Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
13-01-2016 09:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
Musikskolen |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 14/20170
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget tager evaluering af Kolding Kulturnat 2015 til efterretning,
Sagsfremstilling
Målopfyldelsen for Kolding Kulturnat 2015 er høj. Kulturnatten var godt besøgt, og tilbagemeldinger fra de deltagende lyder på, at der har været mange gæster rundt ved alle de programsatte aktiviteter. Kulturnatten oplevede en bred deltagelse fra foreninger, der således kom på scenen foran et stort publikum. Stort set alle kulturinstitutioner bidrog med aktivitet, og det lykkedes at anvende flere byrum til midlertidige kulturtilbud, der gav borgerne mulighed for at opleve byen forandret for en aften. Samarbejdet i regi af Trekantområdets Festuge gav mulighed for unikke kulturoplevelser af høj kunstnerisk kvalitet.
Konceptet for Kolding Kulturnat
Kolding Kulturnat er en årlig tilbagevendende event med deltagelse af en lang række lokale foreninger og frivillige, de fleste kulturinstitutioner i kommunen, restauratører og erhvervsdrivende samt indbudte professionelle musikere og øvrige optrædende ”udefra”.
Den primære finansiering til fælles markedsføring, lyd, lys, scener, renhold og øvrige strukturelle rammer er afsat på kulturbudgettet, men der ligger en væsentlig medfinansiering til kulturnatten ved alle deltagende parter.
Styregruppen, med repræsentanter fra kultur- og fritidsafdelingen samt City Kolding, står for at rammesætte eventen og sikre samarbejde, en rød tråd samt udvikling og fornyelse.
Kolding Kulturnat finder sted én fredag i august i Kolding midtby med hovedvægten af aktiviteterne programsat i tidsrummet 16-22. En stor del af aktiviteterne foregår udendørs.
Kulturnatten er den største årlige event i Kolding midtby. Der sigtes mod, at kulturoplevelserne denne aften er gratis og, at de går ud over det, man normalt vil kunne opleve i Koldings kulturliv. De fleste tilbud har en kort varighed og en målsætning for kulturnatten er, at de besøgende når rundt og får adskillige gode oplevelser med kultur på aftenen – også oplevelser, de ikke havde planlagt. Endvidere arbejdes der i programlægningen med at sikre et varieret program, der balancerer byfest med kulturoplevelser og kunstneriske satsninger. En aften, hvor mennesker mødes, og hvor den besøgende får en oplevelse af en vital og pulserende bymidte, forandret for en aften.
Evaluering af Kolding Kulturnat 2015
Kolding Kulturnat 2015 havde temaet ”Med kant” og fandt sted den 21. august 2015.
Evalueringen af Kulturnat 2015 er udarbejdet af kulturnattens styregruppe med afsæt i feedback fra involverede aktører i kulturnatten, tilbagemeldinger fra gæster på kulturnatten samt styre- og arbejdsgruppens erfaringer.
I kommissoriet for Kolding Kulturnat 2015, behandlet i Kulturudvalget den 8. december 2014, fremgår det, at Kulturnatten skal være værdiskabende for Kolding Kommunes borgere gennem nedenstående indsatsområder:
- Inddragelse af lokale foreninger samt kulturinstitutioner, erhvervsliv og restauratører i midtbyen.
- Udvikling og visning af nyskabende og innovative kulturoplevelser.
- Midlertidig og kreativ brug af byens rum.
- Oplevelser for hele familien.
- Internationale satsninger.
- Samarbejder på tværs i Trekantområdet.
- Inddragelse af de kulturpolitiske fokusområder som afsæt for udviklingen af kulturnatten.
Kolding Kulturnat 2015 arbejdede med succes aktivt med alle indsatsområder på nær den internationale satsning, der kun blev indfriet i mindre grad.
Kulturnat 2015 var velbesøgt. Åbningskoncerten i Nicolai-gården trak så mange børnefamilier til, at det havde afsmittende effekt i Nicolai Bio samt i Nicolai for børn, der havde mange besøgende samtidig med åbningskoncerten med Onkel Reje.
Tilbagemeldinger fra restauratørerne i midtbyen lyder på, at rigtig mange også valgte at fortsætte festen i Koldings natteliv efter at Kulturnatten officielt lukkede. Ligeledes melder City Kolding tilbage, at butikkerne har haft en god omsætning på Kulturnatten, hvor mange også har valgt at annoncere med særlige kulturnat-tilbud.
Særlige satsninger i 2015 var markedsføringen, hvor alle deltagende aktører blev opfordret til at gå til kanten af skiltelovgivningen med opsætning af masser af bannere, plakater m.m. i dagene op til kulturnatten.
2015 var også året, hvor 3 parader gennem byen samt satsningen med en åben scene på Tombolapladsen var med til at sikre, at kulturnattens gæster fik kulturoplevelser, der gik ud over det programsatte og hvor de selv kunne tage springet fra tilskuer til optrædende og medskabende.
Omkring 2.000 besøgende lagde vejen forbi Beredskabet, der stillede op med 12 køretøjer og tilbud om at prøve stigevogn og kommandocentral.
I Slotsgade kunne man opleve ByLiv Koldings fotoudstilling ”Mit Skovparken” samt Kolding Miniby og Geografisk Haves udstilling. Alle tre er eksempler på en kulturnat, der går ”til kanten” af kulturen i et bredt samarbejde med aktører, der er med til at skabe en mangefacetteret og oplevelsesrig aften, der også afspejler noget af det, der netop rører sig lige nu i Kolding kommune.
Kulturnatten 2015 har medio december 2015 afholdt udgifter for i alt 289.000 kr. ud af en ramme på 317.500 kr. til afholdelse af udgifter forbundet med kulturnatten. Da en enkelt budgetpost i form af endelige udgifter for montering af el endnu ikke er gjort op, forventes det samlede regnskab dog at ende med et mindre underskud på omkring 5.000 kr.
Kommissorium for Kolding Kulturnat 2016
I 2016 foreslår styregruppen for Kulturnatten, at de reviderede kulturpolitiske fokusområder alle realiseres gennem programlægningen for årets kulturnat. Det foreslås desuden, at Kolding Kulturnat 2016:
- Integreres aktivt som en del af Trekantområdets festuge, blandt andet gennem fælles tema, markedsføring og aktiviteter på tværs mellem de deltagende kommuner.
- Inddrager kulturinstitutionerne i kommunen i udviklingen af kulturoplevelser skræddersyet til kulturnatten.
- Indbyder alle kommunens borgere til at bidrage med kulturoplevelser på kulturnatten – i dialog med styregruppen.
- Udvikles med flere målgrupper for øje, således at der i programmet sikres tilbud, der er attraktive specifikt for f.eks. seniorer, børnefamilier, mænd, unge samt øvrige relevante målgrupper.
- Arbejder målrettet med markedsføringen i forhold til også at tiltrække gæster, der ikke er bosiddende i Kolding kommune.
Kolding Kulturnat 2016 finder sted fredag den 26. august 2016 under temaet ”Stedsans”, som også er temaet for årets festuge i Trekantområdet. Festugen foregår i perioden 26. august til 4. september 2016.
Bilag
Sagsnr.: 15/18824
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at der gives afslag til 1 ansøger.
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen har i perioden 1. oktober til 30. november 2015 behandlet 9 ansøgninger til kvik-puljen om tilskud under 15.000 kr. Hvad angår kvartals-uddelingen for tilskud over 15.000 kr., hvor der er annonceret i dagspressen og kolding.dk med ansøgningsfrist den 1. december 2015, er der indkommet 5 ansøgninger om tilskud fra puljen.
For så vidt angår ansøgninger under 15.000 kr. har Byrådet efter indstilling fra Kulturudvalget delegeret til By- og Udviklingsforvaltningen at træffe afgørelse om bevilling.
Der er i perioden 1. oktober til 30. november 2015 tildelt tilskud/underskudsgaranti på et samlet beløb på 80.999 kr. til i alt 9 ansøgere fra Kulturpuljens kvik-uddeling.
Ifølge Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål kan der bl.a. ydes tilskud/underskudsgaranti til kulturprojekter og kulturaktiviteter samt til deltagelse i stævner/konkurrencer, udstillinger, festivaler, kunst og lignende, ligesom der kan ydes sæsontilskud til musikformål og uddannelsestilbud til f.eks. workshops og sammenspilsseminarer m.v.
Kulturpuljens formål er ligeledes at understøtte kulturpolitikkens fire fokusområder for 2014-2015.
Fra Kulturpuljen anbefales tilskud og underskudsgaranti på i alt 125.000 kr. (se bilag):
- Klassisk Christiansfeld tilskud på 30.000 kr. til 8 koncerter i Christiansfeld.
Der er i 2016 planlagt 8 koncerter, men såfremt der er midler hertil, planlægges flere. De planlagte og aftalte koncerter i 2016 vil for en dels vedkommende henvende sig til et bredere publikum.
Koncerterne understøtter de kulturpolitiske fokusområder KulturKolding – et fælles løft og Mødesteder og midlertidighed.
(Klassisk Christiansfeld har søgt om tilskud på 50.000 kr. til 8 koncerter i Christiansfeld i 2016.)
- Kolding Marineforening tilskud på 15.000 kr. til markering af 100 års jubilæum som andel til udgivelse af jubilæumsskrift.
Kolding Marineforening ønsker at synliggøre foreningens 100 års jubilæum med udgivelse af jubilæumsskrift, udstilling af historiske modelkrigsskibe i citys butikker, konkurrence for byens borgere om skibene, march gennem city og tatoo på Akseltorv og Marina Syd af Søværnets Tamburkorps, sammenkomst for sponsorer og indbudte gæster, presse m.fl.
Understøtter det kulturpolitiske fokusområde Børnekultur – familiekultur.
(Kolding Marineforening har søgt om tilskud på 25.000 kr. til markering af 100 års jubilæet.)
- Kolding Stadsarkiv tilskud på 50.000 kr. til Aagaard (gen)oplevet med udstilling på Trapholt fra den 7. april til den 11. december 2016.
Udstillingen: ”På visit i Atelieret – Holm møder Aagaard” – er et tværfagligt kunst- og kulturhistorisk projekt, hvor forskellige tider, kunsterfaringer og materialer mødes og remedieres gennem et historisk materiale. Det sker ved en fælles udstilling på Trapholt, hvor René Holms 10 værker udstilles. Værkerne er skabt gennem en kunstnerisk proces, hvor en række af 1800-tallets danske landskabsmalere er hentet frem og sat i spil sammen med en række udvalgte portrætfotos fra Aagaards Atelier, således at de endelige værker fremstår som et mashup af en historisk samtid, der møder René Holms egen samtid.
Understøtter de kulturpolitiske fokusområder Borgeren som medskaber, Børnekultur – familiekultur og KulturKolding – et fælles løft. Forvaltningen vurderer, at der er tale om en aktivitet, der rækker ud over den ordinære aktivitet og har i forslaget om støttet beløb lagt vægt på, at projektet har en stor medfinansiering og ekstern finansiering i det samlede budget på 742.896 kr.
(Kolding Stadsarkiv har søgt om tilskud på 50.000 kr. til Aagaard (gen)oplevet.)
- Poul Erik Jespersen tilskud på 30.000 kr. svarende til trykning af en kulturhistorisk guide til Vamdrup.
Udgivelse omkring jubilæumsdagen 1. november 2016. Bogen bygges op som en guide med beskrivelser af mellem 35 og 50 bygninger/skulpturer/naturområder m.m., som bredt beskriver byen og dens kulturhistorie.
Understøtter det kulturpolitiske fokusområde Borgeren som medskaber.
(Poul Erik Jespersen har søgt om tilskud på 56.562,50 kr. til en kulturhistorisk guide til Vamdrup.)
Forvaltningen anbefaler, at der gives afslag til 1 ansøger:
- De Danske it-amatører søger om tilskud på 45.000 kr. til indkøb af nyt it-udstyr (Firewall) til underbyggelse af arrangementet Netparty Kolding. Forvaltningen vurderer, at der er tale om en ansøgning, som ligger uden for de områder, som retningslinjerne for Kulturpuljen understøtter at give tilskud til. Ligeledes er det i retningslinjerne angivet, at der ikke gives støtte til køb af teknisk udstyr.
Kulturpuljen har et budget i 2016 på 734.000 kr. og der er disponeret 422.000 kr. så der resterer 312.000 kr. uden eventuelle overførsler.
Såfremt forvaltningens anbefalinger følges, vil der på Kulturpuljen i alt restere ca. 187.000 kr. til uddelinger i 2016, uden eventuelle overførsler fra 2015.
I 2015 blev der uddelt 75.000 kr. fra Kulturpuljen i forbindelse med ansøgninger til kvartalspuljen 1. dec. 2014.
Næste ansøgningsfrist til Kulturpuljen er 1. februar 2016, i henhold til retningslinjer for tilskud til kulturelle formål. Ansøgningerne behandles på udvalgsmøde i marts 2016.
Bilag
Sagsnr.: 15/21094
Resumé
By- og Udviklingsforvaltningen fremsender forslag til koncept for Kulturevent 2016. Forvaltningen foreslår, at Kulturevent 2016 afholdes som et prisuddelings-show, hvor rammerne designes tilsvarende med en gennemgående og genkendelig visuel identitet. Omdrejningspunktet er de tre nye kulturpriser, som skal uddeles i løbet af aftenen.
Sagen behandles i
Forslag
at konceptet for Kulturevent 2016 godkendes,
at der afsættes 70.000 kr. til afholdelse af Kulturevent 2016, som finansieres over Begivenheder og Event på Kulturpolitikken.
Sagsfremstilling
Forslag til et koncept for Kulturevent 2016
By- og Udviklingsforvaltningen har til hensigt at følge konceptet fra 2015, dog som en videreudvikling, for festen i 2016.
Baggrund
Kulturudvalget godkendte i møde den 14. januar 2015 et nyt koncept for den årlige kulturfest for personer, som organiserer kulturaktiviteter, frivillige kulturelle foreninger og kulturinstitutioner i Kolding kommune.
Kulturfesten hedder nu ”Kulturevent” og formålet med det nye koncept er bl.a. at appellere til en bredere målgruppe, herunder særligt de unge.
Kulturevent 2015 blev koblet op på det politiske fokusområde ”Mødesteder og midlertidighed” som tematisk ramme. Festen blev helt konkret et midlertidigt mødested for lokale kulturaktører og gav dem en mulighed for at deltage aktivt med smagsprøver på kulturen i Kolding.
Konceptbeskrivelse for Kulturevent 2016
Forvaltningen foreslår, at Kulturevent 2016 skal afholdes tirsdag den 19. april 2016, kl. 19.00–21.30 på Mungo Park Kolding.
Kulturevent 2016 afholdes som et prisuddelings-show, hvor rammerne på Mungo Park designes tilsvarende med en gennemgående og genkendelig visuel identitet. Omdrejningspunktet er de tre nye kulturpriser, som skal uddeles i løbet af aftenen.
Kulturevent 2016 sætter desuden fokus på samskabelse med kultur som et fælles udgangspunkt.
Programmet vil indeholde underholdning på scenen, herunder et anerkendt hovednavn. Forvaltningen ønsker desuden at indarbejde en netværksproces, f.eks. med en form for ”balkort”, som skal give anledning til at udveksle erfaringer og ideer på tværs af foreningerne, kulturinstitutionerne og kulturfolkene, samt at åbne op for nye samarbejder.
Som en del af programmet vil der desuden blive sat fokus på de muligheder, som Kvikpuljen indeholder med generel information, samt eventuelt smagsprøver på projekter, som har modtaget midler i 2015.
Kultureventens målgruppe er fortsat alle personer, som organiserer kulturaktiviteter, samt frivillige kulturelle foreninger og kulturinstitutioner i Kolding Kommune. Der vil fortsat være et særligt fokus på den unge målgruppe.
Kultureventen er Kulturudvalgets tak til kulturlivet i Kolding Kommune, og derfor foreslår forvaltningen, at Kulturudvalgets formandsskab er vært ved aftenens program.
Uddeling af nye kulturpriser
I forbindelse med afholdelsen af Kulturevent 2016 uddeles for første gang Kulturudvalgets tre nye kulturpriser, som blev vedtaget i møde den 9. december 2015:
- Årets kulturpris - en pris, der fremmer den mangfoldige kultur i Kolding kommune. Prisen er på 10.000 kr.
- Årets kulturelle highfive - en pris, der fremmer kulturelle eksperimenter. Prisen er på 10.000 kr.
- ”Grubleren” - en ærespris, der uddeles som en publikumspris ved den årlige Kulturevent. Prisen anerkender det lokale engagement og tildeles en borger eller kulturel ildsjæl i Kolding kommune.
Økonomi
Budgettet for afholdelse af Kulturevent 2016 anslås til ca. 70.000 kr. og foreslås finansieret over Begivenheder og Event på Kulturpolitikken.
Tidligere er der tildelt 60.000 kr. til afholdelse af kultureventen, heraf 10.000 kr. til Kulturprisen. Dette beløb vurderer forvaltningen til ikke længere at være tilstrækkelig, da der i år skal afsættes i alt 20.000 kr. af budgettet til de to nye priser: Årets Kulturpris og Årets Highfive.
Såfremt Kulturudvalget godkender forslaget til konceptet for Kulturevent 2016, vil forvaltningen gå i gang med at sende invitationer via mail til de kulturaktører og kulturelle foreninger, som forvaltningen er bekendt med. Herudover vil forvaltningen udsende en åben invitation via Facebook til øvrige kulturfolk i kommunen.
Endvidere vil Forvaltningen åbne op for, at alle borgere kan indsende deres forslag til, hvem der skal modtage årets kulturpriser.
Sagen behandles i
Forslag
By-og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Bilag
Sagen behandles i
Forslag
By-og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet | Deltagere | Afbud |
Kulturen og biblioteket som udviklingsdynamo – DB Kulturkonference 2016 i Flensborg 25. februar 2016, kl. 9.30-16.00 | | |
Danmarks Biblioteksforenings Bibliotekspolitiske Topmøde 14.-15. april 2016 i Forum Horsens | |
Bilag