Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
11-10-2021 09:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
Trapholt |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 17/22370
Resumé
Udvalget bydes velkommen på Trapholt.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 11-10-2021
Godkendt.
Hamlaoui Bahloul
Søren Rasmussen
Merete Due Paarup
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Udvalgets møde holdes på kunstmuseet Trapholt. Her vil museumsdirektør Karen Grøn byde velkommen og give udvalget en kort rundvisning i museets seneste udstilling ”Verner Panton – farver en ny verden”.
Sagsnr.: 21/7516
Resumé
Karen Grøn, Direktør på Trapholt, fremlægger forslag til proces for udarbejdelse af en kunststrategi for Kunst i det offentlige rum samt oplæg til fremtidig organisering af indsatsen omkring Kunst i byrummet.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter forslaget til proces samt fremtidig organisering.
Beslutning Kulturudvalget den 11-10-2021
Forvaltningen tilrettelægger sammen med Karen Grøn, Trapholt, et konkret udkast til proces for udarbejdelse af kommende kunststrategi. Forslaget fremlægges på kommende udvalgsmøde.
Som en del af procesplanen indarbejdes en beregning af foreslået økonomi tilknyttet processen, til behandling i udvalget.
Karen Grøn, Trapholt, bidrager ind i den kommende proces som fagkompetence, herunder facilitator af workshops.
Merete Due Paarup
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
På udvalgsmødet i maj holdt Karen Grøn fra Trapholt et oplæg om kunst i det offentlige rum. I forlængelse af det besluttede udvalget at forankre indsatsen omkring Kunst i byrummet og udarbejdelse af en kunststrategi for Kunst i det offentlige rum ved Karen Grøn, Trapholt.
Udvalget var enige om, at der var behov for at arbejde videre med processen frem mod udarbejdelsen af en strategi for kunst i det offentlige rum. Herunder hvordan indsatsen kunne organiseres.
På mødet vil Karen Grøn fremlægge forslag til proces samt organisering til drøftelse i udvalget.
På baggrund af udvalgets drøftelse udarbejdes et endeligt forslag af Karen Grøn, Trapholt – i et samarbejde med forvaltningen - til proces og organisering. Dette forslag kommer på udvalgets dagsorden til godkendelse inden udgangen af 2021.
Sagsnr.: 20/34151
Resumé
Den nuværende valgperiode afsluttes med udgangen af 2021. Hen over efteråret har udvalget evalueret på de seneste 4 år. Ud fra det har forvaltningen opsamlet en række anbefalinger fra det siddende til det kommende Kulturudvalg.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget videresender anbefalingerne til det kommende udvalg.
Beslutning Kulturudvalget den 11-10-2021
Godkendt.
Merete Due Paarup
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Hen over efteråret har udvalget evalueret og samlet op på de sidste 4 år i Kulturudvalget.
Alle kulturlederne var i august samlet til et temamøde med Kulturudvalget, hvor der blev afrapporteret og evalueret på indsatser og udvikling fra 2018-2021.
På mødet i september fokuserede udvalget i en drøftelse yderligere på, hvorvidt man var lykkedes med at få realiseret de Kulturpolitiske Fokusområder. Fokusområderne har i hele perioden været en grundsten og rettesnor for arbejdet med at realisere udvalgets ambitioner på kulturområdet. De gældende fokusområder er:
- Borgeren som medskaber.
- Kultur som løftestang.
- Mere ungekultur.
- Mødesteder og midlertidighed.
Alle fokusområderne blev vurderet i forhold til i, hvor høj grad det var lykkedes at skabe en forandring og sætte relevante initiativer i gang. Desuden blev udvalgsbetjening og rammer om udvalgets møder med videre vendt.
På baggrund af alle drøftelserne har forvaltningen samlet nedenstående forslag til anbefalinger til det kommende Kulturudvalg:
Mødernes form og indhold
- Hold jeres møder ude i ”virkeligheden” – på kulturinstitutioner og andre relevante steder.
- Inddrag relevante gæster på møder til inspiration, status-tjek og åben dialog.
Kulturpolitik og Fokusområder
- Piximodellen virker. Fortsæt med de korte lettilgængelige Kulturpolitiske Fokusområder.
- Fokusområdet ”Mere ungekultur” er vigtigt at holde fast i – og der er mere udviklingspotentiale.
Øvrige anbefalinger
- Fokus på en fuld implementering af de store indsatser, der er startet op i den gældende periode (blandt andet MuseumKolding).
- Kommunikation – både internt og eksternt – trænger til et løft (gælder dog ikke kun kulturområdet, men mange steder i kommunen).
- Udvalget anbefaler et fortsat fokus på de tværgående samarbejder i kulturlivet.
I september har udvalgsmedlemmerne også besvaret et tilsendt spørgeskema med evaluering på perioden. Kulturchefen vil på mødet gennemgå pointer fra de samlede besvarelser af spørgeskemaet.
Forvaltningen foreslår, at udvalget drøfter indsigter fra spørgeskema samt ovenstående anbefalinger og peger på, hvad de ønsker at sende videre. Forvaltningen vil derefter sikre, at udvalgets anbefalinger kommer med på dagsordenen ved det nye Kulturudvalg i januar 2022.
Bilag
Sagsnr.: 18/144
Resumé
Forvaltningen har i perioden fra 20. maj 2021 til 20. september 2021 modtaget 13 ansøgninger til den løbende kvik-uddeling om tilskud under 15.000 kr. Til kvartalsuddelingen med tilskud over 15.000 kr. og ansøgningsfrist den 1. september 2021, er der indkommet 2 ansøgning.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at der fra Kulturpuljen bevilges tilskud til ansøger nr. 1 med 50.000 kr. under forudsætning af, at den endelige udformning af værket aftales med Karen Grøn, Trapholt.
at der gives afslag til ansøger nr. 2.
Beslutning Kulturudvalget den 11-10-2021
Godkendt.
Merete Due Paarup
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Ifølge Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål kan der blandt andet ydes tilskud/underskudsgaranti til kulturprojekter og kulturaktiviteter, der relaterer sig til et af de følgende formål: Musik, Kulturarv og lokalhistorie, Design og kunst, Litteratur, Teater, Film og Scenekunst.
Kulturpuljens formål er ligeledes at understøtte Kulturpolitikkens Fokusområder.
Kvik-uddeling
Forvaltningen har i perioden fra 20. maj 2021 til 20. september 2021 modtaget 13 ansøgninger til kvik-uddelingen.
Byrådet har, efter indstilling fra Kulturudvalget, delegeret til By- og Udviklingsforvaltningen at træffe afgørelse om bevilling under kvik-uddelingen.
Der er til de 13 ansøgere til kvik-uddelingen i perioden fra 20. maj til 20. september 2021 tildelt tilskud/underskudsgaranti på samlet 75.400 kr. Der er givet tilsagn til 9 ansøgere og afslag til 4 ansøgere.
Kvartals-uddeling
Hvad angår kvartals-uddelingen for tilskud over 15.000 kr., hvor der er annonceret i dagspressen og på kolding.dk med ansøgningsfrist den 1. september 2021, er der indkommet 2 ansøgninger om tilskud fra puljen.
Fra Kvartalspuljen anbefales tilskud på i alt 50.000 kr. (se bilag):
- Beboerforeningen Tre-I-En: Tilskud på 50.000 kr. til Kvinderuten med opstart januar 2022.
Forvaltningen anbefaler, at tilsagnet gives under den forudsætning, at Beboerforeningen Tre-I-En forud for projektets start aftaler projektets endelige udformning med direktør for Trapholt, Karen Grøn, således at det sikres, at værkerne understøtter en kommende kunststrategi for Kolding Kommune.
Ansøger har også søgt Kolding Kommunes fundraising pulje om 200.000 kr. til projektet. Denne pulje administreres af Økonomiudvalget, og ansøgningerne bliver behandlet på Økonomiudvalgsmødet i november.
Kvinderuten er en historisk og kunstnerisk rute i Kolding, hvor 8 betydningsfulde kvinder og kvindepolitiske elementer hyldes. Ved at gå på opdagelse på ruten er ønsket, at den historiske bevidsthed styrkes og sætter fokus på de kvindelige drivkræfter, som har præget Kolding og samfundet. Samtidig giver Kvinderuten bevidsthed om, hvor ligestillingsproblemerne stammer fra, og at samfundet fortsat er udfordret af historiske betingede mekanismer.
Kvinderuten understøtter de Kulturpolitiske Fokusområder "Kultur som løftestang" og "Borgeren som medskaber".
Beboerforeningen Tre-I-En har tidligere modtaget støtte til Design- og Erindringskvarteret fra Kolding Kommune på 71.138 kr. fra Kulturpuljen og 205.000 kr. fra Bydelspuljen.
(Beboerforeningen Tre-I-En søger om tilskud på op til 386.000 kr. til Kvinderuten.)
Forvaltningen anbefaler, at der gives afslag til følgende ansøger:
- Folkehuset søger om støtte på 282.000 kr. til Den folkelige kulturbus, som skal fungere som et rullende folkeligt kulturhus i Kolding.
Alle er velkomne, men det er særligt mennesker med ondt i livet, der er i fokus i det rullende folkelige kulturhus i Kolding. Det skal være et rullende fællesskab med nærhed, samtaler og liv i både city og alle dele af Kolding Kommune. Bussen skal indeholde samvær med ligesindet og professionel team med kultur, terapi, healing, undervisning, foredrag og historie fortælling. Således det sociale og kulturelle går op i en højere enhed.
Forvaltningen anbefaler afslag med baggrund i, at en del går til driftsudgifter, ligesom at der ikke er dokumenteret kulturelt indhold, som beskrevet i retningslinjerne for Kulturpuljen. Ligeledes er der ingen medfinansiering.
Kulturpuljen har et budget i 2021 på 1.324.000 kr. inklusiv overførsler fra 2020.
Der er pr. 27. september 2021 disponeret tilskud eller underskudsgaranti for 2021 på 1.025.000 kr.
De større disponeringer fremgår af nedenstående tabel:
Ansøger (forening/navn) | Formål | Bevilget beløb i kr. | Tilskud/underskudsgaranti | Afsluttet |
Kolding Teaterforening | Samarbejdsaftale gældende til 30. juni 2025. | 140.000 | Underskudsgaranti | December 2021 |
Volkers Fylke | 1-dags festival med musik fra kl. 12.00-23.59. | 100.000 | Underskudsgaranti | Flyttet til 2021 |
Quangaza | Koncertrække i 2021. | 36.000 | Underskudsgaranti | Ultimo 2021 |
Halvøens Jazzfestival | Jazzfestival i Bjert. | 26.700 | Underskudsgaranti | Flyttet til primo 2022 |
Brødremenigheden i Christiansfeld | Musikfestival. | 37.650 | Underskudsgaranti | Flyttet til 2022 |
M for Musical | Premiere på egenproduceret Musical v. foreningen M for Musical. | 100.000 | Underskudsgaranti | 2022 |
Kunstdage Kolding | Kunstmesse i Pulzion arrangeret af en række kunstnere. | 50.000 | Underskudsgaranti | September 2021 |
Såfremt forvaltningens anbefalinger følges, vil der på Kulturpuljen i alt restere ca. 340.000 kr. til uddelinger i 2021.
Næste ansøgningsfrist til Kulturpuljens kvartals-uddeling er den 1. december 2021, i henhold til Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål. Ansøgningerne behandles på udvalgsmøde i januar 2022.
Bilag
Sagsnr.: 15/12583
Resumé
Jesper Elkjær (SF) har modtaget en henvendelse om øget tilskud til Kolding Light Festival.
Sagen behandles i
Kulturudvalget og Økonomiudvalget.
Forslag
Jesper Elkjær (SF) foreslår,
at Kulturudvalget i 2021 giver et ekstra tilskud til Kolding Light Festival på 300.000 kr. og sender anbefaling til Økonomiudvalget om at give et tilsvarende beløb.
Beslutning Kulturudvalget den 11-10-2021
Godkendt med den tilføjelse at Søren Rasmussen (DF) tog forbehold for anbefalingen til Økonomiudvalget.
Merete Due Paarup
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Jesper Elkjær (SF) har i sin egenskab af formand for Kulturudvalget modtaget en henvendelse fra Kolding Light Festival ved Jesper Johansen. Light Festivalen anmoder i henvendelsen om et øget kommunalt tilskud til festivallen.
Baggrunden for henvendelsen er et ønske om at fastholde Kolding Light Festivals position som Danmarks største lys-festival.
Kolding Light Festival har som Danmarks første lys-festival erfaret, at flere andre byer er fulgt efter og er i gang med at udvikle lysfestivaler i vinterperioden. For at fastholde positionen vurderer Light Festivallen, at det er nødvendigt at løfte det samlede udbud til næste niveau.
Jesper Elkjærs foreslår, at Kulturudvalget bevilger et ekstra tilskud i 2021, men at det overlades til det nyvalgte Byråd at tage stilling til, om festivallens årlige tilskud generelt skal hæves fra 2022 og frem.
Forvaltningens bemærkninger
Kolding Light Festival har en samarbejdsaftale med Kolding Kommune, der gælder i perioden 2020 til 2023. Ifølge samarbejdsaftalen får Light Festivallen årligt et basistilskud på 300.000 kr. og et yderligere tilskud op til 278.000 kr. hvor der udløses 1 kr. for hver 2 kr. festivalen henter i ekstern medfinansiering.
Såfremt udvalget vælger at fremme Jesper Elkjærs forslag, foreslår forvaltningen, at det ekstra tilskud i 2021 bevilges fra Kulturudvalgets Corona-pulje.
Sagsnr.: 19/38179
Resumé
Det Regionale Spillested Godset fremsender årsrapport for 2020, som er det sidste år af den 4-årige rammeaftale med Kulturministeriet om drift af Det Regionale Spillested.
Årsrapporten viser et overskud på 209.921 kr.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten samt revisionsprotokollat for 2020 indstilles til godkendelse.
Beslutning Kulturudvalget den 11-10-2021
Indstilles til godkendelse.
Merete Due Paarup
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Kolding Kommune har indgået rammeaftale med Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for Musik om drift af Det Regionale Spillested Godset.
Det kommunale tilskud – eller rettere budgetbevilling – udgør 2.427.000 kr. Tilskud fra Staten udgør 2.000.000 kr.
Rammeaftalen har som formål at tilvejebringe et langsigtet og aftalt grundlag for Det regionale Spillesteds strategi og økonomi. Målene i aftalen er udtryk for parternes enighed om de ønskede resultater af Det regionale Spillested Godsets virksomhed i aftaleperioden. Årsrapporten 2020 er afleveret i henhold til rammeaftalen for perioden 2017-2020. Kolding Kommune og Det Regionale Spillested Godset har indgået en ny rammeaftale for 2021-2024.
Godkendelsen af årsrapporten for Det Regionale Spillested Godset sker i henhold til driftstilskudsbekendtgørelsen (bekendtgørelses nr. 1701 af 21. december 2010).
Det reviderede regnskab med tilhørende ledelsesberetning og revisionsprotokollat er gennemgået og godkendt. Det er påset, at regnskabet er aflagt og revideret efter gældende regler samt indeholder de fornødne oplysninger. Det er endvidere påset, at revisors påtegning og revisionsprotokollat indeholder de fornødne oplysninger samt, at driftstilskuddet er anvendt til det formål, det er bevilget til.
Det Regionale Spillested Godset drives af Kolding Kommune i samarbejde med foreningerne Rock’In House og Jazz6000.
Rock’In House afholder koncerter på Godset samt en række andre spillesteder i Kolding og øvrige kommuner i Trekantområdet som led i den regionale aftale. Jazz6000 afholder koncerter på Godset og på enkelte andre lokationer, som led i den regionale aftale.
År 2020 i Coronaens tegn
Det Regionale Spillested Godset har afholdt 111 koncerter, mod 187 koncerter i 2019, med artister med originalt materiale eller tolkninger af originalt materiale. Der har været et billetsalg på 13.400 billetter i 2020 sammenlignet med 26.612 billetter i 2019. Der har været 9 samarbejdende spillesteder med i alt 15 scener i 6 kommuner.
Aktivitetsniveauet i Det Regionale Spillested Godset i 2020 var i høj grad præget af Corona. Nedlukningen den 11. marts 2020 betød, at Godset var lukket hele foråret. I sommeren tænkte spillestedet i nye, alternative baner og åbnede for koncertrækken ”Godset Ujnfor”, der præsenterede nye navne på et udendørs areal ved siden af spillestedet og en række ”gårdkoncerter” for beboerne på byens plejehjem. Fra august kunne spillestedet igen tilbyde indendørs koncerter, men med kraftige restriktioner. Under normale omstændigheder er kapaciteten 700 stående eller 350 siddende publikummer. Under Covid 19-restriktionerne var den salgbare kapacitet reduceret til 120 siddende publikummer. Spillestedet har flyttet/udskudt alle de koncerter, hvor det har været muligt. Særligt de store koncerter (K3 koncerter) har været udfordrede. Enkelte af dem blev flyttet til større lokationer (Comwel Kolding Teater og Fredericia Teater), men ellers har denne type koncerter ikke kunnet gennemføres fra nedlukningen marts og resten af året.
Godset har fået støtte fra Kulturministeriets Aktivitetspulje, der har gjort det muligt at gennemføre koncerter i efteråret med begrænset kapacitet uden negative økonomiske konsekvenser.
Årets resultatet ekskl. Covid-19 hjælpepakker er et underskud på 432.837 kr. Der er bevilget samlet Covid-19 støtte fra forskellige statslige ordninger på netto i alt 641.758 kr., hvorved det ordinære resultat ender på et overskud på 208.921 kr.
Økonomiske forventninger til 2021
I ledelsesberetningen fremholder Det Regionale Spillested Godset, at det er vanskeligt at forudsige resultatet for 2021, da det vil afhænge af restriktioner, hjælpepakker samt i hvilket omfang publikum vender tilbage. Spillestedet finder det bekymrende, at publikum særligt i foråret 2021 har været meget tilbageholdende med billetkøb, også til koncerter der ligger langt ud i fremtiden.
Bilag
Sagsnr.: 10/26671
Resumé
Kolding Teaterforening har indsendt årsregnskab samt revisionsprotokollat for regnskabsåret 2020/2021 til godkendelse. Regnskabsåret løber fra 1. juli 2020 til 30. juni 2021.
Årsrapporten viser et overskud på 55.943 kr., mod et overskud i 2019/2020 på 13.832 kr.
Egenkapitalen udgør pr. 30 juni 2021 i alt 622.971 kr. mod 567.029 kr. i 2020.
Regnskabet er revideret af BDO Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, som har forsynet regnskabet med en revisionspåtegning uden forbehold.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsregnskab og revisionsprotokollat for Kolding Teaterforening for sæsonen 2020/2021 godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 11-10-2021
Godkendt.
Merete Due Paarup
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Kolding Teaterforening har fremsendt regnskabet for 2020/2021 samt det tilhørende revisionsprotokollat.
Regnskabet viser et overskud på 55.943 kr. mod et budgetteret overskud på 24.000 kr. Resultatet betyder, at egenkapitalen pr. 30 juni 2021 udgør 622.971 kr. mod 567.029 kr. i 2020.
Kolding Kommune har en samarbejdsaftale med Kolding Teaterforening. Aftalen inkluderer blandt andet en underskudsgaranti på op til 140.000 kr., såfremt teaterforeningens egenkapital går under 500.000 kr.
I forbindelse med, at aftalen blev godkendt af Kulturudvalget, henstillede Kulturudvalget til, at Teaterforeningen arbejder hen mod et budget i balance.
Kolding Teaterforening har haft udgifter for i alt 696.993 kr. mod budgetterede udgifter for i alt 1.165.000 kr.
Teaterforeningen har, som resten af kulturlivet, været hårdt ramt af Corona i form af at mange forestillinger helt har måttet aflyses. Økonomisk er foreningen dog kommet ud på den anden side med et mindre overskud, og den underskudsgaranti kommunen har stillet til rådighed såfremt foreningens egenkapital mindskes, kommer derfor ikke til udbetaling i år.
Nogle forestillinger er helt blevet aflyst mens andre gennemføres på et senere tidspunkt. Til trods for Corona har teaterforeningen formået at fortsætte det gode samarbejde med blandt andet Kolding Egnsteater. Også skoleområdet udbygger foreningen samarbejdet med. I foråret var der planlagt 21 skoleforestillinger. De kunne ikke gennemføres da, men afvikles alle i september 2021 i stedet.
Foreningen arbejder hårdt på igen af få udbredt kendskabet til foreningens virke og aktiviteter gennem blandt andet trykte medier og facebook m.v. Deres oplevelse er, at folk tiltagende finder programmet online fremfor via trykte programmer udsendt til tidligere teatergængere og omdelt i byen.
Teaterforestillingen præsenterede til sæson 2020-2021 i alt 10 forestillinger for samlet 1.740 gæster.
Bilag
Sagsnr.: 21/23673
Resumé
Den selvejende institution Geografisk Have ønsker at ændre vedtægterne, hvad angår valgperioden for de af Byrådets udpegede bestyrelsesmedlemmer.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren indstiller
at forslaget til vedtægtsændringer indstilles til godkendelse.
Beslutning Kulturudvalget den 11-10-2021
Indstilles til godkendelse.
Merete Due Paarup
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Den selvejende institution Geografisk Have ønsker at ændre institutionens vedtægter, som angår valgperioden for de af Byrådets udpegede medlemmer. Kolding Kommune er som hovedtilskudsyder til den selvejende institution tilsynsførende myndighed og skal derfor godkende de påtænkte vedtægtsændringer.
Baggrunden for ændringerne er, at bestyrelsesmedlemmernes valgperiode i de nuværende vedtægter ikke følger Byrådets valgperiode. Dermed skal Byrådet udpege medlemmer til Geografisk Have midt i en Byrådsvalgperiode. De udpegede medlemmer af Byrådet sidder i bestyrelsen i 4 år, og der kan derfor opstå en situation, hvor de af Byrådets udpegede repræsentanter i havens bestyrelse ikke længere sidder i Byrådet.
Vedtægtsændringerne vedrører følgende pkt 4.3 og 4.4 i afsnittet Bestyrelsens sammensætning og valgmåde.
I de nuværende vedtægter er ordlyden i pkt 4.3 og 4.4. som følger:
4.3. Bestyrelsesmedlemmerne udpeges for en 4-årig periode, første gang i forbindelse med stiftelsen. Genvalg kan finde sted.
4.4. Medlemmer til bestyrelsen udpeges således:
- 2 medlemmer udpeges af og blandt Kolding Byråds medlemmer,
- 2 medlemmer udpeges af Business Kolding, hvoraf det ene skal have en juridisk baggrund.
Medlemmerne behøver ikke at være blandt Business Koldings medlemmer.
- 1 medlem udpeges af Københavns Universitet, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning.
- 2 medlemmer udpeges med almindeligt flertal blandt de af Kolding Byråds, Business Kolding og Københavns Universitets udpegede medlemmer af Geografisk Haves bestyrelse.
I de nye vedtægter ønskes pkt 4.3 og 4.4 ændret til:
4.3. Bestyrelsesmedlemmerne udpeges for en 4-årig periode. Genvalg kan finde sted.
(Sætningen ”første gang i forbindelse med stiftelsen” er slettet).
4.4. Medlemmerne til bestyrelsen udpeges således:
- 2 medlemmer udpeges af og blandt Kolding Byråds medlemmer. (Følger Byrådets valgperiode).
- 2 medlemmer udpeges af Business Kolding, hvoraf det ene skal have en juridisk baggrund. Medlemmerne behøver ikke at være blandt Business Koldings medlemmer.
- 1 medlem udpeges af Københavns Universitet, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning.
- 2 medlemmer udpeges med almindeligt flertal blandt de af Kolding Byråds, Business Kolding og Københavns Universitets udpegede medlemmer af Geografisk Haves bestyrelse.
(Sætningen ” (Følger Byrådets valgperiode)” er indsat.
Bilag
Sagsnr.: 21/4261
Resumé
Pr. 30. september 2021 er forventningerne til Kulturpolitik, serviceudgifter for 2021 følgende:
- Regnskabet forventes at være 3.000.000 kr. mindre end det korrigerede budget.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 11-10-2021
Godkendt.
Merete Due Paarup
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Regnskabet for Kulturpolitik, serviceudgifter forventes at være 3.000.000 kr. mindre end det korrigerede budget, og der forventes en overførsel til 2022 på 2.500.000 kr. og resterende 500.000 kr. til 2024, overførslerne medtages ved budgetopfølgningen ultimo 2021.
Bemærkning til Økonomiudvalget: Der forventes en overførsel til 2022 vedrørende Kulturpolitik, der er stadig nogle usikkerhedsmomenter.
Nedenfor er skematisk oversigt over status pr. 30. september 2021 for Kulturpolitikken.
Tekst | Opr. Budget | Korr. Budget | Forbrug pr. 30.09.2021 | Forbrugs-procent | Note |
Puljer | 1.957.000 | 2.483.000 | 1.441.537 | 58,1% | 1 |
Kulturinstitutioner | 57.192.000 | 56.625.000 | 39.237.723 | 69,3% | 2 |
Tilskud |
|
|
|
| 3 |
Kulturarv | 11.427.000 | 13.608.000 | 13.588.811 | 99,9% |
|
Kunst og Design | 8.003.000 | 7.502.000 | 7.373.703 | 98,3% |
|
Scenekunst | 7.556.000 | 7.304.000 | 8.054.863 | 110,3% |
|
Musik | 801.000 | 1.016.000 | 977.480 | 96,2% |
|
Øvrige kulturtilskud | 3.724.000 | 3.855.000 | 3.855.070 | 100,0% |
|
Event | 645.000 | 1.004.000 | 511.130 | 50,9% |
|
Fælles Kultur projekter | 929.000 | 2.988.000 | 1.236.043 | 41,4% | 4 |
Skulpturer og bygninger | 1.981.000 | 3.349.000 | 2.268.750 | 67,7% | 5 |
I alt | 94.215.000 | 99.734.000 | 78.545.109 | 78,8% |
|
Noter:
- Puljer bestående af Kulturpuljen, Ungepuljen, MusikKolding og 100 året for Genforeningen i 2020.
- Drift af institutionerne under Kulturpolitikken. Biblioteket har betalt husleje for hele 2021. Kulturskolen har modtaget refusion for 3 kvartaler i 2021 samt elevindbetalinger. Det Regionale Spillested Godset har modtaget statstilskud for 3 kvartaler.
- Udbetaling af tilskud i henhold til samarbejdsaftaler. Der er modtaget refusion vedrørende Kolding Egnsteater for 3 kvartaler 2021.
- Løbende projekter under Kulturpolitikken.
- Løbende drift af skulpturer og bygninger under Kulturpolitikken.
Sagsnr.: 21/8506
Resumé
Byrådet har den 27. oktober 2020 besluttet, at de stående udvalg i perioden fra den 1. juni 2021 og frem til kommunalvalget på udvalgsmøderne beslutter, hvad der skal kommunikeres.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter og beslutter, hvilke sager, der kommunikeres med bistand fra forvaltningen.
Beslutning Kulturudvalget den 08-06-2021
Intet.
Beslutning Kulturudvalget den 23-08-2021
Drøftet.
Prisoverrækkelse, Festuge og Kulturnat kommunikeres som vanligt.
Beslutning Kulturudvalget den 13-09-2021
Der skrives pressemeddelelse på dagsordenspunkt nr. 6.
Jesper Elkjær
Beslutning Kulturudvalget den 11-10-2021
Der udarbejdes fælles pressemeddelelse for Kulturudvalget og Økonomiudvalget vedrørende sagen ”Øget tilskud til Light Festival”.
Merete Due Paarup
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Byrådet behandlede den 27. oktober 2020 en sag vedrørende ”Rammer vedr. politisk betjening” (sag nr. 2).
Af sagen fremgår bl.a. følgende:
Særlige regler gældende i året for afholdelse af valg til byråd
• Kommunikation
Fra den 1. juni i året for kommunalvalget og frem til valget skal der på hvert udvalgsmøde være en drøftelse og aftale vedrørende forvaltningens hjælp til kommunikation fra mødet. Hjælpen kan være i form af en pressemeddelelse – og det aftales, hvad formanden skal udtale sig om på vegne af udvalget.
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Kulturudvalget den 11-10-2021
Intet.
Merete Due Paarup
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet:
- Ingen.
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 11-10-2021
Godkendt.
Merete Due Paarup
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Beslutning Kulturudvalget den 11-10-2021
Taget til efterretning.
Merete Due Paarup
Per Bødker Andersen
Resumé
Udvalget skal godkende beslutningsprotokollen. Dette gøres ved, at hvert medlem skal underskrive ved at trykke på ”Godkendt”.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.