Dagsorden
Onsdag 12. aug 2015 kl. 09:00
Kulturudvalget
Christiansfeld Centret
Referat
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren forslår,
at Kodeks for Borgerdemokrati og Borgerinddragelse og udmøntning heraf drøftes.
Sagsfremstilling
Kodekset herunder indeholder eksempler, som ikke er indeholdt i det officielle kodeks. De stående udvalg skal drøfte kodekset og udmøntningen heraf.
Kolding Kommunes kodeks for Borgerdemokrati og Borgerinddragelse
Med borgerinddragelse menes mulighed for at tage indflydelse: Foreninger, interesseorganisationer, erhvervsliv og privatpersoner. Med Borgerdemokrati menes afgrænsede aktiviteter, hvor borgere får direkte indflydelse på beslutninger om en given aktivitet.
Ansvar:
Byrådet vedkender sig sit ansvar som beslutningstagere. Borgerne inddrages når det giver mening i forhold til den konkrete sag. Byrådet tager også ansvar for svære beslutninger.
Eksempler:
Skolelukning, generelle nedskæringer, det specialiserede børneområde.
Inddragelse:
Vi inddrager borgere i Kolding Kommune i relevante beslutninger, sager og aktiviteter. Vi ønsker generelt rettidig og god borgerkontakt. Vi anvender mange forskellige måder til at inddrage borgere, virksomheder og alle andre, der vil frem med deres mening.
Eksempler:
Vision 2015, store strategiske planer, Brændkjær Bestemmer, høringer, lokalråd og nævn.
Dialog:
Vi designer forskellige former for dialog med henblik på at fremme engagement og medvirken. Det er i dialogen mellem Byråd, borgere, offentligt ansatte og erhvervslivet, at vi bliver klogere på hinanden og vores fælles udfordring.
Eksempler:
Byrådet på turné, Designprocesser med borgere, erhvervslivet m.fl., træffetid.
Åbenhed:
Vi søger størst mulig åbenhed og takker for tilbagemeldinger fra borgerne. Det forbedrer vores politiske arbejde.
Eksempler:
Åbne dagsordner, åbne byrådsmøder, åbne møder, informationer på Kolding.dk
Respekt:
Alle borgere, politikere og ansatte respekterer hinandens roller, synspunkter og holdninger og følger spillereglerne. Synspunkter afleveret respektfuldt er altid velkomne. Respekten gælder for alle og i sidste ende for demokratiet.
Eksempler: Sprog & Formidling projektet i Administrationen, daglig kommunikationen mellem Byråd og borgere, virksomheder m.fl.
Forvaltningens bemærkninger
By- og Udviklingsforvaltningen har efterhånden opbygget et stort erfaringsgrundlag i forhold til inddragelse af borgere i forvaltningens og institutionernes arbejde herunder i planlægningsprocesser, projekter mv.
For Kulturområdet er inddragelsen i udmøntning af Kulturpolitikkens direkte i overensstemmelse med det politiske fokusområde Borgeren som medskaber, hvor det fremgår, at Kulturudvalget vil have borgeren som medskaber som fokusområde 2014-2015 med henblik på at understøtte borgernes virkelyst og engagement. Borgernes muligheder for at deltage og engagere sig kan synliggøres og blive tilgængelige på mange platforme såvel fysiske som digitale
En stor del af inddragelsen sker i henhold til konkrete projekter, hvor borgerne både kan definere rammer og indhold.
Eksempelvis kan nævnes:
- Borgerne bestemmer På Koldingbibliotekerne
- Borgere laver film om Christiansfeld (Kvarterhuset og Christiansfeld Centret)
- Nye retningslinjer for Kulturpuljen med krav om mere brugerinvolvering for at få støtte til aktiviteter i forlængelse af fokusområdet Borgerne som medskaber. Et eksempel herpå er Latinamerikanske dage.
- Testpanel (konkrete udfordringer - LED-skiltning ved indfaldsvejene)
- Designprocesser (Workshop om LED-skiltning ved indfaldsvejene workshop om udvikling af Legeparken)
Borgerdemokrati med udlægning af direkte beslutninger til borgerne for et afgrænset område, er der knap så meget erfaring med i forvaltningen, da der på Kulturområdet hovedsagelig har været fokus på at understøtte borgernes virkelyst med henblik på at skabe mere kulturel aktivitet.
Resumé
Byrådet vedtog i december 2012 enstemmigt en ny vision for Kolding kommune; Kolding Vi Designer Livet.
Med henblik på at få opstillet klare formål og mål er visionen nu blevet gennemskrevet til en version 2.0.
Sagen behandles i
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Der har været et behov for at gennemskrive visionen, så formål og mål fremstod mere klart og dermed mere målbart. Endvidere har der været behov for, at sammenhængen mellem visionen og de faktisk realiserede aktiviteter var tydeligere. Visionen: Kolding Vi designer Livet er fortsat uændret, og der er stadig 4 temaer og 10 indsatser. I gennemskrivningen er overskifter og visse ord blevet omformuleret.
Væsentlige ændringer:
Den korte og længere version af visionen
Byrådet vedtog en kort og en lang version af visionen. Dette er blevet omskrevet med henblik på at gøre visionen mere konkret, mundret og brugbar i forhold til kommunikation, samt at lægge mere vægt på det lokale engagement.
DEN KORTE VERSION | ||
Version 1.0 | Version 2.0 | Forklaring på rettelser |
Sammen designer vi muligheder for et bedre liv gennem iværksætteri, social udvikling og uddannelse | Sammen designer vi muligheder for et bedre liv gennem entreprenørskab, velfærdsinnovation, uddannelse og viden | Iværksætteri ændres til entreprenørskab, da det dækker både nye og etablerede virksomheder Social udvikling ændres til velfærdsinnovation, da det dækker alle kommunens velfærdsområder, og ikke kun socialområdet Uddannelse ændres til Viden og uddannelse, da det også dækker forskningsmiljøet. |
DEN LANGE VERSION | ||
Version 1.0 | Version 2.0 | Forklaring på rettelser |
Passionen for at udforske og anvende design, gør Kolding kendt i udlandet som den Europæiske Designby, hvor iværksætteri, social udvikling og uddannelse i samspil danner en stolt vækstkommune. Kolding danner forbillede for iværksættere og de bæredygtige vækstvirksomheder tiltrækker investorer. Vi udvikler viden med udgangspunkt i design. Kolding er et attraktivt sted at bo, hvor mange bliver idérige iværksættere i Koldings innovative virksomheder og sociale projekter." | Lokal forankring Koldings borgere, institutioner, virksomheder og sociale ildsjæle, designer lokale forandringer som øger livskvalitet og i samspil skaber en driftig vækstkommune International rækkevidde Kolding udvikler verdens første Design Community og bliver internationalt kendt for at designe muligheder for et bedre liv gennem entreprenørskab, velfærdsinnovation, uddannelse og viden Ved at tænke design, samskabelse og partnerskaber ind i alle facetter af livet fra børneliv, ungdomsliv, voksenliv til ældreliv udvikler Kolding nye måder at tænke samfund og vækst på. | Den lange version af visionen er gennemskrevet, da det er vurderet, at den gamle var vanskelig af omsætte. Den nye version står på to ben. Lokal forankring, som er en forudsætning for at kunne bygge noget op, der skaber reel forandring hos borgerne i Kolding. International rækkevidde, som noget, der skal give national og international tiltrækning og anerkendelse. En af de største styrker ved Koldings vision, er at den ikke alene viser, hvor vi skal hen, men også udstikker måden og metoderne til at nå vores mål nemlig gennem designprocesser. Det redegøres der nu for i sidste afsnit af visionen. |
I den korte version består ændringerne i, iværksætteri, der erstattes med entreprenørskab, social udvikling, der erstattes med velfærdsinnovation og uddannelse, der erstattes med uddannelse og viden.
Visionen bygger på 4 af Koldings autentiske styrker: Design, Entreprenørskab/Iværksætteri, Social udvikling/Frivillighed og Viden/Uddannelse.
De autentiske styrker er bevaret i den nye udgave, men begreberne er blevet bredere og mere dækkende for den aktivitet, der udspiller sig for at udmønte visionen.
4 temaer og 10 indsatser
Visionen består af 4 temaer og 10 indsatser, hvoraf flere har fået nye titler og en præcisering af indholdet.
Hver af de ti indsatser er organiseret med en styregruppe sammensat af en direktør fra Kolding Kommune eller Business Kolding i spidsen og med medlemmer bredt repræsenteret blandt erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner.
Samtlige styregrupper har været involveret i udarbejdelsen af nye mål og formålsbeskrivelser.
4 temaer og 10 indsatser | 4 temaer og 10 indsatser | |
Version 1.0 | Version 2.0 | Forklaring på rettelser |
Design og branding 1. World Design Capital 2. Synligt design 3. Årlig designfestival af internationalt format 4. Markedsføring af brandet. | Design som brand 1. Branding 2. Synligt design 3. Kolding Design Week 4. Danske og internationale relationer | Design og branding ændres til Design som brand, da det i højere grad dækker over det arbejde, der ligger i at opbygge et brand. Indsats 1 og 4 har byttet plads, da Branding opfattes som en overkategori for de øvrige 9 indsatser. Indsats 3 hedder nu Kolding Design Week, da det er navnet på design-festivalen. Indsats 4 hedder nu Danske og Internationale relationer, da målet om at blive World Design Capital ikke længere er aktuelt. |
Iværksætteri 5. Designsamlings-sted i design city 6. Koldingmodellen for iværksætteri | Entreprenørskab 5. Design HUB Kolding 6. Iværksætteri | Entreprenørskab Indsat 5 hedder nu Design Hub Kolding, da det dækker over et nationalt anerkendte begreb for samlingssted/mødested, hvor mange forskellige aktører mødes og skaber noget i fælleskab. Indsats 6 hedder nu kun iværksætteri, da det er en forenkling fra tidligere. |
Social udvikling 7. Living design lab 8. Kolding Kommune går forrest fokus på borgerinvolvering og partnerskaber | Velfærdsinnovation 7. Living design lab 8. Kolding Kommune går forrest | Velfærdsinnovation Indsats 8 hedder nu kun Kolding Kommune går forrest, da det er en forenkling fra tidligere og da fokus på borgerinddragelse og partnerskaber er en naturlig del af en designproces. |
Uddannelse 9. Design, innovation og entreprenørskab - fra ble til ph.d. 10. Kolding som studieby | Uddannelse og viden 9. Designlæring - fra ble til ph.d. 10. Studiebyen Kolding | Uddannelse og viden Indsats 9 hedder nu Designlæring - fra ble til ph.d., da det dels er en forenkling og dels mere skarpt i forhold til det særlige vi tilbyder Koldings børn og unge Indsats 10 hedder nu Studiebyen Kolding, da det passer overens med navnet på hjemmesiden og Åben-hus brandingkampagnen. |
Strategiske mål for 2022
De overordnede mål for visionen er således omformuleret bl.a. med henblik på at gøre dem konkrete, målbare og grundigere formuleret. De knytter sig direkte op til hver af de 10 indsatser, således at der er 10 strategiske mål et til hver indsats.
Målsætningerne er formuleret i styregrupperne. Samtlige indsatser er desuden beskrevet med delmål for 2015, 2016 og 2019 (se bilag 2).
Formål med de 10 indsatser
Alle 10 indsatser har desuden fået en ny formålsbeskrivelse. Formålsbeskrivelserne beskriver kort, hvorfor den pågældende indsats er vigtig, hvilken nytte den sigter mod at være for Kolding og illustrerer samtidig visionens bredde og den brede forankring i en mangfoldig partnerskabskreds mellem uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og kommunen.
1. Branding
Kolding Vi Designer Livet skal udvikles til et internationalt brand for design, entreprenørskab, velfærdsinnovation og uddannelse. Dette vil styrke vores fælles identitet og markere Kolding som en unik by attraktiv for virksomheder, bosættere og turister.
2. Synligt design
Gennem konkret og fysisk design får borgere og besøgende gode designoplevelser, der styrker og markerer Kolding som en imødekommende og moderne kommune, der værdsætter det sociale liv og den initiativrige borger.
3. Kolding Design Week
Kolding Design Week giver Koldings borgerne noget at være stolte af, fordi de er med til at skabe den! Den skal give alle et årligt udstillingsvindue, hvori deres initiativer kulminerer. Kolding får en unik signatur, der udvider den almindelige opfattelse af design. Local Impact, hvor vi designer lokale forandringer som øger livskvalitet og fremmer vækst og Global Reach, hvor vi udvikler verdens første Design Community, som bliver internationalt kendt.
4. Danske og internationale relationer
Kolding orienterer sig og henter inspiration i sin omverden og er imødekommende overfor nye partnere, der ønsker at etablere sig eller skabe bedre livskvalitet eller vækst.
5. Design HUB Kolding
Design Hub Kolding skal være et attraktivt miljø, hvor erhvervsliv, investorer, iværksættere, designere, studerende, forskere og kommune i tæt interaktion designer nye viden, produkter og services. I Design Hub Kolding arbejder vi tæt sammen med nationale og internationale partnere for at sikre adgang til den nyeste viden og netværk.
6. Iværksætteri
Kolding er et attraktivt miljø for iværksætteri og entreprenørskab, fordi vi formår at samarbejde på tværs af erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, netværk og kommune. Alle faser i en iværksætters liv fra folkeskoleelev til vækst-iværksætter er et element i en fødekæde, hvor vi med designtænkning understøtter kreativitet, idéskabelse og etablering
7. Living Design Lab
I Living Design Lab løser vi velfærdsudfordringer hos kommunen, og skaber vækst blandt private virksomheder ved at lave udviklingsprojekter sammen. Med fokus på hele det kommunale velfærdsområde (fx socialområdet, børne- og uddannelsesområdet, byudvikling, arbejdsmarkedsområdet og sundhedsområdet) tager vi udgangspunkt i borgernes behov, og inddrager dem i virksomhedernes udvikling og test af nye produkter og services.
8. Kolding Kommune går forrest
Kolding Kommune er den største arbejdsplads i Kolding, og vi vil være garant for designtænkning i kontakten med borgere, virksomheder og medarbejdere. Ved brug af designkompetencer motiveres borgere og medarbejdere til at deltage med at designe et bedre liv.
9. Designlæring - fra ble til ph.d.
Vi former i tæt samarbejde med erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner fremtidens arbejdsmarked med fokus på foretagsomhed og helhedstænkning. Børn og unge får design og innovationskompetencer og mod til at skabe muligheder og værdi for sig selv og sin omverden.
10. Studiebyen Kolding
Kolding har en identitet og et brand som studiebyen, der er dynamo for udvikling og vækst i Region Syddanmark. Studiebyen Kolding skaber et kraftcenter med mere end 5.000 studerende og en dynamisk campusbydel med direkte adgang til uddannelse, centrum, outlet-center, erhverv og iværksætteri samt boliger og havudsigt.
Ny grafik
I forbindelse med udarbejdelse af version 2.0 er der desuden udviklet en professionel grafisk formidling af visionen (se bilag 1).
Beslutning Direktionen den 19-05-2015
Beslutning Økonomiudvalget den 15-06-2015
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget den 10-08-2015
Beslutning Plan- og Boligudvalget den 10-08-2015
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 12-08-2015
Beslutning Kulturudvalget den 12-08-2015
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Miljøudvalget den 17-08-2015
Beslutning Teknikudvalget den 17-08-2015
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 19-08-2015
Forslaget indstilles til godkendelse med følgende bemærkninger:
Frivillighed er en af de autentiske styrker. Det fremgår ikke tydeligt og bør indarbejdes på f.eks følgende måde:
På side 7 under 10 indsatser ændres overskriften Velfærdsinnovation til et begreb der forstås af borgere og politikere og der indføjes følgende dot
På side 17 under iværksætteri tilføjes Social Økonomiske virksomheder og satsning på Staldgården
På side 21 indføjes under afsnit 1 4 linje
medarbejder og frivillighed
Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den 19-08-2015
Forslaget indstilles til godkendelse med bemærkning om
Beslutning Seniorudvalget den 02-09-2015
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
By- og Udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
I bevillingsnoterne til budget 2015 står, at der udarbejdes en evaluering i efteråret 2015 af projektet omkring skoleorkester med musikskolen ved Munkevænget Skole og en styrkelse af muligheder drøftes i Kulturudvalget.
Kolding Musikskole har, i samarbejde med Munkevængets Skole, udarbejdet evaluering af første år med orkester på Munkevængets Skole, der er vedlagt sagen som bilag.
Overordnet har projektet været en succes med stor elevtilslutning, og projektet bidrager til en styrkelse af fællesskab og faglighed på Munkevængets Skole, der er en skole med omkring 70 % elever med anden etnisk herkomst end dansk. På sigt forventes projektet at kunne bidrage positivt til inklusion på skolen. Desuden er det gennem projektet lykkedes at talentudvikle inden for musikken. Således er flere elever fra bandet efter projektets begyndelse tillige startet op med musikundervisning andetsteds. Projektet bidrager til at bryde en negativ social arv ved at åbne op for, at en række elever, der ellers ikke ville have spillet musik, får mulighed for at udfolde og dygtiggøre sig inden for musikken.
Der er planer om en fortsættelse og udvidelse af projektet, hvor der bl.a. vil blive arbejdet aktivt med, hvordan forældre kan inddrages i højere grad, for at modgå frafald af elever i løbet af skoleåret. Desuden udvikles kommunikation og samarbejde mellem skole og musikskole yderligere. På sigt er det også planen, at bandet/skoleorkestret får mulighed for at optræde i lokalsamfundet og derigennem bidrage positivt til udvikling og engagement i lokalområdet.
Forvaltningen kan oplyse, at der er udarbejdet et ændringsforslag til budget 2016 som blev behandlet på Kulturudvalgets møde d. 10. juni. Her søges der om midler til at fortsætte orkestret fra skoleåret 2016/2017 samt til at videre udbygge tiltaget til også at omfatte elever på skolens mellemtrin 4-6. klasse.
Resumé
I forbindelse med Budget 2014 blev der afsat 300.000 kr. til Vamdrup byjubilæum i 2016. Ved Budget 2015 blev teksten til bevillingen ændret til "Forøgelse af puljen til jernbanejubilæet", og der blev afsat yderligere 200.000 kr. i 2016.
Koordinationsgruppen har i april udsendt en skrivelse til interessenter i Kolding Kommune med opfordring til at få tilsendt projektforslag. Koordinationsgruppen har ved ansøgningsfristen d. 15. juni modtaget 19 projektforslag på i alt 785.657 kr. fra lokale aktører i henholdsvis Vamdrup, Lunderskov og Kolding. Projektforslagene indeholder både projekter, som går på tværs af byerne, samt projekter, der tilknytter sig en bestemt by.
Ved fælles drøftelse d. 23. juni har koordinationsgruppen i samarbejde med forvaltningen gennemgået projektforslagene og lavet en fælles anbefaling på tilskud og afslag til beslutning i Kulturudvalget.
Sagen behandles i
Forslag
at Kulturudvalget godkender koordinationsgruppens indstillinger til tilskud til de 10 anbefalede projektforslag, samt det afsatte beløb på 69.243 kr. til fælles markedsføringsudgifter, uforudsete udgifter og øvrige udgifter til fejringen af jernbanejubilæet i 2016.
Sagsfremstilling
I forbindelse med Budget 2014 blev der afsat 300.000 kr. til Vamdrup byjubilæum i 2016. Ved Budget 2015 blev teksten til bevillingen ændret til "Forøgelse af puljen til jernbanejubilæet", og der blev afsat yderligere 200.000 kr. i 2016. De ligger under kulturpolitikken.
Baggrunden for jernbanejubilæet er, at jernbanestrækningen mellem Fredericia og Flensborg blev påbegyndt i 1863. Strækningen blev indviet den 1. november 1866. Med åbningen af jernbanestrækningen blev Vamdrup, Lunderskov og Kolding stationsbyer, hvilket fik afgørende betydning for lokalområdet.
Forvaltningen har igangsat planlægningen af jernbanejubilæet og har holdt første interessentmøde i januar 2015, hvor en meget bred skare fra både Vamdrup, Lunderskov og Kolding blev indbudt heriblandt bl.a. Kongeåmuseet, Vamdrup Byforum, Lunderskov Lokalråd, Koldinghus, Kolding Stadsarkiv m.fl.
Ved mødet blev forskellige ideer til aktiviteter ved jernbanejubilæet drøftet, og der blev nedsat en koordinationsgruppe, der bl.a. fik ansvar for at udarbejde kriterier for, hvordan de 500.000 kr. kan fordeles på baggrund af konkrete ansøgninger. Forvaltningen fungerer som tovholder for koordinationsgruppen. Koordinationsgruppen består af:
- Rikke Aakjær Steffensen, kulturkonsulent, Kolding Kommune
- Gunner Thomsen, Lunderskov Lokalråd
- Hans Erik Philipsen, Lunderskov lokalhistorisk forening
- Kongeåmuseet, Vamdrup, Poul Berrig og Kirsten Wehmüller
- Hakon Lyth, Tidl. Vamdrup Erhvervsråd (Rotary)
- Helge Kjerside, Kolding Miniby
- Gunnar Storm Thomsen, Lokalhistorisk Forening Kolding
Koordinationsgruppen har d. 22. april udsendt en skrivelse til interessenter i Kolding Kommune med opfordring til at få tilsendt projektforslag, der relaterer sig til jernbanen i fortiden, nutiden eller fremtiden, fx i form af en udstilling, et foredrag, en koncert, en byvandring eller anden lignende aktivitet, som forholder sig til den betydning jernbanen har eller har haft for området og/eller byen. Information om muligheden for at søge ind på puljen er desuden blevet udsendt som pressemeddelelse samt offentliggjort på kolding.dk mm.
Indsendte projektforslag
Koordinationsgruppen har ved ansøgningsfristen d. 15. juni modtaget 19 projektforslag på i alt 785.657 kr. fra lokale aktører i henholdsvis Vamdrup, Lunderskov og Kolding. Projektforslagene indeholder både projekter, som går på tværs af byerne, samt projekter, der tilknytter sig en bestemt by. Projekterne vil delvist blive afviklet i forbindelse med fokusugen fra d. 12.-18. september 2016, delvist op til og på selve jubilæumsdagen d. 1. november 2016.
Ved fælles drøftelse d. 23. juni har koordinationsgruppen i samarbejde med forvaltningen gennemgået projektforslagene og anbefaler nedenstående tilskud og en fordeling af midlerne på i alt 500.000 kr. Heraf forslås det at afsætte 69.243 kr. til fælles markedsføringsudgifter, uforudsete udgifter og øvrige udgifter.
Koordinationsgruppen indstiller følgende tilskud til beslutning i Kulturudvalget (se bilag for yderligere information og begrundelse):
- Vamdrup Handelsstandsforening tilskud på 30.000 kr. til arrangementet Crazy Hours i august 2016, med temaet Vamdrup for 150 år siden. Projektet tilpasser sig kriterierne, da der vægtes en ekstra indsats for at tilpasse det tilbagevendende arrangement specielt til jernbane- og byjubilæet. Der er desuden tale om samarbejde ml. flere aktører. (Vamdrup Handelsforening har søgt tilskud til to projekter: 30.000 kr. til Crazy Hours og 10.000 kr. til Smagens Dag vinetikette og event.)
- Vamdrup Byforum tilskud på 22.250 kr. til projektet Byens huse. Projektet kan indgå i samarbejde med projektforslaget fra bibliotekerne i Vamdrup og Lunderskov og giver mulighed for en god og efterspurgt formidling af historien om stationsbyen Vamdrup. (Vamdrup Byforum har søgt om tilskud til fire projekter: 50.000 kr. til Byens Kunst, 22.250 kr. til Byens huse, 15.000 kr. til Byens bog, 27.000 kr. til Byens stafet. Herudover har de søgt tilskud på 102.900 kr. til en projektkoordinator.)
- Kongeåmuseet tilskud på 34.000 kr. til ny og mere moderne digital belysning af museets modeljernbane, som er en del af den faste udstilling. Projektet understøtter jubilæet og Kongeåmuseet spiller en væsentlig rolle i fejringen af jernbanejubilæet og indgår i flere projekter. (Kongeåmuseet har søgt om tilskud på 34.000 kr. til belysning.)
- Teatergruppen Vamdrup 83 tilskud på 25.000 kr. til gadeteater og udgifter i forbindelse med dette. Teatergruppen vil indarbejde jubilæet og her ligger gode muligheder for at skabe et lidt anderledes arrangement, hvor flere borgere og samarbejdspartnere kan inddrages i proces og afvikling. Det anbefales desuden at undersøge muligheden for at låne kostumer hos KLK. (Teatergruppen Vamdrup 83 har søgt om tilskud til to projekter: 70.000 kr. til udgifter til autentiske kostumer, sminke, råmaterialer til gadeteater mv. og 20.000 kr. til udgifter workshops, instruktør og diverse.)
- KFUM-spejderne i Vamdrup tilskud på 20.000 kr. til udarbejdelse af kantinetog, en mobil kantine, der kan besøge de tre byer, Vamdrup, Lunderskov og Kolding. Projektet tager direkte afsæt i en fortolkning af fortællingen om jernbanen. Projektet opfordrer til læring og inddragelse af lokale børn og unge, og der anbefales at tage kontakt til spejdere i Lunderskov og evt. Kolding mhp. et samarbejde. (KFUM-spejderne i Vamdrup har søgt om tilskud på 20.000 kr. til kantinetog.)
- Kreativ Forening i Vamdrup tilskud på 4257 kr. til fremstilling af et stort fælles broderi, som laves i forbindelse med Kreativ Festival (1. lørdag i september). Projektet giver en merværdi i form af lokalt engagement og en stor synlighed gennem det udstillede broderi. (Kreativ Forening i Vamdrup har søgt tilskud på 4257 kr. til udgifter i forbindelse med fremstilling af et fælles broderi værk.)
- Lokale aktører i Lunderskov tilskud på i alt 100.000 kr. til tre forskellige projekter som fejrer jernbanen og byen: 1) Åbning af den gamle stationsbygning og servering for byens borgere, 2) Festarrangement åbent for alle i Lunderskovhallen med udstillinger, fællesspisning og musik, 3) Besøg af Struer Jernbaneorkester i de tre byer - et projekt, som går på tværs af Lunderskov, Vamdrup og Kolding. Projekterne understøtter alle en stor lokal fejring i selve den uge, hvor jubilæet fejres: 12. 18. september 2016. (Lokale aktører i Lunderskov har søgt tilskud på 100.000 kr. til 3 projekter)
- Helge Kjerside (Kolding Miniby), for koordinationsgruppen, tilskud på 55.250 kr. til 4 fællesprojekter for Vamdrup, Lunderskov og Kolding: 1) En udstilling på Kolding Bibliotek, 2) Veteranbane-togkørsel mellem byerne, 3) En mobil udstilling til fremvisning i de tre byer, 4) Besøg af Fredericia Postorkester. Projekterne skal være med til at koble den røde tråd mellem byerne og vil blive afviklet i forbindelse med fokusugen fra 12.-18. september 2016. (Helge Kjerside, for koordinationsgruppen, har søgt om tilskud på 72.250 kr. til fællesprojekter for Vamdrup, Lunderskov og Kolding.)
- Bibliotekerne i Lunderskov og Vamdrup tilskud på 70.000 kr. til udviklingen af en digital byvandring med fokus på jernbanens historie og dens betydning for de to byers udvikling. Projektet er et samarbejde mellem flere aktører, også på tværs af bygrænser og kan evt. samtænkes med andet forslag om formidling. Der er fokus på jernbane- og byhistorie. (Bibliotekerne i Lunderskov og Vamdrup har søgt om tilskud på 93.000 kr. til udviklingen af en digital byvandring i Lunderskov og Vamdrup.)
- Museet på Koldinghus, Kolding Miniby og Felderbanen tilskud på 70.000 kr. til etableringsomkostninger af en jernbanemodel specielt fremstillet til en særudstilling, som skal formidle jernbanens betydning for de tre hovedbyer. Projektet sætter fokus på jernbane- og byhistorie, og er et samarbejde mellem flere aktører. Koordinationsgruppen anbefaler desuden, at Koldinghus efterfølgende indtræder i gruppen og derfra er med til at understøtte det tværgående samarbejde og formidling. (Museet på Koldinghus, Kolding Miniby og Felderbanen har søgt om tilskud på 100.000 kr. til etableringsomkostninger af en jernbanemodel specielt fremstillet til en særudstilling).
Koordinationsgruppen indstiller følgende afslag til beslutning i Kulturudvalget (se bilag for yderligere information og begrundelse):
- Vamdrup Handelsforening ansøger 10.000 kr. til Smagens Dag, vinetikette og event. Koordinationsgruppen anbefaler at afslå ansøgningen, da Smagens Dag er en tilbagevendende begivenhed og da vinetiketten laves år for år, og derfor alligevel vil blive lavet i 2016. (Vamdrup Handelsforening har søgt tilskud til to projekter: 30.000 kr. til Crazy Hours og 10.000 kr. til Smagens Dag vinetikette og event.)
- Historisk Forening i Vamdrup ansøger 15.000 kr. til formidlingsprojektet En tur rundt i Grænsestationsbyen. Koordinationsgruppen anbefaler at projektet udgår til fordel for lignende projektforslag fra Vamdrup, hvor ideerne herfra kan indgå. (Historisk Forening har søgt om tilskud på 15.000 kr. til projektet En tur rundt i grænsestationsbyen).
- Vamdrup Byforum ansøger 50.000 kr. til Byens Kunst, et gavlmaleri. Koordinationsgruppen anbefaler at afslå ansøgningen, da projektet ikke kan lade sig gøre, da gavlen skal rives ned. Endvidere opfylder projektet ikke kriterierne. (Vamdrup Byforum har søgt om tilskud til fire projekter: 1) 50.000 kr. til Byens Kunst, 2) 22.250 kr. til Byens huse, 3) 15.000 kr. til Byens bog, 4) 27.000 kr. til Byens stafet. Herudover har de søgt tilskud på 102.900 kr. til en projektkoordinator.)
- Vamdrup Byforum ansøger 15.000 kr. til Byens Bog, udgivelsen af en jubilæumsbog. Koordinationsgruppen anbefaler at afslå ansøgningen, da projektet ikke opfylder kriterierne, og desuden overlapper med et igangværende projekt på Kongeåmuseet. Det anbefales at søge midlerne i Kulturpuljen.
- Vamdrup Byforum ansøger 27.000 kr. til Byens stafet, en tidskapsel. Koordinationsgruppen anbefaler at afslå ansøgningen, da projektet ikke vurderes at give en væsentlig mérværdi ifht. fejringen af jubilæet.
- Vamdrup Byforum ansøger 102.900 kr. til ansættelse af en projektkoordinator for byens arrangementer. Koordinationsgruppen anbefaler at afslå ansøgningen, da der ikke er tale om et konkret projektforslag, og det derfor ikke kan økonomisk finansieres af midlerne afsat til aktiviteter i forbindelse med fejringen af jernbanejubilæet i 2016.
Såfremt koordinationsgruppens indstillinger følges, vil de afsatte midler på i alt 500.000 kr. fra Byrådet være fordelt på 10 projektforslag, heraf udgør 69.243 kr. udgifter til fælles markedsføringsudgifter, uforudsete udgifter og øvrige udgifter.
Forvaltningen vil efterfølgende give ansøgerne besked om Kulturudvalgets beslutning.
Forvaltningen kan desuden oplyse, at man i koordinationsgruppen, på baggrund af det indsendte forslag vedr. ansættelse af en projektkoordinator, har drøftet muligheden for en projektkoordinator, der kan tilknyttes fejringen af jubilæet i tæt samarbejde med byerne. Forvaltningen fungerer på nuværende tidspunkt som overordnet tovholder for koordinationsgruppen. Museet på Koldinghus tilbyder at understøtte jubilæet som markedsføringsplatform for alle arrangementerne.
Forvaltningen vil ved det kommende møde i koordinationsgruppen tage emnet op til en drøftelse af, hvordan arrangementerne bedst muligt koordineres. På mødet vil forvaltningen endvidere drøfte muligheder for hvordan der skabes en rød tråd mellem arrangementerne, således de fremstår som en stor fælles fejring af jubilæet fx gennem fælles markedsføringsmateriale.
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
By- og Udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Kolding Teaterforening har søgt om forlængelse af samarbejdsaftalen mellem teaterforeningen og Kolding Kommune.
Med baggrund i de politiske beslutninger ser forvaltningen det ikke muligt at komme længere i forhandlingerne om en ny aftale med Kolding Teaterforening, hvorfor forvaltningen foreslår en fornyet politisk drøftelse af sagen.
Baggrund
D. 8. december 2014 besluttede Kulturudvalget at pålægge forvaltningen at udarbejde en ny samarbejdsaftale med Kolding Teaterforening.
D. 8. april 2015 besluttede et flertal (med undtagelse af Yrsa Mastrup og Hanne Dam) i Kulturudvalget at forlænge samarbejdsaftalen med Kolding Teaterforening i to år fra 1. juli 2015 til 30. juni 2017 uden underskudsgaranti. Et mindretal (Yrsa Mastrup og Hanne Dam) ønskede at forlænge samarbejdsaftalen med Kolding Teaterforening i 2 år fra 1. juli 2015 til 30. juni 2017 med underskudsgaranti på 140.000 kr., hvis egenkapitalen kom under 500.000 kr.
D. 10. juni behandlede Kulturudvalget et udkast til en samarbejdsaftale, hvor der var enkelte udeståender. I behandlingen indgik en oversigt over hvilke samarbejdsmodeller mellem kommune og teaterforening i henholdsvis Vejle, Fredericia og Middelfart Kommuner.
Forvaltningens oplyser
Samarbejdsaftalen med Kolding Teaterforening udløb d. 1. juli 2015. Samarbejdsaftalen var gældende for perioden 1. juli 2014 30. juni 2015.
Samarbejdsaftalen med Kolding Teaterforening udløb d. 1. juli 2015. Samarbejdsaftalen var gældende for perioden 1. juli 2014 30. juni 2015.
Forvaltningen og Kolding Teaterforening har siden kulturudvalgsmødet d. 10. juni 2015 haft yderligere forhandlinger om en ny aftale.
Kolding Teaterforening ønsker, som det fremgår af aftalen, at det helt tydeligt fremgår i den ny samarbejdsaftale, at aftalen adskiller sig fra den tidligere samarbejdsaftale, og at teaterforeningen får væsentligt forringede vilkår. Ifølge teaterforeningen indebærer de nye vilkår, at teatrets virke begrænses i forhold til fx at købe større forestillinger hjem med visning på Kolding Teater, Comwell. Teaterforeningen vurderer, at den økonomiske risiko ved at booke store forestillinger er for høj, når der ikke er sikkerhed i form af underskudsgaranti, samtidig med at foreningens egenkapital forventes at være faldende i de kommende år. I sæson 2014/2015 er der budgetteret med et forventet underskud på 95.000 kr., hvilket vil bringe foreningens egenkapital ned på 595.529 kr. Teaterforeningen forudser, at med de ændrede vilkår vil det i højere grad være mindre cafe-forestillinger, der vil komme på programmet, da den økonomiske risiko her er mindre og indtjeningen generelt højere. Det er Teaterforeningens vurdering, at der er behov for at fastholde underskudsgarantien på de 140.000 kr. for at fastholde det kunstneriske niveau.
Forvaltningen kan oplyse, at der ikke i budget for Kulturpolitikken er afsat midler til en underskudsgaranti.
Beslutning Kulturudvalget den 12-08-2015
Et flertal (Kulturudvalget med undtagelse af Søren Rasmussen) besluttede at forvaltningen skal genoptage forhandlingen med Kolding Teaterforening med henblik på at forlænge samarbejdsaftalen med 2 år fra 1. juli 2015 til 30. juni 2017 med en underskudsgaranti på 140.000 kr., hvis egenkapitalen kommer under 500.000 kr. med den bemærkning at udvalget henstiller til Teaterforeningen, at der frem over arbejdes med budgetter i balance.
Et mindretal bestående af Søren Rasmussen kunne ikke tilslutte sig flertallets beslutning, idet han ønsker en aftale med Kolding Teaterforening uden underskudsgaranti.
Resumé
PricewaterhouseCoopers fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2014 for Den selvejende institution Trapholtfonden.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen. Revisionen har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud på 1.173.103 kr. før uddelinger. Efter uddelinger er årets resultat et underskud på 947.277 kr.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Fondens formål er ifølge fundatsen at yde økonomisk og anden støtte til den selvejende institution Kunstmuseet Trapholt.
Fondens indtægter i 2014 var kommunale tilskud fra Kolding Kommune på i alt 1.687.700 kr. Med fradrag af fondens driftsomkostninger gav dette et overskud på 1.173.103 før uddelinger.
Efter uddelinger viser årsrapporten for 2014 et underskud på 947.277 kr.
Trapholtfonden har ved udgangen af regnskabsåret en egenkapital på 55.394.114 kr.
Revisionen har ikke givet anledning til forbehold.
Det er revisionens opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af fondens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2014, samt resultatet af fondens aktiviteter for regnskabsåret 1. januar til 31. december 2014 er i overensstemmelse med lov om fonde og visse foreninger og fundatsen samt årsregnskabslovens bestemmeler for regnskabsklasse A med de nødvendige tilpasninger.
Der er ikke foretaget yderligere handlinger i tillæg til den udførte revision af årsregnskabet. Det er på denne baggrund vores opfattelse, at oplysningerne i ledelsesberetningen er i overensstemmelse med årsregnskabet.
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
By- og Udviklingsforvaltningen forslår,
at forvaltningen udarbejder et ændringsforslag med Kolding Light Festivals ønske om et årligt tilskud på 600.000 kr. i perioden 2016-2018 til budgetforhandlingerne 2016.
Sagsfremstilling
Baggrund
Kolding Light Festival (herefter KLF) ansøger om et årligt tilskud på 600.000 kr. fra 2016 - 2018 med henblik på at sikre lysfestivalens beståen og forsatte udvikling.
Lysfestivalen oplyser
KLF oplyser, at de gerne vil kunne signalere festivalens beståen i deres dialog med sponsorere hvorfor de søger om et årligt tilskud i perioden 2016-2018. Tilskuddet vil kunne bane vejen for den forsatte udbygning af erhvervslivets engagement i festivalen samt muliggøre en forsat udvikling af KLF som en toneangivende årlig event.
KLF forslår, at tilskuddet kan opdeles i to puljer; en pulje med et fast beløb samt et krone for krone tilskud, der op til et vist punkt følger sponsorater fra erhvervslivet.
Festivalen ansøger derfor om et årligt tilskud på 600.000 kr. i tilskud i årene 2016-2018. Festivalen forslår 300.000 kr. i en basispulje, imens de resterende 300.000 kr. følger sponsortilkendegivelser som beskrevet i forrige afsnit.
Forvaltningens bemærkninger
Kolding Light Festival blev etableret i 2012 af Erhvervsgruppen Kolding. Erhvervsgruppens formål er at støtte positivt op om Koldings fyrtårne indenfor teater, kunst, kultur, musik, sport, by- og egnsudvikling m.m. Som et led heri har Erhvervsgruppen Kolding oprettet Kolding Light Festival ApS, som er en non-profit foretagende der står som arrangør af lysfestivalen.
Formålet med festivalen er at give besøgende en ny og anderledes oplevelse af Kolding by ved anvendelse af lyssætninger, lyd, videolys, interaktive installationer og lyskunst.
Lysfestivalen er blevet afholdt to gange siden Kolding Light Festival ApS blev etableret.
Såfremt udvalget vedtager By- og Udviklingsforvaltningens indstilling om at udarbejde et ændringsforslag til budget 2016, anbefaler By- og Udviklingsforvaltningen at tilskuddet tildeles efter de retningslinjer som KLF foreslår. Dvs. der gives et årligt et basis tilskud på 300.000 kr. (her kaldet basispuljen) samt 300.000 kr. der matcher sponsortilkendegivelser (her kaldet udviklingspulje) i perioden 2016-2018.
Såfremt KLF skal have adgang til udviklingspuljen, så skal KLF have en ekstern finansiering der overstiger tilskuddet på 300.000 kr. fra basispuljen. Tilskud fra udviklingspuljen tildeles 1:1, indtil de 300.000 kr. i puljen er opbrugt.
Eksemplificeringer af hvordan tilskudsordningen vil fungere i praksis:
Eksempel 1: KLF får udbetalt det fulde tilskudsbeløb
Indhenter KLF ekstern finansiering for 600.000 kr., så tildeles KLF det fulde tilskud på 600.000 kr. fra Kolding Kommune, hvor 300.000 kr. fra basispuljen og de sidste 300.000 kr. i tilskud fra udviklingspuljen. Det giver et samlet budget på 1.200.000 kr. (se figur 1).
Figur 1
Eksempel 2: KLF får noget af tilskuddet udbetalt
Indhenter KLF 400.000 kr. i ekstern finansiering, vil KLF tildeles 400.000 kr. fra Kolding Kommune, hvor 100.000 kr. er fra udviklingspuljen og 300.000 kr. er fra basispuljen. Det giver et samlet budget på 800.000 kr. (se eksempel 2).
Figur 2
Eksempel 3: Udviklingspuljen udbetales ikke
Indhenter KLF 300.000 kr. (eller derunder) i ekstern finansiering får de ikke adgang til tilskud fra udviklingspuljen (se eksempel 3).
Figur 3
Basispuljen sikrer festivalens beståen og giver et godt udgangspunkt for KLF til at indhente sponsorater. Udviklingspuljen sikrer KLF fleksibilitet til at videreudvikle festivalen.
Modellen anbefales derfor idet den dels giver KLF incitament til at finde yderligere ekstern finansiering og det giver KLF et bedre udgangspunkt for at søge ekstern finansiering.
Såfremt udvalget godkender forvaltningens indstilling, medtages det udarbejdede ændringsforslag (KU-S-11- Tilskud til Kolding Light Festival). Såfremt By- og Udviklingsforvaltningens forslag ikke godkendes udgår forslaget.
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
at forvaltningen udarbejder et ændringsforslag med Brødremenighedens ønske om driftsstøtte på 737.000 kr. til budgetforhandlinger 2016.
Sagsfremstilling
Kulturudvalgsformand Jesper Elkjær har d. 9. juni 2015 modtaget en henvendelse fra Brødremenigheden i Christiansfeld, hvor de søger om kommunal driftsstøtte på 737.000 kr. til Brødremenighedens Museum.
Baggrund
I forbindelse med optagelsen af Christiansfeld på UNESCOs liste over verdens kulturarv ønsker Brødremenigheden at hæve det museumsfaglige niveau for Brødremenighedens Museum. Brødremenigheden ansøger derfor om kommunal driftsstøtte til Brødremenighedens Museum på 737.000 kr.
Brødremenigheden oplyser
Brødremenigheden oplyser, at optagelsen af Christiansfeld på UNESCOs liste over verdens kulturarv vil betyde en øget interesse for Brødremenighed, livet i byen og menigheden gennem tiden. Museet ønsker at indgå som en aktiv og tidssvarende del af den samlede formidling om det historiske Christiansfeld.
Ifølge Brødremenigheden kan museet på nuværende tidspunkt ikke indfri de forventninger som offentligheden generelt og besøgende i Christiansfeld har til museet. Det skyldes bl.a., at museet er drevet af frivillige. På baggrund af dette samt optagelsen på UNESCOs liste over verdens kulturarv ønsker Brødremenigheden både, at hæve det museums faglige niveau og skabe en stabil økonomisk ramme omkring museets drift. Brødremenigheden ønsker endvidere at flytte udstillingen fra Enkehuset og nyetablere det i Søstrehuset.
Brødremenigheden vil bl.a. gerne ansætte en daglig leder med en bred museumsfaglig baggrund til at forestå og koordinere arbejdet omkring museet. Den daglige leder af museet vil ansættes af og referere til Brødremenighedens Ældsteråd.
Brødremenighedens oplæg til nyt budget for drift af Brødremenighedens Museum
Beløb | |
Aflønning af daglig leder (løn, pension, forsikring, m.m.) | 480.000 |
Husleje (udstillingsrum, magasinrum, kontorplads) | 398.000 |
Forbrug (varme, el) | 48.000 |
Tyveriforsikring | 21.000 |
Materialer og materiel (almindelig drift) | 15.000 |
Ekstern bistand til samlingsarbejde og udstillinger (ikke fondsfinansieret projektarbejde) | 25.000 |
I alt | 978.000 kr. |
Indtægtsposter | Beløb |
Entré og omvisninger | 150.000 kr. |
Bidrag fra Brødremenigheden | 100.000 kr. |
Driftstilskud fra Kolding Kommune ansøgt | 737.000 kr. |
I alt | 978.000 kr. |
Forvaltningens bemærkninger
Brødremenighedens Museums formål er at indsamle, bevare og formidle historien om Brødremenigheden og det historiske Christiansfeld, herunder menighedens religiøse liv, menighedens organisation, menighedens økonomiske grundlag, dagliglivet i byen, missionsvirksomheden og kontakten til Den international Brødrekirke.
Brødremenighedens samling består af genstande og materialer der relaterer sig til følgende hovedområder:
· Menighedslivet
· Livet i Christiansfeld
· Mission og kontakt til fremmede kulturer
· Arven efter oplysningstiden
Forvaltningen oplyser, at Brødremenighedens samling anslås at have stor kulturhistorisk værdi - enkelte genstande har enestående national værdi.
Museet har en entrépris på 30 kr. og har åbnet tirsdag-lørdag kl. 10.00-16.00 og søndag kl. 12.00-16.00.
Forvaltningen kan endvidere oplyse, at Brødremenigheden ejer både Enkehuset og Søsterhuset.
Kultur- og Fritidsudvalget bevilligede i 2013 et tilskud på 50.000 kr. til Brødremenigheden i Christiansfeld til ansættelse af en fagperson i to måneder, der kunne forestå udarbejdelsen af en projektbeskrivelse vedr. nyetablering af Brødremenighedens Museum i Søstrehuset. Bilaget Brochure er et resultat af denne fagpersons arbejde. Brochuren indeholder en uddybende projektbeskrivelse, hvor museets samling nyopstilles i Søstrehuset og det museumsfaglige niveau opkvalificeres.
Såfremt udvalget godkender forvaltningens indstilling, medtages det udarbejdede ændringsforslag (KU-S-12-Driftstilskud til Brødremenighedens Museum). Såfremt forvaltningens forslag ikke godkendes udgår forslaget.
Kultur- og Fritidsudvalget bevilligede i 2013 et tilskud på 50.000 kr. til Brødremenigheden i Christiansfeld til ansættelse af en fagperson i to måneder, der kunne forestå udarbejdelsen af en projektbeskrivelse vedr. nyetablering af Brødremenighedens Museum i Søstrehuset. Bilaget Brochure er et resultat af denne fagpersons arbejde. Brochuren indeholder en uddybende projektbeskrivelse, hvor museets samling nyopstilles i Søstrehuset og det museumsfaglige niveau opkvalificeres.
Såfremt udvalget godkender forvaltningens indstilling, medtages det udarbejdede ændringsforslag (KU-S-12-Driftstilskud til Brødremenighedens Museum). Såfremt forvaltningens forslag ikke godkendes udgår forslaget.
Sagen behandles i
Kulturudvalget
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen oplyser, at områderne under Kulturpolitikken er meget forskellige og derfor også har mange forskellige takster, hvilket gør det svært at forenkle. Det skal dog bemærkes, at borgerne kun møder et lille udsnit af taksterne, når de søger, da de er splittet op under de enkelte institutioner inde på www.Kolding.dk. Der vil dog løbende blive arbejdet med en forenkling af taksterne.
Det vil forsøges en forenkling ved at samle alle Godsets takster på hjemmesiden under et sted.
By- og Udviklingsforvaltningen foreslår følgende takster for 2016 på Kulturpolitikkens områder:
Musikskolen | |||||||
| |||||||
Yderligere oplysninger: Musik@kolding.dk | | 2015 | 2016 | | |||
| Pris | Pris | | ||||
| | Prisen er | Prisen er | | |||
| gældende for | gældende for | | ||||
| skoleåret | skoleåret | | ||||
| 15/16 | 16/17 | | ||||
| 10 rater | 10 rater | | ||||
| pr. skoleår | pr. skoleår | | ||||
| Optagelsesgebyr | 160,00 kr. | 165,00 kr. | | |||
Takst 1. | Baby Bongo, syng og leg for 2-3årige samt musikalsk legestue. Holdstørrelser 8-12 elever - pris pr. måned | 160,00 kr. | 165,00 kr. | | |||
Takst 2. | Ind i Musikken | 255,00 kr. | 260,00 kr. | | |||
Takst 3. | Holdundervisning 2-6 elever pris pr. måned | 300,00 kr. | 305,00 kr. | | |||
Takst 4. | Soloundervisning 20 min. Pr. uge pris pr. måned | 335,00 kr. | 340,00 kr. | | |||
Takst 5. | Soloundervisning 25 min. Pr. uge pris pr. måned | 415,00 kr. | 420,00 kr. | | |||
Takst 6. | Soloundervisning 30 min. Pr. uge pris pr. måned | 500,00 kr. | 505,00 kr. | | |||
Takst 7. | Soloundervisning 45 min. Pr. uge pris pr. måned | 750,00 kr. | 755,00 kr. | | |||
Takst 8. | Voksen, holdundervisning 2-6 elever pris pr. måned | 315,00 kr. | 320,00 kr. | | |||
Takst 9. | Voksen, soloundervisning 20 min. Pr. uge pris pr. måned | 370,00 kr. | 375,00 kr. | | |||
Takst 10. | Voksen, soloundervisning 25 min. Pr. uge pris pr. måned | 460,00 kr. | 465,00 kr. | | |||
Takst 11. | Voksen, soloundervisning 30 min. Pr. uge pris pr. måned | 550,00 kr. | 555,00 kr. | | |||
Takst 12. | Voksen, soloundervisning 45 min. Pr. uge pris pr. måned | 830,00 kr. | 835,00 kr. | | |||
Takst 13. | Soloundervisning 15 min. pr. uge (ifm. Talentlinje) - pris pr. måned | 255,00 kr. | 260,00 kr. | | |||
Kor-takst | Hvis man ikke går til andet i Musikskolen - ellers gratis - pris pr. måned | 80,00 kr. | 85,00 kr. | | |||
Yderligere oplysninger: Musik@kolding.dk | 2015 | 2016 |
Pris | Pris | |
Søskenderabat | 10% | 10% |
2 eller flere børn i Musikskolen udløser søskenderabat | | |
Refusion | | |
Der ydes refusion, såfremt der ikke opnås 34 lektioner som følge af f. eks. læreres sygdom og andre aflysninger fra Musikskolen | | |
Friplads | | |
Der kan søges om friplads til Musikskolen. Satsen for tildeling er følgende bruttoindtægt for husstanden og gælder 0-18 årige: | | |
Der tillægges desuden 7.000 kr. pr. barn fra og med barn nr. 2. | | |
Under 133.000 kr. | Bevilges hel friplads | Bevilges hel friplads |
| | |
Mellem 133.000 kr. og 156.000 kr. | Bevilges 75 % friplads | Bevilges 75 % friplads |
| | |
Mellem 156.000 kr. og 179.000 kr. | Bevilges 50 % friplads | Bevilges 50 % friplads |
| | |
Mellem 179.000 kr. og 202.000 kr. | Bevilges 25 % friplads | Bevilges 25 % friplads |
| | |
Over 202.000 kr. | Bevilges ikke friplads | Bevilges ikke friplads |
Kolding kommunale billedskole
Yderligere oplysninger: | 2015 | 2016 |
Alle elever, pris pr. undervisningsgang Eleverne tilmelder sig et semester ad gangen (forår/efterår) | 45 kr. | 50 kr. |
Børnekulturhus Nicolai
Udover nedenstående takster udlejes på Nicolai for børn til kommercielle formål. | ||
Yderligere oplysninger: kultur@kolding.dk | 2015 | 2016 |
Pris | Pris | |
Private | | |
Enhedspris | 40,00 kr. | 40,00 kr. |
Årskort, enhedspris | 140,00 kr. | 140,00 kr. |
Familiekort (4 personer) | 400,00 kr. | 400,00 kr. |
Grupper | Hver 10. gratis | Hver 10. gratis |
Skoler og institutioner fra andre kommuner | | |
Løssalg pr. barn | 20,00 kr. | 20,00 kr. |
Skoler og institutioner fra Kolding Kommune har gratis adgang til Børnekulturhuset | Gratis Gratis | Gratis Gratis |
Skoler/daginstitutioner fra Kolding Kommune har gratis adgang til turnerende børneteaterforestillinger |
Lokaleleje Kommerciel udlejning af overskudskapacitet på Nicolai for børn.
Yderligere oplysninger: Kultur@kolding.dk | 2015 | 2015 | 2016 | 2016 | ||
| Kommercielle arrangementer pris pr. dag | Kommercielle arrangementer pris pr. halv dag (4 timer) | Kommercielle arrangementer pris pr. dag | Kommercielle arrangementer pris pr. halv dag (4 timer) | ||
Grotten | 3.000,00 kr. | 1.500 kr. | 3.000,00 kr. | 1.500 kr. | ||
Junglen | 2.000,00 kr. | 1.000,00 kr. | 2.000,00 kr. | 1.000,00 kr. | ||
Værkstedet under skyen | 3.000,00 kr. + materialer | 1.500,00 kr. + materialer | 3.000,00 kr. + materialer | 1.500,00 kr. + materialer | ||
Stadsarkivet
Yderligere oplysninger: Arkiv@kolding.dk | 2015 | 2016 |
Pris | Pris | |
Fotokopiering | | |
Mere end 5 kopier A4 | 1,00 kr. | 2,00 kr. |
Fra mikrofilm/mikrokort | 5,00 kr. | 2,00 kr. |
| | |
| | |
Digitale fotos | | |
Foto i Tiff/jpeg (300 dpi) leveret via e-mail (til kommercielt brug) | 400,00 kr. | 500,00 kr.* |
Op til 5 fotos (200 dpi) i jpg-format leveret via e-mail, dropbox eller egen usb-stick (privat brug) Fotos ud over de første 5 stk. eller i højere opløsning end 200 dpi Tillæg for udlevering på USB-stick fra arkivet | Gratis 100,00 kr. - | Gratis 50,00 kr. |
Fotos til privat brug ud over de første 10 stk. | 100,00 kr. | 100,00 kr. |
Tillæg for foto der først skal digitaliseres (pr. stk) | 100,00 kr. | 100,00 kr. |
Ekspresgebyr på 10 %, mindst 100 kr. Større opgaver 10 % rabat. | | |
Ved offentliggørelse skal fotografens navn altid anføres, og arkivet skal angives som kilde. | | |
Betalingen gælder kun for brug af fotografiet til det oplyste formål. Ved bestilling skal det angives, hvad fotografiet skal bruges til. | | |
De ovennævnte priser omfatter ikke den eventuelle betaling, fotografen er berettiget til ifølge ophavsretsloven. Stadsarkivet meddeler ved levering af billedet, om der eventuelt skal ydes betaling til fotografen. | | |
| | |
Audio-visuelle materialer Sendes digitalt eller udleveres på et USB-stik For forsendelse tillægges porto. Digitaliseret lyd- og film. | 200,00 kr. | 500,00 kr.* |
Digitalisering af lydoptagelser på kassettebånd Digitalisering af film: kontakt arkivet for en pris. Leveringstid: op til 4 arbejdsuger også ved brug på læsesal. | 200,00 kr. | 500,00 kr.* |
Formidling Byvandring, pr. time Foredrag, pr. time | 700,00 kr. 700,00 kr. | 750,00 kr. 750,00 kr. |
* Generelt: Stigningerne er generelt begrundet i, at andre dele er gjort gratis, og derfor er priserne hævet de steder, hvor der er tale om kommerciel brug samt der hvor administrationsomkostningerne er større. Størrelsen på beløbene er så vidt muligt forsøgt harmoniseret, så priserne er så ensartet som mulig.
Digitale fotos: prisen hævet med 100 kr. ud fra, at harmonisering og at 500 kr. fortsat på landsplan ligger i den lave ende.
Audio-visuelle materialer: priserne hævet med 300 kr. ud fra de faktiske administrations- og drifts omkostninger ved levering af disse produkter, samt harmonisering til de øvrige priskategorier.
Udfærdigelse af attester
Yderligere oplysninger: Arkiv@kolding.dk | 2015 | 2016 |
Pris pr. attest | Pris pr. attest | |
Udfærdigelse af attester | 300,00 kr. | 300,00 kr. |
Arkivundersøgelser
Yderligere oplysninger: Arkiv@kolding.dk | 2015 | 2016 |
Pris pr. påbegyndt time | Pris pr. påbegyndt time | |
Arkivundersøgelser Udstillingsplancher med historisk formidling, pr. planche Grafisk opsætning pr. planche Kurser: Basismodul: God forvaltningsskik, journalisering og arkivering (2 timer) Klargøring af kommunale arkivalier til aflevering Udgifter til makulering eller materialer afregnes særskilt. Overslag gives ved henvendelse. Lokale: leje af ARKIV Salon (10 personer) Historiske og kulturelle foreninger Øvrige: Op til 4 timer | 500 kr. pr. påbegyndt time. Efter første time beregnes pr. påbegyndt kvarter - - - 400 kr. ex. moms/ 500 kr inkl. moms pr. time. - | 500 kr. pr. påbegyndt time. Efter første time beregnes pr. påbegyndt kvarter 2.000,00 kr. 500,00 kr. 1.500,00 kr. 400 kr. ex. moms/ 500 kr inkl. moms pr. time. Gratis 1.000,00 kr. |
Godset
Yderligere oplysninger: | 2015 | 2016 |
Leje af lokaler: | | |
Brugere af øvelokaler Under 18 år Over 18 år Institutioners brug af øvelokaler Formiddag Eftermiddag Foreningsdrevne musikarrangementer i spillestederne pr. dag /(foreninger) Foreningsdrevne øvrige kulturelle arrangementer i spillestederne på Godset | 90,00 kr. 180,00 kr. Gratis 560,00 kr. 325,00 kr. 540,00 kr. | 90,00 kr. 180,00 kr. Gratis 560,00 kr. 700,00 kr.* 1.100,00 kr.* |
Poppenge fra bevillingsholder til Godset/Kolding Kommune: Afgiften betales af omsætningen fratrukket moms | 7,50 % | 7,50% |
Tilkøb af lydmand formidlet af Godset | Den gældende tarif jf. Dansk Musiker-Forbund | Den gældende tarif jf. Dansk Musiker-Forbund |
Fejlbetjening af dørkontrolsystem (tilkaldevagt/vægter) | 540,00 kr. | 540,00 kr. |
Hustekniker A-takst (10-15 timer) | 2.500,00 kr. | 2.500,00 kr. |
Hustekniker B-takst (0-10 timer) | 1.800,00 kr. | 1.800,00 kr. |
Hustekniker C-takst (låse op/låse) | 515,00 kr. | 515,00 kr. |
Kommerciel udlejning af spillestedernes lokaler på Godset jf. regler, inkl. 1 hustekniker (A) samt alm. Rengøring Arrangementet skal være foreneligt med Godsets drift, hvilket bl.a. betyder, at arrangementet skal være etisk og driftsmæssigt foreneligt med inistutionens formål og de primære brugers behov. Der kan IKKE udlånes/lejes lokaler til brug for private selskabelige arrangementer. Udover taksten må der påregnes udgifter til yderligere bemanding, diverse forbrug mv. afhængig af arrangementets type. | 8.500,00 kr. | 8.500,00 kr. |
Leje af Loftet eller togvogn jf. regler ½ dag Hel dag | 2.000,00 kr. 4.000,00 kr. | 2.000,00 kr. 4.000,00 kr. |
Institutionsleje af spillestedernes lokaler på Godset jf. regler ½ dag Hel dag | 2.000,00 kr. 4.000,00 kr. | 2.000,00 kr. 4.000,00 kr. |
* Hæves og dermed bidrage til de driftskonti, der belastes af det stigende brug af lokalerne og dermed rengøring, vedligehold, inventar mv.
Christiansfeld Centret
Yderligere oplysninger: | 2015 | 2016 |
Offentlige byrundvisninger (1. time) | 60,00 kr. pr. person | 60,00 kr. pr. person |
Offentlige specialomvisninger (1,5 2 timer) | 85,00 kr. pr. person | 85,00 kr. pr. person |
Byrundvisninger for skoler og undervisningsinstitutioner fra Kolding Kommune | Gratis | Gratis |
Byrundvisninger for skoler og undervisningsinstitutioner uden for Kolding Kommune Voksne Børn | 55,00 kr. Gratis | 55,00 kr. Gratis |
Byrundvisninger for grupper 1,5 time | 1.000,00 kr. | 1.000,00 kr. |
Kopier | 1,00 kr. | 1,00 kr. |
Nicolai | | ||||
Udover nedenstående takster udlejes lokaler på Nicolai til kommercielle formål. | |||||
Yderligere oplysninger: Kultur@kolding.dk | 2015 | 2016 | |||
Pris | Pris | ||||
Rundvisning | 675,00 kr. | 675,00 kr. | |||
Lokaleleje Kommerciel udlejning af overskudskapacitet på Nicolai.
Yderligere oplysninger: Kultur@kolding.dk | 2015 | 2015 | 2016 | 2016 |
| Kommercielle arrangementer pris pr. dag | Kommercielle arrangementer pris pr. halv dag (4 timer) | Kommercielle arrangementer pris pr. dag | Kommercielle arrangementer pris pr. halv dag (4 timer) |
Nicolai Scene | 4.500,00 kr. | 2.250,00 kr. | 4.500,00 kr. | 2.250,00 kr. |
Studiet | 2.000,00 kr. | 1.000,00 kr. | 2.000,00 kr. | 1.000,00 kr. |
Mødelokale 1 | 2.500,00 kr. | 1.250,00 kr. | 2.500,00 kr. | 1.250,00 kr. |
Scenetrailer | ||
Yderligere oplysninger: Kultur@kolding.dk | 2015 | 2016 |
Pris | Pris | |
Leje pr. dag (1. Dag) | 2.700,00 kr. | 3.300,00 kr.* |
Efterfølgende dage pr. dag | 1.800,00 kr. | 1.800,00 kr. |
Amfiscenen | ||
Yderligere oplysninger: Kultur@kolding.dk | 2015 | 2016 |
Pris | Pris | |
Leje af Amfiscenen pr. gæst | 5,00 kr. | 5,00 kr. |
Biblioteket | | ||||||
Udover nedenstående takster udlejes mødelokaler på Biblioteket til kommercielle formål. | | ||||||
Yderligere oplysninger: bibweb@kolding.dk | 2015 | 2016 | | ||||
Pris | Pris | | |||||
Overskridelse af lånetiden | | | | ||||
Voksne | | | | ||||
1-7 dage | 20,00 kr. | 20,00 kr. | | ||||
8-14 dage | 60,00 kr. | 60,00 kr. | | ||||
15-30 dage | 60,00 kr. | 60,00 kr. | | ||||
3148 dage | 150,00 kr. | 150,00 kr. | | ||||
49 dage - | Erstatningspris + 200,00 kr. | Erstatningspris + 200,00 kr. | | ||||
Børn | | | | ||||
1-7 dage | 0 kr. | 0 kr. | | ||||
8-14 dage | 20,00 kr. | 20,00 kr. | | ||||
15-30 dage | 20,00 kr. | 20,00 kr. | | ||||
Erstatninger for bortkommet og for ødelagt materiale der ikke kan repareres | | | | ||||
Man kan selv købe et nyt eksemplar og betale for klargøringen. Dette gælder dog ikke CD-rom/Playstation/Video/DVD/wii, som er licensbelagt materiale | | ||||||
Bøger, noder, tegneserier, tidsskrift, mp3, CD"er (musik og tale) | Nypris + klargøring (50 kr.) | Nypris + klargøring (50 kr.) | | ||||
Bøger (flerbindsværker). Hvis enkeltbind ikke kan købes, erstattes hele værket med | Nypris + klargøring (50 kr.) | Nypris + | | ||||
Klargøring (50 kr.) | | ||||||
Lydbøger hele bogen | Nypris + klargøring (50 kr.) | Nypris + klargøring (50 kr.) | | ||||
Lydbøger enkelt cd/bånd | 125,00 kr. | 125,00 kr. | | ||||
Romankasser med indhold | 2.400,00 kr. | 2.400,00 kr. | | ||||
Romankasser enkelt bog | 250,00 kr. | 250,00 kr. | | ||||
Emnekasser med indhold | 1.850,00 kr. | 1.850,00 kr. | | ||||
Emnekasser enkelt bog | 175,00 kr. | 175,00 kr. | | ||||
CD-rom/dvd-rom/playstation/wii | Licensbelagt nypris + klargøring (50 kr.) | Licensbelagt nypris + klargøring (50 kr.) | | ||||
DVD-film | 500 kr. + klargøring (50 kr.) | 500 kr. + klargøring (50 kr.) | | ||||
Video | 250 kr. + klargøring (50 kr.) | 250 kr. + klargøring (50 kr.) | | ||||
Sammensat materialer (eks. sprogkurser, noder med dvd/cd/cd-rom m.v.) Hvis enkelt stk. Ikke kan købes, erstattes hele værket med | Nypris + klargøring (50 kr.) pr. stk. | Nypris + klargøring (50 kr.) pr. stk. | | ||||
Erstatning for ødelagte materialer, der kan repareres | | | | ||||
Reparation af bøger, noder, tegneserier, tidsskrifter | | | | ||||
Ombinding | 75,00 kr. | 75,00 kr. | | ||||
Plastning og anden reparation | 25,00 kr. | 25,00 kr. | | ||||
Reparation af andre materialer | | | | ||||
Mapper (lydbogsmapper, dvd, cd-rom mapper m.m.) | 50,00 kr. | 50,00 kr. | | ||||
Poser (tidsskriftposer, musikposer m.v.) | 25,00 kr. | 25,00 kr. | | ||||
Hæfter (cover til musikcder, manualer m.m.) | 25,00 kr. | 25,00 kr. | | ||||
Kasser (roman og emnekasser) | 400,00 kr. | 400,00 kr. | | ||||
Priser for print, fax og kopi | | | | ||||
Der er på biblioteket adgang til fotokopimaskiner. | | ||||||
Kopier/print | 1,00 kr. | 1,00 kr. | | ||||
Telefax pr. side | 10,00 kr. | 10,00 kr. | | ||||
Lokaleleje Kommerciel udlejning af overskudskapacitet på Kolding Bibliotek.
Yderligere oplysninger: | 2015 | 2015 | 2016 | 2016 |
byogudvikling@kolding. dk | Pris | Pris | Pris | Pris |
| Kommercielle arrangementer - pris pr. dag | Kommercielle arrangementer - pris pr. halv dag (4 timer) | Kommercielle arrangementer pris pr. dag | Kommercielle arrangementer pris pr. halv dag (4 timer) |
Kolding Bibliotek Kolding | | | | |
Sal 1 store sal | 4.000,00 kr. | 2.000,00 kr. | 4.000,00 kr. | 2.000,00 kr. |
Sal 2 lille sal | 2.000,00 kr. | 1.000.00 kr. | 2.000,00 kr. | 1.000.00 kr. |
Sal 1 + sal 2 | 6.000,00 kr. | 3.000,00 kr. | 6.000,00 kr. | 3.000,00 kr. |
Mødelokale 1 og 5 | 1.500,00 kr. | 1.000,00 kr. | 1.500,00 kr. | 1.000,00 kr. |
Mødelokale 2,3 og 4 | 1.000,00 kr. | 550,00 kr. | 1.000,00 kr. | 550,00 kr. |
By- og Udviklingsforvaltningen oplyser videre, at alle takster skal godkendes i Byrådet.
I By- og Udviklingsforvaltningens regi gennemføres en lang række aktiviteter, hvor der opkræves entre. Det drejer sig bl.a. om arrangementer på Godset, Biblioteket, Musikskolen, Geografisk Have, Nicolai m.v.
Det foreslås, at Byrådet delegerer kompetencen til at fastsætte billetpriserne for disse enkeltstående arrangementer til By- og Udviklingsforvaltningen.
Resumé
Budgetbidraget er i overensstemmelse med den korrigerede bevillingsramme for Kulturpolitik.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Kulturpolitik, serviceudgifter (hele 1.000 kr.)
År | 2016 | 2017 | 697 | 2019 |
Tildelt ramme | 93.949 | 93.739 | 94.242 | 94.242 |
Bidrag | 93.949 | 93.739 | 94.242 | 94.242 |
Afvigelse | 0 | 0 | 0 | 0 |
Bidraget er i overensstemmelse med den korrigerede bevillingsrammen for Kulturpolitik.
Økonomiudvalget har i mødet den 22. juni 2015 besluttet ikke at fortsætte den i budgetproceduren besluttede reduktion af serviceudgifterne på ½ % i 2016 stigende til 1,0 % fra 2017. Rammerne er korrigeret jævnfør Økonomiudvalgets beslutning, hvilket er indarbejdet i nærværende bidrag.
Bidraget indeholder budgettet for kulturinstitutionerne, kulturpuljerne og øvrig kultur som bl.a. er tilskud til både Trapholt og Koldinghus.
Resumé
Der er udarbejdet yderligere tre ændringsforslag:
- KU-S-10 Produktion af audiowalk/podcasts til formidling af Christiansfeld Kulturhistorie.
- KU-S-12 Driftstilskud til Brødremenighedens Museum
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Der er udarbejdet tre nye ændringsforslag.
Ændringsforslagene er udarbejdet under hensyntagen til Kolding Kommunes vision og de fokusområder der er besluttet på Kulturudvalget.
(1.000 kr.)
Forslagsnr. | Tekst | Drift/Anlæg | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 |
KU-S-10 | Produktion af audiowalk/podcasts til formidling af Christiansfelds kulturhistorie | Drift | 430 | 210 | 0 | 0 |
KU-S-11 | Tilskud til Kolding Light Festival | Drift | 600 | 600 | 600 | 0 |
KU-S-12 | Driftstilskud til Brødremenighedens Museum | Drift | 737 | 737 | 737 | 737 |
| Drift i alt | | 1.767 | 1.547 | 1.337 | 737 |
KU-S-10 Produktion af audiowalk/podcasts til formidling af Christiansfelds Kulturhistorie
I forbindelse med udnævnelsen af Christiansfeld på UNESCOs verdenskulturarvsliste, er der fokus på optimering af formidlingen af byens unikke kulturhistorie bl.a. ved produktion og udvikling af audiowalk/podcasts.
KU-S-11 - Tilskud til Kolding Light Festival
KLF oplyser, at de gerne vil kunne signalere festivalens beståen i deres dialog med sponsorere hvorfor de søger om et årligt tilskud i perioden 2016-2018. Tilskuddet vil kunne bane vejen for den forsatte udbygning af erhvervslivets engagement i festivalen samt muliggøre en forsat udvikling af KLF som en toneangivende årlig event.
KU-S-12 - Driftstilskud til Brødremenighedens Museum
I forbindelse med optagelsen af Christiansfeld på UNESCOs liste over verdens kulturarv ønsker Brødremenigheden, at hæve det museumsfaglige niveau for Brødremenighedens Museum, da museet på nuværende tidspunkt ikke indfri de forventninger som offentligheden generelt og besøgende i Christiansfeld har til museet. Brødremenigheden vil bl.a. gerne ansætte en daglig leder med en bred museumsfaglig baggrund.
Resumé
Der forventes på nuværende tidspunkt et regnskab for Kulturpolitik, der er 500.000. kr. mindre end det korrigerede budget.
Beløbet er reserveret til projekter under Kulturpolitik, som ikke er udført i 2015. Det er først muligt at opgøre det nøjagtige overførselsbeløb ultimo 2015 for Kulturpolitik.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
For Kulturpolitik er der pr. 30. juni 2015 en forbrugsprocent vedrørende serviceudgifter med overførselsadgang på 62%, svarende til det forventede.
Der forventes på nuværende tidspunkt et regnskab for Kulturpolitik, der er 500.000 kr. mindre end det korrigerede budget. Beløbet vil blive overført til 2016 i forbindelse med behandlingen af regnskab 2015 og er reserveret til projekter under Kulturpolitik, som ikke er udført i 2015. Det er først muligt at opgøre det nøjagtige overførselsbeløb ultimo 2015 for Kulturpolitik.
For Kulturpolitik kan budgetrealiseringen pr. 30. juni 2015 vedrørende serviceudgifter med overførselsadgang opstilles således:
Tekst | Opr. Budget | Korrigeret budget | Forbrug | Forbrugs-procent | Forventet forbrugs-procent pr. 30.06.15 | Note |
Biblioteket | 39.113 | 38.710 | 20.835 | 54% | 54% | 1 |
| -2.157 | -1.979 | -787 | 40% | 40% | |
Museer | 17.453 | 17.459 | 17.252 | 99% | 99% | 2 |
| 0 | 0 | 0 | 0% | 0% | |
Teatre | 9.402 | 9.346 | 5.582 | 60% | 60% | 3 |
| -2.737 | -2.737 | -1.255 | 46% | 47% | |
Musikskole | 24.180 | 23.878 | 12.623 | 53% | 52% | 4 |
| -13.399 | -12.992 | -6.956 | 54% | 53% | |
Puljer | 2.830 | 3.334 | 2.258 | 68% | 68% | 5 |
| 0 | 0 | 0 | 0% | 0% | |
Andre kulturelle opgaver | | | | | | |
| | | | | | |
Institutioner | 18.454 | 19.074 | 10.522 | 55% | 55% | 6 |
| -2.183 | -2.183 | -1.840 | 84% | 54% | |
Øvrig kultur | 1.773 | 7.023 | 2.967 | 42% | 42% | 7 |
| -34 | -4.110 | -2.574 | 63% | 61% | |
| | | | | | |
I alt | 92.695 | 94.823 | 58.627 | 62% | 63% | |
Noter:
- Forbruget er som forventet på nuværende tidspunkt. Huslejen er betalt for hele året.
- Tilskud til museerne er udbetalt for 2015.
- Lejeaftale vedr. Kolding Teater er betalt for hele 2015. Tilskud til Mungo Park er betalt for 1 halvår. Refusion vedr. Mungo Park er modtaget for 2. kvartal.
- Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år.
- Kulturpuljen
Afsat | 1.496.000 kr. |
Heraf disponeret pr. 07.07.2015 | 792.217 kr. |
Der er disponeret til bl.a. | 703.783 kr. |
- Arrangementer udbetalt pr. 30.06.15 | 636.148 kr. |
- Yderligere disponeret | 156.69 kr. |
Resumé
Bevillingskontrol pr. 30. juni 2015 for Kulturudvalgets politikområde.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet for alle områder.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at bevillingskontrollen sendes til Byrådets tiltrædelse.
Sagsfremstilling
Der gennemføres bevillingskontrol pr. 30. juni 2015.
Bevillingskontrollen skal indeholde budgetmæssige tilpasninger og skal være udgiftsneutral i forhold til forbrug af likvide aktiver.
Forhandlingerne om den kommunale økonomi er forsinket og konsekvensen af lov- og cirkulæregrogrammet herunder eventuel midtvejsregulering kendes ikke på nuværende tidspunkt.
Centralforvaltningens bemærkninger
Sagen behandles i
Forslag
By-og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Sagen behandles i
Forslag
By-og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.