Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
16-11-2015 15:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Fritidsrådet |
Sted: |
KUC, mødelokale 040 |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 15/18582
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at der bevilges et tilskud på 50.000 kr. til afvikling af 25 skræddersyede udviklingsforløb for foreninger i 2016,
at tilskuddet finansieres fra Foreningspuljen.
Sagsfremstilling
Fritids- og Idrætsafdelingen oplyser, at de 25 skræddersyede udviklingsforløb for foreninger tilbydes i samarbejde med DGI og DIF.
DGI og DIF er gået sammen om et storstilet projekt i 2016 og 2017, hvor de tilbyder idrætsforeninger et skræddersyet udviklingsforløb, hvor der tages udgangspunkt i foreningens behov. Processen følges tæt af en konsulent, der fungerer som rådgiver og sparringspartner for foreningen.
Udviklingsforløbet henvender sig til foreningsbestyrelser og evt. et antal ressource personer. Et forløb varer typisk omkring 6-12 måneder. Forløbet starter med, at foreningen sammen med en konsulent laver en aftale, hvor det defineres, hvordan opgaven gribes an, og hvornår foreningen skal være i mål.
Udviklingsforløbet vil f.eks. hjælpe foreningen med at:
- Optimere driften, så der bliver tid til at udvikle
- Engagere flere frivillige
- Uddanne trænere og instruktører
- Starte nye aktiviteter og mindske frafald
Det kan også være noget helt andet, alt efter behovet i foreningen.
Udviklingsforløbet følger en fast ramme, men tager udgangspunkt i forenings aktuelle behov. De fem faser er:
- Analyse
- Mål og handleplaner
- Handlinger og implementering
- Status og evaluering
- Opfølgning
Et udviklingsforløb koster 10.000 kr. pr. forening. DGI/DIF yder et visionstilskud på 8.000 kr. pr. forening, hvilket giver et restbeløb på 2.000 kr. pr. forening.
Fritids- og Idrætsafdelingen søger om 50.000 kr. til dækning af 25 foreningers deltagelse i et udviklingsforløb i 2016.
Beslutning Fritidsrådet den 16-11-2015
Godkendt.
Sagsnr.: 14/17582
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at det meddeles de under forvaltningens bemærkninger anførte foreninger, at de i 2016 ikke kan modtage tilskud samt låne kommunale lokaler og udendørsanlæg,
at der ikke efterfølgende vil kunne ske udbetaling af tilskud til de samme foreninger førend underskrevet regnskab for 2014 er indsendt til Børne- og Uddannelsesforvaltningen,
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at Folkeoplysningsloven foreskriver, at foreninger som modtager kommunalt tilskud har pligt til at aflægge regnskab for det modtagne tilskud.
I henhold til det godkendte revisionsmateriale, skal foreninger, såfremt de modtager kommunalt tilskud, senest 14 dage efter afholdt generalforsamling indsende det godkendte regnskab forsynet med underskrifter af samtlige bestyrelsesmedlemmer.
Børne- og Uddannelsesforvaltningen har i diverse nyhedsbreve oplyst om, at regnskabet jf. gældende regler skal indsendes senest 14 dage efter afholdt generalforsamling.
Regnskabet for perioden 01.01.2014 – 31.12.2014 for
Kolding Dartklub,
regnskabet for perioden 01.01.14 – 31.12.14 for
Honto Karate Do,
er på trods af ovennævnte informationer samt rykkerskrivelse, og orientering om politisk behandling af 27. oktober 2015 endnu ikke modtaget på Børne- og Uddannelsesforvaltningen.
De angivne foreninger har for året 2014 modtaget tilskud og benyttet lokaler som følger:
Kolding Dartklub
Foreningen har i 2014 modtaget lokaletilskud i forbindelse med leje af lokaler.
Honto karate-Do
Foreningen har i 2014 modtaget medlems-/aktivitetstilskud samt benyttet kommunale lokaler, hvortil der er opkrævet gebyr.
I henhold til Folkeoplysningsloven, lovbekendtgørelse nr. 854 af 11. juli 2011, § 33, stk. 5, kan de kommunale udbetalinger standses eller tilbageholdes, hvis en forening ikke overholder Folkeoplysningsloven.
Ligeledes kan Byrådet jf. § 32 undlade både at yde tilskud og at anvise lokaler m.v. for en angiven periode, såfremt en forening ikke overholder Folkeoplysningsloven.
Sagsnr.: 15/2101
Resumé
Der anmodes om stillingtagen til, hvorvidt 3 foreninger under Folkeoplysningsloven fremadrettet vil kunne modtage tilskud samt få stillet kommunale lokaler og udendørs anlæg til rådighed for foreningens aktiviteter grundet manglende betaling af gebyropkrævning for 2014/2015 samt afregning af lokaletilskud for 2014.
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår, at det meddeles de under sagsfremstillingen angivne foreninger,
at de med virkning fra 2. december 2015 ikke længere kan modtage tilskud samt låne idrætslige faciliteter og udendørsanlæg,
at der efterfølgende kun kan ske lån af faciliteter, såfremt tidligere fremsendte fakturaer er betalt,
at såfremt foreningen har betalt fremsendte fakturaer på gebyropkrævning samt afregning af lokaletilskud for 2014, inden endelig beslutning i Fritids- og Idrætsudvalget den 2. december 2015 træffes, foretages der ikke yderligere i forhold til foreningen.
Sagsfremstilling
Det kan oplyses, at Byrådet i forbindelse med godkendelse af kommunens budgetter også godkendte takster for benyttelse af idrætsfaciliteter jf. Folkeoplysningsloven.
Opkrævning af gebyr foretages af Børne- og Uddannelsesforvaltningen hvert år i juli måned for det afsluttende skoleår. Betaling for benyttelse af idrætshaller, gymnastiksale, svømmesale, SlotssøBadet, KongeåBadet samt øvrige aktivitets- og klubfaciliteter vil blive modregnet i foreningens medlems-/aktivitetstilskud. Såfremt tilskuddet til medlems-/aktivitetstilskud ikke kan dække foreningens udgifter til gebyrordningen, vil der tilgå foreningen en regning på restbeløbet.
Der har været følgende henvendelser til foreningen vedrørende gebyropkrævning:
Juli 2015 - Oversigt over gebyropkrævning er fremsendt til foreningens digitale postkasse.
August 2015 - faktura på gebyropkrævning er ligeledes fremsendt til foreningens digitale postkasse.
8. oktober 2015 - foreningens formand er på mail gjort opmærksom på, at tidligere fremsendte faktura på gebyropkrævning for 2014/2015 stadig ikke er registreret betalt.
30. oktober 2015 - Mail til formanden med orientering om at faktura fortsat ikke er registreret betalt, samt oplysninger om sagens videre behandling.
På trods af ovennævnte henvendelser har nedennævnte foreninger fortsat ikke betalt fremsendt faktura på gebyr for sæson 2014/2015
Den Palæstinensiske Forening
Foreningen har modtaget opkrævning af gebyr for benyttelse af Brændkjærskolens svømmesal.
Kolding Freja
Foreningen har modtaget opkrævning af gebyr for benyttelse af Bakkeskolens Hal.
Afregning af lokaletilskud for foregående år sker på baggrund af indsendt afregningsskema bilagt originale fakturaer/kvitteringer.
Der har været følgende henvendelse til nedennævnte forening vedrørende afregning af lokaletilskud for 2014:
Kolding Dartklub:
Juni 2015 – Brev vedrørende afregning af lokaletilskud for 2014 er fremsendt til foreningens digitale postkasse.
Juli 2015 – Faktura på afregning af lokaletilskud for 2014 er fremsendt til foreningens digitale postkasse.
26. oktober 2015 – Mail med orientering om, at faktura fortsat ikke er betalt.
Uge 46 – Der er på formandens mobil indtalt besked om, at foreningen straks bedes kontakte Fritid og Idræt vedrørende manglende indsendelse af diverse materialer, betaling af faktura.
Beslutning Fritidsrådet den 16-11-2015
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsnr.: 15/18531
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at DOF Kulturskole Koldings hovedformål er at forestå folkeoplysende voksenundervisning, foredrag og debat inden for Folkeoplysningslovens rammer for at styrke deltagernes personlige, sociale og faglige kompetencer, og dermed fremme forståelse for medborgerskab og demokrati. Foreningens virksomhed udfolder sig inden for musik og kultur.
DOF Kulturskole Kolding har indsendt de godkendte vedtægter og skema ”oplysninger om foreningen”.
Beslutning Fritidsrådet den 16-11-2015
Godkendt.
Sagsnr.: 15/18116
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at Lunderskov motionsboksnings hovedformål er, at tilbyde boksning på motionsplan. Det er endvidere foreningens formål, at udvikle medlemmernes evne og lyst til, at engagere sig og tage medansvar i foreningen og i det lokale samfund.
Foreningen har indsendt de godkendte vedtægter og skema ”oplysninger om foreningen”.
Beslutning Fritidsrådet den 16-11-2015
Godkendt.
Sagsnr.: 15/19533
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at DOF Kulturskole Koldings årlige tilskudsgrundlag til husleje – Haderslevvej 36 – godkendes med max. 46.800 kr. alt incl.,
at der kun ydes lokaletilskud til de timer, hvor der gennemføres folkeoplysende voksenundervisning,
at udbetaling samt afregning af tilskud sker efter de af Fritids- og Idrætsudvalget godkendte regler, samt
Sagsfremstilling
DOF Kulturskole Kolding har fremsendt ansøgning om lokaletilskud til lejemål beliggende Haderslevvej 36 til brug for gennemførelse af undervisning for 2016.
Lejemålet indeholder 2 undervisningslokaler.
DOF Kulturskole Kolding forventer at skulle bruge lokalerne 11 timer om ugen i 44 undervisningsuger.
De aktiviteter, som foreningen har opgivet skal foregå i lokalet er klaver, guitar, sang, bas. I forbindelse med ansøgning om tilskud til undervisning for 2016 har foreningen oplyst, at der fra og med januar 2016 er tilmeldinger til at gennemføre 11 hold med undervisning i klaver med 2 deltagere pr. hold, i alt 484 undervisningstimer i 2016
Den årlige husleje andrager 46.800 kr. alt incl.
Det forventede tilskud vil med en tilskudsprocent på 80 beløbe sig til 484 timer á max. kr. 128,65 = kr. 62.266,60, dog max. 80 % af 46.800 kr. = 37.440 kr.
DOF Kulturskole Kolding oplyser, at det ikke vil være muligt at gennemføre undervisningen i andre lokaler med mindre der forefindes flygel.
Det kan oplyses, at der for 2016 er afsat 173.000 kr. til lokaleudgifter vedrørende den folkeoplysende voksenundervisning, og at det under sagsfremstillingen anførte tilskudsgrundlag kan indeholdes i det afsatte budget.
Der er ikke tidligere ydet lokaletilskud til de af foreningen påtænkte lejede lokaler, idet foreningen først til Fritidsrådets møde i november måned har indsendt ansøgning om godkendelse som forening udøvende folkeoplysning, ligesom ansøgning om tilskud til undervisning er indsendt.
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at der i henhold til Bekendtgørelse af lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskolen samt Folkeuniversitet, Lov nr. 854 af 11. juli, § 23 ydes tilskud til almindelige lokaler uden særligt udstyr med mindst 75 pct. af driftsudgifterne, dog kan Byrådet undlade at yde lokaletilskud, hvis Byrådet kan anvise et egnet offentligt lokale.
Tilskud til andre lokaler, herunder faglokaler og haller der ejes eller lejes af foreninger til undervisning, ydes efter regler fastsat af Byrådet, dog kan Byrådet undlade at yde lokaletilskud, hvis Byrådet kan anvise et egnet offentligt lokale.
Byrådet kan i henhold til § 24, stk. 1 i samme lov, nedsætte tilskuddet, jf. § 23, stk. 1, hvis driftsudgifterne ikke står i et rimeligt forhold til antallet af deltagere eller til lokalets anvendelse i øvrigt.
Endvidere kan Byrådet i henhold til § 24, stk. 2 nedsætte tilskuddet, jf. § 23, stk. 1, hvis driftsudgifterne til et almindeligt lokale ikke svarer til det normale udgiftsniveau for et til formålet passende lokale på egnen
Beslutning Fritidsrådet den 16-11-2015
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsnr.: 15/19356
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at der ydes lokaletilskud fra indgåelse af lejeaftale, som er oplyst til 1. januar 2016,
at der kun ydes lokaletilskud til de timer, hvor der gennemgøres folkeoplysende aktiviteter.
Sagsfremstilling
Kolding Fotoklub ønsker at indgå aftale om leje af lokaler beliggende Ålykkegade 43 til brug for gennemførelse af aktiviteter. Lejemålet de har til rådighed på onsdage er på 155 m2 og indeholder 2 aktivitetslokale.
De forventede årlige driftsudgifter forventes at beløbe sig til 42 onsdage á 580 kr. pr. gang = 24.360.
Det forventede aktivitetsomfang er af foreningen opgivet til at være 4 timer pr. uge i 2 lokaler i 42 uger, i alt 168 timer, svarende til et maksimalt tilskudsgrundlag på 168 timer á 128,65 kr. = 21.613,20 kr. Der ydes lokaletilskud med 76,5% af de tilskudsberettigede udgifter på kr. 21.613,20 = kr. 16.534,10
De aktiviteter, som foreningen forventer at udøve i lokalet er udvikling af medlemmernes fotografiske kompetencer.
Kolding Fotoklub gennemfører på nuværende sine klubaktiviteter i Idrætsbygningen Brostræde, her låner de på venneaftale radioamatørernes lokale. Det vil sige, at de ikke kan flytte rundt på ting, men foreningen gør også opmærksom på, at der ikke er tilstrækkelig med plads på foreningens klubaftener. Foreningen vil gerne på klubaftener have mulighed for at opdele medlemmerne i grupper. Foreningen har forespurgt andre brugere om muligheden for at låne deres lokaler, men problemet er, at der er aktiviteter på samme tid. I lokalerne på Ålykkegade vil der være mulighed for opbevaring af småting, blandt andet lysudstyr.
Kolding Fotoklub ser lokalerne på Ålykkegade som en midlertidig løsning, idet de oplyser, at det ideelle vil være at få deres egne lokaler, hvor de har mulighed for at etablere studie lignende forhold og kommer flere gange ugentligt.
Forvaltningen oplyser, at der i henhold til Bekendtgørelse af lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt om Folkeuniversitetet, lovbekendtgørelse nr. 854 af 11. juli 2011, § 25, skal ydes tilskud til lokaler med mindst 65 pct. af driftsudgifterne.
Dog kan Byrådet, i henhold til § 26 stk. 1 i samme lov, nedsætte tilskuddet, hvis udgiften ikke står i et rimeligt forhold til antallet af deltagere eller til lokalets, herunder hallens eller lejrpladsens anvendelse i øvrigt, ligesom Byrådet i henhold til § 26, stk. 2 i samme lov kan nedsætte driftsudgifterne til et anslået beløb, der svarer til det normale niveau for et, til formålet, passende lokale, herunder en hal eller en lejrplads på egnen.
Endvidere kan Byrådet, i henhold til § 25, stk. 5, pkt. 4, undlade at yde tilskud til driftsudgifterne til nye lokaler og lejrpladser eller til nye lejemål vedrørende lokaler og lejrpladser, hvis de nye lokaler eller nye lejemål medfører væsentlige merudgifter for Byrådet.
Det er ikke muligt at anvise egnede kommunale lokaler, med mulighed for opbevaring.
Beløbet vil kunne indeholdes i konto for lokaletilskud til foreninger udøvende folkeoplysende aktiviteter.
Beslutning Fritidsrådet den 16-11-2015
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsnr.: 15/19119
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at tilskuddet finansieres af Foreningspuljen.
Sagsfremstilling
DOF Kulturskole Kolding oplyser, at de i 2016 ønsker at tilbyde instrumentalundervisning jf. Folkeoplysningsloven. Foreningen har fra og med januar 2016 tilmeldinger til at gennemføre 11 hold med undervisning i klaver med 2 deltagere pr. hold.
Undervisningen foregår med 1 undervisningslektion pr. uge i 11 måneder, i alt 484 undervisningstimer i 2016.
Det kan endvidere oplyses, at DOF Kulturskole Kolding i løbet af 2016 også forventer at få ansat en lærer til at undervise i korsang. Undervisningstimerne for disse hold er ikke medtaget i ansøgningen.
Lønsats jf. den af Undervisningsministeriet godkendte takst pr. 1. april 2015 265,42 kr. + 12,5 % i feriepenge – i alt 298,60 kr. inkl. 13 % til løn til ledelse er taksten 337,42 kr.
De samlede forventede udgifter til lærer- og lederløn for 2016 beregnes til 164.000 kr. Jf. de godkendte regler for tilskud til instrumentalundervisning, ydes der et kommunalt tilskud på 5/7. Den kommunale udgift ved fuld dækning af udgifterne til lærer- og lederløn vil derfor være 117.000 kr.
Beslutning Fritidsrådet den 16-11-2015
Godkendt.
Sagsnr.: 15/15097
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår, at
det under forvaltningens bemærkninger udarbejdede forslag til fordeling af tilskud til foreningsdrevne fritidsklubber for 2016 godkendes,
Sagsfremstilling
Der er afsat 2.907.000 kr. på budgettet til foreningsdrevne fritidsklubber i 2016.
Det kan oplyses, at der i henhold til gældende regler fordeles budget med udgangspunkt i, at
- de foreningsrevene fritidsklubber for 4. – 6. klasse som minimum har åbent på alle skoledage,
- de foreningsdrevne fritidsklubber som minimum holder åbent 12 timer pr. uge,
- der gennemsnitligt over et halvt år minimum skal være tilmeldt 20 børn pr. måned, heraf skal minimum 15 børn være tilmeldt et 5 dages modul.
Der tildeles et årligt grundbeløb på 120.000 kr. Det resterende budget fordeles i 2016 med et årligt driftstilskud på 2.500 kr. pr. godkendt barn i fritidsklubben. Driftstilskuddet var for 2. halvår i 2015 på 2.100 kr. pr. barn.
Hvert år vedtages det, hvor mange børn den enkelte fritidsklub kan godkendes til under hensyntagen til bl.a. fritidsklubbens fysiske forhold og de seneste oplysninger omkring antallet af tilmeldte børn i den foreningsdrevne fritidsklub.
KFUM-Spejderne, Bramdrupdams fritidsklub:
Fritidsklubben har pr. 1. oktober 2015 oplyst, at der er tilmeldt 14 børn på 2 – 3 dages modul og 6 børn på 4 – 5 dages modul. Fritidsklubben opfylder dermed ikke betingelserne for foreningsdrevne fritidsklubber, idet der ikke er minimum 15 børn tilmeldt et 5 dages modul.
Børne- og Uddannelsesforvaltningen vil i forlængelse af dialogmødet, der forventes gennemført i januar/februar 2016 evaluere på antallet af tilmeldte børn i fritidsklubben.
Brændkjær og Sdr. Vangs fritidsklubber:
De to fritidsklubber har med opstart 1. september 2015 endnu ikke nået det forventede børnetal. Der er flere tiltag i gang med henblik på at synliggøre tilbuddet i de to områder.
Børne- og Uddannelsesforvaltningen vil i forlængelse af dialogmødet, der forventes gennemført i januar/februar 2016 evaluere på antallet af tilmeldte børn i fritidsklubberne.
Det foreslås, at budgetbeløbet til de foreningsdrevne fritidsklubber i 2016 fordeles således:
Fritidsklub/ Område | Godkendt antal børn | Grundbeløb kr. | Driftsbeløb kr. 2.500 kr. pr. barn. | Budget 2016 afrundet i 1.000 kr. | Tilmeldte børn 2 – 3 dages modul | Tilmeldte 4 – 5 dages modul |
Brændkjær | 25 | 120,000 | 62.500 | 183.000 | 13 | 8 |
Dalby | 40 | 120.000 | 100.000 | 220.000 | 16 | 19 |
Harte | 55 | 120.000 | 137.500 | 258.000 | 8 | 42 |
Bramdrupdam | 25 | 120.000 | 62.500 | 183.000 | 14 | 6 |
KIF | 40 | 120.000 | 100.000 | 220.000 | 5 | 29 |
Nr. Bjært/Strandhuse | 100 | 120.000 | 250.000 | 370.000 | 36 | 61 |
Sdr. Bjert | 75 | 120.000 | 187.500 | 308.000 | 24 | 49 |
Sdr. Vang | 20 | 120.000 | 50.000 | 170.000 | 6 | 5 |
Seest | 90 | 120.000 | 225.000 | 345.000 | 72 | 16 |
Vonsild | 75 | 120.000 | 187.500 | 308.000 | 0 | 71 |
| | | | | | |
| | Udgifter | Styregruppe | 10.000 | | |
| | Husleje | Sdr. Vang | 55.000 | | |
| | Get2sport | | 100.000 | | |
Fordelt i alt 2016 | | | | | |
Beslutning Fritidsrådet den 16-11-2015
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsnr.: 08/6852
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at de under sagsfremstillingen anførte bemærkninger tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at der er gennemført uanmeldte foreningsbesøg i uge 43 og 44.
Evaluering af gennemførte uanmeldte foreningsbesøg den 21. oktober 2015:
Hejls Trop | Der foretages ikke yderligere |
Hejlsminde Rideklub | Der foretages ikke yderligere |
Kolding Sportsfiskerforening | Der foretages ikke yderligere |
Evaluering af gennemførte uanmeldte foreningsbesøg den 26. oktober 2015:
Dalby Rideklub | Der foretages ikke yderligere |
Tanholt Rideklub | Der foretages ikke yderligere |
Kolding Rideklub | Der foretages ikke yderligere |
Jordrup og Omegns Rideklub | Der foretages ikke yderligere |
Evaluering af gennemførte foreningsbesøg den 27. oktober 2015:
De grønne pigespejdere Strandhuse | Der foretages ikke yderligere |
DUI Leg og Virke | Der foretages ikke yderligere |
Kolding Kajak Klub | Der foretages ikke yderligere |
Kolding Modeljernbaneklub | Der foretages ikke yderligere |
Beslutning Fritidsrådet den 16-11-2015
Godkendt.
Sagsnr.: 15/19412
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at Fritidsrådet på mødet træffer afgørelse, om der skal ydes tilskud til ansøgningen herunder størrelsen af et eventuelt tilskud.
Sagsfremstilling
Kolding Sejlklub oplyser, at en væsentlig del af ungdomsarbejdet i foreningen er at skabe tryghed og yde sikkerhed omkring de unge sejlere både i forbindelse med træning og deltagelse i stævner.
Trænerne er en altafgørende del af tryghed og sikkerhed, da de kan følge sejlerne tæt og guide samt eventuelt yde fysisk hjælp i en nødsituation.
Ungdomsafdelingen i Kolding Sejlklub har de seneste år haft fremgang i antal medlemmer, og har udvidet fra to forskellige jolleklasser til fem forskellige klasser. På landsplan er sejlsporten presset og mange klubber oplever nedgang i antal medlemmer. Samtidig er en stor andel af klubbernes medlemmer seniorer, men her har Kolding Sejlklub formået at skabe fremgang, så foreningen nu har 41 aktive ungdomssejlere.
I bestræbelserne på at fortsætte den gode udvikling i Ungdomsafdelingen og sikre fortsat sikker sejlads, er der et behov for to nyere følgebåde.
Bag projektet ”Sikker Ungdoms Sejlads” står repræsentanter fra brugere, ungdomsudvalg samt Kolding Sejlklubs bestyrelse. Det er håbet, at foreningen fra sæson 2016 kan starte med to nyere følgebåde.
Kolding Sejlklubs forretningsudvalg har godkendt planen for projektet og støtter med et rammebeløb på op til 100.000 kr. under forudsætning af, at de resterende 152.300 kr. skaffes på anden vis.
Budgettet ser således ud,
Udgifter: | |
Køb af Joker 470 | 174.500 kr. |
Trailer til Joker inkl. bremse | 15.000 kr. |
Køb af Grand 370 | 87.800 kr. |
Trailer til Grand | 7.000 kr. |
Samlede udgifter | 284.300 kr. |
| |
Salg af gl. Mercedes inkl. trailer | 20.000 kr. |
Salg af gl. Palby inkl.l trailer | 12.000 kr. |
Samlede indtægter | 32.000 kr. |
Det kan oplyses, at der på budgettet for 2015 resterer et uforbrugt beløb under ”Foreningspuljen” på 178.000 kr.
Sagsnr.: 15/18552
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at der ydes et tilskud på 50 % af kursusudgiften, overnatning og forplejning – 14.950 kr.
at tilskuddet vil blive udbetalt på foreningens nemkonto, når foreningen skriftligt har oplyst, om kurset vil blive gennemført i overensstemmelse med ansøgningen,
Sagsfremstilling
KIF Brydeafdeling oplyser, at der de sidste mange år har investeret massivt i foreningens trænere. Både i uddannelse af egne trænere og i perioder haft trænere af stor international klasse tilknyttet foreningen.
Foreningen oplyser endvidere at den 20 årige træner indgår i det trænerteam på 2 trænere, der gennem de sidste 3 år har sikret kontinuiteten.
Træneren er allerede nået langt i sin træneruddannelse og har gennemført:
- De indledende trænerkurser i DIF-regi: ”træner1” og ”træner2”
- Flg. Trænerkurser under det svenske brydeforbund: ”steg1, ”steg2” og ”steg3”
- En lang række ATK kurser under Danmarks brydeforbund
- En lang række seminarer for trænere i både ind- og udland, bl.a. ved en samling i Tallinn i Estland her i foråret.
KIF Brydeafdeling ønsker med diplomtræneruddannelsen at sikre trænerens fortsatte udvikling som lovende brydetræner.
Budget for uddannelsen i Brøndby:
Kursusgebyr | | Kr. 20.000,00 |
Overnatning | 15 stk. | Kr. 8.100,00 |
Forplejning | | Kr. 1.800,00 |
Kørsel | 1380 km. | Kr. 4.140,00 |
Broafgift | 6 stk. | 1.950,00 |
I alt | | 35.990,00 |
Der er mulighed for at søge om tilskud til dækning af udgifter til specielle kurser, hvor kursusafgiften pr. person overstiger 10.000 kr., eller hvor den samlede kursusudgift overstiger 25.000 kr. Ansøgningerne skal fremsendes til Fritidsrådet inden kursets startdato. Ansøgningerne vil blive vurderet individuelt, dog kan der maksimalt ydes 50 % i tilskud.
Uddannelsen:
Uddannelsen består af 3 moduler og hvert modul afsluttes med en kombineret skriftlig og mundtlig eksamen. Uddannelsesperioden er fra den 23. november 2015 til den 29. april 2016.
Formål:
- At tilbyde en kompetencegivende træneruddannelse i konkurrence- og eliteidræt.
- At uddanne kvalificerede klub- og forbundstrænere på niveau III.
- At uddanne og udvikle specialforbundstrænere til at forestå udvikling af træningen i specialforbundenes klubber.
Indhold:
Modul 1:
Idrætspsykologi, pædagogik og lederskab
Modul 2:
Anatomi, forebyggelse, teknik, doping m.v.
Modul 3:
Træningslære og ATK
Det kan oplyses, at der på budgettet for 2015 resterer et uforbrugt budgetbeløb under ”Foreningspuljen” på 178.000 kr.
Beslutning Fritidsrådet den 16-11-2015
Godkendt.
Sagsnr.: 15/19565
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at der ydes til tilskud på 50 % af kursusudgiften – 37.350 kr.,
at tilskuddet vil blive udbetalt til foreningens nemkonto, når foreningen skriftligt har oplyst, om kurset vil blive gennemført i overensstemmelse med ansøgningen,
Sagsfremstilling
KIF Fodbold oplyser, at foreningen ønsker at imødekomme DBU’s krav om elitetrænere, når foreningen søger om B-licens til deres U17 og U19 årgang. Dette er et vigtig og nødvendigt skridt i forhold til kravene fra DBU.
KIF Fodbold oplyser endvidere, at foreningen har et stærkt ønske om samtidig, at kunne sikre en kontinuitet i træningen for ungdomsårgange fra U12 og op til og med U19 årgangen og være i stand til at fastholde udviklingen af spillere op gennem årgangene med det mål, at kunne indgå på foreningens divisionshold.
Træneren er endvidere sportslig koordinator for FSK Talent samarbejdet, som er startet op her i sommers
Til at støtte om elitetræning i foreningen, har KIF Fodbold indgået et samarbejde med Brøndby IF – Master Class. Aftalen er 2 årig og Kolding IF er valgt som regionalt talentcenter af Brøndby IF.
Kontrakten mellem Kolding IF og Brøndby IF:
Sportsligt indhold:
Brøndby er forpligtet til følgende over for det regionale Talentcenter:
- Udpege en kontaktperson som ansvarlig for samarbejdet med det regionale Talentcenter
- Udarbejdelse af særligt årshjul målrettet det regionale Talentcenter
- Brøndby stiller en træner til rådighed til 30 x ”Brøndby talenttræning” pr. år af 2 x 45 min. varighed pr. gang af klubbens U10-U15 talentårgange (herunder gæstevisit af eks. Brøndbys diætist, mental træner, fysisk træner o. lign.)
- Brøndby inviterer til 1 årlig gratis træner inspirationsdag på Brøndby Stadion for klubbens ungdomstrænere U10-U15
- Samarbejde omkring ture, stævner og træneruddannelse
- Sparring omkring spillere på ungdoms- og seniorniveau
- Sparringspartner omkring licensansøgningen
Det regionale Talentcenter er forpligtet til følgende over for Brøndby:
- Udpege en kontaktperson som ansvarlig for samarbejdet med Brøndby (T+træneren)
- Afholde 30 U-T+ /T+ træning årligt i perioden april til juni & august til oktober for segmenterne U10-U12 og U13-U15
- Indstille de mest talentfulde spillere i årgangene U10-U15 til ”Brøndby talenttræning”
- Stille bane, bolde og veste til rådighed én gang om ugen i forbindelse med ”Brøndby talenttræning”
- Hverken som klub eller på individuel holdbasis at indgå aftaler med andre klubber end Brøndby om træningssamarbejde, inspirationstræning o. lign.
- Informere Brøndby såfremt andre klubber viser synlig interesse for centrets spillere, herunder invitationer om prøvetræninger, fodboldskoleophold mv.
KIF Fodbold er inde i en meget positiv udvikling, og foreningen ønsker at kunne videreudvikle og være i stand til at fastholde talenter i Kolding-området samt sikre et højt fagligt niveau hos den enkelte træner, så det igen bliver muligt at have ungdoms-divisionsfodbold.
Der er mulighed for at søge om tilskud til dækning af udgifter til specielle kurser, hvor kursusafgiften pr. person overstiger 10.000 kr., eller hvor den samlede kursusudgift overstiger 25.000 kr. Ansøgningerne skal fremsendes til Fritidsrådet inden kursets startdato. Ansøgningerne vil blive vurderet individuelt, dog kan der maksimalt ydes 50 % i tilskud.
Uddannelsen:
Fodbold:
- Aktuelle spillesystemer
- Spillestilsboldens (den nye spillestilsmodel) fire hovedområder
- Spillefilosofi
Fysiologi:
- Basal fysiologi og anatomi
- Analyse af fysiske krav
- Effekt af elitetræning
- Træningsplanlægning/testning
- Kost og ernæring
- Doping
Ledelse:
- Kend dig selv
- Kend andre
- Lede og påvirke
- Etik og moral
Fair Play:
- Forberedelse til dommereksamen
Metode:
- Kampanalyse af eget hold
- Kampanalyse af kommende modstandere
- Kampanalyse med henblik på fodboldens udvikling
Varighed og forløb:
Kursusstart januar 2016. Fastsat internationalt til en varighed på i alt 120 timer og afvikles over ét kalenderår efter følgende model:
- Introforløb (2 dage)
- Studietur (cirka en uge)
- Midtvejsforløb (7 dage)
- Afslutningsforløb (2 dage)
Ud over de faste terminer, modtager kursisten supervisioner fra instruktøren til egen træning/kamp.
Pris:
Prisen inkluderer undervisning, materialer, ophold inkl. studietur og forplejning.
Kompetence:
Som DBU A-træner er man kvalificeret til at træne elitehold på nationalt niveau.
Det kan oplyses, at Fritidsrådet i 2014 besluttede, at yde et tilskud til A-Licens uddannelsen for 2 trænere i KIF Fodbold. Trænerne blev dog ikke optaget på uddannelsen, og foreningen fik dermed ikke brug for tilskuddet på dette tidspunkt.
På budgettet for 2015 resterer et uforbrugt beløb under ”Foreningspuljen” på 178.000 kr.
Beslutning Fritidsrådet den 16-11-2015
Godkendt.
Sagsnr.: 15/18212
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at der ydes tilskud på 50 % af kursusafgiften, 7.476 kr.,
at tilskuddet vil blive indsat på foreningens nemkonto, når foreningen skriftligt har oplyst om kurset vil gennemføres i overensstemmelse med ansøgningen,
Sagsfremstilling
Nr. Bjært/Strandhuse IF oplyser, at foreningen ønsker at tilbyde en instruktør grunduddannelsen i yoga. Foreningen har i dag et yogahold med over 30 deltagere samt venteliste til holdet. Foreningen ønsker derfor at starte endnu et hold op, og har derfor brug for flere yogainstruktører.
Kurset gennemføres i perioden 29. januar – 29. maj 2016.
Uddannelsen henvender sig til kommende eller nuværende instruktører som ønsker en grunduddannelse i DGI Yoga.
Der er mulighed for at søge om tilskud til dækning af udgifter til specielle kurser, hvor kursusafgiften pr. person overstiger 10.000 kr., eller hvor den samlede kursusudgift overstiger 25.000 kr. Ansøgningerne skal fremsendes til Fritidsrådet inden kursets startdato. Ansøgningerne vil blive vurderet individuelt, dog kan der maksimalt ydes 50 % i tilskud.
Indhold:
Basisøvelser, videregående øvelser, forberedende øvelser til både basis- og videregående øvelser, progression af øvelser i teori og praksis, åndedrætsøvelser, introduktion til meditation og afspænding, gruppearbejde, undervisningsøvelser, instruktørrollen.
Uddannelsen er en kobling af teori og praksis med vægt på det praktiske arbejde. Der sættes fokus på god teknik i træningen såvel som i undervisningen. Uddannelsen afsluttes med en teoretisk og praktisk prøve.
Det kan oplyses, at der på budgettet for 2015 resterer et uforbrugt budgetbeløb under ”Foreningspuljen” på 178.000 kr.
Beslutning Fritidsrådet den 16-11-2015
Godkendt.
Sagsnr.: 15/19436
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Konstitueret børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Foreningen Krav Maga Kolding blev godkendt på Fritidsrådets møde den 18. august 2015. Foreningen har aktiviteter i et lokale i Bramdrupdam Sport- og Mødecenter. Der er stigende medlemstal, og foreningen har nu 25 medlemmer. Samtidig gennemfører de inspirationsdage for børn og havde til et arrangement lørdag den 7. november 2015 20 deltagende børn.
For at kunne tilbyde den bedste træning, har foreningen valgt at tilbyde foreningens primære instruktør en uddannelse i krav maga, som er selvforsvar med stor fokus på det mentale.
Kurset findes på nuværende tidspunkt ikke i Danmark, og der har i løbet af 2015 kun været udbudt 2 – 3 kurser i verden hvoraf kurset i Tyskland er tættes på Danmark.
Jf. regler for tilskud til leder- og instruktøruddannelse, skal ansøgninger vedrørende kurser i udlandet i hvert enkelt tilfælde behandles af Fritidsrådet.
Beskrivelse af kurset:
Kurset gennemføres i perioden 11. – 13. november 2015.
Kursusindhold:
Værktøjer til brug for,
- mentraltræning
- at håndtere stressede og pressede situationer og handle på en konstruktiv måde
- at identificere aggressive personer og situationer
- at finde årsagen til hvad der påvirker den mentale situation
- fysiske øvelser ved brug af teknikker fra kampsportens verden
Budget for kurset:
Kursusgebyr 3.600 kr.
Overnatningsomkostninger 1.200 kr.
I alt 4.800 kr.
Sagsnr.: 13/18177
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at beslutninger, der træffes på Fritidsrådets møder, fremover skrives digitalt og samtidig vises på en skærm for udvalgets medlemmer,
Sagsfremstilling
Med henblik på at sikre, at der ikke kan skabes tvivl om beslutninger truffet af Fritidsrådet, foreslås det, at beslutningerne fremover skrives digitalt og samtidig vises på en skærm for medlemmerne.
Beslutning Fritidsrådet den 16-11-2015
Godkendt.
Sagsnr.: 10/16286
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at indeværende dagsordenpunkt alene er et orienteringspunkt, hvorfor der ikke kan træffes beslutning under punktet, idet dette i hver enkelt sag vil kræve forudgående optagelse af et punkt på dagsordenen.
Der vil på mødet blive orienteret om,
- beslutninger i Fritids- og Idrætsudvalget
Beslutning Fritidsrådet den 16-11-2015
Godkendt.