Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
02-12-2015 13:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Arbejdsmarkedsudvalget |
Sted: |
Mødelokale 2 |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 15/19673
Resumé
På mødet vil udviklingskonsulent Anne Lejbach Jørgensen fra Røde Kors præsentere et oplæg omkring projektet Lokalsamfundet bygger bro og den indsats og udvikling, de oplever i Kolding kommune.
Oplægget varer ca. 15 minutter og vil omhandle udviklingstendenser i projektet, med praktiske eksempler fra Kolding Kommune.
Efter oplægget bliver der mulighed for at stille spørgsmål.
Sagen behandles i
Forslag
Kommunaldirektøren forslår,
Sagsnr.: 14/15659
Resumé
På mødet vil sygedagpenge- og rehabiliteringschef give en orientering omkring designprocessen Min Plan på sygedagpengeområdet.
Med baggrund i sygedagpengereformen blev der i gangsat en designproces. Målet var at sikre borgere på sygedagpenge en meningsfuld og god oplevelse i forbindelse med det at modtage sygedagpenge og deltage i et opfølgningsforløb. Et af de produkter, der kom ud af designprocessen, var Min Plan, som er et kommunikationsredskab mellem borger og sagbehandler.
En designproces omfatter følgende faser:
- Observationsfase
- Nytænkningsfase
- Konceptudviklingsfase
- Afprøvningsfase
- Produktudviklingsfase
- Implementeringsfasen
Med baggrund i observationsfasen blev der udpeget 10 fokuspunkter, som der skulle arbejdes videre med. En af disse var
- Bedre borgeroplevelser, dvs. at borgerne oplever, et system der giver mening i deres sagsforløb. Mindre system- mere borgerfokus.
I nytænkningsfasen og konceptudviklingsfasen blev Min Plan udviklet og er senere afprøvet og videreudviklet. Sygedagpengeafdelingen har nu over fire måneder arbejdet med implementering af Min Plan.
Sagen behandles i
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår
Sagsnr.: 15/13896
Resumé
På baggrund af intentionerne bag den nye integrationsydelse, som trådte i kraft 1. september i år, blev der på arbejdsmarkedsudvalgsmødet den 7. oktober 2015 fremlagt forslag om, at sænke de vejledende rådighedsbeløb i forbindelse med ansøgninger om enkeltydelser.
For at få belyst konsekvenserne bedre af den nye integrationsydelse og sammenhængen med et eventuelt lavere rådighedsbeløb i forbindelse med behandling af enkeltydelser, vil Kolding Kommune opfordre til, at KL tydeliggør dette over for regeringen i de kommende forhandlinger om økonomien på integrationsområdet.
Sagen behandles i
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
at Kolding Kommune fremsender et brev til KL med henblik på, at KL tydeliggør konsekvenserne af den lavere integrationsydelses sammenhæng med enkeltydelser i forbindelse med KL og regeringens eftersyn af økonomien på integrationsområdet,
at sagen vedrørende rådighedsbeløb genoptages efter Kolding Kommune har modtaget svar fra KL.
Sagsfremstilling
Den 1. september 2015 trådte en lovændring om ny integrationsydelse i kraft. Ydelsen er indført i stedet for uddannelses- og kontanthjælp for udlændinge, der ikke har opholdt sig lovligt i Danmark i sammenlagt mindst 7 år ud af de seneste 8 år.
Formålet med lovændringen er at gøre det mindre attraktivt at søge asyl i Danmark og at give flygtninge og udlændinge et større incitament til at arbejde og blive integreret i det danske samfund.
På baggrund af intentionerne bag den nye integrationsydelse blev der på arbejdsmarkedsudvalgsmødet den 7. oktober 2015 fremlagt forslag om at sænke de vejledende rådighedsbeløb, som kommunen anvender som retningslinjer ved sagsbehandling af bevilling af enkeltydelser. En sænkelse af rådighedsbeløbene vil kunne afhjælpe nogle af de udfordringer kommunen står overfor i forbindelse med den lavere ydelse til flygtninge, men vil samtidig få konsekvenser for kommunens øvrige borgere.
Efterlevelse af lovens intention
Kolding Kommune oplever i øjeblikket, at flere flygtninge søger om enkeltydelser, da de har færre penge til rådighed, når alle faste udgifter til bolig, licens, telefon og internet er betalt. Med de nuværende vejledende rådighedsbeløb kompenseres borgere på integrationsydelse til dels for de lavere ydelser, hvilket er i modstrid med, at flygtningene skal leve for mindre. En nedsættelse af de vejledende rådighedsbeløb vil samtidig give de nye flygtninge et større incitament til at tage aktiv del i arbejdsmarkedet.
De relativt høje boligpriser, som præger markedet i Kolding, giver aktuelt udfordringer i forhold til at finde passende boliger til udlændinge på integrationsydelse. Nedsættes rådighedsbeløbene, skabes nye muligheder for at finde passende boliger, der matcher målgruppens økonomiske råderum.
Nedsættelsen af vejledende rådighedsbeløb rammer bredt
En eventuel nedsættelse af de vejledende rådighedsbeløb vil dog også, i overensstemmelse med ligebehandlingsprincippet, få konsekvenser for kommunens øvrige borgere. Det vil betyde, at færre vil komme i betragtning til at modtage hel eller delvis hjælp, og flere kan komme i en situation, hvor de bliver økonomisk klemt i hverdagen.
Kommunernes Landsforening inddrages i drøftelserne
For at få drøftet udfordringerne i en bredere kreds, foreslås det, at Kolding Kommune sender et brev til KL med input, som kan viderebringes i det kommende eftersyn af økonomien på integrationsområdet, som er aftalt mellem KL og regeringen.
KL opfordres blandt andet til at udstikke retningslinjer for de vejledende rådighedsbeløb i forhold til, hvilken økonomisk ramme man realistisk kan leve inden for i Danmark og at koordinere de vejledende rådighedsbeløb på tværs af kommunerne.
I forbindelse med de forestående forhandlinger om integrationsydelse er det samtidig et ønske fra Kolding Kommune, at KL får oplyst de økonomiske konsekvenser for bevilling af enkeltydelser.
Der ud over opfordres KL til, at tage stilling til, om de vil anbefale kommunerne at sænke de vejledende rådighedsbeløb uagtet, at det får konsekvenser for alle borgere.
Sagsnr.: 15/20095
Resumé
Ved budgetforhandlingerne for perioden 2016-2019 fremgår nedenstående note på kr. 400.000, som gælder fra 2016 til og med 2019.
”Integrationspuljen, fællesprojekt mellem en virksomhed og en forening/en organisation.
Puljen kan søges af foreninger, institutioner og virksomheder, som sammen skaber projekter målrettet en vellykket integration, der kan relatere sig til såvel fritids- som arbejdslivet, og som fokuserer på mødet mellem den danske kultur, norm og dannelser og andre folkeslag.
Formålet er, gennem foreningers, institutioner og virksomheders samarbejde og engagement, at fremme mulighederne for beskæftigelse, udvikling af netværk, relationer og sikring af mellemfolkelig forståelse.
Ansøgningerne godkendes endeligt af Arbejdsmarkedsudvalget”.
Sagen behandles i
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Danmark har igennem en længere periode oplevet en stigning i antallet af flygtninge. Det stigende antal flygtninge skaber behov for en forøget integrationsindsats. Der kan derfor være behov for støtte til indsatser, hvor borgere og flygtninge lærer hinanden bedre at kende via fælles arrangementer eller aktiviteter.
I Kolding kommune ønsker man at fremme integrationen. Kolding Byråd har derfor besluttet at etablere en pulje, der yder tilskud til projekter, som kan fremme integration. Puljen er på 400.000 kr., og aftagerne af midlerne kan være foreninger, institutioner og virksomheder, som sammen ønsker at skabe projekter som fremmer integrationen i Kolding kommune.
Målgruppe
Puljen kan søges af foreninger, institutioner og virksomheder, som sammen skaber projekter målrettet en vellykket integration, der kan relatere sig til såvel fritids- som arbejdslivet, og fokuserer på mødet mellem den danske kultur, norm og dannelse og andre folkeslag. Da Integrationspuljen retter sig imod virksomheder, er det et krav, at mindst én virksomhed og én forening eller organisation er involveret i de projekter, som søger midler fra Integrationspuljen.
Formålet er, gennem foreningers, institutioners og virksomheders samarbejde og engagement at fremme mulighederne for beskæftigelse, udvikling af netværk, relationer og sikring af mellemfolkelig forståelse i Kolding Kommune.
Kriterier for at kunne søge Integrationspuljen, fællesprojekt mellem en virksomhed og en forening/en organisation.
Projekterne skal opfylde nedenstående kriterier.
- Projekterne skal aktivt inddrage borgerne i Kolding Kommune på tværs af etnicitet.
- Projekterne skal være åbne for alle uanset etnisk, national, kulturel eller religiøs baggrund.
- Virksomheder, foreninger eller organisationer, som ansøger om midler, skal høre hjemme i Kolding Kommune. Virksomheder, foreninger eller organisationer uden for Kolding Kommune kan kun få støtte i specielle tilfælde.
- Det skal fremgå af projekterne, at Kolding Kommune har ydet støtte.
Integrationspuljen støtter ikke:
- Projekter der allerede er gennemført.
- Rejser og ophold.
Ansøgninger til Integrationspuljen godkendes endeligt af Arbejdsmarkedsudvalget, som gennemgår ansøgningerne til puljen to gange årligt. Første gang på udvalgets møde i marts 2016.
Projekter som tildeles midler fra Integrationspuljen skal løbende afrapportere deres resultater til Arbejdsmarkedsudvalget efter aftale.
Markedsføring
For at skabe opmærksomhed omkring Integrationspuljen planlægges det at bringe information om puljen gennem nyheder, nyhedsbreve og anden information på kolding.dk. Desuden vil Kolding Kommune ved annonceringen af Integrationspuljen udsende en pressemeddelelse til de lokale medier.
Sagsnr.: 15/19073
Resumé
Ved mail af den 19. oktober 2015 har medlem af Arbejdsmarkedsudvalget, Lis Ravn Ebbesen (SF) sendt nedenstående, og bedt om at få det på dagsorden i Arbejdsmarkedsudvalget:
”Orientering om ressourceforløb
Ifølge tal som Nordjyske har samlet ind i 79 af landets kommuner, er risikoen for at dø i de såkaldte ressourceforløb højere, end chancen for at få et job.
SF ved udvalgsmedlem Lis Ravn Ebbesen ønsker en orientering om, hvordan fremtidsmulighederne er for de mennesker, der er på ressourceforløb i Kolding Kommune.
SF ønsker derfor en status på:
Hvor mange borgere i Kolding er døde under ressourceforløbene?
Hvilke tildelingskriterier der benyttes ved tildelingen af ressourceforløb?
Hvordan er alders og køns fordeling?
Hvordan er grupperer de sig på henholdsvis somatiske og psykiske sygdomme, misbrug etc.?
Hvor mange er i aktivering eller uddannelse og i hvor mange timer?
Hvor mange er i behandlingsforløb? Og i hvilket regi?
Hvordan mange skønnes realistisk at kunne få tilknytning eller vende tilbage til arbejdsmarkedet inden for 5 år?”
Reformen om førtidspensioner og fleksjob – intentioner og muligheder
Reformen trådte i kraft 1. januar 2013, og intentionen med loven er at udvikle arbejdsevnen og undgå, at unge under 40 år bliver førtidspensionister men i stedet tilbyde dem et ressourceforløb, med henblik på at kunne blive selvforsørgende. Det vil give dem en fortsat mulighed for at have en tilknytning til arbejdsmarkedet og muligheden for at udvikle sig via et arbejde og netværk med kolleger.
Ressourceforløb i Kolding Kommune
I Kolding Kommune er tilgangen, at et ressourceforløb er borgerens rum for udvikling og forandring. Desuden at deltagelse i et forløb aldrig må forværre borgerens sundhedstilstand. Endelig der stort fokus på, at hvis et ressourceforløb skal lykkes, så er det meget vigtigt, at borgeren selv er motiveret og har engagement i forløbet og de enkelte indsatser.
I loven blev et ressourceforløb afgrænset til at vare mellem 1 – 5 år. Derefter skal borgerens sag igen vurderes af rehabiliteringsteamet, og man kan der beslutte, at gennemgå et nyt forløb. Siden loven pt. kun har fungeret i knap 3 år, er resultaterne fra forløbene endnu ret spæde.
De enkelte spørgsmål gennemgås i sagsfremstillingen.
Sagen behandles i
Forslag
Kommunaldirektøren foreslå,
Sagsfremstilling
Ved mail af den 19. oktober 2015 har medlem af Arbejdsmarkedsudvalget, Lis Ravn Ebbesen (SF) sendt nedenstående, og bedt om at få det på dagsorden i Arbejdsmarkedsudvalget:
”Orientering om ressourceforløb
Ifølge tal som Nordjyske har samlet ind i 79 af landets kommuner, er risikoen for at dø i de såkaldte ressourceforløb højere, end chancen for at få et job.
SF ved udvalgsmedlem Lis Ravn Ebbesen ønsker en orientering om, hvordan fremtidsmulighederne er for de mennesker, der er på ressourceforløb i Kolding Kommune.
SF ønsker derfor en status på:
Hvor mange borgere i Kolding er døde under ressourceforløbene?
Hvilke tildelingskriterier der benyttes ved tildelingen af ressourceforløb?
Hvordan er alders og køns fordeling?
Hvordan er grupperer de sig på henholdsvis somatiske og psykiske sygdomme, misbrug etc.?
Hvor mange er i aktivering eller uddannelse og i hvor mange timer?
Hvor mange er i behandlingsforløb? Og i hvilket regi?
Hvordan mange skønnes realistisk at kunne få tilknytning eller vende tilbage til arbejdsmarkedet inden for 5 år?”
Reformen om førtidspensioner og fleksjob – intentioner og muligheder
Reformen trådte i kraft 1. januar 2013, og intentionen med loven er at udvikle arbejdsevnen og undgå, at unge under 40 år bliver førtidspensionister men i stedet tilbyde dem et ressourceforløb, med henblik på at kunne blive selvforsørgende. Det vil give dem en fortsat mulighed for at have en tilknytning til arbejdsmarkedet og muligheden for at udvikle sig via et arbejde og netværk med kolleger.
Ressourceforløbene skal have fokus på den enkeltes ressourcer og på at udvikle den enkeltes arbejdsevne. Desuden skal indholdet i den enkeltes forløb være med til at give vedkommende bedre muligheder for at mestre deres liv og sygdomstilstand og eller nedsatte evner pga. sygdom.
Med reformen forsøger man at undgå, at unge mennesker under 40 år får tildelt en førtidspension, og derved mister tilknytningen til arbejdsmarkedet og muligheden for at udvikle sig via et arbejde og have et netværk med kolleger.
Rehabiliteringsteam på tværs af kommune og region
Som en del af loven skulle der nedsættes et rehabiliteringsteam i hver kommune.Der skal være repræsentanter fra kommunens social-, sundheds, og beskæftigelsesforvaltning samt en læge fra det regionale sundhedsvæsen. Sammensætningen skal være med til at sikre den bedst mulige baggrund for at vurdere borgerens tilstand og sikre de rigtige indsatser, som går på tværs af de forskellige sektorer.
Inddragelsen af en regional sundhedskoordinator (lægen) skal desuden være med til at sikre, at kommunens indsatser og tilsvarende i det regionale sundhedsvæsen koordineres og ligger i forlængelse af hinanden. Inddragelse af borgeren selv er desuden helt central, og borgeren er netop givet en aktiv rolle i selv at vurdere og planlægge indsatser.
Et forløb hen imod et ressourceforløb
En borgers sag forelægges rehabiliteringsteamet, når sagsbehandleren vurderer, at alle muligheder i den aktive beskæftigelsesindsat er udtømt. Teamet kan indstille borgeren til førtidspension, fleksjob, ressourceforløb eller lade sagen gå tilbage til en ordinær indsats inden for beskæftigelsesområdet. Teamets opgave er at rådgive borgeren og sagsbehandleren om muligheder for at rehabilitere borgeren inden for kommunens egne forvaltninger eller inden for sundhedsvæsenet.
Ressourceforløb i Kolding Kommune
I Kolding Kommune er tilgangen, at et ressourceforløb er borgerens rum for udvikling og forandring. Desuden at deltagelse i et forløb aldrig må forværre borgerens sundhedstilstand. Endelig der stort fokus på, at hvis et ressourceforløb skal lykkes, så er det meget vigtigt, at borgeren selv er motiveret og har engagement i forløbet og de enkelte indsatser.
Derfor gøres der en stor indsats for at inddrage borgeren i selv at sammensætte forløbet, så indsatserne føles relevante og bygger videre på hinanden. Borgeren sikres indflydelse på indsatser og mål i forløbet, ligesom der arbejdes med, at borgeren oplever dem som relevante og meningsfulde.
I loven blev et ressourceforløb afgrænset til at vare mellem 1 – 5 år. Derefter skal borgerens sag igen vurderes af rehabiliteringsteamet, og man kan der beslutte, at gennemgå et nyt forløb. Siden loven pt. kun har fungeret i knap 3 år, er resultaterne fra forløbene endnu ret spæde.
Status over ressourceforløb i Kolding Kommune
Fra 1. januar 2013 til 1. september 2015 er der etableret 315 ressourceforløb. Ud af dem er 35 sager behandlet i rehabiliteringsteamet igen eller er afsluttet.
Indstillet til fleksjob | 8 |
Raskmeldt og i A-kasse | 2 |
Fraflyttet kommunen | 7 |
Indstillet til førtidspension | 14 |
Afsluttet pga. mgl. samarbejde | 1 |
Startet på nyt ressourceforløb | 10 |
I alt | 42 |
Det er værd at bemærke, at de 10 borgere, som er startet på et nyt ressourceforløb, alle er motiverede til at komme i et nyt forløb, da de har oplevet en positiv udvikling under det første. Der er bl.a. kommet tilbagemeldinger om, at de har lært at håndtere deres fysiske sygdom bedre, hvilket har givet dem mere overskud til andre ting.
Andre har meldt tilbage, at de har fået meget ud af enten en coach eller mentor, som har hjulpet dem med at få en anden og mere positiv tilgang til udfordringerne i livet. Flere har undervejs også været i forskellige virksomhedsrettede tilbud, og har derved oplevet at det alligevel er plads til dem på arbejdsmarkedet.
Det skal bemærkes, at ikke alle borgere lykkes med at udvikle arbejdsevnen i en grad, som gør dem i stand til at blive selvforsørgende. En del af dem vil kunne varetage et fleksjob på mellem 5 – 10 timer om ugen.
Uagtet hvor megen arbejdsevne den enkelte får udviklet undervejs i forløbet, lærer langt de fleste nogle nye redskaber og får bedre muligheder for at leve med deres sygdom og gener i hverdagen. Det vil samlet set give dem end væsentlig bedre livskvalitet, end hvis de var blevet førtidspensionister og ikke havde været igennem forløbet.
Nedenfor gennemgås de enkelte spørgsmål fra mailen.
Hvor mange borgere i Kolding er døde under ressourceforløbene?
Af de borgere, der er blevet tilkendt et ressourceforløb, er ingen hidtil døde i perioden.
Hvilke tildelingskriterier benyttes der ved tildelingen af ressourceforløb?
Ressourceforløb gives til personer, der har komplekse problemer ud over ledighed, som ikke har kunne løses gennem en almindelige beskæftigelsesrettet indsats. Desuden når kommunen vurderer, at der er behov for en længerevarende indsats, før der kan fastsættes et konkret beskæftigelsesmål.
Med baggrund i afgørelser fra Ankestyrelsen er det reelt en forudsætning for bevilling af førtidspension, at borgeren har været tilbudt og gennemført et ressourceforløb. Borgere, hvor det er helt åbenlyst, at det vil være formålsløst at udvikle arbejdsevnen via en tværfaglig indsats kan tildeles førtidspension uden et forudgående ressourceforløb. Eksempler på dette er svært udviklingshæmmede, alvorligt hjerneskadede og borgere i terminalfasen.
Hvordan er alders- og kønsfordeling?
Nedenstående tabel viser en opgørelse over borgere i Kolding Kommune, der er i et ressourceforløb med fordelingen på køn og alder. Tallene er trukket i oktober 2015 fra jobcentrets eget system.
Alder | Kvinder | Mænd | I alt |
20 – 29 | 19 | 11 | 30 |
30 – 39 | 32 | 18 | 50 |
40 – 49 | 59 | 38 | 97 |
50 – 59 | 57 | 30 | 87 |
60 + | 5 | 7 | 12 |
I alt | 172 | 104 | 276 |
Hvordan grupperer de sig på henholdsvis somatiske og psykiske sygdomme, misbrug etc.?
Nedenfor er gennemgået de sager, som jobcentret pt har. De er opdelt alt efter den eller de årsager, som er baggrunden for sagerne.
Sociale årsager, (herunder misbrug) | 1 |
Fysiske årsager | 68 |
Psykiske årsager, (herunder kognitivt, PTSD, mental retardering) | 102 |
Fysiske og sociale årsager | 6 |
Psykiske og sociale årsager | 26 |
Psykiske og fysiske årsager | 45 |
Psykiske, fysiske og sociale årsager | 28 |
I alt | 276 |
Hvor mange er i aktivering eller uddannelse og i hvor mange timer?
Nedenstående tabel viser en opgørelse over de forskellige former for aktivering, som borgere i ressourceforløb deltager i. Forløbene er individuelt tilrettelagt med udgangspunkt i den enkelte borgers ressourcer og interesser. Borgerne kan have planlagte aktiviteter fra 2 til 37 timer alt efter, hvad de kan magte at gennemføre.
En del af forløbene kan også starte med, at man aftaler med borgeren, at de skal hjem og hvile, inden der startes planlagte aktiviteter, fordi det er hvad de har brug for, inden de kan komme videre med et reelt forløb.
Tilbudstype | |
Ordinær uddannelse | 3 |
Mentorordninger | 36 |
Virksomhedspraktik | 37 |
Øvrige forløb | 38 |
Tilbud i alt | 114 |
Kategorien ”øvrige forløb” dækker over bl.a. aktiviteter på Jobigen (træning, værksted m.m.), men også aktiviteter som coach eller forskellige sundhedstilbud i både regionalt eller kommunalt regi.
Hvor mange er i behandlingsforløb? Og i hvilket regi?
Borgerne deltager i disse former for behandling
Psykiatrisk/psykolog (behandling/udredning) | 47 |
Fysisk sygdom (behandling/udredning) | 10 |
Genoptræningsforløb, (herunder sundhedscenter, smerteklinik, Vejle Fjord, Neurooptometrist, hovedpineklinik og gigthospital) | 27 |
Misbrugsbehandling | 6 |
ATT (Afdelingen for Traume- og Torturoverlevere, regionen) | 5 |
Egen læge | 6 |
I alt | 101 |
Hvor mange skønnes det realistisk, der kan få en tilknytning eller vende tilbage til arbejdsmarkedet inden for 5 år?
Efter at have arbejdet med ressourceforløb til borgerne i knap 3 år er det indtrykket, at minimum 35 – 40 % af borgerne vil kunne have en tilknytning til arbejdsmarkedet efter endt forløb. Det kan være i et ordinært job eller i støttet beskæftigelse i form af et fleksjob.
Sagsnr.: 13/8530
Resumé
Der har været en stigning i antallet af integrationsborgere på 65 % det seneste år. Fra 235 i oktober 2014 til 387 integrationsborgere i oktober 2015.
Det stigende antal integrationsborgere har betydet en stor stigning i antallet af borgere, der modtager danskundervisning på Sprogskolen Kolding og aktiveres i Den Erhvervsrettede Sprogskole.
Sagen behandles i
Forslag
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Der har været en stigning i antallet af integrationsborgere på 65 % det seneste år. Fra 235 i oktober 2014 til 387 integrationsborgere i oktober 2015.
Det stigende antal integrationsborgere har betydet en stor stigning i antallet af borgere, der modtager danskundervisning på Sprogskolen Kolding og aktiveres i Den Erhvervsrettede Sprogskole.
Der er i november midlertidig boligplacering i 24 lejemål, der huser 31 flygtninge. Der vil i resten af 2015 og 2016 være behov for flere permanente lejemål, da man forventer, at antallet af flygtninge vil være stigende.
Forventninger til det fremtidige boligbehov
På 2015 kvoten er der til og med oktober kommet 158 flygtninge, hvilket betyder, at der i alt mangler 57 flygtninge ud fra den udmeldte kvote for året.
Perioden for kvoten følger ikke kalenderåret, men går derimod fra 1. marts til slutningen af februar året efter. Fra 1. november 2015 forventes de resterende 57 personer derfor at komme.
I 2016 er udmeldingen fra Udlændingestyrelsen fortsat, at kvoten for Kolding Kommune er på 196 personer. I øvrigt bemærkes det, at det er vanskeligt at forudsige, hvornår på året de ankommer, hvilket skal ses i lyset af den måde, som styrelsen tildeler flygtninge. F.eks. ved vi først ved udgangen af oktober måned, hvor mange flygtninge der kommer d. 1. december og så fremdeles.
Ligeledes ved vi først ved udgangen af en måned, om det er enlige eller familier, der kommer. Det er således vanskeligt at forudsige det nøjagtige boligbehov.
Sagsnr.: 13/8530
Resumé
Forvaltningen udarbejder månedligt ledelsesinformationen, der viser:
Sagen behandles i
Forslag
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Det samlede antal borgere på overførselsindkomst er det seneste år, fra oktober 2014 til oktober 2015, stort set uændret. Der er i alt kommet 17 borgere mindre på overførselsindkomst.
Det konstante antal borgere på overførselsindkomst dækker over en række forskydninger inden for de enkelte ydelsesgrupper. Flere af forskydningerne skyldes reformer og ændret lovgivning.
Der har været et stort fald i antallet af forsikrede ledige og borgere på arbejdsmarkedsydelse. Til gengæld har der været en stigning i antallet af unge på uddannelseshjælp.
Der har desuden være et fald i antallet af førtidspensionister. Faldet i antallet af førtidspensionister modsvares af et stigende antal borger i fleksjob og ressourceforløb.