Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
20-03-2018 09:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
Kulturforum Würth |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 18/144
Resumé
Forvaltningen har i perioden 1. december 2017 til 20. februar 2018 modtaget 13 ansøgninger til den løbende kvik-uddeling om tilskud under 15.000 kr. Til kvartals-uddelingen om tilskud over 15.000 kr., med ansøgningsfrist den 1. februar 2018, er der indkommet 3 ansøgninger.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at der fra Kulturpuljen bevilges tilskud til ansøger nr. 1 med i alt 40.000 kr.
at der gives afslag til ansøgerne nr. 2 og 3.
Beslutning Kulturudvalget den 20-03-2018
Godkendt for så vidt ansøger nr. 1 og 2.
Kulturudvalget bemyndigede forvaltningen til at indgå dialog med Seniorforvaltningen med henblik på at afsøge mulighederne for at projektet fra ansøger nr. 3 kan realiseres.
Sagsfremstilling
Forvaltningen har i perioden 1. december 2017 til 20. februar 2018 modtaget 13 ansøgninger til kvik-uddelingen.
Hvad angår kvartals-uddelingen for tilskud over 15.000 kr., hvor der er annonceret i dagspressen og på kolding.dk med ansøgningsfrist den 1. februar 2018, er der indkommet 3 ansøgninger om tilskud fra puljen.
For så vidt angår ansøgninger under kvik-uddelingen, har Byrådet efter indstilling fra Kulturudvalget delegeret til By- og Udviklingsforvaltningen, at træffe afgørelse om bevilling.
Der er til de 13 ansøgere til kvik-uddelingen i perioden 1. december 2017 til 20. februar 2018 tildelt tilskud/underskudsgaranti på et samlet beløb på 59.400 kr. Der er givet tilsagn til 9 ansøgere og afslag til 4 ansøgere.
Ifølge retningslinjer for tilskud til kulturelle formål kan der bl.a. ydes tilskud/underskudsgaranti til kulturprojekter og kulturaktiviteter samt til deltagelse i stævner/konkurrencer, udstillinger, festivaler, kunst og lignende, ligesom der kan ydes sæsontilskud til musikformål og uddannelsestilbud til fx workshops og sammenspilsseminarer m.v. Der skal være offentlig adgang til arrangementer støttet af kulturpuljen.
Kulturpuljens formål er ligeledes at understøtte kulturpolitikkens 4 fokusområder.
Fra kvartalspuljen anbefales tilskud på i alt 40.000 kr. (se bilag):
1. Foreningen KUNDST tilskud på 40.000 kr. til PLATFORM kunstfestival i perioden 30. august til 2. september 2018.
Målsætningen med PLATFORM er at skabe en ny festival i Trekantområdet for unge med kunst som omdrejningspunktet.
Foreningen ønsker at kombinere live-talks, workshops og samtidskunst med musik. Festivalen skal skabe en platform hvor det kreative vækstlag kombineres med professionelle kunstnere og kulturinstitutioner. Festivalen afholdes på toppen af Føtex parkeringshus i Kolding centrum. Parkeringshuset vil skabe en alternativ ramme for festivalen som særligt vil tale til det yngre publikum.
PLATFORM kunstfestival understøtter de kulturpolitiske fokusområder Børnekultur – familiekultur, KulturKolding – et fælles løft og Mødesteder og midlertidighed.
(PLATFORM kunstfestival søger om tilskud på 50.000 kr. til festivalen.)
Forvaltningen anbefaler, at der gives afslag til 2 ansøgere:
2. Kulturhuset Levisonsvej søger om tilskud på 48.000 kr. til Kulturhusets 20 års fødselsdag.
Fejringen vil foregå den 1. juni 2018 og vil byde på festivals- lignende oplevelser med brugerbands og underholdning.
Forvaltningen anbefaler afslag til Kulturhusets 20 års fødselsdag med baggrund i, at der er tale om en kommunal institution som må forventes at kunne afholde aktiviteten inden for eget budget.
3. Teatret KrisKat søger om tilskud på 20.000 kr. til Memories – en forestilling om Erindringer, kærlighed og en hyldest til Livet.
Der vil blive tale om 2 forestillinger på 2 forskellige plejehjem i Kolding kommune.
Kristian Dinesen leverer med sin realistiske gammelmandsmaske en rørende fortælling om dirigenten Jack, hvis liv tager os til de store begivenheder, de små vanskeligheder og de afgørende øjeblikke.
Forvaltningen anbefaler afslag til Teatret KrisKat med baggrund i, at der ikke er offentlig adgang til forestillingerne.
Kulturpuljen har et budget i 2018 på 1.274.515 kr. Der er disponeret og bevilget ca. 585.000 kr. til bl.a. Christiansfeld-festival, Jazz i Trekanten, Byens Plankeværker, Get Down-festival, Børnebio i Nicolai og en række mindre projekter.
Såfremt forvaltningens anbefalinger følges, vil der på Kulturpuljen i alt restere ca. 690.000 kr. til uddelinger i 2018, uden eventuelle overførsler fra 2017.
Næste ansøgningsfrist til Kulturpuljens kvartals-uddeling er 1. maj 2018, i henhold til retningslinjer for tilskud til kulturelle formål. Ansøgningerne behandles på udvalgsmøde i juni 2018.
Bilag
Sagsnr.: 18/4899
Resumé
Koldingbogen 2013-2017 har afsluttet en designperiode, og der skal lægges en ny linje for den kommende periode 2018-2021.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektør foreslår,
at udvalget godkender temaer for de næste 4 års Koldingbøger.
Sagsfremstilling
Koldingbogen er udkommet hvert år siden 1970 (undtagen 1973). Den blev etableret i forbindelse med kommunalreformen i 1970. Fra 1974 og frem til i dag har Kulturudvalget været udgiver af årbogen, og siden 1975 er det arkivet, som har stået for redaktionen af Koldingbogen.
Gennem tiden har Koldingbogen ændret form flere gange, men grundkonceptet har været, at artikelbidrag er kommet fra både faghistorikere og en bred række af historieinteresserede borgere. Siden kommunalreformen i 2007 dækker Koldingbogen hele Kolding kommune, selv om overvægten af artikler knytter an til postnummer 6000 Kolding.
I 2013 blev Koldingbogen relanceret, herunder med et nyt grafisk koncept og en lettere tilretning af den årlige præsentation, som hvert år finder sted medio november og samler omkring 120-130 deltagere. Indholdsmæssigt blev der lagt en strammere redaktionel linje, og der blev bl.a. indført et samlende årligt tema. Det årlige tema har haft til formål at binde artiklerne bedre sammen. Samtidig har årets tema fungeret som Stadsarkivets røde tråd i forhold til arkivets øvrige formidlingsaktiviteter. Bogdesignet i 2013 blev fastlagt til at skulle vare i en 5-årige periode, således at en designperiode automatisk fremover kom til at følge en byrådsperiode. Designperioden 2013-2017 er nu afsluttet, og arkivet står over for at skulle lægge en linje for de næste 4 årgange (2018-2021), herunder valg af temaer.
Koldingbogen er efterhånden blevet en fast tradition, som mange koldingensere ser frem til, og bogen har mange faste købere. Derudover er bogen med til at skabe en bevidsthed blandt borgerne omkring den by de bor i, og bogen er også arkivets talerør for at samle op på årets aktiviteter fra arkivets side. Bogen redigeres af Kolding Stadsarkiv, hvis ansatte også bidrager med flere artikler, men bogen er i høj grad et fællesprojekt med skiftende borgere, der har en interesse i lokalhistorien eller som gerne vil dele af deres egne erindringer. Herigennem understøttes især det kulturpolitiske fokusområde ”Borgeren som medskaber”. Det overordnede formål og funktion har skiftet gennem tiden, men i dag er følgende tre elementer tilstede med varierende tyngde.
· At formidle faghistorisk viden
· At medvirke til at understøtte den lokale sammenhængskraft og medejerskab omkring lokalhistorien i Kolding kommune
· At forretningsudvikle/brande arkivet (event.
I de senere år har arkivet arbejdet på i stigende grad at styrke alle tre elementer. En indsats arkivet vil fortsætte med. I forlængelse heraf skal der tages stilling til de kommende temaer, der skal sikre, at hver årgang har en rød tråd, men at der også er rum for fleksibilitet og bredde.
Stadsarkivet foreslår følgende temaer:
2018: Byudvikling
2019: Samlingssteder
2020: Grænser
2021: (Kulturarvs)Samlinger
2018-tema: I jubilæumsåret for Koldinghus og byens 750 år er det oplagt at se på byens udvikling ud fra forskellige vinkler og emner.
2019-tema: I kommunen arbejdes der både med at reaktivere historiske samlingssteder (som fx Skamlingsbanken), men også at etablere og udvikle nye – som fx Biblioteksparken eller Bryggeriet. I temaet ses der nærmere på hvor, og hvad der har samlet folk gennem tiden.
2020-tema: I 100-året for Genforeningen vil fokus være på historiske og nye grænser – eller forskellige typer af grænser – både fysiske og mentale.
2021-tema: Her ønskes et fokus på, hvad historiske samlinger er og kan. Både arkivets egne samlinger, men også potentielle samlinger – eller folks egne samlinger.
Sagsnr.: 16/10098
Resumé
Der fremlægges en status for samarbejdsaftaler på kulturområdet. Desuden foreslås plan for udarbejdelse og politisk behandling af de resterende samarbejdsaftaler, der endnu ikke er indgået.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at planen for udarbejdelse af de resterende samarbejdsaftaler godkendes.
Sagsfremstilling
I efteråret 2016 besluttede Kulturudvalget, at der skulle indgås samarbejdsaftaler med alle de institutioner og foreninger, der modtager et årligt tilskud fra Kulturudvalget på mere end 50.000 kr.
De institutioner og foreninger, der er indgået samarbejdsaftale med er:
- Dronning Dorothea Teatret
- Genforenings- og Grænsemuseet
- Geografisk Have
- Kolding Miniby
- Kolding Teaterforening
- Kongeåmuseet
- Legetøjsmuseet
- Mungo Park Kolding
- Museet på Koldinghus
- MusikKolding
- Sønderjyllands Symfoniorkester
- Trapholt
- Trapholtfonden (Tilskudsaftale)
- Udviklingsfonden for Museet ved Koldinghus (Tilskudsaftale)
Forvaltningen foreslår, at der inden udgangen af 2018 indgås samarbejdsaftale med de resterende foreninger og institutioner, der endnu ikke er en aftale med. Det gælder:
- Harteværket
- Kolding Light Festival
- Brødremenighedens Museum
- Landbomuseet.
Dertil kommer MusikKolding. Det forrige Kulturudvalg godkendte den nuværende 2-årige samarbejdsaftale med MusikKolding den 13. september 2017, og besluttede samtidig at det nyvalgte Kulturudvalg inden sommerferien 2018 skulle have forelagt en ny samarbejdsaftale.
Kolding Kommune har også en samarbejdsaftale med Kolding Kunstforening, der udløber i 2018. Forvaltningen foreslår, at denne genforhandles og fornys administrativt for en 4-årig periode. Foreningen modtager et årligt tilskud på 25.000 kr. og får dertil stillet et lokale til rådighed.
Forvaltningen foreslår, at følgende principper lægges til grund for forhandlingerne i 2018:
Kulturpolitiske Fokusområder
Kolding Kommune forventer, at institutioner og foreninger bidrager til at understøtte de kulturpolitiske fokusområder i samarbejde med forvaltningen, kommunens øvrige kulturinstitutioner, borgere og foreninger. Det bør tilstræbes, at der i samarbejdsaftalerne vil være opsat konkrete målsætninger for dette arbejde.
Netværk og samarbejde på tværs mellem kulturaktører i kommunen
Det bør fremgå af aftalerne, at institutioner og foreninger indgår i netværk og samarbejdsrelationer med andre kulturaktører i Kolding Kommune.
Aftalerne skal indeholde en tydelig forventningsafstemning mellem Kolding Kommune og de enkelte institutioners ønsker til fremtidige aktiviteter.
Kolding Kommune har som bidragyder til institutionerne naturligt en række ønsker til deres virke. Det bør sikres, at disse kommer til udtryk i aftalen, ligesom institutionens egne ønsker og input til aktiviteter vil fremgå.
Fleksibilitet og budgetsikkerhed
Forvaltningen foreslår, at alle aftalerne gøres 4-årige med den hensigt at sikre en vis budgetsikkerhed for hele perioden.
Forvaltningen foreslår dog, at det i aftalerne indføjes, at der i forbindelse med Byrådets årlige budgetbehandling kan ske ændringer i tilskuddet som en følge af, at der er vedtaget generelle budgetreduktioner og/eller effektiviseringer for kommunen i øvrigt.
Forvaltningen foreslår følgende tidsplan for politisk behandling af de kommende samarbejdsaftaler:
Juni 2018: MusikKolding
September 2018: Kolding Light Festival
Oktober 2018: Brødremenighedens Museum
November 2018: Landbomuseet og Harteværket.
Ved at lægge hovedparten af aftalerne i efteråret vil det være muligt at indarbejde Kulturudvalgets nye fokusområder. Alle de kommende samarbejdsaftaler kan gøres gældende fra januar 2019.
Sagsnr.: 17/542
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
På Kulturudvalgsmødet i juni 2017 blev udvalget orienteret om den seneste status på graffitiindsatsen i Kolding kommune.
Kommunen havde i maj 2017 foretaget en besigtigelsesrunde i midtbyen for at fastlægge hvilke områder, der er særligt plaget af graffiti.
By- og Udviklingsforvaltningen afrenser løbende graffiti på kommunale ejendomme, men har ikke mulighed for at afrense for private.
På baggrund af besigtigelsesrunden forstærkede forvaltningen samarbejdet i bymidten ved at etablere en fast koordinationsgruppe med repræsentanter fra CityKolding, Kulturlogen, Kulturafdelingen og Vej & Park.
Siden juni 2017 har denne gruppe målrettet dialogen mod ejere af de mest berørte ejendomme/områder om afrensning, for at forsøge at koordinere en fælles indsats for en ren bymidte, da det erfaringsmæssigt også virker forebyggende mod nye hærværks-tag.
Gruppen har ud over afrensning og dialog også haft fokus på identifikation af steder, hvor det er muligt for blandt andet Kulturlogen at dekorere på lovlig vis.
Imidlertid har repræsentanterne i gruppen ikke observeret en bedring i form af færre nye ulovlige graffitianslag. Tværtimod har gruppen en formodning om, at der er en ny generation af unge graffiti-malere, der laver ulovlig graffiti og ”tagging”, på vej.
Dette kalder på en større forebyggende indsats, og der er derfor indgået aftale med politi, Ungdomsskole og SSP om, at repræsentanter herfra fremover deltager i gruppens arbejde. Formålet er at få kontakt med ulovlige graffiti-malere og via tilknytning til det lovlige graffitimiljø bekæmpe dette.
Alle repræsentanter har sagt ja til at deltage i arbejdet, og indkaldes til næste møde i koordinationsgruppen.
Sagsnr.: 16/7977
Resumé
I Kolding kommune er der et ønske om at afsøge, hvad kultur kan have af betydning for mental trivsel, psykisk velbefindende og den generelle livskvalitet. Ikke kun for borgere, der står udenfor arbejdsmarkedet på grund af sygdom, men også andre grupper af udsatte borgere.
Tanken med Kultur i arbejde i Kolding er at sætte fokus på en kvalificeret, helhjertet indsats for fremtiden til sygemeldte borgere med belastningsreaktion(stress), angst og let til moderat depression via elementer fra kulturens verden.
Mange har forsket i musikkens, kunstens og litteraturens indvirkning på vores mentale sundhed, og der er evidens for, at kulturen har en positiv effekt. Kolding Kommune har selv gode erfaringer fra Terapihaven Møllebæk, Psykiatrikoret og pilotprojektet Kunst & Trivsel.
Kultur i arbejde i Kolding ønskes startet op i et samarbejde mellem By- og Udviklingsforvaltningen, Senior- og Socialforvaltningen og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.
Sagen behandles i
Arbejdsmarkedsudvalget (7. marts 2018), Social- og Sundhedsudvalget (19. marts 2018) og Kulturudvalget (20. marts 2018).
Forslag
Beskæftigelses- og Integrationsdirektøren, Senior- og Socialdirektøren og by- og udviklingsdirektøren indstiller,
at projektet igangsættes, og
at projektet finansieres som beskrevet i økonomiforslaget i sagen.
Beslutning Kulturudvalget den 20-03-2018
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 19-03-2018
Godkendt.
Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den 07-03-2018
Sagsfremstilling
Kolding Kommune har længe afsøgt mulighederne for, hvad kultur kan have af betydning for mental trivsel og livskvaliteten, hvilket blandt ses gennem projekterne Psykiatrikoret, Terapihaven Møllebæk og Kunst & Trivsel.
Psykiatrikoret har fokus på udsatte borgere, der modtager socialpædagogisk støtte via Serviceloven. Det faglige indhold i koret løftes af kommunens musikterapeuter.
Terapihaven Møllebæk tilbyder naturbaseret terapi for mennesker med stress, angst og depressionsforløb. Forløbene kombinerer mindfulness og naturbasserede aktiviteter, og der er en forskningsvinkel på arbejdet.
Kunst & Trivsel er et pilotprojekt fra 2012-13 med deltagelse af Trapholt Kunstmuseum, Koldings Kommunes sundhedsområde og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Projektet konkluderede, at besøg på et kunstmuseum potentielt kunne hjælpe projektdeltageren til at tage hånd om tilværelsens eksistentielle udfordringer, lindre stress og dermed give større livskvalitet.
Samtidig viser erfaringer fra Skåne i Sverige, at traditionelle beskæftigelsesfremmende indsatser med fordel kan kobles med en rehabiliteringsindsats, der bringer sygemeldte borgere i tæt kontakt med kunst- og kulturoplevelser. Mødet med kunsten og kulturen påvirker positivt borgernes selvoplevede helbred, øger deres psykiske velbefindende og mindsker den sociale isolation.
Kultur i arbejde i Kolding
Der er tale om et to årigt projekt med forventet opstart i april 2018. Projektet er forankret i Jobcenter Kolding under Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Desuden indgår følgende partnere i projektet:
- Trapholt
- Kolding Musikskole
- Kolding Bibliotekerne
- Aarhus Universitet (Institut for klinisk medicin)
Herudover samarbejdes der med Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital om at generere ny anvendelsesorienteret viden.
Tværsektorielt samarbejde
For at sikre videndeling, læring og forankring mellem de parter, der arbejder med kulturs betydning, arbejdes der på tværs af By- og Udviklingsforvaltningen, Senior- og Socialforvaltningen og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.
Projektets indhold
Projektet består af to elementer:
- Et hovedforløb bestående af kulturforløbet med aktiviteter hos de tre kulturinstitutioner
- Et forløb med lærende/opsamlende samtaler og individuel handleplan med mål.
Forløbet har samlet en varighed på ti uger.
De separate kultur-kunstneriske aktiviteter har hver en varighed af tre uger. Der er således afsat ni uger til kultur-kunstneriske aktiviteter samt en uge til opstart/informationsmøde samt efterfølgende opsamling.
Aktiviteterne er:
- Udstillingskuratering (Trapholt Kunstmuseum)
- Musik- og koncertforståelse (Kolding Musikskole)
- Guidet fælleslæsning (Koldingbibliotekerne)
Målgruppe og rekruttering
Deltagere i projektet er borgere med behov for en særlig indsats for at komme tættere på beskæftigelse. Konkret drejer det sig om borgere med følgende diagnoser:
- Belastningsreaktion (stress)
- Let til moderat depression
- Angst
Halvdelen af deltagerne forventes at være borgere på sygedagpenge og den anden halvdel borgere i jobafklaringsforløb.
Mål og Succeskriterier
Pga. projektets størrelse og fordi det er et forskningsprojekt, er der ekstra fokus på at fastlægge mål og succeskriterier. Nogle af målene er:
- At opnå evidensbaseret viden om elementer fra kulturens verden som supplement eller alternativ til traditionel behandling af let til moderat depression, angst og belastningsreaktion(stress), bl.a. via de kommunale forebyggende og sundhedsfremmende indsatser.
- Via effekten af forløbet at skabe et afsæt for større succes med den beskæftigelsesrettede indsats med det output, at deltagerne hurtigere kan raskmeldes til genindtræden på arbejdsmarkedet.
- At forebygge at deltagernes helbredssituation bliver forværret ved at belastningsreaktion (stress) udvikler sig til depression eller angst, eller at den lette/moderate depression udvikler sig til en svær depression.
Med afsæt i den viden, der allerede findes, defineres disse fire succeskriterier for projektet:
- 80 % af deltagerne er fuldt raskmeldt tre måneder efter endt Kultur i arbejde-forløb.
- Deltagernes gennemsnitlige varighed på deres sygedagpenge- eller jobafklaringssag er to uger kortere end kontrolgruppens.
- 20 % flere deltagere med en arbejdsgiver fastholdes i konkret ansættelse, end kontrolgruppen.
- 50 % af deltagerne har ikke haft tilbagefald et år efter endt forløb.
Økonomi
Projektet forløber over to år og foreslås finansieret som nedenstående med en årlig udgift fordelt på disse udvalg:
- Kulturudvalget 50.000,-
- Social- og Sundhedsudvalget 100.000,-
- Arbejdsmarkedsudvalget 302.500,-
Sagsnr.: 18/4321
Resumé
Dronning Dorothea Teatret fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat for perioden 1.oktober 2016 til 30. september 2017.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen den 29. januar 2017. Regnskabet er revideret af Beierholm som har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et underskud på 169.625 kr.
Teatrets egenkapital udgør 568.082 kr.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten samt revisionsprotokollatet for 2017 godkendes.
Sagsfremstilling
Kolding Kommune har indgået en samarbejdsaftale med Dronning Dorothea Teatret, som er gældende fra 1. januar 2017 og frem til 31. december 2020.
Årsrapporten udviser et underskud på 169.625 kr. mod et overskud på 456.235 kr. året før. Ledelsen finder årets resultat utilfredsstillende.
Teatrets egenkapital udgør 568.082 kr.
Forskellen på 2017 og 2016 skyldes markant lavere entreindtægter ved festspillet. I 2016 var entreindtægterne på 1.147.230, hvor de i 2017 kun var på 717.170 kr. Øvrige udgifter og indtægter i 2017 er på niveau med 2016.
Regnskabet er revideret af Beierholm og har ikke givet anledning til kommentarer. Revisionsfirmaet konkluderer, at årsregnskabet giver et retvisende billede af foreningens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 30. september2017, samt at resultatet af foreningens aktiviteter for regnskabsåret 1. oktober 2016 – 30. september 2017 er i overensstemmelse med årsregnskabsloven.
Bilag
Sagsnr.: 18/4230
Resumé
Ultimo februar 2018 er forventningerne til kulturpolitik, serviceudgifter for 2018 følgende:
- Regnskabet forventes at være 0,5 mio. kr. mindre end det korrigerede budget.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Regnskabet for kulturpolitik, serviceudgifter forventes at være 0,5 mio. kr. mindre end det korrigerede budget, og der forventes en overførsel til 2019 på 0,5 mio. kr.
Bemærkning til ØK: Den forventede overførsel vedrørende kulturpolitik er et foreløbigt skøn.
Nedenfor er skematisk oversigt over status pr. ultimo februar 2018 for kulturpolitikken.
Tekst | Opr. Budget | Korr. Budget | Forbrug pr 28.02.18 | Forbrugs-procent | Note |
Puljer | 3.216.365 | 3.416.365 | 829.265 | 24,27% | 1 |
Kulturinstitutioner | 59.710.774 | 59.760.774 | 6.795.806 | 11,37% | 2 |
Tilskud |
|
|
|
|
|
Museer | 20.056.106 | 19.756.106 | 18.846.836 | 95,40% | 3 |
Teatre | 7.235.577 | 7.235.577 | 9.162.520 | 126,63% | 4 |
Øvrige kulturtilskud | 5.061.528 | 5.061.528 | 3.705.192 | 73,20% | 5 |
Fælles puljer | - | -50.000 | - | 0,00% | 6 |
Fælles Kultur | 3.063.650 | 3.574.650 | 726 | 0,02% | 7 |
I alt | 98.344.000 | 98.755.000 | 39.340.345 | 39,84% |
|
Noter: | |
1. Kulturpuljen | |
Afsat | 1.274.515 kr. |
Heraf disponeret pr. 28.02.2018 | 620.192 kr. |
654.323 kr. | |
Der er disponeret til bl.a. | |
Arrangementer udbetalt pr. 28.02.2018 | 205.062 kr. |
Yderligere disponeret | 449.261 kr. |
2. Biblioteket har bogført husleje samt katalogiseringsbidrag for hele 2018. | |
MGK har modtaget statstilskud for 1. kvartal 2018. | |
Stadsarkivet har fået udbetalt tilskud fra A.P. Møller Fonden på 1.326.000 kr. som skal dække udgifter til et projekt med Efteruddannelse – nyt autentisk læringsmiljø og strækker sig fra 2017-2020. | |
3. Udbetaling af tilskud for hele 2018. | |
4. Mungo Park og Kolding Teater har fået udbetalt tilskud for hele år 2018, der er modtaget statstilskud for Mungo Park for 1. kvartal 2018. | |
5. Udbetaling af tilskud til bl.a. enkelte lokalhistoriske arkiver, Geografisk Have og Danmarkssamfundet m.m. | |
6. Fælles pulje som styres centralt fra. | |
7. Der kommer udgifter til Skole- og Kulturpuljen samt Søsterhuset m.m. |
I forbindelse med vedtagelsen af Budget 2018 er der vedtaget en bevillingsnote og en række budgetposter for kulturudvalgets område.
Der sker en løbende ajourføring af bevillingsnoter på kolding.dk, og der vil ske en kvartalsvis orientering af Økonomiudvalget af de bevillingsnoter, hvor der er sket en statusændring.
Når noten er gennemført, vil den også fremgå af denne sag.
Der henvises i øvrigt til sag nr. 9 på Kulturudvalgets møde den 20. februar 2018, hvoraf noter og budgetposter fremgår.
Bilag
Sagsnr.: 17/3065
Resumé
Til orientering fremsendes det forventede regnskab 2017 vedrørende Kulturpolitik.
Driftsområdet viser netto et mindre forbrug på 1.440.571 kr. svarende til en forbrugsprocent på 98,54 %. Beløbet overføres til 2018 i forbindelse med godkendelse af kommunens regnskab for 2017.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen om regnskab 2017 for Kulturpolitik tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Det forventede regnskab 2017 udviser netto samlet set et resultat på driften for Kulturpolitik en forbrugsprocent på 98,54 svarende til 1.440.571 kr.
Tekst | Opr. Budget | Korr. Budget | Forbrug pr 31.12.17 | Forbrugs-procent | Note |
Puljer | 2.937.000 | 2.878.000 | 2.777.887 | 96,52% | 1 |
Kulturinstitutioner | 61.758.000 | 61.352.000 | 59.947.553 | 97,71% | 2 |
Tilskud |
|
|
|
|
|
Museer | 18.355.000 | 18.552.000 | 18.560.178 | 100,04% | 3 |
Teatre | 7.065.000 | 7.058.000 | 6.939.413 | 98,32% | 4 |
Øvrige kulturtilskud | 4.881.000 | 4.798.000 | 4.794.986 | 99,94% | 5 |
Fælles puljer | - | - | - | 0,00% | |
Fælles Kultur | 3.428.000 | 3.863.000 | 4.040.412 | 104,59% | 6 |
I alt | 98.424.000 | 98.501.000 | 97.060.429 | 98,54% |
|
I skemaet fremgår det af Byrådets vedtagne oprindelige budget for 2017.
Det korrigerede budget viser det oprindelige budget inklusiv de bevillingsmæssige ændringer, der er blevet godkendt i løbet af året af Byrådet.
Regnskab viser forbruget opdelt i udgifter og indtægter for året.
Noter:
1. Kulturpuljen
Afsat | 892.000 kr. | |
Overført fra 2016 | 187.000 kr. | |
Heraf disponeret pr. 31.12.2017 | 985.241 kr. | |
Der er disponeret til bl.a. | 93.759 kr. | |
-Arrangementer udbetalt pr. 31.12.17 | 983.183 kr. | |
-Yderligere disponeret | 2.058 kr. | |
|
| |
2. Alle kulturinstitutioner kommer ud af året med et lille overskud på nær Musikskolen, som kommer ud med et underskud, dette er resultatet af en ny tjenestetidsaftale og Stadsarkivet som ligeledes kommer ud med et underskud, som vedrører et projekt som finansieres af fondsmidler som kommer til udbetaling i 2018.
3. Udbetaling af driftstilskud til museerne.
4. Lejeaftale med Comwell samt tilskud til Mungo Park er betalt og refusionen vedr. Mungo Park er modtaget for hele 2017.
5. Udbetaling af tilskud til bl.a. Lokalhistoriske arkiver, Designlærer på Trapholt, Kolding Light Festival og Geografisk Have m.m.
6. Drift af Museumsbunkeren på Rømøvej, Skole og Kulturpuljen, Søsterhuset m.m. Underskuddet består af flere beløb, som inddækkes af mindre forbrug på andre områder.
Sagsnr.: 18/2243
Resumé
Anlægsregnskaber 2017 for igangværende projekter og afsluttede projekter over 2 mio. kr. for Kulturudvalget sendes til orientering.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen om anlægsregnskaberne for igangværende projekter over 2 mio. kr. og afsluttede projekter over 2 mio. kr. tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Ifølge Budget og Regnskabssystemet for kommuner skal der for anlægsprojekter, hvor bruttoudgiften er over 2 mio. kr. aflægges et anlægsregnskab, som Byrådet skal godkende. Byrådet skal ikke godkende anlægsprojekter, hvor bruttoudgiften er under 2 mio. kr.
Anlægsregnskaber 2017 for igangværende og afsluttede projekter, hvor bruttoudgifter overstiger 2 mio. kr., fremsendes til orientering.
Anlægsregnskaberne udviser følgende:
Projektbetegnelse | Rådigheds-beløb 2017 | Forbrug 2017 | Total bevilling* | Totalt forbrug | Note |
| |||
P.nr. 4764 Dorothea Teatret, facaderenovering | 3.269 | 2.718 | 3.325 | 2.774 | 1 |
| |||
0 | 0 | 0 | 0 |
|
| ||||
* bevillingen er flerårig |
| ||||||||
Afsluttede projekter over 2 mio. kr. (i 1.000 kr.) | |||||||||
Projektbetegnelse | Rådigheds-beløb 2017 | Forbrug 2017 | Total bevilling* | Totalt forbrug | Note |
| |||
P.nr. 4653 Kulturpolitik – planlagt bygningsvedligeholdelse 2014-2017 | 1.967 | 1.962 | 8.400 | 8.376 | 2 |
| |||
0 | 0 | 0 | 0 |
|
| ||||
P.nr. 4713 Koldinghus, vedligeholdelse og fornyelse af tekniske installationer | 3.887 | 3.751 | 3.751 | 3.751 | 3 |
| |||
0 | 0 | 0 | 0 |
|
| ||||
* bevillingen er flerårig |
| ||||||||
Noter:
- Arbejdet forløber planmæssigt.
- Projektet omfatter Planlagt bygningsvedligeholdelse 2014-2017 på ejendomme under Kulturpolitik.
- Hele anlægstilskuddet er udbetalt.
De enkelte anlægsregnskaber forefindes hos By- og Udviklingsforvaltningen.
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Kulturudvalget den 20-03-2018
Godkendt.
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet | Deltager |
|
|
Godkendte aktiviteter for 2018:
Dato | Aktivitet | Deltagere | Godkendt af Kulturudvalget den: |
12.-13. april 2018 | Bibliotekspolitiske Topmøde 2018 i Herning.
| Michael Stokholm Krogh Merete Due Paarup | 20. februar 2018 |
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 20-03-2018
Godkendt.
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Beslutning Kulturudvalget den 20-03-2018
Godkendt.