Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
04-11-2020 08:15:00 |
---|---|
Udvalg: |
Lokaldemokratiudvalget |
Sted: |
Mødelokale 1.2 Øst og 1.2 Vest |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 20/21351
Resumé
Lunderskov Lokalråd og forvaltningen præsenterer på mødet en status for projekter samt prioriterede indsatser for 2020 med udgangspunkt i borgerplanen fra 2016.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter og tager præsentationen til efterretning.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 04-11-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Repræsentanter fra Lunderskov Lokalråd fortæller om hvilke temaer, initiativer og ønsker, der med udgangspunkt i borgerplanen, aktivt arbejdes videre på i 2021.
Visionen er tydelig – at styrke Lunderskov som attraktiv bosætningsby nu og i fremtiden.
Lunderskov Lokalråd har for 2021 prioriteret de temaer og indsatser, de vil arbejde videre med, som skal bidrage til visionen.
Temaerne for indsatserne i 2021 er:
- En attraktiv bosætningsby
- En attraktiv by i naturen
- God og sikker trafik
- Fællesskab og steder at mødes
Lunderskov Lokalråd fortæller ligeledes om status på projekter, der er udmøntet via centerbypuljen og borgerplanmidlerne.
Sagsnr.: 20/12595
Resumé
Bibliotekschef Pia Friis præsenterer Kolding Biblioteks arbejde og strategiske indsats med Levende Lokalområder under overskriften Borgerens Centrum. Pia Friis vil fortælle om de gode erfaringer med indsatsen i Vamdrup.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Nyt forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at præsentationen tages til efterretning.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 04-11-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Kolding Bibliotek har ud fra Borgerens Centrum arbejdet med en strategisk indsats for Levende Lokalområder.
Efter en idé- og afklaringsfase ud fra hvilke indsatser, som kunne styrke indsatsen med Borgerens Centrum, besluttede Kolding Bibliotek at forsøge at indfri indsatsens målsætninger ved at samarbejde med lokale aktører, og forsøge at imødekomme deres behov. Udgangspunktet var at undersøge og gentænke, hvordan biblioteket kan fremme og kvalificere alle de gode, lokale kræfter og initiativer, og gøre biblioteket til en naturlig samarbejds- og sparringspartner i lokalområdet.
Kolding Bibliotek har tidligere oplevet, at folk efterspørger (formidlings)tilbud fra biblioteket, men at alt for få dukker op, når der afholdes noget. Tilbagemeldingerne går ofte på, at det ikke er fordi, der ikke er interesse for tilbuddet, men fordi der samtidig er andre aktiviteter i byen som sangaften, filmvisning, sportsarrangement etc. i byen. Derfor arbejdede Kolding Bibliotek ud fra den præmis, at biblioteket ikke skulle være en konkurrent til alle de lokale initiativer, men undersøge, hvordan det i stedet kunne understøtte og fremme dem.
Indsatsen har givet gode erfaringer i Vamdrup, hvor der er en god kontakt til byens mange foreninger og interessenter.
Sagsnr.: 18/2760
Resumé
Der er blevet gennemført en proces, hvor mulighederne er afsøgt for kobling mellem Vamdrup Kino og Vamdrup Bibliotek. Processen har været et tæt samarbejde mellem de involverede parter. Projektet har fået overskriften ”Vores Hus”, med drømmen om et moderne kulturhus/bibliotek/kulturelt mødested, der kan fungere som samlingssted for hele byen.
Forvaltningen vil på mødet orientere om status på projektet.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 04-11-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Der er afsat 1 mio. kr. til afsøgning af mulighederne for at flytte biblioteket fra dets nuværende placering til en placering i sammenhæng med Vamdrup Kino og Kinotorvet.
Der er blevet gennemført en proces, hvor mulighederne og potentialerne for en kobling mellem Vamdrup Kino og Vamdrup Bibliotek er afsøgt. Processen har været et tæt samarbejde mellem de involverede parter.
Projektet har fået overskriften ”Vores Hus”, med drømmen om et moderne kulturhus/bibliotek/kulturelt mødested, der kan fungere som samlingssted for hele byen.
Forvaltningen vil på mødet orientere om status på projektet.
Sagsnr.: 20/29175
Resumé
Formand for Lokaldemokratiudvalget Ole Alsted (V) har anmodet om at få et punkt optaget på Lokaldemokratiudvalgets dagsorden.
Punktet omhandler et ændringsforslag til budget 2021 omhandlende ansættelse af en fundraiser i lighed med allerede ansatte fundraiser.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
At det af Ole Alsted (V) fremsatte forslag drøftes.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 04-11-2020
Forslaget blev drøftet.
Det blev besluttet at fremsende ændringsforslag til budget 2021.
Sagsfremstilling
Formand for Lokaldemokratiudvalget Ole Alsted (V) har anmodet om at få et punkt optaget på Lokaldemokratiudvalgets dagsorden.
Formand for Lokaldemokratiudvalget Ole Alsted vil gerne på vegne af Venstre i Kolding stille ændringsforslag til budget 2021 omhandlende ansættelse af fundraiser i lighed med allerede ansatte fundraiser.
Stilling skal tilgodese Kolding Kommunes foreningsliv og landsbyer, således de i endnu højere grad kan få hentet fondsmidler hjem til udvikling af vores mange landsbyer og understøtte vores frivillige foreningsliv. Kolding kommune er en stor geografisk kommune, og derfor er det vigtigt vi igangsætter udvikling rigtig mange steder. Det kan vores frivillige ulønnede borgere ikke stå selv med, så derfor er det meget vigtigt vi giver dem de bedste betingelser.
Det vurderes at vores nuværende stilling henter et tocifret millionbeløb hjem årligt, til udvikling af vores landsbyer, og potentialet er mindst ligeså stort til en yderligere ansættelse.
Beløbet vurderes til 600.000,- årligt.
Sagsnr.: 20/10287
Resumé
Kolding Ungdomsråd har på Lokaldemokratiudvalgets møde den 30. september præsenteret nogle af de udfordringer, de støder på i forhold til at bidrage til det lokaldemokratiske arbejde i Kolding kommune, og har sammen med udvalget drøftet tiltag, der kan understøtte deres arbejde.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Lokaldemokratiudvalget drøfter mulige løsninger til, hvordan Kolding Ungdomsråd i højere grad kan inddrages aktivt i det lokaldemokratiske arbejde, f.eks. specifikt i forhold til behandling af relevante sager i de politiske fagudvalg.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 04-11-2020
Drøftet.
Udvalget gav input til indsatser og det blev aftalt, at forvaltningen bearbejder et oplæg med anbefalinger til Børne- og Uddannelsesudvalget og til en senere hvidbog med anbefalinger fra Lokaldemokratiudvalget til Byrådet.
Sagsfremstilling
Repræsentanter for Kolding Ungdomsråd, Silja og Sara, deltog på Lokaldemokratiudvalgets møde den 30. september 2020, hvor de fortalte, hvordan de oplever lokaldemokratiet i Kolding, og gav samtidig deres bud på, hvordan Ungdomsrådets arbejde kan styrkes.
Udvalget aftalte en fornyet drøftelse af de unges demokratiske involvering på det kommende udvalgsmøde og herefter en fornyet dialog med Ungdomsrådet.
På baggrund af drøftelsen af nedenstående løsningsforslag i Lokaldemokratiudvalget og den efterfølgende dialog med Kolding Ungdomsråd samler By- og Udviklingsforvaltningen op på de anbefalinger, der vurderes bedst egnede til at understøtte de unges involvering i det lokalpolitiske arbejde.
Anbefalingerne foreslås videregivet til Børne- og Uddannelsesudvalget, idet Kolding Ungdomsråd er forankret herunder, og det således vil være dette udvalg, der skal træffe beslutning om nye initiativer. Derudover vil anbefalingerne indgå i en hvidbog, som Lokaldemokratiudvalget udformer til Byrådet som afrapportering af igangsatte initiativer og opnåede resultater i indeværende valgperiode.
Udfordringer
Kolding Ungdomsråd skitserede de udfordringer, de oplever:
- Manglende kendskab til Ungdomsrådet:
Der er generelt for få unge, der har kendskab til Kolding Ungdomsråd, og dermed også til mulighederne for at blive medlem af rådet.
- Ønsker flere medlemmer:
Ungdomsrådet har pt. 8 medlemmer, hvilket de selv vurderer, er for få. Det manglende kendskab til rådet gør dog, at de har svært ved at rekruttere nye medlemmer.
- Vil gerne høres oftere og have mere indflydelse:
Ungdomsrådet er blevet spurgt til råds to gange i forbindelse med behandling af politiske sager, men de vil gerne inddrages langt oftere og i flere forskellige typer sager. Ungdomsrådet er klar over, at det er muligt for dem at få mere indflydelse generelt, men de kan ikke gennemskue, hvad de skal gøre, for at opnå denne indflydelse.
- Det politiske sprog kan være svært at forstå:
Ungdomsrådet oplever, at de kan have svært ved at forstå dagsordener og sagsfremstillinger, som ofte er skrevet i et svært tilgængeligt sprog.
Løsningsforslag
Hvordan kan politikere og kommunen understøtte Ungdomsrådet:
- Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) kan indledningsvist inviteres til at holde et oplæg om deres arbejde samt komme med deres anbefalinger til, hvordan man i Kolding bedst muligt støtter og styrker Ungdomsrådet lokalt.
- Ungeklimarådet, der udspringer af Kolding Ungdomsråd, er forankret under Plan-, Bolig- og Miljøudvalget. Ungeklimarådet forventes at blive involveret tæt i det videre arbejde med implementering af Bæredygtighedsstrategien, herunder klimamålene. Herved vil det formentligt være nemmere at skabe en egnet model for direkte involvering som opleves relevant for de unge og skaber synlige resultater.
- Flere fysiske møder mellem Ungdomsrådet og hhv. politikere og kommunens ansatte prioriteres frem for skriftlig kommunikation. Møderne kan tage udgangspunkt i særligt relevante emner, som både Ungdomsrådet og de politiske udvalg/kommunen kan udpege, de kan også tage udgangspunkt i konkrete sager, som f.eks. skal behandles i et politisk udvalg.
- Der udarbejdes letlæselige og letforståelige introduktioner til punkterne på de politiske dagsordner. Dette vil ikke kun gavne Ungdomsrådet, men også mange andre borgere, som kan have svært ved at forstå dagsordener til møderne i såvel Byråd som de politiske udvalg.
- Forud for møder i de politiske udvalg udvælges de dagsordenspunkter, det er særligt relevante at inddrage Ungdomsrådet i. Punkterne præsenteres for Ungdomsrådet i et mere letlæseligt sprog, således de forstår indholdet og har mulighed for at forholde sig til dagsordenspunktet. Ungdomsrådet bliver hørt i forbindelse med behandlingen af de udvalgte punkter på udvalgsmøderne, evt. ved fysisk fremmøde.
- Ungdomsrådet opfordres og hjælpes til selv at gøre en aktiv indsats for at blive inddraget i forbindelse med de politiske debatter, der kommer til at foregå på mange skoler og uddannelsesinstitutioner forud for kommunalvalget i 2021. Ungdomsrådet kan tilbyde at planlægge møderne og være moderator i debatterne på de enkelte skoler. Det vil give dem mulighed for at sikre en debat, som tager udgangspunkt i de unges behov, og som forholder sig til relevante emner for unge i såvel Kolding kommune generelt som i de enkelte lokalområder.
- En oplysningskampagne rettet mod unge i hele Kolding kommune kan være med til at give de unge viden om deres muligheder for at få indflydelse og blive hørt via Ungdomsrådet. Det anbefales, at kampagnen først igangsættes, når rådet har synlige resultater, der kan inddrages, f.eks. som følge af gennemførelsen af nogle af de ovenstående forslag. Hvis de unges interesse skal fastholdes i længden, er det vigtigt, at kampagnen støttes op af reelle muligheder for at komme tæt på de politiske beslutningsprocesser og få indflydelse.
Sagsnr.: 20/10287
Resumé
På baggrund af Lokaldemokratiudvalgets beslutning om af afdække mulighederne for at afholde en nytårskur i 2021, har By- og Udviklingsforvaltningen udarbejdet et forslag til afvikling af arrangementet.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Lokaldemokratiudvalget drøfter forslaget og træffer beslutning om, hvorvidt udvalget ønsker at gå videre med initiativet, herunder finansieringen.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 04-11-2020
Udsættes.
Sagsfremstilling
Baggrund:
Merete Due Paarup fremsatte på Lokaldemokratiudvalgets møde den 2. september 2020 forslag om, at Lokaldemokratiudvalget som pilotprojekt afholder nytårskur for Byråd, centerbyer, landsbyer og bydele i 2021. Arrangementet skal afvikles under hensyntagen til COVID-19.
Lokaldemokratiudvalget godkendte forslaget, og det blev besluttet, at forvaltningen vender tilbage med forslag til, hvordan nytårskuren kan afvikles. På den baggrund er nedenstående forslag udarbejdet.
Særlige COVID-19-hensyn:
Med nytårskurens formål in mente foreslås det, at den afvikles som et fysisk arrangement. Det anbefales således ikke at afvikle nytårskuren som et virtuelt møde, hvis situationen med COVID-19 fortsat sætter begrænsninger, f.eks. i form af forsamlingsforbud på 50 personer. Hvis det grundet COVID-19 ikke er muligt at afholde arrangementet i årets begyndelse, anbefales det i stedet, at det udskydes til et senere tidspunkt, hvor smittetrykket enten er meget lavt eller hvor det vil være muligt at afvikle arrangementet udendørs, f.eks. i løbet af foråret eller forsommeren.
Formål:
Nytårskuren har et firedelt formål:
- Orientering om kommunens retning og aktuelle strategier, som vil præge de politiske drøftelser det kommende år
- Orientere om kommunens ambitioner for det lokaldemokratiske arbejde i hhv. centerbyer, landsbyer og bydele, f.eks. center- og landsbyernes position ift. til Kolding Kommunes bosætningsstrategi
- Synliggøre lokale succeshistorier og projekter
- Networking: styrkelse af kontakter mellem lokalområderne på tværs og med politikere
Placering:
Arrangementet kan med fordel afholdes i en af centerbyerne, afhængigt af hvor en passende lokation, der kan leve op til kravene vedrørende COVID-19, kan findes.
Varighed:
To til tre timer.
Deltagere:
Det samlede byråd samt repræsentanter for alle centerbyer, landsbyer og bydele. Det kan grundet COVID-19 være nødvendigt med et begrænset antal deltagere pr. lokalområde.
Særligt fokus:
Det kan besluttes at give hver nytårskur et fokus, der er særligt aktuelt. Det kan ved den forestående nytårskur f.eks. være bæredygtighed. Temaet skal ikke være nytårskurens primære fokus, men skal i stedet ses som en ekstra inspiration eller som et underholdende element. Temaet kan f.eks. komme til udtryk ved, at der serveres forplejning fra lokale virksomheder med bæredygtig produktion.
Program:
- Velkomst
(indlægsholder f.eks. udvalgsformand eller borgmester).
- Kolding 2021
(indlægsholder f.eks. udvalgsformand eller borgmester. Præsentation af den strategiske retning for Kolding Kommune det kommende år. Hvor er vi på vej hen, og hvilke ambitioner og mål har vi sat os).
- Livet i center- og landsbyerne
(indlægsholder f.eks. udvalgsformand eller borgmester. De politiske ambitioner for udvikling og styrkelse af Kolding kommunes center- og landsbyer samt bydele. Anerkendelse af de mange ildsjæle, som understøtter netop dette. Tydelig rød tråd ift. punkt 2.: hvordan kan lokalområderne understøtte udviklingen i kommunen, og hvordan kan det strategiske sigte understøtte udviklingen i lokalområderne).
- Dette punkt kan evt. udgå, og der kan i stedet afsættes mere tid til den uformelle networking-del, hvor deltagerne erfaringsudveksler på mere uformelt plan.
Præsentation af vellykkede projekter fra lokalområderne
Der udvælges ét projekt fra henholdsvis landsby, centerby og bydel, som de ansvarlige borgere præsenterer (f.eks. video eller powerpoint). Projekterne fremhæver særlige forhold, som de ønsker skal deles med deltagerne. De følgende år vil andre projekter fra andre lokalområder bliver præsenteret
- Networking
Den uformelle del af arrangementet, hvor deltagere får noget at spise og drikke, mens de har mulighed for at gå i dialog med hinanden
Sagsnr.: 20/14207
Resumé
Forvaltningen præsenterer en foreløbig plan for temaer, indhold og geografisk placering af
møderne i Lokaldemokratiudvalget i 2021.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at den foreløbige plan drøftes, og at forvaltningen på denne baggrund udarbejder en detailplan
for de kommende møder i Lokaldemokratiudvalget.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 04-11-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Forvaltningen præsenterer en foreløbig plan for temaer, indhold og geografisk placering af
møderne i Lokaldemokratiudvalget i 2021. Udvalget drøfter oplægget, og kan komme med
ønsker og input til f.eks. tidspunkt for dagsordenssætning, mødernes geografiske placering
samt supplerende forslag til kommende temaer og dagsordenspunkter.
Bilag
Sagsnr.: 20/5589
Resumé
Ultimo september 2020 er forventningerne til Lokaldemokratiudvalgets politikområder, serviceudgifter for 2020, følgende:
Regnskabet forventes at være 1,4 mio. kr. mindre end det korrigerede budget.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 04-11-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Regnskabet for Lokaldemokratipolitik forventes at være 1,4 mio. kr. mindre end det korrigerede budget.
Regnskabet pr. 30. september 2020 ser således ud:
I kr. | Korrigeret budget | Forbrug | I % |
Bydelspuljen | 535.000 | 306.267 | 57% |
Landsbypuljen | 2.522.000 | 1.353.506 | 54% |
Centerbypuljen | 585.000 | 59.000 | 10% |
Planer for landsbyfællesskaber | 560.000 | 164.053 | 29% |
I alt | 4.202.000 | 1.882.826 | 45% |
Bemærkning til Økonomiudvalget:
Der forventes en overførsel på 1,4 mio. kr. til 2021 vedrørende Lokaldemokratipolitik, dette fremgår ligeledes af budgetopfølgningen pr. 30. september 2020.
Det lave forbrug pr. 30. september 2020 skyldes blandt andet Covid 19, samt at en del af puljernes projekter er ved at blive kvalificeret i forhold til økonomi. Dette kan betyde, at der for nogle projekter overføres beløb til 2021 og puljes med 2021-budgettet, så man på den måde kan få det optimale projekt. Der er også flere tilsagn, der indgår som egenfinansiering til ekstern funding, men hvor den eksterne funding endnu ikke er på plads.
Sagsnr.: 20/5589
Resumé
Budgetopfølgning pr. 30. september 2020 for Lokaldemokratipolitik.
Budgetopfølgning indeholder overførsler af driftsmidler fra 2020 til 2021 vedrørende specifikt afgrænsede projekter, hvortil der er disponeret budget.
En detaljeret gennemgang af de konkrete projekter under drift har i forbindelse med budgetopfølgningen vist et øget behov for overførsel af midler til 2021. Begrundelsen for den tidsmæssige forskydning fremgår under sagsfremstillingen.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet for alle områder.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at budgetopfølgning pr. 30. september 2020 indstilles til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 04-11-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Der gennemføres den sidste af tre årlige budgetopfølgninger.
Budgetopfølgningen skal indeholde budgetmæssige tilpasninger og skal være udgiftsneutral i forhold til forbrug af likvide aktiver.
Der er ved denne budgetopfølgning bevillingsmæssige ændringer for lokaldemokratipolitik samt anlæg.
Lokaldemokratipolitik – drift
Beskrivelse (i 1.000 kr.) | 2020 | 2021 | Note |
Landsbypuljen | -600 | 600 | 1 |
Planer for Landsbyfællesskaber | -250 | 250 | 2 |
Bydelspulje | -124 | 124 | 3 |
Centerbypuljen | -380 | 380 | 4 |
I alt | -1.354 | 1.354 |
|
Note 1:
Nogle af de afgivne tilsagn er givet som egenfinansiering til større projekter, som kræver ekstern funding. Denne eksterne funding er ikke alle steder på plads endnu, hvorfor beløbet må overføres. Der er desuden generelt usikkerhed om hvor langt projekterne når i 2020 på grund af de skærpede forholdsregler overfor Covid-19. Derfor overføres beløbet til 2021.
Note 2:
Midlerne overføres til næste års landsbyfælleskabsplan.
Note 3:
Der overføres 50.000 kr. til henholdsvis Lyshøjskolen og Vifdam klimaprojekt, samt 5.000 kr. til Tiny Forest, da disse ikke bliver færdige i 2020. Derudover overføres 19.000 kr. i udisponerede midler.
Note 4:
Lunderskov
Der er bevilget 190.000 kr. projekt ved Kongsbjergs Skolen, med rydning af bede langs sti samt ny plantning af træer, som dermed skaber en grøn port til skolen. Projektet er opstartet, og rydning finder sted i oktober. Plantning af nye træer bliver i foråret 2021, og man beder derfor om at få beløbet overført til 2021.
Christiansfeld
Der er bevilget 140.000 kr. til renovering af Passagen ved Søsterskolen. Projektet forventes færdig primo 2021 og man beder derfor om at få beløbet overført til 2021. Det resterende beløb på 50.000 kr. ønsker Christiansfeld Byforum at pulje samme med næste års centerpulje.
Vamdrup
Der er bevilget 189.322 kr. til belysning ved jernbanebroen, drift og vedligehold af Kinotorv, udflugtspavillon i Margrethelund og div, småprojekter. Alle projekter forventes udført i 2020.
Lokaldemokrati - anlæg
Beskrivelse (i 1.000 kr.) | 2020 | Note |
P. nr. 4786 Vamdrup, realisering af helhedsplan (Borgerplansmidler) |
435 |
5 |
Note 5:
Beløbet dækker ekstraudgifter, der har været ved anlæggelse af Kinotorvet i Vamdrup. Beløbet finansieres af Vej- og Parks driftsbudget.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Sagsnr.: 20/5589
Resumé
By- og Udviklingsforvaltningen sender, som en del af budgetopfølgningen, oversigt over overførsler af projektudgifter og projektindtægter fra 2020 til 2021 ekskl. serviceudgifter på Lokaldemokratipolitik.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at overførslerne fra 2020 til 2021 sendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 04-11-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Denne budgetopfølgning danner grundlag for udarbejdelsen af det forventede årsregnskab 2020, hvorfor bevillingshaveren skal foretage en total gennemgang af samtlige bevillings- og budgetposter.
Ansøgningens bevillingsmæssige forudsætninger for overførsler til 2021 ekskl. serviceudgifter. Overførslerne for 2020 og 2021 skal ses under ét og er udgiftsneutral.
Anlæg: (beløb i 1.000 kr.)
Projekt | U/I | 2020 | 2021 | Note |
P. nr. 4785 Lunderskov, realisering af helhedsplan (Borgerplan) | U | -1.398 | 1.398 | 1 |
P. nr. 4786 Vamdrup, realisering af helhedsplan (Borgerplan) | U | -830 | 830 | 2 |
Note 1:
Midlerne er prioriteret til et nyt multicenter. Projektet er endnu ikke endeligt på plads og budgettet overføres derfor til 2021.
Note 2:
Midlerne er øremærket til parkering ved Kinotorvet og afventer at Kinotorvet bliver færdigt.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Lokaldemokratiudvalget drøfter, om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 04-11-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet:
- Ingen.
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 04-11-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 04-11-2020
Godkendt.