Fordelingen i Landsbyforum er sket i henhold til de af Lokaldemokratiudvalget vedtagne formålsbestemmelser. Desuden er Landsbyforums formulerede kriterier igen anvendt til at prioritere hvilke projekter, forvaltningen anbefaler at støtte.
- Forskønnelse af landsbyerne
Skitseprojekter, der understøtter lokal udvikling, beplantninger, vejtræer. Anlæg af torve, pladser og fællesarealer og stier. Desuden bygningsvedligeholdelse af forsamlingshuse.
- Inventar og materialer
Bålhytter, borde/bænke, broer, legeredskaber, infotavler, belysning og mindre redskab og maskinindkøb.
- Diverse foreninger og klubber, inventar til forsamlingshuse, informationsmateriale og brochurer.
Forhåndsreserveret beløb til fundraising
I henhold til Landsbypuljens formålsbestemmelser, som blev vedtaget på Lokaldemokratiudvalgets møde i december 2018, er det muligt at ansøge om forhåndsreservering af midler fra puljen det efterfølgende år (under forudsætning af budgettets politiske godkendelse) til brug for egenfinansiering/kommunal medfinansiering ved fundraising af større projekter. Dog maksimalt 25% af den årlige pulje.
Tre landsbyer ansøgte om denne mulighed i 2019.
Ét projekt vurderer, at de først har behov for støttebeløbet i 2021, og beder om overførsel. Der er dermed to projekter, som på forhånd var godkendt med et beløb.
Disse to projekter har i samarbejde med Kolding Kommunes fundraiser udarbejdet et budget for deres samlede fundraising. Budgettet er fremsendt og godkendt af forvaltningen forud for Landsbyforums fordeling.
To projekter har ansøgt om forhåndsreservering af et beløb fra landsbypuljen 2021.
Der er tale om større anlæg, som ikke vil kunne løftes af landsbypuljen, men hvor støttebeløbet kan være med til at realisere en ekstern fundraising.
Fælles projekter
Der er ansøgninger til to projekter, hvor 4 landsbyer er fælles om et projekt.
Dels en videreførelse af udviklingsprojektet ved Alminde-Viuf hallen, som nu er klar til at gå i anlæg.
Dels et projekt, der udspringer af den første fælles landsbyplan, hvor Vester Nebel, Dons, Almind og Viuf søger om støtte til en designproces til udvikling af en fælles organisation med fælles vision for de 4 landsbyer.
Desuden har Kolding Kommunes Landsbyforum igen foreslået, at der bruges midler til landsbyernes abonnement på hjemmesideportalen Infoland. I år er der desuden indstillet midler til afholdelse af to workshops/kursusaftener for landsbyernes webmastre.
På mødet den 2. marts 2020 vil de anbefalede projekter kort blive gennemgået af landsbyrepræsentanterne.
Desuden præsenteres 4 udvalgte projekter mere indgående:
- Aktivitetspark Eltang

| 
|
Aktivitetsparken | Placering, og nuværende forhold |
Projektets idé er centreret om sundhed og sammenhold. Eltang Aktivitetspark skal være et dynamisk mødested, hvor de fysiske rammer er moderne og attraktive. Det skal være et sted for velvære, som indbyder både børn, unge og voksne til fælles aktiviteter i form af leg, sport og hygge både i organiseret og uorganiseret form.
Aktivitetsparken skal sammen med områdets øvrige aktiviteter være det sted, hvor man opfordrer hinanden til at mødes, og hvor man får lyst til at bevæge sig væk fra skærmen og ud i det offentlige rum, for at være aktiv, bevæge sig og lære sig selv og andre bedre at kende. Aktivitetsparken skaber det rum, hvor de mange nye tilflyttere naturligt vil blive en del af det fællesskab og sammenhold, som Eltang er kendt for, og som er en medvirkende årsag til, at så mange nye borgere for tiden vælger at bosætte sig i netop Eltang.
Projektets samlede økonomi er ca. 1 mio. kr. Landsbyforum indstiller, at der i 2020 bevilges 200.000 kr. fra landsbypuljen til projektet, som vil gøre en stor forskel for den samlede eksterne fondssøgning.
- Skanderup Legeplads
Skanderup har de senere år lagt kræfter i en opdatering af deres fælles offentlige grønne område. Området benævnes ”legepladsen”, men ønsket er, at stedet skal have en meget bredere appel, på samme vis som byparker, lystanlæg og fælleder gør i større byer.
I 2019 støttede Landsbypuljen udskiftning af en ældre bålhytte til et reelt udendørs forsamlingshus. Huset blev leveret som samlesæt og bygget ved frivillig indsats. Samtidig fik byen hjælp til skitsering af et legemiljø, som skaber grønne rammer om eksisterende og nye legeredskaber.
I 2020 indstiller Landsbyforum, at dette projekt realiseres, samtidig med at der er givet støtte til en ny hoppepude, som er områdets store attraktion.

| 
|
Madpakkehus/udendørs forsamlingshus opført i 2019. | Plan for legemiljø, der ønskes gennemført i 2020. |
- Vild med Vilje – eller blomstrende Stepping
Én af året mindste ansøgninger beløbsmæssigt – men med store visioner for frodighed, biodiversitet for den samlede landsbyskare.
Stepping har med interesse fulgt med i de kommunale ”Vild med Vilje” projekter, og synes det kunne være spændende at finde et par gode modeller til at øge biodiversitet og frodighed i landsbyerne.
Samtidig er der kendskab til hvordan der i mange lokalsamfund er gjort forsøg med at så blomsterblandinger, ofte smukt det første år – men ikke bæredygtigt de følgende.
Landsbyrådet ønsker at forskønne Stepping ved at finde udvalgte områder i byen, hvor der gennem ændret drift og evt. anlægsmæssig indsats kan udvikles et frodigt dække af ”vilde blomster”, til glæde for beboere og naturen.
Landsbyforum indstiller, at der bevilges 5.000 kr. – samt støtte fra forvaltningen – til undersøgelse og forsøg med udvikling af bæredygtigt urtedække i landsbyskala.