Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
08-12-2014 11:30:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
Kulturlogen |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 14/3184
Resumé
I henhold til budgetnote til budget 2015 er det, med henblik på endelig beslutning om Kulturlogens placering, blevet pålagt forvaltningen sammen med brugerne, at undersøge muligheden for placering af Kulturlogen i City, f.eks. på/ved Kolding Havn. Ved drøftelse af dette punkt deltager repræsentanter fra Kulturlogens bestyrelse.
Sagen behandles i
Kulturudvalget
Forslag
By- og Udviklingsforvaltningen foreslår,
at Kulturudvalget tager en indledende drøftelse af Kulturlogens udfordringer og fremtidige placering
at Kulturudvalget drøfter proces for undersøgelse af muligheder for placering af Kulturlogen i Kolding city
Sagsfremstilling
I henhold til budgetnote til budget 2015 er det, med henblik på endelig beslutning om Kulturlogens placering, blevet pålagt forvaltningen sammen med brugerne, at undersøge muligheden for placering af Kulturlogen i City, f.eks. på/ved Kolding Havn.
Forvaltningen oplyser, at Kulturlogen er en forening af kunstnere og kreative folk. Medio 2012 fik de af Kolding Kommune stillet Råværket på Esbjergvej til rådighed. Det er i dag et sted for subkulturel udfoldelse og alternative tilbud. Her kan unge mennesker mødes og indgå i kreative netværk, samt udfolde sig indenfor forskellige kreative udtryksformer, herunder graffiti.
Kulturlogen har desuden haft en aktiv og væsentlig rolle i Kolding Kommunes graffitiindsats, hvor der arbejdes på at formindske og forebygge graffitiens dominerende rolle som hærværk i kommunen.
By- og Udviklingsforvaltningen har i februar 2014 udarbejdet en evaluering af Kulturlogens bidrag til kommunens kulturelle landskab med henblik på at få en afklaring af fremtidig tilskud til bygninger og drift. Evalueringen blev godkendt af Kulturudvalget ved mødet den 10. marts 2014.
Kulturlogens nuværende lejekontrakt på Esbjergvej 108 forlænges til udgangen af 2015.
Ved Kulturudvalgsmødet den 10. marts 2014 blev forvaltningen pålagt at udarbejde et ændringsforslag til budget 2015, som forudsætning for en stillingtagen til en 5-årig lejeaftale med Kulturlogen.
Ændringsforslaget indeholder et ønske om 330.000 kr. i 2015 til akut nødvendig vedligeholdelse samt yderligere 55.000 kr. til vedligehold fra 2015 og frem til 2018.
Forvaltningen kan oplyse at Kolding Kommunes årlige udgifter for drift af Esbjergvej 108 er 125.000 kr. Disse er overført fra Vej & Parkområdet til kulturområdet.
Ved drøftelse af dette punkt deltager repræsentanter fra Kulturlogens bestyrelse.
Videre proces
Med baggrund i udvalgets indledende drøftelse vil forvaltningen gå i dialog med kulturlogen med henblik på at få klarlagt deres udfordringer, behov og ønsker til placering i forhold til muligheden for en flytning til Kolding city. Undersøgelsen vil blive fremlagt i foråret 2015.
Beslutning Kulturudvalget den 08-12-2014
Udvalget pålagde forvaltningen i samarbejder med Kulturlogen at udarbejde et forslag til proces.
Bilag
Sagsnr.: 14/18913
Resumé
Byrådet har d. 24. november besluttet at omdanne Geografisk Have til en selvejende institution. Til den nye bestyrelsen skal der udpeges to medlemmer fra Kolding Byråd.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at der udpeges to medlemmer til bestyrelsen for Geografisk Have blandt byrådets medlemmer
Sagsfremstilling
Byrådet besluttede d. 24. november at omdanne Geografisk Have til en selvejende institution. Der skal i forlængelse heraf etableres en ny bestyrelse. Til den nye bestyrelsen skal der udpeges 2 medlemmer blandt Kolding Byråds medlemmer.
Udover de 2 medlemmer fra Kolding Byråd udvælges bestyrelsen på følgende vis:
- 2 medlemmer udpeges af Business Kolding, hvoraf det ene skal have en juridisk baggrund. Medlemmerne behøver ikke at være blandt Business Koldings medlemmer,
- 1 medlem udpeges af Københavns Universitet, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
- 2 medlemmer udpeges med almindeligt flertal blandt de af Kolding Byråd, Business Kolding og Københavns Universitet udpegede medlemmer af Geografisk Haves bestyrelse.
Herudover har Geografisk Haves ansatte, foreningen Geografisk Haves venner og foreningen Kolding miniby hvert et medlem med observatørstats uden stemmeret.
Beslutning Kulturudvalget den 08-12-2014
Udvalget indstiller Jesper Elkjær og Merete Due Paarup til bestyrelsen for den selvejende institution Geografisk Have.
Sagsnr.: 14/19043
Resumé
I forbindelse med at Kolding Teaterforenings aftale udløber foreslår forvaltningen at udvalget drøfter retning for det fremtidige samarbejde med Kolding Teaterforening.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager en indledende drøftelse af det fremtidige samarbejde med Kolding Teaterforening
at det pålægges forvaltningen at udarbejde en ny samarbejdsaftale med Kolding Teaterforening
Sagsfremstilling
Forvaltningen kan oplyse, at Kolding Teaterforening søger om forlængelse af samarbejdsaftalen mellem Kolding Kommune og Kolding Teaterforening gældende fra d. 1. juli 2015.
Den nuværende samarbejdsaftale er 1-årig og løber fra d. 1. juli 2014 til d. 30. juni 2015. Aftalen indebærer bl.a., at Kolding Teaterforening har en underskudsgaranti på 140.000 kr. såfremt deres egenkapital kommer under 650.000 kr. Deres egenkapital var d. 30. juni 2014 690.529 kr., hvorfor der således vil være en mulighed for at underskudsgarantien udløses i 2015. Forvaltningen kan endvidere oplyse, at den gældende aftale lægger sig op af den tidligere aftale med den samme underskudsgaranti. Denne aftale løb fra d. 1. juli 2011 til d. 30. juni 2014.
Forvaltningen kan i øvrigt oplyse, at Kolding Teaterforening får stillet den store teatersal samt den lille teatersal i henholdsvis 17 og 3-4 dage til rådighed pr. sæson på Kolding Teater. Hertil kommer teknikertimer til gennemførelse af forestillingerne. Dette svarer til en værdi på ca. 630.000 kr. årligt.
Kolding Teaterforenings formål er:
”At styrke og vække interesse for og kendskab til professionelt teater i lokalområdet. Endvidere gennem administration af gældende teaterlovs regler at udbyde og gennemføre teaterforestillinger i et alsidigt og varieret repertoire, der fremmer teaterinteressen hos alle aldersgrupper.
Teaterforeningen skal i sit virke søge samarbejde med Kolding Kommune, nærliggende teaterforeninger og øvrige kulturudbydere. Endvidere at foretage hvad bestyrelsen i øvrigt finder egnet til at fremme foreningens formål.”
I sæsonen 2013/2014 afholdte Kolding Teaterforening i alt 25 forestillinger, heraf 2 forestilling 2 gange.
Til disse forestillinger blev der blev solgt i alt 6.675 billetter mod 7.575 biletter i 2012/2013.
Der var i regnskabet 2013/2014 et underskud på 130.000 kr. og der budgetteres i 2014/2015 med et underskud på 95.000 kr. Det er derfor forvaltningens vurdering, at såfremt at en ny samarbejdsaftale fastholdes på lignende vilkår som tidligere vil det betyde, at underskudsgarantien vil blive udnyttet fremover.
Forvaltningen kan i øvrigt oplyse, at såfremt underskudsgarantien bliver udløst i 2015 vil den blive taget af kulturpuljen. Budgettet for kulturpuljen er i 2015 917.000 kr. herfra er fratrukket tilskuddet til Stella Polaris.
Med baggrund i udvalgets indledende drøftelse vil forvaltningen med udgangspunkt i de 4 kulturpolitiske fokusområder gå i dialog med Kolding Teaterforening om at udarbejde en ny aftale.
Beslutning Kulturudvalget den 08-12-2014
Sagen blev drøftet og bemærkninger vil indgå i forbindelse med udarbejdelsen af en ny aftale med Kolding Teaterforening.
Bilag
Sagsnr.: 14/13682
Resumé
Økonomiudvalget pålagde på sit møde den 17. november 2014 Kulturudvalget at genoptage sagen omkring foreningernes betaling for markedsføring på kommunens 5 nyopsatte LED-standere. By- og Udviklingsforvaltningen foreslår, at Kulturudvalget drøfter den videre strategi for fastlæggelsen af priser og retningslinjer for brug af LED-skærmene.
Sagen behandles i
Kulturudvalget
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter den videre strategi for fastlæggelse af priser og retningslinjer for brug af LED-skærmene ved indfaldsvejene.
Sagsfremstilling
Økonomiudvalget besluttede på sit møde den 17. november, at pålægge Kulturudvalget at genoptage sagen omkring foreningernes betaling for markedsføring på LED skærmene
- At indtil sagen er genbehandlet, fritages foreninger hjemmehørende i Kolding Kommune, som modtager tilskud fra Kolding Kommune, for betaling
- At indtil sagen er genbehandlet, fritages aktiviteter, som er støttet af Kolding Kommune, for betaling
- At 2 og 3 forudsætter færdigt materiale, der opfylder kravene, ellers koster det kr. 300 per annonce for færdigredigering.”
Baggrund for forslag til retningslinjer og priser for brug af LED-skærme ved indfaldsvejene behandlet på Kulturudvalget d. 9. oktober, i Økonomiudvalget d. 20. oktober og Byrådet d. 27. oktober 2014 tager afsæt i ændringsforslag KFU-A-02: LED-skærme som byportaler ved 5 indfaldsveje til Kolding. I tillæg til ændringsforslaget blev der ved budgetforlig 2014 yderligere budgetteret med en LED-skærm til hver centerby. Der blev således tildelt kulturpolitikken 368.000 kr. i 2014 samt 192.000 kr. i 2015 til implementering af LED-skærmene med den budgetnote, at der med LED-skærmene stilles et tilsvarende medie til rådighed, for aktører i Kolding Kommune til digital, fleksibel og effektiv præsentation af en bred vifte af arrangementer, såsom udstillinger, aktiviteter og events og lignende. Skærmene skal således erstatte opsætning af skilte og plakater ved indfaldsvejene.
Intentionerne i ændringsforslaget var, at LED-skærmene skulle leases eller lejes, de skulle erstatte den eksisterende analoge skiltning ved indfaldsvejene og efter en indfasning i løbet af 3 år skulle de være selvfinansierende ved, at Kolding Kommune indhenter en indtægt for annoncering, der modsvarer udgiften ved at drifte skærmene. I fastlægning af priser for LED-skærmene har forvaltningen skelet til andre kommuners praksis på området.
Prissætning og retningslinjer for brug af LED-skærme i andre byer
Forvaltningen kan oplyse, at mange danske byer har opsat LED-skærme og endnu flere er, som Kolding, på vej. Der er stor variation i prispolitik samt annoncerings-regler. Prislejet går fra gratis for de fleste annoncører til 8.000 pr. uge for alle annoncører. Der er også forskel på, hvor snittet lægges for, hvorvidt skærmene indgår som strategisk brandingværktøj gennem profilering af større events eller om skærmene i højere grad fungerer som service-info om lokale aktiviteter eller også gør plads til mere erhvervsorienteret information. Forvaltningen har indhentet et repræsentativt udsnit af priser og retningslinjer fra følgende kommuner: Vejle, Århus, Esbjerg, Horsens og Skanderborg
Overvejelser vedr. prissætning og retningslinjer
Forvaltningen har skitseret en række overvejelser, som bør indgå i udvalgets videre drøftelse i forhold til prissætning og retningslinjer for brug af LED-skærmene.
En overvejelse er, at ønskes annoncører der tidligere har annonceret på papskiltene ved indfaldsvejene flyttet over på det nye medie vil en betaling for annonceringen være med til at forstærke denne effekt, da det primært vil forfordele aktiviteter af en vis størrelse, med et betydeligt markedsføringsbudget og med en bred potentiel kundegruppe.
En anden overvejelse er, at ønskes mindre aktiviteter også vist på LED-skærmene er der behov for en billig eller gratis model, hvor prisen ikke er adfærdsregulerende for de kultur- og fritidsproducerende aktører. For at sikre en hensigtsmæssig rotation uden for mange annoncer vil det nødvendiggøre en præcis prioritering af, hvilke annoncer der vises. Såfremt at denne profil ønskes bør det derfor drøftes, hvilke arrangementer der bør prioriteres.
Forvaltningen foreslår, at udvalget drøfter den videre strategi for fastlæggelse af priser og retningslinjer for brug af LED-skærmene ved indfaldsvejene, inden forvaltningen efterfølgende går i dialog med foreningslivet om sagen.
Økonomiske konsekvenser
Vælger man at arbejde videre med en model for annoncering, der primært baseres på, at det er gratis for foreninger hjemmehørende i Kolding Kommune, som modtager tilskud og for aktiviteter, som er støttet af Kolding Kommune skal der findes yderligere indtægter i 2016 på ca. 320.000 kr. og fra 2017 og frem på ca. 500.000 kr. udover hvad der er indarbejdet i budgettet fra 2016 og frem med baggrund i Økonomiudvalgets beslutning d. 20. november 2014, hvor foreninger hjemmehørende i Kolding Kommune gives en rabat på 40%.
Beslutning Kulturudvalget den 08-12-2014
Udvalget pålagde forvaltningen at udarbejde et forslag til den videre proces til næste møde.
Bilag
- Vejle Kommune - priser og information
- Århus Kommune - priser og information
- Esbjerg Kommune - priser og information
- Horsens Kommune - priser
- Skanderborg Kommune - priser og information
- Forslag til regler for annoncering på digitale info-skærme
- Sammenlignende analyse af kommuners prispolitik og retningslinjer for annoncering på LED-skærme
Sagsnr.: 14/15130
Resumé
Christiansfeld Kunst- og Museumsforening har i sommeren 2014 nedlagt sig selv. Foreningen har en samling malerier af kunstneren Jeppe Madsen-Ohlsen, som de ønsker at overdrage til Brødremenighedens Museum.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og Udviklingsdirektøren foreslår,
at malerier der er ejet af Christiansfeld Kunst- og Museumsforening overgår til Brødremenighedens Museum i Christiansfeld under forudsætning af, at de bliver offentlige tilgængelige
Sagsfremstilling
Forvaltningen kan oplyse, at Christiansfeld Kunst- og Museumsforening ved en ekstraordinær generalforsamling har nedlagt sig selv i sommeren 2014. Foreningen har derfor henvendt sig til Kolding Kommune.
Foreningen har en samling malerier primært af kunstneren Jeppe Madsen-Ohlsen, som de ønsker at overdrage til Brødremenighedens Museum. Ligeledes har foreningen flere malerier af samme kunstner, som er deponeret af Kolding Kommune samt Grænseforeningen. I alt ejer Christiansfeld Kunst- og Museumsforening 11 Jeppe Madsen-Ohlsens malerier samt 7 øvrige malerier/plakater/skilte. Kolding Kommune ejer 7 Jeppe Madsen-Ohlsens malerier i samlingen.
Forvaltningen kan oplyse, at Jeppe Madsen-Ohlsen er en anerkendt kunstner. Maleren blev født i Christiansfeld, gik på teknisk skole i Kolding, blev uddannet barber i Haderslev, hvor han senere blev bygningsmaler og fik sin egentlige kunstneriske uddannelse i Norge. I perioden 1931-38 boede Madsen-Ohlsen i Christiansfeld. Hans kunst er præget af kendskabet til hverdagslivet og de religiøse traditioner i herrnhuterbevægelsen i fødebyen Christiansfeld.
Christiansfeld Kunst- og Museumsforenings love og vedtægter fra maj 1971 beskriver i §9 Ophævelse 3) at,
Vedtages et forslag om foreningens ophævelse træffer Christiansfeld byråd i samråd med Sønderjyllands amtskulturudvalg bestemmelse om, hvorledes der skal forholdes med foreningen formue, arkivalier og øvrige ejendele, således at det kommer kulturlivet i Christiansfeld til gode.
Forvaltningen kan oplyse, at forvaltningen på baggrund af henvendelsen fra Christiansfeld Kunst- og Museumsforenings har bedt Museet på Koldinghus om at vurdere kunstsamlingen. Museet på Koldinghus vurderer følgende:
- Samlingen bør forblive i Christiansfeld, da samlingen har stor lokalhistorisk relevans og værdi.
- Samlingen bør opbevares under stabile klimatiske forhold. De nuværende forhold er ikke optimale for opbevaring af oliemalerier, hvilket har resulteret i at flere af malerierne er krakelerede.
- Malerierne gennemgås af en konservator og visse af malerierne restaureres.
- I indretning af nye lokaler er det vigtig at tage hensyn til tyveri samt klimakravene for oliemalerier.
Det er forvaltningens forslag, at samlingen ejet af Christiansfeld Kunst- og Museumsforening forbliver i Christiansfeld og overgår til Brødremenighedens Museum, der fra 1. januar 2015 er en del af det nyrenoverede Søstrehus i Christiansfeld. Forvaltningen vil i forlængelse heraf gå i dialog med Brødremenighedens Museum om konservering af de malerier, der har tilhørt Christiansfeld Kunst- og Museumsforening. Det forslås, at Christiansfeld Kunst- og Museumsforenings formue på kr. 1.588,90 kr. anvendes til konserveringsarbejdet.
Forvaltningen vil indgå en deponeringsaftale med Brødremenighedens Museum om de Jeppe Madsen-Ohlsen malerier, som Kolding Kommune ejer, således de bliver en del af Jeppe Madsen Ohlsen samlingen i Christiansfeld. Forvaltningen vil gennemgå maleriernes stand inden deponeringen.
Forvaltningen foreslår, at der fremover, som en forudsætning for overdragelsen, bliver offentlig adgang til samlingen. Hermed vil malerierne komme hele kulturlivet i Christiansfeld til gode, som ønsket i Christiansfeld Kunst- og Museumsforenings vedtægter.
Beslutning Kulturudvalget den 08-12-2014
Godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 14/6903
Resumé
Forvaltningen har undersøgt mulighederne for aftaler med kommunes gymnasier om at sikre MGK-eleverne mere fleksible undervisningsmuligheder, og der er indgået samarbejdsaftale mellem MGKSYD Kolding Musikskole, Kolding Gymnasium og Munkensdam Gymnasium. Forvaltningen har undersøgt mulighederne for at skabe et campus-miljø, men finder ikke mulighederne for at oprette et sådant miljø.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at undersøgelsen vedr. fleksible muligheder for undervisning samt muligheder for campus-område tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Kulturudvalget pålagde på mødet den 12. maj 2014 på forslag af Jesper Elkjær, at forvaltningen skulle undersøge muligheder for at indgå aftaler med kommunes folkeskoler og gymnasier om, at MGK-elever sikres fleksible muligheder for at deltage i undervisningen, med inspiration fra Team Danmark-ordningerne, herunder at skabe et MGK – Campusmiljø for MGK-elever.
Samarbejdsaftale mellem MGKSYD Kolding Musikskole, Kolding Gymnasium og Munkensdam Gymnasium
Forvaltningen kan oplyse, at Kolding Musikskole har været i dialog med begge gymnasier, og at der pr. 17. september 2014 er indgået samarbejdsaftale mellem MGKSYD Kolding Musikskole, Kolding Gymnasium og Munkensdam Gymnasium.
Aftalen indeholder følgende:
- at der i fællesskab tages udgangspunkt i den enkelte elevs behov og situation og udvises den størst mulige fleksibilitet i respektive studie- og læseplaner samt kravsætning for at tilgodese den enkelte studerendes behov og målsætning,
- at der er oprettet et formaliseret kontakt netværk mellem gymnasierne på ledelsesniveau samt mellem gymnasiernes studievejledere og MGKkoordinatorerne til håndtering af samarbejdet i praksis.
For MGKeleverne er det ikke attraktivt med et 4 årigt forløb, som f.eks. Team Danmark-ordningerne, idet det ødelægger deres gymnasieforløb socialt, da de ikke er en del af en fast klasse.
Endvidere gælder for de klassiske elever, at deres chancer for en professionel karriere forringes med alderen. Konservatoriet ønsker dem unge, fordi det professionelle musikermiljø ønsker dem så unge som muligt.
Det er forvaltningens vurdering efter musikskolens dialog med gymnasierne, at samarbejdsaftalen i henhold til gældende lovgivning vil give eleverne større fleksibilitet i forhold til både at gå på gymnasium og MGK.
MusikCampus
Forvaltningen kan oplyse, at Kolding Musikskole gennem en dialog med de 42 MGK-elever på årgangen har undersøgt, hvad det nuværende aktuelle behov/interesse er hos MGK-eleverne for at ville bo i et MGK campus-miljø. Ud af de 42 elever vil 16 være interesseret.
Forvaltningen kan oplyse, at Kolding Musikskole har været i dialog med Lejerbo omkring ejendommen Stejlbjergvej 11, med henblik på at etablere et MGK campus-miljø. Stejlbjergvej ligger i musikskolens nærområdet og en del af musikeleverne anvender det i forvejen til bolig.
Lejerbo oplyser, at det er Student Kolding, som administrerer tildeling af boliger til boligsøgende unge, og at det sker efter aftale med Kolding Kommune udelukkende i forhold til opbygget venteliste. Forvaltningen kan i forlængelse oplyse, at ledige almene ungdomsboliger som udgangspunkt skal tilbydes alle, som opfylder kriterierne efter almenboliglovens § 52. Der vil således ikke være lovhjemmel til at forfordele boliger til en bestemt gruppe unge, herunder MGK-elever.
Forvaltningen vurderer ikke, at der i området ved musikskolen findes øvrige private udlejningsejendomme, der vil kunne anvendes til formålet.
Beslutning Kulturudvalget den 08-12-2014
Godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 14/751
Resumé
Styregruppen for kulturnat 2014 fremsender evaluering og regnskab for kulturnat 2014 til efterretning samt forslag til kommissorium for kulturnat 2015 til drøftelse i udvalget.
Sagen behandles i
Kulturudvalget
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager evaluering af kulturnat 2014 til efterretning
at udvalget drøfter forslag til kommissorium for kulturnat 2015.
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen oplyser, at evalueringsrapporten for Kolding kulturnat 2014 er udarbejdet af styregruppen for kulturnat 2014. Rapporten er udarbejdet på baggrund af tilbagemeldinger fra involverede aktører, herunder erhvervsliv, foreninger og kulturinstitutioner, pressedækning, styregruppens erfaringer samt feedback fra besøgende på kulturnatten.
Målsætningen for årets kulturnat var:
- at integrere kulturnatten, bl.a. via det fælles tema ”Forbindelser”, som en del af Trekantområdets Festuge, og lade kulturnatten fungere som startskud for festugen
- at profilere kultur i Kolding, både det professionelle lag via byens kulturinstitutioner og amatørkultur gennem det lokale foreningsliv
- at styrke samarbejde med det lokale erhvervsliv om skabelsen af en bredt favnende oplevelsesrig kulturevent
- at prioritere kunstneriske satsninger af høj kvalitet som en del af kulturnatten
- gennem kulturnatten at styrke liv i Kolding midtby
Overordnet vurderes målopfyldelsen at være høj i forhold til det opstillede kommissorium. Ligeledes er kulturnatten en kulturbegivenhed, der har muliggjort en aktivering af de 4 kulturpolitiske fokusområder.
Der var færre besøgende på årets Kulturnat end de sidste år, især i eftermiddagstimerne. Det vurderes at skyldes vejret, det var regnfuldt meget af dagen. SFO’ernes kulturfest i Legeparken blev aflyst pga. dårligt vejr, men ellers kunne hele programmet gennemføres som planlagt med kun en enkelt opvisning, der blev rykket inden døre – hvilket på forhånd var annonceret.
Grøn Søndergade, der var udviklet i et samarbejde med afdelingen for Klima og Bæredygtighed og med inddragelse af mange lokale kræfter, var et tiltag under kulturnatten, der i år formåede at skabe et helt nyt oplevelsesrum i byen og gav en ny og velkommen dimension til kulturnattens koncept.
Trekantområdets festuge er et tiltag, der langsomt ændrer præmissen for kulturnatten som enkeltstående event. I praksis sker der en udvidelse henimod en kulturuge med et opstartsbrag i form af kulturnat med opfølgning med kulturoplevelser i dagene derefter. Og gennem midler fra festugen muliggøres spændende kulturelle satsninger, der bibringer kulturnatten en dimension af kunstneriske og kulturelle nyskabelser.
Forvaltningen oplyser, at kulturnatten kommer ud med et overskud, der især skyldes lavere driftsudgifter end forventet og at årets kulturnat blev afviklet helt uden store overraskelser eller uheld, der kunne medføre sidste-øjebliks udgifter. I 2015 vil styregruppen som følge af dette justere på budgettet og sikre, at der bliver igangsat endnu mere kulturel aktivitet i gaderne. Enkelte poster i regnskabet er vist som budgetteret, da alle regninger endnu ikke er indkommet. Der indgår en medfinansiering til kulturnatten i form af tilskud fra cityforening, sponsorer, kulturinstitutioner og især Trekantområdets festuge.
Kultur- og Fritidsudvalget bevilligede i november 2013 315.000 kr. til afholdelse af kulturnat årligt i perioden 2014-2017.
Forvaltningen oplyser, at kulturnat 2015 forventes afholdt fredag den 21. august – som opstart på Trekantområdets Festuge. Temaet for kulturnatten forventes også at være det samme som festugens. Titlen er endnu ikke fastlagt.
Kommissorium for Kulturnat 2015 foreslås udviklet med afsæt i nedenstående rammer.
Kulturnatten skal være værdiskabende for Kolding Kommunes borgere gennem:
- inddragelse af lokale foreninger, hvorigennem fællesskaber styrkes og borgeren får en platform for medskabelse
- udvikling og visning af nyskabende og innovative kulturoplevelser
- aktiv inddragelse af kulturinstitutioner, erhvervsliv og restauratører i midtbyen, der alle får mulighed for at sætte deres præg på byens store kulturfest og medvirke til at realisere visionen for fokusområdet om KulturKolding – et fælles løft
- midlertidig kreeativ brug af byens rum og skabelse af mødesteder og gode oplevelser for hele familien – unge som gamle, familier som singler.
- Internationale satsninger – fx gennem samarbejde om kultur med andre byer i netværket Union of Baltic Cities
- samarbejder på tværs i Trekantområdet
- inddragelse af de kulturpolitiske fokusområder som afsæt for udviklingen af kulturnat 2015.
Forvaltningen indstiller, at Kulturudvalget drøfter forslag til kommissorium. På baggrund af udvalgets drøftelse vil styregruppen for kulturnatten udarbejde et samlet koncept for kulturnat 2015, der præsenteres som orientering til Kulturudvalget i foråret 2015.
Beslutning Kulturudvalget den 08-12-2014
1. ”at” blev godkendt.
Udvalget drøftede 2. ”at” og bemærkningerne herfra indgår i den videre planlægning af Kulturnat 2015.
Bilag
Sagsnr.: 09/2985
Resumé
Der er i Nicolai Cafe problemer med udsugningen fra caféens emfang. I den forbindelse har forvaltningen i samarbejde med Orbicon undersøgt mulige løsningsforslag på problemstillingen og økonomien heraf. Udbedring af problemet betyder, at der kommer en ekstra udgift på 100.000 kr. i forhold til den almindelige vedligeholdelse af ventilationsanlægget, som serviceres og vedligeholdes og tilhører Kolding Kommune. Udgiften vil blive afholdt af budgettet for bygningsvedligeholdelse for kulturpolitik for 2015. Da ekstraudgiften skyldes det yderligere køkkenudstyr, der er installeret i køkkenet, er det drøftet med Film6000, at de over en 10 årig periode får forpagtningsafgiften forhøjet med 10.000 kr. pr år.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og Udviklingsdirektøren foreslå,
at der udarbejdes et tillæg (allonge) til den nuværende forpagtningskontrakt, på at afgiften i en 10 års periode forhøjes med 10.000 kr. pr. år.
Sagsfremstilling
Forvaltningen kan oplyse, at der er indgået forpagtningsaftalen mellem Kolding Kommune og Film6000 i 2004 med overtagelse 1. september 2005. Forpagtningskontrakten er senest revideret i 2013.
Forpagtningsaftalen foreskriver, at Nicolai Film skal anvendes og drives i overensstemmelse med Nicolai Kompleksets karakter og beliggenhed og de yderligere krav som Kolding Kommune har fastsat i kontrakten.
Film6000 har i 2011 indgået forpagtningskontrakt med Nicolai Spisehus ApS om forpagtning af Nicolai Café. Det forpagtede består af de i Filmens Hus, Skolegade 2, 6000 Kolding beliggende cafearealer og tilhørende fællesarealer. Den månedlige faste forpagtningsafgift er fra 2013 på 20.000 kr., som reguleres i henhold til Danmarks Statistiks nettoprisindex.
Der har i Nicolai Cafe været problemer med at udsugningen fra caféens emfang ikke har været tilstrækkelig. Forvaltningen har i den forbindelse i samarbejde med Orbicon undersøgt mulige løsningsforslag på problemstillingen og økonomien heraf.
Problemet er, at der ikke udsuges de nødvendige luftmængder fra køkkenet i Nicolai Cafe, i forhold til det køkkenudstyr, som er installeret i dag. Det installerede ventilationsanlæg er dimensioneret med udgangspunkt i det køkkenudstyr, som blev installeret i forbindelse med indgåelse af den oprindelige lejeaftale, da caféen blev etableret. Der er, siden den første kontrakt blev indgået, blevet installeret yderligere køkkenudstyr i form af friture samt flere pizzaovne.
Det er ikke muligt at udvide det eksisterende ventilationsanlæg på grund af manglende plads i kælderen samt manglende plads til udvidelse af kanalstørrelser. Problemet kan dog løses ved at udskifte det eksisterende emfang med et ny emfang, hvor der indbygges ”styreluft”. Herved kan det eksisterende ventilationsanlæg bevares. Hvis frituren ønskes bevaret, skal denne lovgivningsmæssigt forsynes med et brandslukningsanlæg, og der skal ligeledes etableres et UV-filter, som fjerner fedt-aerosoler og lugt i kanalsystemet samt forlænger tiden mellem de nødvendige kanalrensninger og dermed mindsker risikoen for en evt. kanalbrand.
Ovenstående vil betyde, at der kommer en ekstra udgift på 100.000 kr. i forhold til den almindelige vedligeholdelse af ventilationsanlægget, som serviceres og vedligeholdes og tilhører Kolding Kommune. Udgiften vil blive afholdt af budgettet for bygningsvedligeholdelse for kulturpolitikpolitik for 2015.
Da ekstraudgiften skyldes det yderligere køkkenudstyr, der er installeret i køkkenet, er det drøftet med Film6000, at de over en 10 årig periode får forpagtningsafgiften forhøjet med 10.000 kr. pr år. og beløbet tilføres budgettet for bygningsvedligeholdelse for kulturpolitik.
Basis forpagtningsafgiften er aftalt til 1.000 kr. årligt ekskl. moms, som erlægges forud for et år ad gangen, første gang 1. september 2005. Basis forpagtningsafgiften reguleres en gang årligt, hver den 1. september, første gang den 1. september 2006 med 3 % af den senest gældende basis forpagtningsafgift, og udgør for perioden 1/9-14 til 31/8-15 1.304,79 kr.
Det foreslås, at den forhøjede forpagtningsafgift forfalder sammen med basis forpagtningsafgiften 1. september, første gang 1. september 2015 og reguleres første gang 1. september 2016 med 3 %.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Beslutning Kulturudvalget den 08-12-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Bilag
Sagsnr.: 13/15244
Resumé
Sønderjyllands Symfoniorkester fremsender regnskab samt beretning for 2013.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen. Revisionen har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold, dog med supplerende oplysning omhandlende at de budgettal, der er i resultatopgørelsen, ikke har været underlagt revision samt at regnskabet er aflagt med henblik på overholdelse af vedtægternes krav samt bekendtgørelse og lov fra Kulturministeriet og som følge deraf kan regnskabet være uegnet til andet formål.
Kulturstyrelsen har godkendt årsrapporten med fremadrettede bemærkninger vedrørende oplysninger der skal oplyses i rapporten.
Regnskabet udviser et underskud på 1.007.871 kr. Der er budgetteret med et overskud på 169 kr.
Underskuddet overføres til egenkapitalen. Egenkapitalen udgør herefter 3.169.478 kr.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Sønderjyllands Symfoniorkesters regnskab samt beretning for 2013 tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Sønderjyllands Symfoniorkester sender årsregnskab og beretning for 2013 til orientering. Årsregnskabet er godkendt af bestyrelsen den 17. juni 2014. Orkestret modtager driftstilskud fra Kulturministeriet skal årsrapporten godkendes af Kulturstyrelsen. Dette er sket d. 6. oktober 2014 med følgende fremadrettede bemærkninger.
- Fremover skal orkestrets organisationsform (selvejende insitution) oplyses, f.eks. under ”Selskabsoplysninger”.
- Fremover skal orkesterchefens bruttoløn oplyses i årsrapporten, f.eks. under resultatopgørelsens noter til udgiftsposten ”Løn”.
- Fremover skal bestyrelseshonorarer oplyses i årsrapporten, f.eks. underresultatopgørelsens noter til udgiftsposten ”Løn”.
- Fremover bør det tydeligt fremgå af revisionsprotokollatets afsnit om forvaltningsrevision, at revisor har påset, (1) at ledelsesberetningen indeholder de faglige afrapporteringer, som kræves i henhold til rammeaftale, tilsagnsbrev og øvrige tilskudsbetingelser fastsat af Kulturstyrelsen, og (2) at afrapporteringerne er retvisende.
Resultatopgørelse og balance
Det fremsendte regnskab kan kort opgøres således:
Budget 2013 | Regnskab 2013 | |||
Indtægter | ||||
Tilskud fra Kunststyrelsen | 40.200.000 kr. | 40.100.000 kr. | ||
Øvrige tilskud og indtægter bl.a. tilskud fra Kolding, Sønderborg og Tønder kommuner samt fra Sydslesvig. | 6.583.000 kr. | 6.378.114 kr. | ||
Renter | 15.000 kr. | 0 kr. | ||
Indtægter i alt | 46.798.000 kr. | 46.478.114 kr. | ||
Udgifter | ||||
Administrationsudgifter, bl.a. løn | 36.158.957 kr. | 35.782.680 kr. | ||
Aktivitetsudgifter, bl.a. koncertudgifter | 10.638.874 kr. | 11.703.304 kr. | ||
Udgifter i alt | 46.797.831 kr. | 47.485.984 kr. | ||
Driftsresultat i alt | 169 kr. | -1.007.871 kr. | ||
Ledelsen anser orkestrets økonomiske mål for at 2013 for i store træk at være opfyldt. Underskuddet forklares bl.a. af:
- Afholdelse af 50-års jubilæum.
- Indkøb af nyt administrationssystem.
- Ekstraordinær sygdom og to fratrædelsesaftaler.
Kolding Kommunes tilskud til Sønderjyllands Symfoniorkester er på 298.000 kr. er optaget i regnskabet.
Symfoniorkestrets egenkapital udgør ultimo 2013 3.169.478 kr. Balancesummen udgør 7.820.672 kr.
Den uafhængige revisors påtegning
Regnskabet er revideret af BDO Kommunernes Revision og har ikke givet anledning til forbehold. Revisionsfirmaet konkluderer endvidere at:
”Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af Sønderjyllands Symfoniorkesters aktiver og passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2013 samt af resultatet af Sønderjyllands Symfoniorkesters aktiviteter for regnskabsåret 2013 i overensstemmelse med bekendtgørelse nr. 1701 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af tilskud fra Kulturministeriet og lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet. Det er ligeledes vores opfattelse, at der er etableret forretningsgange og interne kontroller, der understøtter, at de dispositioner, der er omfattet af regnskaber, er i overensstemmelse med meddelte bevillinger, love og andre forskrifter samt med indgående aftaler og sædvanlig praksis.”
”Revisionen har ikke omfattet budgettal, hvorfor vi ikke udtrykker nogen sikkerhed herom.”
Drift i 2013
Publikumstallet var lavere end forventet, men alligevel er billetindtægter øget med ca. 460.000 kr. i forhold til budgettet.
I 2013 havde orkestret følgende arrangementer i Kolding Kommune:
- Nytårskoncert d. 8. januar på Kolding Teater
- Meditationskoncert d. 3. maj i Brødremenighedens kirke, Christiansfeld
- Julekoncert 20. dec. 2013 i Kristkirken, Kolding
- 8 skolekoncerter med små grupper på skoler i Kolding Kommune i april
- 2 skolekoncerter med hele orkestret på Kolding Teater d. 21. maj 2013.
Forventninger til 2014
Orkestret får fra sæson 2014/2015 og tre sæsoner frem ny chefdirigent Shao-Chia Lü, som tiltræder fra 1. august. 2014.
Fra sæson 2014/15 gennemføres en ændring af orkestrets grafiske identitet og markedsføring. Profilændring skal både gøre det lettere at gennemføre en indsats i forhold til publikumsudvikling, og at skabe nye og bedre muligheder for samarbejde med andre musik- og kulturinstitutioner i regionen og resten af landet.
Fra sommeren 2014 vil orkestret lave ”Sommerrock med symfoniorkestret”.
Ny strategi og resultataftale
Orkestrets bestyrelse har i 2013 udarbejdet en ny strategi for symfoniorkestrets arbejde i perioden 2013-2015, der indgår i resultataftalen med Kulturministeriet for samme periode. Strategien indebærer et øget fokus på udviklingen af indhold og formidling af orkestrets kunstneriske virksomhed, udvikling af relationer til andre kulturelle aktører og fokus på publikumsudvikling.
Kulturstyrelsen har godkendt årsrapporten, med følgende fremadrettede bemærkninger:
Beslutning Kulturudvalget den 08-12-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Bilag
Sagsnr.: 12/22700
Resumé
Godset fremsender regnskab samt beretning for 2013.
Årsrapporten er godkendt af By- og Udviklingsforvaltningen. Revisionen har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Kulturstyrelsen har godkendt årsrapporten.
Regnskabet udviser et underskud på 18.916 kr.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
At Godsets regnskab samt beretning for 2013 tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Godset fremsender regnskab samt beretning for 2013 til orientering. Da Godset modtager driftstilskud fra Kulturministeriet skal årsrapporten godkendes af Kulturstyrelsen. Dette er sket d. 6. november 2014 uden bemærkninger.
Resultatopgørelse
Det fremsendte regnskab kan kort opgøres således:
Budget 2013 | Regnskab 2013 | |
Indtægter | ||
Statslige og kommunale tilskud | 4.458.056 | 4.458.056 |
Fonde | 0 | 365.000 |
Sponsorer | 140.000 | 124.000 |
Bar og entre | 2.810.207 | 3.483.608 |
Andre indtægter | 0 | 26.971 |
Indtægter i alt | 7.408.263 | 8.457.635 |
Udgifter | ||
Løn | 1.614.000 | 1.637.904 |
Kunstnerudgifter | 4.055.531 | 3.455.669 |
Øvrige udgifter | 1.768.733 | 3.382.978 |
Udgifter i alt | 7.438.264 | 8.476.551 |
Driftsresultat i alt | -30.001 | -18.916 |
Ledelsen vurderer at resultatet er tilfredsstillende. Underskuddet finansieres af hovedforeningen Rock’In Houses egenkapital. De høje ”øvrige udgifter” dækker primært over et større vareforbrug i bar samt renovering af postvogn.
Den uafhængige revisors påtegning
Regnskabet er revideret af BDO Kommunernes revision og har ikke givet anledning til forbehold. Revisionsfirmaet konkluderer endvidere at:
”Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede at Det Regionale Spillested Godsets aktiviteter for regnskabsåret 2013 i overensstemmelse med Bekendtgørelse nr. 1701 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet. Det er ligeledes vores opfattelse, at der er etableret forretningsgange og interne kontroller, der understøtter, at de dispositioner, der er omfattet af regnskabet, er i overensstemmelse med meddelte bevillinger, love og andre forskrifter samt med indgåede aftaler og sædvanlig praksis”.
Drift i 2013
Det samlede publikumstal var på 19.700 svarende til 12 pct. flere betalende publikummer end budgetteret. Disse var fordelt på 153 koncerter – mod 130 budgetteret. I 2013 var publikumstallet 14.443 fordelt på 102 koncerter. Koncerterne arrangeres af Rock’In House, Jazz6000, Kolding Jazzklub og MusikKolding. Koncerterne betjenes af ca. 120 aktive frivillige og yderligere ca. 30 på venteliste.
Rammeaftale 2013-2016
2013 var første år i rammeaftalen. Udover Godset i Kolding, består rammeaftalen af Bygningen i Vejle, Det Bruunske Pakhus i Fredericia, Pitstop og Studenterhuset i Kolding. Samarbejdet vurderes som en succes, specielt i forhold til at styrke vækstlagsområdet – små og mellemstore bands og artister.
Forventninger til 2014
Forventningen er at samarbejdet med de øvrige spillesteder styrkes og at resultatet går i nul/balancerer.
Kolding Kommune er den tilsynsførende myndighed i henhold til Bekendtgørelse nr. 1701 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet.
Beslutning Kulturudvalget den 08-12-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Bilag
Sagsnr.: 14/19041
Resumé
Trapholt Museum fremsender budget for 2015 til Kolding Kommunes godkendelse.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at det fremsendte budget godkendes.
Sagsfremstilling
Trapholt Museum skal ifølge ”Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet” fremsende budget til Kolding Kommunes godkendelse.
Der er budgetteret med indtægter vedr. entre og kontingenter på 3.084.875 kr.
Indtægter vedr. butiksdrift, cafe og arrangementer m.v. er der budgetteret med 1.877.250 kr.
Diverse tilskud m.v. er budgetteret til 11.477.500 kr.
Det fremsendte budget indeholder udgifter på i alt 16.388.000 kr. I 2014 var det tilsvarende budget på 16.070.053 kr.
Trapholt Museum budgetterer med tilskud fra Kolding Kommune på 6.300.000 kr. for 2015, hvilket svarer til det afsatte beløb i Kolding Kommunes budget. I 2014 var dette tilskud på 6.259.803 kr.
By- og Udviklingsforvaltningen har ikke bemærkninger til det fremsendte budget, og henviser til noterne i budgettet.
Beslutning Kulturudvalget den 08-12-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Bilag
Sagsnr.: 14/5026
Resumé
For Kulturpolitik er der pr. 31. oktober en forbrugsprocent vedrørende serviceudgifter med overførselsadgang på 82% svarende til det forventede.
Der forventes på nuværende tidspunkt et regnskab for Kulturpolitik, der er 500.000 kr. mindre end det korrigerede budget. Beløbet er reserveret til eventuelle uforudsete udgifter, som erfaringsmæssigt opstår i løbet af året under Kulturpolitik. Det er først muligt at opgøre det nøjagtige overførselsbeløb ultimo 2014 for Kulturpolitik.
Sagen behandles i
Kulturudvalget
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
For Kulturpolitik kan budgetrealiseringen pr. 31. oktober vedrørende serviceudgifter med overførselsadgang opstilles således:
(Beløb i 1.000 kr.)
Tekst | Opr. Budget | Korrigeret budget | Forbrug | Forbrugs-procent | Forventet forbrugs-procent pr. 31.10.14 | Note |
Biblioteket | 39.603 | 38.917 | 32.139 | 83% | 83% | 1 |
-2.018 | -2.138 | -1.822 | 85% | 85% | ||
Museer | 17.156 | 17.103 | 17.139 | 100% | 100% | 2 |
-2 | 0 | 0 | 0% | 0% | ||
Teatre | 9.293 | 9.235 | 9.248 | 100% | 100% | 3 |
-2.612 | -2.756 | -2.728 | 99% | 98% | ||
Musikskole | 24.045 | 24.543 | 20.006 | 82% | 82% | 4 |
-13.610 | -13.290 | -12.228 | 92% | 92% | ||
Puljer | 1.754 | 3.036 | 2.492 | 82% | 81% | 5 |
37 | 0 | -77 | 0% | 0% | ||
Andre kulturelle opgaver | ||||||
Institutioner | 18.536 | 19.207 | 16.120 | 84% | 82% | 6 |
-2.744 | -2.793 | -2.877 | 103% | 98% | ||
Øvrig kultur | 2.146 | 5.090 | 2.577 | 51% | 37% | 7 |
0 | -2.283 | -2.669 | 117% | 103% | ||
I alt | 91.583 | 93.871 | 77.322 | 82% | 82% |
Noter:
- Forbruget er lidt lavere på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år. Årsagen er at biblioteket i 2014 har fået ny vision, og derfor arbejder med en ny indretning af Kolding bibliotek der understøtter visionen. Arbejdet med den nye indretning vil strække sig ind i 2015.
- Tilskud til museerne er udbetalt for 2014.
- Lejeaftale vedr. Kolding Teater samt tilskud til Mungo Park. Refusion vedr. Mungo Park er modtaget for hele 2014.
- Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år, 3 rate af statsstøtte fra Kulturstyrelsen er modtaget. Det forventes et samlet underskud på ca. 100.000 kr. som overføres til 2015, som et led i 4-årig kontrakt med Kulturstyrelsen i forbindelse med Musikalsk Grundkursus.
5. Musikpuljen
Afsat 742.000 + 287.000 (overførsel fra 2013) + tilpasning | 1.023.000 kr. | |
Heraf disponeret pr. 31.10.2014 | 949.096 kr. | |
Der er disponeret til bl.a. | 73.904 kr. | |
- Sønderjyllands Symfoniorkester | 295.960 kr. | |
- Sommer ved Søen | 270.000 kr. | |
- Arrangementer udbetalt | 277.468 kr. | |
- Yderligere disponeret | 105.668 kr. | |
Kulturpuljen
Afsat 607.000 + 119.000 (overførsel fra 2013) | 726.000 kr. |
Heraf disponeret pr. 30.09.2014 | 692.248 kr. |
Der er disponeret til bl.a. | 33.752 kr. |
- Kulturnatten | 210.000 kr. |
- Ungepuljen | 75.000 kr. |
- Arrangementer udbetalt | 359.815 kr. |
- Yderligere disponeret | 47.433 kr. |
- Forbruget følger generelt det normale forbrug på nuværende tidspunkt af året, dog har der været øgede udgifter til oprydning efter stormfald i Geografisk Have, etablering af togvognsprojektet på godset, øgede udgifter i forbindelse med ansøgningen til Unesco samt perioder med ekstra forbrugsafgifter m.m.
- Der er udbetalt tilskud til arkiver og foreninger for hele 2014. Kolding Folkeuniversitet afventer tilskud som kommer ultimo 2014. Regionalt spillested afventer udbetaling af støtte til foreninger, området vil ultimo året balancere.
Beslutning Kulturudvalget den 08-12-2014
Godkendt.
Bilag
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Kulturudvalget
Forslag
By-og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Beslutning Kulturudvalget den 08-12-2014
Godkendt.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden
Sagen behandles i
Kulturudvalget
Beslutning Kulturudvalget den 08-12-2014
Godkendt.
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Kulturudvalget
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale erhverv.
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale erhverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Beslutning Kulturudvalget den 08-12-2014
Godkendt.