Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
05-02-2019 14:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Fritids- og Idrætsudvalget |
Sted: |
KUC |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 19/2421
Resumé
Forslag til en samlet proces for behandling og præsentation af fremtidige anlægsønsker.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget den 5/2 2019.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at forslag til en samlet proces for behandling og præsentation af fremtidige anlægsønsker godkendes.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 05-02-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Forvaltningen forslår at proces for behandling og præsentation af fremtidige anlægsønsker sker efter samme procedure som i 2019.
Der er udarbejdet følgende forslag til tidsplan og procedure for indsendelse og præsentation af anlægsønsker.
Budgetbehandling af anlægsønsker til Fritids- og Idrætsudvalget | |
Januar måned | Orientering til foreninger m.v. om ansøgningsfrist |
1. marts | Ansøgningsfrist |
1. marts – 30. april | Ansøgninger sendes i høring i Fritidsrådet 19.03.18 |
1. marts – 30. april | Forvaltningens behandling af ansøgninger, til videre politisk behandling |
14. maj | Ansøgninger forelægges Fritids- og Idrætsudvalget – her udtages et antal projekter, som udvalget ønsker nærmere belyst |
Skal der aftales ekstra FIU møde sidst i maj | Udvalgte ansøgere fremlægger projekter for Fritids- og Idrætsudvalget |
11. juni | Politisk behandling i Fritids- og Idrætsudvalget – ansøgninger prioriteres og fremsendes til videre budgetbehandling |
Ansøgningerne skal indeholde:
- Projektbeskrivelse, herunder hvilken problemstilling projektet løser samt, hvor mange brugere/borgere projekterne kommer tilgode.
- Anlægsbudget, herunder finansieringsplan og mulig egenfinansiering.
- Udkast til driftsbudget.
Sagsnr.: 18/38209
Resumé
Der fremsendes forslag om ændring af vedtægt for Kolding Eliteidrætsråd.
Sagen behandles i
Eliteidrætsrådet, Fritids- og Idrætsudvalget og Byrådet.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår, at Eliteidrætsrådets indstilling fremsendes til godkendelse. Af Eliteidrætsrådet indstilling fremgår det,
at der bliver 4 repræsentanter fra erhvervslivet,
at Eliteidrætsrådets navn ændres til Talentrådet for idræt.
Beslutning Eliteidrætsrådet den 10-01-2019
Forslaget indstilles til godkendelse med den tilføjelse, at rådets navn ændres til Talentrådet for idræt.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 05-02-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Der fremsendes forslag om ændring af Eliteidrætsrådets vedtægt. Ændringerne er indskrevet i vedhæftede udkast, og den indbefatter,
- at der bliver 4 repræsentanter fra erhvervslivet frem for de nuværende to. Pladserne er tiltænkt den nuværende forening Kolding Talents repræsentanter fra Business Kolding og Erhvervsgruppen Kolding, så de to organisationer kan samles.
- At navnet Eliteidrætsrådet ændres til talentrådet, idet som en del af Eliteidrætsrådets vision er det vedtaget, at der skal ske en profilændring med større fokus på talent frem for elite.
Bilag
Sagsnr.: 18/38207
Resumé
Kolding Modeljernbaneklub søger om lokaletilskud til leje af Landerupgårdvej 6 -8.
Sagen behandles i
Fritidsrådet, Fritids- og Idrætsudvalget.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at ansøgningen om lokaletilskud til Kolding Modeljernbaneklub drøftes.
Beslutning Fritidsrådet den 22-01-2019
Et flertal (Fritidsrådet med undtagelse af Yrsa Mastrup) indstiller, at der ydes lokaletilskud til 400 m2 svarende til en årlig udgift til lokaleleje på 64.260 kr. i 2019 og 2020, og efterfølgende skal lokaletilskudsgrundlaget revurderes.
Et mindretal (Yrsa Mastrup) tog forbehold for stemmeafgivningen til sagen behandles i Fritids- og Idrætsudvalget.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 05-02-2019
Fritids- og Idrætsudvalget godkendte, at der ydes lokaletilskud til 400 m² svarende til en årlig udgift til lokaleleje på 64.260 kr. i 2019 og 2020, og efterfølgende skal lokaletilskudsgrundlaget revurderes.
Sagsfremstilling
Kolding Modeljernbaneklub ønsker at indgå aftale om leje af Landerupgårdvej 6 – 8, 600 m², som indeholder mødelokale, arbejdslokale, træ- og maleværksted, lokale hvor modelanlæg er opstillet samt oplagringsplads. Klubben oplyser, at 200 m² bruges til opbevaring, derudover er værkstederne på samlet 210 m², lokalet som bruges til opstilling af modelanlæg er på 80 m², arbejds- og mødelokaler er på 110 m².
Den årlige husleje er oplyst til 126.000 kr. årligt, dette beløb dækker husleje, el-, vand- og varmeforbrug. Såfremt der gives lokaletilskud på 76,5% til denne lokaleleje vil det betyde en udgift på 96.390 kr. årligt.
Forvaltningen oplyser at Modeljernbaneklubben for 3 år siden flyttede til Landerupgård, som på daværende tidspunkt var ejet af Kolding Kommune, der var indgået aftale om at klubben betalte da 20.400 kr. årligt for brug af lokalerne til Kolding Kommune, By og Udvikling. Landerupgård er nu solgt, og derfor vil den nuværende ejer indgå en lejeaftale med klubben vedrørende brug af lokalerne, på vilkår som nævnt ovenfor.
Kolding Modeljernbaneklub oplyser, at de har eksisteret siden 1980 og har 27 medlemmer. Klubben oplyser, at de har et højt aktivitetsniveau i foreningens lokaler, endvidere samarbejde med øvrige foreninger både i Danmark og Tyskland.
Forvaltningen oplyser, at der i henhold til Folkeoplysningsloven §25 skal ydes lokaletilskud med mindst 65% af driftsudgifterne.
Dog kan Byrådet, i henhold til §26, nedsætte tilskuddet, hvis udgiften ikke står i et rimeligt forhold til antallet af deltagere eller til lokalets anvendelse i øvrigt. Ligesom Byrådet i henhold til §26 stk. 2 kan nedsætte driftsudgifterne til et anslået beløb, der svarer til det normale niveau for et, til formålet, passende lokale på egnen.
Endvidere kan Byrådet, i henhold til § 25, stk. 5 punkt 4, undlade at yde tilskud til driftsudgifter til nye lokaler eller til nye lejemål vedrørende lokaler, hvis de nye lokaler eller nye lejemål medfører væsentlige merudgifter for Byrådet.
Bilag
Sagsnr.: 18/11228
Resumé
Børne- og Uddannelsesforvaltningen samt By- og Udviklingsforvaltningen fremlægger forslag til handleplan vedrørende ”Skoler i samspil med omverdenen”. Sagen handler om at videreudvikle samarbejdet mellem skoler og omgivende institutioner samt foreninger. Formålet er at skabe professionaliserede og synlige eksterne læringsforløb til gavn for skoleelever i hele Kolding Kommune.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget den 5/2 2019, Børne- og Uddannelsesudvalget den 6/2 2019 og Kulturudvalget den 19/2 2019.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren og by- og udviklingsdirektøren foreslår,
at handleplanen godkendes.
at udvalgene forelægges en status for arbejdet primo 2020.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 05-02-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
På udvalgsmøder i Kulturudvalget, Fritids- og Idrætsudvalget samt Børne- og Uddannelsesudvalget i juni 2018 godkendte de tre udvalg en procesplan, der skulle sikre input til det videre arbejde med ”Skoler i samspil med omverdenen” (tidligere benævnt ”Læringsrygsæk”) fra såvel skoler som leverandører af eksterne læringsforløb.
På baggrund af procesplanen har en arbejdsgruppe afholdt en fælles workshop med deltagelse af ca. 100 nøglepersoner fra skoler og kulturinstitutioner samt forvaltningsrepræsentanter fra fritids- og idrætsområdet.
Efterfølgende har der været yderligere dialogmøder med Business Kolding og fritids- og idrætsområdet om, hvordan det fremtidige samarbejde bedst muligt kan tilrettelægges.
Indsigter fra workshoppen:
Deltagerne på workshoppen arbejdede på tværs og i grupper med at definere de væsentligste barrierer og katalysatorer for det gode samarbejde, de væsentligste kriterier for gode læringsforløb og de deraf følgende behov for understøttelse af det videre samarbejde.
Opbakning fra ledelsen, partnerskaber, respekt for hinandens fagligheder, fælles sprog, mål og retning, planlægning, fleksibilitet, ildsjæle, ejerskab og mening blev oftest nævnt som fremmende for samarbejdet.
Manglende ledelsesmæssig fokus, manglende tovholder/igangsætter, økonomi, ressourcer, tid og ikke mindst logistik og transport blev nævnt som hæmmende for samarbejdet.
Deltagerne drøftede også kriterier for det gode læringsforløb og pegede for eksempel på, at det gode forløb skal være nemt for lærerne at gå til, det skal være synligt og samlet på en fælles platform, der skaber overblik, det skal være planlagt som en samlet pakke, det skal skabe værdi for børnene og kunne noget ekstra, som skolerne ikke kan løfte alene, det skal have et fagligt indhold, og det skal være udviklet i fællesskab mellem leverandører og skoler.
Såvel kultur-, natur-, og fritidsområdet som erhvervslivet har i dag en lang række kvalitetstilbud til skolerne, men der er behov for en større grad af kortlægning, koordinering, vidensdeling og kommunikation parterne imellem.
På baggrund af indsigterne fra workshoppen og drøftelserne med Business Kolding og fritids- og idrætsområdet anbefaler arbejdsgruppen, at en handleplan i første omgang adresserer følgende behov:
Større overblik over tilbud:
Det skal være nemt og hurtigt for lærerne at finde relevante tilbud til fag, aldersgrupper og udviklingstrin.
Mere vidensdeling:
Alle interessenter skal fortælle og dele de gode historier, så alle kan lære af erfaringerne.
Flere færdige forløb, der er lige til at tage ned fra hylden:
Det skal være nemt og ukompliceret for lærerne at komme i gang.
Flere tværfaglige forløb:
Forløb, der tilgodeser flere fag, gør det også muligt at bruge mere tid i det eksterne læringsmiljø.
Organisering af det videre arbejde:
En række kulturinstitutioner har igennem årene markedsført deres læringsforløb på den landsdækkende skoletjenesteportal ”skoletjenesten.dk”. Derfor har By- og Udviklingsforvaltningen i december 2018 tegnet kontrakt med ”skoletjenesten.dk”, så det også bliver muligt at opretholde en kommunesite på portalen. Tjenesten er gratis, men Kolding Kommune forpligter sig til at vedligeholde Kolding Kommunes kommunesite.
På kommunesitet kan man få overblik over alle eksterne læringsforløb, og det er muligt at søge på emner, geografi, fag, klassetrin, kompetenceområde, pris og tidspunkter. Kolding Bibliotekerne stiller redaktør til rådighed for sitet, og vil i samarbejde med Stadsarkivet arrangere workshops for leverandører af eksterne læringstilbud i Kolding Kommune, hvis der er behov for hjælp til at udfylde portalen.
Kommunesitet kan rumme tilbud indenfor alle emneområder, som fx. erhverv, idræt- og fritid, natur, miljø m.m., ligesom der er afsat plads til forløb til såvel dagtilbud, grundskoler som ungdomsuddannelser.
Arbejdsgruppen foreslår, at ”skoletjenesten.dk” bliver stedet, hvor der skabes overblik over samtlige tilbud om eksterne læringsmiljøer i Kolding. Derudover foreslår gruppen, at Børne- og Uddannelsesforvaltningen, By- og Udviklingsforvaltningen og Business Kolding nedsætter en fælles taskforce, der bliver ansvarlig for det videre arbejde. Skoleområdet, kulturområdet, idræts- og fritidsområdet og Business Kolding bemander taskforcen med hver en af de konsulenter, der i forvejen arbejder med eksterne læringsmiljøer i skolen.
Medarbejderne i taskforcen mødes til en fælles arbejdsdag hver 14. dag.
Taskforcen udarbejder årsplaner for det videre samarbejde og afrapporter til en fælles ledelsesgruppe bestående af skolechef, kulturchef og fritids- og idrætschef.
Opgaverne for taskforcen vil være:
- at følge op på at leverandører af eksterne læringsforløb udstiller disse på Kolding Kommunes site på skoletjenesten.dk.
- at skabe overblik over behov for nye forløb. Er der fx. mange forløb til de ældste elever, men meget få til de yngste? Eller er der behov for forløb til specifikke fag?
- at facilitere udvikling af nye forløb ved at foreslå bemanding af udviklingsteams bestående af lærere og udviklere fra erhvervsliv eller institutioner og sikre konsulenthjælp til teamet.
- at kommunikere de gode historier og erfaringer i egen basisorganisation.
- at bistå interesserede skoler/leverandører med gode råd og fungere som vejvisere og brobyggere mellem potentielle samarbejdspartnere.
- at arrangere og udvikle netværksarrangementer som den årlige skole/kulturdating.
- at administrere ansøgninger og udarbejde indstillinger til skole/kulturchef vedrørende skole/kulturpuljen.
Transportudfordringen.
På workshoppen fremhævede mange skoler transport udfordringer, der vedbliver at være en af de væsentligste barrierer for at udnytte læringstilbud i den åbne skole i højere grad.
Forvaltningen arbejder fortsat med, hvordan udfordringen bedst løses, men har ikke et endeligt bud.
Sagsnr.: 18/2433
Resumé
Formand for Fritids- og Idrætsudvalget Søren Rasmussen (O) ønsker følgende sag optaget på Fritids- og Idrætsudvalgets dagsorden.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget den 5/2 2019.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 05-02-2019
Drøftedes idet forvaltningen pålægges, i samarbejde med KoldingQ, at afsøge alle muligheder for etablering af nye kunstgræsbaner i tilknytning til eksisterende anlæg, for så vidt angår kunstgræsbaner til KoldingQ. Forvaltningen bistår KIF Fodbold i forbindelse med anlæg af kunstgræsbaner på Kolding Stadion. FSK-Fodboldsamarbejde i Kolding Kommune inviteres til det kommende Fritids- og Idrætsudvalgsmøde den 12. marts 2019.
Sagsfremstilling
”Fritids- og Idrætsudvalget drøfter de afsatte midler til kunstgræsbane ved Kolding Stadion, ”Autocentral Park”, og til kunstgræsbane til KoldingQ, herunder det videre forløb”.
Sagsnr.: 17/23161
Resumé
Formand for Fritids- og Idrætsudvalget Søren Rasmussen (O) ønsker at få nedenstående punkt behandlet i Fritids- og Idrætsudvalget.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget den 5/2 2019.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 05-02-2019
Drøftedes idet forvaltningen, i forbindelse med videreudvikling af initiativer for etablering af haller, pålægges at udarbejde forslag til administrativ og projektmæssig hjælp, som kan bistå konkrete anlægsprojekter fra selvejende institutioner og foreninger. Sagen blev behandlet samtidig med sag nr. 7 ”Økonomi til halfaciliteter ”.
Sagsfremstilling
”Forvaltningen orienterer om udviklingen i initiativer for etablering af haller i Brændkær, Vester Nebel, Skanderup og Lunderskov”
Sagsnr.: 19/78
Resumé
Medlem af Fritids- og Idrætsudvalget Trille Nikolajsen (v) ønsker følgende sag optaget på Fritids- og Idrætsudvalgets dagsorden.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget den 5/2 2019.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 05-02-2019
Drøftedes idet forvaltningen, i forbindelse med videreudvikling af initiativer for etablering af haller, pålægges at udarbejde forslag til administrativ og projektmæssig hjælp som kan bestå konkrete anlægsprojekter fra selvejende institutioner og foreninger. Sagen blev behandlet samtidig med sag nr. 6 ”Udvikling i initiativer for etablering af haller”.
Sagsfremstilling
”I budget 2017 er der afsat 5 mio. kr. til halfaciliteter i henholdsvis Vester Nebel, Lunderskov og Kolding City. Rækkefølgen af projekterne afhænger af, hvem der først kan præsterer en businesscase.
De mange frivillige arbejder hårdt for at skabe disse faciliteter. Der er brug for en klar udmelding, under hvilke økonomiske rammer disse faciliteter skal arbejde, både under den etablerende fase og fremadrettet.
Derfor kræver det, at vi får præciseret følgende:
- Hvor stor støtte kan de regne med i anlægshjælp?
- Kan de som de øvrige selvejende haller få støtte til afvikling af realkreditlån?
- Hvor meget støtte kan de opnå – altså hvor mange penge kan de bygge for?
- Hvor stort driftstilskud til vedligehold, rengøring og løn kan de imødese?
- Er der i Børne- og ungeforvaltningen afsat midler til at de lokale skoler kan købe haltid til undervisningsbrug?
- Under hvilke forhold kan der indgås brugs- og støtteaftaler med de kommende haller?
- Vil det vær en ide at de nye haller driftsmæssigt lægges ind under nogle af de nuværende- det vil skabe synergi og formentlig nogle besparelser?”
Sagsnr.: 19/88
Resumé
Udvalgets deltagelse i aktiviteter.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget den 5/2 2019.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at udvalget på mødet drøfter, om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 05-02-2019
Udvalget godkendte at Hans Holmer og Yrsa Mastrup deltager i KL Kultur- og Fritidskonference i Vejle den 15/5 -16/5 2019.
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller fra Byrådets udvalg på grund af en protokolleret beslutning.
Som eksempler på andre kommunale hverv kan bl.a. nævnes:
- Forelæggelse af sag for statslig myndighed
- Deltagelse i forhandling med andre kommuner
- Besigtigelse i en bestemt sag
- Deltagelse i borgermøder
- Venskabsbybesøg
Beslutning i forbindelse med dette dagsordenspunkt har alene til formål, at tilvejebringe dokumentation for de af udvalgets medlemmer, der får udbetalt erstatning for tabt arbejdsfortjeneste. Beslutningen, herunder oplistning på oversigten, er således ikke udtryk for tilmelding til aktiviteten.
Bilag
Sagsnr.: 19/78
Resumé
Børne- og uddannelsesdirektøren giver på mødet en orientering om udvalgt nyt på Fritids- og Idrætsudvalgets område.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget den 5/2 2019.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 05-02-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Dagsordenspunktet er alene et orienteringspunkt, hvorfor der ikke kan træffes beslutninger under punktet, idet dette i hver enkelt sag vil kræve en forudgående optagelse af et punkt på dagsordenen.
Der orienteres om:
- Aktuel status for realisering af beslutninger for Fritids- og Idrætsudvalget for 2018 og 2019.
- Orientering om status vedrørende tids- og handleplan for Fritids- og Idrætspolitik 2019-21.
Bilag
Sagsnr.: 19/99
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget den 5/2 2019.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 05-02-2019
Orienteringen blev taget til efterretning.