grøn vil desuden præsentere et forslag til hvilke elementer, der kunne indgå i processen frem mod udarbejdelsen af en ny kunststrategi. Trapholt har tilbudt at facilitere processen.
Forvaltningen har tilrettelagt et konkret udkast til proces i samarbejde med Trapholt, herunder et overslag på økonomien.
Begge dele fremgår af nedenstående.
Proces frem mod kunststrategi
- Forvaltningen foreslår på baggrund af Karen Grøns oplæg og udvalgets drøftelse en proces med:
- Introduktion: ”Hvad er en kunststrategi” som punkt på et udvalgsmøde.
- En fælles studietur, hvor der hentes inspiration og viden for enten en af nedenstående eller begge.
- A: Kulturudvalget
- B: Relevante medarbejdere
- En temadrøftelse i forlængelse af et udvalgsmøde med Kulturudvalget for nærmere at afklare fokus, ambitioner m.v.
- Udkast til kunststrategi drøftes som et punkt i Kulturudvalget.
- Endelig strategi godkendes i Kulturudvalget.
Som en del af processen skal det undervejs også afklares, hvordan arbejdet med kunststrategien fremadrettet skal organiseres og drives, samt hvordan udvalget skal involveres. Herunder forvaltningen af de 200.000 kr., der årligt er afsat til at arbejde med etablering af kunst i det offentlige rum.
Forvaltningen foreslår, at processen igangsættes i efteråret 2022, således at den nye kunststrategi er udarbejdet og godkendt i første halvår 2023.
Økonomi
Facilitering af processen v. Trapholt 50.000 kr.
Udgifter til fælles studietur, workshops m.m.kr. 50.000 kr.
Produktion, tryk og formidling af kunststrategien 25.000 kr.
I alt 125.000 kr.
Forvaltningen foreslår, at de 125.000 kr. findes i de 200.000 kr. der årligt er afsat til kunst i det offentlige rum.
Formålet med processen er at udvikle en langsigtet strategi, der kan danne afsæt for ekstern fundraising og et helhedsblik i det videre arbejde med kunst i det offentlige rum i Kolding kommune.
Sagsnr.: 21/14285
Resumé
I Erhvervs- og vækstpolitikken er det et mål, at flere borgere skal bosætte sig i Kolding, og et indsatsområde, at der skal udarbejdes en bosætningsstrategi, der er med til at sikre lokal arbejdskraft, som matcher virksomhederne behov. Centralforvaltningen har derfor igangsat udviklingen af en bosætningsstrategi.
I efteråret 2021 er der gennemført eksterne bosætnings- og imageundersøgelser. Derudover er der blevet udført dataanalyser af borgernes flyttemønstre. De foreløbige resultater af undersøgelserne er blevet præsenteret for Økonomi og Strategiudvalget, som efterfølgende har anmodet om at alle fagudvalgene, herunder Kultur, forholder sig til undersøgelsernes resultater og bidrager med perspektiver til den videre udvikling af bosætningsstrategien.
På mødet vil analysernes foreløbige resultater blive fremlagt for udvalget.
Sagen behandles i
Kultur.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter oplægget.
Beslutning Kultur den 09-05-2022
Drøftet.
Sagsfremstilling
I forbindelse med udarbejdelsen af Erhvervs- og vækstpolitikken var der et politisk ønske om at flere borgere skal bosætte sig i Kolding og dermed som indsatsområde, at der skal udarbejdes en bosætningsstrategi.
Bosætningsområdet har hidtil været forankret på tværs af forskellige politikområder og fremgår pt. som en del af 11 vedtagne politikker og politiske strategier. Blandt andet i Plan-, bolig- og miljøpolitikken, Lokaldemokratipolitikken, Kulturpolitikken og Politik for integration og international arbejdskraft.
For at sikre en mere effektiv og målrettet indsats på bosætningsområdet i fremtiden, er det nødvendigt med en strategi, som kan sætte en samlet retning for de indsatser og tiltag, der forankres på tværs af kommunen.
Forvaltningen har derfor igangsat udviklingen af en strategi, som bygger på et vidensgrundlag, der afdækker kommunens potentialer for at tiltrække og fastholde borgere, og indkredse hvilke indsatsområder, der forventes at give den største effekt på befolkningstilvæksten.
Kvalitative indsigter
For at blive klogere på, hvilke bevæggrunde, der ligger bag borgernes flyttemønstre, og dermed finde ud af, hvilke faktorer, der kan påvirkes, har forvaltningen igangsat to kvalitative undersøgelser.
Analysebureauet Epinion har på opdrag fra Kolding Kommune gennemført en kvalitativ bosætningsanalyse, der skal afdække borgernes vurdering af at bo, leve og arbejde i kommunen samt de mulige bevæggrunde, der motiverer til- og fraflytning.
Ud fra besvarelserne er der identificeret en gruppe af borgere, som er i særlig risiko for at fraflytte kommunen i fremtiden. Denne gruppe består primært af 18-34-årige, boende i Kolding by, som enten er på vej til videregående uddannelse, eller er på vej fra videregående uddannelse og ud på arbejdsmarkedet. Der er udført dybdeinterviews med 10 udvalgte borgere fra denne gruppe, for at blive klogere på, hvad der kan motivere en mulig fraflytning.
Herudover har Epinion gennemført en imageanalyse, som skal belyse kendskabet og opfattelsen af Kolding som bosætningskommune set ude fra kommunen. Imageanalysen er baseret på et repræsentativt udsnit af den danske befolkning i alderen 18+.
De indledende resultater fra de kvalitative bosætnings- og imageanalyser foreligger nu, og vil blive præsenteret for udvalget på mødet.
Bilag
Sagsnr.: 22/11327
Resumé
Tobbers Ønskebrønd har fremsendt forespørgsel på, om skulpturen ”Tanker om en bro” af Poul Isbak foran det gamle posthus på Banegårdspladsen kan fjernes eller omplaceres, da den skjuler/skygger for indgangen.
Sagen behandles i
Kultur.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at sagens drøftes.
Beslutning Kultur den 09-05-2022
Kulturudvalget besluttede at lade en eventuel flytning af skulpturen afvente udarbejdelsen af en strategi for kunst i det offentlige rum.
Sagsfremstilling
Tobbers Ønskebrønd, som lejer det gamle posthus på Banegårdspladsen, har fremsendt forespørgsel på om skulpturen ”Tanker om en bro” kan fjernes eller omplaceres.
Baggrunden for deres henvendelse er, at skulpturen i høj grad skygger/skjuler for indgangen til posthuset. Tobbers Ønskebrønd ønsker mere liv og åbenhed i huset og denne bliver begrænset, når indgangen bliver skjult.
Billedtekst: Nuværende placering på Banegårdspladsen
Øvrige driftsmæssige udfordringer med skulpturen
Der har de seneste år været lidt driftsmæssige udfordringer med skulpturen, hvilket blandt andet har bevirket, at der sidste år var slukket for vandet i skulpturen. De stadigt voksende træer har meget nedfald, som stopper pumpe mm. hvis ikke de tilses og tømmes dagligt.
Ved Konserveringscentrets gennemgang af skulpturen, som en del af kommunes vedligeholdelsesplan for skulpturer, blev det vurderet, at skulpturen er i generelt god stand.
Primært drejer det sig om, at der er en del aflejringer af jernokker og kalk ved de mange huller under overliggeren. I overgangen mellem bundsten og overligger er der en mørtelfuge med overstrygning af gummi/silikone, som er noget slidt. En restaurering vil derfor kræve rensning for alger og kalk samt retablering af silikonefuger mellem stenene.
Efter opsætning af det store cykelskur var det nødvendigt at fjerne 2 af de runde kugler, som hørte til skulpturen ligesom skulpturen kan virke ”klemt inde” blandt træerne og cykelskuret.
Billedtekst: Nuværende placering på Banegårdspladsen
Historik om skulpturen ”Tanker om en bro”
Tilbage i december 1988 meldte Kulturudvalget, at man arbejdede med et forslag om bestilling af et kunstværk til Banegårdspladsen, betalt af daværende Post- og Telegrafvæsenet, DSB og Kolding Kommune, således at hver betalte en tredjedel. Den samlede økonomiske ramme udgjorde 750.000 kr. fordelt med 250.000 kr. til P&T, DSB og Kolding Kommune (Kulturudvalget 130.000 kr. og Teknisk Udvalg 120.000 kr.)
4 kunstnere blev indbudt til en lukket konkurrence, hvor billedhugger Poul Isbak og hans skulptur ”Tanker om en bro” løb med sejren. Den blev opstillet og afsløret 8. september 1990.
Såfremt skulpturen skal fjernes nu, foreslår forvaltningen, at den sættes på depot indtil en nærmere afklaring for renovering af Banegårdspladsen og at denne skulptur indtænkes genopsat i forbindelse med en eventuel renovering, såfremt den kan passes ind i den samlede plan.
Spejlbassinet foreslås bibeholdt som vandspejl. Der udbedres evt. belægning hvor skulpturen er placeret, så der kan stå vand i bassinet.
Forud for en eventuel deponering vil forvaltningen foretage en afklaring ved den nulevende kunstner Poul Isbak, DSB og Post Nord samt indhente tilbud på flytning og eventuel udbedring af belægning m.m.
Sagsnr.: 22/16399
Resumé
Covid-19 har fortsat konsekvenser for Teaterskolen Dorothea, som derfor søger om ekstraordinært Covid-støtte i 2022.
Sagen behandles i
Kultur.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter og tager stilling til ansøgningen.
Beslutning Kultur den 09-05-2022
Udvalget besluttede at imødekomme Teaterskolens ansøgning.
Sagsfremstilling
Covid-19 har fortsat økonomiske konsekvenser for Teaterskolen i 21/22. Skolen har i den anledning fremsendt følgende ansøgning til Kultur:
”Teaterskolen efterspurgte forud for sæson 21/22 en huslejereduktion i kommende sæson grundet fortsatte økonomiske konsekvenser som følge af COVID-19. Det blev godkendt af byrådet.
Det har dog vist sig, at COVID-19 har haft større indflydelse på elevantal og aflysninger end frygtet uden fortsat mulighed for kompensation i 21/22.
I sommeren 2021 blev alle camps aflyst eller afviklet med få deltagere (med undtagelse af camps i uge 31) som følge af COVID-restriktioner med smitteisolering i op til 3. led. Vi oplevede også en generel COVID-modløshed blandt de unge, der hellere ville stå over end igen at blive skuffede over en potentiel aflysning.
I 2020 blev alle nystartede hold aflyst og flere etablerede hold kunne ikke genopstarte i 21/22 grundet elevfrafald under nedlukning og restriktioner i 20/21.
Det har taget længere tid end forventet at genstarte flere af holdene, hvilket stadig er en udfordring.
Alle forestillinger blev ligeledes aflyst i 19/20 og 20/21 grundet COVID-19.
Resultat af forestillinger for 21/22 er baseret på budget, da de endnu ikke er afviklede. Men gentagne aflysninger fra forrige år har resulteret i stort frafald af elever ved opstart 21/22, som derved også har konsekvenser for deltagerbetalinger.
Skolen har dog ventelister til opstart i september 2022, der peger på en tilbagevenden af børnenes tro på og lyst til at deltage i et længere teaterforløb.
Teaterskolen havde i 21/22 budgetteret med et underskud på 26.000 kr., da det forventedes, at ville tage tid at nå tilbage til normallignende drift.
Underskuddet skulle finansieres af opbygget egenkapital fra tidligere år.
Grundet ovenstående står Teaterskolen nu med et forventet underskud i 21/22 på 181.841 kr.
Det på trods af budgetskæringer og nedgang i timetal for skolens administration.
Teaterskolen søger derfor om økonomisk støtte fra COVID-19 krisepuljen til at dække den del af de økonomiske tab, der på trods af alle tiltag, resulterer i underskud i 21/22.”
Der søges om et tilskud på 156.000 kr.
Forvaltningens vurdering
Teaterskolen lejer lokaler i Bygning 5, Nicolai og har grundet økonomiske udfordringer i august fået bevilget en huslejereduktion i et år, gældende fra 1. oktober 2021. Huslejereduktionen udgør i alt 35.000 kr.
Såfremt udvalget ønsker at fremme ansøgningen peger forvaltningen på, at der i overførslerne fra 2021 overføres en Corona-pulje, hvor der resterer 267.000 kr. Puljen blev etableret af det tidligere udvalg med det formål, at kunne støtte kulturaktører, der blev økonomisk ramt af Corona uden at kunne søge statslige kompensationspuljer. I indeværende år, er det ikke længere muligt for Teaterskolen at søge andre Corona-puljer.
Bilag
Sagsnr.: 21/6849
Resumé
Efter to års Covid-19 nedlukning, ser Kolding ind i en af de travleste event-sæsoner nogensinde. Forvaltningen foreslår, at der bruges midler fra Kulturs Corona-pulje og projektmidler til midlertidige ansættelser for at sikre en hensigtsmæssig overgang fra nedlukning til succesfuld genstart.
Sagen behandles i
Kultur.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at der afsættes 100.000 kr. fra Kulturs Corona-pulje til midlertidige ansættelser.
at der afsættes 50.000 kr. fra projektmidler til at varetage konkrete opgaver i eftersommerens events.
Beslutning Kultur den 09-05-2022
Godkendt.
Sagsfremstilling
Medarbejderne i Kultur & Event har i løbet af de sidste to år arbejdet med en række ekstraordinært store events, som på grund af Covid-19 har været udsat og ændret. Samtidig ser vi ind i en meget travl genåbningsperiode med både Tour de France, Royal Run, 25 års jubilæum for Kulturnatten og genstart af Festugen, som også betyder at andre opgaver må skubbes til senere på året.
For at sikre en forsvarlig og kontrolleret afvikling af de mange aktiviteter, og efterfølgende indhentning af hængepartier foreslår forvaltningen, at der ekstraordinært afsættes midler fra Kulturpolitikken til midlertidige ansættelser i den kommende periode.
Konkret foreslås det, at der oprettes en midlertidig, administrativ stilling på 8-10 timer pr. uge i et år til understøttelse af Kulturafdelingens aktiviteter. Desuden foreslås det, at der i august måned indkøbes timelønnet event-bistand til Kulturnat og festuge – eventuelt i samarbejde med unge frivillige, som er i færd med at opkvalificere sig som event- og kulturaktører.
Forvaltningen peger på, at der resterer 267.000 kr. fra den Corona-pulje, som Kulturudvalget nedsatte i 2021. Der vil derfor kunne afsættes 100.000 kr. fra denne pulje, og 50.000 kr. fra områdets projektmidler.
Sagsnr.: 20/18589
Resumé
Biblioteksfonden fremsender årsrapport for 2021. Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen den 25. marts 2022. BDO har revideret årsrapporten samt fremsendt revisionsprotokollat. Årsrapporten er forsynet med revisionspåtegning uden bemærkninger.
Årsrapporten udviser et overskud på 1.837.104 kr. for 2021.
Fondens egenkapital udgør 14.963.978 kr. ved udgangen af 2021.
Indtægter består af lejeindtægter fra Kolding Bibliotek, Slotsvejen 4, på 2.100.000 kr.
Sagen behandles i
Kultur, Økonomi og Strategi samt Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten samt revisionsprotokollat for 2021 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kultur den 09-05-2022
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Den selvejende fond, Jens Holms Fonden, der er stiftet i 1938, har til formål at støtte Kolding Bibliotek. Formålet opnås ved et ideelt af ejerskab af den grund, hvorpå der er etableret bibliotek.
Det overskud, som fremkommer i form af lejeindtægter udbetales herefter som tilskud til bibliotekets drift. For at undgå store udsving i størrelsen på tilskuddet fra år til år, kan fondens bestyrelse beslutte at henlægge noget af overskuddet til en reguleringsfond og i eventuelle tilfælde supplere tilskuddet ved bidrag fra denne reguleringsfond.
Medlemmerne til bestyrelsen vælges for en 4-årig periode og består af 5 medlemmer, hvoraf 2 af medlemmer også er medlem af Byrådet.
Jens Holms Biblioteksfond har i 2021 et overskud på 1.837.104 kr., hvoraf 841.607 kr. er blevet uddelt og 995.497 kr. er blevet overført til regulering. Ledelsen finder dette tilfredsstillende.
Fondens egenkapital er på 14.963.978 kr. ved udgangen af 2021.
Regnskabet er revideret af BDO, som har revideret regnskabet efter lov om fonde og visse foreninger. Revisionen har ikke fundet bemærkninger i den udførte revision, af en sådan væsentlig karakter, at det vil give sig til udtryk i revisionspåtegningen samt have betydning for fondens finansielle stilling.
Bilag
Sagsnr.: 14/11364
Resumé
Film6000 fremsender årsrapport for 2021. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på foreningens ordinære generalforsamling den 16. marts 2022.
Tilføjelse til resumé
Årsrapporten udviser et overskud på 207.455 kr. for 2021, som overføres til egenkapitalen.
Fondens egenkapital udgør derfor 306.950 kr. ved udgangen af 2021.
Sagen behandles i
Kultur.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten Film6000 for 2021 godkendes.
Beslutning Kultur den 09-05-2022
Godkendt.
Sagsfremstilling
Film6000 fremsender årsrapport for 2021. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på foreningens ordinære generalforsamling den 16. marts 2022.
Årsrapporten er forsynet med revisionspåtegning uden bemærkninger.
Årsrapporten udviser et overskud på 207.455 kr. for 2021, som overføres til egenkapitalen.
Fondens egenkapital udgør derfor 306.950 kr. ved udgangen af 2021.
Indtægter består af billetsalg, tilskud, forpagtnings- og forbrugsindtægter fra caféen.
Om Film6000
Foreningen Film6000 er stiftet i 1999 med det formål at styrke filmmiljøet og interessen for film i Kolding by, blandt andet ved at drive cafébiograf efter art-cinema principperne. Siden 2005 har Film6000 forpagtet Filmens Hus i Nicolai-komplekset af Kolding Kommune, hvor foreningen driver Nicolai Biograf og Café. Husets café videreforpagtes til en privat restauratørvirksomhed. Foreningens indtægter kommer således primært fra billetsalg til film og arrangementer samt forpagtningsafgift fra caféen. Dertil kommer støtte fra Det Danske Filminstitut samt Europa Cinamas.
Film6000 er hovedsageligt drevet af frivillig arbejdskraft. Der er ca. 100 frivillige i organisationen, der ledes af en lønnet daglig leder. Den daglige ledelse er løbende suppleret med ulønnede virksomhedspraktikanter og studerende i praktik. Ved årsskiftet fik Film6000 ny daglig leder, Thomas Bostan Beck. Han tiltrådte 1. januar 2022.
Aktiviteter og tilskud i 2021
Film6000 beretter, at Covid-19 restriktionerne også prægede biografdriften i 2021 med periodisk nedlukning og dermed færre aktiviteter og indtægter heraf. Foreningen beretter videre, at det har været vanskeligt at få billetsalget op på samme niveau som før Corona. Medlemstallet i foreningen faldt ligeledes i 2021 pga. Covid-19.
Den 1. juli 2021 fik Film6000 en ny forpagter af caféen. Caféen havde været lukket siden den forrige forpagter, Nicolai Spisehus, opsagde forpagtningen den 24. juni 2020 med virkning den 30. juni 2021. Nicolai Spisehus lukkede imidlertid caféen i oktober 2020 og var efterfølgende under tvangsopløsning ved Erhvervsstyrelsen. Dette betød et tab i forpagtnings- og forbrugsindtægter for Film6000. Foreningen søgte derfor – og fik støtte af - Kulturudvalgets Corona-pulje til blandt andet at dække de manglende forpagtningsindtægter på 330.000 kr. i alt.
Foreningen har endvidere modtaget ekstraordinær Covid-19 kompensation fra Det Danske Filminstitut på 194.502 kr.
Bilag
Sagsnr.: 20/9577
Resumé
Brødremenighedens Museum fremsender årsrapport for 2021.
Sagen behandles i
Kultur.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Brødremenighedens Museums årsrapport for 2021 godkendes.
Beslutning Kultur den 09-05-2022
Godkendt.
Sagsfremstilling
Museets formål er at indsamle, bevare og formidle historien om Brødremenigheden og det historiske Christiansfeld.
Museet har i 2021 fået støtte fra Kolding Kommune på 105.000 kr. Museet har samlet haft indtægter for 159.295 kr. samt udgifter på 226.931 kr., således at regnskabet ender med et underskud på 67.636 kr.
Udgifterne dækker primært over den beregnede husleje (det er Brødremenigheden selv, der ejer bygningen), og får ingen konsekvenser for museets drift.
Bilag
Sagsnr.: 21/28551
Resumé
Landbomuseet fremsender årsrapport for 2021.
Årsrapporten udviser et overskud på 195.302 kr. Egenkapitalen ultimo 2021 er på 915.894 kr.
Sagen behandles i
Kultur.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten for Landbomuseet for 2021 godkendes.
Beslutning Kultur den 09-05-2022
Godkendt.
Sagsfremstilling
Landbomuseet har indgået samarbejdsaftale med Kolding Kommune fra 1. januar 2021 til 31. december 2024.
I henhold til samarbejdsaftalen fremsender museet årsberetningen. Museet har i forhold til de Kulturpolitiske Fokusområder arbejdet med ”Mere unge kultur”, ”Kultur som løftestang”, ”Borgeren som medskaber” og ” Mødesteder og midlertidighed”.
Museets driftsoverskud var på 195.302 kr. i 2021, og egenkapitalen er på 915.894 kr. ultimo 2021. Der har i alt været indtægter for 460.178 kr. og udgifter for 264.876 kr. i 2021.
Landbomuseet har jf. samarbejdsaftalen fået et tilskud på 50.000 kr. fra Kolding Kommune. Øvrige væsentlige indtægter er entréindtægter og indtægter fra arrangementer og udlejning af lokaler og faciliteter (herunder mininaturcenter). De væsentligste udgifter er lokaleudgifter, annoncer og kaffe m.v.
Aktiviteter i 2021
Landbomuseet beretter i sin årsberetning om et fornuftigt år, hvor Covid-19 restriktioner dog har præget besøgstallet og aktiviteter i en vis grad, særligt i årets første måneder, hvor museet blandt andet ikke har kunnet udleje lokaler til diverse aktiviteter. Museets aftale med Seniorområdet i Kolding Kommune om at alle kommunens plejehjem kan komme på besøg på Landbomuseet, blev heller ikke brugt meget i 2021 på grund af Covid-19. Aftalen fortsætter i 2022.
Museet havde derimod et særdeles velbesøgt Veteran- og kræmmermarked i august og et ditto Julemarked i december. Museets aktiviteter i efterårsferien er også populære.
I løbet af året har skoler, foreninger og private borgere gjort stor brug af museets udendørsfaciliteter; Madpakkehus, shelter/grillhytte og tumleskoven.
Bilag
Sagsnr.: 22/9742
Resumé
Orientering om tidsplanen for budgetlægningen 2023 for Kulturs budgetområde.
Sagen behandles i
Kultur.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kultur den 09-05-2022
Godkendt.
Sagsfremstilling
Byrådet godkendte den 22. marts 2022 budgetproceduren for Budget 2023.
Ud fra budgetproceduren er der udarbejdet nedenstående tidsplan for budgetlægning 2023 for Kulturs område:
Dato i 2022 | Aktivitet |
9. maj | Kultur
|
13. juni | Økonomi og Strategi:
|
20. juni
| Kultur
|
Uge 27 | Centralforvaltningen udsender foreløbigt notat indeholdende skøn for regnskab 2022, overordnet vurdering af regeringsaftalens konsekvenser og status for budgetlægningen 2023-2026. |
15. august
| Kultur:
|
Efter behandlingen den 16. august 2022 af Budget 2023 i Kultur følges den overordnede tidsplan for budgetlægning for Kolding Kommune.
Sagsnr.: 22/3153
Resumé
Opfølgningen indeholder bevillingskorrektioner pr. 31. marts 2022.
Ændringer for denne periode indgår i tabellen i sagsfremstillingen.
Ændringerne skyldes flytning af opgaver.
Sagen behandles i
Kultur samt samlet sag til Økonomi og Strategi samt Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at budgetkorrektioner pr. 31. marts 2022 indstilles til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kultur den 09-05-2022
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Tre gange årligt foretages der bevillingskorrektioner på baggrund af den nyeste budgetopfølgning på Kultur. Opfølgningen har medført nedenstående ændringer i bevillinger, som vil blive medtaget i en samlet sag til Økonomi og Strategi samt Byrådet.
Bevillingskorrektionerne skal være udgiftsneutrale. Det betyder at eventuelle merudgifter skal finansieres af øgede indtægter eller mindre udgifter andre steder.
Konsekvenser for overslagsårene indarbejdes i bevillingsrammerne for 2023-2026.
Bevillingsrammerne for overslagsårene godkendes i henhold til tidsplanen for budgetlægningen 2023.
Korrektionerne fremgår af nedenstående tabel:
Drift (i 1.000 kr.)
Beskrivelse | 2022 | 2023 | 2024 | 2025 | 2026 | Note |
Kulturpolitik: |
|
|
|
|
|
|
Arkæologiske undersøgelser | -170 | -170 | -170 | -170 | -170 | 1. |
|
|
|
|
|
|
|
Drift i alt | -170 | -170 | -170 | -170 | -170 |
|
Specifikation af de enkelte budgetkorrektioner fremgår af nedenstående noter.
Note 1:
I forbindelse med navneskiftet fra Museet på Koldinghus til Museum Kolding godkendte Kolding Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen også en række vedtægtsændringer for museet. En af disse vedrørte ændringer af museets ansvarsområde. Det betyder, at Museum Koldings tidligere ansvarsområde oldtid og arkæologi i Kolding Kommune nu er overført til Museum Sønderjylland. Området forankres i By- og Udviklingsforvaltningens Plan- og Bygområde og overføres til Administrationspolitikken.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Resumé
Deltagelse i ekstraordinære aktiviteter.
Sagen behandles i
Kultur.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kultur drøfter, om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Kultur den 09-05-2022
Intet.
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet:
Ingen.
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Kultur.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kultur den 09-05-2022
Taget til efterretning.
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Kultur.
Beslutning Kultur den 09-05-2022
Taget til efterretning.
Sagsnr.: 21/24512
Resumé
Når det ordinære udvalgsmøde er afsluttet, vil Kolding Minibys borgmester Linda Lyhn fortælle om minibyens initiativer, og der vil være mulighed for en fremvisning.
Sagen behandles i
Kultur.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning Kultur den 09-05-2022
Taget til efterretning.