Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
11-11-2020 13:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Teknik- og Klimaudvalget |
Sted: |
Skypemøde |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 20/29292
Resumé
Der har været afholdt Kolding Green Streets Torvelørdag i en prøveperiode fra 30. maj 2020 og frem til udgangen af oktober 2020.
I sagen evalueres på torvelørdage, og det foreslås, at konceptet med de alternative torvelørdage i Koldings midtby fortsætter i foreløbigt et år mere.
Sagen behandles i
Teknik- og Klimaudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget giver tilladelse til ugentlig afholdelse af Kolding Green Streets Torvelørdag frem til og med oktober 2021,
at udvalget drøfter økonomien i torvelørdag med afsæt i nedenstående forslag og beslutter, hvilket der skal gøres gældende:
- Al torvehandel/torveaktivitet (tirsdage, fredage og lørdage) gøres gebyrfri i en prøveperiode fra medio november 2020 til udgangen af oktober 2021 (indtægtstab anslået 70.000 kr.)
- Green Streets Torvelørdag betaler som hidtil samlet 150 kr. pr. lørdag til kommunen frem til udgangen af oktober 2021 (de enkelte deltagere betaler til gengæld ind til den fælles forening Kolding Green Streets Foundation)
- Alle udstillere på torvelørdage, som sælger varer, betaler 150 kr. pr. lørdag
at ordningen evalueres igen på udvalgets møde i oktober 2021.
Beslutning Teknik- og Klimaudvalget den 11-11-2020
Sagen udsættes.
Sagsfremstilling
Baggrund
Teknik- og Klimaudvalget godkendte på møde i juni 2020, at Kolding Green Streets i en prøveperiode fra juni 2020 frem til udgangen af oktober kunne afholde et alternativt torvemarked hver lørdag i Kolding.
Der har ikke været tradition for torvelørdage i Kolding i mange år, men der er et veletableret traditionelt setup med torvehandel tirsdage og fredage.
Der har gennem årene været gjort enkelte forsøg med torvehandel lørdage, men det er ikke lykkedes at samle handlende nok til at kunne tiltrække en større fast gruppe af kunder.
Kolding Green Streets Torvelørdag er startet op af initiativtager Kim Aagaard Holm i samarbejde med flere andre aktører. Ambitionen er at bidrage til at kunne leve og handle mere bæredygtigt samt skabe en levende bymidte gennem et marked med lokalt dyrkede råvarer og en bæredygtig profil. Kim Aagaard Holm bidrager ind i projektet på frivillig og ulønnet basis og står bl.a. for kontakt til nye udstillere, pladsfordelingsplaner, koordinering og markedsføring.
Evaluering
By- og Udviklingsforvaltningen har evalueret på forsøgsperioden med torvelørdage.
Kolding Green Streets Torvelørdag har været gennemført hver lørdag fra kl. 9-14 siden den 30. maj 2020.
Sammenfattende tegner der sig et positivt billede, og initiativtagerne har et stort ønske om at fortsætte med torvelørdagene.
Initiativet understøtter i høj grad det politiske indsatsområde om mere liv i city. Det lægger sig desuden tæt op ad målsætningerne i den netop vedtagne bæredygtighedsstrategi ved at tage afsæt i lokal produktion, genanvendelighed og en målsætning om at undgå spild og at arbejde med vækst i det lokale erhvervsliv gennem fællesskaber.
Forening etableret:
Siden opstarten er initiativtagerne lykkedes med at forme en forening; Kolding Green Streets Foundation. Vedtægterne for foreningen ventes at falde endeligt på plads i november 2020. Forslag til vedtægter er vedlagt som bilag.
Alle opstillere betaler ind til denne forening ud fra deres deltagelse på markedet. Prisen gradueres sådan, at opstillere, der deltager mange gange i træk, får rabat, ligesom studerende betaler halv pris og mere aktivistiske tiltag (f.eks. tøjbytte, repair cafe m.v.) deltager i markedet gratis. Priserne for deltagelse ligger i samme leje eller under det, som kommunen normalt opkræver i leje pr. udstiller.
Etableringen af foreningen skal sikre en robust og bæredygtig organisering på sigt, hvor flere kan bidrage ind i en fortsat udvikling af markedet, og hvor man sikrer, at der bliver ved at være kræfter til den fælles koordinerende indsats, som er nødvendig for at lykkes med markedet.
Konceptudvikling:
Konceptet for Kolding Green Streets Torvelørdag adskiller sig noget fra et traditionelt torvemarked.
Ambitionen fra arrangørerne er, at Akseltorv/Torvegade altid skal være en oplevelsesplads om lørdagen – men med skiftende oplevelser og udbud af varer afhængigt af årstiden. Lokalt producerede fødevarer og lokale opstillere er et centralt element, men design, bæredygtighed og cirkulær økonomi er lige så vigtige elementer i markedet. Nogle udstillere er der for at sælge varer, andre for at dele et budskab eller andet.
Markedet er styret med afsæt i 4 værdier, som gør, at det adskiller sig fra det, man traditionelt forstår ved torvehandel. Det skal være grønt, lokalt, lækkert og unikt.
Grundlæggende handler det fra arrangørernes side om at beskytte byen; at sikre, at torvemarkedet styrker og samarbejder med det øvrige byliv i city fremfor at tage handelen fra det.
Der er fra Kolding Green Streets fokus på, at det er lokale kræfter, der deltager, og ikke omrejsende handelsboder, kræmmere m.v. Hvis en vare ikke kan ”skaffes” lokalt, gives der dog adgang, så længe det er dansk produceret.
Arrangørerne arbejder stadig med konceptet og har gjort sig erfaringer, der gør, at de ”bløder op”, således at der bliver plads til en lidt bredere kreds af udstillere. F.eks. er olivenolie i sagens natur ikke et lokalt produkt, men importeres det af en lokal fra Vamdrup, der selv er med i produktionen i Grækenland, så overvejes det, om det alligevel få en plads på markedet, fordi det stadig har en lokal forankring og er både unikt, grønt og lækkert.
Udstillere:
Det er Kolding Green Streets, der beslutter, hvem der kan deltage som udstillere på Torvelørdage. Arrangørerne oplyser, at der i snit har været 6-9 udstillere om ugen – enkelte uger ned til 4 og andre uger op til 18. De har ambitioner om at tiltrække flere, og især at styrke markedet hvad angår fødevarer. I praksis er der i prøveperioden blevet sagt nej til én enkelt, der ønskede at deltage. Dertil kommer enkelte ”kræmmere” (salg af bøllehatte, solbriller m.v.), som er blevet anbefalet at etablere et decideret kræmmermarked i stedet.
Arrangørerne fortæller også, at markedet har vist sig at være frugtbart for iværksættere, der får mulighed for at prøve deres produkter/koncepter/ideer af i mødet med gæsterne på markedet.
Ligeledes har markedet været en succes hvad angår bilaterale aftaler; det kan være en virksomhedsejer, der er på markedet som privatperson og møder et produkt (det kunne f.eks. være lokalt produceret mjød, vin eller øl), som han kan bruge til at skabe en stærkere lokal forankring af sin virksomhed. På den måde når små og store virksomheder og producenter i kontakt med hinanden via lørdagsmarkedet.
Modtagelse:
Gæster på markedet har generelt taget meget positivt mod initiativet, og der har også været en del positiv presseomtale.
Især i sommermånederne har det været meget godt besøgt, og en del er blevet faste kunder allerede.
Nogle gæster er forvirrede over, at der ikke er samme udbud hver uge, og at boder med grøntsager f.eks. ikke fylder mere, end de gør. Mange andre er dog rigtig glade for netop den oplevelse, det er med et marked, hvor der er noget nyt at komme efter hver uge, hvad enten det er spirer, designunika fra designskolens elever eller årets første lokale jordbær.
City Kolding er meget positive over initiativet med torvelørdage og ser gerne, at det fortsætter.
De fortæller, at butikkerne tydeligt har kunnet mærke, at kunderne ”står klar”, når butikkerne åbner kl. 10 på torvelørdage, fordi folk er taget på torvet og handle allerede kl. 9.
Som et eksempel på torvelørdages evne til at ”showcase” det lokale og unikke fortæller City Kolding, hvordan den lokale keramikerbutik ”Handmade Home” deltog på torvelørdag i efterårsferien, hvor folk kunne håndmale et keramikkrus, som de efterfølgende kunne hente i butikken, når det var blevet brændt.
Cityforeningen foreslår, at markedet fortsætter i en længere periode – helst ud på den anden side af krisen med corona – og dermed får tid og mulighed for at rodfæste og udvikle sig.
Corona:
Det har været en udfordring at starte et marked op netop i perioden, hvor corona har været så massivt tilstede med restriktioner til følge.
For Kolding Green Streets har det både betydet fællesudgifter i form af sprit og holdere til det, oplysningsplakater om corona m.m. samt et stort arbejde med konstant at holde sig opdateret på retningslinjer og seneste udvikling. Samtidig har det besværliggjort arbejdet med at få nye udstillere ind på markedet.
Netop et udendørs marked er dog også en af de aktiviteter, der godt kan indpasses i en tid med corona til trods for øgede restriktioner, men da der ikke har været en periode med marked forud for corona, er det umuligt at vurdere, hvorvidt corona har haft en indvirkning på antallet af besøgende på markedet.
Fremtiden:
Forvaltningen kan oplyse, at Kolding Green Streets har et stort ønske om at fortsætte konceptet.
Arrangørerne vil meget gerne indgå i et tættere samarbejde med kommunale aktører ved f.eks. at få ”Komtaineren” ned i området i perioder, invitere Ungeklimarådet med på markedet, indgå i samarbejder om bæredygtighed m.v.
Arrangørerne efterlyser også hjælp til praktiske udfordringer. Især mangler de et antal pavilloner og parasoller, der kan opmagasineres tæt på Akseltorv og lånes af de skiftende udstillere, og som passer ind i den stil, der ønskes i gågademiljøet i øvrigt.
Da initiativtagerne ikke selv er erhvervsdrivende eller har en omsætning på markedet, er der ikke økonomi til indkøb af dette. Forvaltningen er i dialog med Kolding Green Streets om de udfordringer, der opstår, og vil undersøge, om der kan opnås tilskud via bydelspuljen til indkøb af parasoller/markiser.
Torvelørdage op til jul:
Kolding Green Streets Torvelørdag har planer om, at den 12. og 19. december 2020 bliver tematiseret, så det bliver jule-torvelørdage.
Med stort set alle andre julemarkeder aflyst, kan der være et potentiale i, at borgerne i kommunen kan få en god oplevelse og købe lokale varer ind på torvet i lørdagene op til jul samtidig med, at der holdes afstand, og det foregår i det fri. Dette er forudsat corona-restriktionerne tillader det, og udvalget godkender, at der fortsat kan afholdes Kolding Green Streets Torvelørdage.
Torvelørdage fremover
På baggrund af evalueringen foreslår forvaltningen:
? at Kolding Green Streets arrangørerne får tilladelse til etablering af marked hver lørdag frem til udgangen af oktober 2021, og at det evalueres på udvalgsmødet i oktober 2020,
? at markedet centreres om Akseltorv og Torvegade. Ved andre planlagte arrangementer rykkes markedet til en anden lokation i bymidten – som udgangspunkt vil det være Nicolai Kirkeplads,
? at Kolding Green Streets Torvelørdage forventes at være selvorganiserede – herunder selv sikrer pladsfordeling, dialog med potentielle udstillere m.v.
? at Kolding Green Streets foreningen beslutter hvem, der kan deltage i markedet udfra et tildelingsprincip, hvor grønne og lokale initiativer (der også understøtter liv i midtbyen) samt et godt samspil med byens øvrige handelsliv, prioriteres,
? at tilladelsen til etablering af torvelørdage gives under forudsætning af, at restriktioner relateret til corona efterleves.
Forvaltningen foreslår, at udvalget drøfter økonomien i forhold til det nye initiativ med torvemarked med afsæt i de forslag, forvaltningen har opstillet.
Forvaltningen kan oplyse, at de udgifter, der løbende er til forbrug af strøm i forbindelse med torvehandel (både tirsdage, fredage og lørdage) afholdes som en del af kommunens generelle forbrugsudgifter. Forvaltningen vurderer, at omkostningerne er i så lille omfang, at det ikke giver anledning til udfordringer.
Bilag
Sagsnr.: 17/9268
Resumé
Der søges om, at p.nr. 4876 Klimatilpasning – Fyrtårnsprojekt – Klima Seest Mølleå deles i to, således at klimatilpasningsprojektet forbliver på p.nr. 4876, og at merværdidelen, synergiprojektet, flyttes til et nyt anlæg p.nr. 5083 Synergi-projekt Seest Mølleå.
Synergiprojektet er finansieret af Miljøstyrelsen, mens klimadelen er et takstfinansieret klimaprojekt.
Sagen behandles i
Teknik og Klimaudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at bevillingsansøgningerne imødekommes.
Beslutning Teknik- og Klimaudvalget den 11-11-2020
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Den 26. juni 2017 godkendte Byrådet klimaprojektet p.nr. 4876 Klimatilpasning – Fyrtårnsprojekt – Klima Seest Mølleå.
Dette projekt deles i to særskilte projekter. Den takstfinansierede klimadel bliver i p.nr. 4876, mens merværdidelen, synergiprojektet, oprettes som et nyt anlæg p.nr. 5083 Synergi-projekt Seest Mølleå.
Synergiprojektet bliver gennemført som et supplement til det takstfinansierede klimaprojekt, men er to separate projekter. Indtægterne kommer fra 2 forskellige kilder, og derfor giver det mest mening at dele projektet i to.
Miljøstyrelsen har bevilget økonomisk støtte til gennemførelse af synergiprojektet som en del af fyrtårnsprojektet i Seest Mølleå.
Projektet bliver gennemført i tæt dialog med borgere og interessenter i lokalområdet og skal skabe merværdi i forbindelse med klimatilpasningen.
Projektet omfatter følgende merværdier:
1. Øget naturværdi og et rigere dyre- og planteliv som følge af genslyngning af vandløbet
2. Rekreative arealer i det bynære område
3. Kvælstofreduktion som følge af styrede oversvømmelser på engarealer i ådalen
P.nr. 5083 Synergi-projekt Seest Mølleå
Ansøgningens bevillingsmæssige forudsætninger:
Indtægt/udgift | beløb |
Udgift | 2.534.000 kr. |
Indtægt | 2.534.000 kr. |
Indtægten udgør 2.534.000 kr., der dækkes af tilsagn fra Miljøstyrelsen.
Rådighedsbeløb fordeles således | Udgift | Indtægt |
2020 | 450.000 kr. | 0 kr. |
2021 | 2.084.000 kr. | 2.534.000 kr. |
Projektet finansieres fra klimaprojektet p.nr. 4876 Klimatilpasning – Fyrtårnsprojekt – Klima Seest Mølleå.
Centralforvaltningens bemærkninger
Ansøgningerne medfører et kasseforbrug i 2020 på 0,450 mio. kr. og et mindreforbrug i 2021 på ligeledes 0,450 mio. kr. Ansøgningen er samlet set udgiftsneutral over de to år.
Sagsnr.: 20/27670
Resumé
Status på de fremrykkede anlægsarbejder, der er igangsat på Teknik- og Klimaudvalgets politikområder.
Sagen behandles i
Teknik- og Klimaudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Teknik- og Klimaudvalget den 11-11-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
I løbet af 2020 er der ad flere omgange blevet fremrykket anlægsinvesteringer til 2020. I nedenstående skema gives en status på anlægsarbejderne for Teknik- og Klimaudvalgets politikområder.
Oversigt over fremrykkede anlægsinvesteringer:
Projektbeskrivelse | Anlægssum | Status |
P.nr. 5042 BRO CAMPUS | 3.000 | IBA forventer, at arbejdet kan udføres i 2020. Afventer godkendelse af detailprojekt og myndighedsprojekt. |
P.nr. 5040 BORCHSGAARD | 15.600 | Dispositionsforslag vendes endeligt med interne interessenter. Detailprojekt startes op og projekt forventes udbudt i december 2020. Anlæg forventes færdig juni 2021. |
P.nr. 5059 KRYDSUDBYGNING VED AALYKKEGADE/SKOVBOGADE | 5.000 | Projektet er til godkendelse ved Politiet. Projektet detailprojekteres og udbydes i 2020. Opstart af anlægsarbejde april 2021. |
P.nr. 5074 - NYE KRAV IFM. ÆNDRING I LOV LEDNINGSREGISTRERING (LER-LOV) | 8.000 | Data vedrørende vejafvanding, signalanlæg, IT-kabler og drænledninger m.m. er ved at blive digitaliseret. Herudover er der startet en proces op vedrørende digitalisering af ledningsoplysninger på kommunale ejendomme. Arbejdet med at udvælge leverandør af robot pågår. Der er indgået bindende aftale med leverandører både for digitalisering af vejafvanding og dræn. Arbejdet forventes at strække sig ind i 2021. |
P.nr. 5041 CIRKUSPLADSEN | 200 | Nuværende plangrundlag giver ikke mulighed for at afholde arrangementer på pladsen. Der kan kun dispenseres for enkelte arrangementer for at teste pladsen af. Der ud over afventer projektet afklaring af arealets fremtidige anvendelse herunder eventuelt salg til boligformål. Af ovennævnte årsager er projektet ikke udført. |
P.nr. 5043 BROER OG BYGVÆRKER | 1.000 | Ny bro forventes monteret ved Solkær Enge i november/start december 2020. Der er indgået bindende aftale omkring projektering af renovering af bro ved elværk. Arbejdet forventes at trække ind i 2021. |
P.nr. 5045 GRØN BØLGE | 1.300 | De sidste materialer leveres i uge 45/2020. Montering pågår og forventes at være færdig i uge 49-50/2020. |
P.nr. 5046 LUNDERSKOV ETAPE 2 OPSTART | 2.000 | Projekt 2.1 er i detailfasen og forventes udført i 2020. Der kan startes op på en etape 2.2 umiddelbart efter. |
P.nr. 5060 FREMRYKKET ANLÆGSPROJEKT VEDR. JULEBELYSNING | 300 | El-eftersyn og renovering er igangsat på de 12 julebelysningsinstallationer. Udføres primært i 2020 og afsluttes i 2021. Der er indgået kontrakt på hele beløbet. Der er ingen afledt drift, da julebelysningen ikke er Kolding Kommunes. |
P.nr. 5075 P-AUTOMATER UDSKIFTNING PGA. NYE SIKKERHEDSKRAV | 650 | Der er bestilt 8 nye automater hos firmaet LOGOS. Automaterne forventes leveret i sidste halvdel af november 2020, hvorefter de opsættes. Automaterne forventes at være i drift primo december 2020. Automaterne er bestilt med kontaktløs betaling med kreditkort, almindelig kortlæser til kreditkort, registrering med nummerplade, så det er muligt at gennemfører elektronisk kontrol via nummerplade. Der skal derved ikke ligge fysiske billetter i bilerne. Automaterne bliver forberedt til betaling med mobilepay, da den nuværende løsning kun understøtter forudbetaling, som medfører, at der reserveres et beløb på brugerens konto. |
P.nr. 5038 FREMRYKKEDE ANLÆGSPROJEKTER CITY | 9.550 | Følgende projekter er alle udarbejdet og i udførelsesfasen. Udføres i 2020: -Tombolapladsen -Søndergade -Søndertorv -Vestertorv -Lys, bænke, træer og tilgængelighed i gågaderne
Følgende projekter er under udarbejdelse og udføres senere. Udføres i 2021: -Legestationer. Endeligt forslag til design er under udvikling |
P.nr. 5039 FREMRYKKEDE ANLÆGSPROJEKTER TEKNIK | 6.700 | Alle projekter er så vidt muligt drøftet med lokalråd og/eller naboer. Udført: -Bramdrupskovvej, helle mellem hal og kunststofbane -Lys i Kirkestien, Lunderskov -Rolles Møllevej, bump -Ødis, stiforbindelse til udstykningsområde
Under udførelse – færdig ultimo november 2020: -Vestergade i Almind, vejudvidelse og fortov. Vejudvidelse er netop igangsat. -Sjølund, hævet flade -Overbyvej, fortov og vejudvidelse -Jordrup, hævet flade -Sysselbjergvej, cykelbaner/sti
Udføres 2021: -Sti i vester Nebel. Forsinket, da der skal eksproprieres. |
Sagsnr.: 20/5809
Resumé
Budgetopfølgning pr. 30. september 2020 for Teknik- og Klimaudvalgets politikområder.
Sagen behandles i
Teknik- og Klimaudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at budgetopfølgningen pr. 30. september 2020 sendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Teknik- og Klimaudvalget den 11-11-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Der gennemføres den sidste af tre årlige budgetopfølgninger.
Budgetopfølgningen skal være udgiftsneutral, dvs. eventuelle merudgifter skal finansieres af øgede indtægter eller mindre udgifter andre steder.
Der er ved denne budgetopfølgning følgende budgetændringer:
Vej- og Parkpolitik:
Beskrivelse (i 1.000 kr.) | 2020 | 2021 | 2022 | Note |
Afspærring ifm. Tour de France | -1.000 |
| 1.000 | 1 |
Realisering af helhedsplan (Kinotorv Vamdrup) | -435 |
|
| 2 |
Forsøg med nummerpladescanning ved p-plads | -500 | 500 |
| 3 |
Renovering af Storegade Lunderskov | -200 |
|
| 4 |
Motorvejsafkørsel | -1.250 |
|
| 5 |
Vinterdrift og vejafvanding | -11.000 | 11.000 |
| 6 |
LER-lov (Ledningsejerregister) | -4.300 | 4.300 |
| 7 |
Legepladser | -300 | 300 |
| 8 |
Puljeskov | -160 | 160 |
| 9 |
Asfalt og hensættelse til vedligeholdelse af jernbanespor | -4.000 | 4.000 |
| 10 |
Indkøb af biler i Entreprenørafdelingen | -1.150 | 1.150 |
| 12 |
I alt | -24.295 | 21.410 | 1.000 |
|
Anlæg:
Beskrivelse (i 1.000 kr.) | 2020 | 2021 | Note |
P.nr. 4910 Lunderskov Storegade | 200 |
| 4 |
P.nr. 4726 Motorvejsafkørsel | 1.250 |
| 5 |
P.nr. 2171 Kolding Å (Å-stederne) | -136 |
| 13 |
P.nr. 4906 Søsterhuset, legeplads | 136 |
| 13 |
I alt | 1.450 | 0 |
|
Note 1
Der overføres 1 mio. kr. fra 2020-budgettet til Vejvedligeholdelse til budget 2022, som reserveres til afspærring af Tour de France ruten. Denne disponering af budgettet til afspærring betyder, at der er belægningsarbejder, som forskydes til senere udførelse.
Note 2
Beløbet dækker ekstraudgifter ved anlæggelse af Kinotorvet i Vamdrup. Ekstraudgiften kan henføres til prioriteringen af supplerende belægninger og anlæg af bede, som alligevel ville skulle udføres på et senere tidspunkt af driftsmidler. Beløbet modsvares af tilsvarende merudgift under Anlæg vedrørende Lokaldemokrati.
Note 3
Forsøg med nummerpladescanning ved ind- og udkørsel til p-plads ved Ålegården er udsat til 2021 pga. Covid -19 samt, at der har været forhold i forbindelse med GDPR, som skulle afklares. Kontrakt på projektet er indgået. Projektet skal afklare muligheden for en mere effektiv kontrol i forhold til de tidsbegrænsede p-pladser.
Note 4
Merudgift vedrørende renoveringen af Storegade i Lunderskov skyldes, at der er udført supplerende belægningsarbejder. Udgiften ville normalvis indgå i driftsbudgettet, men arbejderne er udført i forbindelse med anlægget og udgifterne afholdes derfor her.
Note 5
Projektet er udført i samarbejde med Vejdirektoratet. Nedjustering af driftsbudgettet er finansieret af driftsoverførslen fra 2019 til 2020, som resulterede i færre belægningsarbejder. Mindreudgiften på driften modsvares af tilsvarende merudgift under anlæg. Der udestår en afklaring omkring eventuel erstatning i forbindelse med arealerhvervelsen. Første retsmøde er berammet til januar 2021. Procestiden er ukendt, men kan i værste fald pågå ind i 2023.
Note 6
Der overføres i alt 11 mio. kr. til 2021, som disponeres til vinterdrift i form af investeringer i vintermateriel, herunder ny salthal og saltblandeanlæg, da det gamle anlæg er nedslidt og ikke vurderes at kunne ”overleve” endnu en vinter. For at sikre vinterdriften vil etableringen ske uden for vintersæsonen.
Det har ikke været muligt at projektere og etablere salthal og saltblandeanlægget i 2020 pga. Covid-19 samt fremrykning af anlægsprojekter i foråret 2020. Der er disponeret 5 mio. kr. til etablering af hal og saltblandeanlæg samt investeringer i øvrigt vintermateriel på 1 mio. kr.
Der er ligeledes disponeret beløb til forventet efterregulering af vejafvandingsbidraget, som opkræves i 2021, på i alt 5 mio. kr. samt andre afvandingsopgaver.
Note 7
I forbindelse med fremrykning af anlæg, blev der afsat 8 mio. kr. til implementering af LER. Det vurderes, at beløbet ikke er nok til at gennemføre projektet. Derfor overføres der 4,3 mio. kr. fra 2020 til 2021 af Vej- og Parkpolitikkens driftsbudget som buffer, for at sikre projektet kan gennemføres, da det ikke vil være hensigtsmæssigt at standse implementeringen. Såfremt der ikke bevilliges yderligere til gennemførelsen af LER, er konsekvensen, at der vil være vejstrækninger, fortove m.v., der ikke vil blive renoveret i 2021, men vil blive udskudt og dermed forskubbe renoveringsarbejderne. Dvs. serviceniveauet vil blive nedjusteret.
Note 8
Mindre forbruget på legepladsområdet skyldes manglende tid til projektering og vanskelige samarbejdsmuligheder grundet Covid-19. Borgere har haft fokus på at få hverdagen til at hænge sammen. Legepladsfirmaerne har haft vanskeligheder med at få leveret redskaber fra deres underleverandører og fabrikker, hvilket giver urealistiske og usikre tidsplaner, som ville resultere i, at projekter står åbne, og at legepladserne i det tidsrum ikke kan benyttes.
Note 9
Puljeskoven forventes først fuldt ud etableret i 2021.
Note 10
Der overføres 4 mio. kr. til 2021. Beløbet har været tilbageholdt fra overførslen fra 2019 til 2020 i forbindelse med usikkerheder pga. Covid-19. Beløbet disponeres til udsatte drifts- og vedligeholdelsesopgaver i 2021. Der er tale om belægningsarbejder, herunder også kantsten og fortove, som ikke er udført i 2020, samt hensættelse til vedligeholdelse af jernbanespor i Vamdrup.
Note 12
Pga. Covid-19, og de forsinkelser, det har medført på fabrikkerne, vil bilerne først kunne leveres i starten af 2021.
Note 13
Der overføres 136.000 kr. fra Å-stederne til projektet vedrørende Søsterhusets legeplads, idet projektet vedrørende åstederne forventes at kunne etableres tilsvarende billigere.
Merforbruget vedrørende Søsterhusets legeplads er delvist en konsekvens af de indregnede besparelser på 10 % tilbage i 2018.
Klimapolitik, drift:
Beskrivelse (i 1.000 kr.) | 2020 | 2021 | Note |
Spildevandsopgaver | -281 | 281 | 1 |
I alt | -281 | 281 |
|
Note 1
Overførslen vedrører to konkrete konsulentopgaver på spildevandsområdet, som har måttet udskydes til 2021.
Forsyningspolitik, drift:
Beskrivelse (i 1.000 kr.) | 2020 | 2021 | Note |
Kommende investeringer | -13.272 | 13.272 | 1 |
I alt | -13.272 | 13.272 |
|
Note 1
Det opsamlede driftsoverskud er tidligere besluttet som finansiering af investeringsdelen i den nuværende affaldsplan 2019-2024. Disse investeringer er udskudt grundet den nuværende Corona-situation samt den netop vedtagne Klimaplan for affaldsområdet.
Centralforvaltningens bemærkninger
I forhold til Byrådets bevillingsregler omkring overførsel mellem år falder de ansøgte overførsler ind under reglerne idet overførslen vedrører centralt begrundede overførsler. Herudover er der ikke yderligere bemærkninger til punktet.
Sagsnr.: 20/5810
Resumé
Pr. 15. oktober 2020 er forventningerne til Teknik- og Klimaudvalgets politikområder, som omfatter Vej- og Parkpolitik, Forsyningspolitik, Klimapolitik og en andel af Administrationspolitik følgende:
- Regnskabet for Vej- og Parkpolitik forventes at overføre ca. 21,5 mio. kr. til 2021 og 1 mio. kr. til 2022, hvilket er medtaget i dagsordenspunktet vedrørende Budgetopfølgning pr. 30. september 2020
- Regnskabet for Forsyningspolitik forventes at overføre ca. 13,3 mio. kr. til 2021, hvilket er medtaget i dagsordenspunktet vedrørende Budgetopfølgning pr. 30. september 2020
- Regnskabet for Klimapolitik forventes at overføre 281.000 kr. til 2021, hvilket er medtaget i dagsordenspunktet vedrørende Budgetopfølgning pr. 30. september 2020
- Regnskabet for Teknik- og Klimaudvalgets andel af Administrationspolitik forventes at udvise et mindre overskud, hvilket indgår i den samlede budgetramme for administrationspolitik
I forbindelse med kvartalsopfølgningen pr. 30. april 2020 blev Økonomiudvalget orienteret om, at udgifter afledt af Covid-19 så vidt som overhovedet muligt skal afholdes inden for det eksisterende budget.
Sagen behandles i
Teknik- og Klimaudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Teknik- og Klimaudvalget den 11-11-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
For Vej- og Parkpolitik forventes et overskud på ca. 21,5 mio. kr., som søges overført til 2021 og 1 mio. kr. til 2022, hvilket er medtaget i dagsordenspunktet vedrørende Budgetopfølgning pr. 30. september 2020.
For Klimapolitik forventes et overskud på 281.000 kr., som ligeledes søges overført til 2021.
For Forsyningspolitik forventes en overførsel til 2021 på ca. 13,3 mio. kr., hvilket også er medtaget i dagsordenspunktet vedrørende Budgetopfølgning pr. 30. september 2020.
Andel af Administrationspolitik forventes at udvise et mindre overskud, som indgår som en del af den samlede budgetramme under administrationspolitik.
I forbindelse med kvartalsopfølgningen pr. 30. april 2020 blev Økonomiudvalget orienteret om, at udgifter afledt af Covid-19 så vidt som overhovedet muligt skal afholdes inden for det eksisterende budget.
Generelt kan forbrugsprocenten på enkelte budgetområder udvise store udsving. Det kan være på grund af et lille nettobudget, som eksempelvis under Entreprenørafdelingen, hvor udgifter og indtægter bogføres forskudt, og ligeledes under Forsyning, hvor størstedelen af indtægterne i form af renovationsbidrag opkræves 2 gange årligt, mens udgifterne afholdes løbende over året.
Bemærkning til Økonomiudvalget: Der forventes overførsel til 2021 på 21,5 mio. kr. vedrørende Vej- og Parkpolitik. Overførslerne vedrører primært afsatte midler til vinterdrift, som skal sikre vinterbudgettet 2021, herunder nødvendige investeringer i vintermateriel, vejafvanding samt LER-lov og udsatte driftsopgaver. Overførslerne medtages i budgetopfølgningen pr. 30. september 2020.
For Klimapolitik forventes overførsel på 281.000 kr., som skyldes tidsforskydning vedrørende to konsulentopgaver på spildevandsområdet.
Nedenfor er skematisk oversigt over status pr. 15. oktober 2020 for ovennævnte områder.
Vej- og Parkpolitik
Budgetområde | Korrigeret budget i kr. | Forbrug i kr. | Forbrugs-% | Note |
Grønne områder inkl. skove, strande, kolonihaver og projekter | 13.128.000 | 8.568.998 | 65,27 |
|
Tværgående vejformål | 23.792.000 | 3.829.215 | 16,09 | 1 |
Entreprenørafdelingen (maskiner, lønninger, arbejde for andre, driftsbygninger) | 203.000 | 1.082.846 | 533,42 | 2 |
Administration (Anlæg og Drift området) | 19.313.000 | 14.599.093 | 75,59 |
|
Parkering | -5.059.000 | -2.387.395 | 47,19 | 3 |
Vedligeholdelse af belægninger, broer, tunneller og p-arealer | 16.847.000 | 11.851.819 | 70,35 |
|
Rabatter, afvanding, renhold og graffitifjernelse | 26.157.000 | 16.071.582 | 61,44 |
|
Vejbelysning | 9.875.000 | 7.821.273 | 79,20 |
|
Færdselsregulerende og sikkerhedsfremmende foranstaltninger | 5.718.000 | 3.530.363 | 61,74 |
|
Fornyelse af belægninger | 25.303.000 | 17.101.273 | 67,59 |
|
Vinterdrift | 11.600.000 | 3.520.831 | 30,35 | 4 |
Busdrift | 56.178.000 | 54.509.045 | 97,03 | 5 |
Lufthavn og jernbane | 3.696.000 | 78.093 | 2,11 | 6 |
Rengøring | 70.000 | -21.055 | -30,08 | 7 |
I alt | 206.821.000 | 140.155.981 | 67,77 |
|
Note 1:
Den lave forbrugsprocent skyldes overført beløb fra 2019 til 2020, hvoraf en del forventes anvendt til udsatte opgaver fra 2019 og en del tilbageholdes som sikring i forhold til eventuelle corona-relaterede udgifter.
Note 2:
Det lille nettobudget samt forskudt bogføring af udgifter og indtægter bevirker en svingende forbrugsprocent.
Note 3:
Den lave forbrugsprocent er en afledt effekt af Covid-19.
Note 4:
Den lave forbrugsprocent er et udtryk for den milde vinter. Der vil ved bevillingskontrollen blive overført midler til 2021 til sikring af vinterbudgettet for 2021 samt midler til fornyelse af saltblandeanlæg og hal i den forbindelse, da det eksisterende anlæg er nedslidt.
Note 5:
Der forventes i regnskab 2020 en mindreindtægt vedrørende den kollektive trafik som følge af Covid-19. Effekten vil først blive synlig i 2021, når regnskab 2020 er afsluttet. På baggrund af de mindskede indtægter, har Sydtrafik fremskyndet betalingerne af de kommunale tilskud, hvilket er skyld i den højere forbrugsprocent.
Note 6:
Ca. 2,4 mio. kr. af det afsatte budget vedrører tilskud til Kolding Lufthavn. De vil formentlig først blive overført til lufthavnen i slutningen af 2020 for at undgå, at Kolding Lufthavn rammes af negative renter på deres indestående.
Note 7:
Forskudt bogføring af udgifter og indtægter bevirker en svingende forbrugsprocent.
Forsyningspolitik - udgifter
Budgetområde | Korrigeret budget i kr. | Forbrug i kr. | Forbrugs-% | Note |
Fælles formål | 31.713.000 | 14.816.125 | 46,72 |
|
Dagrenovation/restaffald | 37.818.000 | 23.152.733 | 61,22 |
|
Storskrald | 2.609.000 | 636.626 | 24,40 |
|
Glas, papir og pap | 7.489.000 | 3.351.762 | 44,76 |
|
Farligt affald | 3.109.000 | 2.036.239 | 65,49 |
|
Genbrugsstationer | 35.902.000 | 22.556.890 | 62,83 |
|
Øvrige ordninger | 5.442.000 | 2.914.711 | 53,56 |
|
Tjenestemænd | 2.208.000 | 981.463 | 44,45 |
|
I alt | 126.290.000 | 70.446.549 | 55,78 | 1 |
Note 1
Den forholdsvis lave forbrugsprocent skal ses i lyset af, at der medtages overførsel på ca. 13,3 mio. kr. til 2021, som budgettet endnu ikke er nedjusteret med.
Forsyningspolitik - indtægter
Budgetområde | Korrigeret budget i kr. | Forbrug i kr. | Forbrugs-% | Note |
Fælles formål | -16.977.000 | -16.356.359 | 96,34 |
|
Dagrenovation/restaffald | -41.922.000 | -36.943.437 | 88,12 |
|
Storskrald | -2.867.000 | -2.819.025 | 98,33 |
|
Glas, papir og pap | -8.398.000 | -6.749.611 | 80,37 |
|
Farligt affald | -2.657.000 | -2.671.274 | 100,54 |
|
Genbrugsstationer | -39.838.000 | -36.021.045 | 90,42 |
|
Øvrige ordninger | -4.903.000 | -4.928.190 | 100,51 |
|
I alt | -117.562.000 | -106.488.941 | 90,58 | 2 |
Note 2
Størstedelen af indtægterne i form af renovationsbidrag opkræves 2 gange årligt. Begge rater er opkrævet, hvilket er baggrunden for den høje forbrugsprocent.
Klimapolitik
Budgetområde | Korrigeret budget i kr. | Forbrug i kr. | Forbrugs-% | Note |
Klima og Bæredygtighed | 879.000 | 329.108 | 37,44 | 1 |
Note 1
Den lave forbrugsprocent skal ses i lyset af, at der medtages overførsel på 281.000 kr. til 2021, som budgettet endnu ikke er nedjusteret med.
Administrationspolitik
Budgetområde | Korrigeret budget i kr. | Forbrug i kr. | Forbrugs-% | Note |
Teknik- og Klimaudvalget | 45.000 | 4.803 | 10,67 |
|
Sagsnr.: 20/5809
Resumé
By- og Udviklingsforvaltningen sender, som en del af budgetopfølgningen, oversigt over overførsler af projektudgifter og projektindtægter fra 2020 til 2021 eksklusive serviceudgifter på Teknik- og Klimaudvalgets politikområder.
Sagen behandles i
Teknik- og Klimaudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at overførslerne fra 2020 til 2021 sendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Teknik- og Klimaudvalget den 11-11-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Denne budgetopfølgning danner grundlag for udarbejdelsen af det forventede årsregnskab 2020, hvorfor bevillingshaveren skal foretage en total gennemgang af samtlige bevillings- og budgetposter.
Overførslerne for 2020 og 2021 skal ses under ét og er udgiftsneutral.
Anlæg Vej og Parkpolitik: (beløb i 1.000 kr.)
Projektbeskrivelse | Udgifter/ indtægter | 2020 | 2021 | Note |
*P.nr. 5060 Fremrykket anlægsprojekt vedr. julebelysning | U | -100 | 100 | 1 |
I |
|
| ||
P.nr. 4727 Kolding Lufthavn | U | -695 | 695 | 2 |
I |
|
| ||
P.nr. 2171 Kolding Å (Å-stederne) | U | -747 | 747 | 3 |
I |
|
| ||
P.nr. 4892 Åhaven, Kolding Åpark | U | -4.164 | 4.164 | 4 |
I | 3.711 | -3.711 | ||
P.nr. 4911 Legepladser og uderum | U | -160 | 160 | 5 |
I |
|
| ||
**P.nr. 4613 Energirenovering af den kommunale vejbelysning | U | -1.387 | 1.387 | 6 |
I |
|
| ||
P.nr. 4725 Infrastrukturpulje Petersmindevej/Højvangen | U | -700 | 700 | 7 |
I |
|
| ||
P.nr. 4782 Mindre vejprojekter | U | -1.607 | 1.607 | 8 |
I |
|
| ||
P.nr. 4908 Sti Agtrup | U | -50 | 50 | 9 |
I |
|
| ||
P.nr. 4725 Infrastrukturpulje Tøndervej/Vestre Ringgade | U | -8.675 | 8.675 | 10 |
I |
|
| ||
P.nr. 4986 Omfartsvej nord om Nr. Bjert | U | -730 | 730 | 11 |
I |
|
| ||
P.nr. 4977 Krydsombygninger m.v. af Gl. Allervej
| U | -2.000 | 2.000 | 12 |
I |
|
| ||
*P.nr. 5040 Borchsgaard | U | -14.320 | 14.320 | 13 |
I |
|
| ||
*P.nr. 5043 Broer og bygværker | U | -300 | 300 | 14 |
I |
|
| ||
**P.nr. 4788 Udvikling af Kolding Marina/fjordby | U | -153.600 | 153.600 | 15 |
I |
|
| ||
P.nr. 4788 Udvikling af Kolding Marina/fjordby - Byggemodning Marina City | U
I | -9.246
| 9.246 | 15 |
*P.nr. 5041 Cirkuspladsen | U | -200 | 200 | 16 |
I |
|
| ||
*P.nr. 5039 Fremrykkede anlægsprojekter Teknik | U | -2.625 | 2.625 | 17 |
I |
|
| ||
*P.nr. 5059 Krydsudbygning Ålykkegade/Skovbogade | U | -4.750 | 4.750 | 18 |
I |
|
| ||
*P.nr. 5074 Nye krav i forbindelse med LER-lov | U | -1.650 | 1.650 | 19 |
I |
|
| ||
P.nr. 0467 Rammebeløb byggemodning | U | -32.000 | 32.000 | 20 |
I |
|
| ||
*P.nr. 5038 Fremrykkede anlægsprojekter City | U | -2.025 | 2.025 | 21 |
I |
|
| ||
P.nr. 4610 Infrastrukturudbygning ved Kolding Sygehus | U | -1.175 | 1.175 | 22 |
I |
|
| ||
I alt lånefinansieret | U | -180.957 | 180.957 |
|
| I |
|
|
|
I alt ikke lånefinansieret | U | -61.949 | 61.949 |
|
| I | 3.711 | -3.711 |
|
Total | U | -242.906 | 242.906 |
|
I | 3.711 | -3.711 |
*Alle anlægsprojekter markeret med (*) er fremrykkede anlægsprojekter, hvortil der er søgt lånefinansiering.
** De to anlægsprojekter markeret med (**) er oprindelige anlægsprojekter, som kan lånefinansieres.
Note 1
Gennemgang af installationerne og efterfølgende renovering forventes at strække sig ind i 2021. Der er indgået kontrakt på hele beløbet.
Note 2
Kolding Lufthavn ønsker at udvide RESA-områderne ved landingsbanen, så banen kan opfylde de internationale sikkerhedskrav. Projektet afventer afklaring med lodsejerne omkring mulige løsninger.
Note 3
Projektet er udsat til 2021, idet de fremrykkede anlægsinvesteringer er blev prioriteret i stedet for.
Note 4
Forventes udført i foråret 2021. Projektet udføres i samarbejde med øvrige interessenter.
Note 5
Anvendes i samarbejde med Lyshøjskolen. Afventer detailprojekt, hvorfor projektet først forventes udført i 2021. Der er ikke afsat yderligere i overslagsårene.
Note 6
Afslutningsarbejder udføres i 2021, hvor projektet afsluttes.
Note 7
Der udestår en mindre krydsændring samt afklaring af enkelte udeståender.
Note 8
På følgende projekter udestår restarbejder, som skal dækkes via overførte midler fra 2020: ”Eltang – diverse skolevejsprojekter”, ”Petersbjerggård – forlængelse af fortov” samt ”Byzonetavler på højre standere”. Endelig er ”Gl. Tved – fortov” udsat, da det afventer nybyggeri på den tilstødende ejendom. Alle øvrige projekter er afsluttede.
På en del af de afsluttede projekter er der et mindreforbrug i forhold til budgettet, hvilket primært skyldes fordelagtige tilbud fra entreprenørside. Overskuddene overføres ligeledes og vil indgå i puljen til prioritering af kommende projekter.
Note 9
Slidlag udføres først i 2021.
Note 10
Anlægsarbejdet er startet i år og færdiggøres i 2021.
Note 11
Restbudgettet ønskes anvendt til en eventuel VVM-undersøgelse af omfartsvejen. Yderligere 600.000 kr. er søgt som ændringsforslag.
Note 12
Afventer udførelse af slidlag, som først kommer på i 2021.
Note 13
Detailprojekt startes op og projekt forventes udbudt i december 2020. Kontrakter forventes indgået i 2020. Anlæg estimeres færdig juni 2021.
Note 14
De resterende midler disponeres til bro ved det gamle elværk i Kolding. Det skal undersøges, om projektet kan udføres i samarbejde med ledningsejere samt eventuel ansøgning om fondsmidler. Der er indgået bindende aftale omkring projektering af renovering af bro ved elværk.
Note 15
Ved budgetlægningen 2021 blev der udarbejdet en revideret investeringsoversigt, som blev justeret efter projektets forventede optimale fremdrift. I investeringsoversigten er derfor indregnet en stor forventet overførsel fra 2020 til 2021. Der overføres dog mere end forventet, idet projektet tidsmæssigt er forskudt pga. de mange interessenter, der er involveret i projektet.
Note 16
Det afsatte beløb til etablering af overkørsel overføres til 2021 med henblik på en afklaring af grundens anvendelse – herunder bl.a. muligheden for salg til boligformål, inden overkørslen etableres. Der er ikke indgået kontrakt på udførelsen af projektet.
Note 17
Projektet består af flere mindre projekter. Overførslen vedrører ”Plads bibliotek Vamdrup”, ”Vestergade Almind”, ”Bramdrupdam helle”, ”Overbyvej fortov” og ”Vester Nebel sti”.
De største overførsler er vedrørende ”Vestergade Almind”, hvor forvaltningen er i dialog med politiet omkring udformningen, ”Vester Nebel sti” kræver en arealerhvervelse, og ”Plads bibliotek Vamdrup”, hvor restbudgettet på ca. 370.000 kr. skal ses i sammenhæng med projektet under Kulturpolitik vedrørende ”Kulturhus Vamdrup”.
Note 18
Projektering samt koordinering af projektet gør, at størstedelen udføres i 2021.
Note 19
En mindre del af de oprindeligt afsatte 8 mio. kr. forventes først anvendt i 2021. Der er indgået bindende aftale med leverandører både for digitalisering af vejafvanding og dræn.
Note 20
Overførslen gælder byggemodningerne samlet set. Overførslerne skyldes forskydninger i anlægsarbejderne samt, at hele rammen ikke var prioriteret i 2020.
Note 21
Der afventes nyt oplæg vedrørende legestationer. Desuden skal dele af projektet vedrørende belysning og tilgængelighed etableres i samarbejde med Trefor. Dette forventes først udført i 2021. Der er indgået kontrakter på projekterne.
Note 22
Som den sidste del af anlægsprojektet indgår supercykelstien Kolding Nord til Kolding Syd, som forventes afsluttet i første halvår 2021.
Anlæg Klimapolitik: (beløb i 1.000 kr.)
Projektbeskrivelse | Udgifter-indtægter | 2020 | 2021 | Note |
P.nr. 4875 Klimatilpasning Kolding Å – Ådal og pumpe/sluse | U | -38.000 | 38.000 | 1 |
I | 34.744 | -34.744 | ||
P.nr. 4876 Klimatilpasning Fyrtårnsprojekt – Klima Seest Mølleå | U | -4.300 | 4.300 | 1 |
I | 6.248 | -6.248 | ||
P. nr. 4946 Klimatilpasning i Byparken | U | -496 | 496 | 1 |
I |
|
| ||
P. nr. 4995 Klimatilpasning Brændkjær | U | -9.400 | 9.400 | 1 |
I |
|
| ||
P. nr. 5001 Klimatilpasning Vifdam | U | -1.200 | 1.200 | 1 |
I |
|
| ||
I alt | U | -53.396 | 53.396 |
|
I | 40.992 | -40.992 |
Note 1
Overførslerne skyldes tidsmæssige forskydninger.
Anlæg Forsyningspolitik: (beløb i 1.000 kr.)
Projektbeskrivelse | Udgifter-indtægter | 2020 | 2021 | Note |
P.nr. 4749 Implementering af tiltag i ny affaldsplan | U | -3.000 | 3.000 | 1 |
I |
|
| ||
P.nr. 0485 Cirkulær økonomi EU-projekt | U | -340 | 340 | 2 |
I | 70 | -70 | ||
P.nr. 4990 Smart Waste | U | -645 | 645 | 2 |
I | 224 | -224 |
Note 1
Overførslen skyldes forsinkelse i projekt for Genbrugspladsen i Lunderskov.
Note 2
Overførslerne skyldes tidsmæssige forskydninger samt, at Covid-19 har aflyst alle fysiske møder og udskudt flere processer.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til punktet.
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Teknik- og Klimaudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Teknik- og Klimaudvalget drøfter, om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Teknik- og Klimaudvalget den 11-11-2020
Der forelå intet til drøftelse.
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet:
- Ingen.
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Teknik- og Klimaudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Teknik- og Klimaudvalget den 11-11-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Teknik- og Klimaudvalget.
Beslutning Teknik- og Klimaudvalget den 11-11-2020
Godkendt.