Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
27-01-2014 19:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Byrådet |
Sted: |
Byrådssalen |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 14/746
Resumé
Forslag til forretningsorden for Byrådet.
Sagen behandles i
Byrådet.
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår, at udkast til forretningsorden for Byrådet godkendes.
Sagsfremstilling
Byrådet vedtager selv sin forretningsorden, jf. lov om kommunernes styrelse § 2, stk. 4.
Forretningsordenen indeholder først og fremmest de processuelle regler om Byrådets virksomhed: indkaldelse til møder, varetagelse af dagsorden, afstemninger m.v.
Udkast til forretningsordenen svarer i vid udstrækning til den nugældende forretningsorden, idet der i udkastet er sket en ajourføring i forhold til lovændringer af lov om kommunernes styrelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 14/782
Resumé
Der foreslås ændringer af ”Regulativ for vederlæggelse af byrådsmedlemmer og diæter m.v. til ikke- byrådsmedlemmer” (Diætregulativet). Ændringerne er dels en ajourføring af Diætregulativet i forhold til gældende lovgivning og styrelsesvedtægt, og dels en ændring af udvalgsvederlagssatserne for den nye byrådsperiode.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
at de under sagsfremstillingen foreslåede ændringer af Diætregulativet vedtages.
Sagsfremstilling
Det foreslås, at der sker en ajourføring af Diætregulativet, så det afspejler og henviser til gældende lovgivning og styrelsesvedtægt for Kolding Kommune.
Herunder foreslås følgende bestemmelse om ophør af vederlæggelse for byrådsmedlemmer indsat som nyt punkt 7:
”7. Ophør
Vederlæggelse ophører med udgangen af den måned, hvor den pågældende fratræder det enkelte hverv eller i en uafbrudt periode på 3 måneder ikke har varetaget dette.
Ved fravær pga. helbredstilstand, graviditet op adoption, hvor stedfortræder af denne grund er indkaldt efter § 15, stk. 2, i lov om kommunernes styrelse, er der dog ret til vederlag i indtil 9 måneder.”
Herudover foreslås bestemmelserne i Diætregulativets punkt 1.6.3. ”Anden støtte” ajourført således, at det bl.a. fremgår at byrådsmedlemmerne får stillet IPads med tastatur til rådighed.
Diætregulativets punkt 1.6.3. ”Anden støtte” ændres til følgende:
”Byrådsmedlemmerne får abonnement på ét dagblad, tidsskriftet Danske Kommuner samt fagtidsskrifter efter nærmere protokolleret beslutning i de respektive udvalg.
Der stilles mobiltelefon, bærbar pc med opkobling til Kommunens administrative systemer, printer samt IPad med tastatur til rådighed for Byrådets medlemmer til brug for varetagelse af hvervet som byrådsmedlem.
Ved udtræden af Byrådet værdiansættes installationerne, hvorefter der gives det udtrædende medlem mulighed for at erhverve installationerne til den fastsatte pris. ”
Endvidere foreslås Diætregulativets punkt 6. ”Udvalgsvederlag” ændret således, at det fremgår, at udvalgsvederlaget er på 2,92 pct. af borgmesterens vederlag. Hermed er den maksimale ramme for udbetaling af vederlæggelse til byrådsmedlemmer på 330 pct. af borgmesterens vederlag fordelt.
Diætregulativets punkt 6 ”Udvalgsvederlag” ændres til:
”Der ydes udvalgsvederlag til medlemmer af Økonomiudvalget, de stående udvalg og Børn og unge-udvalget.
Udvalgsvederlaget til medlemmer beregnes på baggrund af en procentdel af borgmesterens vederlag og fordeles ligeligt pr. medlem. Hvert medlem ydes pt. et vederlag på 2,92 pct. af borgmesterens vederlag.
Udvalgsformændene og udvalgsnæstformændene modtager ikke udvalgsvederlag, men modtager vederlæggelse for formandshvervet og næstformandshvervet i henhold til styrelsesvedtægtens bestemmelser.
Udvalgsvederlaget betales månedsvis forud.”
Ændringerne foreslås at træde i kraft 1. januar 2014.
Det nugældende Diætregulativ: http://www.kolding.dk/politik/styrelsesplan/diaetregulativ
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Sagsnr.: 14/876
Resumé
Summen af de årlige vederlag, som kan ydes som udvalgsvederlag og udvalgsformandsvederlag til byrådsmedlemmer, afhænger af indbyggertallet i Kommunen. Da indbyggertallet i Kolding Kommune har rundet 90.000, vil det være muligt at hæve vederlagene fra 1. januar 2015. Dette er under forudsætning af, at indbyggertallet pr. 1. juli 2014 opgjort af Danmarks Statistik er over 90.000.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår, under forudsætning af, at indbyggertallet i Kolding kommune pr. 1. juli 2014 opgjort af Danmarks Statistik er over 90.000,
at § 26 i Styrelsesvedtægt for Kolding Kommune ændres pr. 1. januar 2015, således at formændene for de stående udvalg og formanden for Børn og unge-udvalget vederlægges med 14,25 pct. af borgmesterens løn årligt og næstformændene i de stående udvalg og Økonomiudvalget vederlægges med 4,75 pct. af borgmesterens løn årligt.
at punkt 6 i Diætregulativet ændres pr. 1. januar 2015, således at udvalgsvederlaget udgør 3,27 pct. af borgmesterens løn årligt.
Sagsfremstilling
Der ydes udvalgsvederlag til medlemmer af Byrådet for medlemskab af Økonomiudvalget, de stående udvalg og Børn og unge-udvalget. Der ydes endvidere vederlag til formænd og næstformænd for de stående udvalg, samt til formanden for Børn og unge-udvalget og til næstformanden for Økonomiudvalget.
Det fremgår af § 7 i vederlagsbekendtgørelsen, at summen af de vederlag, som kan fordeles til byrådsmedlemmer for deres arbejde i udvalg, er afhængig af indbyggertallet i kommunen. I kommuner, hvor der er mellem 80.001-90.000 indbyggere, kan 330 pct. af borgmesterens løn fordeles, mens der i kommuner, hvor der er over 90.000 indbyggere, kan fordeles 370 pct. af borgmesterens løn.
Kommunens indbyggertal efter bestemmelsen, er indbyggertallet pr. 1. juli i det foregående år i henhold til den af Danmarks Statistik offentliggjorte opgørelse over befolkningen i de enkelte kommuner.
Beslutning om anvendelse af puljen til vederlag og fordelingen skal foretages for og med virkning for mindst ét regnskabsår ad gangen, medmindre der foretages ændringer i udvalgsstrukturen.
Kolding Kommune rundede i oktober 2013 90.000 indbyggere. Såfremt indbyggertallet den 1. juli 2014 i henhold til opgørelse fra Danmarks Statistik fortsat er over 90.000, vil det være muligt fra 1. januar 2015 at fordele 370 pct. af borgmesterens løn til udvalgsvederlag og udvalgsformandsvederlag.
Med den samme procentvise fordeling som i dag af vederlag til de omhandlede formænd, næstformænd og udvalgsmedlemmer vil fordelingen af de 370 pct. af borgmesterens vederlag se således ud:
Formænd for de stående udvalg og formanden for Børn og unge-udvalget: 14,25 pct. af borgmesterens løn årligt.
Næstformænd for de stående udvalg og økonomiudvalget: 4,75 pct. af borgmesterens løn årligt.
Udvalgsmedlemmer i de stående udvalg, økonomiudvalget og det at Byrådet valgte medlem af Børn- og ungeudvalget: 3,27 pct. af borgmesterens løn årligt.
Udvalgsformandsvederlagene er fastsat i Styrelsesvedtægt for Kolding Kommune og udvalgsvederlagene er fastsat i Diætregulativet.
Ændringer til styrelsesvedtægten skal undergives 2 behandlinger i Byrådet med mindst 6 dages mellemrum.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt med henblik på overgang til 2. behandling.
Sagsnr.: 14/536
Resumé
Der vurderes at være behov for en tæt og udviklende dialog med Kommunens mest fremtrædende aktører indenfor bæredygtighed med særlig fokus på natur og klima. Derfor foreslås det at nedsætte af Kolding Bæredygtighedsråd.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Det foreslås,
at Kolding Bæredygtighedsråd nedsættes med følgende sammensætning:
by- og udviklingsdirektøren (eller en udpeget repræsentant fra By- og Udviklingsforvaltningen)
samt 1 repræsentant fra følgende eksterne organisationer/ parter:
Kolding Herreds Landbrugsforening, Netværksgruppen
Naturstyrelsen Trekantområdet
TRE-FOR Vand
TRE-FOR Energi
Vandrådet (de private vandforsyninger)
Friluftsrådet
Danmarks Naturfredningsforening
Skovdyrkerforeningen
Danmarks Jægerforbund
Dansk Ornitologisk Forening
Danmarks Sportsfiskerforbund
Kolding Økologiske Råd
Grøn Hverdag
Kolding Spildevand
Dansk Industri – Trekantområdet
Lean Energy Cluster
Sagsfremstilling
Kolding Bæredygtighedsråd er en udvidelse af Kolding Grønne Råd, som eksisterede i forrige valgperiode. Rådet nedsættes som et § 17, stk. 4 udvalg, der med den primære fokus på planlægning, klima/energi, miljø og natur også tænker bredere bæredygtighed som bevægelse/sundhed og økonomisk/social ansvarlighed. Rådets formål er at være et idéskabende, idékvalificerende og rådgivende forum indenfor bæredygtighed, således at rådet på et tidligt tidspunkt inddrages aktivt i udviklingsprojekter i forbindelse med planer, projekter og øvrige tiltag indenfor området.
Rådet skal have fokus på, hvordan der skabes mere og bedre natur og oplevelsesmuligheder, hvordan Kolding Kommune kan nedbringe CO2 udledningen og fremme omstillingen til grøn energi og i øvrigt opfylde sine klima- og miljømål, og i lige så høj grad have fokus på en grøn og bæredygtig udvikling i Kolding Kommune. Ikke mindst erhvervsudvikling indenfor det grønne område, herunder også de turismerelaterede erhverv. Rådet skal være med til at skabe en balance mellem udvikling, beskyttelse og benyttelse.
Rådet mødes tre gange årligt – herunder en gang med Miljøudvalget.
By- og udviklingsdirektøren (eller den udpegede repræsentant fra By- og Udviklingsforvaltningen) varetager opgaven som formand for Kolding Bæredygtighedsråd.
Valgperiode: 1. januar 2014 til 31. december 2017.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Sagsnr.: 12/19177
Resumé
Forslag fremsendes til nedsættelse af et Eliteidrætsråd.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at Byrådet nedsætter et Eliteidrætsråd som et §17, stk. 4 udvalg med fremsendte udkast til vedtægter,
at Byrådet udpeger to repræsentanter fra Byrådet til at indgå i Eliteidrætsrådet, herunder formanden for Fritids- og Idrætsudvalget jf. udkast til vedtægter.
Sagsfremstilling
Børne- og uddannelsesdirektøren oplyser, at der som led i Kolding Kommunes samarbejdsaftale med Team Danmark er anført, at Kolding Kommune har et Eliteidrætsråd. Eliteidrætsrådet skal varetage arbejdet med at sikre de bedst mulige rammer for eliteidrætten ud fra det fremsendte udkast til vedtægter. Det vurderes, at de relevante samarbejdspartnere, der bør indgå i Eliteidrætsrådet, vil være repræsentanter fra Byrådet, idrætsskolerne, Kolding Idrætsråd, eliteidrætsforeninger, ungdomsuddannelserne og erhvervslivet.
Følgende repræsentanter foreslås:
Kolding Byråd
- 2 repræsentanter herunder formanden for Fritids- og Idrætsudvalget, jf. fremsendte udkast til vedtægter er født formand for Eliteidrætsrådet
Kolding Idrætsråd
- Alice Nissen
Eliteidrætsforeninger
- Thomas Christensen, KIF Håndbold
- Kim Kjærhus, KoldingQ
- Carsten Jakobsen, Kolding Badminton Klub
De almene gymnasier
- Lene Hauge, Munkensdam Gymnasium
Erhvervsskolerne
- Jesper Kjølhede, IBC
Idrætsskolerne
- Niels Erik Danielsen
Erhvervslivet
- Morten Strøh, The Mokka Cafe
- Arne Hougaard, Bjert Invest
- Flemming Paasch, Easyfood
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 15-01-2014
Tanya Buchreitz Jensen jf. udkast til vedtægt og Jesper Elkjær indstilles udpeget til Eliteidrætsrådet.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 14/162
Resumé
Nedsættelse af et rådgivnings- og koordinationsudvalg benævnt Kolding Uddannelsesråd i medfør af § 17, stk. 4, i lov om kommunernes styrelse.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Børne og uddannelsesdirektøren foreslår, at Kolding Uddannelsesråd nedsættes med følgende sammensætning:
Formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget som født formand,
2 medlemmer udpeget af og blandt Byrådets medlemmer,
1 medlem fra hver uddannelsesinstitution i Kolding – p.t.
Syddansk Universitet, Kolding
International Business College (IBC)
UC-Syddanmark
Hansenberg
Kolding Gymnasium, HF-kursus og IB-World School
Munkensdam Gymnasium
Kolding HF og VUC
Designskolen Kolding
Erhvervsakademi Kolding
Sprogskolen Kolding
Endvidere 1 medlem fra hhv.
Studenterhuset
Business Kolding
2 medlemmer udpeget af og blandt Byrådets medlemmer,
1 medlem fra hver uddannelsesinstitution i Kolding – p.t.
Syddansk Universitet, Kolding
International Business College (IBC)
UC-Syddanmark
Hansenberg
Kolding Gymnasium, HF-kursus og IB-World School
Munkensdam Gymnasium
Kolding HF og VUC
Designskolen Kolding
Erhvervsakademi Kolding
Sprogskolen Kolding
Endvidere 1 medlem fra hhv.
Studenterhuset
Business Kolding
Sagsfremstilling
Kolding Uddannelsesråd skal blandt andet tjene som høringsorgan for Kolding Kommune i alle sager vedrørende planlægning af og kommunal bistand til uddannelsesinstitutioners etablering, drift og udvikling i Kolding Kommune.
Rådet skal samtidig tjene som koordinerende forum for uddannelsesrelevante fællesemner herunder gensidig lokalebistand og andre gensidige bistandsprojekter.
Procedureregler og valgperiode
Valget foretages som et forholdstalsvalg jf. § 25, stk. 1, i lov om kommunernes styrelse.
Valgperiode: 1. januar 2014 – 31. december 2017.
Rådet skal samtidig tjene som koordinerende forum for uddannelsesrelevante fællesemner herunder gensidig lokalebistand og andre gensidige bistandsprojekter.
Procedureregler og valgperiode
Valget foretages som et forholdstalsvalg jf. § 25, stk. 1, i lov om kommunernes styrelse.
Valgperiode: 1. januar 2014 – 31. december 2017.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt, idet Oluf Lykke Nielsen og Mette Balsby blev udpeget.
Sagsnr.: 13/23118
Resumé
Rektor Momme Mailund anmoder om, at hhv. Børne- og Uddannelsesudvalget og Byrådet udpeger hver 1 medlem til bestyrelsen for Kolding Gymnasium, HF-kursus og IB-World School pr. 1. maj 2014.
Sagen behandles i
Børne- og Uddannelsesudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at Børne- og Uddannelsesudvalget indstiller udpegning af byrådsmedlem til Byrådet, og
at der sker genudpegning af skoleleder Peder Christensen-Dalsgaard, Kolding Realskole.
at Børne- og Uddannelsesudvalget indstiller udpegning af byrådsmedlem til Byrådet, og
at der sker genudpegning af skoleleder Peder Christensen-Dalsgaard, Kolding Realskole.
Sagsfremstilling
Det fremgår af vedtægterne for Kolding Gymnasium, HF-kursus og IB-World, at bestyrelsen sammensættes af bl.a. 5 udefrakommende medlemmer, hvoraf
1 medlem udpeges af kommunalbestyrelserne i regionen i forening.
1 medlem udpeges af kommunalbestyrelserne i regionen i forening.
Gymnasiet oplyser i anmodningen, at af hensyn til ligestillingspolitikken ser bestyrelsen gerne, at der udpeges en kvinde til Kolding Gymnasiums bestyrelse.
Endvidere fremgår det af vedtægterne, at
1 medlem skal have baggrund i og kendskab til de lokale grundskoler (private og offentlige) og udpeges af Uddannelsesudvalget i Kolding Kommune.
Gymnasiet oplyser i anmodningen, at skolen har et ønske om, at Uddannelsesudvalget udpeger en person med erfaring omkring selvejende institutioner. Gymnasiet har i den forgangne bestyrelsesperiode haft et yderst positivt samarbejde med skoleleder Peder Christensen-Dalsgaard, Kolding Realskole, som har udtrykt ønske om at fortsætte i bestyrelsen. Bestyrelsen ser derfor meget gerne, at Peder Christensen-Dalsgaard fortsætter i bestyrelsen.
Endvidere fremgår det af vedtægterne, at
1 medlem skal have baggrund i og kendskab til de lokale grundskoler (private og offentlige) og udpeges af Uddannelsesudvalget i Kolding Kommune.
Gymnasiet oplyser i anmodningen, at skolen har et ønske om, at Uddannelsesudvalget udpeger en person med erfaring omkring selvejende institutioner. Gymnasiet har i den forgangne bestyrelsesperiode haft et yderst positivt samarbejde med skoleleder Peder Christensen-Dalsgaard, Kolding Realskole, som har udtrykt ønske om at fortsætte i bestyrelsen. Bestyrelsen ser derfor meget gerne, at Peder Christensen-Dalsgaard fortsætter i bestyrelsen.
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget den 13-01-2014
Mette Balsby indstilles udpeget til bestyrelsen.
Peder Christensen-Dalsgaard genudpeges til bestyrelsen.
Peder Christensen-Dalsgaard genudpeges til bestyrelsen.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Sagsnr.: 13/23116
Resumé
Rektor Lene Hauge anmoder om, at Byrådet udpeger 1 medlem til bestyrelsen for Munkensdam Gymnasium.
Sagen behandles i
Børne- og Uddannelsesudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at Børne- og Uddannelsesudvalget indstiller udpegning af medlem til Byrådet.
at Børne- og Uddannelsesudvalget indstiller udpegning af medlem til Byrådet.
Sagsfremstilling
I henhold til vedtægterne for Munkensdam Gymnasium, sammensættes bestyrelsen af bl.a. 5 udefra kommende medlemmer, hvoraf 1 medlem udpeges af kommunalbestyrelserne i regionen i forening.
Følgende fremgår endvidere af anmodningen: ”Byrådet i Kolding skal nu udpege en politiker til Munkensdams bestyrelse. Det ville være en gevinst, hvis det kunne blive en, der sidder i jeres Uddannelsesudvalg – fx formanden Chr. Haugk.
Vi vil gerne have en politiker, der brænder for det almene gymnasium, så vedkommende kan være en god ambassadør for Munkensdam og STX.”
Følgende fremgår endvidere af anmodningen: ”Byrådet i Kolding skal nu udpege en politiker til Munkensdams bestyrelse. Det ville være en gevinst, hvis det kunne blive en, der sidder i jeres Uddannelsesudvalg – fx formanden Chr. Haugk.
Vi vil gerne have en politiker, der brænder for det almene gymnasium, så vedkommende kan være en god ambassadør for Munkensdam og STX.”
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget den 13-01-2014
Christian Haugk indstilles udpeget til bestyrelsen.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Sagsnr.: 13/23514
Resumé
Udpegning af 3 medlemmer jf. vedtægt for Slotssøbadets Udviklingsfond.
Der udpeges endvidere personlige suppleanter for de enkelte medlemmer.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Det foreslås, at Fritids- og Idrætsudvalget på mødet træffer afgørelse om indstilling af 3 bestyrelsesmedlemmer samt personlige suppleanter for disse til Slotssøbadets Udviklingsfond.
Sagsfremstilling
I henhold til vedtægt for Slotssøbadets Udviklingsfond § 9 består fonden af 7 medlemmer, heraf udpeger Kolding Byråd 3 medlemmer efter indstilling fra Fritids- og Idrætsudvalget.
De øvrige medlemmer udpeges henholdsvis af Kolding Idrætsråd, Kolding Svømmeklub, Turistforeningens bestyrelse samt Slotssøbadets personale.
Bestyrelsesmedlemmerne og suppleanterne vælges for en 3-årig periode, dog således at der pr. 31. december 2015 afgår 1 medlem udpeget af Byrådet og pr. 31. december 2016 afgår 2 medlemmer udpeget af Byrådet.
Genudpegning sker af samme gruppe jf. § 13, stk. 6, i Byrådets forretningsorden.
Jf. vedtægtens § 9 afgør bestyrelsen selv, hvem af medlemmerne der afgår efter hhv. 2. og 3. år.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 15-01-2014
Yrsa Mastrup med personlig suppleant Eea Haldan Vestergaard, Hanne Dam med personlig suppleant Annie Terp Thomsen og Jesper Elkjær med personlig suppleant Oluf Lykke Nielsen indstilles udpeget til bestyrelsen.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Sagsnr.: 14/819
Resumé
Udpegning af kontaktperson til bestyrelser for selvejende institutioner.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Det foreslås, at der udpeges en kontaktperson til bestyrelserne for følgende institutioner:
Vranderup Østergaard, Fonden,
Børnehaven ”Troldebo”,
Kolding Menighedsbørnehave,
Sdr. Bjert Menighedsbørnehave,
Bjert-Hallen, forretningsudvalget,
Bramdrupdam Hallerne,
Fynslund-Hallen, repræsentantskab og bestyrelse,
KFUM-Hallen, repræsentantskabet,
KFUM-Hallen, bestyrelsen,
Lunderskov-Hallen, repræsentantskabet,
Arena Syd, Vamdrup,
Mindefonden, Vamdrup,
Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum,
Forsamlingshuset ”Dannevirke”, Sdr. Stenderup,
Vonsild Forsamlingshus
Genforenings- og Grænsemuseums Fonden,
Kolding Musikskole,
Kolding Kunstforening,
kvarterhuset i Sydvest Kvarteret,
Fonden til bevarelse af Aller Mølledam,
Behandlingshjemmet Landerupgård og
Studenterhuset The missing link
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse med den tilføjelse, at det er det pågældende stående udvalg, som den enkelte bestyrelse ressortmæssigt hører under, som konkret forestår udpegning af kontaktpersonerne til bestyrelserne.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Sagsnr.: 13/23412
Resumé
Udpegning af en kontaktperson til bestyrelsen for Den Selvejende Institution Plejehjemmet ”Elim” – Vamdrup.
Byrådet udpeger kontaktpersonen efter indstilling fra Seniorudvalget.
Sagen behandles i
Seniorudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Den konstituerede seniordirektør forslår,
at Seniorudvalget indstiller den kontaktperson, der ønskes til bestyrelsen for Den Selvejende Institution Plejehjemmet Elim, Vamdrup.
Beslutning Seniorudvalget den 08-01-2014
Birgitte Kragh Thomsen indstilles som kontaktperson.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Sagsnr.: 13/18177
Resumé
By- og Udviklingsforvaltningen fremsender udkast til ændringer i reglerne for udpegning af medlemmer til Fritidsrådet med virkning fra 1. januar 2014.
Sagen behandles i
Kultur- og Fritidsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udkast til ændringer i reglerne for udpegning af medlemmer til Fritidsrådet med virkning fra 1. januar 2014 fremsendes til Byrådets godkendelse.
Sagsfremstilling
I forbindelse med udpegningen af medlemmer til Fritidsrådet for perioden 2014 - 2017 har der den 21. november 2013 været indkaldt til udpegningsmøde for handicapforeninger, musiske foreninger, kulturelle foreninger og øvrige foreninger godkendt under Folkeoplysningsloven. På udpegningsmødet blev der på grund af manglende fremmøde ikke udpeget medlemmer fra musiske foreninger, kulturelle foreninger og øvrige foreninger.
I tidligere valgperioder har det også vist sig vanskeligt at udpege de nødvendige medlemmer fra de nævnte områder, hvorfor det foreslås, at vedtægten ændres, så der fra 1. januar 2014 udpeges følgende 8 medlemmer til Fritidsrådet,
2 medlemmer udpeget af Byrådet blandt Byrådets medlemmer,
2 medlemmer udpeget af Folkeoplysningssamrådet i Kolding,
2 medlemmer udpeget af Kolding Idrætsråd,
1 medlem udpeget af Spejdersammenslutningen i Kolding,
2 medlemmer udpeget af Folkeoplysningssamrådet i Kolding,
2 medlemmer udpeget af Kolding Idrætsråd,
1 medlem udpeget af Spejdersammenslutningen i Kolding,
1 medlem udpeget af lokale handicapforeninger, musiske foreninger, kulturelle foreninger og øvrige foreninger.
Fritidsrådet har på møde den 26. november 2013 tilkendegivet, at man er enig i de foreslåede ændringer i sammensætningen af Fritidsrådet fra 1. januar 2014.
Beslutning Kultur- og Fritidsudvalget den 11-12-2013
Marwan Zobi stillede følgende ændringsforslag, at Kolding Kommunes Fritidsråd udvides med en repræsentant for Integrationsrådet.
Forslaget blev forkastet med 8 stemmer mod 1. For forslaget stemte Marwan Zobi.
Et flertal (Kultur- og Fritidsudvalget med undtagelse af Marwan Zobi) indstiller By- og udviklingsdirektørens forslag til godkendelse.
Et mindretal (Marwan Zobi) kan ikke godkende indstillingen.
Beslutning Økonomiudvalget den 06-01-2014
Kultur- og Fritidsudvalgets flertalsindstilling indstilles til godkendelse, idet Fritidsafdelingen pålægges at sikre information til øvrige foreninger, herunder musiske og kulturelle foreninger om vilkårene for godkendelse under folkeoplysningsloven.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 13/18177
Resumé
By- og Udviklingsforvaltningen fremsender udkast til ændringer i vedtægt for Kolding Kommunes Fritidsråd med virkning fra 1. januar 2014.
Sagen behandles i
Kultur- og Fritidsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udkast til ændringer i vedtægt for Kolding Kommunes Fritidsråd med virkning fra 1. januar 2014 fremsendes til Byrådets godkendelse.
Sagsfremstilling
I henhold til gældende vedtægt for Kolding Kommunes Fritidsråd skal der udpeges følgende 11 medlemmer til Fritidsrådet,
2 medlemmer udpeget af Byrådet blandt medlemmerne i Kultur- og Fritidsudvalget,
2 medlemmer udpeget af Folkeoplysningssamrådet i Kolding,
2 medlemmer udpeget af Kolding Idrætsråd,
1 medlem udpeget af Spejdersammenslutningen i Kolding,
1 medlem udpeget af lokale handicapforeninger,
2 medlemmer udpeget af Folkeoplysningssamrådet i Kolding,
2 medlemmer udpeget af Kolding Idrætsråd,
1 medlem udpeget af Spejdersammenslutningen i Kolding,
1 medlem udpeget af lokale handicapforeninger,
1 medlem udpeget af musiske foreninger,
1 medlem udpeget af kulturelle foreninger,
1 medlem udpeget af øvrige foreninger, der ikke er omfattet af de forannævnte.
I forbindelse med udpegningen af medlemmer til Fritidsrådet for perioden 2014 - 2017 har der den 21. november 2013 været indkaldt til udpegningsmøde for handicapforeninger, musiske foreninger, kulturelle foreninger og øvrige foreninger godkendt under Folkeoplysningsloven. På udpegningsmødet blev der på grund af manglende fremmøde ikke udpeget medlemmer fra musiske foreninger, kulturelle foreninger og øvrige foreninger.
I tidligere valgperioder har det også vist sig vanskeligt at udpege de nødvendige medlemmer fra de nævnte områder, hvorfor det foreslås, at vedtægten ændres, så der fra 1. januar 2014 udpeges følgende medlemmer til Fritidsrådet,
2 medlemmer udpeget af Byrådet blandt Byrådets medlemmer,
2 medlemmer udpeget af Folkeoplysningssamrådet i Kolding,
2 medlemmer udpeget af Kolding Idrætsråd,
1 medlem udpeget af Spejdersammenslutningen i Kolding,
2 medlemmer udpeget af Folkeoplysningssamrådet i Kolding,
2 medlemmer udpeget af Kolding Idrætsråd,
1 medlem udpeget af Spejdersammenslutningen i Kolding,
1 medlem udpeget af lokale handicapforeninger, musiske foreninger, kulturelle foreninger og øvrige foreninger.
Fritidsrådet har på møde den 26. november 2013 tilkendegivet, at man er enig i de foreslåede ændringer i sammensætningen af Fritidsrådet fra 1. januar 2014.
Beslutning Kultur- og Fritidsudvalget den 11-12-2013
Marwan Zobi stillede følgende ændringsforslag, at Kolding Kommunes Fritidsråd udvides med en repræsentant for Integrationsrådet.
Forslaget blev forkastet med 8 stemmer mod 1. For forslaget stemte Marwan Zobi.
Et flertal (Kultur- og Fritidsudvalget med undtagelse af Marwan Zobi) indstiller By- og udviklingsdirektørens forslag til godkendelse.
Et mindretal (Marwan Zobi) kan ikke godkende indstillingen.
Beslutning Økonomiudvalget den 06-01-2014
Kultur- og Fritidsudvalgets flertalsindstilling indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 13/7332
Resumé
Ansøgning om anlægsbevilling til projekt nr. 4661 – Nedrivning af Vonsild Mølle.
By- og Udviklingsforvaltningen ønsker at indgå en frivillig nedrivningsaftale med ejeren af Vonsild Mølle.
By- og Udviklingsforvaltningen har mulighed for at afholde nedrivningsomkostningerne indenfor de afsatte byfornyelsesmidler, der refunderes med 50% af staten.
Sagen behandles i
Plan- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren forslår,
at der forsøges indgået en aftale om nedrivning af Vonsild Mølle, hvor Kolding Kommune via byfornyelsesmidler afholder nedrivningsomkostningerne,
at bevillingsansøgningen imødekommes.
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen fremsender ansøgning om anlægsbevilling til projekt nr. 4661 – Nedrivning af Vonsild Mølle.
Ansøgningens bevillingsmæssige forudsætninger:
2014 | |
Udgift | 300.000 kr. |
Indtægt | -150.000 kr. |
Udgift | Indtægt | |
Rådighedsbeløb fordeles således | ||
2014 | 300.000 kr. | 150.000 kr. |
I forbindelse med budgetlægningen for 2013 og overslagsårene 2014-2016 blev der bevilget 1.500.000 kr. netto til byfornyelse og boligforbedring hvert år. Ansøgningen finansieres af det afsatte beløb i budget 2014 til byfornyelse og boligforbedring, så ansøgningen er udgiftsneutral.
Med baggrund i Vonsild Mølles ringe forfatning er By- og Udviklingsforvaltningen gået i dialog med ejeren af ejendommen om en løsningsmodel om fjernelse af bygningerne.
By- og Udviklingsforvaltningen søger en løsningsmodel, hvor nedrivningen sker ved et kombineret benyttelsesforbud og nedrivningspåbud i henhold til byfornyelseslovens § 76 og § 77, stk. 2. Forbud og påbud bortfalder, så snart bygningen er fjernet.
Ved et nedrivningspåbud i henhold til byfornyelseslovens § 76 og § 77, stk. 2, afholder Kolding Kommune nedrivningsudgifterne, der ved et foreløbigt overslag er fastsat til 300.000 kr. inkl. omkostninger og ekskl. moms. Der tages forbehold for ekstra omkostninger grundet eventuelt forurenede bygningsdele. Støttebeløbet reguleres, når den endelige nedrivningsudgift kendes. Nedrivningsstøtten betales af Kommunen direkte til den entreprenør, der forestår nedrivningen. Nedrivningsudgifterne refunderes med 50% af statens byfornyelsesmidler.
Nedrivningen forventes gennemført hen over vinteren 2013/2014 af Kolding Kommune ved en af Kommunen valgt entreprenør efter de almindelige udbudsregler. Kommunen fører tilsyn med nedrivningsarbejdet og dækker samtlige udgifter ved nedrivningen og bortskaffelsen af bygningsaffaldet.
For at der efterfølgende ikke kan stilles erstatningskrav for værdiforringelse af ejendommen, er det en forudsætning for aftalen, at ejeren af ejendommen indgår en aftale med sine kreditorer, således at de accepterer en nedrivning af bygningen.
Såfremt ejeren ikke får accept af nedrivningen hos sine kreditorer, vil aftalen om nedrivning ikke kunne realiseres med ovenstående løsningsmodel. I så fald vil kommunen meddele påbud i henhold til byggeloven om, at bygningen skal bringes i sømmelig stand og ikke må være til fare for forbipasserende.
Tilføjelse til sagsfremstilling
Teknik- og Boligudvalget har på mødet den 4. december 2013 besluttet at anmode Plan- og Miljøudvalget om at genoptage sagen vedrørende nedrivning af Vonsild Mølle via byfornyelsesmidler.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Beslutning Plan- og Miljøudvalget den 28-10-2013
Et flertal i Plan- og Miljøudvalget (Bjarne Juel Møller, Iver Pedersen, Christian Gøttig, Poul Erik Jensen og Lis Ravn Ebbesen) kunne ikke følge indstillingen og ønskede muligheden for almene boliger revurderet.
Et mindretal i udvalget (Christian Kloppenborg-Skrumsager og Knud Erik Langhoff) fulgte indstillingen med den bemærkning, at der skal fastsættes en maksimal beløbsgrænse.
Beslutning Plan- og Miljøudvalget den 09-12-2013
Forslaget indstilles til godkendelse med den bemærkning, at det udstedte påbud efter byggelovens § 14 opretholdes.
Beslutning Økonomiudvalget den 06-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Sagsnr.: 13/21582
Resumé
Ansøgning om anlægsbevilling til projekt nr. 4668 – Engbo Aktivitetscenter, indretning i Hejls gl. Skole (Hovedhuset).
I henhold til beslutning i Økonomiudvalget den 2. december 2013 (sag nr. 29) fremgår det, at aktiviteterne fra Engbo Aktivitetshus flyttes til Hejls Gl. Skole.
Sagen behandles i
Plan– og Boligudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at bevillingsansøgningen sendes til Byrådets tiltrædelse.
Sagsfremstilling
Ansøgningens bevillingsmæssige forudsætninger:
Udgift 1.500.000 kr.
Nødvendigt rådighedsbeløb i 2014: 1.500.000 kr.
Økonomiudvalget tilkendegiver, i beslutning fra mødet den 2. december 2013, at ville meddele en tillægsbevilling på op til 500.000 kr.
By- og Udviklingsforvaltningen har fået foretaget en mæglervurdering af ejendommen, og det vurderes, at der ved salg af Engbo kan forventes et provenu på ca. 1.000.000 kr.
En ombygning af Hejls Landevej 20 omfatter nyindretning og renovering af stueetagen samt ombygning og renovering af ca. 190 m2 på første sal, i alt ca. 600 m2. De samlede bygnings- og flytteomkostninger udgør 1.500.000 kr.
Rådighedsbeløbet tilføres projektet i forbindelse med Byrådets behandling af overførselssag 2013/2014, enten via reduktion af det driftsbeløb, der ønskes overført eller alternativt via en forøgelse af det samlede salgsmål for 2014.
Til orientering kan oplyses, at brugerne af Engbo Aktivitetshus i dag disponerer over i alt 785 m2 (inkl. kælder) i bygningen på Hejls Landevej 57.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til punktet.
Beslutning Plan- og Boligudvalget den 13-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Sagsnr.: 13/21750
Resumé
Forslag til prioritering af rammebeløbet i budget 2014 til byggemodning på 9.753.000 kr.
Sagen behandles i
Teknik- og Boligudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at forslag til prioritering af rammebeløbet til byggemodning imødekommes.
Sagsfremstilling
Byggemodningsrammen for 2014 er 9.753.000 kr. og foreslås disponeret således:
Byggemodningsprojekter | Beløb i kr. |
Færdiggørelser boligformål | 3.553.000 |
Elkærholmparken etape 2 | 4.000.000 |
Innovativt boligområde Eltangvej | 1.000.000 |
Erhvervsformål: | |
Byggemodning industri | 1.000.000 |
Løbende drift og vedligehold af byggemodnede arealer (søges overført fra anlæg til drift ved førstkommende bevillingskontrol i 2014) | 200.000 |
Byggemodningsramme I alt | 9.753.000 |
*beløbene er inkl. 10% til projektering og tilsyn på de enkelte arbejder.
Ovenstående indeholder en række færdiggørelser i bolig-byggemodningerne, som udføres i takt med salget:
- Birketing/Buhlsvej
- Granitvænget
- Havrevang
- Forsytiavænget
- Steenbjerg
- Odinsager
Vedr. industri prioriteres vendeplads samt ekstra slidlag på Venusvej.
Ved bevillingskontrollen ultimo 2013 søges 8.461.000 kr. overført fra 2013 til 2014. Beløbet prioriteres til byggemodning af Venusvej og Kløvkær samt til færdiggørelsesarbejder.
By- og udviklingsdirektøren er bemyndiget til at budgetomplacere indenfor byggemodningsrammen, så mindre tilpasninger i byggemodningsrammen vil kunne ske ved budgetomplaceringer i løbet af året.
Ovenstående forslag til disponering af byggemodningsmidlerne indeholder ikke beløb til Nordic Synergy Park, da byggemodningen af Nordic Synergy Park skal finansieres via salgsindtægterne. For Nordic Synergy Park søges ved bevillingskontrollen overført 3.420.000 kr. fra 2013 til 2014.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til ansøgningen.
Beslutning Teknik- og Boligudvalget den 04-12-2013
Forslaget indstilles til godkendelse med den tilføjelse, at forvaltningen pålægges til budget 2015 at udarbejde ændringsforslag med henblik på at sikre et varieret udbud af byggegrunde bredt over hele kommunen.
Beslutning Økonomiudvalget den 06-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 13/9822
Resumé
Boligselskabet Lejerbo Kolding har anmodet om godkendelse af byggeregnskaberne for udført arbejder i afdeling 101-0, Munkebo.
Sagen behandles i
Teknik- og Boligudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Byrådet godkender en endelig anskaffelsessum på 229.923.000 kr. med en finansieringsberettiget anskaffelsessum på 219.923.000 kr. for så vidt angår byggeskader, under forbehold for Landsbyggefondens godkendelse,
at Byrådet godkender en endelig finansieringsberettiget anskaffelsessum på 26.067.000 kr. for så vidt angår miljøforbedrende foranstaltninger, under forbehold for Landsbyggefondens godkendelse,
at Byrådet godkender en endelig anskaffelsessum på 93.091.000 kr. med en finansieringsberettiget anskaffelsessum på 73.091.000 kr. for så vidt angår forbedringsarbejder.
Sagsfremstilling
Byggeskader
Byggeskader omfatter nye indgangs- og altanfacader, nye tage og gavle, ventilation i lejlighederne m.v.
Der søges om godkendelse af en endelig anskaffelsessum på 229.923.000 kr. Den finansieringsberettigede anskaffelsessum udgør 219.923.000 kr. Den lavere finansieringsberettigede anskaffelsessum skyldes, at Byrådet og Landsbyggefonden tidligere har godkendt, at der må anvendes 10.000.000 kr. fra reguleringskontoen til medfinansiering af udgiften.
Byrådet og Landsbyggefonden har ved byggeriets påbegyndelse godkendt en anskaffelsessum på 221.730.000 kr. Lejerbo Kolding har anført, at overskridelsen især skyldes merudgifter til indeksering af entreprisesummen som følge af overskridelsen af fastprisperioden, asbestsanering i badeværelser samt ekstrafundering med pæle og myndighedskrav til stillads.
Miljøforbedrende foranstaltninger
Miljøforbedrende foranstaltninger omfatter udearealer, herunder forbedring af indgangsarealer, gårdrum, fællesarealer m.v.
Der søges om godkendelse af en endelig finansieringsberettiget anskaffelsessum på 26.067.000 kr.
Ved byggeriets påbegyndelse er godkendt en anskaffelsessum på 25.666.000 kr. Lejerbo Kolding har anført, at overskridelsen især skyldes merudgifter til bygningsrelaterede udgifter og entreprisesum udover fastprisperioden.
Ansøgningerne for byggeskader og miljøforbedrende foranstaltninger har hjemmel i almenlovens § 91, støtte til renovering m.v., hvor Landsbyggefonden meddeler tilsagn om ydelsesstøtte, og arbejderne finansieres med realkreditlån. Når der gennemføres en sag med støtte fra Landsbyggefonden påtager kommunen sig også en kommunal garanti, hvortil der er knyttet en regaranti fra Landsbyggefonden.
Ved godkendelse af skema A for byggeskader og miljøforbedrende foranstaltninger blev garantien anslået til 63,16% svarende til 149.939.313 kr. Det konkrete garantikrav fra realkreditinstituttet kan først endeligt fastlægges, når anskaffelsessummen er endeligt godkendt.
Forbedringsarbejder
Forbedringsarbejder omfatter blandt andet vandledning i lejlighederne og forbedringer af trappeopgangene.
Der søges om godkendelse af byggeregnskabet for forbedringsarbejder på 93.091.000 kr.
I forhold til tidligere godkendt anskaffelsessum er der tale om en overskridelse på 1.143.000 kr., ca. 1,24%.
Den finansieringsberettigede anskaffelsessum udgør 73.091.000 kr. Den lavere finansieringsberettigede anskaffelsessum skyldes, at Byrådet og Landsbyggefonden tidligere har godkendt, at der må anvendes 20.000.000 kr. fra reguleringskontoen til medfinansiering af udgifterne. Restbeløbet finansieres med realkreditlån, som Kolding kommune ikke stiller garanti til.
Huslejeforhøjelse
Den endelige lejeforhøjelse fastsættes, når Landsbyggefonden har godkendt de ansøgte støttede anskaffelsessummer.
Hvis merudgifterne ikke kan godkendes, vil konsekvensen være, at Boligselskabet Lejerbo Kolding skal finansiere overskridelsen via arbejdskapitalen. Forvaltningen anbefaler at godkende de endelige og finansieringsberettigede anskaffelsessummer.
Beslutning Teknik- og Boligudvalget den 04-12-2013
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Økonomiudvalget den 06-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Sagsnr.: 06/15387
Resumé
Kolding Kommune har besluttet at yde Arena Syd et rente- og afdragsfrit lån på 1.080.700 kr. i 2014 til den ordinære drift mod udfærdigelse af et gældsbrev.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at det i budgettet optagne beløb på 1.000.000 kr. til rente- og
afdragsfrit lån til Arena Syd i 2014 frigives og udbetales til Arena Syd,
at de 80.700 kr. til rente- og afdragsfrit lån til Arena Syd frigives til at betale tidligere optaget gældsbrev på 269.000 kr.
at Kolding Kommunes tilgodehavende sikres ved udfærdigelse af gældsbrev på et tilsvarende beløb.
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at Byrådet i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2014 samt overslagsårene 2015-2017 besluttede at afsætte midler til ydelse af rente- og afdragsfrie lån til den selvejende institution Arena Syd på 1.000.000 kr. i hvert af årene.
Endvidere besluttede Byrådet den 25. november 2013, at gældsbrevet på 269.000 kr. i 2014 bliver rente- og afdragsfrit mod, at der udarbejdes et gældsbrev på beløbet, samt at sagen bliver taget op til nærmere drøftelse i forbindelse med budget 2015-2018.
Budgetbeløbet er optaget på konto 08.25, langfristede udlån og tilgodehavender.
Beløbet skal anvendes til ordinær drift af institutionen.
Kommunens tilgodehavende vil blive sikret ved udfærdigelse af gældsbrev.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 15-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse, idet det sikres,
at de kommunale midler ikke tilflyder driften af cafeteriet, og
at endelig afklaring om lånet indgår ved budgetforhandlingerne for 2015.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Sagsnr.: 13/16330
Resumé
Andelsboligforeningen Æbleplantagen II, Abildvej 3-33, Bjert, søger om Byrådets godkendelse af en afdragsfri periode på 1 år (2014) på optaget lån.
Sagen behandles i
Teknik- og Boligudvalget, Plan- og Boligudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kolding Kommune ikke godkender den søgte afdragsfrie periode på 1 år (2014) for tilpasningslån F1 med en hovedstol på 8.521.000 kr. og en restgæld på 7.337.000 kr.
Sagsfremstilling
Andelsboligforeningen Æbleplantagen II, Abildvej 3-33, Bjert, er en støttet privat andelsboligforening med 16 boliger.
Ansøgningen begrundes med, at det afdragsfrie år på F1-lånet skal bruges til at konsolidere andelsboligforeningens økonomi, således at der er økonomi til de øgede udgifter for 2015, indtil lånene skal omprioriteres.
Andelsboligforeningen mener, at huslejen er så høj, at smertegrænsen er nået, og at yderligere huslejestigning vil gøre det umuligt for nogle af andelshaverene at beholde deres bolig.
Andelsboligforeningen har også haft en byggeskadesag, hvor andelsboligforeningen selv skulle dække 5%, svarende til 74.777 kr. Byggeskadefonden dækkede resten af udgifterne. Sagen er afsluttet i 2013, hvor andelshaverne indbetalte et ekstraordinært beløb til finansiering af egenbetalingen fremfor at få en huslejestigning.
Nykredit, som er långivende realkreditinstitut, kan acceptere en afdragsfri periode på 1 år under forudsætning af, at Kolding Kommune kan godkende dette som kautionist på lånet. Afdraget for 2014 forventes at udgøre 254.668 kr. Lånets restløbetid på 27,5 år forbliver uændret.
Et F1-lån er et rentetilpasningslån, hvor renten tilpasses på aftalte tidspunkter, typisk 1 gang pr. år, deraf navnet. Andelsboligforeningen har i ansøgningsmaterialet oplyst, at der er tilknyttet en fastrenteaftale til F1-lånet, som udløber 31. december 2015. Nykredit oplyser dog, at F1-lånet er oprettet med en tilknyttet fastrenteaftale frem til 31. december 2016, hvilket er det korrekte. Andelsboligforeningen har også et afdragsfrit F10 4% tilpasningslån med en hovedstol på 8.520.000 kr. Næste rentetilpasning for dette lån er 31. december 2015.
Samlet kursværdi af de 2 lån er 17.290.000 kr. Kolding Kommune har stillet en garanti på 18,87% af hovedstolen for de 2 lån. Garanteret restgæld udgør 2.974.373 kr., garanteret kursværdi udgør 3.091.125 kr. Garantien omfatter den del af lånet, der ved låntagning får pant ud over 65% af ejendommens værdi.
Kommunens garantistillelse vil kunne blive aktuel, hvis foreningen ikke kan betale, eller der ikke kan optages et nyt lån til finansiering af indfrielsen af det afdragsfrie lån.
Nykredit har oplyst, at en omlægning vurderes ikke at være relevant, idet man dels ikke vil kunne komme med yderligere realkreditlån til indfrielse af renteaftalen samtidig med, at kurstabet er for stort i forhold til at afvente hen mod 2015 og 2016, hvor indfrielsesbeløbet vil nærme sig restgælden.
Forvaltningen kan ikke anbefale, at der godkendes en afdragsfri periode på 1 år. Den afdragsfrie periode vil betyde, at Kommunens garantistillelse for lånet ikke nedbringes i 2014. Der er heller ikke sikkerhed for, at et sparet beløb i 2014 vil være tilstrækkeligt til at dække øgede udgifter i 2015, og indtil lånene skal omprioriteres.
Tilføjelse til sagsfremstilling
Forvaltningen har kontaktet en ejendomsmægler for at få et bud på den sande ejendomsværdi.
Ejendomsmægleren oplyser, at det er vanskeligt at beregne en ejendomsværdi for boliger i en andelsboligforening, idet ejendomsværdien bl.a. afhænger af, hvad en køber vil give for et andelsbevis og hvor meget restgæld og afdragsbetingelser, der er for ejendommen. Det indgår ligeledes i vurderingen hvor godt, boligerne er vedligeholdt og hvor meget, der er henlagt til fremtidige vedligeholdelser.
Med baggrund i ovenstående har det ikke været muligt at indhente en ejendomsvurdering på ejendommen.
Den offentlige ejendomsvurdering pr. 1. oktober 2012 er 25.000.000 kr., hvoraf grundværdien udgør 4.137.300 kr.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til punktet.
Beslutning Teknik- og Boligudvalget den 04-12-2013
Sagen udsættes, idet forvaltningen pålægges at afklare den sande ejendomsværdi.
Beslutning Plan- og Boligudvalget den 13-01-2014
Et flertal i Plan- og Boligudvalget (Knud Erik Langhoff, Jørn Dohrmann, Eea Haldan Vestergaard og Benny Dall) indstillede til Byrådets godkendelse, at der bevilges en afdragsfri periode på 1 år som ansøgt.
Et mindretal i Plan- og Boligudvalget (Poul Erik Jensen, Asger Christensen og Jesper Elkjær) indstillede by- og udviklingsdirektørens forslag til godkendelse.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2014
Et mindretal (Mette Balsby, Birgitte Kragh, Knud Erik Langhoff og Benny Dall) indstiller Plan- og Boligudvalgets flertalsindstilling til godkendelse.
Et andet mindretal (Jesper Elkjær) indstiller Plan-og Boligudvalgets mindretalsindstilling til godkendelse.
Søren Rasmussen, Oluf Lykke Nielsen, Christian Haugk, Poul Erik Jensen og Lis Ravn Ebbesen tog forbehold for deres stemmeafgivelse i Byrådet.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Der bevilges en afdragsfri periode på 1 år som ansøgt, fordi restgælden så afvikles hurtigere.
Bilag
Sagsnr.: 13/9425
Resumé
Mungo Park Kolding fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012/13 til godkendelse. Regnskabsåret løber fra 1. juli 2012 til 30. juni 2013.
Årsrapporten udviser et underskud på 44.875 kr.
Egenkapitalen udgør pr. 30. juni 2013 i alt 644.883 kr.
Regnskabet er revideret af PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, og revisionen har ikke givet anledning til forbehold.
Sagen behandles i
Kultur- og Fritidsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Mungo Park Koldings Årsrapport 2012/13 med tilhørende revisionsprotokollat godkendes.
Sagsfremstilling
Mungo Park Kolding, skal jf. den mellem Mungo Park Kolding og Kolding Kommune indgåede egnsteateraftale, fremsende regnskabet til Kolding Kommunes godkendelse.
Der har været udgifter på i alt 8.477.573 kr. mod budgetterede udgifter på 8.072.000 kr.
Der har været indtægter på i alt 8.432.698 kr. mod budgetterede indtægter på 8.074.000 kr. Kolding Kommune har ydet tilskud til Mungo Park Kolding med i alt 6.912.000 kr. og Kolding Kommune har modtaget statsrefusion på 2.801.250 kr. fra Kulturstyrelsen, som skal modsvare Kolding Kommunes driftstilskud. Hvilket betyder et nettotilskud fra Kolding Kommune på 4.110.750 kr.
Kolding Kommunes tilskud er udbetalt i perioden 1. januar til 31. december 2013, men regnskabsperioden for Mungo Park Kolding er fra 1. juli til 30. juni, derfor er tallene ikke sammenlignelige.
Heri er der indtægter fra billetsalg som udgør 991.507 kr. mod budgetterede billetindtægter på 926.000 kr.
Øvrige indtægter udgør 456.969 kr. mod budgetterede øvrige indtægter på 176.000 kr.
De øvrige indtægter er bl.a. sponsorater og egens teater konference m.v.
Renteindtægter udgør 1.356 kr.
Billetindtægterne svarer til 14,3% af det tilskud, som Mungo Park Kolding modtager fra Kolding Kommune. De samlede billetindtægter andrager i alt 991.507 kr.
I sæsonen er afviklet i alt 133 forestillinger og arrangementer i Kolding og på turne, mod mindst 100 forestillinger i kontrakten mellem Mungo Park Kolding og Kolding Kommune. I Kolding har Mungo Park spillet forestillinger for 10.555 tilskuere. Der er afviklet 4 egenproduktioner (3 urpremierer) og 2 nye foyerformater. Derudover 2 produktioner i samarbejde med Nordhøj og 5 gæstespil.
Den samlede sædebelægning i Mungo Park Kolding har været på 72,6%.
Endelig anføres i årsrapportens ledelsesberetning, at
”Mungo Park Koldings direktion og bestyrelse ser med stor optimisme og engagement frem mod de kommende sæsoners udfordringer og udviklingsmuligheder”. Disse er blevet styrket efter ansættelse af en arrangements- og billetansvarlig samt en presse- og markedsføringsansvarlig som har betydet et markant øget billetsalg samt øget omtale og kendskab til Mungo Park Kolding.
PricewaterhouseCoopers har revideret Mungo Park Koldings årsrapport 2012/13 og det har ikke givet anledning til forbehold, men man har konkluderet følgende:
”Det er vores opfattelse, at årsrapporten giver et retvisende billede af Mungo Park Koldings aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 30. juni 2013 samt af resultatet af Mungo Park Koldings aktiviteter for regnskabsperioden 1. juli 2012 – 30. juni 2013 i overensstemmelse med teaterloven og Kunststyrelsens instruks af 29. oktober 2009. Det er ligeledes vores opfattelse, at de dispositioner, der er omfattet af regnskabet, er i overensstemmelse med meddelte bevillinger, love og andre forskrifter samt med indgående aftaler og sædvandlig praksis.
Ved den udførte forvaltningsrevision er vi ikke blevet bekendt med forhold, der giver os anledning til at konkludere, at forvaltningen i 2012/13 i de områder, vi har undersøgt, ikke er varetaget på en økonomisk hensigtsmæssig måde, eller at oplysningerne i rapporteringen om mål og resultater ikke er dokumenterede og dækkende for Mungo Park Koldings virksomhed i 2012/13”.
Beslutning Kultur- og Fritidsudvalget den 11-12-2013
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Økonomiudvalget den 06-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 13/22171
Resumé
Museet på Koldinghus fremsender budget for 2014 til Kolding Kommunes godkendelse.
Sagen behandles i
Kultur- og Fritidsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at det fremsendte budget godkendes.
Sagsfremstilling
Museet på Koldinghus skal ifølge ”Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet” fremsende budget til Kolding Kommunes godkendelse.
Der er budgetteret med indtægter vedrørende entre på 3.506.355 kr. svarende til, at man forventer 105.000 besøgende i 2014 mod budgettet 110.250 besøgende i 2013.
Indtægter vedrørende butiksvirksomhed er budgetteret med 237.787 kr.
Diverse tilskud er budgetteret med 10.810.704 kr.
Diverse andre indtægter er budgetteret til 895.200 kr.
Det fremsendte budget indeholder udgifter for i alt 15.354.633 kr., og der forventes et overskud på 95.413 kr.
Museet på Koldinghus budgetterer med et tilskud fra Kolding Kommune på 8.860.704 kr. for 2014, hvilket svarer til det afsatte beløb i Kolding Kommunes budget.
By- og Udviklingsforvaltningen har ikke bemærkninger til det fremsendte budget.
Beslutning Kultur- og Fritidsudvalget den 11-12-2013
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Økonomiudvalget den 06-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 13/13710
Resumé
Trapholt Museum fremsender budget for 2014 til Kolding Kommunes godkendelse.
Sagen behandles i
Kultur- og Fritidsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at det fremsendte budget godkendes.
Sagsfremstilling
Trapholt Museum skal ifølge ”Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet” fremsende budget til Kolding Kommunes godkendelse.
Der er budgetteret med indtægter vedr. entré og kontingenter på 2.994.000 kr.
Indtægter vedr. butiksdrift, café og arrangementer m.v. er budgetteret til 1.524.750 kr.
Diverse tilskud m.v. er budgetteret til 11.533.303 kr.
Det fremsendte budget indeholder udgifter på i alt 15.829.667 kr.
Trapholt Museum budgetterer med tilskud fra Kolding Kommune på 6.259.803 kr. for 2014, hvilket svarer til det afsatte beløb i Kolding Kommunes budget.
By- og Udviklingsforvaltningen har ikke bemærkninger til det fremsendte budget, og henviser til noterne i budgettet.
Beslutning Kultur- og Fritidsudvalget den 11-12-2013
Forslaget indstilles til godkendelse
Beslutning Økonomiudvalget den 06-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 13/8078
Resumé
Den selvejende institution Trapholt genfremsender ændringsforslag til vedtægter gældende fra 1. januar 2014 til godkendelse.
Sagen behandles i
Kultur- og Fritidsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at vedtægterne godkendes.
Sagsfremstilling
Den selvejende institution Trapholt genfremsender ændringsforslag til vedtægter til godkendelse.
Vedtægterne blev senest godkendt i Byrådet den 10. juni 2013.
Trapholt er efterfølgende blevet gjort opmærksom på, at den vejledning, som museet fik fra Kulturstyrelsen ultimo 2012, desværre ikke var korrekt.
Trapholt var i den tro, at vedtægterne var blevet opdateret i henhold til den nye museumslov, det har dog ikke helt været tilfældet, hvorfor det er nødvendigt igen at ændre i vedtægterne.
De væsentligste ændringer i vedtægterne er,
at der nu i § 4,1. vedr. bestyrelsessammensætningen står, at bestyrelsen kan være selvsupplerende med 2 – 3 medlemmer.
at §§ 7.1 og 8.5 tilpasses, således at det ikke længere er Kulturstyrelsen, men Kolding Kommune, der står for endelig godkendelse af budget og regnskab.
Ligeledes er der en konsekvensrettelse fra ”Kulturarvsstyrelsen” til ”Kulturstyrelsen”.
Beslutning Kultur- og Fritidsudvalget den 11-12-2013
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Økonomiudvalget den 06-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 13/21527
Resumé
I forbindelse med høring af forslag til kommuneplan 2013 - 2025, gjorde ejer af ejendommen Sjællandsvej 1 indsigelse. Ejer ønsker mulighed for at etablere butik for særlig pladskrævende varegrupper på ejendommen, hvilket ikke er muligt i forhold til den anvendelse, kommuneplanen angiver.
Den ændrede anvendelse kræver en fornyet høring, og der er derfor udarbejdet forslag til kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013 – 2025, der imødekommer ejers ønske.
Sagen behandles i
Plan- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at forslag til kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 fremlægges i offentlig høring i otte uger fra den 15. januar til den 12. marts 2014.
Sagsfremstilling
I forbindelse med høring af forslag til kommuneplan 2013 - 2025, gjorde ejer af ejendommen Sjællandsvej 1 indsigelse. Ejer ønsker mulighed for at etablere butik for særlig pladskrævende varegrupper på ejendommen, hvilket ikke er muligt i forhold til den anvendelse, kommuneplanen angiver.
Nic. Christiansen Group ejer Sjællandsvej 1 (matr. nr. 442a og 442b, Kolding Markjorder 4. afdeling) og ønsker at indrette butik i de eksisterende bygninger på ejendommen til salg af biler.
Da der er tale om en væsentlig ændring i forhold til det fremlagte forslag til kommuneplan, kan indsigelsen ikke umiddelbart imødekommes uden en fornyet høring. Derfor er der nu udarbejdet et kommuneplantillæg, der ændrer anvendelsen på ejendommen fra blandet bolig- og erhvervsområde til også at rumme butikker for særlig pladskrævende varegrupper. Kommuneplantillægget foreslås fremlagt i offentlig høring i otte uger fra den 15. januar til den 12. marts 2014.
Illustration Afgrænsning af kommuneplantillæg 1.
Forvaltningen vurderer, at placeringen er velegnet til formålet, da der dels er god synlighed mod Fynsvej og dels er mulighed for fornuftige parkeringsforhold på ejendommen.
Beslutning Plan- og Miljøudvalget den 09-12-2013
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Økonomiudvalget den 06-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 13/21477
Resumé
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår en sammenlægning af Daginstitutionen Dollerupgård og Børnehuset Lunderskov pr. 1. juni 2014.
Formålet med sammenlægningen er fra juni 2014 at ”tage hul” på den allerede politisk besluttede fysiske sammenlægning af Dollerupgård og afdeling Skrænten. I forbindelse med vedtagelsen af budget 2013 blev det besluttet at afsætte midler med henblik på bygningstilpasning, således at afdeling Skrænten fra august 2015 flytter ind i den længe på Dollerupgård, som i øjeblikket huser skolens SFO. Ved at iværksætte fusionen fra 1. juni 2014 kan institutionerne arbejde med at implementere sammenlægningen organisatorisk, ledelsesmæssigt, administrativt og pædagogisk med henblik på, at dette arbejde er gennemført, når den næste store opgave med den fysiske renovering og flytning bliver en realitet i sommeren 2015.
Forslaget skal ses i sammenhæng med, at Børneudvalget på sit møde den 9. december 2013 blev forelagt et forslag til opfyldelse af besparelse benævnt ”Strukturændringer/sammenlægninger” vedtaget af Byrådet i forbindelse med budget 2014 på 0,750 mio. kr. i 2014 og 1,5 mio. kr. i hvert af årene 2015, 2016 og 2017. Forslaget omfattede:
Besparelse i 2014 | Besparelse i hvert af årene 2015, 2016 og 2017 | |
Det specialpædagogiske område | Ca. 250.000 kr. | Ca. 500.000 kr. |
Sammenlægning af Børnehuset Lunderskov og Daginstitutionen Dollerupgård | Ca. 265.000 kr. | Ca. 510.000 kr. |
Sammenlægning af Daginstitutionen Palmeallé og Daginstitutionen Spiren | Ca. 265.000 kr. | Ca. 510.000 kr. |
Børneudvalget godkendte forslagene med undtagelse af forslaget om sammenlægning af Daginstitutionen Palmeallé og Daginstitutionen Spiren, idet beslutning om udmøntning af de resterende midler afventer udvalgets møde i januar 2014.
Sagen behandles i
Børneudvalget, høring af forældrebestyrelserne ved Daginstitutionen Dollerupgård og Børnehuset Lunderskov med høringsfrist, Børne- og Uddannelsesudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at Daginstitutionen Dollerupgård og Børnehuset Lunderskov sammenlægges pr. 1. juni 2014,
at den sammenlagte institutions åbningstider bliver en opretholdelse af institutionernes nuværende åbningstider, idet disse i dag er ens,
at der foretages valg til ny forældrebestyrelse med tiltrædelse ved sammenlægningens start,
at det pålægges børne- og uddannelsesdirektøren at tilpasse ledelses- og personalenormering og ressourcer til den nye organisation, og
at det delegeres til børne- og uddannelsesdirektøren at træffe afgørelse om nyt navn til den sammenlagte institution efter forslag fra institutionernes nuværende forældrebestyrelser.
at Daginstitutionen Dollerupgård og Børnehuset Lunderskov sammenlægges pr. 1. juni 2014,
at den sammenlagte institutions åbningstider bliver en opretholdelse af institutionernes nuværende åbningstider, idet disse i dag er ens,
at der foretages valg til ny forældrebestyrelse med tiltrædelse ved sammenlægningens start,
at det pålægges børne- og uddannelsesdirektøren at tilpasse ledelses- og personalenormering og ressourcer til den nye organisation, og
at det delegeres til børne- og uddannelsesdirektøren at træffe afgørelse om nyt navn til den sammenlagte institution efter forslag fra institutionernes nuværende forældrebestyrelser.
Nyt forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at Daginstitutionen Dollerupgård og Børnehuset Lunderskov sammenlægges pr. 1. juni 2014,
at den sammenlagte institutions åbningstider bliver en opretholdelse af institutionernes nuværende åbningstider, idet disse i dag er ens,
at der foretages valg til ny forældrebestyrelse med tiltrædelse ved sammenlægningens start,
at det pålægges børne- og uddannelsesdirektøren at tilpasse ledelses- og personalenormering og ressourcer til den nye organisation,
at den pædagogiske linje for den sammenlagte institution, fra tidspunktet for den fysiske sammenlægning, bliver fælles for hele huset, idet det dog overlades til den nye fælles forældrebestyrelse at fastlægge de overordnede pædagogiske principper, ligesom det overlades til den kommende fælles ledelse at planlægge pædagogikken med respekt for disse principper,
at forsøget med udvidet åbningstid fortsætter efter sammenlægningen på afdelingen på Dollerupgård og med det indhold, som blev politisk vedtaget på Børneudvalgets møde 27. maj 2013,
at i forbindelse med det første forældrebestyrelsesvalg fastlægges antallet af forældrerepræsentanter til 7 og antallet af medarbejderrepræsentanter til 3. Herudover følger øvrige spørgsmål om forældrebestyrelsen de i styrelsesvedtægten fastlagte bestemmelser,
at Børne- og Uddannelsesudvalget træffer afgørelse om nyt navn til den sammenlagte institution efter forslag fra fællesmøde mellem institutionernes nuværende forældrebestyrelser, idet de to nuværende ledelser fremkommer med et udkast til navn, som kan danne udgangspunkt for drøftelsen om navnet i fællesmødet mellem forældrebestyrelserne, og
at børne- og uddannelsesdirektøren pålægges i forbindelse med det kommende byggeprojekt at undersøge mulighederne for en samlet placering af alle afdelinger, idet der skal tages hensyn til den afsatte økonomi samt til en vurdering af børnetallets udvikling i Lunderskov. Viser det sig muligt at placere alle afdelinger sammen, pålægges det børne- og uddannelsesdirektøren at sikre det nødvendige politiske beslutningsgrundlag.
at Daginstitutionen Dollerupgård og Børnehuset Lunderskov sammenlægges pr. 1. juni 2014,
at den sammenlagte institutions åbningstider bliver en opretholdelse af institutionernes nuværende åbningstider, idet disse i dag er ens,
at der foretages valg til ny forældrebestyrelse med tiltrædelse ved sammenlægningens start,
at det pålægges børne- og uddannelsesdirektøren at tilpasse ledelses- og personalenormering og ressourcer til den nye organisation,
at den pædagogiske linje for den sammenlagte institution, fra tidspunktet for den fysiske sammenlægning, bliver fælles for hele huset, idet det dog overlades til den nye fælles forældrebestyrelse at fastlægge de overordnede pædagogiske principper, ligesom det overlades til den kommende fælles ledelse at planlægge pædagogikken med respekt for disse principper,
at forsøget med udvidet åbningstid fortsætter efter sammenlægningen på afdelingen på Dollerupgård og med det indhold, som blev politisk vedtaget på Børneudvalgets møde 27. maj 2013,
at i forbindelse med det første forældrebestyrelsesvalg fastlægges antallet af forældrerepræsentanter til 7 og antallet af medarbejderrepræsentanter til 3. Herudover følger øvrige spørgsmål om forældrebestyrelsen de i styrelsesvedtægten fastlagte bestemmelser,
at Børne- og Uddannelsesudvalget træffer afgørelse om nyt navn til den sammenlagte institution efter forslag fra fællesmøde mellem institutionernes nuværende forældrebestyrelser, idet de to nuværende ledelser fremkommer med et udkast til navn, som kan danne udgangspunkt for drøftelsen om navnet i fællesmødet mellem forældrebestyrelserne, og
at børne- og uddannelsesdirektøren pålægges i forbindelse med det kommende byggeprojekt at undersøge mulighederne for en samlet placering af alle afdelinger, idet der skal tages hensyn til den afsatte økonomi samt til en vurdering af børnetallets udvikling i Lunderskov. Viser det sig muligt at placere alle afdelinger sammen, pålægges det børne- og uddannelsesdirektøren at sikre det nødvendige politiske beslutningsgrundlag.
Sagsfremstilling
Daginstitutionen Dollerupgård er beliggende på adressen Skolevej 32, Lunderskov, og er en integreret institution for børn i alderen 0 – 6 år. Institutionen har i 2014 24 vuggestuepladser og 86 børnehavepladser. Åbningstiden er mandag – torsdag kl. 6.30 – 16.45 (fredag kl. 15.45).
Børnehuset Lunderskov består af to afdelinger: Skrænten, som er beliggende på adressen Reinholdts Bakke 27C, Lunderskov, og Solparken, som er beliggende på Solparken 3, Lunderskov. Institutionen er en integreret institution med børn i alderen 0 – 6 år. Institutionen har 24 vuggestuepladser og 52 børnehavepladser. Åbningstiden er mandag – torsdag kl. 6.30 – 16.45 (fredag kl. 15.45).
De to institutioners pædagogiske værdier kan indledningsvist fortsætte i den nye struktur, men fra sammenlægningens start skal der arbejdes hen mod et fælles pædagogisk værdigrundlag, således at der ved den fysiske sammenlægning i sommeren 2015 er ét pædagogisk fundament. De to nuværende institutionsledere har begge vist interesse for at indgå i en sammenlægning.
I forbindelse med sammenlægningen tilrettes den ledelsesmæssige struktur, idet ledelsen fremover vil bestå af én overordnet leder for den sammenlagte institution samt to souschefer. Ledelsen sammensættes således, at lederen af Børnehuset Lunderskov bliver leder af den sammenlagte institution, lederen af Daginstitutionen Dollerupgård bliver souschef, og souschefen i Børnehuset Lunderskov fortsætter som souschef. Den nuværende souschef på Dollerupgård tilbydes at fortsætte som souschef frem til den fysiske sammenlægning. Afdelingslederstillingen i Børnehuset Lunderskov bortfalder.
De tre fysiske enheder fortsætter på hver sin adresse fra den organisatoriske sammenlægning og frem til den fysiske sammenlægning. Efter den fysiske sammenlægning vil institutionen kun bestå af to fysiske enheder: Afdelingen på Solparken og afdelingen på Dollerupgård.
Den personalemæssige struktur tilpasses den nye organisation. Det betyder bl.a., at personalet med tjenested ved Daginstitutionen Dollerupgård og personalet med tjenestested ved Børnehuset Lunderskov efter sammenlægningen vil være ansat med tjenestested ved den sammenlagte institution.
Ud fra en praktisk og administrativ vinkel foreslås fusionen gennemført pr. 1. juni 2014. Derfor får institutionerne mulighed for i første halvdel af 2014 at øge samarbejdet og få afklaret alle praktiske og pædagogiske forhold, inden sammenlægningen er en realitet.
Den økonomiske konsekvens af fusionen er en reduktion af en lederstilling. Nedlæggelse af afdelingslederstillingen har minimal økonomisk konsekvens, idet stillingen primært er forbundet med ”børnetimer” og ganske få ledelsestimer.
Det foreslås, at der i løbet af foråret 2014 foretages nyvalg til forældrebestyrelsen ved den sammenlagte institution, således at denne kan træde i funktion ved sammenlægningens start.
Høring
Forældrebestyrelsen ved Daginstitutionen Dollerupgård anfører følgende i sit høringssvar:
Børnehuset Lunderskov består af to afdelinger: Skrænten, som er beliggende på adressen Reinholdts Bakke 27C, Lunderskov, og Solparken, som er beliggende på Solparken 3, Lunderskov. Institutionen er en integreret institution med børn i alderen 0 – 6 år. Institutionen har 24 vuggestuepladser og 52 børnehavepladser. Åbningstiden er mandag – torsdag kl. 6.30 – 16.45 (fredag kl. 15.45).
De to institutioners pædagogiske værdier kan indledningsvist fortsætte i den nye struktur, men fra sammenlægningens start skal der arbejdes hen mod et fælles pædagogisk værdigrundlag, således at der ved den fysiske sammenlægning i sommeren 2015 er ét pædagogisk fundament. De to nuværende institutionsledere har begge vist interesse for at indgå i en sammenlægning.
I forbindelse med sammenlægningen tilrettes den ledelsesmæssige struktur, idet ledelsen fremover vil bestå af én overordnet leder for den sammenlagte institution samt to souschefer. Ledelsen sammensættes således, at lederen af Børnehuset Lunderskov bliver leder af den sammenlagte institution, lederen af Daginstitutionen Dollerupgård bliver souschef, og souschefen i Børnehuset Lunderskov fortsætter som souschef. Den nuværende souschef på Dollerupgård tilbydes at fortsætte som souschef frem til den fysiske sammenlægning. Afdelingslederstillingen i Børnehuset Lunderskov bortfalder.
De tre fysiske enheder fortsætter på hver sin adresse fra den organisatoriske sammenlægning og frem til den fysiske sammenlægning. Efter den fysiske sammenlægning vil institutionen kun bestå af to fysiske enheder: Afdelingen på Solparken og afdelingen på Dollerupgård.
Den personalemæssige struktur tilpasses den nye organisation. Det betyder bl.a., at personalet med tjenested ved Daginstitutionen Dollerupgård og personalet med tjenestested ved Børnehuset Lunderskov efter sammenlægningen vil være ansat med tjenestested ved den sammenlagte institution.
Ud fra en praktisk og administrativ vinkel foreslås fusionen gennemført pr. 1. juni 2014. Derfor får institutionerne mulighed for i første halvdel af 2014 at øge samarbejdet og få afklaret alle praktiske og pædagogiske forhold, inden sammenlægningen er en realitet.
Den økonomiske konsekvens af fusionen er en reduktion af en lederstilling. Nedlæggelse af afdelingslederstillingen har minimal økonomisk konsekvens, idet stillingen primært er forbundet med ”børnetimer” og ganske få ledelsestimer.
Det foreslås, at der i løbet af foråret 2014 foretages nyvalg til forældrebestyrelsen ved den sammenlagte institution, således at denne kan træde i funktion ved sammenlægningens start.
Høring
Forældrebestyrelsen ved Daginstitutionen Dollerupgård anfører følgende i sit høringssvar:
- ”Vi kan godt se hensigten med at sammenlægge de to institutioner, men undrer os over, at Solparken stadig skal ligge fysisk langt væk. Det er for os ikke en fælles institution. Det ser vi som et problem, at det hele ikke er samlet et sted.
- Vi forventer, at hvis der skal være valg til en ny bestyrelse i foråret 2014, at der er klarhed over, hvor mange, der skal vælges af forældrerepræsentanter og, at Dollerupgård er overrepræsenteret, da det er den største institution. Hvordan skal valget foregå, et stort fælles, eller hver institution vælger et bestemt antal?
- Med hensyn til navnet synes vi bare, det skal hedde Dollerupgård.
- Hvad med aftenåbning? Det er der på Dollerupgård. Vil det fortsætte? Evt. også ønske om at åbne tidligere (kl. 6.00 eller 6.15).
- Vi synes også det er ærgerligt, at der fra 2015, når den fysiske sammenlægning er en realitet, ikke er nogen ledelse repræsenteret fra Dollerupgård, da Vibeke går ned og bliver pædagog, og vil Kirsten være der til den tid? Så mister vi en fantastisk dygtig ledelse, og det vil kun være Børnehuset Lunderskov, der er repræsenteret i ledelsen.
- Det lyder spændende at slå dem sammen, men samtidig bliver der også mange ting at tage fat på, både som ledelse, personale og bestyrelse, da det er to meget forskellige institutioner med henholdsvis stueopdeling og funktionsopdeling.
- Til sidst forventer vi, at der kommer en hurtig udmelding på, hvad der skal ske, så et evt. valg kan komme op at stå, inden de nuværende bestyrelser begynder at arbejde på en masse nye tiltag.”
Forældrebestyrelsen ved Børnehuset Lunderskov anfører følgende:
”Indstillingen.
Vi forholder os åbne og fremadrettede til, at sammenlægningen bliver en lang proces. Det er vigtigt for os forældre at bakke op om de vilkår, der nu engang er og holde fokus på udvikling og åbenhed, når fusionen træder i kraft. Når det nu er besluttet, at vi bliver én enhed, så synes vi, at der skal arbejdes for at få det bedste ud af det. Vi tror alle lige skal vænne sig til tanken om én stor institution. Vi har på Skrænten rigtig mange gode ting at bidrage med, og det har de med garanti også på Dollerupgaard.
Pædagogisk.
Vi mener, det er vigtigt at fremhæve, at vi fortsat ønsker, at der er plads til pædagogiske forskelligheder. At der er plads til, at en afdeling f.eks. kan være funktionsopdelt, som Dollerupgaard er det i dag, og en anden afdeling kan køre stueopdelt. Vi ønsker, at det fremtidige samarbejde skal bygge på forskelligheder og ikke ensretning.
Bestyrelsen.
Vi ønsker, at den nye bestyrelse sammensættes ud fra afdelinger; Solparken, Skrænten og Dollerupgaard, altså 3 enheder. Set i lyset af, at Solparken skal forblive på egen matrikel i fremtiden, er det vigtigt, at netop denne får plads som afdeling. Kunne vi evt. få indført en passus om en ligelig fordeling af bestyrelsesmedlemmer for en periode? Vi tænker, at alle på denne måde kan være med i ledelsesovergangen og derefter også være en del af den fysiske overflytning. Perioden kunne dække over halvandet år, og derefter kunne bestyrelsesposterne gives fri til hele institutionen. På den måde vil vi kunne sikre alles ligelige indflydelse. Når det nu er Skrænten, der skal flytte, ville det være fint med en minimumsindflydelse. Der er en klar opfattelse af dem og os, og vi betragter det derfor som uhyre vigtigt, at man får sammensat en bestyrelse omkring sammenlægningen, så man hurtigst muligt får evt. misforståelser ryddet af vejen. At man evt. sideløbende får skabt en slags koordineringsudvalg/-bestyrelse, f.eks. bestående af medlemmer, der allerede sidder i de respektive bestyrelser. På denne måde sikrer vi, at begge afdelinger bliver hørt, og at begge bestyrelser er med i processen.
Fremtiden.
I sidste ende har vi forhåbentlig alle den samme baggrund for at sidde i bestyrelsen i børnenes institution, nemlig at tilbyde vores egne og andres børn den bedste fremtid.”
”Indstillingen.
Vi forholder os åbne og fremadrettede til, at sammenlægningen bliver en lang proces. Det er vigtigt for os forældre at bakke op om de vilkår, der nu engang er og holde fokus på udvikling og åbenhed, når fusionen træder i kraft. Når det nu er besluttet, at vi bliver én enhed, så synes vi, at der skal arbejdes for at få det bedste ud af det. Vi tror alle lige skal vænne sig til tanken om én stor institution. Vi har på Skrænten rigtig mange gode ting at bidrage med, og det har de med garanti også på Dollerupgaard.
Pædagogisk.
Vi mener, det er vigtigt at fremhæve, at vi fortsat ønsker, at der er plads til pædagogiske forskelligheder. At der er plads til, at en afdeling f.eks. kan være funktionsopdelt, som Dollerupgaard er det i dag, og en anden afdeling kan køre stueopdelt. Vi ønsker, at det fremtidige samarbejde skal bygge på forskelligheder og ikke ensretning.
Bestyrelsen.
Vi ønsker, at den nye bestyrelse sammensættes ud fra afdelinger; Solparken, Skrænten og Dollerupgaard, altså 3 enheder. Set i lyset af, at Solparken skal forblive på egen matrikel i fremtiden, er det vigtigt, at netop denne får plads som afdeling. Kunne vi evt. få indført en passus om en ligelig fordeling af bestyrelsesmedlemmer for en periode? Vi tænker, at alle på denne måde kan være med i ledelsesovergangen og derefter også være en del af den fysiske overflytning. Perioden kunne dække over halvandet år, og derefter kunne bestyrelsesposterne gives fri til hele institutionen. På den måde vil vi kunne sikre alles ligelige indflydelse. Når det nu er Skrænten, der skal flytte, ville det være fint med en minimumsindflydelse. Der er en klar opfattelse af dem og os, og vi betragter det derfor som uhyre vigtigt, at man får sammensat en bestyrelse omkring sammenlægningen, så man hurtigst muligt får evt. misforståelser ryddet af vejen. At man evt. sideløbende får skabt en slags koordineringsudvalg/-bestyrelse, f.eks. bestående af medlemmer, der allerede sidder i de respektive bestyrelser. På denne måde sikrer vi, at begge afdelinger bliver hørt, og at begge bestyrelser er med i processen.
Fremtiden.
I sidste ende har vi forhåbentlig alle den samme baggrund for at sidde i bestyrelsen i børnenes institution, nemlig at tilbyde vores egne og andres børn den bedste fremtid.”
Tilføjelse til sagsfremstilling
Kommentering af høringssvarene
Begge forældrebestyrelser er overordnet set positivt indstillet over for forslaget om sammenlægning.
Pædagogik.
Begge institutioner nævner de nuværende pædagogiske forskelligheder (stueopdeling/funktionsopdeling). Bestyrelsen ved Lunderskov Børnehus ønsker, at der fortsat skal være plads til forskellighed.
Det foreslås, at den pædagogiske linje for den sammenlagte institution, fra tidspunktet for den fysiske sammenlægning bliver fælles for hele huset. Det vurderes at være vigtigt, for at fremstå som ét sammenhængende tilbud både over for børn, forældre og medarbejdere. Det overlades dog til den nye fælles forældrebestyrelse at fastlægge de overordnede pædagogiske principper, ligesom det overlades til den kommende fælles ledelse at planlægge pædagogikken med respekt for disse principper.
Vedr. Solparken.
Det foreslås, af forældrebestyrelsen ved Dollerupgård, at Solparken tænkes ind i den fysiske sammenlægning.
Det indgå ikke i de tidligere politisk besluttede planer for fysisk flytning, at der også skal gøres plads til ekstra vuggestueafdeling på Dollerupgård. Det foreslås, at Børne- og uddannelsesdirektøren i forbindelse med det kommende byggeprojekt pålægges at undersøge mulighederne for en samlet placering af alle afdelinger, idet der skal tages hensyn til den afsatte økonomi samt til en vurdering af børnetallets udvikling i Lunderskov. Viser det sig muligt at placere alle afdelinger sammen, pålægges Børne- og uddannelsesdirektøren at sikre det nødvendige politiske beslutningsgrundlag.
Vedr. navnet på den sammenlagte institution.
Bestyrelsen på Dollerupgård foreslår, at navnet ”Dollerupgård” bibeholdes. Det foreslås, at de to forældrebestyrelser på et fællesmøde bliver enige om et forslag til institutionens navn, og forslaget fremsendes til Børne- og Uddannelsesudvalgets godkendelse. De to nuværende ledelser fremkommer med et udkast, som kan danne udgangspunkt for drøftelsen om navnet i fællesmødet mellem de to forældrebestyrelser.
Vedr. det eksisterende forsøg med udvidet åbningstid.
Det foreslås, at ordningen fortsætter efter sammenlægningen og med det indhold, som blev politisk besluttet på Børneudvalgets møde 27. maj 2013.
Vedr. ledelsens sammensætning.
Daginstitutionen Dollerupgård ønsker større sikkerhed for repræsentation af den nuværende souschef i ledelsen ved evt. fremtidig vakance i stillingen.
Med det forslag, som er sendt i høring ved forældrebestyrelserne, er der taget hensyn til ledelsesstrukturen samt til, hvilke af de nuværende ledere, der skal have ledelsesroller. Det vurderes ikke at være muligt eller hensigtsmæssigt på forhånd at fastlægge hvem, der skal besætte ledelsesstillingerne i den tænkte situation, at stillingerne bliver ledige. Når der opstår ledige stillinger, følges Kolding Kommunes bestemmelser for ansættelse, herunder vil bestyrelsen blive inddraget på sædvanlig vis.
Vedr. den ny forældrebestyrelse.
Begge forældrebestyrelser har ønsker vedr. den ny forældrebestyrelse. Sammensætningen af forældrebestyrelser i daginstitutioner er fastlagt af Byrådet i ”Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale daginstitutioner i Kolding Kommune”,
Begge forældrebestyrelser er overordnet set positivt indstillet over for forslaget om sammenlægning.
Pædagogik.
Begge institutioner nævner de nuværende pædagogiske forskelligheder (stueopdeling/funktionsopdeling). Bestyrelsen ved Lunderskov Børnehus ønsker, at der fortsat skal være plads til forskellighed.
Det foreslås, at den pædagogiske linje for den sammenlagte institution, fra tidspunktet for den fysiske sammenlægning bliver fælles for hele huset. Det vurderes at være vigtigt, for at fremstå som ét sammenhængende tilbud både over for børn, forældre og medarbejdere. Det overlades dog til den nye fælles forældrebestyrelse at fastlægge de overordnede pædagogiske principper, ligesom det overlades til den kommende fælles ledelse at planlægge pædagogikken med respekt for disse principper.
Vedr. Solparken.
Det foreslås, af forældrebestyrelsen ved Dollerupgård, at Solparken tænkes ind i den fysiske sammenlægning.
Det indgå ikke i de tidligere politisk besluttede planer for fysisk flytning, at der også skal gøres plads til ekstra vuggestueafdeling på Dollerupgård. Det foreslås, at Børne- og uddannelsesdirektøren i forbindelse med det kommende byggeprojekt pålægges at undersøge mulighederne for en samlet placering af alle afdelinger, idet der skal tages hensyn til den afsatte økonomi samt til en vurdering af børnetallets udvikling i Lunderskov. Viser det sig muligt at placere alle afdelinger sammen, pålægges Børne- og uddannelsesdirektøren at sikre det nødvendige politiske beslutningsgrundlag.
Vedr. navnet på den sammenlagte institution.
Bestyrelsen på Dollerupgård foreslår, at navnet ”Dollerupgård” bibeholdes. Det foreslås, at de to forældrebestyrelser på et fællesmøde bliver enige om et forslag til institutionens navn, og forslaget fremsendes til Børne- og Uddannelsesudvalgets godkendelse. De to nuværende ledelser fremkommer med et udkast, som kan danne udgangspunkt for drøftelsen om navnet i fællesmødet mellem de to forældrebestyrelser.
Vedr. det eksisterende forsøg med udvidet åbningstid.
Det foreslås, at ordningen fortsætter efter sammenlægningen og med det indhold, som blev politisk besluttet på Børneudvalgets møde 27. maj 2013.
Vedr. ledelsens sammensætning.
Daginstitutionen Dollerupgård ønsker større sikkerhed for repræsentation af den nuværende souschef i ledelsen ved evt. fremtidig vakance i stillingen.
Med det forslag, som er sendt i høring ved forældrebestyrelserne, er der taget hensyn til ledelsesstrukturen samt til, hvilke af de nuværende ledere, der skal have ledelsesroller. Det vurderes ikke at være muligt eller hensigtsmæssigt på forhånd at fastlægge hvem, der skal besætte ledelsesstillingerne i den tænkte situation, at stillingerne bliver ledige. Når der opstår ledige stillinger, følges Kolding Kommunes bestemmelser for ansættelse, herunder vil bestyrelsen blive inddraget på sædvanlig vis.
Vedr. den ny forældrebestyrelse.
Begge forældrebestyrelser har ønsker vedr. den ny forældrebestyrelse. Sammensætningen af forældrebestyrelser i daginstitutioner er fastlagt af Byrådet i ”Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale daginstitutioner i Kolding Kommune”,
Vedtægtens §§ 3 – 4 har følgende ordlyd:
”§ 3 Valg til forældrebestyrelsen – nyoprettede og fusionerede daginstitutioner.
Stk. 1. I nyoprettede og fusionerede institutioner fastsættes det konkrete antal forældre- og medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer første gang af Børneudvalget, idet principperne i § 4, stk. 2 følges. Herefter fastlægges antallet af bestyrelsesmedlemmer som for ”eksisterende daginstitutioner”, jf. § 4, stk. 1. Dvs. institutionens første forældrebestyrelse fastlægger i sin forretningsorden antallet af bestyrelsesmedlemmer fra næste ordinære valg.
Stk. 2. Senest en måned efter datoen for institutionens oprettelse/fusion afholdes valg til forældrebestyrelsen. Den valgte bestyrelses valgperiode begynder umiddelbart efter valget.
Stk. 3. Første gang, valg finder sted, vælges halvdelen af forældrerepræsentanterne + yderligere en forældrerepræsentant for en periode, der løber frem til næste 1. januar. De øvrige forældrerepræsentanter vælges for en periode på yderligere 1 år.
Stk. 4. Første gang valg finder sted vælges een medarbejderrepræsentant for en periode, der løber frem til næste 1. januar. Den/de øvrige medarbejderrepræsentant(er) vælges for en periode på yderligere 1 år. Såfremt forældrebestyrelsen kun har en medarbejderrepræsentant, er denne på valg hvert andet år.
Stk. 5. Valget følger i øvrigt bestemmelserne fastlagt i § 4.
Stk. 6. Når der træffes beslutning om at fusionere daginstitutioner, afholdes der fra beslutningen om fusionen og frem til en ny bestyrelse er valgt, ud over de ordinære bestyrelsesmøder, fælles møder mellem forældrebestyrelserne.
§ 4 Valg til forældrebestyrelsen – eksisterende daginstitutioner
Stk. 1. Forældrebestyrelsen skal bestå af et ulige antal og maksimalt 7 medlemmer valgt af og blandt forældre til børn i institutionen samt mellem 1 og 3 medlemmer valgt af og blandt medarbejdere i institutionen. Der skal altid være et flertal af forældre i bestyrelsen. I eksisterende daginstitutioner fastlægger den siddende forældrebestyrelse på årets første bestyrelsesmøde det konkrete antal bestyrelsesmedlemmer, som bestyrelsen skal bestå af fra næste valgperiode. Antallet skal fremgå af forretningsordenen.
Stk. 2. Ved fastlæggelsen af antallet af bestyrelsesmedlemmer jf. stk. 1, skal der tages hensyn til institutionens størrelse. I institutioner, som består af flere afdelinger beliggende på hver sin matrikel, bør så vidt muligt en eller flere bestyrelsespladser fordeles til hver enkelt afdeling, idet fordelingen af pladser mellem de enkelte afdelinger skal afspejle afdelingernes størrelse.
I daginstitutioner med en særlig gruppe børn med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, bør den gruppe forældre være repræsenteret i bestyrelsen.
Stk. 3. Forældrerepræsentanterne i bestyrelsen vælges på et forældremøde, som afholdes i oktober kvartal. Den siddende bestyrelse indkalder til valg. Forældre med børn i institutionen er valgbare og har valgret i forhold til forældrerepræsentanterne i bestyrelsen. Ved forældre forstås de personer, der på valgets tidspunkt har forældremyndighed over børn indskrevet i institutionen eller den forælder, hvor barnet opholder sig mest, men som ikke nødvendigvis har del i forældremyndigheden. Der vil i særlige situationer kunne tillægges andre end de biologiske forældre valgbarhed og valgret. Dette kræver dog en forhåndsgodkendelse fra Byrådet. Ansatte med egne børn i institutionen kan ikke vælges som forældrerepræsentanter. På samme forældremøde vælges et antal suppleanter for forældrerepræsentanterne. Suppleanter vælges for et år ad gangen og indtræder i bestyrelsen i forhold til antal stemmer.
Valgperioden begynder 1. januar og løber i 2 år til nyvalg har fundet sted.
Stk.4. Medarbejderrepræsentanter i bestyrelsen og suppleanter for disse vælges på et personalemøde for alle fastansatte medarbejdere i institutionen, bortset fra lederen og souschefen. Fastansatte medarbejdere i institutionen er valgbare og har valgret. Personalemødet afholdes i oktober kvartal, dog skal medarbejderrepræsentanterne være valgt inden forældrerepræsentanterne vælges. Valgperioden begynder 1. januar. Suppleanter vælges for et år ad gangen og indtræder i bestyrelsen i den rækkefølge de er valgt, dvs. i forhold til antal stemmer.
Lederen og souschefen kan på grund af deres lederopgaver ikke vælges som medarbejderrepræsentant til bestyrelsen.
Stk. 5. Hvis flere forældre eller medarbejdere opstiller til valget, end hvad der er nødvendigt, afholdes kampvalg, som afgøres ved en egentlig afstemning. Afstemningen sker på forældremødet, er skriftlig og afgøres ved simpelt stemmeflertal, dvs. valgt er den/de personer med flest stemmer. I tilfælde af stemmelighed, hvorved der ikke kan træffes en afgørelse om, hvem der er valgt til bestyrelsen, finder der omvalg sted mellem de kandidater, der har fået lige mange stemmer. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt. Ved valget til forældrebestyrelsen kan et forældrepar i alt afgive én stemme for hvert barn indmeldt i institutionen.
Stk. 6. Et forældrevalgt bestyrelsesmedlem udtræder af bestyrelsen, fra den dato medlemmets barn er udmeldt af institutionen, hvorefter suppleanten indtræder. Bestyrelsesmedlemmet kan dog undtagelsesvis fortsætte i bestyrelsen frem til næste valg, såfremt der er enighed herom i den øvrige del af bestyrelsen.
En medarbejderrepræsentant udtræder af bestyrelsen med øjeblikkelig virkning fra det tidspunkt, hvor den pågældende har afleveret eller modtaget sin opsigelse. Suppleanten indtræder herefter i bestyrelsen.”
Det foreslås, at i forbindelse med det første forældrebestyrelsesvalg fastlægges antallet af forældrerepræsentanter til 7, og at antallet af medarbejderrepræsentanter fastlægges til 3. Herudover følger øvrige spørgsmål om forældrebestyrelsen de i styrelsesvedtægten fastlagte bestemmelser.
Antallet på 7 forældrebestyrelsesmedlemmer og 3 medarbejdervalgte medlemmer er begge det maksimale antal, som kan fastlægges, jf. styrelsesvedtægtens § 4. Den valgte, nye fælles bestyrelse fastlægger i sin forretningsorden antallet af bestyrelsesmedlemmer fra næste ordinære valg, jf. § 4.
Ifølge § 3 afholdes valget seneste en måned efter datoen for institutionens fusion, dvs. senest 1. juli 2014. Fra beslutningen om fusionen og frem til en ny bestyrelse er valgt holdes fælles møder mellem forældrebestyrelserne, ud over de ordinære bestyrelsesmøder. Disse møder bruges til at forberede sammenlægningen, herunder forældrebestyrelsesvalget.
Af styrelsesvedtægtens § 4 fremgår, at ”I institutioner, som besår af flere afdelinger beliggende på hver sin matrikel, bør så vidt muligt et eller flere bestyrelsespladser fordeles til hver enkelt afdeling, idet fordelingen af pladser mellem de enkelte afdelinger skal afspejle afdelingernes størrelse.” Den sammenlagte institution vil således ved det første valg skulle fordele de 7 forældrepladser og de 3 medarbejderpladser til tre afdelinger, hvorimod fordelingen af pladser efter den fysiske sammenlægning skal fordeles under hensyntagen til de ny forhold. Praktisk kan fordelingen og valget ske ved, at hver enkelt afdelings forældregruppe vælger et på forhånd fastsat, beregnet antal medlemmer til bestyrelsen. Hvis afdelingerne f.eks. har hhv. 24, 52 og 100 børn (vuggestuebørn tæller ikke dobbelt), vil den beregnede fordeling af de 7 pladser være:
(24 x 7)/196 = 0,86, dvs. 1 plads til afdelingen med 24 børn
(52 x 7)/196 = 1,86, dvs. 2 pladser til afdelingen med 52 børn
(110 x 7)/196 = 3,9, dvs. 4 pladser til afdelingen med 110 børn
Med hensyn til spørgsmål om valg til forældrebestyrelsen i øvrigt henvises til styrelsesvedtægten, bl.a. vedr. valgret, valgbarhed, det enkelte medlems valgperiode m.v.
Beslutning Børneudvalget den 09-12-2013
Forslaget sendes i høring ved forældrebestyrelserne ved Daginstitutionen Dollerupgård og Børnehuset Lunderskov med høringsfrist 17. december 2013, idet sagen genoptages på mødet i Børne- og Uddannelsesudvalget i januar 2014.
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget den 13-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 13/12713
Resumé
Efter krav fra KL, KTO og Sundhedskartellet er Kolding Kommunes MED-aftale justeret således, at der skal vælges en ledelsesrepræsentant og en arbejdsmiljørepræsentant fra de selvejende institutioner til Forvaltningsudvalget og Hovedudvalget. Desuden skal en af ledelsesrepræsentanterne i Hovedudvalget samtidig være arbejdsmiljølederrepræsentant fra en arbejdsmiljøgruppe.
Herudover skal samtlige ændringer af lokale MED-udvalg fremover godkendes af Hovedudvalget efter indstilling fra MED-forvaltningsudvalget.
Endelig er bilag 5 til MED-aftalen gennemskrevet, så krav i bekendtgørelse nr. 1181 om samarbejde om sikkerhed og sundhed er tydeligt genkendeligt.
Parterne har godkendt disse justeringer af MED-aftalen.
Sagen behandles i
Direktionen, Hovedudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Det foreslås at justeringerne af MED-aftalen godkendes.
Sagsfremstilling
Kolding Kommunes MED-aftale er på lige fod med ca. 30 andre kommuners MED-aftaler blevet underkendt af KL/KTO/Sundhedskartellet for så vidt angår en række krav i kapitel 4 om aftaler om organisering af arbejdsmiljøarbejdet i bekendtgørelse nr. 1181 om samarbejde om sikkerhed og sundhed, jf. § 3, stk. 3, i Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse.
Et forhandlingsorgan har været samlet og har i enighed foreslået en række justeringer af MED-aftalen. Justeringerne er godkendt af KL/KTO/Sundhedskartellet ved mail af 1. november 2013.
Beslutning Direktionen den 18-11-2013
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Hovedudvalget den 12-12-2013
Orienteringen taget til efterretning.
Beslutning Økonomiudvalget den 06-01-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 27-01-2014
Godkendt.