Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
07-11-2018 13:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kolding Uddannelsesråd |
Sted: |
Syddansk Universitet lokale 31.11 |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 18/3829
Sagen behandles i
Beslutning Kolding Uddannelsesråd den 07-11-2018
Godkendt.
Sagsnr.: 18/3829
Resumé
Orientering v/ Michael Petterson.
Der er kommet en ny forberedende grunduddannelse, FGU. Der vil blive orienteret om processen, hvor er vi og hvad skal der ske. Derudover vil indholdselementerne i den nye FGU blive skitseret – hvad betyder det for de unges muligheder? Endvidere kan det drøftes, hvordan andre skoler fremadrettet kan drage nytte af det; samspillet omkring det.
Sagen behandles i
Beslutning Kolding Uddannelsesråd den 07-11-2018
Beskæftigelses- og Integrationsdirektør i Kolding Kommune Michael Petterson fortalte om kommunens arbejde med den nye forberedende grunduddannelse (FGU). Oplægget er vedhæftet referatet.
Bilag
Sagsnr.: 18/3829
Resumé
Anja Kragh Boysen orienterer om status på Studiebypuljen, herunder kriterier og procedure for udmøntning af studiebypuljen.
Sagen behandles i
Beslutning Kolding Uddannelsesråd den 07-11-2018
Projektkonsulent Anja Krag Boysen fortalte om arbejdet med etablering af en studiebypulje til fremme af fællesskabende aktiviteter for de studerende på de videregående uddannelsessteder. Oplægget er vedhæftet referatet.
Bilag
Sagsnr.: 18/3829
Resumé
Orientering om processen i forbindelse med etablering af et Ungeråd i Kolding Kommune.
Børne- og Uddannelsesudvalget godkendte den 11. december 2017, at der skulle igangsættes en designproces for etablering af et ungeråd/ungeforum i Kolding Kommune.
En status for designprocessen blev forelagt udvalget til orientering på mødet den 22. august 2018, og udvalget besluttede at pålægge forvaltningen at fremsætte et udvidelsesforslag på 100.000 kr. som råderum til beslutning i Ungdomsrådet.
Sagen behandles i
Beslutning Kolding Uddannelsesråd den 07-11-2018
Projektkonsulent Anja Krag Boysen fortalte om arbejdet med etablering af en Ungeråd i Kolding. Oplægget er vedhæftet referatet.
Sagsfremstilling
Den. 5. september 2018 blev forskellige koncepter til et ungdomsråd fremlagt for politikere og unge på et dialogmøde. Formålet med mødet var at udvælge et koncept, som anbefales vedtaget af Børne- og Uddannelsesudvalget.
Der er udarbejdet fire forskellige koncepter for et ungdomsråd:
- Koncept 1: Fri for struktur og støtte – vi kan selv
- Koncept 2: Lidt struktur, men stadig ungdomsinitiativbaseret
- Koncept 3: Mere struktur og støtte, men stadig plads til ungdomsinitiativer
- Koncept 4: Fuld struktur og politisk indflydelse
Udvalget godkendte på mødet den 12/9 koncept 3 med tilføjelser, idet ungdomsskolen tilføres 150.000,- kr. årligt til varetagelse af støttefunktionen. Udvalget besluttede desuden at afsætte 100.000,- kr. årligt, som et økonomisk råderum til disponering og beslutning i Ungdomsrådet. Konceptet evalueres i efteråret 2021.
Anja Kragh Boysen orienterer om processen samt koncept 3.
Bilag
Sagsnr.: 18/3829
Resumé
Opfølgning på Kolding Uddannelsesråds beslutning den 17/5 2018,
”Sagen blev drøftet, og der var generelt meget stor opbakning og tilfredshed med ordningen. Uddannelsesrådet opfordrede til, at PPR og repræsentanter fra uddannelsesstederne drøfter håndteringen af kapacitetsudfordringer indenfor den givne økonomiske ramme, herunder en fælles forståelse af, hvem der henvises til ordningen”.
Sagen behandles i
Forslag
Beslutning Kolding Uddannelsesråd den 07-11-2018
Ulla Lykke Rasmussen orienterede om, at der har været afholdt møde evalueringsmøde vedr. psykologordningen målrettet ungdomsuddannelserne. Følgende blev drøftet:
Psykologerne oplyser, at de visiterede unge alle (med meget få undtagelser) var velvisiterede til ordningen. Der var ikke en fast model for en relevant ung og de henviste elevers problematikker stak i mange forskellige retninger. Fælles for de unge, det lykkedes med, var, at de var godt informerede om formålet med samtalerne og på et sted i deres liv, hvor de var parate til at forholde sig til problemstillingerne gennem samtaleforløb. De unges tilbagemelding på samtaleforløbende er udtalt positive.
Der har været 99 henvisninger fra syv institutioner ud af otte siden sidste evaluering (142 henviste gennem ordningens levetid). Der er henvist til ét supervisionsforløb – 98 henvisninger er til individuelle samtaleforløb. 75 samtaleforløb er afsluttet i perioden og der er gennemført mere end 400 samtaler.
Kapacitetsudfordringer
Visitation. Gruppen vurderer på baggrund af psykologernes afrapportering, at visitationen virker. Det er de rigtige unge, der finder ind i ordningen.
Prioritering. Der blev drøftet flere mulige løsninger på kapacitetsudfordringerne, som førte til midlertidig lukning af tilgang til ordningen i maj 2018. Gruppen kom ikke frem til en entydig plan. Der var enighed om, at man ikke ønskede ordningen reguleret af kvoter, samt at det ikke gav mening at begrænse målgruppen. Der bør fortsat arbejdes på at nedbringe kortfristede afbud og udeblivelser fra samtaler, da de belaster ordningen. Der blev opfordret til, at PPR lavede udbud på gruppeforløb (fx i forhold til præstationsangst og ensomhed), da det kunne være en bedre anvendelse af tiden. PPR påtog sig at lave en guide til information til de unge om ordningen, så alle kunne vide, hvad de gik ind til.
Skolernes efterspørgsel
Tilbudsviften. Der er tilbud om andet end samtaleforløb i ordningen. Der efterspørges stadig næsten udelukkende individuelle samtaleforløb. Bortset fra ovenstående drøftelse af muligheden for gruppeforløb, var der enighed om, at efterspørgslen er udtryk for det aktuelle behov.
Tilfredshed: Der var stor tilfredshed med ordningen på mødet. Hansenberg fortalte, at 50 % af de henviste unge var blevet fastholdt på institutionen – sammenholdt med sværhedsgraden af de vanskeligheder, som de henviste unge var i, ses dette som en ubetinget succes. Fra Munkensdam vurderede man, at samtlige henviste unge var blevet fastholdt på institutionen.
Uddannelsesrådet ønsker punktet dagsordenssat igen maj 2019, hvor effekterne af indsatsområderne (flere gruppeforløb og nedbringelse af kortfristede afbud) i forhold til kapacitetsudfordringerne ønskes forelagt.
Uddannelsesrådet ønsker også en længere "reaktionstid", såfremt midlerne til ordningen bliver opbrugt.
Sagsfremstilling
Kolding PPR mødes to gange om året med lederne af ungdomsuddannelserne. På disse møder samarbejdes der om etablering af effektiv visitation, målgruppeafgrænsning og ordningen evalueres. Der er stor gensidig tilfredshed med de samtaleforløb, der kører under ordningen.
Den kapacitetsudfordring, som ordningen kom i før sommerferien, blev drøftet med ungdomsuddannelsesstederne på møde i september 2018. Alle visitationer til ordningen, har været relevante i forhold til målgruppen, så det er ikke en enkelt opgave, at begrænse tilgangen til ordningen, uden at det går ud over nogle af de unge, som kunne profitere positivt af samtaleforløb.
Bilag
Sagsnr.: 18/3829
Resumé
Kolding Uddannelsesråd holder hvert år to møder, et i foråret og et i efteråret. I 2019 er der planlagt afholdelse af møde den 16. maj 2019 kl. 13:00-15:00 på UC Syddanmark.
Det foreslås desuden, at der afholdes møde den 6. november 2019, kl. 13:00-15:00 på Kolding Designskole, samt møde den 13. maj 2020, kl. 13:00-15:00 på Kolding Gymnasium.
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og Uddannelsesdirektøren foreslår,
at de foreslåede mødedatoer godkendes.
at rådet beslutter, hvor møderne skal afholdes i 2019 og 2020.
Beslutning Kolding Uddannelsesråd den 07-11-2018
Godkendt.
Sagsnr.: 18/3829
Beslutning Kolding Uddannelsesråd den 07-11-2018
Kristina Jørgensen orienterede om, at der generelt i kommunen arbejdes tværfagligt, bl.a. med stort fokus på social robusthed, herunder konkret ved at se på indsatser i forhold til de mest belastede familier i kommunen.
Merete Due Paarup fortalte, at kommunen er ved at afdække mulighederne for at etablere et "ungested", hvor unge kan mødes og få alle mulige former for hjælp af kompetente fagfolk.
Punktet ønskes dagsordensat til et kommende møde Kolding Uddannelsesråd.
Sagsnr.: 18/3829
Beslutning Kolding Uddannelsesråd den 07-11-2018
Malu Uldall Møller fortalte om afholdte og kommende aktiviteter for de studerende i Kolding. Oplægget er vedhæftet referatet.
Bilag
Sagsnr.: 18/3829
Beslutning Kolding Uddannelsesråd den 07-11-2018
KG: Momme Mailund fortalte, at de netop har dannet klasser på baggrund af elevernes ønsker til studieretning, og i den forbindelse har fået flere klasser med naturvidenskabelig retning. KG har deltaget med 50 indsamlere ved den netop gennemførte Røde Kors indsamling.
VUC: Henrik Saul fortalte om konsekvenserne af FGU'en for medarbejderne på Kolding HF & VUC.
Hansenberg: Morten Kaj Hansen fortalte, at de venter spændt på finanslovsforhandlingerne i forhold til økonomien på erhvervsskolerne. Hansenberg har indgået et samarbejde med Jobcentret i forhold til et landbrugsforløb, og så har de fuldt hus til deres "First-Lego-Leauge"- arrangement den 10. november 2018.
Munkensdam: Per Møller fortalte, at studieretningsklasserne er faldet på plads, med en klasse færre inden for naturvidenskabelige fag og en ekstra til de samfundsvidenskabelige retninger. Glæder sig til deltagelse i den store Mammut-fest den 9. november 2018.
SDU: Per Krogh Hansen fortalte, at de i spænding afventer konsekvenserne af den "internationale-dimensionering". SDU indgår i et samarbejde med de øvrige videregående uddannelsessteder i trekantområdet, med henblik på at styrke samarbejdet. SDU oplever desværre en nedgang i antallet af unge, der ønsker at komme i studiepraktik, så de har ekstra fokus på, hvordan der kan tiltrækkes flere.
Business Kolding: Tove Gæmelke fortalte, at der netop har været afholdt Business lunch, som var en meget stor succes med deltagelse af over 500 elever og et "udsolgt-antal" virksomheder. Der har netop været afholdt Edison med alle 6. klasses elever fra Kolding Kommune, hvilket var en stor oplevelse for både børn og voksne. Der vil pr. 1. januar 2019 være 5 færre ansatte i Business Kolding, idet en del af opgaverne flyttes til Haderslev Erhvervshus.
IBC: Jesper Kjølhede fortalte, at studieretningsvalget på IBC er veloverstået. Positivt, at der var mange, der var 27, som har valgt IT-B og yderligere 25 som har valgt IT som valgfag. I den forbindelse er der aftalt møde med SDU for at se på et samarbejde om IT og entreprenør uddannelserne.
Sagsnr.: 18/3829
Beslutning Kolding Uddannelsesråd den 07-11-2018
Intet.