Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
26-10-2015 18:45:00 |
---|---|
Udvalg: |
Økonomiudvalget |
Sted: |
Borgmesterens mødelokale |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 15/10101
Resumé
Arbejdsmarkedsudvalget besluttede den 19. juni 2015, at der skal indgås en aftale med en supplerende leverandør af danskundervisning og beskæftigelsesrettede tilbud.
Formålet med at indgå aftale med en supplerende leverandør var blandt andet at have den nødvendige kapacitet til at imødekomme det stigende antal flygtninge, samt at opnå viden om, hvordan en anden leverandør løser opgaven og opnår resultater ved hjælp af alternative metoder og processer, hvilket måske også kan være med til at reducere udgifterne på sigt.
Jobcenter Kolding og Børne- & Uddannelsesforvaltningen nedsatte på baggrund heraf en styregruppe. Den har lagt vægt på, at der i udvælgelsesprocessen var fokus på Kolding Kommunes overordnede formål med integrationen, nemlig at flygtningene bliver selvforsørgende.
Samtidig har det været et krav at have fokus på tilbudsgivers erfaring, tilbuddets kvalitet, effekt og pris, ligesom der skulle lægges vægt på, med hvilken hastighed tilbudsgiver kan få flygtningene i arbejde samt igennem danskundervisningen.
Der kom helt konkret 6 tilbud, hvoraf 3 af tilbuddene blev vurderet til ikke at opfylde de opsatte konditioner. De resterende 3 tilbudsgivere blev indkaldt til yderligere forhandlinger med styregruppen. Det endelige valg faldt på Dansk Flygtningehjælp.
Som et resultat af Arbejdsmarkedsudvalgets beslutning den 19. juni 2015 præsenterer Børne- & Uddannelsesforvaltningen og Jobcenteret hermed et forslag til en kontrakt med Dansk Flygtningehjælp omkring levering af ordinær danskundervisning og aktivering til nytilkomne flygtninge. Valget faldt på Dansk Flygtningehjælps tilbud, idet tilbuddet angiver:
- lave gennemløbshastigheder,
- en overbevisende sammenhæng mellem dansk og aktivering,
- en spændende anvendelse af branchepakker kombineret med
- Dansk Flygtningehjælps flere års erfaring på området.
Tilbuddet fra Dansk Flygtningehjælp var indholdsmæssigt blandt de to bedste, hvortil kommer en økonomisk fordelagtig pris, hvilket vil medføre, at udgifterne på området vil blive lavere.
Dansk Flygtningehjælp er inviteret til Arbejdsmarkedsudvalgsmødet den 7. oktober, hvor de vil præsentere deres oplæg, og svare på eventuelle spørgsmål.
Sagen behandles i
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Som nævnt besluttede et flertal i Arbejdsmarkedsudvalget den 19. juni 2015, at Jobcentret kunne indgå aftale med en supplerende leverandør, der som et forsøg, skal levere ordinær danskundervisning og aktivering til nytilkomne flygtninge og indvandrere i Kolding Kommune.
Som nævnt er formålet med at indgå aftale med en supplerende leverandør blandt at have den nødvendige kapacitet til at imødekomme det stigende antal flygtninge, samt at opnå viden om, hvordan en anden leverandør løser opgaven og opnår resultater ved hjælp af alternative metoder og processer, hvilket måske kan være med til at reducere udgifterne på sigt.
Efter udvalgets beslutning blev der i et samarbejde mellem Børne- & Uddannelsesforvaltningen og Jobcenteret nedsat en styregruppe, som fik til opgave at indhente tilbud på opgaven fra interesserede tilbudsgivere.
Opgaven kræver ikke en egentlig udbudsrunde, idet indkøb af danskundervisning og aktivering i henhold til EU’s udbudsdirektiv er en Bilag 2B-ydelse, og der er derfor ikke de samme restriktive krav til forhandlingsprocessen, som ved indkøb af andre ydelser.
Interesserede tilbudsgivere fik en frist til den 28. august 2015 kl 12:00, og ved udløb af fristen havde styregruppen modtaget i alt 6 tilbud. Samtlige tilbud blev gennemgået af styregruppen, hvor der var fokus på arbejdsmarkedsudvalgets intentioner, ligesom der var fokus på tilbudsgivers erfaring, hastigheder, pris, geografisk placering samt indhold i danskuddannelsen og indhold i beskæftigelsestilbuddene.
Der kom 6 tilbud, hvoraf 3 af tilbuddene blev vurderet til ikke at opfylde de opsatte konditioner. De resterende 3 tilbudsgivere blev indkaldt til yderligere forhandlinger med styregruppen, og styregruppen havde her fokus på:
- tilbudsgivernes konkrete tilgange til opgaven,
- hvor fleksible tilbudsgiver ville være i forhold til kombinationen af danskuddannelse og beskæftigelsesindsatsen for den enkelte flygtninge,
- hvor hurtigt flygtningene ville komme i virksomhedsrettet tilbud.
Valget faldt på Dansk Flygtningehjælps tilbud, idet tilbuddet indeholder:
- lave gennemløbshastigheder,
- en overbevisende sammenhæng mellem dansk og aktivering,
- en spændende anvendelse af branchepakker samtidig med
- Dansk Flygtningehjælps flere års erfaring på området
Det er styregruppens vurdering, at tilbuddet fra Dansk Flygtningehjælp var blandt de bedste og samtidig økonomisk fordelagtigt, hvilket vil medføre, at udgifterne på området vil blive lavere.
Styregruppen har forhandlet vedhæftede forslag til en driftsaftale på plads med Dansk Flygtningehjælp.
Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den 07-10-2015
Et flertal (Arbejdsmarkedsudvalget med undtagelse af Lis Ravn Ebbesen) indstiller forslaget til en aftale med Dansk Flygtningehjælp til godkendelse med bemærkning om, at aftalen evalueres løbende.
Samtidig pålægges forvaltningen at sikre vidensdeling.
Et mindretal (Lis Ravn Ebbesen) tager forbehold for sin stemmeafgivning i Byrådet.
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget den 19-10-2015
Et flertal (Børne- og Uddannelsesudvalget med undtagelse af Benny Dall) indstiller forslaget til godkendelse.
Beslutning Økonomiudvalget den 26-10-2015
Et mindretal (Christian Haugk, Poul Erik Jensen, Lis Ravn Ebbesen og Benny Dall) indstiller følgende ændringsforslag til godkendelse:
”Med udgangspunkt i de kapacitetsudfordringer flygtningesituationen i Kolding Kommune har skabt – også i forhold til sprogundervisning, samt muligheden for at Kolding Kommunes medarbejdere og organisation kan tilegne sig yderligere viden på området, og som en særlig forsøgsordning, accepterer SF, Enhedslisten og Socialdemokraterne, et udbud, såfremt følgende opfyldes:
- at der indgås et 3-årigt forsøg med den overenskomstdækkede organisation Dansk Flygtningehjælp, om en danskundervisnings indsats for max 75 elever.
- at Børne- og Uddannelsesforvaltningen pålægges i dialog med Sprogskolen, at sikre videndeling med Dansk Flygtningehjælps undervisningsindsats, og
- at Børne- og Uddannelsesforvaltningen pålægges at udarbejde en redegørelse der med baggrund i den nuværende danskundervisningsindsats på Sprogskolen, koblet med den indsats Dansk Flygtningehjælp bidrager med, forelægges et fællesmøde mellem Børne- og Uddannelsesudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget. Redegørelsen forelægges fællesmødet så snart der foreligger tilstrækkeligt viden/erfaring i forhold til Dansk Flygtningehjælps danskundervisningsindsats og senest i 3. kvartal 2017. Redegørelen skal danne baggrund for en politisk stillingtagen til det serviceniveau der skal fastlægges i relation til den fremtidige danskundervisningsindsats.
- at de to undervisningstilbud indeholder det samme antal undervisningstimer.
- at der indenfor de næste 3 år ikke foretages yderligere udlicitering eller tilkøb på sprogskolens område, idet vi ønsker at støtte op om Sprogskolens medarbejdere og brugere og sådan at der er ro til at løse opgaverne.”
Et flertal (Økonomiudvalget med undtagelse af Christian Haugk, Poul Erik Jensen. Lis Ravn Ebbesen og Benny Dall) indstiller Arbejdsmarkedsudvalgets og Børne- og Uddannelsesudvalgets indstilling til godkendelse.
Jesper Elkjær deltog ikke i sagens forhandling og afgørelse.
Sagsnr.: 15/15951
Resumé
Forslag til takster i 2016 for forældrebetaling på dagpasningsområdet, herunder takst for et sundt frokostmåltid samt takster for privat børnepasning og takster for tilskud til private institutioner er beregnet på baggrund af dagtilbudslovens kapitel 5 om kommunens tilskud til dagtilbud og forældrenes egenbetaling.
Taksterne for dagplejen, vuggestuer, børnehaver og integrerede daginstitutioner er beregnet ud fra det samlede driftsbudget. Forældrenes egenbetaling udgør 25%. Taksterne kan derfor ikke fremsendes til politisk vedtagelse før budgettet er endeligt godkendt i Byrådet.
Taksterne for dagplejen, vuggestuer, børnehaver og integrerede daginstitutioner er beregnet ud fra det samlede driftsbudget. Forældrenes egenbetaling udgør 25%. Taksterne kan derfor ikke fremsendes til politisk vedtagelse før budgettet er endeligt godkendt i Byrådet.
Sagen behandles i
Børne- og Uddannelsesudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Sagsfremstilling
Forslag til forældrebetalingstakster for 2016 for kommunal dagpleje og kommunale institutioner, idet antallet af rater er fastsat til 11 årlige rater, således at juli måned er betalingsfri. I parentes er angivet de tilsvarende forældrebetalingstaksterne for 2015:
Institutionstyper | Takst pr. måned i 11 måneder - kr. - | |
Kommunal dagpleje: | | |
| Heldags | 3.047 (2.984) |
Daginstitutioner: Vuggestuer: | | |
| Heldags | 3.602 (3.462) |
Børnehaver: | | |
| Heldags Småbørnsgrupper 2 år 25 timers modul (Vester Nebel) 35 timers modul (Vester Nebel) Over 35 timers modul (Vester Nebel) | 1.921 (1.847) 3.085 (2.965) 1.171 (1.126) 1.640 (1.577) 1.921 (1.847) |
Integrerede institutioner: | | |
| Heldags, 0 – 2 år Heldags, 3 – 6 år | 3.602 (3.462) 1.921 (1.847) |
I kommunale og selvejende vuggestuer og integrerede institutioners vuggestuegrupper i Kolding Kommune indgår et sundt frokostmåltid i dagtilbudsydelsen, således at ordningen er omkostningsfri og obligatorisk for de pågældende forældre. For øvrige pasningsgrupper gælder, at forældrene skal afholde udgifterne til frokostmåltidet.
Ved den senest afholdte afstemning om en kommunalt organiseret frokostordning med virkning for perioden 1. juli 2015 – 30. juni 2017 var det alene institutionerne Børnehuset Troldblomst, Børnehuset Ved Åen, Daginstitutionen Drejens, Daginstitutionen Nordstjernen, Midtbyens Børnehus og Designbørnehuset Sanseslottet, der ikke fravalgte den kommunalt organiserede frokostordning. Alle seks institutioner råder over eget produktionskøkken på grund af vuggestueafdeling, hvorfor frokostordningen ikke er forbundet med udgifter til indretning af køkken.
Betalingen for et sundt frokostmåltid i de 6 institutioner gælder således alene børnehavebørnene. Taksten for forældrebetalingen er beregnes på baggrund af dagtilbudslovens § 32 a.
Forslag til takst for et sundt frokostmåltid i 2016. I parentes er angivet den tilsvarende takst for 2015:
Ved den senest afholdte afstemning om en kommunalt organiseret frokostordning med virkning for perioden 1. juli 2015 – 30. juni 2017 var det alene institutionerne Børnehuset Troldblomst, Børnehuset Ved Åen, Daginstitutionen Drejens, Daginstitutionen Nordstjernen, Midtbyens Børnehus og Designbørnehuset Sanseslottet, der ikke fravalgte den kommunalt organiserede frokostordning. Alle seks institutioner råder over eget produktionskøkken på grund af vuggestueafdeling, hvorfor frokostordningen ikke er forbundet med udgifter til indretning af køkken.
Betalingen for et sundt frokostmåltid i de 6 institutioner gælder således alene børnehavebørnene. Taksten for forældrebetalingen er beregnes på baggrund af dagtilbudslovens § 32 a.
Forslag til takst for et sundt frokostmåltid i 2016. I parentes er angivet den tilsvarende takst for 2015:
| Takst pr. måned i 11 måneder - kr. - |
Et sundt frokostmåltid | 623 (608) |
Jf. dagtilbudslovens kapitel 15 skal der ydes tilskud til privat pasning. Tilskuddet skal udgøre minimum 75% af den billigste nettodriftsudgift pr. plads (ekskl. støttepædagogudgifter) i et dagtilbud i samme aldersgruppe i kommunen. Kolding Kommune har ydet minimumstilskud siden lovteksten trådte i kraft 1. oktober 2005.
Tilskuddet til privat børnepasning er beregnet som 75% af den billigste nettodriftsudgift pr. plads (ekskl. støttepædagogudgifter) i et dagtilbud i samme aldersgruppe i kommunen og udbetales i 12 månedlige rater.
Forslag til tilskud til privat pasning. I parentes er angivet det tilsvarende tilskud for 2015:
Tilskuddet til privat børnepasning er beregnet som 75% af den billigste nettodriftsudgift pr. plads (ekskl. støttepædagogudgifter) i et dagtilbud i samme aldersgruppe i kommunen og udbetales i 12 månedlige rater.
Forslag til tilskud til privat pasning. I parentes er angivet det tilsvarende tilskud for 2015:
Institutionstyper | Takst pr. måned i 12 måneder - kr. - |
0 – 2 år | 7.937 (7.879) |
3 – 5 år | 4.688 (4.571) |
Jf. dagtilbudslovens kapitel 5 skal der ydes tilskud til private institutioner.
Private institutioner har ret til et driftstilskud, et administrationsbidrag og et bygningstilskud pr. barn, der er optaget i institutionen.
Tilskuddet fastsættes ud fra udgiftsniveauet (ekskl. støttepædagogudgifter) i kommunen og afregnes med de private institutioner i 12 månedlige rater.
Forslag til tilskud til private institutioner:
| Heltid 0 – 2 årige | Halvtid 0 – 2 årige | Heltid småbørns- gruppe | Halvtid småbørns- gruppe | Heltid 3-årige – skolealder | Halvtid 3-årige – skolealder |
| - kr. pr. barn pr. år - | |||||
Driftstilskud | 96.684 | 48.336 | 86.520 | 43.260 | 53.892 | 26.940 |
Adm.bidrag | 3.024 | 1.512 | 2.844 | 1.416 | 1.764 | 876 |
Bygningstilskud | 5.916 | 2.952 | 4.332 | 2.160 | 2.700 | 1.344 |
Samlet tilskud pr. barn pr. år | 105.624 | 52.800 | 93.696 | 46.836 | 58.356 | 29.160 |
Note: Ved tilskuddets beregning er der taget udgangspunkt i en åbningstid på minimum 50 timer om ugen. Driftstilskuddet nedsættes for institutioner med reduceret åbningstid.
Sagsnr.: 15/15952
Resumé
Forslag til takster for 2016 for SFO og kommunale fritidsklubber, kørekort til lille knallert samt egenbetaling til efterskoleophold, når Kolding Kommune yder ekstraordinær kommunestøtte.
Taksterne for SFO og de kommunale fritidsklubber er uafhængige af driftsudgifterne til hhv. SFO og kommunale fritidsklubber. Taksterne fastsættes alene ud fra politisk prioritering.
Taksterne for SFO og de kommunale fritidsklubber er uafhængige af driftsudgifterne til hhv. SFO og kommunale fritidsklubber. Taksterne fastsættes alene ud fra politisk prioritering.
Sagen behandles i
Forslag
Sagsfremstilling
Følgende takster for 2016 foreslås, idet de tilsvarende takster for 2015 er anført i parentes:
Raterne januar 2016 til juni 2016 (6 rater):
Taksten for en plads i SFO fastsættes til 1.905 kr./måned (1.872 kr./måned)
Modulordning for Fynslundskolens SFO:
Raterne januar 2016 til juni 2016 (6 rater):
Taksten for en plads i SFO fastsættes til 1.905 kr./måned (1.872 kr./måned)
Modulordning for Fynslundskolens SFO:
- Taksten for et fuldtidsmodul fastsættes til 1.905 kr./måned (1.872 kr./måned)
- Taksten for et eftermiddagsmodul fastsættes til 1.488 kr./måned (1.463 kr./måned)
- Taksten for et 3-dages eftermiddagsmodul fastsættes til 893 kr./måned (878 kr./måned)
- Taksten for et 2-dages eftermiddagsmodul fastsættes til 595 kr./måned (585 kr./måned)
- Taksten for et morgenmodul fastsættes til 797 kr./måned (784 kr./måned)
Raterne august 2016 til december 2016 (5 rater):
Taksten for en plads i SFO fastsættes til 1.379 kr./måned (1.872 kr./måned)
Modulordning for Fynslundskolens SFO:
Taksten for en plads i SFO fastsættes til 1.379 kr./måned (1.872 kr./måned)
Modulordning for Fynslundskolens SFO:
- Taksten for et fuldtidsmodul fastsættes til 1.379 kr./måned (1.872 kr./måned)
- Taksten for et eftermiddagsmodul fastsættes til 1.078 kr./måned (1.463 kr./måned)
- Taksten for et 3-dages eftermiddagsmodul fastsættes til 647 kr./måned (878 kr./måned)
- Taksten for et 2-dages eftermiddagsmodul fastsættes til 431 kr./måned (585 kr./måned)
- Taksten for et morgenmodul fastsættes til 578 kr./måned (784 kr./måned)
I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2016 er taksten for en SFO plads nedsat med 27,61% fra 1. august 2016.
Taksten for en plads i kommunal fritidsklub fastsættes til 200 kr./måned for 2-3 dages modul og 300 kr./måned for 4-5 dages modul. Taksterne er i 11 rater.
Egenbetalingen for et efterskoleophold, hvor Kolding Kommune yder ekstraordinær kommunestøtte fastsættes til 310 kr./uge.
Taksten for lovpligtigt førstehjælpskursus for knallertkørere under 18 år fastsættes til 320 kr.
Taksten for kørekort til lille knallert i regi af Ungdomsskolen er fastsat ved lov (lov nr. 626 af 12. juni 2013) og udgør 450 kr. Taksten for ny/ekstra teoretisk praktisk prøve er 200 kr. og er ligeledes fastsat ved nævnte lov.
Taksten for en plads i kommunal fritidsklub fastsættes til 200 kr./måned for 2-3 dages modul og 300 kr./måned for 4-5 dages modul. Taksterne er i 11 rater.
Egenbetalingen for et efterskoleophold, hvor Kolding Kommune yder ekstraordinær kommunestøtte fastsættes til 310 kr./uge.
Taksten for lovpligtigt førstehjælpskursus for knallertkørere under 18 år fastsættes til 320 kr.
Taksten for kørekort til lille knallert i regi af Ungdomsskolen er fastsat ved lov (lov nr. 626 af 12. juni 2013) og udgør 450 kr. Taksten for ny/ekstra teoretisk praktisk prøve er 200 kr. og er ligeledes fastsat ved nævnte lov.