Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
14-08-2014 13:30:00 |
---|---|
Udvalg: |
Handicaprådet |
Sted: |
Udvalgslokalet, 4. sal, |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 14/623
Resumé
Iflg. Handicaprådets beslutning i sagen ”Ledsagerordningen” fra den 12. juni 2014 ønskes en orientering om følgeskabsordningen på Seniorområdet.
Sagen behandles i
Handicaprådet (orientering).
Forslag
Senior- og socialdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Leder af Myndighedsafdelingen Hanne Lene Stougaard vil give Handicaprådet en orientering om følgeskabsordningen på Seniorområdet.
Beslutning Handicaprådet den 14-08-2014
Orienteringen blev taget til efterretning.
Sagsnr.: 14/623
Resumé
Der er aftalt et fællesmøde mellem Seniorudvalget og Handicaprådet. Mødet finder sted onsdag den 3. september 2014, kl. 10:30-11:00 på KUC i mødelokale 107.
Sagen behandles i
Handicaprådet.
Forslag
Senior- og socialdirektøren foreslår,
at mulige emner til mødet drøftes.
Sagsfremstilling
Handicaprådet opfordres til at foreslå mulige emner til fællesmødet mellem Seniorudvalget og Handicaprådet.
Beslutning Handicaprådet den 14-08-2014
Handicaprådet ønsker at drøfte:
- Handicaptransport – herunder
- antal hjælpemidler, der kan medtages
- transport på tværs af regioner
- udvidelse af ordningen
- Undersøgelse fra DH omkring hjemmepleje og sygepleje
Sagsnr.: 14/10464
Resumé
Sydtrafiks budgetforslag for 2015 er fremsendt til Senior- og Socialforvaltningen med henblik på høring vedrørende handicapkørsel. Senior- og Socialforvaltningen har 3 høringssvar, som fremsendes til Sydtrafik den 7. august 2014.
Sagen behandles i
Seniorudvalget, Handicaprådet (orientering).
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår
at meddele Sydtrafik, at budgetforslaget 2015 tages til efterretning
at høringssvar, anført i nærværende sagsfremstilling, fremsendes til Sydtrafik.
Sagsfremstilling
Sydtrafiks budgetforslag for 2015 er udsendt til høring i kommunerne i Sydtrafiks dækningsområde med svarfrist den 7. august 2014, jf bilag. Sydtrafiks budgetforslag omhandler en række forskellige kørselsformer, der primært hører under Teknikudvalget. Handicapkørsel hører under Seniorudvalget. Nedenstående er derfor alene forhold, der omhandler handicapkørsel.
Senior- og Socialforvaltningen har følgende kommentarer til Sydtrafiks budgetforslag 2015 på handicapkørsel:
- Senior- og Socialforvaltningen noterer sig, at egenbetalingen på handicapkørsel falder fra 39 til 35 kroner i budgetforslaget for 2015 (visse andre takster, blandt andet kontantbilletter i den almindelige kollektive trafik stiger). Senior- og Socialforvaltningen lavede i 2012-13 en analyse af handicapkørselsordningen, hvor der blandt andet var fokus på, om egenbetalingen på handicapkørsel lå ”væsentligt” over prisen på anden form for kollektiv transport. Det er derfor positivt, at egenbetalingen på handicapkørsel falder i Sydtrafiks budgetforslag 2015.
- Senior- og Socialforvaltningen noterer sig, at Sydtrafik forventer en stigning i brugen af handicapkørselsordningen på 1 % om året fra 2015. Brugen har været markant faldende siden 2010. Trods en faldende egenbetaling er Senior- og Socialforvaltningen usikker på, om en 1 % stigning fremadrettet er realistisk.
- Senior- og Socialforvaltningen noterer sig, at mange af forholdene i Sydtrafiks budgetforslag omhandler forhold, der ikke vedrører handicapkørsel, for eksempel forhold der vedrører indførelsen af rejsekortet.
Ovenstående 3 punkter fremsendes som Senior- og Socialforvaltningens høringssvar til Sydtrafiks budgetforslag 2015.
Til orientering udgør Senior- og Socialforvaltningens bidrag til Sydtrafiks handicapkørsel, jf. budgetforslaget, 4,651 millioner kr. i 2015.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Beslutning Seniorudvalget den 06-08-2014
Godkendt med den tilføjelse, at det af høringssvaret ligeledes fremgår, at den lovede SMS adviseringsordning skal iværksættes snarest.
Beslutning Handicaprådet den 14-08-2014
Budgetforslaget blev taget til efterretning.
Bilag
Sagsnr.: 14/5414
Resumé
Handicapområdet fremsender sag om udvidelse af områdets aflastningstilbud, således det kan godkendes til også at omfatte personer med handicaps i aldersgruppen fra 16 år og opefter.
Sagen behandles i
Socialudvalget samt orientering i Handicaprådet.
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår
at udvidelsen godkendes.
Sagsfremstilling
Kolding Kommune driver Aflastningsstedet Toppen, som tilbyder aflastning for børn og unge samt støtte i hjemmet til familier med handicappede børn.
Der er på nuværende tidspunkt venteliste til Toppen, da der er stor efterspørgsel efter aflastning i weekends, men det kan pt. ikke tilbydes.
Toppen er godkendt til aflastning af børn og unge indtil 18 år. I forhold til godkendelse af Socialtilsyn Syd, kan Toppen ikke tilbyde aflastning til unge og voksne over 18 år, hvorfor dette skal købes hos private udbydere eller andre kommuner. I løbet af 2014 er der 4 personer på Toppen, der bliver 18 år.
I dag køber Kolding Kommune aflastning til bl.a. voksne ved eksterne leverandører eks. Vejle Kommune og VITA.
Ved etablering af aflastningstilbud for unge og voksne i Kernehuset (fremadrettet Kernen), Lindegade i Vamdrup, kan Kolding Kommune selv løfte opgaven. Kernehuset har tidligere fungeret som bosted for 6 voksne udviklingshæmmede, som nu bor på henholdsvis Trindvold og bofællesskabet i Christiansfeld. Bygningen ejes af Kolding Kommune. Kernehuset(Kernen) vil kunne give Handicapområdets samlede aflastningstilbud den fleksibilitet, der er nødvending for at kunne honorere efterspørgslen nu og fremadrettet. Ved at overflytte de unge fra Toppen til Kernen vil der skabes plads til børn fra ventelisten.
De 2 aflastningstilbud vil organisatorisk skulle drives under fælles ledelse, således der sikres en fleksibel udnyttelse af personaleressourcer, hvor ressourcerne placeres der, hvor der er opgaver. Dette forventes at modvirke noget af den ”tomgang”, som meget let opstår i aflastningstilbud, hvor belægningen er varierende. Aflastningstilbuddet vil fortsat være tilknyttet Organisationen Bramdrupdam.
Udvidelsen af aflastningstilbuddet vil kunne finansieres indenfor rammen af Senior- og Socialforvaltningens Handicapområde på den måde, at de børn/unge og voksne, der for nuværende modtager aflastning hos Bifrost i Vejle og VITA (privat udbyder) i Kolding, fremover tilbydes aflastning på henholdsvis Toppen og Kernen. Det drejer sig om 9 børn og unge i alderen 12-16 år samt 8 voksne.
Beslutning Socialudvalget den 18-06-2014
Godkendt.
Beslutning Handicaprådet den 14-08-2014
Orienteringen blev taget til efterretning.
Sagsnr.: 14/7871
Resumé
Fælles samarbejdsaftale for mennesker med et misbrug og en psykiatrisk lidelse mellem de 22 kommuner og Region Syddanmark er sendt i høring.
Sagen behandles i
Socialudvalget samt orientering i Handicaprådet.
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår
at høringssvaret godkendes.
Sagsfremstilling
Det Administrative Kontaktforum (DAK) besluttede den 25. september 2013, at der som optakt til arbejdet med sundhedsaftalerne 2015-2018 skulle udarbejdes en fælles regional samarbejdsaftale for dobbeltdiagnosticerede (mennesker med et misbrug og en psykiatrisk lidelse).
Samarbejdsaftalen skal være med til at sikre, at de relevante parter indgår i en hensigtsmæssig og tydelig arbejdsdeling til gavn for borgeren/patienten og dennes pårørende. Samarbejdsaftalen er endvidere udarbejdet som et tillæg til den gældende regionale samarbejdsaftale på det psykiatriske område samt samarbejdsaftale på det børne- og ungdomspsykiatriske område.
DAK har sendt den fælles samarbejdsaftale for mennesker med et misbrug og en psykiatrisk lidelse mellem de 22 kommuner og Region Syddanmark i høring.
Høringsudkastet er udarbejdet af en arbejdsgruppe med repræsentation fra patient- og pårørendeorganisationer, kommuner, almen praksis, somatisk, det regionale sociale område og psykiatri. Kolding Kommune har været repræsenteret med en institutionschef fra misbrugsområdet.
Kolding Kommune synes overordnet, at det er en god og sammenhængende samarbejdsaftale, men den mangler dog i høj grad at tydeliggøre en forpligtelse til at samarbejde lokalt om disse borgere, eksempelvis via faste konsultative møder mellem misbrugscenter og lokalpsykiatri.
Kolding Kommune gør opmærksom på, at der skal sikres – i relation til hjemkommunen – at borgerne ikke udskrives fra behandlingspsykiatrien til hjemløshed.
Beslutning Socialudvalget den 18-06-2014
Godkendt.
Beslutning Handicaprådet den 14-08-2014
Orienteringen blev taget til efterretning.
Handicaprådet ser frem til at følge udviklingen.
Bilag
Sagsnr.: 14/620
Resumé
Generel orientering til Handicaprådet.
Sagen behandles i
Handicaprådet (orientering).
Forslag
Senior- og socialdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Orientering fra Handicaprådsmedlemmerne og Handicapchefen.
Beslutning Handicaprådet den 14-08-2014
Orienteringen blev taget til efterretning.