Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
07-04-2021 08:15:00 |
---|---|
Udvalg: |
Lokaldemokratiudvalget |
Sted: |
Skype |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 19/1437
Resumé
Forvaltningen har inviteret Kristin Birkeland fra organisationen ”Sager der Samler” i Århus til at holde et oplæg om deres erfaringer med at understøtte lokalt engagement (aktivt medborgerskab).
Kristine Birkeland vil i sit oplæg vise eksempler på konkrete dialogformer, der understøtter den demokratiske deltagelse.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter erfaringerne fra Århus - og herunder på hvilken måde de eventuelt kan indgå i udvalgets hvidbog.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 07-04-2021
Godkendt.
Merete Due Paarup
Sagsfremstilling
Der findes en række eksempler rundt i landet, hvor der arbejdes konkret med begrebet aktivt medborgerskab. Forvaltningen har inviteret Kristin Birkeland fra organisationen ”Sager der Samler” i Århus til at holde et oplæg om deres erfaringer med at understøtte lokalt engagement.
Sager der Samler har en lang række projekter i gang sideløbende indenfor forskellige temaer, se eksempelvis deres hjemmeside. Kristin Birkeland har bl.a. været med til at udvikle en mødeform, som skal træne de demokratiske muskler – ved at styrke dialogen mellem borgere og politikere. En mødeform, som fortsat kører og som hun vil komme og fortælle om. Men Kristin Birkeland har også andre eksempler med, som handler om konkrete dialogformer, der understøtter den demokratiske deltagelse.
Sagsnr.: 21/6627
Resumé
Der udarbejdes en såkaldt Hvidbog for Lokaldemokratiudvalget i løbet af april 2021.
Hvidbogen beskriver udvalgets initiativer i indeværende valgperiode og fremsætter bl.a. en række konkrete forslag til, hvordan man fremover kan arbejde aktivt med medborgerskab og demokratisk deltagelse i Kolding Kommune.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Lokaldemokratiudvalget drøfter, hvilke opnåede erfaringer og konkrete anbefalinger, der bør indarbejdes i Hvidbogen.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 07-04-2021
Godkendt, idet forvaltningen samler op på drøftelsen og indarbejder udvalgets bemærkninger i hvidbogen.
Merete Due Paarup
Sagsfremstilling
I forbindelse med evaluering af Lokaldemokratiudvalgets indsatser i indeværende valgperiode er det besluttet at udarbejde en såkaldt Hvidbog, der dels beskriver igangsatte initiativer, dels fremlægger en række konkrete anbefalinger til, hvordan man fremadrettet kan arbejde aktivt med medborgerskab og demokratisk deltagelse i Kolding Kommune.
Lokaldemokratiudvalget vil på udvalgsmødet i maj blive præsenteret for den endelige tekstversion af Hvidbogen.
Konklusioner og anbefalinger påtænkes præsenteret for det samlede byråd på Byrådsseminaret den 25. maj 2021, og tanken er, at de efterfølgende kan videregives til alle politiske udvalg, der nedsættes efter kommunalvalget i november 2021.
Sagsnr.: 21/6809
Resumé
Formand for Lokaldemokratiudvalget Ole Alsted (V) har anmodet om at få et punkt optaget på Lokaldemokratiudvalgets dagsorden.
Punktet omhandler et ønske om, at forvaltningen tager temperaturen på hvordan landsbyernes forsamlingshuse klarer sig igennem COVID-19-epidemien.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at det af Ole Alsted (V) fremsatte forslag drøftes.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 07-04-2021
Sagen blev drøftet og det blev aftalt, at forvaltningen går i dialog med forsamlingshusene i landsbyerne.
Merete Due Paarup
Sagsfremstilling
Formand for Lokaldemokratiudvalget Ole Alsted (V) har anmodet om at få et punkt optaget på Lokaldemokratiudvalgets dagsorden.
Formand Ole Alsted vil gerne på vegne af Venstre i Kolding, bede forvaltningen tage temperaturen på hvordan landsbyernes forsamlingshuse klarer sig igennem COVID-19-epidemien.
COVID-19-situationen sætter sine præg overalt i Kolding kommune, også på forsamlingshusene i vores landsbysamfund. Forsamlingshusene er særdeles vigtige elementer i et godt borgerliv i landsbyerne - det er her vi mødes og har fællesskab. Det er en del af landsbyernes DNA. Det formodes, at den økonomiske situation er forringet for forsamlingshusene – men også at der er forskelle på, hvor robuste de enkelte forsamlingshuse er.
Jeg har modtaget flere bekymrende henvendelser, og har en fornemmelse af, at situationen er vanskelig flere steder. Vi har behov for at få overblik over situationen, og blive klogere på om der er brug for bistand til nogle af forsamlingshusene – og i givet fald, hvordan vi bedst kan understøtte disse. Blandt andet bør det afklares, om forsamlingshusene kan komme i betragtning til hjælpepakker.
Sagsnr.: 19/10917
Resumé
De to største almene boligområder i Kolding, Munkebo og Skovvejen/Skovparken, kom på regeringens ghettoliste den 1. december 2018 som såkaldt ”hårde ghettoområder”. De er derfor underlagt et krav om en markant fysisk omdannelse frem til 2030.
Byrådet i Kolding Kommune vedtog den 26. januar 2021 en ny strategi for de udfordrede boligområder, ”Fra ghetto til get-to”. Strategien markerer et faseskift og supplerer den fysiske omdannelse med et fokus på det levede liv i områder – for alle aldersgrupper og for beboerne, kommende beboere og for gæster.
Strategien er forankret i en række fremtidsspor. Nu sendes strategien til de politiske fagudvalg, der drøfter, hvordan strategien implementeres og medtænkes på hvert enkelt politikområde.
Sagen behandles i
Seniorudvalget d. 6. april 2021, Lokaldemokratiudvalget d. 7. april 2021, Plan-, Bolig- og Miljøudvalget d. 7. april 2021, Arbejdsmarkedsudvalget d. 8. april 2021, Kulturudvalget d. 13. april 2021, Fritids- og Idrætsudvalget d. 13. april 2021, Børne- og Uddannelsesudvalget d. 14. april 2021 og Social- og Sundhedsudvalget d. 21. april 2021.
Forslag
By- og Udviklingsdirektøren og Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsdirektøren foreslår,
at udvalgene drøfter implementeringen af strategien ”Fra ghetto til get-to” på udvalgenes respektive områder, og
at udvalgene formulerer konkrete opmærksomheder og indsatser til det videre arbejde med implementeringen.
Beslutning Plan-, Bolig- og Miljøudvalget den 07-04-2021
Plan-, Bolig- og Miljøudvalget drøftede strategien – og vil i det videre implementeringsarbejde have fokus på at arbejde for et mangfoldigt boligområde med en varieret beboersammensætning og varierede boligtyper – og herunder have fokus på at åbne områderne op og sikre forbindelser og sammenhæng med de omkringliggende byområder og naturområder.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 07-04-2021
Lokaldemokratiudvalget drøftede strategien – og anbefaler, at der i det videre implementeringsarbejde fokuseres på:
1) at etablere og vedligeholde en form for bydelsorganisering, som kan sikre forankring af indsatser via lokale ildsjæle. Dette kan eksempelvis sikres via de bydelskoordinatorer, som boligselskaberne har fået ansat i de 2 boligområder.
2) at få etableret og understøttet et aktivt medborgerskab via hverdagsnære aktiviteter, som giver grobund for meningsfulde fællesskaber.
Merete Due Paarup
Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den 08-04-2021
Arbejdsmarkedsudvalget drøftede sagen med udgangspunkt i den handleplan for at øge beskæftigelsen i områderne, som udvalget vedtog i december 2020, og hvor der fokuseres på en bred indsats for at få beboerne i områderne i job eller uddannelse.
Pga. coronanedlukningen har beskæftigelsesindsatsen været nedtonet i en længere periode, men når der igen åbnes for indsatserne, ønsker udvalget igen at gennemgå handleplanen for at vurdere indsatserne. Tilsvarende skal handleplanen revideres, hvis regeringens nye udspil om parallelsamfund vedtages.
Sagsfremstilling
Kolding Kommune har to store almene boligområder, Munkebo og Skovvejen/Skovparken, der med ghettolisten den 1. december 2019 fik status som såkaldt ”hårde ghettoområder” og blev underlagt parallelsamfundspakkens krav om fysisk omdannelse og nedbringelse af andelen af almene familieboliger frem til 2030. Den 26. januar 2021 vedtog Byrådet en ny strategi for de udfordrede boligområder, ”Fra ghetto til get-to”, og den 23. februar 2021 fik Byrådet en status på arbejdet med de udfordrede boligområder og gav input til strategiens fremtidsspor på et Byrådsseminar.
Strategien handler om livet i områderne under den fysiske omdannelse og har fokus på at skabe oplevelser, tryghed og tilbud, der tiltrækker både de lokale beboere, kommende beboere og gæster udefra, og som skaber fællesskaber på tværs. Strategien skal understøtte målet om, at Munkebo og Skovvejen/Skovparken i 2030 er åbne områder med blandet beboelse, der indgår som en del af den omkringliggende by.
Strategien sendes nu rundt til fagudvalgene til drøftelse af, hvordan de vil implementere og medtænke den på de enkelte politikområder.
I sagen redegøres kort for arbejdet med parallelsamfundsopgaven i Kolding Kommune indtil nu. Efterfølgende præsenteres strategien inkl. input fra Byrådsseminaret om udfordrede boligområder. Sagen afsluttes med et afsnit, hvor hvert forvaltningsområde har sat strategien ”Fra ghetto til get-to” i relation til det respektive fagudvalgs arbejdsområde.
Arbejdet med parallelsamfundsopgaven indtil nu
Kolding Byråd valgte i 2019 at gå til parallelsamfundsopgaven med et stærkt fokus på det tværgående. Udvalget for Udfordrede Boligområder, et §17 stk. 4 udvalg, blev derfor nedsat med repræsentanter både fra Byrådet og fra de tre boligorganisationer, der repræsenterer de udfordrede boligområder i Kolding.
Afsøgning af dispensationsmuligheder og udarbejdelse og godkendelse af de fysiske udviklingsplaner var den første store opgave for boligorganisationerne og Kolding Kommune. Samtidig har monitoreringen af udviklingen på de fem ghettokriterier, styringskriterier for hvem der kan tilbydes bolig i områderne og en fokuseret beskæftigelsesindsats været i fokus, da det hurtigt stod klart, at beboersammensætningen og dermed ghettokriterierne hurtigst og mest effektivt kunne påvirkes ad den vej.
Ghettolisten den 1. december 2020 viste, at indsatsen har båret frugt: Munkebo er ikke længere på ghettolisten. Siden ghettolisten 1.december 2019 har Skovvejen/Skovparken ikke opfyldt ghettokriteriet om beskæftigelse. Udvikling går altså den rette vej, men begge områder er stadig underlagt kravet om fysisk omdannelse frem til 2030.
Strategien markerer et faseskift
Strategien ”Fra ghetto til get-to” markerer et faseskift i arbejdet med de udfordrede boligområder, og den føjer sig til Kolding Kommunes målsætning om, at områderne Munkebo og Skovvejen/Skovparken skal af regeringens ghettoliste med en strategi for, hvordan den lovpåkrævede fysiske omdannelse af områderne frem til 2030 suppleres og understøttes, så områderne bliver attraktive og byder på de bedste betingelser for det levede liv for beboere og besøgende i alle livsfaser. Visionen er nye blandede boligområder, der ikke er stemplet som ghettoer, men leverer nye muligheder og en ny fortælling om områderne, som attraktive, åbne områder i Kolding by. Det er derfor essentielt, at denne strategi kobler sig til de hårde fysiske udviklingsplaner, så der fra flere sider arbejdes med byens udvikling. De to spor skal understøtte hinanden mod en varig og virkningsfuld omdannelse af områderne.
Strategiens fremtidsspor
Strategien foldes ud i en række fremtidsspor, hvoraf flere er igangsat, mens andre igangsættes løbende. Det er i fremtidssporene, handlingerne ligger, og det er her, de enkelte fagområder kommer i spil.
Strategiens fremtidsspor er:
- Et aktivt fritidsliv
- Kultur
- Et trygt miljø
- Attraktive profilinstitutioner
- Skoler med høj kvalitet og lige muligheder for læring
- Beskæftigelsesindsatsen
- Blandede bydele.
Fremtidssporene skal bidrage til at skabe en ny fortælling om områderne i takt med, at den fysiske omdannelse sker. Det kræver, at fagudvalgene i Kolding bredt har en opmærksomhed på de udfordrede boligområder og lægger tilbud, events m.m. ind i de udfordrede boligområder.
Flere af fremtidssporene er allerede igangsat. Samlet skal de tænke alle livsfaser ind og skal supplere og understøtte den løbende fysiske omdannelse af områderne, der kommer til at ske i perioden frem til 2030. Den lange periode betyder, at indsatserne og den strategiske tilgang vil skulle justeres i perioden, efterhånden som områderne og beboersammensætningen ændrer sig.
På byrådsseminaret d. 23. februar 2021 lagde deltagerne fokus på:
- Destinationer og aktiviteter i områderne der taler ud over områderne og trækker andre målgrupper ind i områderne.
- De gode erfaringer fra andre områder i kommunen skal bringes i spil.
- Forankring via lokale ildsjæle, så tiltag efter en periode med ”fødselshjælp” bliver bæredygtige og selvkørende.
- Opmærksomhed på at målgruppen i områderne vil ændres – der skal tænkes bredere, og bl.a. foreningslivet i områderne skal fremtidssikres.
- Koblingen til den øvrige by og de omkringliggende områder både via aktiviteter og via fysiske forbindelser, f.eks. stier.
- Tværgående samarbejde både internt mellem aktørerne på et fagområde og fagområderne imellem og mellem kommune, boligorganisationer og private aktører.
Strategien ”Fra ghetto til get-to”, implementering på fagområdet:
Set i forhold til Lokaldemokratiudvalgets fokusområder i udvalgspolitikken er det oplagt at vurdere, hvorvidt etablering af en borgerdreven bydelsorganisering i de to områder vil kunne understøtte en positiv udvikling. Det kan måske fungere som en ramme for mange af de andre emner og indsatser, der skal drøftes, udvikles og besluttes på beboerniveau på tværs af boligformer og bolig/erhverv, men skal naturligvis tænkes sammen med de øvrige indsatser og organiseringer.
Det andet oplagte emne i forhold til fokusområderne handler om, hvordan der kan etableres et aktivt medborgerskab på borgerniveau. Hvilke helt hverdagsnære emner kan danne grundlag for, at områdets beboere vil engagere sig og opleve, at de kan lykkes med det, de brænder for?
Opfølgning på implementering af strategi for udfordrede boligområder
Implementeringen af strategien ”Fra ghetto til get-to” følges løbende. Det betyder, at der halvårligt indsamles afrapporteringer fra fagområderne til en samlet afrapportering i Udvalget for Udfordrede Boligområder og i direktionen.
Bilag
Sagsnr.: 20/14264
Resumé
Beskrivelse af konsekvenserne for Lokaldemokratipolitik af det vedtagne budget 2021.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at redegørelsen tages til efterretning.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 07-04-2021
Godkendt.
Merete Due Paarup
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen har udarbejdet beskrivelse af konsekvenserne af det vedtagne budget 2021.
Nedenstående poster er medtaget i det vedtagne budget 2021.
DRIFT (1.000 kr.)
Forslags-nr. | Tekst: | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 | Beskrivelse af konsekvenser |
|
|
|
|
|
|
|
ADM-S-01* | Fundraiser til lokaldemokrati, foreninger m.v. | 500 | 500 | 500 | 500 | Den nye fundraiser vil styrke lokalrådenes og foreningslivets arbejde med at søge ekstern medfinansiering fra fonde til en række projekter.
|
LDU-S-03 | Seest medborgerhus via bydelsrådet** | 100 |
|
|
| Der igangsættes en dialogproces med Seest Samling for at afklare behov og muligheder for et samlingssted via et samarbejde med Fritidsområdet, som tovholder og By- og Udviklingsforvaltningen som samarbejdspartner. |
|
|
|
|
|
|
|
* Der afsættes 2,0 mio. kr. i 2021 til medfinansiering af projekter fremsendt af foreninger, lokale aktører m.fl. De principper og forudsætninger, der skal ligge til grund for, at kommunen vil være medfinansierende, besluttes efterfølgende af Økonomiudvalget.
** Det er initiativgruppen Seest Samling, som har anmodet om støtte til initiativet om et medborgerhus eller lign.
ANLÆG (1.000 kr.)
Forslags-nr. | Tekst: | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 | Beskrivelse af konsekvenser |
|
|
|
|
|
|
|
LDU-A-01 | Sauna i Hejlsminde | 725 |
|
|
| Hejlsminde Havnebad ønsker at erhverve saunafaciliteter med placering i eller omkring Hejlsminde Havn. Førsteprioriteten er en flydende pontonflåde på ca. 35 m2. Med de afsatte midler kan processen igangsættes. |
Sagsnr.: 20/14264
Resumé
Beskrivelse af konsekvenserne for Lokaldemokratipolitik af det vedtagne budget 2021 for ikke medtagne ændringsforslag.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at redegørelsen tages til efterretning.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 07-04-2021
Godkendt.
Merete Due Paarup
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen har udarbejdet beskrivelse af konsekvenserne af det vedtagne budget 2021 for de ændringsforslag, som ikke er medtaget i budgetforliget for 2021.
DRIFT (1.000 kr.)
Forslags-nr. | Tekst: | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 | Beskrivelse af konsekvenser |
|
|
|
|
|
|
|
LDU-S-01 | Demokrati-initiativ | 150 |
|
|
| Der blev ikke afsat midler til at gennemføre en målrettet lokal indsats for at øge valgdeltagelsen. Men dette kan fortsat prioriteres i den generelle kampagne alt efter prioriteringen her.
|
LDU-S-02 | Puljemidler til landsbyer og lokalråd | 250 | 250 | 250 | 250 | Der bliver ikke afsat ekstra midler direkte til landsbyer og lokalråd. Men prioriteringen af en fundingmedarbejder direkte målrettet området vil kunne give en ressourcetilførsel, der langt overstiger de 250.000 kr. årligt. |
|
|
|
|
|
|
|
ANLÆG (1.000 kr.)
Forslags-nr. | Tekst: | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 | Beskrivelse af konsekvenser |
|
|
|
|
|
|
|
Sagsnr.: 21/3558
Resumé
Budgetopfølgning pr. 31. marts 2021 for Lokaldemokratipolitik.
Budgetopfølgningen indeholder ingen ændringer for Lokaldemokratipolitik.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet for alle områder.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at budgetopfølgning pr. 31. marts 2021 indstilles til byrådets tiltrædelse.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 07-04-2021
Godkendt.
Merete Due Paarup
Sagsfremstilling
Der gennemføres den første af tre årlige budgetopfølgninger.
Budgetopfølgningen skal være udgiftsneutral, dvs. eventuelle merudgifter skal finansieres af øgede indtægter eller mindre udgifter andre steder.
Der er ved denne budgetopfølgning ingen budgetændringer for Lokaldemokratipolitik.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Sagsnr.: 21/3558
Resumé
Ultimo marts 2021 er forventningerne til Lokaldemokratiudvalgets politikområder, serviceudgifter for 2021, følgende:
Regnskabet forventes at være 0,5 mio. kr. mindre end det korrigerede budget.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet for alle områder.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at budgetopfølgning pr. 31. marts 2021 indstilles til byrådets tiltrædelse.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 07-04-2021
Godkendt.
Merete Due Paarup
Sagsfremstilling
Regnskabet for Lokaldemokratipolitik forventes at være 0,5 mio. kr. mindre end det korrigerede budget.
Regnskabet pr. 31. marts 2021 ser således ud:
I kr. | Korrigeret budget | Forbrug | I % |
Bydelspuljen | 543.000 | 2.448 | 0% |
Landsbypuljen | 2.740.000 | 98.599 | 4% |
Centerbypuljen | 950.000 | - | 0% |
Planer for landsbyfællesskaber | 583.000 | - | 0% |
I alt | 4.816.000 | 101.047 | 2% |
Bemærkning til Økonomiudvalget:
Der forventes en overførsel på 0,5 mio. kr. til 2022 vedrørende Lokaldemokratipolitik.
Sagsnr.: 20/28467
Resumé
Orientering om tidsplanen for Lokaldemokratiudvalgets budgetområde.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 07-04-2021
Godkendt.
Merete Due Paarup
Sagsfremstilling
Byrådet godkendte den 23. februar 2021 budgetproceduren for Budget 2022.
Ud fra budgetproceduren er der udarbejdet nedenstående tidsplan for budgetlægning 2022 for Lokaldemokratiudvalget:
Dato | Aktivitet |
|
|
7. april | Lokaldemokratiudvalget:
|
5. maj
| Lokaldemokratiudvalget:
|
2. juni | Lokaldemokratiudvalget:
|
14. juni
| Byrådet:
|
|
|
16. august
| Lokaldemokratiudvalget:
|
Efter behandlingen den 16. august 2021 af budget 2022 i Lokaldemokratiudvalget følges den overordnede tidsplan for budgetlægning for Kolding Kommune.
Sagsnr.: 20/5589
Resumé
Orientering om regnskab 2020 for Lokaldemokratipolitik.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 07-04-2021
Godkendt.
Merete Due Paarup
Sagsfremstilling
Regnskabet 2020 for Lokaldemokratiudvalget ser således ud:
I kr. | Korrigeret budget | Forbrug | I % |
Bydelspuljen | 411.000 | 411.267 | 100% |
Landsbypuljen | 1.922.000 | 1.820.389 | 95% |
Pulje til centerbyer | 205.000 | 159.144 | 78% |
Planer for landsbyfællesskaber | 310.000 | 232.803 | 75% |
I alt | 2.848.000 | 2.623.602 | 92% |
For Lokaldemokratipolitik skal budgettet ses som en samlet ramme og for 2020 har forbrugsprocenten været 92. Restbudgettet på ca. 224.000 kr. er disponeret og overføres derfor til 2021.
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Lokaldemokratiudvalget drøfter, om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 07-04-2021
Der forelå intet til drøftelse.
Merete Due Paarup
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet:
- Ingen.
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 07-04-2021
Godkendt.
Merete Due Paarup
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.
Beslutning Lokaldemokratiudvalget den 07-04-2021
Godkendt.
Merete Due Paarup
Resumé
Udvalget skal godkende beslutningsprotokollen. Dette gøres ved, at hvert medlem skal underskrive ved at trykke på ”Godkendt”.
Sagen behandles i
Lokaldemokratiudvalget.