Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
15-08-2017 12:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
Vamdrup Kino, Kinovej 1, 6580 Vamdrup |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 17/12567
Resumé
Bestyrelsen fra Vamdrup Kino har inviteret Kulturudvalget til at afholde udvalgets møde i august i Vamdrup Kino.
Sagen behandles i
Forslag
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Sagsnr.: 16/20581
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår,
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Sagsnr.: 11/26838
Resumé
Parterne bag Christiansfeld Musikfestival 2018 er kommet med ønske om, at festivalen organiseres som en økonomisk selvstændig enhed under Brødremenigheden i stedet for, som tidligere besluttet, som en selvejende institution.
De midler, der tidligere er afsat under kulturpolitikken til festivalen, foreslås bevilliget til Brødremenigheden til afholdelse af den planlagte festival.
Sagen behandles i
Forslag
at forslaget om at organisere Christiansfeld Musikfestival 2018 i regi af Brødremenigheden fremsendes til godkendelse i Byrådet.
at der fra kulturpuljen afsættes 50.000 kr. i 2017 samt en underskudsgaranti på 100.000 kr. i 2018 til Christiansfeld Musikfestival 2018, såfremt stiftelsen af festivalen i regi af Brødremenigheden godkendes.
Sagsfremstilling
Kulturudvalget besluttede i december 2016 at bevilge 50.000 kr. i tilskud og 100.000 kr. i underskud til Christiansfeld Musikfestival 2018. Tilskuddet blev givet under forudsætning af, at Byrådet godkendte, at Kolding Kommune og interessenterne omkring festivalen dannede en selvejende institution, der organiserede festivalen. Byrådet godkendte beslutningen i januar 2017.
Det har i imidlertid vist sig, at en selvejende institution ikke er den mest hensigtsmæssige organisering af arbejdet med festivalen. De samlede parter bag festivalen ønsker derfor at ændre i organiseringen, således at festivalen stiftes som en del af Brødremenigheden. Dette vil give en større overskuelighed i forhold til blandt andet økonomi og risikostyring og bedre mulighed for samarbejde om den daglige ledelse. Parterne bag festivalen vurderer efter afdækning af mulighederne her i den indledende stiftelsesfase, at en sådan organisering vil være den, der bedst understøtter en succesfuld gennemførelse af festivalen i 2018.
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår derfor, at det bevilgede tilskud i stedet gives til den almennyttige forening Brødremenigheden, der vil stå for organiseringen af festivalen, og at forvaltningen indgår en partnerskabsaftale med Brødremenigheden, der fastlægger, hvordan Kolding Kommune og Brødremenigheden samarbejder med øvrige interessenter om planlægning, afvikling og evaluering af festivalen.
Det er forvaltningens klare anbefaling, at festivalens økonomi skal holdes helt adskilt fra Brødremenighedens øvrige økonomi, og at et evt. overskud skal anvendes til den videre udvikling af festivalen eller tilbagebetales til kommunen. Ligeledes vil det være den nedsatte bestyrelse/styregruppe for festivalen, der har det fulde ansvar og beslutningskompetence, hvad angår festivalen.
Sagsnr.: 17/4053
Resumé
Trekantområdets Festuge afholdes i perioden 25. august til 3. september 2017, og dækker Trekantområdet og samarbejdet mellem kommunerne Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle.
Sagen behandles i
Forslag
at Kulturudvalget tager orienteringen til efterretning.
Sagsfremstilling
Trekantområdets Festuge
Trekantområdets Festuge viser hen over 10 dage, fra 25. august til 3. september 2017, mangfoldigheden i Trekantområdets kulturliv og dykker ned i musik, teater, kunst, dans, foredrag og børnekultur. De forskellige kunstgenrer er bredt repræsenteret.
Trekantområdets Festuge har til formål at synliggøre områdets mange kulturtilbud. Initiativet er blevet til gennem en koordineret indsats fra de syv kommuner; Billund, Fredericia, Haderslev, Middelfart, Kolding, Vejen og Vejle. Trekantområdet er projektleder på Festugen. Festugen, der forventes at løbe op i cirka 3,4 mio. kr., er primært finansieret gennem kulturaftalen med Kulturministeriet og med midler fra Trekantområdet Danmark.
Trekantområdets Festuge handler om at skabe forandringer, skabe rum til at teste nye ideer, der inviterer til samarbejde på tværs af faglige, menneskelige og fysiske grænser, så der kan opstå noget nyt og anderledes. I Festugen arbejdes der også med sigte på Kulturmetropolstrategien, som et fælles pejlemærke for, hvordan man ønsker at udvikle kulturlivet i Trekantområdet. Samlet set præsenterer Trekantområdets Festuge en uge med mere end 400 arrangementer fyldt med oplevelser for borgerne i de 7 kommuner.
Kulturnatten – en del af festugen
Temaet for årets festuge er ”Overgange”, ligesom det er for Kolding Kulturnat. Trekantområdets Festuge starter samme dag som Kulturnatten. I Kolding er Kulturnatten den største event i løbet af Festugen. I år markeres sammenhængen også ved, at åbningstalen for både Kolding Kulturnat og for Trekantområdets Festuge afholdes af Borgmester Jørn Pedersen og formand for Kulturregion Trekantområdet Lars Ejby Pedersen som en fælles tale kl. 16.00 den 25. august 2017, hvor Kulturnatten begynder.
Festugen rammesættes i den kulturpolitiske styregruppe for Trekantområdet og i den administrative styregruppe, hvor kulturchefer fra hele Trekantområdet samles. Dynamikken på tværs af kommuner og mellem events i Festugen skabes og koordineres også gennem samarbejdet i koordinationsgruppen, som består af kulturkonsulenter fra hver af de 7 kommuner. Fokus er at skabe synergier mellem kulturlivets aktører og brugere på tværs af kommunegrænser. Der arbejdes med at udvikle tværgående initiativer, og ambitionen er blandt andet, at Festugen kan agere løftestang i forhold til at binde kulturlivet sammen kommunerne imellem.
De kulturpolitiske fokusområder ”Borgeren som medskaber”, ”Mødesteder og midlertidighed” og ”KulturKolding – et fælles løft” er alle i spil i udviklingen af Festuge og Kulturnat. Det fælles løft her med en udvidelse, så det er den fælles branding af Trekantområdet, der er i spil.
Kolding Kulturnat er blevet styrket gennem Trekantområdets Festuge, da mange af de lokale aktiviteter afvikles på Kulturnatten. I praksis er det således Festugens budget, der dækker en del af de arrangementer, der afholdes som en integreret del af Kulturnatten, og samtidig er med til at bidrage med et kunstnerisk løft.
Festugens økonomi og organisering
Midlerne til Festugen er øremærket en række forskellige tiltag; tværgående projekter, unge-projekter, lokale projekter samt midler til fælles PR og markedsføring (800.000 kr.).
Fælles midler under Festugen 2017:
800.000 kr. er delt ud til projekter, som er vurderet i koordinationsgruppen, her i blandt Bunker i Aarøsund (Haderslev), Platform kunstfestival (Kolding), Performance Festival (Trapholt-Kolding), IKON Floating Art (Vejle), Trekant Litteratur (alle kommuner), Instant Co Cities i samarbejde med 48 Stunden Neuköln (Kolding), Let’sMake (Techlab) (flere steder).
Ungepuljen under Festugen:
100.000 kr. er delt ud til projekter igangsat af unge i Trekantområdet. Ansøgningerne er behandlet i koordinationsgruppen.
Lokale arrangementer:
Midlerne til lokale arrangementer fordeles med 100.000 kr. til henholdsvis Middelfart, Haderslev, Billund og Vejen samt 200.000 kr. til henholdsvis Kolding, Vejle og Fredericia. Kommunerne fordeler midlerne internt til kulturprojekter under Trekantområdets Festuge. Det er et krav, at de støttede projekter benytter Festugens design-guide i al markedsføring og tydeligt angiver, at arrangementet er en del af Trekantområdets Festuge.
Projekterne i Kolding tæller i år blandt andet; Borgerkøkken på Koldinghus, Gadeklaver, Jazz i Trekanten, Youtube-arrangement på biblioteket, Dansk Cubansk Forening-event som optakt til cubansk graffiti-værk, Multikulti-scene på Akseltorv, 3D streetart wayfindindmap på Banegårdspladsen, Regnvejrsfestival i Søndergade.
Der er afsat 25.000 kr. til lokal markedsføring for at styrke formidlingen af festugen lokalt og animere flere borgere til at få gode kulturoplevelser på tværs af kulturmetropolen. Blandt andet udarbejdes der et fælles program med Kolding Kulturnat, bannere i midtbyen, postkort, påføringsmærker til jorden m.v.
Fordelingen af midlerne til Festugen skal sikre en rimelig geografisk fordeling af arrangementer mellem de syv kommuner og medvirke til, at mange forskellige kulturelle aktører bliver involveret i Festugen.
Det er blevet besluttet, at 700.000 kr. fra årets Festuge overføres til budgettet for 2018. Festugens fælles spot-projekt, som pengene er øremærket til, skal sætte Trekantområdets Festuge på landkortet og være en klar og tydelig signatur i den fælles markedsføring af Trekantområdet.
Ud af det samlede budget for Trekantområdets Festuge kommer ca. 50% fra Kulturaftalen, og 50% fra kommunerne via Trekantområdet Danmark (beløb betales via kontingent efter indbyggertal i kommunerne).
Bilag
Sagsnr.: 16/20526
Resumé
Kulturevent 2017 blev tirsdag den 25. april 2017 afholdt på Godset i Kolding.
Forvaltningen har udarbejdet en evaluering af dette års kulturevent, herunder ændringsforslag til kulturpriserne. På baggrund af forslag fra Jesper Elkjær (R) samt Merete Due Paarup (V) fremlægges desuden forslag til ny kulturpris. Forvaltningen foreslår, at der til Kulturevent 2018 arbejdes med samme koncept som i 2017.
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår,
at udvalget tager evalueringen til efterretning.
at der ved Kulturevent 2018 arbejdes videre med det samme koncept som i 2017, med enkelte ændringer på baggrund af den fremlagte evaluering.
at udvalget drøfter hvorvidt der skal etableres en kulturpris målrettet det professionelle kulturliv.
at forvaltningen udarbejder endelige retningslinjer for Kulturpriser 2018 på baggrund af drøftelse med fagjuryen.
Sagsfremstilling
Kulturevent 2017 blev afholdt tirsdag d. 25. april 2017 som en kulturmesse med efterfølgende prisuddelingsshow på Godset i Kolding.
Kulturudvalget var afsender og vært. Kulturafdelingen stod for den praktiske planlægning, herunder sammensætning af program.
Omdrejningspunktet for aftenens program var Kulturudvalgets tre Kulturpriser; Årets Kulturpris, Årets Kulturelle Highfive og Æresprisen Grubleren – en præsentation af de i alt 9 nominerede kandidater samt offentliggørelse af de 3 vindere.
Programmet bød derudover på en Kulturmesse, hvor foreninger og kulturinstitutioner kunne netværke og samtidig benytte eventen som ”udstillingsvindue” for igangværende eller kommende arrangementer.
I salen var der pyntet op med guldballoner, som understøtter KulturKolding. På scenen var der primært lokale indslag fra henholdsvis Dronning Dorothea Teatret, Empower Lab, Simon Maegaard, Jazzhouse Pitstop samt upcoming bandet Fidelis.
Arrangementet var gratis for alle deltagende, og målgruppen bred og for alle kulturinteresserede. Igen i år var der et særligt fokus på at nå kommunens unge.
Konceptet for Kulturevent 2017 understøttede de kulturpolitiske fokusområder ”Borgeren som medskaber” samt ”KulturKolding – et fælles løft”.
Økonomi
Kulturudvalget havde afsat 80.000 kr. til eventen. Heraf gik 20.000 kr. til to af priserne. Der blev anvendt i alt 79.000 kr. til Kulturevent 2017.
Forvaltningens vurdering
Formålet med Kultureventen er en fejring af det mangfoldige kulturliv i Kolding kommune med et program, der lægger op til netværk og plads til underholdning, der rammer publikum bredt. Involvering, medejerskab og fremhævelsen af mangfoldigheden i kommunens kulturtilbud er alle væsentlige elementer i eventen. Kulturevent er Kulturudvalgets fest og tak til alle kulturmagere i Kolding kommune.
Til Kulturevent 2017 blev der gjort en stor indsats for at nå den yngre målgruppe af kulturaktører. Dette lykkedes både i indstillingsfasen til de 3 Kulturpriser, men også blandt gæsterne til selve eventen, hvor der var en bred aldersfordeling blandt gæsterne. I 2017 var der knap 200 deltagende til kulturevent. Det er det højeste antal indtil videre.
Konceptforslag
Forvaltningen vurderer efter en vellykket afvikling af Kulturevent 2017, at Kultureventen har ”fundet sin form”.
Det vurderes at konceptet, hvor der indgår en Kulturmesse, vil fungere godt fremadrettet. Godset har også vist sig at udgøre en velfungerende ramme for Kulturevent. Opdelingen af eventen i 2 dele med messe og efterfølgende underholdning og prisuddeling giver rig mulighed for netværk. Det vurderes dog, at tidsrammen skal kortes ned, og at indslag på scenen skal være flere og kortere.
Fundamentet er lagt, og forvaltningen foreslår, at der arbejdes videre inden for de satte rammer, når Kulturevent 2018 skal planlægges.
Forvaltningen foreslår, at der fortsat arbejdes ud fra et budget på 80.000 kr. fra Kulturudvalget.
Kulturpriser
Jesper Elkjær (R) og Merete Due Paarup (V) har foreslået, at der etableres en ny kulturpris. Derudover har forvaltningen udarbejdet oplæg til tilrettede kriterier for de 3 kulturpriser i 2018.
Fyrtårnsprisen – den ny pris
Jesper Elkjær (R) samt Merete Due Paarup (V) stiller forslag om, at der etableres en kulturpris mere. Prisen skal ekstraordinære – der, hvor kulturen i Kolding kommer får opmærksomhed langt ud over kommunegrænsen. Fyrtårnsprisen tildeles en udstilling, et initiativ, en institution, forening eller person, der har gjort en ekstraordinær forskel i det foregående år.
Prisen vil være en ærespris, hvor modtager får en symbolsk anerkendelse i form af fx indgraveret messingskilt med titlen ”Årets kulturelle fyrtårn – Kolding 2018”.
Forvaltningen kan oplyse, at der hidtil har været en etableret praksis i tildelingen af kulturpriserne, hvor det har været dem, der ydede en frivillig indsats i kulturlivet, der blev honoreret fremfor de lønnede ansatte samt professionelle kulturinstitutioner og initiativer. En ny pris, som beskrevet her, vil således understøtte et bredere fokus i fejringen af hele Kolding kommunes kulturliv.
Kulturprisen
Årets Kulturpris er en pris, der fremmer den mangfoldige kultur i Kolding kommune, og alle kan indstilles og nomineres til denne pris.
Prisen er en anerkendelse af events, initiativer og projekter, der henvender sig til en bred målgruppe, og som har sat et særligt kulturelt aftryk i det foregående år.
Prisen gives til en person, gruppe, forening, organisation, institution eller virksomhed, der arbejder på frivillig basis med kulturtiltag og som er hjemmehørende i Kolding kommune.
Årets Kulturelle Highfive
Årets Kulturelle Highfive er en pris, der fremmer kulturelle eksperimenter og hylder de frivillige i kulturlivet.
Prisen er en anerkendelse af events, initiativer og projekter, der er nytænkende og som kan inspirere og har potentiale til at udvikle kulturen i Kolding kommune.
Prisen gives til en person, gruppe, forening, organisation, institution eller virksomhed hjemmehørende i Kolding kommune.
Æresprisen Årets Ildsjæl
Æresprisen Årets Ildsjæl er en pris, der uddeles som en publikumspris ved den årlige Kulturevent. Prisen anerkender det lokale kulturelle engagement og tildeles en borger - en ildsjæl - som har ydet en stor og mangeårig indsats for kulturen i Kolding kommune.
Forvaltningen foreslår, at
- der som i år nedsættes en fagjury bestående af de kommunale kulturinstitutionsledere, og at disse vurderer og foreslår tre nominerede til henholdsvis Kulturprisen, Årets Kulturelle HighFive og Æresprisen Årets Ildsjæl.
- Kulturudvalget udpeger en vinder til henholdsvis Årets Kulturpris og Årets Kulturelle Highfive på baggrund af fagjuryens indstilling.
- Kulturudvalget udvælger Årets Kulturelle Fyrtårn på baggrund af de indkomne forslag, som ikke vurderes i fagjuryen.
- Æresprisen Årets Ildsjæl udvælges på selve kulturventen som en sms-afstemning.
De endelige pris-kriterier vil blive udarbejdet på baggrund af drøftelse med fagjuryen, såfremt Kulturudvalget kan godkende oplægget, og alle borgere i Kolding kommune vil kunne indstille nominerede til alle 4 priser.
Forvaltningen foreslår, at Kulturevent 2018 afholdes i april på Godset.
Vinderne af Årets Kulturpris og Årets Kulturelle Highfive modtager hver 10.000 kr., som skal bidrage til at videreudvikle eller igangsætte nye kulturinitiativer.
Vinderen af Æresprisen Årets Ildsjæl modtager en bronzestatuette af kunstner Erik Valter, mens vinderen af Årets Kulturelle Fyrtårn modtager et bronzeskilt med inskription.
Sagsnr.: 16/8346
Resumé
Dronning Dorothea Teatret har fået afslag fra Disney på at måtte opføre forestillingen Skønheden og Udyret. I stedet foreslås det, at de midler, som Kulturudvalget har bevilliget til projektet, anvendes af teatret til at opføre et 30 års jubilæumsshow med Stig Rossen i samme periode i slotsgården på Koldinghus.
Sagen behandles i
Forslag
at udvalget godkender det ændrede formål og fastholder tilskuddet til Dronning Dorothea Teatrets jubilæumsforestilling.
Sagsfremstilling
Kulturudvalget bevilligede på møde den 21. juni 2017 96.000 kr. fra Jubilæumspuljen til Dronning Dorothea Teatret til opførelse af forestillingen Skønheden og Udyret i Koldinghus Slotsgård sommeren 2018.
Dronning Dorothea Teatret har i august 2017 fået afslag fra Disney på at opføre Skønheden og Udyret og kan derfor ikke gennemføre den planlagte forestilling.
I stedet ønsker teatret at anvende de bevilligede midler i forbindelse med en anden forestilling i samme periode og samme sted.
Teatret har fået tilsagn fra Stig Rossen, der gerne vil opføre et 30 års jubilæumsshow sammen med Dronning Dorothea Teatret. Stig Rossen er en folkekær sanger og artist, der forventes at kunne trække et stort publikum, og han startede sin karriere netop som en del af Dronning Dorothea Teatret.
Planen er, at teatret også vil kontakte andre kendte, der har trådt deres ”barnesko” på Dronning Dorothea Teatret og invitere dem med ind i showet.
Fagjuryen for jubilæumspuljen tilslutter sig forslaget om, at midlerne givet til Dr. Dorothea Teatret kan anvendes til det nye formål i stedet.
Sagsnr.: 17/10720
Resumé
Kulturudvalget besluttede den 8. marts 2017, at forvaltningen skulle indgå i forhandlinger om 2-årige samarbejdsaftaler med foreninger og institutioner, der årligt modtager mere end 50.000 kr. i støtte fra kulturpolitikken.
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Forvaltningen har udarbejdet udkast til en to-årig samarbejdsaftale med Genforenings- og Grænsemuseet. Samarbejdsaftalen er et resultat af de forhandlinger, der er ført mellem museet og Kolding Kommune og er gældende for perioden 1/1 2018 - 31/12 2019.
Formålet med aftalen er at skabe et udviklings- og dialogredskab, der kan medvirke til at fremme kendskabet til og interessen for den kulturhistoriske fortælling om Kolding kommune og Danmark med afsæt i Genforeningen i 1920 samt tiden omkring denne. Der forventes et tæt samarbejde mellem kommunen og museet.
Det er Kolding Kommunes forventning, at Genforenings og Grænsemuseet i lighed med de øvrige kulturinstitutioner generelt deltager i kommunens udvikling og specifikt understøtter følgende kulturpolitiske fokusområder ”KulturKolding et fælles løft” og ”Borgeren som medskaber”.
Ydermere ser Kolding Kommune Genforenings- og Grænsemuseet som en nøglespiller i forbindelse med fejringen af Genforeningsjubilæet i 2020 og planlægningen heraf i den kommende periode.
Genforenings- og Grænsemuseets mission er at etablere og drive et offentligt tilgængeligt egnsmuseum, hvor det gennemgående tema er 1864-grænsen og Genforeningen i 2020.
I aftalen beskrives museets handlings- og aktivitetsplan for aftaleperioden. Aktiviteterne bekræfter museets understøttelse af de kulturpolitiske fokusområder, herunder også børnekultur - familiekultur, hvor museet bl.a. fremhæver sine gratis tilbud til kommunens folkeskoler. Endvidere fremhæver museet sin væsentlige rolle som medspiller i fejringen af genforeningen i 2020, hvilket også understøtter kommunens forventninger og ønsker til museet.
Økonomi
Forvaltningen kan oplyse, at tilskuddet til museet for 2017 er 256.500 kr. Det årlige tilskud fastsættes fra 2018 med udgangspunkt i 2017-niveau fratrukket generelle reduktioner på 0,3%.
Aftalen forhindrer ikke, at der i forbindelse med Byrådets årlige budgetforhandling kan ske ændringer i tilskuddet som følge af, at der er vedtaget generelle besparelser og/eller effektiviseringskrav for kommunen i øvrigt. Dette er indskrevet i aftalen.
Evaluering
By- og Udviklingsforvaltningen og Genforenings- og Grænsemuseet evaluerer årligt handlings- og aktivitetsplanen i fjerde kvartal. Grundlaget for evalueringen er de konkrete aftalepunkter i samarbejdsaftalen.
Samarbejdsaftalen skal genforhandles i første halvår 2019 og ny aftale skal indgås og underskrives inden 1. oktober 2019.
Bilag
Sagsnr.: 16/12062
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
at Kulturudvalget indstiller det videre arbejde med integrering af Multihuset, Kobbelvænget 2, som en del af Lunderskov Hallen.
Sagsfremstilling
På møde i januar 2017 drøftede Kulturudvalget mulige modeller for, hvordan Lunderskov Hallen kan integrere Multihuset som en del af et fremtidigt Multicenter. Sagen blev taget op på foranledning af Lunderskov Hallens bestyrelse samt arbejdsgruppen bag det kommende Multicenter i Lunderskov. Begge har udtrykt et behov for flere lokaler til foreningsaktiviteter samt en form for forsamlingshus i lokalsamfundet. Desuden ønskede de gennem køb, leje eller anden samarbejdsmodel om Multihuset at tage de første skridt hen mod et fælles multicenter kompleks.
På mødet blev forvaltningen anmodet om at fortsætte dialogen sammen med Børne- og Uddannelsesforvaltningen om en videre bearbejdning af mulige modeller med henblik på forelæggelse af oplæg på et fællesmøde mellem Kulturudvalget og Fritids- og Idrætsudvalget.
By- og Udviklingsforvaltningen har været i løbende dialog med henblik på at finde gode samarbejdsmodeller. Senest med forslag om, at hallen kan indgå aftale om leje af den tidligere byrådssal i Multihuset, således at hallen får fuld råderet over salen og kan anvende den til samme formål som i del selvejende institution Lunderskov Hallen.
I juni 2017 har Lunderskov Hallens bestyrelse efter forudgående dialog meddelt forvaltningen, at man gerne ser, at det videre arbejde hen mod en integrering af Multihuset indstilles indtil videre.
Bestyrelsen oplyser pr. telefon samt mail, at hallen samt arbejdsgruppen bag det kommende Multicenter i den kommende periode ønsker at koncentrere deres indsats om de overordnede planer for multicenteret samt fundraising af denne. Desuden oplyser bestyrelsen, at de pt. ikke ser et større behov for ekstra lokaler.
På den baggrund foreslår forvaltningen, at det videre arbejde med sagen indstilles og at Fritids- og Idrætsudvalget orienteres om dette.
Sagsnr.: 17/10596
Resumé
MusikKolding fremsender årsrapport med revisors påtegning for 2016.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen. Revisionen har forsynet årsrapporten med revisionspåtegning uden bemærkning.
Årsrapporten viser et overskud på 110.193 kr.
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
MusikKolding er en fællesorganisation inden for musiklivet i Kolding, hvis formål består i at støtte medlemmernes interesser i gennemførelse af større arrangementer og events på tværs af musikalske genre og stilarter samt gennem udlodninger, samt at yde hjælp og støtte til musiklivets udvikling og almennyttige formål i Kolding.
Årsrapporten for 2016 udviser et overskud på 110.193 kr. mod et overskud 113.052 kr. i 2015. Dette anses for at være tilfredsstillende.
Et markant fald i de finansielle indtægter er årsag til det lille fald, der er i overskuddet fra 2016 til 2015.
MusikKolding har ved udgangen af regnskabsåret 2016 en egenkapital på 337.222 kr.
Der er modtaget vederlag fra Kolding Kommune på 1.924.895 kr.
Regnskabet er revideret af PricewaterhouseCoopers og har ikke givet anledning til bemærkninger. Revisionsfirmaet konkludere endvidere, at årsregnskabet giver et retvisende billede af foreningens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2016, samt at resultatet af aktiviteter for regnskabsåret 1. januar-31. december 2016 er i overensstemmelse med årsregnskabsloven.
Bilag
Sagsnr.: 17/5065
Resumé
- Efterslæb energiudgifter kulturinstitutionerne
- Tur-ruter på OplevKolding.dk
- Aksel Olsens ejendom – fondsansøgning til etablering af museum/udstilling/læringsrum i hus, forundersøgelser i arkivalierne, formidling og istandsættelse af haven
- Restaurering af Den Spanske Trappe (kunstværk af Lin Utzon)
- Byens plankeværker – midlertidig udsmykning af byggehegn i Kolding
- Øget graffiti indsats
- Øgning af driftstilskuddet til Kongeaamuseet
- Støtte til om- og tilbygning af Vamdrup Kino
Sagen behandles i
Forslag
at ændringsforslagene medtages i kataloget over ændringsforslag til budgetlægningen 2018-2021.
Sagsfremstilling
Der er udarbejdet 6 nye ændringsforslag, i forhold til de fremlagte ændringsforslag, der blev behandlet på Kulturudvalgets møde i juni.
Ændringsforslagene er udarbejdet under hensyntagen til Kolding Kommunes vision og de fokusområder der er besluttet på Kulturudvalget.
(1.000 kr.)
Forslagsnr. | Tekst | Drift/Anlæg | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 |
KU-S-10 | Efterslæb energiudgifter kulturinstitutionerne | Drift | 400 | 400 | 400 | 400 |
KU-S-11 | Tur-ruter på OplevKolding.dk | Drift | 100 | 0 | 0 | 0 |
KU-A-04 | Aksel Olsens ejendom – fondsansøgning til etablering af museum/udstilling/læringsrum i hus, forundersøgelser i arkivalierne, formidling og istandsættelse af haven | Anlæg | 500 | 0 | 0 | 0 |
KU-S-12 | Restaurering af Den Spanske Trappe (kunstværk af Lin Utzon) | Drift | 110 | 0 | 0 | 0 |
KU-S-13 | Byens plankeværker – midlertidig udsmykning af byggehegn i Kolding | Drift | 100 | 100 | 100 | 100 |
VEJ-S-15 | Øget graffiti indsats | Drift | 500 | 500 | 500 | 500 |
KU-S-14 | Øgning af driftstilskuddet til Kongeaamuseet | Drift | 30 | 30 | 30 | 30 |
KU-A-05 | Om- og tilbygning Vamdrup Kino | Anlæg | 1.000 | | | |
| Drift i alt | | 1.240 | 1.030 | 1.030 | 30 |
| Anlæg i alt | | 3.000 | 0 | 0 | 0 |
| Samlet sum | | 4.240 | 1.030 | 1.030 | 1.030 |
KU-S-10 Efterslæb energiudgifter kulturinstitutionerne
På trods af energibesparende foranstaltninger er omkostningerne til varme steget generelt og kulturinstitutionernes budgetter dækker ikke de regulære energiudgifter.
KU-S-11 Tur-ruter på OplevKolding.dk
Integration af data fra Historiskatlas integreres i OplevKolding.
KU-A-04 Aksel Olsens ejendom – fondsansøgning til etablering af museum/udstilling/læringsrum i hus, forundersøgelser i arkivalierne, formidling og istandsættelse af haven
Udarbejdelse af fondsansøgning i forbindelse med renovering af Aksel Olsens hus.
KU-S-12 Restaurering af Den Spanske Trappe (kunstværk af Lin Utzon)
Restaurering af udsmykning udført af Lin Utzon ved Den Spanske Trappe.
KU-S-13 Byens plankeværker – midlertidig udsmykning af byggehegn i Kolding
Fortsættelsen af projektet Byens Plankeværker så det bliver permanent.
VEJ-S-15 Øger graffiti indsats
En øget indsats for begrænsning af ulovlig graffiti i Kolding by, samt at øge den forebyggede formidling.
KU-S-14 Øgning af driftstilskuddet til Kongeaamuseet
Øget tilskud til dækning af en stigning af udgifter til forsikring, EDB materiale og løbende opgradering af servere grundet stigende aktiviteter.
KU-A-05 Om- og tilbygning af Vamdrup Kino.
Økonomisk støtte til Vamdrup Kino, til etablering af ny biografsal, udvidelse af foyeren samt etablering af et nyt indgangsparti.
Bilag
- KU-S-10 Efterslæb energiudgifter
- KU-S-11 Kultur-ruter - Oplevkolding.dk
- KU-A-04 Aksel Olsens ejendom
- KU-S-12 Restaurering af Den Spanske Trappe (kunstværk Lin Utzon)
- KU-S-13 Byens Plankeværker - midlertidig udsmykning af byggehegn i Kolding
- VEJ-S-15 Øget graffiti indsats
- KU-S-14 Øgning af driftstilskuddet til kKongeaamuseet
- KU-A-05 Om- og tilbygning af Vamdrup Kino
Sagsnr.: 17/5065
Resumé
Opmærksomheden henledes på ny takst for rengøring på Godset.
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen oplyser, at områderne under kulturpolitikken er meget forskellige og derfor også har mange forskellige takster, hvilket gør det svært at forenkle. Det skal dog bemærkes, at borgerne kun møder et lille udsnit af taksterne, når de søger, da de er splittet op under de enkelte institutioner inde på www.kolding.dk.
De fleste takster er uændrede eller prisfremskrevet med nettoprisindekset.
Opmærksomheden henledes dog på ny takst for rengøring på Godset.
By- og Udviklingsforvaltningen foreslår følgende takster for 2017 på kulturpolitikkens områder:
|
Kolding kommunale billedskole
| 2017 | 2018 | |||||||
Alle elever, pris pr. undervisningsgang Eleverne tilmelder sig et semester ad gangen (forår/efterår) | 50 kr. | 50 kr. | |||||||
| |||||||||
Stadsarkivet
| 2017 | 2018 |
Pris | Pris | |
Fotokopiering | | |
Mere end 5 kopier A4 | 2,00 kr. | 5,00 kr. |
Fra mikrofilm/mikrokort | 2,00 kr. | Udgår |
| | |
Digitale fotos | | |
Foto i Tiff/jpeg (300 dpi) leveret via e-mail (til kommercielt brug) | 500,00 kr. | 500,00 kr. |
Digitaliserede fotos leveret via e-mail, transfer eller eget usb-stick (privat brug). Hvis bestillingen omfatter mere end ½ times arbejde følges de almindelig timetakster for behandling af bestillingen. Tillæg for udlevering på USB-stik fra arkivet | Gratis 50,00 kr. | Gratis 50,00 kr. |
Tillæg for foto der først skal digitaliseres (pr. stk) Leveringstid for fotos, der skal digitaliseres, op til 4 arbejdsuger. | 100,00 kr. | 100,00 kr. |
Ekspresgebyr på 10 %, mindst 100 kr. Større opgaver 10 % rabat. | | |
Ved offentliggørelse skal fotografens navn altid anføres, og arkivet skal angives som kilde. | | |
Betalingen gælder kun for brug af fotografiet til det oplyste formål. Ved bestilling skal det angives, hvad fotografiet skal bruges til. | | |
De ovennævnte priser omfatter ikke den eventuelle betaling, fotografen er berettiget til ifølge ophavsretsloven. Stadsarkivet meddeler ved levering af billedet, om der eventuelt skal ydes betaling til fotografen. | | |
| | |
Audio-visuelle materialer Sendes digitalt eller udleveres på et USB-stik For forsendelse tillægges porto. Digitaliseret lyd- og film. | 500,00 kr. | 500,00 kr. |
Digitalisering af lydoptagelser på kassettebånd Leveringstid: op til 4 arbejdsuger også ved brug på læsesal. | 500,00 kr. | Kontakt arkivet for en pris. |
Formidling Byvandring, pr. time Foredrag, pr. time | 750,00 kr. 750,00 kr. | 750,00 kr. 750,00 kr. |
Udfærdigelse af attester
2017 | 2018 | |
Pris pr. attest | Pris pr. attest | |
Udfærdigelse af attester (fx eksamensbeviser) | 300,00 kr. | 300,00 kr.* |
* Stadsarkivets takster ligger generelt under sammenlignelige arkiver, hvorfor taksten er tilrettet for at harmonisere i forhold til andre §7-arkiver samt statens arkiver.
Arkivundersøgelser
| 2017 | 2018 |
Pris pr. påbegyndt time | Pris pr. påbegyndt time | |
Arkivundersøgelser Udstillingsplancher med historisk formidling, pr. planche Grafisk opsætning pr. planche eller folder Kurser: Basismodul: God forvaltningsskik, journalisering og arkivering (2 timer) Klargøring af kommunale arkivalier til aflevering Udgifter til makulering eller materialer afregnes særskilt. Overslag gives ved henvendelse. Lokale: leje af ARKIV Salon (10 personer) Kommunale enheder, historiske og kulturelle foreninger Øvrige: Op til 4 timer | 500 kr. pr. påbegyndt time. Efter første time beregnes pr. påbegyndt kvarter* 2.000,00 kr. 500,00 kr. 1.500,00 kr. 400 kr. ex. moms/ 500 kr. inkl. moms pr. time. Gratis 1.000,00 kr. | 500 kr. pr. påbegyndt time. Efter første time beregnes pr. påbegyndt kvarter* 2.000,00 kr. 500,00 kr. 1.500,00 kr. 400 kr. ex. moms/ 500 kr. inkl. moms pr. time. Gratis 1.000,00 kr. |
* Harmoniseringen af pris i forhold til øvrige §7-arkiver samt forenkling af priser.
Godset
| 2016 | 2017 |
Leje af lokaler: | | |
Brugere af øvelokaler Under 18 år Over 18 år Institutioners brug af øvelokaler Formiddag Eftermiddag Foreningsdrevne musikarrangementer i spillestederne– pr. dag /(foreninger) Foreningsdrevne øvrige kulturelle arrangementer i spillestederne på Godset | 90,00 kr. 181,00 kr. Gratis 562,00 kr. 703,00 kr. 1.104,00 kr. | 91,00 kr.* 183,00 kr.* Gratis 568,00 kr.* 710,00 kr.* 1.115,00 kr.* |
Proppenge fra bevillingsholder til Godset/Kolding Kommune: Afgiften betales af omsætningen fratrukket moms | 7,50 % | 7,50% |
Tilkøb af lydmand formidlet af Godset | Den gældende tarif jf. Dansk Musiker-Forbund | Den gældende tarif jf. Dansk Musiker-Forbund |
Fejlbetjening af dørkontrolsystem (tilkaldevagt/vægter) | 542,00 kr. | 547,00 kr.* |
Hustekniker – A-takst (10-15 timer) | 2.622,00 kr. | 2.500,00 kr. |
Hustekniker – B-takst (0-10 timer) | 1.888,00 kr. | 1.800,00 kr. |
Hustekniker – C-takst (låse op/låse) | 515,00 kr. | 515,00 kr. |
Kommerciel udlejning af spillestedernes lokaler på Godset jf. regler, inkl. 1 hustekniker (A) samt alm. Rengøring Arrangementet skal være foreneligt med Godsets drift, hvilket bl.a. betyder, at arrangementet skal være etisk og driftsmæssigt foreneligt med institutionens formål og de primære brugers behov. Der kan IKKE udlånes/lejes lokaler til brug for private selskabelige arrangementer. Udover taksten må der påregnes udgifter til yderligere bemanding, diverse forbrug mv. afhængig af arrangementets type. | 8.500,00 kr. | 12.200,00 kr. |
Leje af ”Loftet” eller togvogn jf. regler ½ dag Hel dag | 2.000,00 kr. 4.000,00 kr. | 2.000,00 kr. 4.000,00 kr. |
Institutionsleje af spillestedernes lokaler på Godset jf. regler ½ dag Hel dag | 2.000,00 kr. 4.000,00 kr. | 2.000,00 kr. 4.000,00 kr. |
Rengøring | | 1.200,00 kr. |
*Pristalsreguleres efter nettoprisindekset marts
Christiansfeld Centret
| 2017 | 2018 |
Offentlige byrundvisninger (1½ time) Voksne Børn | 60,00 kr. Gratis | 60,00 kr. Gratis |
Bestilte byrundvisninger (1½ time), maks. 25 personer | 1.000,00 kr. | 1.000,00 kr. |
Bestilte byrundvisninger (1½ time), maks. 50 personer | 2.000,00 kr. | 2.000,00 kr. |
Byrundvisninger og workshops m.m. for skoler og undervisningsinstitutioner fra Kolding Kommune | Gratis | Gratis |
Byrundvisning for skoler og undervisningsinstitutioner uden for Kolding Kommune (1½ time) | 100,00 kr. pr. lærer Gratis for elever | 100,00 kr. pr. lærer Gratis for elever |
Workshops m.m. ½ dag for skoler og uddannelsesinstitutioner uden for Kolding Kommune | 500,00 kr. | 500,00 kr. |
Nicolai | | ||||
Udover nedenstående takster udlejes lokaler på Nicolai til kommercielle formål. | |||||
2017 | 2018 | ||||
Rundvisning | 675,00 kr. | 675,00 kr. | |||
Koncerter I Nicolai Scene Entre pris i forsalg Entre pris i døren Loyalitetspakke i forsalg 5 koncerter for 4’s pris 4 koncerter for 3’s pris Billetter i døren samt i forsalg til pensionister, studerende og børn under 12 Sæsonkort almindelig Sæsonkort til pensionister, studerende og børn under 12 | 125,00 kr. 140,00 kr. 500,00 kr. 375,00 kr. | 10% rabat på normal entré Varierer efter koncert Udgår Udgår 40% rabat på normal entre’ 20% rabat på den samlede normale entre’ 50% rabat på den samlede normale entre’ | |||
Lokaleleje – Kommerciel udlejning af overskudskapacitet på Nicolai.
2017 | 2017 | 2018 | 2018 | |
| Kommercielle arrangementer pris pr. dag | Kommercielle arrangementer pris pr. halv dag (4 timer) | Kommercielle arrangementer pris pr. dag | Kommercielle arrangementer pris pr. halv dag (4 timer) |
Nicolai Scene | 4.500,00 kr. | 2.250,00 kr. | 4.500,00 kr. | 2.250,00 kr. |
Studiet | 2.000,00 kr. | 1.000,00 kr. | 2.000,00 kr. | 1.000,00 kr. |
Mødelokale 1 | 2.500,00 kr. | 1.250,00 kr. | 2.500,00 kr. | 1.250,00 kr. |
Børnekulturhus Nicolai
Udover nedenstående takster udlejes på Nicolai for børn til kommercielle formål. | ||
| 2017 | 2018 |
Pris | Pris | |
Private | | |
Enhedspris | 40,00 kr. | 40,00 kr. |
Årskort, enhedspris | 140,00 kr. | 140,00 kr. |
Familiekort (4 personer) | 400,00 kr. | 400,00 kr. |
Grupper | Hver 10. gratis | Hver 10. gratis |
Skoler og institutioner fra andre kommuner | | |
Løssalg pr. barn | 20,00 kr. | 20,00 kr. |
Skoler og institutioner fra Kolding Kommune har gratis adgang til Børnekulturhuset | Gratis Gratis | Gratis Gratis |
Skoler/daginstitutioner fra Kolding Kommune har gratis adgang til turnerende børneteaterforestillinger |
Lokaleleje – Kommerciel udlejning af overskudskapacitet på Nicolai for børn.
2017 | 2017 | 2018 | 2018 | |||
| Kommercielle arrangementer pris pr. dag | Kommercielle arrangementer pris pr. halv dag (4 timer) | Kommercielle arrangementer pris pr. dag | Kommercielle arrangementer pris pr. halv dag (4 timer) | ||
Grotten | 3.000,00 kr. | 1.500 kr. | 3.000,00 kr. | 1.500 kr. | ||
Junglen | 2.000,00 kr. | 1.000,00 kr. | 2.000,00 kr. | 1.000,00 kr. | ||
Værkstedet ”under skyen” | 3.000,00 kr. + materialer | 1.500,00 kr. + materialer | 3.000,00 kr. + materialer | 1.500,00 kr. + materialer | ||
Scenetrailer | ||
2017 | 2018 | |
Leje pr. dag (1. Dag) | 3.300,00 kr. | 3.300,00 kr. |
Efterfølgende dage pr. dag | 1.800,00 kr. | 1.800,00 kr. |
Amfiscenen | ||
2017 | 2018 | |
Leje af Amfiscenen pr. gæst | 5,00 kr. | 5,00 kr. |
LED skærme
2017 | 2018 | |
Annoncer som Kolding Kommune lovligt må støtte: | | |
7 x 7 dags visning | | 4.500,00 kr. |
7 dags visning | 1.000,00 kr. | 1.000,00 kr. |
14 dags visning | 1.800,00 kr. | 1.800,00 kr. |
| | |
Øvrige annoncer: | | |
7 dags visning | 2.000,00 kr. | 2.000,00 kr. |
Lokaleleje – Kommerciel udlejning af overskudskapacitet på Multihuset, Lunderskov
2017 | 2018 | |
Kommercielle formål: | | |
½ dags leje (4 timer) | 1.000,00 kr. | 1.000,00 kr. |
1 dags leje (morgen til aften) | 2.000,00 kr. | 2.000,00 kr. |
Biblioteket | | ||||||
Udover nedenstående takster udlejes mødelokaler på Biblioteket til kommercielle formål. | | ||||||
| 2017 | 2018 | | ||||
| | ||||||
| Overskridelse af lånetiden | | | | |||
| Voksne | | | | |||
| 1-7 dage | 20,00 kr. | 20,00 kr. | | |||
| 8-14 dage | 60,00 kr. | 60,00 kr. | | |||
| 15-30 dage | 120,00 kr. | 120,00 kr. | | |||
| 31–48 dage | 230,00 kr. | 230,00 kr. | | |||
| 49 dage - | Erstatningspris + 330,00 kr. | Erstatningspris + 330,00 kr. | | |||
| Børn | | | | |||
| 1-7 dage | 0 kr. | 0 kr. | | |||
| 8-14 dage | 20,00 kr. | 20,00 kr. | | |||
| 15-30 dage | 55,00 kr. | 55,00 kr. | | |||
| 31-48 dage | 120,00 kr. | 120,00 kr. | | |||
| 49 dage - | Erstatningspris + 220,00 kr. | Erstatningspris + 220,00 kr. | | |||
| Erstatninger for bortkommet og for ødelagt materiale der ikke kan repareres | | | | |||
| Man kan selv købe et nyt eksemplar og betale for klargøringen. Dette gælder dog ikke CD-rom/Playstation/Video/DVD/Wii, som er licensbelagt materiale | | |||||
| Bøger, noder, tegneserier, tidsskrift, mp3, CD’er (musik og tale) | Nypris + klargøring (50 kr.) | Nypris + klargøring (50 kr.) | | |||
| Bøger (flerbindsværker). Hvis enkeltbind ikke kan købes, erstattes hele værket med | Nypris + klargøring (50 kr.) | Nypris + | | |||
| Klargøring (50 kr.) | | |||||
| Lydbøger – hele bogen | Nypris + klargøring (50 kr.) | Nypris + klargøring (50 kr.) | | |||
| Lydbøger – enkelt cd/bånd | 125,00 kr. | 125,00 kr. | | |||
| Romankasser med indhold | 2.400,00 kr. | 2.400,00 kr. | | |||
| Romankasser – enkelt bog | 250,00 kr. | 250,00 kr. | | |||
| Emnekasser – med indhold | 1.850,00 kr. | 1.850,00 kr. | | |||
| Emnekasser – enkelt bog | 175,00 kr. | 175,00 kr. | | |||
| CD-rom/dvd-rom/playstation/Wii | Licensbelagt nypris + klargøring (50 kr.) | Licensbelagt nypris + klargøring (50 kr.) | | |||
| DVD-film | 500 kr. + klargøring (50 kr.) | 500 kr. + klargøring (50 kr.) | | |||
| Video | 250 kr. + klargøring (50 kr.) | 250 kr. + klargøring (50 kr.) | | |||
| Sammensat materialer (eks. sprogkurser, noder med dvd/cd/cd-rom m.v.) Hvis enkelt stk. Ikke kan købes, erstattes hele værket med | Nypris + klargøring (50 kr.) pr. stk. | Nypris + klargøring (50 kr.) pr. stk. | | |||
| Erstatning for ødelagte materialer, der kan repareres | | | | |||
| Reparation af bøger, noder, tegneserier, tidsskrifter | | | | |||
| Ombinding | 75,00 kr. | 75,00 kr. | | |||
| Plastning og anden reparation | 25,00 kr. | 25,00 kr. | | |||
| Reparation af andre materialer | | | | |||
| Mapper (lydbogsmapper) | 50,00 kr. | 50,00 kr. | | |||
| Poser (tidsskriftposer, musikposer, dvd/cd-rom poser m.v.) | 25,00 kr. | 25,00 kr. | | |||
| Hæfter (cover til musikcd’er, manualer m.m.) | 25,00 kr. | 25,00 kr. | | |||
| Kasser (roman og emnekasser) | 400,00 kr. | 400,00 kr. | | |||
| Priser for print, fax og kopi | | | | |||
| Der er på biblioteket adgang til fotokopimaskiner. | | |||||
| Kopier/print | 1,00 kr. | 1,00 kr. | | |||
| Telefax pr. side | 10,00 kr. | 10,00 kr. | | |||
Lokaleleje – Kommerciel udlejning af overskudskapacitet på Kolding Bibliotek.
| 2017 | 2017 | 2018 | 2018 |
| ||||
| Kommercielle arrangementer - pris pr. dag | Kommercielle arrangementer - pris pr. halv dag (4 timer) | Kommercielle arrangementer – pris pr. dag | Kommercielle arrangementer – pris pr. halv dag (4 timer) |
| | | | |
Sal 1 – store sal | 4.000,00 kr. | 2.000,00 kr. | 4.000,00 kr. | 2.000,00 kr. |
Sal 2 – lille sal | 2.000,00 kr. | 1.000.00 kr. | 2.000,00 kr. | 1.000.00 kr. |
Sal 1 + sal 2 | 6.000,00 kr. | 3.000,00 kr. | 6.000,00 kr. | 3.000,00 kr. |
Mødelokale 1 og 5 | 1.500,00 kr. | 1.000,00 kr. | 1.500,00 kr. | 1.000,00 kr. |
Mødelokale 2,3 og 4 | 500,00 kr. | 500,00 kr. | 500,00 kr. | 500,00 kr. |
By- og Udviklingsforvaltningen oplyser videre, at alle takster skal godkendes i Byrådet.
I By- og Udviklingsforvaltningens regi gennemføres en lang række aktiviteter, hvor der opkræves entre. Det drejer sig bl.a. om arrangementer på Godset, Biblioteket, Musikskolen, Nicolai m.v.
Det foreslås, at Byrådet delegerer kompetencen til at fastsætte billetpriserne for disse enkeltstående arrangementer til By- og Udviklingsforvaltningen.
Sagsnr.: 17/6916
Resumé
Bevillingskontrol pr. 30. juni 2017 for Kulturudvalgets politikområder.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet for alle områder.
Forslag
at bevillingskontrollen pr. 30. juni 2017 sendes til Byrådets tiltrædelse.
Sagsfremstilling
Der gennemføres bevillingskontrol pr. 30. juni 2017.
Bevillingskontrollen skal indeholde budgetmæssige tilpasninger og skal være udgiftsneutral i forhold til forbrug af likvide aktiver.
Kulturpolitik, drift
(beløb i 1.000 kr.) | 2017 | Note |
0,3%-reduktion på serviceudgifter vedr. P/L 2017 | -301 | 1 |
Note 1: 0,3%-reduktion på serviceudgifter vedr. mindre pris- og lønudvikling i 2017 end forventet ved budgetlægningen.
Kulturpolitik, (I hele 1.000 kr.) | |
Korrigeret budget 2017 | 99.095 kr. |
Andel af reduceret PL-fremskrivning | -301 kr. |
Øvrige korrektioner* | 0 kr. |
I alt | 98.794 kr. |
Forventet regnskab 2017 | 98.394 kr. |
Forventet overskud (+) / underskud (-) | 400 kr. |
* Andel af lov- og cirkulæreprogram, overførsler mellem bevillinger m.v. |
Det forventede overskud vil kunne henføres til tidsmæssig forskydninger i udbetalinger fra fordeling af kulturpuljen ultimo 2017, samt de forventede afvigelser der erfaringsmæssigt er på institutionerne under kulturpolitikken.
Centralforvaltningens bemærkninger
Beslutning Kulturudvalget den 15-08-2017
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsnr.: 17/3065
Resumé
Bevillingsstatus pr. 30. juni 2017 for kulturpolitik sendes til orientering.
Der forventes på nuværende tidspunkt et regnskab for kulturpolitik, der er 400.000 kr. mindre end det korrigerede budget.
Sagen behandles i
Forslag
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
For kulturpolitik er der pr. 30. juni 2017 en forbrugsprocent vedrørende serviceudgifter med overførselsadgang 62,33%, svarende til det forventede.
Der forventes på nuværende tidspunkt et regnskab for kulturpolitik, der er 400.000 kr. mindre end det korrigerede budget. Det nøjagtige beløb vil blive søgt overført til 2018 i forbindelse med behandlingen af regnskab 2017 og er reserveret til projekter samt eventuelle uforudsete udgifter under kulturpolitik, som ikke når at blive udført i 2017. Der er først muligt at opgøre det nøjagtige overførselsbeløb ultimo 2017 for kulturpolitik.
For kulturpolitik kan budgetrealiseringen pr. 30. juni 2017 vedrørende serviceudgifter med overførselsadgang opstilles således:
Tekst | Opr. Budget | Korr. Budget | Forbrug pr 30.06.17 | Forbrugs-procent | Note |
Puljer | 2.937.000 | 3.088.000 | 2.384.655 | 77,22% | 1 |
Kulturinstitutioner | 61.758.000 | 61.339.000 | 30.467.645 | 49,67% | 2 |
Tilskud | | | | | |
Museer | 18.355.000 | 18.613.000 | 18.770.222 | 100,84% | 3 |
Teatre | 7.065.000 | 7.065.000 | 4.544.354 | 64,32% | 4 |
Øvrige kulturtilskud | 4.881.000 | 4.785.000 | 3.936.160 | 82,26% | 5 |
Fælles puljer | - | 30.000 | - | 0,00% | 6 |
Fælles Kultur | 3.428.000 | 4.345.000 | 1.767.544 | 40,68% | 7 |
I alt | 98.424.000 | 99.265.000 | 61.870.580 | 62,33% |
Noter:
- Kulturpuljen
Afsat | 1.096.000 kr. |
Overført fra 2016 | 187.000 kr. |
Heraf disponeret pr. 7. juli 2017 | 928.510 kr. |
Der er disponeret til bl.a. | 354.490 kr. |
Arrangementer udbetalt pr. 30. juni 2017 | 795.533 kr. |
Yderligere disponeret | 132.977 kr. |
- Biblioteket har betalt hotline og teknikerservice m.m. for hele 2017 samt husleje for hele 2017.
Musikskolen har modtaget elevindbetalinger for de første 5 måneder samt statstilskud for 2. kvartaler. MGK har modtaget statstilskud for 2. kvartaler.
Regionalt Spillested har modtaget tilskud fra Kulturstyrelsen for 2 kvartaler.
- Koldinghus og Trapholt har fået udbetalt driftstilskud for hele 2017 samt Genforenings- og Græsemuseet og Fonden Harte Værket har fået udbetalt tilskud.
- Mungo Park har fået udbetalt tilskud for 1. halv år 2017, der er modtaget statstilskud for 1. halvår 2017. Kolding Teater har fået tilskud for 2017 udbetalt.
- Udbetaling af tilskud til bl.a. enkelte lokalhistoriske arkiver, Geografisk Have og Danmarkssamfundet m.m.
- Fælles pulje som styres centralt fra.
- Der er udbetalt til skole- og kulturpulje. Søsterhuset er der betalt husleje for 1. halvår.
Bilag
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
Den konstituerede by-og udviklingsdirektør foreslår,
at Kulturudvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Resumé
Økonomiudvalget har på mødet den 19. juni 2017 besluttet, at de stående udvalg i perioden fra den 1. august 2017 og frem til kommunalvalget på udvalgsmøderne beslutter, hvad der skal kommunikeres.
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår,
at udvalget drøfter og beslutter, hvilke sager, der kommunikeres med bistand fra forvaltningen.
Sagsfremstilling
Økonomiudvalget behandlede den 19. juni 2017 en sag vedr. ”Rammer for politisk betjening - valg 2017. (sag nr. 11).
Af sagen fremgår følgende:
Det gælder generelt, at den støtte, forvaltningen kan yde politikerne i form af både oplysninger, bistand, udgiftsgodtgørelse og støtte, skal være nært knyttet til det kommunale hverv. Der kan således ikke fra kommunens side ydes bistand, godtgørelse eller støtte til f.eks. private eller partipolitiske aktiviteter.
Der er vedhæftet et forslag til rammer for politisk betjening i forbindelse med kommunalvalget 2017. Følgende fremgår heraf:
”Kommunikation:
I perioden fra den 1. august 2017 og frem til kommunalvalget er det udvalgene, der på udvalgsmøderne beslutter, hvad der skal kommunikeres.
I perioden fra den 21. oktober 2017, og indtil der er indgået en konstitueringsaftale, kommunikeres ikke fra kommunen med politiske citater og deltagelse. Dette gælder for hele kommunen og for alle kommunikationsprodukter som pressemeddelelser, indlæg, foto/video og øvrig kommunikationsassistance etc. Der vil naturligvis blive kommunikeret om den daglige drift i det omfang, det er nødvendigt. Her vil administrationen/forvaltningerne stå som afsendere.
Taleoplæg:
Der udarbejdes på sædvanlig vis taleoplæg til de byrådsmedlemmer, der har behov for dette til varetagelsen af deres kommunale hverv. Det betyder, at borgmesteren/stedfortræderen for borgmesteren betjenes af kommunikationsafdelingen, mens udvalgsformænd betjenes af fagforvaltningerne.
Foto og logo:
Kommunens fotos må anvendes af kandidater, hvis kommunen har gjort dem offentligt tilgængelige på kommunens hjemmeside eller sociale medier, og hvis kommunen ikke herved pålægges en udgift. Kandidater må ikke anvende kommunens logo i deres eget valgmateriale, f.eks. valgplakater og valgfoldere.
Spørgetid
I henhold til punkt 7 i Reglement for skriftlig spørgetidsordning (vedtaget i Byrådet den 10. december 2007) bortfalder spørgetiden i en periode af 4 måneder forud for kommunalvalget.
Afholdelse af informationsmøder for kandidater
Der afholdes den 19. juni 2017 på KUC en informationsaften for potentielle kandidater til kommunalvalget. Der gives en introduktion til kommunens arbejde, opgaver og vilkår.
Der er desuden mulighed for at afholde individuelle informationsmøder for et partis potentielle kandidater i de enkelte forvaltninger.
Uddeling af valgmateriale på kommunens institutioner
Der må ikke uddeles valgmateriale eller valgrelaterede effekter (f.eks. balloner, rundstykker og slik) i kommunens bygninger og ved indgangene til kommunens enheder. Valgplakater ophænges i overensstemmelse med reglerne herom i lov om offentlige veje og lov om private fællesveje (link til loven: https://www.retsinformation.dk/eli/ft/201013L00120)”
Økonomiudvalget godkendte rammerne for den politiske betjening – dog med en bemærkning om, at der under afsnittet kommunikation ikke ønskes den nævnte skærpelse fra den 21. oktober 2017.
Der er således lagt op til, at udvalgene i perioden fra den 1. august 2017 og frem til kommunalvalget på udvalgsmøderne beslutter, hvilke sager der kommunikeres med bistand fra forvaltningen.
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
Den konstituerede by-og udviklingsdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag