Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
11-05-2021 09:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
Staldgården |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 17/22370
Resumé
Kulturudvalget starter mødet med rundvisning på Staldgården.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Godkendt.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
Udvalget bliver ved mødets start budt velkommen i Staldgården. Museumsdirektør ved Museum Kolding Rune Lundberg vil vise rundt og fortælle om planerne for udviklingen af Staldgården og Museum Kolding.
Sagsnr.: 21/8520
Resumé
Kolding Kommune skal indgå aftaler med et statsanerkendt museum om varetagelse af Museumslovens kapitel 8. I forbindelse med godkendelse af vedtægtsændringer for det tidligere Museum på Koldinghus, nu Museum Kolding, er museets ansvarsområder ændret.
Der er som konsekvens af dette udarbejdet oplæg til 2 nye aftaler med henholdsvis Museum Kolding og Museum Sønderjylland.
Sagen behandles i
Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at de 2 nye aftaler i forhold til Museumslovens kapitel 8, med henholdsvis til Museum Kolding og Museum Sønderjylland, indstilles til godkendelse,
at det årlige tilskud til Museum Kolding reduceres med 170.000 kr., og at midlerne overføres fra Kulturpolitikken til Administrationspolitikken, idet opgaven forankres hos forvaltningens Plan- og Byggeområde.
Beslutning Plan-, Bolig- og Miljøudvalget den 05-05-2021
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Forslaget indstilles til godkendelse.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
De statsanerkendte museer skal i samarbejde med plan- og fredningsmyndighederne virke for, at væsentlige bevaringsværdier sikres for fremtiden. Det er fastlagt i museumsloven, hvor kapitel 8 i loven vedrører sikring af kultur- og naturarv i forbindelse med kommunernes fysiske planlægning og forberedelse af jordarbejder m.v. Kommunerne/planmyndighederne er forpligtede til at inddrage det relevante museum, når der udarbejdes en kommuneplan eller lokalplan, der berører bevaringsværdier.
Kolding Kommune har siden kommunesammenlægning haft et samarbejde med Museum Kolding (det tidligere Museum på Koldinghus) om kapitelopgaverne for såvidt både nyere tids historie og arkæologi.
Museum Kolding har som følge af denne aftale betalt Museum Sønderjylland for assistance, hvad angår den arkæologiske del af kapitel 8.
I forbindelse med navneskiftet fra Museet på Koldinghus til Museum Kolding godkendte Kolding Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen også en række vedtægtsændringer for museet. En af disse vedrørte ændringer af museets ansvarsområde. Det betyder, at Museum Koldings tidligere ansvarsområde oldtid og arkæologi i Kolding Kommune nu er overført til Museum Sønderjylland, hvorfor Kolding Kommune skal indgå aftale direkte med dette Museum Sønderjylland fsv. arkæologi, mens Kolding Kommune fortsat har en aftale med Museum Kolding fsv. nyere tids historie.
Forvaltningen har været i dialog med de 2 institutioner og har udarbejdet 2 udkast til aftaler:
- Aftale mellem Kolding Kommune og Museum Sønderjylland om varetagelsen af den arkæologiske virksomhed efter Museumslovens kap. 8 i Kolding Kommune
- Aftale mellem Kolding Kommune om varetagelsen af nyere tids kulturhistorie efter Museumslovens kap. 8 i Kolding Kommune.
Økonomi
Aftalen med Museum Kolding er dækket af det samlede tilskud, som Museum Kolding modtager fra Kolding Kommune. Tilskuddet reguleres i den af Byrådet vedtagne samarbejdsaftale.
Af aftalen med Museum Sønderjylland fremgår det, at Kolding Kommune årligt betaler museet 170.000 kr. for varetagelsen af opgaven. Det svarer til det beløb Museum Kolding hidtil har betalt Museum Sønderjylland, og bestyrelsen for Museum Kolding er derfor indforstået med, at det årlige tilskud reduceres med 170.000 kr. årligt. Forvaltningen foreslår, at de 170.000 kr. overføres fra Kulturpolitikken til Administrationspolitikken, idet opgaven forankres hos forvaltningen Plan- og Bygområde.
Aftalerne medfører ikke samlede ekstraudgifter for Kolding Kommune.
Bilag
Sagsnr.: 21/7516
Resumé
Der er afsat 200.000 kr. årligt under Kulturpolitikken til Kunst i Byrum. Forvaltningen foreslår her rammer om, og proces for, hvordan indsatsen kan realiseres.
På mødet deltager Museumsdirektør Karen Grøn fra Trapholt med et inspirationsoplæg omkring Kunst i Byrum.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget godkender forslaget.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Udvalget besluttede at igangsætte en proces i samarbejde med Karen Grøn om at udarbejde en kunststrategi og et forslag til en fremtidig organisering af indsatsen vedrørende Kunst i Byrummet. Oplægget til processen forelægges for Kulturudvalget efter sommerferien.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
Der er fra indeværende år, og ud i årene, afsat 200.000 kr. årligt til ”Kunst i Byrum”.
I denne sag foreslås rammer for indsatsen fremadrettet, mens der i den næste sag på dagsordenen foreslås konkrete indsatser for i år, hvor der er mindre tid til forberedelsesfasen.
Kunstgruppe
På baggrund af input fra udvalget foreslås det, at der nedsættes en kunstgruppe, der løbende (forventeligt 1-3 gange årligt) høres, kommer med input og fungerer som jury i forhold til de kommende kunstindsatser.
Kunstgruppen kan nedsættes med følgende repræsentanter:
- 3 borgerrepræsentanter
- 1 rep. fra Kulturudvalget.
- 1 rep. fra Trapholt.
- 1 rep. fra driftsafdelingen.
- 1 rep. fra arkitekturteamet.
- 1 lokal kunstner.
Kultur & Event sekretariatsbetjener kunstgruppen.
Kunstgruppen forbehandler og indstiller kunstindsatserne til endelig godkendelse i Kulturudvalget. Når kunstgruppen har besluttet et projekt, så godkendes det formelt i Kulturudvalget inden det endeligt igangsættes, ligesom udvalget løbende orienteres om væsentlig fremdrift og/eller udfordringer i kunstprojekterne.
Udvalget tilkendegav på mødet i april, at de ønskede at godkende værkerne og de overordnede rammer (f.eks. placering, hvis værket er stedspecifikt), men uden at hele udvalget skulle drøfte og udvælge værker, kunstner m.v. Med ovenstående fremgangsmåde kan dette imødekommes.
Der vil kunne være stor forskel for de enkelte års kunstindsatser. For eksempel kan det være relevant med større fundraising-indsatser, og værkernes omfang og art vil være afhængig af om dette bærer frugt. Ved nogle værker vil det f.eks. også være effekten på modtageren, der kan være afgørende – mere end placeringen af et værk. Det kan derfor være en udfordring at være meget specifik på de enkelte værker før et stykke inde i processen, når de ”tager form”.
Forvaltningen (Kultur og Event) vil sikre det brede faglige samarbejde på tværs og få kunstfaglig, driftsmæssig, arkitektonisk, byudvikling- og fundraising-kompetencer med i spil i udviklingen af projekterne. Som en del af dette opkvalificeres relevante medarbejdere ved, at der hentes viden ind via netværk, evt. studietur eller lignende.
Forvaltningen foreslår, at der ved realisering af alle værker indgås aftale med Vej og Park om drift og vedligehold af de værker, der etableres. I den forbindelse vil det også hvert år være relevant af afklare, hvorvidt der vil være afledte driftsudgifter ved de enkelte værker og hvordan dette finansieres.
Såfremt udvalget godkender ovenstående forslag udarbejder forvaltningen forslag til kommende møde i Kulturudvalget for:
- hvordan der søges medlemmer til Kunstgruppen.
- rammer om Kunstgruppens arbejde.
- kriterier for udvælgelse af medlemmer til Kunstgruppen.
Sagsnr.: 21/7516
Resumé
I sagen præsenteres forslag til etablering af Kunst i Byrum i 2021.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget beslutter, hvilket/hvilke projekter, de ønsker realiseret i 2021.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Udvalget besluttede at udpege Borchs Gård som lokation og afsæt for et kunstprojekt i 2021 med budgetrammen på 300.000 kr. Indholdet afklares som en første prøvehandling under processen i sag nr. 4.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
Udvalget bad, på mødet i april, forvaltningen komme med konkrete oplæg til realisering af Kunst i Byrum i 2021. Der er afsat 200.000 kr. i forbindelse med Budget 2021 til et kunstværk i byen, og på udvalgets møde i april blev det besluttet at afsætte yderligere 100.000 kr., således at der kan blive etableret 2 værker i indeværende år med en budgetramme på henholdsvis 200.000 kr. og 100.000 kr.
Forvaltningen foreslår følgende muligheder/placeringer:
Forslag | Placering | Beskrivelse | Budget |
A | Søndergade Nord (v. Føtex) | Et legende byrumselement er allerede i støbeskeen. Projektet vil kunne få et løft og en større volumen, så det frem for primært at være et legeredskab kan blive et æstetisk element i bybilledet, der giver en oplevelse for alle forbipasserende.
Der er etableret kontakt til kunstner, der vil kunne løfte projektet fra legeinstallation til kunstoplevelse. | 100.000 kr.
Medfinansieret med midler fra (corona)bymidte-puljen i 2020. |
B | Borchs Gård | Et stort gavlmaleri kan etableres på en facade i Borchs Gård og være med til at understøtte transformationen fra nedslidt P-plads til multifunktionelt byrum. Kunstnere og designere indbydes til at komme med forslag via et open call | 200.000 kr. |
C | Passage ind til Borchs Gård | Alle passager ind til Borchs Gård markeres med hver sin individuelle ”lysoplevelse”. Der er mulighed for at lægge et ekstra lag af oplevelse ind i forbindelse med en af passagerne, f.eks. i form af lyd, bemaling, interaktivt lys eller andet, så det bliver en helt særlig oplevelse at bevæge sig i overgangen fra gågade til Borchs Gård.
Designeren, der skaber de planlagte lysinstallationer, får til opgave at komme med forslag til – samt realisere (evt i samarbejde med anden kunstner) – kunstpassagen. | 100.000 kr.
Basisinstallationen er finansieret via renoveringen af Borchs Gård. |
D | Søndergade Syd | Søndergade Syd er midt i en stor omlægning. Et kunstværk skabt specifikt til stedet, med afsæt i områdets særlige historie, har potentiale til at hjælpe gaden på vej med den nye områdeidentitet og give et fokus.
Relevante kunstnere indbydes til at komme med deres forslag. | 200.000 kr. eller 300.000 kr.
Den resterende omlægning er finansieret, men der er ikke midler til med-finansiering af kunstværk. |
De konkrete forslag er udvalgt med afsæt i, hvad der vurderes realiserbart i indeværende år og inden for budget. Desuden lægger flere sig op ad eksisterende projekter med byforskønnelse og kan derved understøtte den udvikling af bymidten, der er i gang, og være med til at give et ekstra løft i områder, der er under udvikling.
Såfremt udvalget peger på et eller flere af ovenstående forslag vil forvaltningen påbegynde arbejdet med realiseringen at projektet. Udvalget vil blive orienteret undervejs i processen.
Sagsnr.: 19/10891
Resumé
Forvaltningen fremlægger samarbejdsaftale mellem foreningen Blue Bridge og Kolding Kommune til godkendelse.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at samarbejdsaftalen godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Godkendt.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
I forbindelse med de udskudte budgetforhandling 2021, indgik Byrådet aftale om et årligt, økonomisk tilskud på 100.000 kr. til foreningen Blue Bridge. Foreningen står bag den frivilligt drevne musikfestival Blue Bridge, der har fundet sted siden 2016 i Sdr. Bjert samt en lang række musikinitiativer, herunder Blue Bridge Scenen og Blue Bridge Øvelokalet.
Blue Bridge har tidligere modtaget kommunalt tilskud til etablering af vand- og elinstallationer på festivalpladsen samt en underskudsgaranti på 100.000 kr., som i 2019 blev omdannet til et tilskud. Budgetaftalen om et fast, årligt tilskud indebærer, at Blue Bridge og Kolding Kommune indgår en samarbejdsaftale for perioden 1. januar 2021 - 31. december 2024.
Samarbejdsaftalen er et resultat af den dialog, der er ført mellem Kolding Kommune og Blue Bridge. Aftalen beskriver, hvordan Blue Bridge vil være med til at opfylde Kolding Kommunes 4 Kulturpolitiske Fokusområder. Ligeledes beskriver aftalen, hvilken støtte Blue Bridge kan forvente fra Kolding Kommune i aftaleperioden.
Vision og fokusområder
Blue Bridges overordnede vision er at skabe musikliv på Stenderuphalvøen. Med musikken som bærende kraft ønsker foreningen:
- At skabe fælles kulturoplevelser, sammenhold og identitet i lokalsamfundet gennem afholdelse af den årlige Blue Bridge Festival samt andre musikalske arrangementer.
- At facilitere udviklingen af nye musikere, specielt med fokus på børn og unge, og bidrage til, at eksisterende musikere dyrker deres musik.
Samarbejdsaftalen beskriver, hvordan Blue Bridge vil arbejde med sine 4 centrale aktiviteter og dermed understøtte de Kulturpolitiske Fokusområder:
- Blue Bridge Musikfestivalen – foreningens flagskib og frivilligt drevne festival, som byder på alt lige fra lokale amatørbands og upcoming artister til verdensmusik og professionelle kunstnere. Festivalen beskæftiger 150-170 dedikerede frivillige og har et mål om at få 2000 gæster hvert år. Festivalen understøtter de Kulturpolitiske Fokusområder ”Mødesteder og midlertidighed”, ”Borgeren som medskaber” og via et særligt fokus på at præsentere unge musikere på scenen også ”Mere Ungekultur”.
- Blue Bridge Scenen – lokalt spillested, hvor både lokale amatørbands optræder, og hvor Blue Bridge præsenterer forskellige professionelle musikere. Foreningen ønsker mere samarbejde med Godset og at arrangere koncerter for og med børn og unge. Dermed understøtter Blue Bridge Scenen alle 4 Kulturpolitiske Fokusområder.
- Blue Bridge Øvelokalet – lokalt øvelokale, der danner rammen om et spændende musikmiljø og musikalsk netværk på Stenderuphalvøen, og understøtter de Kulturpolitiske Fokusområder ”Mere Ungekultur” og ”Kultur som Løftestang”.
- Fællesskab på Stenderuphalvøen – Musikken er grundpillen i det stærke, lokale fællesskab, som Blue Bridge bidrager til. Fællesskabet ses i mange konstellationer: fællesskab for frivillige, fællesskab og netværk for udøvende musikere og fællesskab for det brede publikum. Målet om at Stenderuphalvøen skal være en musikalsk vugge, hvor musikken danner grundlag for sammenhængskraft understøtter fokusområdet ”Kultur som løftestang”.
Økonomi og evaluering
Tilskuddet til Blue Bridge udgør årligt 100.000 kr.
Blue Bridge er forpligtiget til årligt at sende en af bestyrelsen godkendt årsrapport til Kolding Kommune. I forlængelse heraf afholder Kolding Kommune og Blue Bridge et dialog- og evalueringsmøde.
Senest ved udgangen af 2. kvartal i 2024 tages stilling til, om aftalen skal forlænges. En eventuelt ny samarbejdsaftale skal være indgået og underskrevet inden udgangen af 3. kvartal 2024.
Bilag
Sagsnr.: 15/6209
Resumé
Den selvejende institution Geografisk Have fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat for 2020.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen den 8. marts 2021. Revisionen har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud på 584.412 kr. mod et underskud på 81.731 kr. i 2019
Den selvejende institution Geografisk Have har i 2020 modtaget et tilskud fra Kolding Kommune på 3.466.095 kr.
Den selvejende institution Geografisk Haves egenkapital udgør 1.426.741 kr. pr. 31. december 2020, hvoraf de 382.500 kr. er bundne midler.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen om årsrapporten samt revisionsprotokollat for 2020 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Indstilles til godkendelse.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
Geografisk Haves vision er at være en national top-attraktion. En grøn oplevelsespark og mødested med en unik plantesamling, inspirerende haver og en helt særlig historie.
I 2020 var besøgstallet på 75.926 mod 86.277 i 2019, hvilket skyldes at haven var lukket i ca. en måned i foråret, de store markeder og en lang række private arrangementer måtte aflyses.
Geografisk Have havde i 2020 indtægter for alt 6.795.078 kr., hvilket primært kommer fra et tilskud fra Kolding Kommune på 3.466.095 kr. og entré- og arrangementsindtægter på 3.042.889 kr.
Udgifterne for 2020 udgør samlet set 6.210.666 kr., hvoraf de største udgifter er personaleudgifter, som udgør 4.260.886 kr. Herudover er der udgifter til administration, fast ejendom, publikum, øvrige udgifter, arealdrift og dyrefold og voliere.
Årets resultat udviser dermed et overskud på 584.412 kr. for 2020.
Geografisk Have havde en egenkapital på 842.328 kr. pr. 31. december 2019. Årets resultat for 2020, som overføres til egenkapitalen gør, at egenkapitalen pr. 31. december 2020 udgør 1.426.741 kr., hvoraf de 382.500 kr. er bundne midler.
Geografisk Have fremhæver fra 2020
I 2020 er der gjort en særlig indsats for at hæve standarden af havens Rosenhave med en stor investering i jordforbedringsmidlet champost, som har haft en stor positiv effekt for det samlede udtryk af havens roser. Roserne har publikums store opmærksomhed. Geografisk Haves Venner har især hjulpet godt til med blandt andet at sikre en højere standard i havens Rosenhave end ellers muligt. Der er også en flok ”handy-men”, der på frivillig basis hjælper med flere vigtige praktiske opgaver.
I 2020 er der desuden gjort en særlig indsats for hele tiden at tilpasse havens aktiviteter og tilbud efter Corona- regler og omstændigheder. F.eks. er der i slutningen af år 2020 gennemført et pilotprojekt med ”Nyt Lys på Gamle Træer ”, som var tiltænkt at give en særlig vinteroplevelse i haven i december og januar. Det virkede lige indtil haven blev Corona-lukket for 2. gang med virkning fra den 14. januar. 2021.
I 2020 bevilgede Kolding Kommune midler til istandsættelse af stueetagen i Aksel Olsens hus (grundlæggeren af Geografisk Have, hvis hjem ligger umiddelbart op til havens p-plads).
Geografisk Have har søgt fonds- og puljemidler til at etablere en udstilling i denne stueetage. I 2020 er istandsættelsen startet med direktøren i Geografisk Have som ”projektejer” efter aftale med Kolding Kommune, som er ejer af huset. Der er fra 1. januar 2021 indgået brugeraftale, således at Geografisk Have kan anvende stedet til formidling.
Bilag
Sagsnr.: 15/19771
Resumé
Trapholtfonden fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2020.
Årsregnskabet er godkendt af bestyrelsen. Årsrapporten er revideret af PWC, som har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud på 1.076.443 kr.
Fondens egenkapital udgør 55.889.826 kr., hvoraf 54.776.802 kr. er bunden kapital. 53.000.000 kr. er værdien af ejendommen Trapholt.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten og revisionsprotokollat for Trapholtfonden for 2020 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Indstilles til godkendelse.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
Fondens formål er i fundatsen at yde økonomisk og anden støtte til Kunstmuseet Trapholt.
Fondens indtægter var i 2020 et kommunalt tilskud fra Kolding Kommune på 4.970.668 kr. og øvrige indtægter på 194.012 kr. Af tilskuddet fra Kolding Kommune var 3.270.795 kr. et engangstilskud til indvendig og udvendig renovering af museet.
Med fradrag fra fondens driftsomkostninger giver dette et overskud på 1.076.443 kr.
Trapholtfonden har ved udgangen af regnskabsåret 2020 en egenkapital på 55.889.826 kr., hvoraf 54.776.802 kr. er bunden kapital, og 53.000.000 kr. er værdien af ejendommen Trapholt.
Det er revisionens opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af fondens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2020, samt at resultatet af fondens aktiver for årsregnskabet 1. januar til 31. december 2020 er i overensstemmelse med lov om fonde og visse foreninger og fundatsen samt årsregnskabslovens bestemmelser for regnskabsklasse A med de nødvendige tilpasninger.
Bilag
Sagsnr.: 18/4321
Resumé
Dronning Dorothea Teatret fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat for perioden 1. oktober 2019 til 30. september 2020.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen den 4. februar 2021. Regnskabet er revideret af Beierholm, som har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et underskud på 122.580 kr.
Teatrets egenkapital udgør 85.853 kr.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten for 2020 godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Godkendt.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
Kolding Kommune har indgået en samarbejdsaftale med Dronning Dorothea Teatret.
2020 har været et anderledes år, med en forårsforestilling, der blev flyttet til efteråret, med en teatersal med plexiglas over det hele (35 m2), 15 stk. og spritdispensere fordelt i huset. Antal tilskuer pr. forestilling var nedsat med over 30 stk. pr aften. Desværre måtte teatret aflyse festspillet Flashdance, og heller ikke i 2021 er der udsigt til at kunne afholde festspil.
Børneforestillingen, der skulle være spillet i uge 42, blev flyttet til uge 7 i 2021, som så desværre igen blevet flyttet til efteråret 2021.
Heldigvis havde teatret stor succes med juleforestillingen "Pyrus", som var en Danmarks premiere.
Teatret har kun i begrænset omfang fået glæde af regeringens hjælpepakker. Indtil nu har teatret ca. fået 28.000 kr.- heraf skal fraregnes revisorudgifter på ca. 16.000 kr.
Årsrapporten udviser et underskud på 122.580 kr. mod et underskud på 263.220 kr. året før. Ledelsen finder årets resultat utilfredsstillende.
Teatrets egenkapital udgør 85.853 kr.
Aktiver er faldet fra 6.167.988 kr. i 2019 til 5.773.288 kr. i 2020. Forskellen skyldes primært afskriverne på bygningen og en lavere bankbeholdning.
Regnskabet er revideret af Beierholm og har ikke givet anledning til kommentarer. Revisionsfirmaet konkluderer, at årsregnskabet giver et retvisende billede af foreningens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 30. september 2020, samt at resultatet af foreningens aktiviteter for regnskabsåret 1. oktober 2019 til 30. september 2020 er i overensstemmelse med årsregnskabsloven.
Bilag
Sagsnr.: 18/1940
Resumé
Jazz I Trekanten fremsender årsrapport for 2020.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten for 2020 godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Godkendt.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
Kolding Kommune har i 2019 indgået en 4-årig samarbejdsaftale med Jazz I Trekanten med et årligt tilskud på 600.000 kr. I forbindelse med Byrådets besparelser på det kommunale budget, blev tilskuddet reduceret til 570.000 kr. i 2020 og frem.
I aftalen forpligter Jazz I Trekanten sig til årligt at udarbejde en årsrapport. Årsrapporten for 2020 blev godkendt på generalforsamlingen den 23. marts 2021. Regnskabet er revideret af Beierholm, og revisionen har ikke givet anledning til bemærkninger. Årsrapporten for 2020 udviser et overskud på 172.727 kr. Jazz I Trekanten har, ved udgangen af regnskabsåret 2020, en egenkapital på 229.471 kr.
Jazz I Trekantens hovedaktiviteter i Kolding Kommune er:
- Jazz I Trekanten jazzfestival.
- JazzHouse / KulturTalent.
- Børnejazzfestivalen Jazz for kids.
- Rådgivning og samarbejder.
Jazz I Trekanten beretter, at 2020 har været stærkt præget af Covid-19, med en række ændringer, aflysninger og omprioriteringer til følge.
Jazz To Go
På trods af, at kulturlivet var ramt af Corona-restriktioner og -nedlukninger i 2020, formåede Jazz I Trekanten at gennemføre en lang række aktiviteter. Det skyldes især en tidlig indsats og satsning på streaming. Foreningen investerede i det tidlige forår i udstyr til optagelse og streaming af koncerter og uddannede de unge kulturaktører fra JazzHouse til at forestå produktionen af koncerter i det nye format. KulturTalent-programmet fik således et nyt, digitalt fokus.
Foreningen arbejdede løbende gennem året med at udvikle koncertformatet, der fik navnet Jazz To Go, og afholde koncerter, der enten var rene live-streaming koncerter eller koncerter med et begrænset publikum (alt efter de gældende restriktioner), som samtidig blev streamet.
Jazz I Trekanten festival
Festivalen fandt, som vanligt, sted i Trekantområdets Festuge. På grund af Covid-19 pandemien blev Festugen ændret fra at finde sted over 10 dage i sensommeren til at foregå i perioden 1. september til 30. november 2020. Oprindeligt var festivalen planlagt med 125 koncerter og arrangementer. Af disse blev 75 afholdt i løbet af sommeren og efteråret, 10 er flyttet til 2021 og 38 måtte aflyses helt. De aflyste arrangementer var primært koncerter med et stort udendørs publikum eller med udenlandske kunstnere, som ikke kunne gennemføres med Covid-19 begrænsningerne.
JazzHouse
JazzHouse flyttede i 2020 ind på Kolding Egnsteater. Særligt mini-festivalen Jazz & Roots / Jazz & Words, der fandt sted den 13. og 14. august 2020 blev en stor succes. De i alt 15 koncerter blev gennemført for et begrænset publikum og samtidigt streamet, hvor de blev krydret med interviews med musikere og involverede samt behind-the-scenes klip. Der var fuldt hus begge dage på Kolding Egnsteater. Initiativet fik også national anerkendelse, idet de unge frivillige fra JazzHouse blev nomineret til Jazz Danmark Prisen ved DMA Jazz 2020 for dette nytænkende koncept.
Efteråret bød på 4 JazzHouse-aftener med i alt 8 koncerter på Kolding Egnsteater med et ungt, begejstret publikum kombineret med live-streaming.
Jazz for kids
Børnejazzfestivalen Jazz for kids blev endnu engang afholdt i efterårsferien, med Gården i Nicolai Kultur som det primære koncertsted. I alt blev 15 koncerter afviklet, men med et reduceret antal publikummer. Koncerterne i Nicolai Kultur foregik som siddende koncerter i et stort telt i Nicolai Gården, således at publikum kunne sidde med behørig afstand.
Rådgivning og samarbejder
Rådgivningen har i årets løb haft fokus på at dele erfaringer, kompetencer og udstyr til online formidling. Jazz I Trekanten har i løbet af 2020 samarbejdet med Trapholt, Kolding Egnsteater, Kulturskolen, Godset, Det Gyldne Liv festival, Slicetown og en række uddannelsesinstitutioner.
Jazz I Trekanten var ligeledes projektleder for Festuge-laboratoriet Ungelab, som blandt andet lavede en udstilling på Kolding Bibliotek.
Publikum og puljer
Jazz I Trekanten beretter, at foreningen samlet set har afholdt 60% af de planlagte eller justerede aktiviteter og koncerter. Derudover fremhæver foreningen, at på trods af en stor nedgang i antallet af live-koncerter og live-publikummer på grund af Covid-19 restriktionerne, har satsningen på streaming betydet, at foreningen er nået ud til et langt større publikum og i hele Danmark; ca. 55.000 har deltaget i de streamede koncerter. Jazz I Trekanten vil fortsat have fokus på at præsentere live-koncerter med den digitale streaming som et supplement til dette.
Jazz I Trekanten beretter videre, at foreningen har gjort brug af muligheden for at søge midler hos særlige puljer til understøttelse af aktiviteter i Covid-19 perioden. De puljer har muliggjort en del af de aktiviteter, foreningen har gennemført i løbet af året. Foreningen kom således ud af året med en solid økonomi til at understøtte et højt aktivitetsniveau i 2021, og en erfaring til at gennemføre aktiviteter med eller uden Covid-19 restriktioner.
Bilag
Sagsnr.: 18/1940
Resumé
Jazz I Trekanten ændrer i foråret 2021 status fra forening til selvejende institution og fremsender i den forbindelse nye vedtægter til godkendelse i Kulturudvalget.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at vedtægterne godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Godkendt.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
Jazz I Trekanten ændrer i foråret 2021 status fra forening til selvejende institution. Ændringen skyldes, at Jazz I Trekantens formålsmæssige og økonomiske grundlag har ændret sig væsentligt i kraft af, at Kulturregion Trekantområdet, der oprindeligt var den primære tilskudsgiver til festivalen, løbende har nedjusteret tilskuddet til jazzfestivalen i Trekantområdets Festuge. Fra 2021 vil Jazz I Trekanten ikke længere modtage en støtte til festivalen i Festugen. Den nuværende organiseringsform som paraplyforening for jazz- og musikforeninger i Trekantområdet, er derfor ikke længere den bedste.
Ved at organisere sig som selvejende institution forventer Jazz I Trekanten endvidere at kunne positionere sig stærkere i forhold til at skaffe midler til større projekter fra nationale finansieringskilder. Jazz I Trekanten vil dermed i mindre grad konkurrere med lokale foreninger og aktører om de lokale pulje- og fondsmidler. Jazz I Trekanten vil eksempelvis ansøge Kunstfonden om at blive netværksspillested for henholdsvis 2. halvår af 2021 samt for perioden 2022-2024.
Som selvejende institution vil Jazz I Trekanten fokusere på at udvikle den levende jazzmusik igennem samarbejde med publikum, musikkere og arrangører og dermed skabe nye, ekstraordinære jazzoplevelser for både de vante jazzlyttere og et nyt publikum. Derudover vil Jazz I Trekanten bringe viden og erfaringer om nye koncert- og festivalformater ud til øvrige arrangører og organisationer i kulturlivet. Størstedelen af Jazz I Trekantens aktiviteter vil være fokuseret på eller tage udspring fra Kolding Kommune.
Aktiviteter og fokusområder som nævnt i samarbejdsaftalen for perioden 1. januar 2021 - 31. december 2022 forbliver uændrede, ligesom der er udarbejdet en allonge til samarbejdsaftalen. Allongen beskriver, hvilke yderligere aktiviteter og fokusområder Jazz I Trekanten vil arbejde med i resten af aftaleperioden, i kraft af det øgede tilskud til Jazz I Trekanten, som Byrådet aftalte i forbindelse med genåbning af Budget 2021.
Bilag
Sagsnr.: 18/1940
Resumé
Forvaltningen fremlægger allonge til samarbejdsaftalen mellem Kolding Kommune og Jazz I Trekanten. Allongen beskriver, hvilke ekstra aktiviteter og fokusområder, Jazz I Trekanten vil arbejde med i perioden 2021-2022 qua det øgede tilskud, Jazz I Trekanten fik tildelt i forbindelse med Byrådets genåbning af Budget 2021.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at allongen til samarbejdsaftalen mellem Kolding Kommune og Jazz I Trekanten godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Godkendt.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
I forbindelse med de udskudte budgetforhandlinger for Budget 2021, aftalte Byrådet at øge Jazz I Trekantens årlige tilskud med henholdsvis 175.000 kr. i 2021 og 400.000 kr. fra 2022 og fremefter. Med et øget tilskud forventer Kolding Kommune tilsvarende et øget antal aktiviteter. Kolding Kommune og Jazz I Trekanten har været i dialog herom og fremlægger resultatet af dialogen i den vedlagte allonge til den gældende samarbejdsaftale, som løber frem til 31. december 2022.
Allongen til samarbejdsaftalen gælder for resten af aftaleperioden og beskriver, hvilke yderligere aktiviteter samt fokusområder, Jazz I Trekanten vil henholdsvis gennemføre og arbejde med i perioden.
Jazz I Trekanten vil:
- gennemføre flere aktiviteter, herunder tværgående udviklingsprojekter, mere vækstlag på JazzHouse og en læringsplatform.
- ansøge om at blive nyt netværksspillested under Statens Kunstfond.
- etablere sig som centrum for jazzaktører og -aktiviteter i Syddanmark i samarbejde med genreorganisationen JazzDanmark.
Flere aktiviteter
Jazz I Trekanten vil blandt andet øge aktiviteterne i regi af JazzHouse med flere koncerter, en talentscene og aktivt samarbejde med MusikKoldings KOLD festival. Herudover vil Jazz I Trekanten fortsætte med at udvikle sin styrkeposition inden for digital koncertformidling. Jazz I Trekanten vil ligeledes fortsætte sit særlige fokus på jazz for børn og deres voksne gennem jazzfestivalen Jazz for kids og ved at etablere en landsdækkende læringsplatform for musikere, der ønsker at fokusere på musik for netop denne målgruppe.
Netværksspillested
Jazz I Trekanten ansøger i 2021 om at blive netværksspillested. Støtteordningen for netværks- og genrespillesteder er en ny ordning under Statens Kunstfond, der blev etableret i forbindelse med Finanslovsaftalen 2021. Den nye spillestedsordning søges i 2 etaper:
- en ordning der gælder for andet halvår af 2021 på 500-700.000 kr. med frist den 17. maj 2021.
- en ordning der gælder for perioden 2022-2024 på ca. 1 mio. kr. årligt med frist den 1. oktober 2021.
Jazz I Trekanten søger begge ordninger. Som netværksspillested bliver Jazz I Trekanten et aktivt supplement til Det Regionale Spillested Godset og vil blandt andet hjælpe de eksisterende jazzklubber og -foreninger og spillesteder med at udvikle deres koncert- og formidlingsformer samt præsentere jazz i nye koncertformater og nye omgivelser i samarbejde med andre kulturinstitutioner og dermed facilitere samarbejder mellem kulturaktører i hele kommunen. Herudover vil Jazz I Trekanten øge sit fokus på unge, blandt andet ved at støtte udviklingen af unge jazztalenter samt dyrke et kulturentreprenørskab, der kan udbredes til andre genre og kunstarter. Endeligt vurderer Jazz I Trekanten, at en status som netværksspillested vil øge deres muligheder for – på nationalt plan – at rejse flere midler til større projekter og dermed supplere det offentlige tilskud.
Såfremt Jazz I Trekanten bliver godkendt som netværksspillested, vil Kolding Kommune og Jazz I Trekanten forhandle en ny samarbejdsaftale.
Syddansk jazzcentrum
Jazz I Trekanten har indgået samarbejde med genreorganisationen JazzDanmark om at blive netværksorganisator for jazzaktører i Syddanmark. Som netværksorganisator vil Jazz I Trekanten blandt andet arrangere netværksmøder for jazzaktører i regionen og derigennem være katalysator for samarbejder på tværs, udviklingsprojekter m.v. Jazz I Trekanten bliver således det syddanske jazzcentrum – en position, der vil synliggøre Kolding Kommune på den danske og internationale jazzscene og styrke Kolding Kommunes brand som attraktiv og innovativ kulturkommune.
Bilag
Sagsnr.: 20/17376
Resumé
I sagen fremlægges forslag om at Nicolai for Børn rykker deres aktiviteter udendørs i foråret/sommeren 2021.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Nicolai for Børn rykker udendørs i foråret/sommeren 2021, som beskrevet i sagsfremstillingen.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Godkendt.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
Forvaltningen foreslår et alternativt forår og sommer med Nicolai for Børn, hvor aktiviteterne rykker udendørs og derigennem når ud til en bred målgruppe.
Nicolai for Børn har særlige udfordringer i forhold til at sikre mod coronasmitte. Børnekulturhusets vigtigste besøgende er jo netop børn, der ikke har coronapas eller er vaccinerede. Modsat for eksempel skole eller kulturskole er et besøg ikke bygget op om organiserede aktiviteter. Tværtimod bevæger man sig frit rundt på husets 3 etager, hvor alt er designet med henblik på, at der er mange naturlige kontaktflader. Hen over en normal sommerperiode er de besøgende i høj grad af private gæster – både lokale og turister – der således også vil komme i kontakt med andre via børnene, der ikke af natur holder afstand.
Børnekulturhuset foreslår, som alternativ til genåbning inden døre under gældende corona-restriktioner, at arrangere en række udendørs aktiviteter i maj og juni måned. Der kommer ikke til at være en fast åbningstid, men tilbuddene annonceres via sociale medier, hjemmeside og annoncering i ugeavisen. Der vil blandt andet være en række workshops/events i Nicolai Gård samt i Legeparken. Derudover rykker Nicolai i maj måned ud på skoler rundt i hele kommunen med 9 kunstneriske workshops. Der er pt. venteliste, og Nicolai arbejder hen mod at tage ud med endnu flere forløb.
I skolernes sommerferie rykker Nicolai for Børn alle aktiviteter ned i Legeparken. Her vil de genoptage de populære gratis workshops fra sidste sommer. Der vil være drop-in workshops i skolernes sommerferie i uge 27-32 fra onsdag til lørdag i tidsrummet kl. 10.00-15.00.
Nicolai Kulturs forventning er, at de med udendørs aktiviteter vil nå ud til langt flere og til en bredere kreds end ved indendørs genåbning under fortsatte restriktioner.
Fra uge 33 planlægger Nicolai for Børn at genåbne i vante rammer.
Sagsnr.: 10/31464
Resumé
Kulturudvalget godkendte på udvalgsmøde i april 2020 en række retningslinjer gældende for håndtering af de henvendelser fra kulturaktører, som var nødsaget til at rykke eller aflyse aktiviteter med tilskud fra Kulturpuljen eller Genforeningspuljen som følge af Covid-19. Retningslinjerne var gældende frem til den efterfølgende kvartalsuddeling i juni 2020.
Forvaltningen oplever igen at blive kontaktet af kulturaktører vedrørende udskydelser eller aflysninger, hvorfor forvaltningen beder udvalget tage stilling til retningslinjerne på ny.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget pålægger forvaltningen at tage de beskrevne retningslinjer i brug i forbindelse med støtte fra Kulturpuljen.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Godkendt.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
I forbindelse med de fortsat gennemgribende restriktioner, der pålægges i forbindelse med Covid-19 pandemien, påvirkes fortsat en lang række aktiviteter, der er støttet via Kulturpuljen.
For de henvendelser som forvaltningen stadig får omkring kulturaktiviteter med støtte fra Kulturpuljen er gældende, at nogen er nødt til at aflyse arrangementer, andre er i tvivl, om de skal indstille planlægningen, udskyde eller gøre noget helt andet i stedet for det planlagte. Flere vælger også at planlægge med at rykke deres aktivitet til næste år allerede nu.
Forvaltningen er blandt andet blevet kontaktet af Christiansfeld Musikfestival, som vælger at rykke deres festival til næste år 2022. Til musikfestivalen er givet et tilskud på 50.000 kr. og en underskudsgaranti på 37.650 kr. fra Kulturpuljen. Forvaltningen har endnu ikke truffet en afgørelse i denne konkrete sag, men afventer generelle retningslinjer fra udvalget.
På den baggrund og med henvisning til de tidligere gældende retningslinjer foreslår forvaltningen følgende gældende retningslinjer til pandemien er overstået;
? forvaltningen kan give tilsagn om fortsat at anvende Kvik-puljemidler til et arrangement, hvis det udskydes til et senere tidspunkt.
? forvaltningen kan give tilsagn om fortsat at anvende Kvartals-puljemidler til et arrangement, hvis det udskydes til et senere tidspunkt.
? forvaltningen kan give tilsagn om at anvende tildelte puljemidler til relevante udgifter, der allerede er afholdt i forbindelse med arrangementer, der må aflyses.
? efter en nærmere dialog med forvaltningen kan tildelte puljemidler fra Kvik-puljen anvendes til andet formål end det ansøgte på et senere, men aftalt, tidspunkt.
? anvendelse af puljemidler fra Kulturpuljen på mere end 15.000 kr. til et andet formål, skal forelægges Kulturudvalget.
? underskudsgaranti kan anvendes, når underskud skyldes foranstaltninger afledt af Covid-19 – også ved udgifter i forbindelse med arrangementer, der må aflyses.
Sagsnr.: 20/34167
Resumé
Budgetbidraget for Kulturpolitik svarer til den vedtagne budgetramme for perioden 2022-2025 vedtaget af Byrådet den 23. marts 2021.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Godkendt.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
Budgetbidraget er udarbejdet i overensstemmelse med budgetprocedure 2022. Bidraget, der svarer til budgetrammen, betyder et uændret serviceniveau set i forhold til 2021. Rammerne er godkendt på Byrådets møde den 23. marts 2021, men revideres løbende.
Bevillingsrammen for Kulturpolitik er udnyttet således (i hele 1.000 kr.):
| 2022 | 2023 | 2024 | 2025 |
Bevillingsramme | 106.872 | 106.067 | 105.324 | 104.850 |
Budgetbidrag | 106.872 | 106.067 | 105.324 | 104.850 |
Difference | 0 | 0 | 0 | 0 |
Bidraget er i overensstemmelse med den korrigerede bevillingsramme for Kulturpolitik.
Der er ikke sket regulering af de indstillede korrektioner i forbindelse med budgetopfølgningen pr. 31.marts 2021, hvor der vil ske en overførsel til andre politikområder på 8.781.000 kr. bestående af opmagasinering i Smedegade 14, It og telefoni samt tilskud til Kongernes Samling.
Sagsnr.: 21/4261
Resumé
Pr. 30. april 2021 er forventningerne til Kulturpolitik, serviceudgifter for 2021 følgende:
- Regnskabet forventes at være 500.000 kr. mindre end det korrigerede budget.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Godkendt.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
Regnskabet for Kulturpolitik, serviceudgifter forventes at være 500.000 kr. mindre end det korrigerede budget, og der forventes en overførsel til 2021 på 500.000 kr.
Bemærkning til Økonomiudvalget: Der forventes en overførsel til 2022 vedrørende Kulturpolitik, der er stadig nogle usikkerhedsmomenter.
Det korrigerede budget er blevet opdateret med det overførte beløb fra 2020 på 2.654.000 kr.
Nedenfor er skematisk oversigt over status pr. 30. april 2021 for Kulturpolitikken.
Tekst | Opr. Budget | Korr. Budget | Forbrug pr. 30.04.2021 | Forbrugs-procent | Note |
Puljer | 1.957.000 | 2.583.000 | 1.158.699 | 44,9% | 1 |
Kulturinstitutioner | 57.192.000 | 57.042.000 | 16.841.569 | 29,5% | 2 |
Tilskud |
|
|
|
| 3 |
Kulturarv | 11.427.000 | 13.303.000 | 12.648.311 | 95,1% |
|
Kunst og Design | 8.003.000 | 7.502.000 | 7.223.356 | 96,3% |
|
Scenekunst | 7.556.000 | 7.304.000 | 8.745.800 | 119,7% |
|
Musik | 801.000 | 1.016.000 | 805.980 | 79,3% |
|
Øvrige kulturtilskud | 3.724.000 | 3.863.000 | 3.763.070 | 97,4% |
|
Event | 645.000 | 1.004.000 | 276.680 | 27,6% |
|
Fælles Kultur projekter | 929.000 | 12.560.000 | 902.505 | 7,2% | 4 |
Skulpturer og bygninger | 1.981.000 | 2.364.000 | 698.534 | 29,5% | 5 |
I alt | 94.215.000 | 108.541.000 | 53.064.504 | 48,9% |
|
Noter:
- Puljer bestående af Kulturpuljen, Ungepuljen, Musik Kolding og 100 året for Genforeningen i 2020.
- Drift af institutionerne under Kulturpolitikken. Biblioteket har betalt husleje for hele 2021. Kulturskolen har modtaget refusion for 2 kvartaler i 2021 samt elevindindbetalinger.
- Udbetaling af tilskud i henhold til samarbejdsaftaler. Der er modtaget refusion vedrørende Kolding Egnsteater for 2 kvartaler 2021.
- Løbende projekter under Kulturpolitikken. Udgiften til Kongernes Samling overgår til Erhvervspolitikken ved Budgetopfølgningen pr. 31. marts 2021.
- Løbende drift af skulpturer og bygninger under Kulturpolitikken.
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Intet.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet:
- KLs Kultur- og fritidskonference d. 4. maj 2021, deltager Merete Due Paarup.
- Indvielse af Skamlingsbanken d. 12. maj 2021, deltager Jesper Elkjær, Søren Rasmussen, Eea Haldan Vestergaard, Merete Due Paarup
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Taget til efterretning.
Michael Krogh
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2021
Taget til efterretning.
Michael Krogh
Resumé
Udvalget skal godkende beslutningsprotokollen. Dette gøres ved, at hvert medlem skal underskrive ved at trykke på ”Godkendt”.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.