Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
12-09-2018 08:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Børne- og Uddannelsesudvalget |
Sted: |
Daginst. Palmeallé, Palmeallé 2, Kolding |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 18/17543
Resumé
Stepping Natur- og Idrætsbørnehus åbnede den 1/8 2017, og er godkendt til 26 børnehavebørn samt 7 vuggestuebørn.
Stepping Friskole har købt bygningerne fra den tidligere kommunale daginstitution afdeling Søbo, Søndre Allé 28A og 28B. Disse bygninger er nu renoveret. Stepping Natur- og Idrætsbørnehus ønsker at flytte til disse lokaler samtidig med, at der sker en opnormering af børnetallet, så det fremtidige børnetal bliver 48 børn i alderen 3 – 6 år og 20 børn i alderen 0 – 2 år.
Stepping Natur- og Idrætsbørnehus forventer, at kunne åbne i lokalerne Søndre Allé 28A den 1/10 2018.
Sagen behandles i
Børne- og Uddannelsesudvalget den 12/9 2018 og Byrådet den 25/9 2018.
Forslag
Børne- og uddannelsedirektøren foreslår,
at Stepping Natur- og Idrætsbørnehus godkendes til 48 børn i alderen 3 – 6 år og 20 børn i alderen 0 – 2 år.
at Stepping Natur- og Idræts børnehus flytter til Søndre Allé 28A og 28B den 1.oktober 2018 under forudsætning af, at der foreligger en ibrugtagningstilladelse på bygningen.
Sagsfremstilling
Stepping Natur- og idrætsbørnehus blev godkendt som privat institution med virkning fra 1/8 2017.
Stepping Natur- og Idrætsbørnehus er en privat daginstitution, som drives efter dagtilbudslovens §§ 19 – og 20 og friskolelovens § 36a
Institutionens formål er, jf. vedtægterne § 3 i samarbejde med forældre, børn og friskole, at skabe rammer der fremmer børns udvikling, trivsel og selvstændighed.
Stepping Natur og Idrætsbørnehus har gennem det første år som daginstitution oplevet et stigende børnetal. Ud fra institutionens venteliste forventes det, at der fremadrettet vil være et stigende børnetal, dette er begrundelsen for ansøgningen om godkendelse af et øget børnetal.
Stepping friskole har købt Søndre Allé 28A og 28B af Kolding Kommune. Disse bygninger er renoveret, og det forventes at ibrugtagningstilladelsen er klar den 1/10 2018.
Bilag
Sagsnr.: 18/23278
Resumé
Med henblik på at sikre et fast forum, hvor holdninger fra daginstitutioners forældrebestyrelser kan komme til udtryk, og hvor politikere og forvaltning kan drøfte mulige tiltag med repræsentanterne, foreslås det, at der oprettes et ”Børneområdets Dialogforum”. Dialogforum foreslås at mødes fast et par gange om året og foreslås sammensat af: formænd fra en forældrebestyrelse i hvert skoledistrikt, politikere fra Børne- og Uddannelsesudvalget, de relevante faglige organisationer, dagtilbudsledere og forvaltningsledelsen.
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at der nedsættes et Børneområdets Dialogforum i henhold til det under forvaltningsbemærkninger og i bilaget beskrevne.
at det foreslås at retningslinjer for Dialogforum med det tilhørende bilag 1 vedtages.
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget den 12-09-2018
Godkendt, idet Dialogforum nedsættes med en repræsentant fra alle forældrebestyrelser.
Sagsfremstilling
Det foreslås at der oprettes et ”Børneområdets Dialogforum” som vil få til opgave at drøfte alle spørgsmål af fælles interesse for dagtilbudsområdet i Kolding Kommune og komme med forslag til initiativer på området. Herunder kan Børne- og Uddannelsesudvalget forelægge dialogudvalget spørgsmål til høring.
Der er ikke et lovkrav om, at der skal være et sådant forum og derfor heller ikke krav til sammensætning og opgaver m.v. Dialogforum er inspireret af Brugernævnet for Kolding Kommunale Skolevæsen. Der har tidligere været et lignende forum på området, som dog på et tidspunkt blev nedlagt.
Børneområdets Dialogforum foreslås at mødes fast et par gang om året og skal bestå af: formænd fra en forældrebestyrelse i hvert skoledistrikt, politikere fra Børne- og Uddannelsesudvalget, de relevante faglige organisationer, dagtilbudsledere og Forvaltningsledelsen.
Da et Dialogforum med repræsentation fra alle institutioners bestyrelser vurderes at blive for stort, foreslås det, at der kun sidder et medlem fra hvert skoledistriktsområde. I skoledistrikter med flere daginstitutioner går medlemskabet på skift blandt bestyrelsesformændene i en fastlagt turnusordning. Daginstitutioner beliggende i flere skoledistrikter indgår kun i turnussen for et skoledistrikt. Denne fordeling/turnusordning er nærmere beskrevet i bilaget.
I november måned afvikler institutionerne typisk valg til forældrebestyrelsen. I forbindelsen hermed kan der orienteres om det ny Dialogforum. Halvdelen af forældrerepræsentanterne i bestyrelsen er altid på valg. De nyvalgte træder ind i udvalget januar 2019. Derfor vil det være hensigtsmæssigt at starte et dialogforum til januar.
Forinden skal institutionerne have meddelt Forvaltningen navne og kontaktoplysninger på medlemmerne. Det foreslås at følgende retningslinjer for Dialogforum med det tilhørende bilag 1 skal udgøre den overordnede ramme for Dialogforummet:
- Børneområdets Dialogforum nedsættes med virkning fra 1. januar 2019.
- Børneområdets Dialogforum har til opgave at drøfte alle spørgsmål af fælles interesse for dagtilbudsområdet i Kolding Kommune og komme med forslag til initiativer på området. Herunder kan Børne- og Uddannelsesudvalget forelægge dialogudvalget spørgsmål til høring.
- Børneområdets Dialogforum består af:
o Børne- og Uddannelsesudvalget,
o En Forældrebestyrelsesformand fra en daginstitution i hvert skoledistrikt. I skoledistrikter med flere daginstitutioner går medlemskabet på skift blandt bestyrelsesformændene i en fastlagt turnusordning. Se bilag.
o Formanden fra dagplejeforældrebestyrelsen
o 1 repræsentant fra BUPL,
o 1 repræsentant fra FOA,
o Daginstitutionslederne fra Gruppen af Netværksansvarlige,
o Børne- og uddannelsesdirektøren,
o Børnechefen
o Sekretariat: Børne- og Uddannelsesforvaltningen
- Ved forældrebestyrelsesmedlemmernes afbud deltager i stedet en suppleant for forældrebestyrelsesformanden, som den enkelte forældrebestyrelse har udpeget blandt bestyrelsens forældremedlemmer ved årets opstart.
- Der afholdes to årlige møder.
- Børneområdets Dialogforum fastsætter i øvrigt selv sin forretningsorden på sit første møde.
Bilag
Sagsnr.: 17/19874
Resumé
I december 2017 drøftede Arbejdsmarkedsudvalget, Kulturudvalget, Børne- og Uddannelsesudvalget samt Social- og Sundhedsudvalget retningen på budgetnoteprojektet om ungested/Youthplace. Meldingen fra udvalgene var, at de unge skulle involveres i processen så tidligt som muligt.
Der vil blive gennemført designproces fra august til og med oktober 2018, hvor et bredt udsnit af Kolding Kommunes unge inddrages.
Målgruppen er unge mellem 14 og 25 år, og der er opmærksomhed på at få inddraget unge på tværs af køn, alder, bopæl, uddannelsesstatus og sociale forhold. Formålet bliver, at skabe indsigter og mulighedsrum omkring de unges oplevelse af og behov for fællesskaber.
Sagen behandles i
Arbejdsmarkedsudvalget, Kulturudvalget, Børne- og Uddannelsesudvalget samt Social- og Sundhedsudvalget.
Forslag
Beskæftigelses- og Integrationsdirektøren indstiller,
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget den 12-09-2018
Beslutning Kulturudvalget den 28-08-2018
Kulturudvalget tager orienteringen til efterretning og vil i den forbindelse sende et signal om, at udvalget ser kulturområdet som en primær aktør og løftestang til projektet.
Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den 16-08-2018
Sagsfremstilling
Byrådet vedtog i budget 2018 en budgetnote om et ungested/Youth-Place i Kolding Kommune. Budgetnoten lyder:
”I Finland er der etableret steder (Youth-places) hvor byens unge kan samles under et tag. Der er tale om et sted, hvor alle typer af unge kan droppe ind og nyde godt af fællesskabet. Der er tale om unge med forskelle i social status, køn, alder, etnisk baggrund, velfungerende, problembærere, kriminelle m.v.
Stedet bygger på tanker om, hvad ”ung til ung-aktivitet” kan skabe af selvværd, glæde og livskvalitet. I det omtalte ”ungested” er der også tilknyttet en lang række faglige/pædagogiske/terapeutiske medarbejderressourcer, som er klar når de unge ønsker at der tages hånd om deres problemer. Det foreslås, at der senest maj 2018, under det tværgående strategiske projekt ”klar til voksenlivet” er gennemført en proces, hvor der udarbejdes et projektoplæg til etablering af et ”ungested” i Kolding. Processen skal inddrage allerede eksisterende projekter som f.eks. ”Space”.
Projektoplægget udarbejdes på tværs af politikområder og forvaltningsopdelinger, og skal indeholde forslag til målgrupper, aktiviteter, medarbejderkompetencer, fysisk placering, økonomi m.v.”
I december 2017 drøftede Arbejdsmarkedsudvalget, Kulturudvalget, Børne- og Uddannelsesudvalget samt Social- og Sundhedsudvalget retningen på projektet om ungested/Youthplace.
Meldingen fra udvalgene var, at de unge skulle involveres tidligt i at beskrive, hvad de gerne vil have og har brug for. Derfor skal det undersøges, hvad det egentligt er for nogle fællesskaber, de unge har brug for.
I maj 2018 blev udvalgene orienteret mundtligt om, at der vil blive igangsat en designproces fra august til og med oktober 2018.
I designprocessen skal et bredt udsnit af Kolding Kommunes unge inddrages. Målgruppen er derfor unge mellem 14 og 25 år, og der er opmærksomhed på at få inddraget unge på tværs af køn, alder, bopæl, uddannelsesstatus og sociale forhold.
Formålet bliver, at skabe indsigter og mulighedsrum omkring de unges oplevelse af og behov for fællesskaber.
I denne proces skal der gennemføres interviews, observationer og feltstudier, som skal give et billede af de unges behov og ønsker. Arbejdet skal resultere i indsigter og et mulighedsrum, som byrådet forventes at skulle drøfte i november 2018.
Ud fra denne drøftelse kan der igangsættes mere konkrete initiativer for de unge i kommunen.
Denne tilgang er i fuld overensstemmelse med ”Borgerens Centrum” og ”Vi designer livet”.
Designprocesessen vil også inddrage eksisterende viden fra de relevante fagområder og viden om, hvilke tiltag Kolding Kommune allerede har iværksat for de unge. Ligeledes vil viden fra bl.a. ”Selvværd og Sammenhæng” og talentudviklingskonceptet blive anvendt.
Sagsnr.: 17/21737
Resumé
Børne- og Uddannelsesudvalget godkendte på deres møde den 11. december 2017, at der skulle igangsættes en designproces for etablering af et ungeråd/ungeforum i Kolding Kommune.
En status for designprocessen blev forelagt udvalget til orientering på mødet den 22. august 2018, og udvalget besluttede at pålægge forvaltningen at fremsætte et udvidelsesforslag på 100.000 kr. som råderum til beslutning i Ungdomsrådet.
Forskellige koncepter for et ungdomsråd forelægges nu til beslutning i udvalget.
Sagen behandles i
Børne- og Uddannelsesudvalget den 12/9 2018, Byrådet den 25/9 2018.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter og evt. udvælger et koncept for et Ungdomsråd.
at udvalget beslutter den økonomiske ramme og anviser finansiering.
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget den 12-09-2018
Udvalget godkendte koncept 3 med tilføjelser, idet ungdomsskolen tilføres 150.000,- kr. årligt til varetagelse af støttefunktionen. Udvalget besluttede desuden at afsætte 100.000,- kr. årligt, som et økonomisk råderum til disponering og beslutning i Ungdomsrådet. Konceptet evalueres i efteråret 2021.
Finansieringen afholdes indenfor mer-besparelsen på udvalgsområdets budgetramme, som besluttet på udvalgets møde den 22/8 2018.
Udvidelsesforslaget BUU-S-02 ”Støttefunktion og råderum for Kolding ungdomsråd” udgår dermed.
Udvalget ønskede sagen sendt til orientering i Byrådet.
Sagsfremstilling
Den. 5. september 2018 blev forskellige koncepter til et ungdomsråd fremlagt for politikere og unge på et dialogmøde. Formålet med mødet var at udvælge et koncept, som anbefales vedtaget af Børne- og Uddannelsesudvalget.
Der er udarbejdet fire forskellige koncepter for et ungdomsråd:
- Koncept 1: Fri for struktur og støtte – vi kan selv
- Koncept 2: Lidt struktur, men stadig ungdomsinitiativbaseret
- Koncept 3: Mere struktur og støtte, men stadig plads til ungdomsinitiativer
- Koncept 4: Fuld struktur og politisk indflydelse
Koncepterne adskiller sig i deres formål i forhold til kommunikationen mellem politiske udvalg og ungdomsrådet, på graden af støtte, den interne og eksterne organisering og forhold omkring sekretariat og økonomi.
Koncepterne ligger som bilag til dagsordenspunktet.
Anbefalingen fra dialogmødet den 5. september 2018 er, at der arbejdes videre med koncept 3 med to tilføjelser.
Koncept 3 Mere struktur og støtte men stadig plads til ungdomsinitiativer med følgende formål, støtte mv.:
”Formål:
Ungdomsrådets formål er at samle unge i demokratiske processer, hvor de unge oplever at blive hørt og har mulighed for at deltage aktivt i planlægning, gennemførsel og evaluering af forskellige ungdomsinitiativer. Kommunalbestyrelsen kan rådføre sig i Ungdomsrådet angående Ungdomspolitiske spørgsmål og kan drøfte lokalpolitiske spørgsmål, som har betydning for unge. Ungdomsrådet kan lave kulturinitiativer for unge i kommunen, og de kan tage spørgsmål af mere generel karakter op til drøftelse og komme med forslag til politiske initiativer.
Kommunikation mellem politiske udvalg og Ungdomsrådet:
Der er i kalenderåret planlagt dialogmøder, således at de unge og politikere kan afklare forestående udfordringer og videndele. Derudover afvikles workshops, så Ungdomsrådet har viden om politiske emner, de unge finder interessante, og hvor unge får et oplyst grundlag for at kunne give kvalificerede svar.
Støtte:
Ungdomsrådet modtager støtte fra kommunen af en embedsmand (støttefunktion), som skal støtte de unge i deres mødeaktivitet, deres ret og pligter og understøtter Ungdomsrådets sammenhængskraft. Støttefunktionen skal hjælpe med alt, der kan være svært for unge i de demokratiske processer. Det kan være ting såsom referater, udarbejdelse af et sagspapir til udvalg, styring af økonomi, oversættelse af politisk sprog til unges sprog, forklaring af sammenhænge osv.
Derudover har embedsmanden også følgende opgaver; 1) hjælper Ungdomsrådet med at have en god social kultur, så det er nemt for Ungdomsrådet at inkludere nye deltagere, 2) uddanner unge i Ungdomsrådet til at kunne planlægge, gennemføre og evaluere større arrangementer, 3) hjælper Ungdomsrådets med at forstå de politiske processer og 4) sikrer, at nye deltagere bliver klædt på til rådets arbejde.
Intern organisering:
Alle møder i Ungdomsrådet er åbne for de valgte og suppleanter (og andre inviterede), der har høringsret, men ingen stemmeret. Ungdomsrådets mødeaktivitet er støttet af en embedsmand, der også deltager i møderne. Alt efter behov er det de unge, der er tovholdere på møderne. De kan benytte sig af embedsmanden efter behov. I samarbejde med embedsmanden koordineres kontakt til relevante udvalg og formænd, og embedsmanden er behjælpelig ift. drift, så Ungdomsrådet kan fokusere på udvikling.
Ekstern organisering:
Ungdomsrådet har hørings- og indstillingsret, men ikke pligt. Dog må det forventes af Ungdomsrådet, at de i deres mødedagsorden har politiske henvendelser og spørgsmål.
Sekretariat (embedsmanden):
Sekretariatet håndterer dagsorden, referater, mødeafvikling og økonomi.
Økonomi:
Årlig afrapportering om økonomiske prioriteringer samt forbrug (til udvalg).
Opmærksomhed ved dette koncept:
Møderne er ikke åbne for alle. De unge skal derfor klædes på til at være opmærksomme på, at de repræsenterer en større gruppe unge. Hvordan hjælpes Ungdomsrådet til at være i dialog med andre ungdomsgrupperinger og får mulighed for at invitere relevante grupperinger med til møder i Ungdomsrådet”.
Der blev på dialogmødet den 5. september 2018 ytret ønske om at tilføje to punkter til koncept 3.
· Mulighed for at nedsætte ad hoc udvalg, som kan aflaste Ungdomsrådet i dets arbejde, og som kan arbejde intensiveret ift. en specifik interesse/tema. Ad hoc udvalg kan inviteres med til møder i Ungdomsrådet.
· Embedsmanden yder støtte ift. koordinering mellem de politiske udvalgs årshjul og dagsordenen for Ungdomsrådet.
Den videre proces:
Efter vedtagelsen af konceptet i Børne- og Uddannelsesudvalget indkalder projektlederen til stiftende generalforsamling, hvor udkast til vedtægter gennemgås og forelægges til vedtagelse. I perioden oktober 2018 til maj 2019 forløber afprøvningsfasen, så en eventuelt justering af konceptet for Ungdomsrådet kan forelægges Børne- og Uddannelsesudvalget i juni 2019.
Forvaltningens bemærkninger:
Forvaltningen bemærker, at det foreslåede koncept indeholder udgifter til en støttefunktion (embedsmand) på 37 timer om ugen. Udgiften hertil vil være 500.000 kr., som der ikke er afsat finansiering til.
Det bemærkes også, at det udarbejdede udvidelsesforslag på 100.000 kr. som var beregnet som et råderum til beslutning i Ungdomsrådet endnu ikke er besluttet. Behandlingen af udvidelsesforslaget forventes at ske i januar 2019, når udmøntning af de afsatte puljemidler på 20 mio. kr. i 2019 og 8 mio. kr. fra 2020 og frem behandles.
Konceptets eksterne organisering i det foreslået koncept 3 giver Ungdomsrådet en hørings- og indstillingsret, men ikke pligt. Udvalget kan ikke give hørings-og indstillingsret til Ungdomsrådet, men udvalget kan beslutte at høre Ungdomsrådet i relevante sager. Ungdomsrådet har derimod ikke pligt til at afgive høringssvar.
Bilag
Sagsnr.: 17/17179
Resumé
Partierne i byrådet har aftalt et overordnet politisk grundlag for Byrådsperioden 2018 - 2021.
Børne- og Uddannelsesudvalgets ansvarsområder fra det politiske grundlag blev drøftet på udvalgets møde den 9. maj 2018 og yderligere konkretiseret og prioriteret på udvalgets forberedende strategiseminar den 28. – og 29. juni 2018. Konkretiseringen af de enkelte punkter og prioritering over den 4 årige periode forelægges til beslutning.
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at forslaget til konkretisering af de enkelte punkter fra det politiske grundlag indenfor Børne- og Uddannelsesudvalgets område drøftes og godkendes.
at forslaget til prioriteringen over den 4 årige periode godkendes.
at børne- og uddannelsesdirektøren pålægges at foranstalte udmøntningen.
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget den 12-09-2018
Godkendt, idet udvalget besluttede, at Harte Skole udgår af punktet vedr. ”Fælles fokus på flere ressourcestærke elever”.
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget den 22-08-2018
Punktet blev udsat.
Sagsfremstilling
Grundlaget for Byrådets arbejde 2018-2021 er politiske tilkendegivelser, som partierne vil arbejde for i form af konkrete tiltag, analyser og indsatser. Det kan f.eks. betyder, at der skal analyseres eller undersøges nærmere, før der kan træffes en politisk beslutning. Hvert udvalg skal sikre, at emnerne tages på i de relevante udvalg.
For Børne- og Uddannelsesudvalget er de politiske målsætninger i henhold til grundlaget følgende:
”Der arbejdes med at sikre en sammenhængende børnepolitik (0-18 år), og ”Fremtidens skole” er udgangspunktet for den videre udvikling af skoleområdet.
Med udgangspunkt i barnets og familiens centrum skal vi analysere muligheder, behov og ønsker på dagtilbudsområdet, og vurdere antal pladser, modulordninger, brug af private dagtilbud og fleksible åbningstider. Herunder alternative/supplerende pasningsmuligheder og eventuelle konsekvenser heraf, inklusiv økonomi. Muligheder og konsekvenser ved at nedsætte forældretaksterne afdækkes.
I arbejdet med skolernes og dagtilbuddenes rolle i lokalsamfundet, kan der etableres børneuniverser i lokalområder, og der skal være et fælles fokus på flere ressourcestærke elever på Bramdrup, Brændkjær, Munkevænget og Harte skoler. I processen med udviklingsplaner, skal der ses på forældresamarbejde, skolebestyrelsernes rolle og funktion og afklaring af større decentral selvbestemmelse.
Når eleverne nærmer sig afslutning i folkeskolen, skal vi sikre et spændende og relevant 10. klasses tilbud, fx. i samarbejde med IBC og Hansenberg med særligt fokus på overgang til erhvervsuddannelserne.
Ud fra skolernes behov, nytænkes tilbuddene fra pædagogisk center, fx. som mobile enheder, sammen med bibliotek. På specialområdet skal der være fokus på inkluderende læringsmiljøer”.
Følgende temaer blev ikke berørt på seminaret, men indgår i oversigten af hensyn til det samlede overblik:
- Fokus på inkluderende læringsmiljøer på specialområdet.
- Det videre arbejde med udviklingsplaner, herunder forældresamarbejde, skolebestyrelsernes rolle og funktion og afklaring af større decentral selvbestemmelse.
- En sammenhængende Børne- og Ungepolitik (0-18 år).
- Børne- og Ungefolkemødet gennemføres med inddragelse af foreningslivet.
- Muligheder og konsekvenser ved at nedsætte forældretaksterne afdækkes.
Børne- og Uddannelsesudvalget har på deres forberedende strategiseminar den 28. og 29. juni 2018 drøftet, konkretiseret og prioriteret de øvrige ansvarsområder jf. nedenstående oversigt:
Sagsnr.: 17/17464
Resumé
Danske Skoleelever har den 18. februar 2018 kontaktet Børne- og Uddannelsesudvalget vedr. et dialogmøde medio 2018.
Repræsentanter fra Danske Skoleelever vil på mødet give deres bud på en af folkeskolens største udfordringer; Den manglende læringslyst i de ældste klasser.
Danske Skoleelever (DSE) er en partipolitisk uafhængig interesseorganisation for skoleelever i Danmark. Organisationens formål er at skabe "Det gode skoleliv" gennem en organisation "Af og for elever". DSE varetager elevernes interesser overfor politikere, presse og interessenter på skoleområdet og afholder kurser og arrangementer for elever fordelt over hele landet.
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og Uddannelsesdirektøren foreslår,
Sagsnr.: 16/10300
Resumé
Børne- og Uddannelsesudvalgets ansvarsområder jf. det politiske grundlag for byrådsperioden for 2018-2021 indeholder et ønske om, at der udarbejdes en sammenhængende Børne- og ungepolitik. Forslag til tidsplan for processen forelægges til godkendelse.
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at tidsplanen for processen godkendes.
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget den 12-09-2018
Udvalget besluttede at anbefale, at den sammenhængende børnepolitik 0-18 år omfatter alle børn og unge i aldersgruppen og på tværs af udvalgsområder.
Udvalget pålagde forvaltningen på den baggrund at forelægge en ny tids- og procesplan.
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesudvalgets ansvarsområder jf. det politiske grundlag for byrådsperioden for 2018-2021 indeholder et ønske om, at der udarbejdes en sammenhængende Børne- og ungepolitik. Forslag til tidsplan for processen forelægges til godkendelse.
Tidsplanen i skemaform fremgår af nedenfor:
Som bilag til dagsordenspunktet er vedhæftet en grafisk fremstilling af tidsplanen.
Bilag
Sagsnr.: 17/4616
Resumé
Ultimo august 2018 er forventningerne til Børnepasningspolitik og Uddannelsespolitik, serviceudgifter for 2018 følgende:
- Regnskabet for Børnepasningspolitik forventes at være lig det korrigerede budget. Der forventes derfor ingen overførsel til 2019.
- Regnskabet for Uddannelsespolitik forventes at være 8,0 mio. kr. højere end det korrigerede budget.
- Der forventes derfor overført -8,0 mio. kr. til 2019.
- Børnepasningspolitik er under stigende pres på søskenderabat og fripladser.
- Uddannelsespolitik er under pres på fælleskonti, mellemkommunale udgifter på børnespecialområdet og på Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Regnskabet for Børnepasningspolitik, serviceudgifter forventes at være lig det korrigerede budget, og der forventes ingen overførsel til 2019.
For Børnepasningspolitik kan budgetrealiseringen ultimo august 2018 vedrørende serviceudgifter opstilles således:
(Beløb i hele 1.000 kr.):
Børnepasningspolitik | Korrigeret Budget | Forbrug | Forbrugs- Procent | Forventet forbrugs- procent | Note |
Fælles formål | 52.364 | 35.131 | 67,1 | 66,7 | 1 |
Dagplejen | 103.994 | 70.878 | 68,2 | 66,7 | 2 |
Daginstitutioner | 237.389 | 159.517 | 67,2 | 66,7 | 2 |
Tilskud til puljeordninger, private klubber og institutioner | 24.666 | 16.006 | 64,9 | 66,7 |
|
Særlige tilbud | 15.379 | 8.945 | 58,2 | 66,7 | |
I alt | 433.792 | 290.477 | 67,0 | 66,7 |
|
Note 1: Merforbruget skyldes forskydninger mellem de enkelte måneder. Afvigelsen svarer til ca. 200.000 kr.
Note 2: En del af dagplejens merforbrug skyldes, at udgifter til gæstehuse er fuldt ud udgiftsført på dagplejen og fuldt ud indtægtsført på daginstitutionerne. Set under ét (dagpleje og institutioner) ligger forbruget på 67,5 %. Det samlede merforbrug skyldes dels betalingsfri (forældrebetaling) i juli måned og dels at der er pres på konti for søskenderabat og fripladser.
Regnskabet for Uddannelsespolitik, serviceudgifter forventes at være 8,0 mio. kr. højere end det korrigerede budget. Der forventes overført -8,0 mio. kr. til 2019.
For Uddannelsespolitik kan budgetrealiseringen ultimo august 2018 vedrørende serviceudgifter opstilles således:
(Beløb i hele 1.000 kr.):
Uddannelsespolitik | Korrigeret Budget | Forbrug | Forbrugs- Procent | Forventet forbrugs- procent | Note |
Almen folkeskole m.v. | 585.443 | 408.284 | 69,7 | 66,7 | 1 |
Pædagogisk-Psykologisk Rådgivning | 24.640 | 14.103 | 57,2 | 66,7 |
|
Børnespecialundervisning | 153.159 | 98.789 | 64,5 | 66,7 |
|
Bidrag til statslige og private skoler | 81.608 | 81.609 | 100,0 | 100,0 |
|
Efterskoler og ungdomskostskoler | 20.332 | 20397 | 100,3 | 100,0 |
|
Ungdommens Uddannelsesvejledning | 11.700 | 7.474 | 63,9 | 66,7 |
|
Specialpædagogisk bistand til voksne | 12.617 | 9.784 | 77,5 | 79,6 |
|
Ungdomsuddannelse til unge med særlige behov | 20.418 | 13.850 | 67,8 | 66,7 | 2 |
Produktionsskoler m.v. | 766 | 725 | 94,6 | 88,0 | 3 |
Ungdomsskolevirksomhed | 25.704 | 15.716 | 61,1 | 66,7 |
|
I alt | 936.387 | 670.731 | 71,6 | 70,5 |
|
Note 1: Merforbruget på almen folkeskole m.v. skyldes dels overførslen fra 2017 til 2018 på -9.019.000 kr. (uden denne ville forbruget på almen folkeskole m.v. ligge på 68,7 %) og dels at juli måned er betalingsfri i SFO (forældrebetaling).
Note 2: Merforbruget på Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov skyldes 1) at der er indkøbt en bus som ”afskrives” over 6 år, og 2) at der er forudbetalt husleje for hele året.
Note 3: Merforbruget skyldes at statstilskud til børneteatervirksomhed endnu ikke er tilgået kontoen.
Bemærkning til ØK: På Børnepasningspolitik forventes et regnskab lig det korrigerede budget. Der er dog et stigende pres på søskenderabat og fripladser. På Uddannelsespolitik forventes et regnskab, der er 8,0 mio. kr. højere end det korrigerede budget. Årsagen hertil er først og fremmest overførslen fra 2017 til 2018 på -9,019 mio. kr. Der er dog et generelt udgiftspres på fælleskonti, mellemkommunale udgifter på børnespecialområdet og på Ungdomsuddannelse til unge med særlige behov.
Yderligere bemærkninger: Der er ingen yderligere bemærkninger.
Sagsnr.: 17/17464
Resumé
Medlem af Børne- og Uddannelsesudvalget Merete Due Paarup, Venstre, anmoder om, at få nedenstående punkt behandlet på mødet i Børne- og Uddannelsesudvalget.
Sagen behandles i
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget den 12-09-2018
Sagen blev drøftet, idet udvalget besluttede at opfordre skolebestyrelserne til drøfte anvendelsen af vikar og evt. udarbejde principper herfor.
At forvaltningen vender tilbage med en kort orientering om anvendelse af vikarer på skolerne i Kolding Kommune.
Sagsfremstilling
”Merete D.P stiller forslag om, at forvaltningen pålægges at udarbejde en redegørelse over vikarforbruget på skolerne i Kolding Kommune”.
Sagsnr.: 17/22635
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at udvalget på mødet drøfter, om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget den 12-09-2018
Udvalget godkendte hele udvalgets deltagelse i:
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller fra Byrådets udvalg på grundlag af en protokolleret beslutning.
Som eksempler på andre kommunale hverv kan bl.a. nævnes:
• Forelæggelse af sag for statslig myndighed
• Deltagelse i forhandling med andre kommuner
• Besigtigelse i en bestemt sag
• Deltagelse i borgermøder
• Venskabsbybesøg
Beslutning i forbindelse med dette dagsordenspunkt har alene det formål, at tilvejebringe dokumentation for de af udvalgets medlemmer, der får udbetalt erstatning for tabt arbejdsfortjeneste. Beslutningen, herunder oplistning på oversigten, er således ikke udtryk for tilmelding til aktiviteten.
Der er indkommet følgende møder til drøftelse:
- 24. september 2018 Brugernævnet for Kolding Kommunes Kommunale Skoelvæsen.
- 19. november 2018 Brugernævnet for Kolding Kommunes Kommunale Skolevæsen.
- 28. marts 2019 Unge på Tinge.
Bilag
Sagsnr.: 17/22616
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
Bilag
- Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår
- Orientering omkring indkomne ansøgninger i henhold til Folkeskolelovens §16b.
- Evaluering for 16b lærere og elever
- Evaluering §16b 2017-2018 BUU
- Orientering om skolernes sociale profiler
- Orientering om udviklingsarbejde på Bramdrup Skole
- Orientering om indkomne klagesager jf. mobbestrategi pr. 1. september 2018
- Pressemeddelelse. Oplev mere end 1000 af byens mindste borgere i skøn fællessang ved Slotsøbadet i Kolding