Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
20-11-2019 08:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Social- og Sundhedsudvalget |
Sted: |
Udvalgslokalet |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 19/26401
Resumé
I perioden 2009-2017 var der 51 narkorelaterede dødsfald i Kolding Kommune. Sundhedsstyrelsens årsrapport for 2018 over narkotikasituationen i Danmark viser desuden, at antallet af narkorelaterede dødsfald er stabilt, men der er stigning i antallet af forgiftninger.
Kolding Kommune har siden 2016 uddannet borgere, frivillige, pårørende og medarbejdere i førstehjælp og at bruge lægemidlet Naloxon, som kan bruges til behandling af overdosis med opioider. Opioider er f.eks. heroin, kodein, metadon, morfin og fentanyl.
Formålet med uddannelsen – og det at bruge førstehjælp og Naloxon - er at mindske antallet af narkorelaterede dødsfald og skader som følge af overdosis.
Her gives en orientering om status på indsatsen.
Leder af Stofmisbrugsbehandlingen Ulrich Guldahl Poulsen deltager under sagens behandling.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Nyt forslag
Den konstituerede socialdirektør foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 20-11-2019
Orienteringen blev taget til efterretning.
Sagsfremstilling
Kolding Kommune har siden 2016 uddannet borgere, frivillige, pårørende og medarbejdere i førstehjælp og i at bruge lægemidlet Naloxon, som kan bruges til behandling af overdosis med opioider. Opioider er f.eks. heroin, kodein, metadon, morfin og fentanyl.
Formålet med uddannelsen – og det at bruge førstehjælp og Naloxon - er at mindske antallet af narkorelaterede dødsfald og skader som følge af overdosis. Den hurtige indsats giver færre følgevirkninger til borgerne og heraf også færre indlæggelser. Indsatsen giver ligeledes mulighed for at forbedre kontakten til svært misbrugende og bedre at kunne vejlede dem om deres generelle sundhedstilstand. Når borgerne selv uddannes, skaber det desuden øget selvværd, fordi de bliver i stand til selv at kunne handle og tage ansvar.
Uddannelsen blev startet op af organisationen Antidote Danmark i samarbejde med Kolding Misbrugscenter, Regnbuen og Overmarksgården.
I 2016-2018 deltog Kolding Kommune i Sundhedsstyrelsens projekt ”Forebyggelse af opioid-overdosisdødsfald med Naloxon”, hvor formålet med deltagelse i projektet var at udbygge det allerede igangsatte samarbejde med Antidote Danmark.
Antidote Danmark uddannede de første 20 personer. Herefter overtog Misbrugscentrets egen læge og egne sygeplejersker den løbende uddannelse. 3 sygeplejersker er uddannet i at forestå undervisningen. Indtil nu er der uddannet 80 personer, hvoraf 57 er borgere med misbrug, 2 er pårørende, 1 er frivillig og de resterende 20 er medarbejdere.
Kolding er en mellemstor by med i alt ca. 90.000 indbyggere. Det er vurderingen, at i alt 82 personer i Kolding Kommune er i risiko for at tage en overdosis af opioider og dermed er i målgruppen for indsatsen.
Der er både tale om personer, som er i behandling, og personer uden for behandling. Den seneste opgørelse viser at 42 borgere ud af de 280 borgere, indskrevet på Misbrugscentrets stofmisbrugsafdeling, lejlighedsvist indtager opioider. Hertil kommer et antal borgere, der ligeledes injicerer eller indtager opioider, men som ikke er indskrevet på Misbrugscentret.
Det antages, at det drejer sig om yderligere ca. 40 personer i alt.
En stor del af målgruppen i projektet er nu uddannet. Derfor er det videre arbejde løbende at opfriske viden og udskifte f.eks. forældet medicin, og fortsætte uddannelsen af nye borgere, pårørende og medarbejdere.
Afrapportering på det projekt under Sundhedsstyrelsen, som Kolding Kommune deltog i, er vedlagt som bilag til orientering.
Bilag
Sagsnr.: 17/1865
Resumé
Der gives en status for ”Ligevægt”, som er Kolding Kommunes nye tilbud til mennesker med overvægt. Forløbet udvikles i en designproces, og der gives en status for den første del af forløbet. Det første forløb startede op medio april 2018, og Social- og Sundhedsudvalget besluttede på deres møde i februar 2018, at udvalget ønsker en status midtvejs i testforløbet.
Udviklingskonsulent Ditte Priebe Jønsson giver en status på mødet.
Tilføjelse til resumé
Siden opstarten af Ligevægt er der gennemført fire holdforløb med 59 borgere. Der gives en status for, hvordan de er forløbet og for effekten heraf.
Udviklingskonsulent Ditte Priebe Jønsson giver en status på mødet.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at udvalget tager status for test og udvikling af Ligevægt til efterretning.
Nyt forslag
Den konstituerede Senior-, Sundheds- og Fritidsdirektør foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 24-10-2018
Status for test og udvikling af Ligevægt blev taget til efterretning.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 20-11-2019
Social- og Sundhedsudvalget tog status for Ligevægt til efterretning og anbefaler at der afholdes et Byrådsseminar, hvor et af emnerne er udbredelsen af Ligevægtstankegangen til andre områder.
Sagsfremstilling
Senior- og Socialforvaltningen har siden februar 2017 arbejdet på et nyt tilbud til mennesker med overvægt. Tilbuddet er udviklet via en designproces, og bygger på det nye indhold i sundhedsbegrebet i Kolding Kommune, hvor afsættet er en helhedsorienteret tilgang til sundhed, hvor der både arbejdes med den fysiske, psykiske og sociale dimension. Social- og Sundhedsudvalget godkendte på deres møde den 21. februar 2018, at det nye tilbud for mennesker med overvægt testes i 2018-2019, og at udvalget får en status på det nye tilbud midtvejs i testforløbet.
Testholdet har været i gang i 12 uger. Der var tilmeldt 30 deltagere fra start. Der har undervejs været et mindre frafald og en naturlig udslusning. Som midtvejsevaluering har der været en statussamtale med alle deltagere. Opsamling på samtalerne fremlægges på mødet.
Projektet effektmåles på borger, medarbejder og økonomi efter de 36 uger, som forløbet varer.
Det er endnu for tidligt at foretage kvantitative statusmålinger, derfor tager midtvejsstatus udgangspunkt i statussamtaler med deltagerne.
På mødet gives en status for testforløbet og en status for, hvordan deltagerne oplever deltagelse i Ligevægt.
Tilføjelse til sagsfremstilling
Der er gennemført fire holdforløb med 59 borgere. 83% af borgerne har haft brug for minimum 1/3 af forløbet, 42% har haft brug for at deltage alle 36 uger.
De deltagere, der er stoppet før de 36 uger, er stoppet på grund af at deres livssituation har ændret sig i forhold til for eksempel arbejde og studieliv, at de er blevet ramt af sygdom, at de har opnået det, de gerne ville med forløbet, eller at de har haft en anden mere presserende udfordring. For enkelte deltagere har Ligevægt ikke været det rette tilbud.
Ligevægtsprojektet har til formål at bidrage til, at mennesker, der kæmper med mad, krop og vægt, i højere grad oplever balance i deres liv og bliver mere aktive (fysisk, socialt og mentalt), således at deres livskvalitet, mestringsevne og sundhedstilstand bliver bedre.
På længere sigt forventes afledte effekter i form af eksempelvis øget beskæftigelse, mindsket sygefravær og færre kronisk syge – en sidegevinst er for de fleste også et vægttab.
For at sikre målopfyldelsen på kort sigt, er der anvendt før- under- og efterspørgeskemadata til at udtrække en række kvantitative resultater om psykisk, fysisk og social sundhed. Desuden er værktøjet Feedback Informed Treatment (FIT) blevet anvendt til løbende at måle borgernes progression, ligesom der med jævne mellemrum er afholdt stop-op møder for, gennem dialog, at indsamle indsigter fra borgerne til brug for kvalitative analyser.
Med basis i informerede samtykker, er der ligeledes indsamlet registerdata med henblik på at måle på langsigtede afledte effekter i form af samfundsøkonomisk besparelser i forhold til at reducere sygelighed og de afledte konsekvenser heraf.
De langsigtede effekter er, som forventet, ikke realiseret endnu, og der er ikke opnået en velfærdsøkonomisk besparelse, men de kortsigtede resultater er markante.
De hidtidige effekter og erfaringerne fra de fire gennemførte holdforløb fremlægges på mødet sammen med de mønstre, der er identificeret på tværs, og det reviderede koncept for ligevægt som forløb præsenteres.
Bilag
Sagsnr.: 19/24837
Resumé
Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen har foretaget bevillingskontrol ultimo 2019 for driftsbevillinger under politikområdet Sundhedspolitik.
Det korrigerede driftsbudget med overførselsadgang incl. forventede budgetkorrektioner udgør aktuelt 112.822.000 kr. i 2019 og omfatter tandpleje, træning, vederlagsfri fysioterapi, sundhedsfremme og forebyggelse, døgnrehabilitering og fællesudgifter på Sundhedsområdet.
Den aktivitetsbaserede medfinansiering på Sundhedsområdet indgår ikke i opfølgningen, da bevillingen er uden overførselsadgang og henhører under driftsudgifter uden for servicerammen.
Opfølgningen viser, at der for driftsbevillinger med overførselsadgang under Sundhedspolitik forventes et samlet mindreforbrug på ca. 203.000 kr. i 2019, hvoraf der forventes overført 169.000 kr. vedr. tandpleje for udsatte.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Den konstituerede direktør for Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen indstiller,
at bevillingskontrollen tages til efterretning.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 20-11-2019
Bevillingskontrollen blev taget til efterretning.
Sagsfremstilling
Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen har foretaget bevillingskontrol ultimo 2019 for driftsbevillinger under politikområdet Sundhedspolitik.
Det korrigerede driftsbudget incl. forventede budgetkorrektioner med overførselsadgang udgør aktuelt 112.822.000 kr. i 2019 og omfatter tandpleje, træning, vederlagsfri fysioterapi, sundhedsfremme og forebyggelse, døgnrehabilitering og fællesudgifter på Sundhedsområdet.
Den aktivitetsbaserede medfinansiering på Sundhedsområdet indgår ikke i opfølgningen, da bevillingen er uden overførselsadgang og henhører under tilskud og udligning under Økonomiudvalget.
Opfølgningen viser, at der for driftsbevillinger under sundhedspolitik forventes et samlet mindreforbrug på ca. 203.000 kr. i 2019. Heri indgår et forventet mindreforbrug på tandpleje for udsatte på 169.000 kr., som foreslås overført til 2020.
De forventede afvigelser fra det korrigerede budget er specificeret i tabel 1, nedenfor.
Tandplejen forventer et mindreforbrug på ca. 672.000 kr. i 2019 vedr. almindelig drift, samt et mindreforbrug på tandpleje for udsatte på 169.000 kr.
Træningsområdet rummer blandt andet betalinger vedrørende specialiseret genoptræning på sygehusene. På grund af problemer med det nye landspatientregister modtager kommunen ikke afregningsdata fra eSundhed, og der er derfor ikke afregnet for disse udgifter siden januar 2019.
Sundhedsdatastyrelsen har medio oktober måned meddelt, at Sundhedsdatastyrelsen forventer senest at kunne levere data igen i 2. kvartal 2020. Som følge heraf er der nu lavet en á conto-ordning, således er der i perioden 1. november 2019 – 1. april 2020 vil blive afregnet for ydelsesåret 2019.
Budgettet til specialiseret genoptræning udgør 2.740.000 kr. i 2019 og udgiftsforventningen er nu sat lig med á conto-betalingen inklusiv det som blev betalt inden dataproblemerne opstod.
Á conto-betalingen vil blive endeligt reguleret på et ikke nærmere specificeret tidspunkt i 2019. Da en del af betalingen for ydelsesåret 2019 først falder i 2020 vil der skulle overføres midler til fra 2019-regnskabet.
For vederlagsfri fysioterapi vurderes det, at regnskabet vil vise merudgifter på ca. 242.000 kr. i 2019. Der er meget begrænsede muligheder for at påvirke udgiften, da ydelsen er lægehenvist. Lægens vurdering sker på baggrund af en diagnoseliste, som definerer, at patienter med svært fysisk handicap har adgang til vederlagsfri fysioterapi og vederlagsfri ridefysioterapi.
Døgnrehabiliteringen forventer et merforbrug på ca. 445.000 kr., hovedsageligt som følge af ekstra personale- og vikarudgifter til særligt plejekrævende borgere i 1. halvår 2019.
Fællesudgifter omfatter blandt andet udgifter til drift af sundhedscenteret og afregning vedrørende ’hospice’ og ’plejetakst for færdigbehandlede patienter’. Disse to områder er også omfattet af manglende afregningsdata fra eSundhed og er ligeledes blevet omfattet af samme á conto-ordningen, som for specialiseret genoptrænng på sygehusene.
Samlet set for de 3 områder; ’specialiseret genoptræning’, ’hospice’ og ’færdigbehandlede patienter’ forventes der at skulle overføres ca. 400.000 kr. til dækning af den del af á conto-betalingen for ydelsesåret 2019, som først falder til betaling i regnskabsåret 2020.
Sundhedsfremme og Forebyggelse forventer et mindreforbrug på ca. 189.000 kr., idet der blandt andet er foretaget en opbremsning i udgifterne til rygestopmedicin.
Tabel 1. Specifikation af bevillinger og forventet forbrug under sundhedspolitik, 2019. (Kr. P/L 2019).
Sagsnr.: 19/6832
Resumé
Ultimo oktober 2019 er forventningerne til nedenstående politikområder følgende:
Socialpolitik, serviceudgifter:
Regnskabsresultatet for 2019 forventes at afvige fra det korrigerede budget på 271.170.000 kr. med 32,2 mio. kr.
Budgettet er siden august korrigeret med -0,206 mio. kr. som vedrører barselsudligning og P/L-skøn (del af genopretningsplanen). Derudover forventes sidste kvartals barselsudligning at udgøre 0,3 mio. kr.
De økonomiske udfordringer kan hovedsagelig henføres til:
- Akkumuleret overførsel fra tidligere år
- Periodisering af udgifter mellem 2018 og 2019
- Særlige psykiatriske pladser i Regionen
- Udgiftspres på psykiatriområdet til køb af døgnforanstaltninger
- Øgede udgifter til borgere på krisecentre og forsorgshjem
- Opstartsudgifter i forbindelse med flytning til Låsbyhøj
Socialpolitik, overførsler:
Regnskabet forventes at være lig med det korrigerede budget på 8.586.000 kr.
Der forventes ingen overførsel til 2020.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Den konstituerede socialdirektør foreslår,
at budgetopfølgningen pr. ultimo september 2019 tages til efterretning.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 20-11-2019
Budgetopfølgning pr. ultimo september 2019 blev taget til efterretning.
Sagsfremstilling
Ultimo oktober 2019 er forventningerne til nedenstående politikområder følgende:
Socialpolitik, serviceudgifter:
Regnskabsresultatet for 2019 forventes at afvige fra det korrigerede budget på 271.170.000 kr. med 32,2 mio. kr.
Budgettet er siden august korrigeret med -0,206 mio. kr. som vedrører barselsudligning og P/L-skøn (del af genopretningsplanen). Derudover forventes sidste kvartals barselsudligning at udgøre 0,3 mio. kr.
De økonomiske udfordringer kan hovedsagelig henføres til:
- Akkumuleret overførsel fra tidligere år
- Periodisering af udgifter mellem 2018 og 2019
- Særlige psykiatriske pladser i Regionen
- Udgiftspres på psykiatriområdet til køb af døgnforanstaltninger
- Øgede udgifter til borgere på krisecentre og forsorgshjem
- Opstartsudgifter i forbindelse med flytning til Låsbyhøj
Socialpolitik, overførsler:
Regnskabet forventes at være lig med det korrigerede budget på 8.586.000 kr.
Der forventes ingen overførsel til 2020.
Der ansøges om følgende korrektioner for Social- og Sundhedsudvalgets bevillingsområde:
- I forbindelse med omfordeling vedr. §18 midler mellem områderne reduceres Socialpolitik med 545.000 kr.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til punktet.
Bilag
Sagsnr.: 19/31563
Resumé
Social- og Sundhedsudvalget godkendte på sidste møde en ny afrapporteringsmodel for effekten af Selvværd og Sammenhæng.
Modellen bygger på den indsigt, at man som menneske gerne vil klare sig selv bedst muligt – og at det kan man, hvis man oplever selvværd og sammenhæng.
Den nye model hedder ”Indsatstrappens udgifts- og aktivitetsmodel”, og den kobler den faglige indsats med økonomien ved at opgøre og sammenkoble mængder og udgifter på alle borgerne på Voksenpsykiatriområdet.
I modellen oversættes relevante økonomidata fra Socialforvaltningens økonomi- og aktivitetsstyringssystemer til de forskellige trin på Indsatstrappen og giver herigennem indsigt i udgifter, aktiviteter samt bevægelser over tid.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Den konstituerede socialdirektør foreslår,
at modellen drøftes, og der fremover sker en løbende afrapportering.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 20-11-2019
Social- og Sundhedsudvalget drøftede og godkendte den nye afrapporteringsmodel.
Sagsfremstilling
Social- og Sundhedsudvalget godkendte på sidste møde en ny afrapporteringsmodel for effekten af Selvværd og Sammenhæng.
Rigtig mange borgere har været en del af skabelsen af Selvværd og Sammenhæng.
En af de mest centrale indsigter fra det arbejde var, at man som menneske gerne vil klare sig selv bedst muligt – og det kan man, hvis man oplever selvværd og sammenhæng i sit liv.
Der er udviklet en ny afrapporteringsmodel, som kan vise udviklingen i den hjælp, borgerne får på Voksenpsykiatriområdet og dermed i det store billede, hvor godt det lykkes at skabe Selvværd og Sammenhæng for borgerne.
Indsatstrappen er en del af de socialfaglige værktøjer, som anvendes i arbejdet med borgerne på det specialiserede socialområde. Indsatstrappen anvendes til at sætte fokus på de indsatser, som løbende tilbydes borgerne.
I det socialfaglige arbejde bidrager Indsatstrappen til at sætte fokus på udviklingen i borgerens støttebehov.
Koblingen mellem faglighed og økonomi skal fra 2020 ske via en ny tilgang med ”Indsatstrappens udgifts- og aktivitetsmodel”. Denne model opgør mængder og udgifter på alle borgerne på Voksenpsykiatriområdet.
I modellen oversættes relevante økonomidata fra Socialforvaltningens økonomi- og aktivitetsstyringssystemer til de forskellige trin på Indsatstrappen og giver herigennem indsigt i udgifter, aktiviteter samt bevægelser over tid.
Bilag
Sagsnr.: 19/3274
Resumé
Social- og Sundhedsudvalget har på udvalgsmødet 23. januar 2019 drøftet arbejdsmiljøet i Familierådgivningens Afsnit for børn. Social- og Sundhedsudvalget anerkender vigtigheden af et godt arbejdsmiljø, og har derfor bedt forvaltningen om løbende at få en status på arbejdet med arbejdsmiljøet i Afsnit for børn.
Bilag følger.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Den konstituerede socialdirektør foreslår,
at sagen drøftes.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 20-11-2019
Orienteringen og status på familierådgivningen blev taget til efterretning.
Sagsfremstilling
Social- og Sundhedsudvalget drøftede på udvalgsmødet 23. januar 2019 arbejdsmiljøet i Familierådgivningens Afsnit for børn. Social- og Sundhedsudvalget anerkender, at et godt arbejdsmiljø er vigtigt, og ønsker derfor at følge indsatsen for et godt arbejdsmiljø i Familierådgivningens Afsnit for børn.
Familierådgivningen er Kolding Kommunes rådgivnings- og støttetilbud til børn, unge og familier, der har brug for særlig hjælp. Familierådgivningen er delt op i to afsnit; Afsnit for børn og Afsnit for unge. Denne sag omhandler de medarbejdere, der arbejder med undersøgelser, iværksættelse af indsatser og opfølgninger i Afsnit for børn.
Social- og Sundhedsudvalget har bedt forvaltningen om at lave status på sygefraværstallene og arbejdet for at styrke arbejdsmiljøet. I denne udvalgssag gives status for den senest afsluttede måned, oktober. Status er vedhæftet som bilag.
Bilag
Sagsnr.: 19/32313
Resumé
I forbindelse med budget 2020 er det besluttet, at værestederne Regnbuen og Folkekøkkenet skal lægges sammen.
Brugere og medarbejdere både på Regnbuen og i Folkekøkkenet samt Udsatterådet inddrages aktivt i sammenlægningen.
Konsulenterne Christina Pawsø og Kim Hansen deltager i mødet for at fortælle om processen og arbejdet indtil nu.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Den konstituerede socialdirektør foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 20-11-2019
Social- og Sundhedsudvalget besluttede, at der afholdes en temadrøftelse om sammenlægning af værestederne Regnbuen og Folkekøkkenet.
Sagsfremstilling
Kolding Kommune vedtog i september 2019 en ny værestedshandleplan. Den er lavet ud fra næsten 400 brugeres fortællinger om, hvad der skaber selvværd og sammenhæng for dem. Arbejdet med sammenlægningen af de to væresteder tager udgangspunkt i de indsigter i handleplanen, som de mange brugerfortællinger blev samlet til.
De nuværende brugere og medarbejdere på både Regnbuen og i Folkekøkkenet skal inddrages hele vejen i sammenlægningen af værestederne. Udsatterådet vil ligeledes blive inddraget i arbejdet. Der er udarbejdet en procesplan herfor, og dialogen med både brugere og medarbejdere er allerede i gang.
Sagsnr.: 19/27963
Resumé
Medlem af Social- og Sundhedsudvalget, Trille Nikolajsen (V), anmoder om at få en sag på dagsorden.
Der ønskes en redegørelse for netop udkommet rapport på hjemløseområdet og på, hvordan Kolding Kommune ser ud.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Den konstituerede socialdirektør foreslår,
at sagen drøftes.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 23-10-2019
Sagen udsættes til næste møde.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 20-11-2019
Social- og Sundhedsudvalget godkendte, at sagen optages på dagsordenen.
Sagsnr.: 19/27968
Resumé
Medlem af Social- og Sundhedsudvalget, Trille Nikolajsen (V), anmoder på vegne af Venstre om at få nedenstående punkt på dagsorden:
”Social- og Sundhedsudvalget besluttede d. 20. Juni 2018 at afsætte en pulje med en foreløbig ramme på 25.000 kr. i henhold til servicelovens § 11.
Formålet med puljen var, at børn i økonomisk trængte familier kan være en del af et fælleskab. Pengene i puljen skulle bruges til eksempelvis tilskud til lommepenge på lejerturen. På udvalgsmødet besluttede vi, at en evaluering af servicelovens § 11 skulle forelægges udvalget inden udgangen af 2018.
Venstre ønsker at få en evaluering af puljen på de 25.000 kr., herunder hvor mange har brugt puljen og hvor mange penge har vi anvendt til formålet.
Hvad vil udfordringerne og konsekvenserne være for målgruppen, hvis vi nedlægger puljen og lægger pengene tilbage i kassen, - hvor vi er under et stort økonomisk pres”.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Den konstituerede socialdirektør foreslår,
at sagen drøftes.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 23-10-2019
Sagen udsættes til næste møde.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 20-11-2019
Status på erfaringerne ved udmøntning af puljen til økonomiske trængte familier forelægges udvalget i juni måned 2020.
Sagsnr.: 19/399
Resumé
Der foreligger forslag til uddeling af Fælleslegatet for værdigt trængende i Kolding Kommune i 2019.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Den konstituerede socialdirektør foreslår,
at midlerne fra Fælleslegatet uddeles i henhold til det udarbejdede forslag til fordeling.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 20-11-2019
Social- og Sundhedsudvalget godkendte forslaget til fordeling af midlerne fra Fælleslegatet.
Sagsfremstilling
Ifølge fundatsen tildeles Fælleslegatet for værdigt trængende i Kolding Kommune:
”Værdigt trængende i Stepping Sogn, i tidligere (før kommunalreformen pr. 1. januar 2007) Lunderskov Kommune og i tidligere (før kommunalreformen pr. 1. januar 2007) Kolding Kommune hvert år i december med beløb, hvis størrelse fastsættes af Socialudvalget efter et konkret skøn over den enkelte legatansøgers behov”.
Socialudvalget har den 27. juni 2012 fastlagt de administrative retningslinjer for tildeling af Fælleslegatet for værdigt trængende i Kolding Kommune for 2012 og fremover:
”Legatet tildeles personer med lav indtægt og uden formue, som på grund af sygdom eller anden uforudset begivenhed, der er opstået uden egen indflydelse, er kommet i trangssituation.
Vedrørende indtægt:
Ved lav indtægt forstås indtægt, der i størrelsesorden ikke væsentligt overstiger højeste sygedagpengebeløb (som for 2019 udgør 4.355 kr./uge.)
Husstandens indtægter vurderes samlet, således at lav indtægt for ægtepar/samlevere forstås som 2 x 4.355 kr./uge = 8.710 kr./uge.
Vedrørende formue og ejendom:
Ansøgeren og dennes ægtefælle eller samlever kan ikke komme i betragtning til legatet, hvis de ejer fast ejendom eller værdipapirer.
For at kunne komme i betragtning til legatet kan ansøgeren og dennes ægtefælles eller samlever maksimalt have en likvid formue på 10.000 kr. hver.
Vedrørende øvrige forhold:
Den personkreds, som fortrinsvis vil blive tilgodeset ved uddelingen af legatet, er:
- Enlige forsørgere med børn
- Personer/familier ramt af alvorlig sygdom
- Personer i helt specielle trangssituationer, som ikke kan afhjælpes inden for lovgivningen på det sociale eller sundhedsmæssige område
- Pensionister med uforholdsmæssige store boligudgifter
- Ægtepar/samlevere med børn
Personer, som ikke opfylder kriterierne vedrørende indtægt, formue og øvrige forhold, kan ikke komme i betragtning til legatet”.
Beløbet, som er til rådighed for uddelingen i 2019, udgør 70.000 kr.
Heraf skal forlods uddeles 1.200 kr. til livsvarige legatnydere i henhold til fundatsens bestemmelser.
Herefter udgør rådighedsbeløbet til fordeling i 2019 68.800 kr.
Uddelingen af legatet har været annonceret Kolding Kommunes informationsannonce i uge 35.
Ansøgningsskema har været lagt ud i Socialforvaltningen, i receptionen på Nicolaiplads.
Ansøgningsfristen var den 15. oktober 2019. Der er indkommet 48 ansøgninger, heraf 8, der ikke opfylder de fastlagte retningslinjer.
Blandt de resterende ansøgninger er der foretaget en konkret individuel vurdering. Udover de livsvarige legatnydere indstilles i alt 40 ansøgninger til et legat og 8 til afslag.
Afslagene er givet på baggrund af at ansøgere ejer fast ejendom, har for høj indtægt eller ikke opfylder krav om bopæl.
Sagsnr.: 17/21630
Resumé
Der foreligger forslag til mødeplan for 2020 for Social- og Sundhedsudvalget.
Tilføjelse til resumé
Efter ønske fra formanden er der foretaget ændringer i mødetidspunkter i mødeplanen for 2020. Mødedatoerne er uændrede.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Den konstituerede socialdirektør foreslår,
at mødeplanen for 2020 godkendes.
Nyt forslag
Den konstituerede socialdirektør foreslår,
at den opdaterede mødeplan for 2020 godkendes med de tilføjede ændringer i mødetidspunkter.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 18-09-2019
Mødeplanen for 2020 blev godkendt.
Pernille Hejbøl Øhlenschlæger Pedersen
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 20-11-2019
Mødeplanen blev godkendt med redaktionelle ændringer.
Sagsfremstilling
Udvalget træffer for hvert regnskabsår beslutning om, hvornår og hvor udvalgets møder skal
holdes.
Fastlæggelse af mødeplan har til formål at lette udvalgsmedlemmernes arbejdstilrettelæggelse
og koordinering med arbejdet i Byrådet.
Udvalgets mødeplan kan af ethvert medlem af udvalget indbringes for Byrådet til stillingtagen.
Bestemmelsen skal sikre, at der ikke af et flertal i udvalget fastsættes en mødeplan, der er
uhensigtsmæssig for et mindretal af udvalgsmedlemmerne.
I praksis fastlægges mødeplan for udvalgets ordinære møder i udvalgets forretningsorden, der
tillige indeholder bestemmelse om indkaldelse af ekstraordinære udvalgsmøder.
Bilag
Sagsnr.: 17/21630
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter, medlemmer af Social- og Sundhedsudvalget.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Den konstituerede socialdirektør foreslår,
at Social- og Sundhedsudvalget drøfter, om der er behov for at et eller flere medlemmer
af udvalget varetager andre kommunale erhverv.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 20-11-2019
Ingen aktiviteter med deltagelse.
Sagsfremstilling
Jf. Kolding Kommunes regulativ om vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer,
punkt 2, fremgår det, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for
varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelse sker efter anmodning fra Byrådet
eller Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Bilag
Sagsnr.: 17/21630
Resumé
Orientering fra formanden
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Den konstituerede socialdirektør foreslår,
at orienteringen tages til efterretning
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 20-11-2019
Orienteringen blev taget til efterretning.
Sagsnr.: 17/21630
Resumé
Orientering fra Social- og Sundhedsområdet;
- Fælleskommunalt høringssvar – praksisplanen for almen praksis 2019-2023
- Ny vederlagsmodel på plejefamilieområdet
- Ligevægt børn
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Den konstituerede socialdirektør foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 20-11-2019
Orienteringen blev taget til efterretning.