Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
08-06-2016 09:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
1.2 vest |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 16/4840
Resumé
Gennem en omfattende borgerinddragende proces har Nicolai-komplekset arbejdet med husets nye profil som det moderne kulturforsamlingshus. Sagen gennemgår baggrunden for den ny profil samt forslag til ændret brug af lokaler, der kan understøtte det videre arbejde. Den ny profil understøtter især fokusområderne Borgeren som medskaber samt Børnekultur – familiekultur.
Sagen behandles i
Forslag
at Nicolais ny profil som moderne kulturforsamlingshus godkendes
at Bygning 5 etableres med brugerbetalt adgang til åbne værksteder, projektrum og atelier og med mulighed for, at Billedskolen også kan undervise i lokalerne
at forvaltningen udarbejder ændringsforslag til budget 2017 på baggrund af sagsfremstillingen
Nyt forslag
By-og udviklingsdirektøren foreslår,
at Nicolais ny profil som moderne kulturforsamlingshus godkendes
at Bygning 5 etableres med brugerbetalt adgang til åbne værksteder, projektrum og atelier og med mulighed for, at Billedskolen også kan undervise i lokalerne
Sagsfremstilling
Nicolai Komplekset og Nicolai Kultur
Nicolai Komplekset blev opført i samarbejde med og med støtte fra Fonden RealDania og åbnede i 2007. Nicolai Komplekset består af 5 huse, der fungerer som én kulturel helhed.
Nicolai Komplekset huser to kommunale institutioner: Nicolai Kultur og Kolding Stadsarkiv. Nicolai Kultur dækker over Nicolai for børn, Nicolai Information, Nicolai Kunst og Design, Nicolai Scene, Billedskolen og Legeparken. Nicolai Komplekset huser endvidere en foreningsdrevet biograf og en kommerciel drevet café. Endelig gør en lang række foreninger brug af Nicolai Kompleksets lokaler, som administreres af Nicolai Kultur.
Nicolais ny profil
En omfattende designproces med deltagelse af politikere, borgere, brugere og en bred kreds af foreninger og andre aktører har vist en stor enighed om ønskerne til fremtidens moderne kulturelle kraftcenter.
De politiske forslag, der tidligere har været drøftet i kulturudvalget har indgået i den samlede proces.
Helt i tråd med internationale tendenser er ønsket, der er fremkommet i processen, at Nicolais nye profil skal fokusere på to ting; professionelle kulturtilbud og borgernes medskabelse. Moderne kultur(for)brugere ønsker indflydelse og aktiv deltagelse; medborgerskab og samskabelse. I Nicolai er ønsket som en konsekvens heraf, at skabe et moderne kulturkompleks og forsamlingshus, der spænder over hele skalaen fra professionelle kulturtilbud, hvor man stifter bekendtskab med film, fortælling, musik, kunst og design – også i børnehøjde – til co-creation/medskabelse, hvor borgeren aktivt deltager i, og har ansvaret for, skabelsen af kultur.
Bygning 5
I den inddragende designproces blev der også arbejdet med, hvordan bygning 5 fremadrettet kan anvendes. Her italesatte deltagerne ønsket om et moderne kulturforsamlingshus med mulighed for lån af lokaler og med åbne værksteder/workshoprum/projektrum til at udfolde sig kreativt. En del ønskede et lokale til Billedskolen, så eleverne kan blive et endnu større aktiv i Nicolai Komplekset og Billedskolen kan sikre lige adgang for alle med et centralt placeret lokale. Endvidere blev der peget på kontorlokale til Nicolai Kulturs kulturmedarbejdere, så de bliver samlet og får en større tilgængelighed i forhold til gæster og brugere. Forslagene om et moderne kulturforsamlingshus falder især godt i tråd med det kulturpolitiske fokusområde Borgeren som medskaber, der vægter borgernes mulighed for at få adgang til fælleskaber gennem kultur. Desuden vil der være mulighed for at arbejde ind i fokusområdet Børnekultur – familiekultur ved at skabe muligheder for at borgere i alle aldre mødes i komplekset og her får adgang til samskabelse og kulturelle fællesskaber.
For at understøtte den samlede profil for Nicolai som moderne kulturkompleks og forsamlingshus foreslås det, at Nicolais bygning 5 udformes som et åbent tilbud til borgere i Kolding Kommune med fokus på kulturelt entreprenørskab, hvor borgeren selv indgår aktivt i kulturproduktion og kulturelle fællesskaber på tværs af generationer. Lokalerne tænkes fleksibelt indrettet til fx udvikling af events eller festivaler. Værkstedsfaciliteterne støtter op omkring kulturproduktionen med let tilgængelige værksteder som male-atelier, der også kan fungere som udstillingslokale for lokale grupper, prototypeværksted, hvor man kan lave modeller ved hjælp af vinylskærer, laser cutter og 3D printer; alle forholdsvis enkle værktøjer at håndtere.
Bygning 5 kan omdannes til et kulturhus med åbne værksteder og projektrum, hvor borgeren kan få adgang gennem dags-, måneds- eller årskort. Bygning 5 bliver også et hus, hvor man kan låne/leje et workshoplokale som forening, virksomhed eller uddannelsesinstitution. Hermed understøttes en blanding af foreningsliv, erhvervsliv og unge under uddannelse i gruppen af brugere.
Bygningen kunne indrettes som her:
Stueetagen: | Kunst og Design. Udstillingslokaler på samme vilkår som i dag. |
Første sal: | Fælles reception og kontor til Nicolai Kultur, så personalet er synligt og tilgængeligt samt kontorpladser/projektrum til udlån via motiverede ansøgninger |
Anden sal: | Projektrum, åbent atelier med mulighed for udstilling, værksted (vinylskærer, lasercutter m.m.) |
Tredje sal: | Lokale til Billedskolen, workshoprum til 50 personer til udlån/leje (fleksibelt indrettet, så man kan arbejde med designtilgang til løsning af udfordringer/udforskning af muligheder |
Konsekvenser for øvrige bygninger i komplekset
Nicolai Kultur flytter ud af Stadsarkivet (koordinatorkontoret og informationen). Fordelingsnøglen ændres, når Stadsarkivet overtager disse lokaler. På denne måde imødekommes Stadsarkivets ønske om mere plads og større sikkerhed omkring arkivalier. Mødelokalet på 2. sal over Stadsarkivet administreres fortsat af Nicolai Kultur. På sigt kan det evt. overgå til Stadsarkivet, som pt bruger det jævnligt til skoletjeneste.
Workshoprummet på tredje sal i Bygning 5 vil i aftentimerne kunne benyttes af Dronning Dorothea Teateret, og på den måde kan lokalerne over biografen frigøres til andre formål.
Indretningen af bygningen forventes at koste 915.000 kr., som dækker over ombygning og inventar til komplekset. Da midlerne ikke pt. findes på budgettet, vil de indgå i ændringsforslag til budget 2017.
Der vil være en økonomisk udfordring fra august 2016, hvor lejeindtægten fra Design House mistes fra september. Der vil ligeledes være nogle udgifter til driften af bygning 5 i form af forbrugsafgifter, vedligeholdelse, rengøring mm. Der arbejdes på at beregne disse udgifter, der vil ligeledes være indtægter fra brugerne samt udlejning af workshoprum og workshoplokaler.
Forvaltningen udarbejder ændringsforslag til budget 2017 på indretning af bygningen samt for driftsudgifterne.
Tilføjelse til sagsfremstilling
Der henvises i øvrigt til dagsordenens punkt 13,
Bilag 95882/16, KU-A-01 Nicolai Kultur, ny profil
| |
Beslutning Kulturudvalget den 11-05-2016
Sagen udsættes.
Beslutning Kulturudvalget den 08-06-2016
Sagsnr.: 16/1044
Resumé
Forvaltningen redegør for mulighederne i at omdanne elværket, Sct. Jørgens Gade 1, til kulturhus. Sagen belyser de bygningsmæssige forhold og muligheder for aktiviteter, økonomien i indretning af elværket til kulturhus samt de økonomiske konsekvenser i flytning af IT-afdelingen.
Derudover skitseres en række elementer til en videre proces frem mod realisering af projektet.
Sagen behandles i
Forslag
at udvalget drøfter sagen.
Sagsfremstilling
Baggrund
Jesper Elkjær (B) og Merete Due Paarup (V) stillede på Kulturudvalgets møde 10. februar forslag om, at forvaltningen undersøgte mulighederne i at omdanne det gamle elværk i Sct. Jørgens Gade 1, Kolding, til et kulturhus. By- og Udviklingsforvaltningen blev i den forbindelse pålagt at udarbejde en redegørelse for muligheder, økonomi og skitse over del-processer i projektet til behandling i Kulturudvalget i maj 2016.
Bygningsforhold
Lejemål
TreFor Varme ejer bygningen Skt. Jørgens Gade 1. Halvdelen af bygningen anvendes af TreFor til varmeproduktion i perioder med spidsbelastning.
Kolding Kommune lejer den anden halvdel af bygningen af TreFor Varme. Lejemålet anvendes til Kolding Kommunes IT-afdeling. Lejemålet fordeler sig på 3 etager med samlet cirka 1.150 anvendelige kvadratmeter. Lejemålet er uopsigeligt indtil den 1. juli 2017 og kan derefter opsiges med 6 måneders varsel.
Hvis lejemålet skal anvendes til kulturhus, vil det kræve en ændring af lejekontrakten, da anvendelsen ikke ligger inden for den benyttelse, der er givet lov til i lejekontrakten.
Den årlige husleje var i 2015 på 1.203.792 kr. eksklusiv forbrug. Det samlede forbrug på vand, varme og el for den lejede del af bygningen var i 2015 på cirka 200.000 kr.
Der er ikke indgået dialog med TreFor Varme omkring muligheden for køb af bygningen eller for, at TreFor eventuelt afstår den del af bygningen, der pt. stadig anvendes til varmeproduktion.
Bygningen elværket
Elværket blev opført i 1898 efter tegninger af arkitekt Valdemar Schmidt, en tidligere medarbejder for såvel Hack Kampmann som Martin Nyrup. Siden er bygningen om- og udbygget. Den oprindelige bygning har klare nationalhistoriske stiltræk bl.a. i vinduesudsmykning, murværksdetaljer og tagform. De senere tilbygninger har sløret den oprindelige bygningskrop, men efter den seneste ombygning, der bl.a. bibragte nye småsprossede vinduer i facaden mod Divelshul, har komplekset fået et sammenhængende udtryk.
Elværket blev i 1991 SAVE-registreret og har en høj bevaringsværdi på 2 og er bevaringsværdig i henhold til kommuneplanen. Bevaringsværdien vurderer alene bygningens ydre og baserer sig særligt på bygningens arkitektur, materialer og dens historie.
En ændret anvendelse af elværket til kulturelle formål vil kræve nogen tilpasning, ligesom det vil være oplagt at åbne bygningen mere op mod åen. Men elværkets arkitektur og dets sammenbyggede karakter vurderes at kunne bearbejdes i facaderne fx med større vinduer og nye døre mod åen, uden at miste sit arkitektoniske udtryk.
Særligt elværkets indre med dets tidstypiske udsmykning i kombination med de industrielle spor, vil kunne berige kulturelle aktiviteter. Med bygningens nuværende anvendelse er det kun en meget begrænset skare, der har lejlighed til at opleve en af byens specielle bygninger.
Planspørgsmål
Elværket er omfattet af lokalplan 0031-41 fra 1994. Heri fastlægges bygningens anvendelse til centerområde med offentlig eller privat service. Dvs. at en anvendelse som kulturhus med faciliteter vil være i overensstemmelse med lokalplanen. Tillige er der i lokalplanen bestemmelser vedr. bevaring og ombygning af elværkets bygningsmasse, men disse muliggør også nødvendige veludførte bygningsændringer.
I forhold til Helhedsplanen for Kolding Midtby vil en kulturinstitution i elværket være en kærkommen attraktion i midtbyens sydvestlige hjørne. Elværket vil kunne generere et byliv, der vil understøtte bestræbelserne på at aktivere området omkring Rendebanen. Sammen med Nicolai vil elværket udvide kulturområdet mod syd og skabe en stærk kulturel bydel. Med sin beliggenhed ved åen vil elværket også være med til at binde Kolding by og å sammen, ligesom det vil være et stærkt element på det stiforløb, der går fra havnen til ådalen.
Elværket som kulturhus
Med de cirka 1.150 kvadratmeter, som Kolding Kommune pt råder over i elværket – og det dobbelte, såfremt det muliggøres at få anvendelse af hele bygningen - er der rige muligheder for anvendelse af elværket til en række kulturelle formål. Det vil fx være muligt både at indrette teatersal, mødelokaler, cafe og kreativt værksted på de kvadratmeter, der udgør det samlede elværk.
Placeringen af elværket centralt i byen, ned til et af de nye åsteder, 50 meter fra gågaden, vil være med til at gøre det attraktivt som kulturhus. Det samme vil den unikke arkitektoniske ramme. Der vil kunne være udfordringer i forhold til parkering – dog primært i dagtimerne, da der efter klokken 16 som oftest er rigeligt med p-pladser syd for åen langs Ålegården
Da huset har mange anvendelsesmuligheder, vil det være relevant at drøfte hvilke kulturaktiviteter, der mest hensigtsmæssigt vil kunne placeres i huset. I den forbindelse skal der tages stilling til, om et nyt kulturhus skal betyde udvidelse af eksisterende kultur-aktiviteter og tilbud, eller om huset skal indrettes til allerede eksisterende aktiviteter, der i dag foregår på andre lokationer.
Det kan overvejes, om elværket skal forankres som en del af Nicolai Kultur, der i indhold ligger tæt op ad den brug, der vil kunne være af elværket. Der kan også tænkes samarbejdsflader til Godset eller en tæt kobling til det teatermiljø, der findes i Kolding gennem bl.a. Dr. Dorotheas Teater. Uanset vil der kunne opnås driftsfordele samt forankring ved en kobling til eksisterende institutioner.
Forvaltningen kan oplyse, at en væsentlig forudsætning for etablering af velfungerende kulturhuse i andre byer har været at sikre en social forankring – at der er foreninger, borgere, aktører, som ønsker at anvende stedet til kulturelle formål. I den forbindelse vil det i relation til elværket være væsentligt at overveje hvem, der skal udgøre stedets primære målgruppe. I Nicolai komplekset er meldingen for eksempel at det først var efter at stedet havde eksisteret i over fem år at man for alvor oplevede at stedet var blevet forankret i borgernes bevidsthed og man oplever stadig, at Nicolai fysisk ligger ”langt fra gågaden og der, hvor folk færdes”.
Inspiration til kulturhuse
Ved at lægge et kulturhus i en bygning med en så specifik kulturarv, som elværket har, følger man en national trend med anlæg af kulturhuse, museer, kunsthaller m.m. i tidligere industribygninger. Dette giver mulighed for at hente inspiration og erfaringer fra lignende projekter, for eksempel VitaPark i Odder, der rummer en række kulturtilbud i det tidligere sygehus drevet dels af foreninger, dels i kommunalt regi, blandt andet teaterværksted og væksthus for unge. Et andet eksempel er Den ny maltfabrik i Ebeltoft, der er udviklingsplatform for kultur- og foreningsliv, kunst, erhverv og turisme. Flere byer huser også elværker omdannet til andre formål, herunder Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg.
I Kolding vil det være nærliggende at hente inspiration fra omdannelsen af Harteværket til arbejdende kulturhistorisk museum. I Harteværket, som i elværket, er det dannelse af energi, der udgør den historiske base i bygningsværket. Forud for realiseringen af projektet med Harteværket ligger en lang proces, som man med fordel vil kunne hente erfaringer fra i forbindelse med udviklingen af et kulturhus i elværket – herunder koblingen til det historiske – både den fysiske i form af rammerne og den immaterielle i form af hvad bygningens primære funktion har været.
Økonomi
Relokalisering af IT og Digitalisering
Forvaltningen vil redegøre for omkostninger til en eventuel relokalisering af IT og digitalisering på mødet
Ombygning til kulturhus
Forvaltningen har udarbejdet en beregning på prisen for at omdanne den del af elværket, der pt. lejes af Kolding Kommune, til kulturhus. Prisen er et overslag med nøgletal hentet fra sammenlignelige projekter. Den endelige udgift vil variere afhængigt af de fremtidige funktioner og dermed ønsker til indretning, og nedenstående forslag er et udtryk for minimumsudgifterne forbundet med projektet.
Ombygning (1.150 kvm. a kr. 5.000) | 5.750.000 kr. |
Projektering | 1.500.000 kr. |
Nyt inventar (1.150 kvm. a 1.500 kr. pr. kvm) | 1.725.000 kr. |
Sikring og IT | 1.000.000 kr. |
| |
I alt (afrundet) | 10.000.000 kr. |
Driftsudgifter
De fleste sammenlignelige kulturhuse i Danmark har det tilfælles, at der er personale tilknyttet, der faciliterer kulturlivet i huset, herunder samarbejde, formidling, udvikling og til en vis grad afvikling af aktiviteter. Herigennem sikres, at kulturhuset fungerer optimalt i det daglige og at brugen af huset optimeres. Hertil kommer udgifter til forbrug i form af vand, varme og el – men også et mindre budget til markedsføring og løbende udgifter til vedligehold
Baseret på de udgifter, der er forbundet med driften af for eksempel Godset og Kvarterhuset anslås det, at de årlige udgifter til drift af elværket som kulturhus vil udgøre omkring 1.300.000 kr. Beløbet inkluderer ansættelse af en administrator fuld tid, renhold, skatter, afgifter, forsikringer, almindeligt kontorhold og øvrige driftsudgifter. Der er i overslaget ikke afsat midler til aktivitet, men alene til at understøtte foreningers virke i huset. Hertil kommer forbrug af el, vand og varme, der med den nuværende brug af elværket udgør 200.000 kr. årligt. Altså samlet 1.500.000 kr. Det anslåede beløb er et skøn og vil variere afhængigt af hvor stor en del af elværket, der vil blive anvendt som kulturhus, arten af aktivitet i huset samt hvilken administrationsmodel, der anvendes.
Driftsudgifterne, der her er skitseret, er alene et skøn over udgifterne til driften af selve huset. Der er ikke taget højde for eventuelle øgede udgifter, hvis det besluttes at etablere nye aktiviteter og faciliteter i huset i stedet for at relokalisere allerede eksisterende aktiviteter.
Nye aktiviteter og faciliteter betyder også øgede udgifter til tilskud m.m., og der er i det økonomiske skøn ikke taget højde for dette. Såfremt det for eksempel primært er foreninger og frivillige, der står for aktiviteter i elværket, vil der forventeligt ligge øgede udgifter til at støtte dem. Udgifter, der ikke afsættes i budgettet for elværket, vil skulle findes i kulturbudgettet, for eksempel i kulturpuljen eller som faste tilskud til de involverede foreninger.
Delprocesser
I forbindelse med omdannelsen af elværket til kulturhus foreslår forvaltningen en række elementer i den videre proces, der kan skabe fremdrift i projektet.
Hvis der skal afsættes penge i budgettet med henblik på at arbejde videre med udviklingen af kulturhus i elværket, skal der udarbejdes ændringsforslag til Budget 2017.
Der har indtil nu ikke været dialog med mulige parter, nuværende kulturinstitutioner og andre interessenter, ligesom der ikke har været dialog med bygningens ejer.
Denne dialog er et vigtigt element i processen. Dialogen kan skabe inspiration, afdække muligheder for samarbejder og afklare, om det vil være relevant at flytte nuværende aktiviteter fra nuværende lokation til et nyt kulturhus.
Forvaltningen foreslår også, at der indhentes inspiration til processen på andre måder, blandt andet kan man med fordel arrangere en studietur til udvalgte kulturhuse i andre byer.
Sagsnr.: 16/6587
Resumé
Der er i perioden 1. februar til 30. april 2016 behandlet 11 ansøgninger til den løbende kvik-uddeling og til kvartals-uddelingen om tilskud over 7.000 kr. med ansøgningsfrist den 1. maj 2016 er der indkommet 7 ansøgninger.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at der fra Kulturpuljen bevilges tilskud/underskudsgaranti til 4 ansøgere med i alt 47.000 kr.
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen har i perioden 1. februar til 30. april 2016 behandlet 11 ansøgninger til kvik-uddelingen. Hvad angår kvartals-uddelingen for tilskud over 7.000 kr., hvor der er annonceret i dagspressen og på kolding.dk med ansøgningsfrist den 1. maj 2016, er der indkommet 7 ansøgninger om tilskud fra puljen.
For så vidt angår ansøgninger under kvik-uddelingen har Byrådet efter indstilling fra Kulturudvalget delegeret til By- og Udviklingsforvaltningen at træffe afgørelse om bevilling.
Der er i perioden 1. februar til 30. april 2016 tildelt tilskud/underskudsgaranti på et samlet beløb på 41.800 kr. til i alt 10 ansøgere fra Kulturpuljens kvik-uddeling.
Ifølge Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål kan der bl.a. ydes tilskud/underskudsgaranti til kulturprojekter og kulturaktiviteter samt til deltagelse i stævner/konkurrencer, udstillinger, festivaler, kunst og lignende, ligesom der kan ydes sæsontilskud til musikformål og uddannelsestilbud til f.eks. workshops og sammenspilsseminarer m.v.
Kulturudvalget besluttede på møde 13. april 2016 at godkende ændrede og skærpede kriterier grundet, at puljen er under pres. De ændrede og skærpede kriterier nedenfor gør sig gældende for alle ansøgninger til Kulturpuljen i resten af 2016 og vil fungere som et tillæg til de eksisterende retningslinjer.
• Der kan maksimalt søges 7.000 kr. pr. ansøger i kvikpuljen.
• Der skal foreligge en bekræftet egenfinansiering på minimum 50% af projektets samlede budget.
• Der vil fremadrettet blive prioriteret i ansøgningerne, således at det kun er projekter, der i høj grad falder inden for pulje-kriterierne og understøtter de kulturpolitiske fokusområder, der tildeles støtte.
Kulturpuljens formål er ligeledes at understøtte kulturpolitikkens fire fokusområder.
Fra Kulturpuljen anbefales tilskud og underskudsgaranti på i alt 47.000 kr. (se bilag):
• Jazzband Kolding tilskud på 7.000 kr. til "Jazz ved Søen" på plænen ved Slotssøbadet den 27. august 2016, fra kl. 10-18.
Der afvikles 4 koncerter. Koncerten arrangeres som en del af Trekantområdets Festuge og aktiv part i jazzfestivalen "Jazz i Trekanten". Jazzband Kolding finder det vigtigt at være deltagende og profilerende i jazzfestivalen, samt at de deltagende ensembler ved koncerten Jazz ved Søen har tilknytning til Kolding-området.
Arrangementet understøtter det kulturpolitiske fokusområde KulturKolding – et fælles løft.
(Jazzband Kolding har søgt om tilskud på 20.000 kr. til ”Jazz ved Søen” den 27. august 2016.)
• Kolding Jazzklub tilskud på 10.000 kr. til spillesæson 2017.
Kolding Jazzklub arbejder for udbredelse og bevaring af traditionelt jazz- og swingmusik. Der er ca. 460 medlemmer, og der arrangeres 10-12 arrangementer årligt. Arrangementerne afholdes primært søndag eftermiddag, og der er ca. 160 deltagere i gennemsnit til koncerterne. Mange af koncertgæsterne er seniorer, som herigennem møder mange andre mennesker.
Koncerterne understøtter de kulturpolitiske fokusområder borgeren som medskaber og KulturKolding - et fælles løft.
(Kolding Jazzklub har søgt om tilskud på 25.000 kr. til spillesæson 2017.)
- Vamdrup Handelsforening tilskud på 10.000 kr. til Crazy Hours 2016 i Vamdrups gader den 12. august 2016.
Crazy Hours er Vamdrups svar på en byfest. 5 timer med musik og underholdning rundt i byens gader. I år er temaet "Vamdrup - som for 150 år siden", da man her også ønsker at markere Vamdrups 150 års by- og jernbanejubilæum. Der er tildelt Crazy Hours 30.000 kr. i forbindelse med Jernbanejubilæum 2016, hvoraf de 10.000 kr. dog benyttes til et særarrangement den 17. september 2016.
Arrangementet understøtter de kulturpolitiske fokusområder Børnekultur - familiekultur og Mødesteder og midlertidighed.
(Vamdrup Handelsforening har søgt om tilskud på 40.000 kr. til Crazy Hours 2016.)
- Studieby Kolding underskudsgaranti på op til 20.000 kr. til StudieRock den 2. september 2016.
StudieRock er en gratis musikoplevelse, som finder sted på parkeringspladsen ved Syddansk Universitet i Kolding. Arrangementet er tilrettelagt i forhold til målgruppen studerende mellem 16-25 år, bl.a. for at motivere dem til at bosætte sig i Kolding, men alle borgere er velkomne.
Arrangementet understøtter det kulturpolitiske fokusområde Mødesteder og midlertidighed.
(Studieby Kolding har søgt om underskudsgaranti på op til 55.000 kr. til StudieRock 2016.)
Forvaltningen anbefaler, at der gives afslag til 3 ansøgere:
- The mokka cafe og Den Engelske Pub søger om tilskud på 20.000 kr. til musik i A. L. Passagen i perioden 3. juni til 28. august 2016. The mokka cafe og Den Engelske Pub har over en længere årrække afholdt musik kulturelle oplevelser med udendørs koncerter, hvis vejret har tilladt det - ellers er koncerterne afholdt indendørs. Der bruges samlet omkring 200.000-300.000 kr. på musik henover sommeren, som samler omkring 200-500 musikglade gæster hver weekend.
Forvaltningen vurderer, at der er tale om et kommercielt arrangement, hvilket retningslinjerne for Kulturpuljen ikke understøtter at give støtte til. Ligeledes vurderes det, at det kan afvikles uden støtte.
- Tangoforeningen La Luna søger om tilskud på 17.399 kr. til indkøb af musikanlæg til arrangementer på Nicolai Scene, for at fastholde kvaliteten af lyd i rummet.
Forvaltningen vurderer, at der ikke kan gives tilskud, da retningslinjerne for Kulturpuljen ikke understøtter at give støtte til indkøb af udstyr.
- Foreningen FOCA søger om tilskud på 20.000 kr. til Oktoberfest på Kolding Stadion den 2.-3. september 2016. Oktoberfesten har været et attraktivt mødested for borgene i Kolding i indtil videre 9 år. Tilskuddet går direkte til underholdning ifbm. arrangementet.
Forvaltningen vurderer, at der er tale om arrangement, der har kommerciel karakter, og hvor det kulturelle ikke er det bærende i arrangementet, hvilket retningslinjerne for Kulturpuljen ikke understøtte at give støtte til.
Bevillingerne er reduceret meget i forhold til de ansøgte beløb, grundet lavt rådighedsbeløb samt efter vurdering ud fra de godkendte ændrede og skærpede kriterier i Kulturpuljen.
I 2015 blev der uddelt 260.000 kr. fra Kulturpuljen i forbindelse med ansøgninger til kvartals-uddelingen 1. maj 2015.
Bilag
Sagsnr.: 16/4841
Resumé
På møde 13. april 2016 meddelte udvalget afslag på en ansøgning fra musikstedet Jernbanecafeen og restaurant Munken om tilskud til musikarrangementer.
Udvalget pålagde på samme møde forvaltningen at udarbejde et oplæg for tilskud til lokale musikarrangementer på lokale spillesteder, som kan indgå i eventuelle budgetforslag.
Sagen behandles i
Forslag
at oplægget tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Der findes i dag en række forskellige støttemuligheder for arrangører af koncerter i Kolding Kommune.
Dette oplæg redegør for den nationale støttestruktur for rytmisk koncertvirksomhed samt de muligheder, der p.t. er for lokal støtte fra Kolding Kommunes egne støtteordninger i kulturpuljen.
Derudover peges på potentielle nye støttemuligheder, med særlig henblik på musik på private spillesteder.
Baggrunden for den nuværende støttestruktur for rytmisk koncertvirksomhed
Spillestedsloven stammer fra år 2000, hvor staten afsatte 30 mio. kr. til støtte af den rytmiske musik.
De 30 mio. blev fordelt på to støtteformer
• De regionale spillesteder
• Honorarstøtte til rytmiske spillesteder og musikforeninger
Begge tilskudsordninger er oprettet med baggrund i, at det er kunststøtte, der bevilges.
Tilskuddet til regionale spillesteder er driftsstøtte. Vilkårene for tilskuddet er beskrevet i en aftale indgået mellem Staten v/Statens Kunstfonds Musikudvalg, hjemkommunen og spillestedet. I Kolding er Godset i samarbejde med en række andre spillesteder i Trekantområdet udpeges som regionalt spillested i perioden 2017-2021.
Honorarstøtten er en støtte, der er betinget af et givet aktivitetsniveau. Bevillingen er udmålt som et antal honorarstøtteklip, hvor spillestedet/Musikforeningen får tildelt et givet antal klip, som svarer til gennemsnitsværdien for Dansk Musiker Forbunds minimumtarif i løbet af året.
Det er Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for Musik, der behandler ansøgninger om honorarstøtte. Udvalget lægger vægt på, at spillestedet har en musikprofil af høj kvalitet og/eller udviser særlig vilje til musikalsk og kunstnerisk nytænkning. Det er desuden en forudsætning for at få honorarstøtte
- at der afholdes mindst 10 koncerter årligt fordelt på mindst 6 måneder
- at der er offentlig adgang til koncerterne
- at der tages entré
- at der ydes professionel tarifmæssig honorering til samtlige medvirkende musikere ved de koncerter, der er ansøgt tilskud til, og at dette efterfølgende på forlangende kan dokumenteres overfor udvalget
- at der er minimum 50 % lokal medfinansiering.
I Kolding har det private spillested PitStop status af rytmisk spillested, og PitStop har modtaget honorarstøtte flere gange.
Kolding Kommunes kulturpulje
Kolding Kommunes kulturpulje støtter både musikalske og andre kulturelle initiativer der understøtter de kulturpolitiske fokusområder.
Det er kulturudvalget, der beslutter kriterierne for tildeling af støtte.
Kriterierne er på mødet den 13. april blevet skærpet på en række områder, da der i 2016 har været stor pres på puljens samlede økonomi.
Samlet lægges der i tildeling af støtte fra kulturpuljen især vægt på
• at aktiviteter og projekter til fulde lever op til de krav, der er formuleret i retningslinjerne
• at de aktiviteter, der støttes, bliver skabt i et samarbejde med flere aktører
• at projekter kun støttes såfremt der foreligger en bekræftet egenfinansiering på minimum 50 % af projektets samlede budget
• at der kun tildeles støtte til arrangementer, der normalt ikke ville kunne gennemføres uden økonomisk støtte
• at andre puljer, fonde, stat eller sponsorer er blevet søgt om støtte.
Retningslinjerne for Kulturpuljen siger også, at puljen ikke støtter private, kommercielle eller velgørende aktiviteter, ligesom det ikke er muligt at få tilskud til procesforløb, markedsføring og byfester og tivoli, hvor det kulturelle indhold ikke er tydeligt.
Andre støttemuligheder
Ovenstående dækker de støttemuligheder, der i regi af kulturpolitikken i dag er til musik og kulturarrangementer.
Såfremt musik på private spillesteder skal ydes støtte, vil det som hovedregel ikke være muligt i regi af den kommunale kulturpulje, når undtages spillesteder, der har status af rytmisk spillested.
En kommune har dog mulighed for at sponsorere særlige events som f.eks. større koncerter, der kan være med til at synliggøre og brande byen. Dette gør sig for eksempel gældende, når der afholdes Grøn Koncert eller Stella Polaris, der begge er events, der tiltrækker et stort publikum og blandt andet er med til at brande Kolding som studieby.
Det kan dog være svært at afgøre præcis, hvilke brandingprojekter, der kan modtage støtte. Forvaltningen er f.eks. vidende om, at statsforvaltningen i øjeblikket behandler en sag om Odense Kommunes støtte til Tinderbox-festivalen.
I Kolding er der ikke i regi af kulturpolitikken etableret en pulje med midler til nye tiltag af denne slags. Der findes derfor heller ikke kriterier for, hvilke typer af arrangementer, der i givet fald ville kunne modtage en sådan støtte.
Ud over branding og markedsføring findes der i andre kommuner flere andre støttepuljer til kultur- og musikarrangementer, der kan ligge som del af en bylivsstrategi, som et socialt tiltag eller andet.
Sagsnr.: 16/2603
Resumé
Kulturudvalget blev den 9. marts 2016 orienteret om forvaltningens afslag på en ansøgning fra foreningen Hospitalsklovnene om gratis lån af Kolding Teater.
Udvalget tog orienteringen til efterretning.
Siden da har såvel kulturministeren som socialministeren svaret på spørgsmål om sagen.
Senest har socialministeren i et svar slået fast, at en kommune kan støtte frivilligt socialt arbejde med hjemmel i servicelovens paragraf 18.
I Kolding Kommune hører lovgivning efter serviceloven hjemme i Social- og Sundhedsudvalget, hvorfor det anbefales at lade dette udvalg vurdere ansøgningen.
Sagen behandles i
Forslag
By- og Udviklingsforvaltningen foreslår,
at Kulturudvalget oversender ansøgningen fra hospitalsklovnene til Social- og Sundhedsudvalget.
Sagsfremstilling
Hospitalsklovnene har den 1. februar 2016 ansøgt om gratis brug af en kommunal dag i teatersalen på Comwell.
Hospitalsklovnene ønsker at afholde julekoncert den 11. december 2016 med John Logan med band. Foreningen bruger hvert år mellem 300.000 – 400.000 kr. til det daglige arbejde med hospitalsklovnene, og de fleste penge skaffes gennem kulturelle arrangementer. Der er ligeledes planlagt 3 arrangementer på Godset i 2016.
Forvaltningen fremsender den 9. februar 2016 afslag på ansøgning om lån af kommunal dag i teatersalen med baggrund i kommunalfuldmagten samt med baggrund i politisk godkendte retningslinjer for lån og benyttelse af Teatersalen og Skovbrynet, Comwell, gældende fra 1. januar 2016, da aktiviteten har et velgørende formål.
I afslaget henvises til Senior- og Socialforvaltningens, som har mulighed for at yde økonomisk støtte til frivilligt, socialt arbejde i kommunen efter servicelovens §18.
Kulturudvalget blev den 9. marts 2016 orienteret om afslaget og begrundelsen herfor.
Siden da har først kulturministeren og sidst socialministeren svaret på spørgsmål om sagen, herunder Kolding Kommunes tolkning af lovgivning og kommunalfuldmagten.
Ministrenes svar
Kulturministeren ønsker ikke som ressortministerie at forholde sig til sagen. Han henviser til Erhvervs- og vækstministeren, der kan forholde sig til perspektivet om eventuel konkurrenceforvridning, og til socialministeren, der er minister for kommunalfuldmagten.
I et svar på spørgsmål fra Folketingsmedlem Troels Ravn (S), svarer socialministeren primært to ting:
- Hjemmel i Servicelovgivningen
Kommunerne kan samarbejde med frivillige sociale foreninger i henhold til servicelovens paragraf 18. Hvis foreningen lever op til betingelserne i loven, kan en kommune yde støtte på forskellige måder, herunder udlåne lokaler. Om foreningen lever op til betingelserne i serviceloven må bero på en konkret vurdering.
- Hjemmel i Kommunalfuldmagten
En kommune kan med hjemmel i reglerne i kommunalfuldmagten yde tilskud til og stille lokaler til rådighed for foreninger, der løser kommunale opgaver vedrørende kultur og idræt.
Hvis foreningen, der låner et lokale, har til formål at opnå en fortjeneste som skal anvendes til ikke-kommunale formål, kan kommunen alene stille lokaler til rådighed mod betaling af markedsleje.
Socialministerens svar lægger sig således tæt op af forvaltningens vurdering. Det anbefales derfor at oversende sagen til Social-og Sundhedsudvalget med henblik på, at dette udvalg vurderer om foreningen Hospitalsklovnene lever op til betingelserne for at modtage økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde efter servicelovens paragraf 18.
Kulturudvalget besluttede på deres møde den 8/4 2015 nye retningslinjer for udlån af teatersalen på Comwell. Udvalget besluttede blandt andet, at der fremover kun benyttes 37 dage til udlån i Teatersalen for at forhindre yderligere overforbrug af teknikertimer.
Ifølge lejekontrakten har Kolding Kommune rådighed over 40 dage i salen.
Hvis Socialforvaltningen vurderer, at foreningen Hospitalsklovnene lever op til betingelserne for at modtage økonomisk støtte efter serviceloven, vil Socialforvaltningen derfor have følgende muligheder for at støtte udlånet af lokaler til foreningen:
Der kan ifølge nuværende lejeaftale med Comwell stilles tre dage til rådighed for Kolding Kommune. Udgiften til leje af disse tre dage vil afhænge af antal teknikertimer, der medgår til det konkrete arrangement, idet der skal betales for det konkrete timeforbrug. Teknikertimer afregnes med en fast takst på 250 kr. i timen med et tillæg på 50 % for søndage.
Er der behov for flere dage skal de afregnes og aftales direkte med Comwell
Beslutning Kulturudvalget den 08-06-2016
Godkendt med den bemærkning at Kulturudvalget reserverer de resterende 3 ledige dag i teatersalen til Socialforvaltningen under de i sagsfremstillingen beskrevne vilkår. Såfremt Socialforvaltningen ikke ønsker at benytte sig af dagene tilbageføres dagene til den samlede pulje af dage til brug i teatersalen.
Sagsnr.: 14/8622
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår
at orienteringen om status på udvikling i Legeparken tages til efterretning.
at udviklingsplanen for Legeparken revideres og opdateres.
Sagsfremstilling
Baggrund
Legeparken overgik i sep. 2013 fra at ligge under arbejdsmarkedsområdet til kulturområdet. I forlængelse heraf blev der udarbejdet en udviklingsplan for Legeparken som kultur- og fritidsprojekt. Som et led i budgetforhandlingerne for 2015 blev der afsat 2,5 millioner kroner til realisering af udviklingsplanen for Legeparken. Midlerne blev alene afsat til anlæg.
8. april 2015 frigav Kulturudvalget en million af de afsatte anlægsmidler til igangsættelse af udviklingsplanerne for Legeparken. Der er indtil videre anvendt omkring 200.000 kroner til anlæg i forlængelse af udviklingsplanen.
Visuel identitet
Der er gennemført en visuel opdatering af Legeparken, hvor alle madpakkehuse er blevet malet, nyt logo er designet og ny skiltning er udført. Legeskulpturer i samme formsprog og farvevalg opsættes i forsommeren 2016 ved indgangen ved Grønningen samt indgangen fra Slotssøvejen.
Cykelbane
En cykelbane planlægges opført i Legeparken op mod Nordre Ringgade i krydset ved Skovvangen, hvor der skal etableres et større kryds samt en supercykelsti. Projektet er planlagt til udførelse i 2017 i synergi med etablering af kryds og cykelsti. I forbindelse med ansøgning om støtte til projektet ved Cyklistforbundet er den nuværende mooncar-bane tænkt ind som et delelement, hvor der laves trafikskole. Der ligger færdige planer samt økonomisk overslag på projektet, som blot skal godkendes af Cyklistforbundet som en del af den samlede cykelbane. Projektet med cykelbanen støttes med 500.000 kroner af Cyklistforbundet.
Status på danseanlæg
Primo 2015 gav Lokale- og Anlægsfonden positivt tilsagn på en ansøgning om en dansescene placeret i Legeparken. Fonden støtter projektet med samlet 600.000 kr. Jordbundstekniske forhold i Legeparken har dog vist, at det vil være meget vanskeligt og forbundet med store omkostninger at placere en dansescene på den fugtige grund i Legeparken. Endvidere skal der etableres en kørekile fra Nordre Ringgade og ind i Legeparken for at få de præ-fabrikerede betonelementer, som dansescenen består af, ind i Legeparken. Tilsammen bevirker dette, at projektet ikke kan udføres inden for den afsatte økonomiske ramme. Det er blevet undersøgt, om Kolding Kommune kunne finde en alternativ placering, så projektet kunne gennemføres inden for budgettet. Det vurderes dog ikke, at scenen kan opføres inden for den økonomiske ramme, der også indbefatter en medfinansiering fra kommunen på minimum 50 procent. Forvaltningen vil på den baggrund anbefale, at planerne om etablering af dansescene skrinlægges.
Opdateret udviklingsplan
Siden udviklingsplanen for Legeparken blev udarbejdet og godkendt i Kulturudvalget 11. august 2014 har en lang række faktorer betydet, at der er behov for at opdatere og revidere udviklingsplanen. Blandt andet kan planer for klimasikring ved Skovvangen/sygehuset, klimapavillon i Byparken og evt. nyt byggeri på hotelgrunden være relevant for udviklingen af Legeparken. By- og Udviklingsforvaltningen foreslår derfor, at udviklingsplanen for Legeparken revideres, og at den reviderede udviklingsplan behandles i Kulturudvalget senest oktober 2016. I den reviderede plan vil leg med vand være et væsentligt element, som besluttet i forbindelse med budget 2015, hvor midlerne til udvikling af Legeparken blev bevilliget.
Sagsnr.: 16/8237
Resumé
By- og Udviklingsforvaltningen stiller forslag om, at Kulturudvalget pålægger forvaltningen at belyse mulighederne og behovet for at finde og etablere et udendørs område til brug som åbent udstillingsrum for midlertidige udstillinger af eksperimenterende kunst- og skulpturprojekter. Formålet er bl.a. at understøtte amatørkunsten i Kolding Kommune.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen stiller forslag om, at Kulturudvalget pålægger forvaltningen at undersøge mulighederne og behovet for at finde og etablere et område for midlertidige udstillinger af eksperimenterende kunst- design- og skulpturprojekter.
Forslaget stilles på baggrund af, at forvaltningen ved jævne mellemrum får henvendelser omkring muligheden for at opstille skulpturer m.v., som er udarbejdet af lokale amatørkunstnere. Senest har det f.eks. været en henvendelse fra en lokal kunstgruppe med skulpturen ”Jupiter”.
Derudover har den lokale skulptør Erik Valter og motorcykelforeningen M.C. Klatten i samarbejde med skulptør Henrik Fischer også tidligere haft henvendt sig med skulpturprojekter.
Formålet med at etablere et åbent udstillingsrum for midlertidige og permanente udstillinger af eksperimenterende kunst- design- og skulpturprojekter er bl.a. at understøtte amatørkunsten i Kolding Kommune og give rum til eksperimenterende kunst- og designprojekter, lavet af såvel professionelle som amatørkunstnere fra lokalområdet og resten af landet.
Udover at være et udflugtsmål og understøtte det politiske fokusområde ”Mødesteder og midlertidighed” kan parken også give borgere og turister i kommunen muligheden for at få et indblik i det lokale kunstnermiljøs arbejde.
By- og Udviklingsforvaltningen foreslår, at forvaltningen pålægges at belyse behov, muligheder og konsekvenser herved, samt at redegøre for projektets overordnede økonomi og udarbejde forslag til organisering og proces, herunder indgå i dialog med repræsentanter fra det lokale kunstnermiljø.
Sagsnr.: 15/19771
Resumé
Trapholt fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat for 2015.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen. Revisionen har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et underskud på 459.392 kr.
Museets egenkapital udgør 2.824.235 kr. ved udgangen af 2015.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Kolding Kommune har indgået samarbejdsaftale med Trapholt, som er gældende fra 1. januar 2013 og frem til 2016.
Trapholt har i 2015 fået tilskud fra Kolding Kommune på 6.378.739 kr. Derudover har både Trapholtfonden og Staten ydet tilskud på henholdsvis 585.324 kr. og 2.144.151 kr.
Årsrapporten for 2015 udviser et underskud på 459.392 kr. som anses for at være ikke tilfredsstillende. Afvigelsen i forhold til budgettet har flere begrundelser. Museet har ikke opnået den budgetterede besøgstal, og der har endvidere været uforudsete personaleomkostninger i 2015.
Trapholt har ved udgangen af regnskabsåret 2015 en egenkapital på 2.824.235 kr.
Regnskabet er revideret af Deloitte og har ikke givet anledning til forbehold. Revisionsfirmaet konkluderer endvidere, at årsregnskabet giver et retvisende billede af aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2015 samt, at resultatet af aktiviteter og pengestrømme for regnskabsåret 1. januar–31. december 2015 er i overensstemmelse med årsregnskabsloven samt regnskabsbestemmelserne i museumsloven.
Museets aktiviteter er at sikre Danmarks kulturarv og gøre samlingerne tilgængelige for offentligheden samt stille dem til rådighed for forskning.
Den økonomiske udvikling har vist sig ved færre tilskud fra fonde og sponsorer samt et faldende salg i butikken, som har medvirket til at give underskud.
Besøgstallet er steget til 76.923 i 2015 fra 75.363 i 2014. Den gennemsnitlige entre pr. gæst er dog faldet fra 32 kr. til 30 kr., således at entreindtægterne samlet er faldet med 111.000 kr.
Beslutning Kulturudvalget den 08-06-2016
Forslaget indstilles til godkendelse.
Bilag
Sagsnr.: 15/19771
Resumé
Pricewaterhouse Coopers fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2015 for Den selvejende institution ”Trapholtfonden”.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen. Revisionen har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud på 1.142.838 kr. før uddelinger. Efter uddelinger er årets resultat et overskud på 657.718 kr.
Fondens egenkapital udgør 55.971.733 kr. ved udgangen af 2015.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Fondens formål er ifølge fundatsen at yde økonomisk og anden støtte til den selvejende institution ”Kunstmuseet Trapholt”.
Fondens indtægter i 2015 var kommunale tilskud fra Kolding Kommune på i alt 1.651.091 kr. Med fradrag af fondens driftsomkostninger gav dette et overskud på 1.142.838 før uddelinger.
Efter uddelinger viser årsrapporten for 2015 et overskud på 657.718 kr.
Trapholtfonden har ved udgangen af regnskabsåret en egenkapital på 55.971.733 kr.
Revisionen har ikke givet anledning til forbehold.
Det er revisionens opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af fondens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2015, samt resultatet af fondens aktiviteter for regnskabsåret 1. januar til 31. december 2015 er i overensstemmelse med lov om fonde og visse foreninger og fundatsen samt årsregnskabslovens bestemmeler for regnskabsklasse A med de nødvendige tilpasninger.
Beslutning Kulturudvalget den 08-06-2016
Forslaget indstilles til godkendelse.
Bilag
Sagsnr.: 14/20352
Resumé
Museet på Koldinghus fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat for 2015.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen. Revisionen har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud på 62.997 kr.
Museets egenkapital udgør 1.786.191 kr. ved udgangen af 2015.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Kolding Kommune har indgået en samarbejdsaftale med Museet på Koldinghus, som er gældende fra 1. januar 2013 og frem til 2016.
Museet på Koldinghus har i 2015 fået et tilskud fra Kolding Kommune på 9.004.770 kr. Staten har ydet et tilskud på 991.946 kr.
Årsrapporten for 2015 udviser et overskud på 62.997 kr. som anses for at være tilfredsstillende. Overskuddet var på 260.000 kr. i 2014.
Museet på Koldinghus har ved udgangen af regnskabsåret 2015 en egenkapital på 1.786.191 kr.
Regnskabet er revideret af Deloitte og har ikke givet anledning til forbehold. Revisionsfirmaet konkluderer endvidere, at årsregnskabet giver et retvisende billede af aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2015 samt, at resultatet af aktiviteter og pengestrømme for regnskabsåret 1. januar–31. december 2015 er i overensstemmelse med årsregnskabsloven samt regnskabsbestemmelserne i museumsloven.
Museets formål er gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling inden for sit ansvarsområde at virke for sikring af Danmarks kulturarv og belyse tilstande og forandringer inden for kunst og kulturhistorie.
Den økonomiske udvikling har vist en lille tilbagegang i entreindtægter på 253.000 kr., hvilket skyldes et fald i besøgstallet på 16.488 – svarende til ca. 13% - i forhold til 2014. Der har dog været en markant stigning på indtægter fra fonde på 2.297.000 kr. som primært er brugt på udstillinger.
Besøgstallene var i 2013 103.331, i 2014 124.238 og i 2015 107.750.
Beslutning Kulturudvalget den 08-06-2016
Forslaget indstilles til godkendelse.
Bilag
Sagsnr.: 14/20352
Resumé
PricewaterhouseCoopers fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2015 for Udviklingsfonden for Museet på Koldinghus.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen. Revisionen har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud på 668.081 kr. før uddelinger.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Fondens formål er at udvikle Koldinghus til et lokalt, regionalt og nationalt kulturcenter med internationalt sigte ved at støtte og fremme udviklingen på Koldinghus.
Fondens indtægter i 2015 var 721.013 kr., hvoraf kommunalt tilskud fra Kolding Kommune udgjorde 684.320 kr. Med fradrag af fondens driftsomkostninger gav dette et overskud på 668.081 kr. før uddelinger.
I 2015 blev der uddelt legater for 800.000 kr.
Fonden har ved udgangen af regnskabsåret en egenkapital på 1.019.269 kr.
Revisionen har ikke givet anledning til forbehold.
Det er revisionens opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af fondens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2015 samt resultatet af fondens aktiviteter for regnskabsåret 1. januar til 31. december 2015 er i overensstemmelse med årsregnskabsloven.
Beslutning Kulturudvalget den 08-06-2016
Forslaget indstilles til godkendelse.
Bilag
Sagsnr.: 16/5953
Resumé
Budgetbidraget for Kulturpolitik svarer til den korrigerede budgetramme for perioden 2017 - 2020 vedtaget af Byrådet. I bidraget er indregnet konkret reduktion på 0,6 % idet konsekvensbeskrivelse fremgår af sagsfremstillingen.
Alle udvalg skal behandle budgetbidraget i perioden 1. – 6. juni 2016.
Byrådet orienteres om budgetbidragene og realiseringen af budgetreduktionen på 0,6 % på seminaret den 20. juni 2016.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at budgetbidraget fremsendes til Centralforvaltningen.
at realiseringen af reduktion på 0,6 % godkendes som beskrevet under
Sagsfremstilling
Budgetbidraget er udarbejdet i overensstemmelse med den vedtagne budgetprocedure. Bidraget, der svarer til budgetrammen, betyder et uændret serviceniveau set i forhold til 2016. I det omfang realiseringen af reduktionen på 0,6% har betydning for serviceniveauet fremgår det af nedenstående.
Bevillingsrammen for Kulturpolitik er udnyttet således (I hele 1.000 kr.):
| 2017 | 2018 | 2019 | 2020 |
Bevillingsramme | 96.452 | 96.882 | 96.365 | 96.365 |
Budgetbidrag | 96.452 | 96.882 | 96.365 | 96.365 |
Difference | 0 | 0 | 0 | 0 |
Reduktionen på 0,6 %, svarende til 581.000 kr., foreslås realiseret således:
· 368.000 kr. Alle kulturinstitutioner bidrager med 0,6%.
· 25.000 kr. Børneteatervirksomhed reduceres.
· 22.000 kr. Kulturmarkedsføring reduceres.
· 10.000 kr. Designlærer, Trapholt reduceres, da der har været et mindre forbrug her de sidste år.
· 24.000 kr. Studenterhuset, aftalen er ikke længere aktiv.
Reduktionerne gennemføres ved ren effektivisering uden mærkbare serviceforringelser.
Ud over de 0,6 % skal alle politikområder bidrage til realisering af effektiviseringsmålet 2016 – 2020. Af de igangværende indsatser er der ingen på Kulturpolitik
Kulturpolitiks andel af omprioriteringsbidraget udgør 0,968 mio. kr. Beløbet står som et negativt rammebeløb, der finansieres ved tilførsel af midler afsat på finansloven eller, såfremt der via finansloven ikke tildeles midler, ved alternativ finansiering enten via kasseforbrug eller øvrige konkrete besparelser inden for politikområdet.
Ændringsforslag vedrørende Kulturpolitik fremgår af særskilt punkt på nærværende dagsorden.
Medarbejdernes bemærkninger til de foreslåede budgetreduktioner:
Medarbejdersiden udtrykker stor bekymring over de forslåede besparelser. Endnu engang udsættes By- og Udviklingsforvaltningen for ekstra besparelser. Alle medarbejdergrupper er i det daglige hårdt pressede. De foreslåede besparelser vil endnu engang have en negativ indvirkning på de ansattes arbejdsforhold, hvilket desværre kan have den virkning, at vi kan opleve en stigning i sygefraværet. Et sygefravær vi til stadighed kæmper for at nedbringe.
Vi vil også henlede opmærksomheden på, at vi i vores driftsenheder stadig har store besparelser, der endnu ikke er fuldt implementeret.
Driftsområdet har i de seneste års effektiviseret med 1/3-del af budgettet og rengøringsområdet har effektiviseret 1/5-del af budgettet. Derudover har der været besparelser som følge af udliciteringen, som lige er gennemført.
Der er forsatte effektiviseringer på disse områder, så yderligere besparelser kan ikke lade sig gøre.
Forvaltningen har endvidere gennemført store indirekte effektiviseringer, idet der er kommet gang i samfundet. Det er i sig selv positivt, men det medfører store sagsmængder, f.eks. flere byggesager, miljøsager, lokalplaner og ekstra vejanlæg.
Medarbejderrepræsentanterne i ForvaltningsMED ved By- og Udviklingsforvaltningen, 30. maj 2016.
Sagsnr.: 16/5953
Resumé
- Stadsarkivet – Uddannelsestjenesten
- UNESCO i Syddanmark – medfinansiering af fyrtårnsprojekt der skal sikre sammenhængende kultur- og turismeoplevelser
- Nicolai – ny profil
- Kolding Musikskole – Etablering af lærerarbejdspladser
- Etablering af slagtøjslokale i tidligere svømmehal
- Fejring af Kolding Musikskoles 50-års jubilæum 2018
- Facaderenovering, Dr. Dorothea Teater
- Bedre interne lokalesammenhænge for frivillige på Godset
- Frivilligheds- og foreningskoordinator på Godset
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at ændringsforslagene medtages i kataloget over ændringsforslag til budgetlægningen 2017-2020.
Sagsfremstilling
Nedenfor er en oversigt over ændringsforslagene for Kulturpolitik. Ændringsforslagene er udarbejdet under hensyntagen til Kolding Kommunes vision og de fokusområder der er besluttet på Kulturudvalget.
Forslagsnr. | Tekst | Drift/Anlæg | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 |
KU-S-01 | Stadsarkivet – Uddannelsestjenesten | Drift | 555 | 530 | 530 | 530 |
KU-S-02 | UNESCO i Syddanmark – medfinansiering af fyrtårnsprojekt der skal sikre sammenhængende kultur- og turismeoplevelser | Drift | 167 | 0 | 0 | 0 |
KU-A-01 | Nicolai – ny profil | Anlæg Afledt drift | 915 450 | 0 450 | 0 450 | 0 450 |
KU-A-02 | Kolding Musikskolen – Etablering af lærerarbejdspladser | Anlæg Afledt drift | 665 0 | 0 75 | 0 75 | 0 75 |
KU-A-03 | Etablering af slagtøjslokale i tidligere svømmehal | Anlæg Afledt drift | 1.440 0 | 0 75 | 0 75 | 0 75 |
KU-S-03 | Fejring af Kolding Musikskoles 50-års jubilæum 2018 | Drift | 0 | 400 | 0 | 0 |
KU-A-04 | Facaderenovering, Dr. Dorothea Teater | Anlæg | 425 | 0 | 0 | 0 |
KU-A-05 | Bedre interne lokalesammenhænge for frivillige på Godset | Anlæg | 275 | 0 | 0 | 0 |
KU-S-04 | Frivilligheds- og foreningskoordinator på Godset | Drift | 600 | 600 | 600 | 600 |
| | | | | | |
| Drift i alt | | 1.772 | 2.130 | 1.730 | 1.730 |
| Anlæg i alt | | 3.720 | 530 | 530 | 530 |
| Samlet sum | | 5.492 | 2.660 | 2.260 | 2.260 |
Kort beskrivelse af ændringsforslagene:
KU-S-01 – Stadsarkivet - Uddannelsestjenesten
Til videreførelse af en permanent uddannelsestjeneste søges om midler til løbende drift som består af en fuldtids AC-medarbejder og en 7 timer billedkunstfaglig stilling.
KU-S-02 Unesco-samarbejdet. Egenfinansiering til fondsansøgning
Egenfinansiering til udvikling af et fyrtårnsprojekt der kan tiltrække internationale turister samt kobling til de tre UNESCO Verdensarvsområder Christiansfeld, Jelling Monumenterne og Vadehavet.
KU-A-01 Nicolai – ny profil
Omdannelse af Nicolai til et moderne kulturkompleks og forsamlingshus så det bliver et kulturelt kraftcenter.
KU-A-02 Kolding Musikskolen – Etablering af lærerarbejdspladser
I forbindelse med ny arbejdstidsaftale for musiklærerne træder i kraft bliver der behov for etablering af arbejdspladser med tilhørende internetforbindelse m.m. i eksisterende lokaler.
KU-A-03 Etablering af slagtøjslokale i tidligere svømmehal
Etablering af slagtøjslokale i tidligere svømmehal da der i dag er udfordringer med plads til alle instrumenter. Lokalet vil endvidere kunne bruges til koncerter.
KU-S-03 Fejring af Kolding Musikskoles 50-års jubilæum 2018
I forbindelse med Musikskolens 50-års jubilæum samt Kolding s 750-års jubilæum ønsker Muisikskolen af indgå i fejring af jubilæer med særlige undervisningsforløb, koncertarrangementer m.m.
KU-A-04 Facaderenovering, Dr. Dorothea Teater
Samtidig med facaderenoveringen foreslås en arkitektonisk opretning af facaderne mod Zahnsgade.
KU-A-05 Bedre lokalesammenhænge for frivillige på Godset
En ny gennemgang mellem centerbygningen og østfløjen, vil kunne lette adgangen for de frivillige i forbindelse med serviceringen til arrangementer.
KU-S-04 Frivilligheds- og foreningskoordinator på Godset
Bilag
- KU-A-03 Kolding Musikskole. Slagtøjlokale i svømmehal
- KU-S-03 Musikskole jubilæum
- KU-S-04 Frivilligheds- og foreningskoordinator
- KU-A-04 Dr. Dorothea Teatret - Facaderenovering
- KU-S-01 Kolding Stadsarkiv - Uddannelsestjenesten
- KU-S-02 UNESCO i syddanmark
- KU-A-01 Nicolai Kultur - ny profil
- KU-A-05 Bedre lokalesammenhænge for frivillige
- KU-A-02 Kolding Musikskole - Lærerarbejdspladser
Sagsnr.: 16/8082
Resumé
Bevillingskontrol pr. 31. marts 2016 for Kulturpolitik.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet for alle områder.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at bevillingskontrollen pr. 31. marts 2016 sendes til byrådets tiltrædelse.
Sagsfremstilling
Der gennemføres bevillingskontrol primo 2016.
Bevillingskontrollen skal indeholde budgetmæssige tilpasninger og skal være udgiftsneutral i forhold til forbrug af likvide aktiver.
Kulturpolitik, drift
(beløb i 1.000 kr.) | 2016 | 2017-2020 | Note |
Tilskud Fonden Harteværket | 900 | 900 | 1 |
IT- og telefoni | -60 | -60 | 2 |
Medarbejder til Christiansfeld Centret | 87 | 149 | 3 |
Note 1: Tilskud Fonden Harteværket
Fonden Harteværket er stiftet med det formål at eje og drive Harteværket som et arbejdende museum, samt at varetage kulturhistoriske værdier, som knytter sig til driften af Harteværket som elforsyningsvirksomhed.
Fonden Harteværket er stiftet med det formål at eje og drive Harteværket som et arbejdende museum, samt at varetage kulturhistoriske værdier, som knytter sig til driften af Harteværket som elforsyningsvirksomhed.
Derfor flyttes kommunens årlige tilskud på 900.000 kr. til Harteværket fra Miljøpolitik til Kulturpolitik.
Note 2: It- og telefoni
Budgetoverførsler på IT og telefoni.
Medarbejder i Christiansfeld Centret flyttes 100% til Christiansfeld Centret pr. 01.06.2016. Personen har været delt mellem Byggesagsafdelingen 25% og Christiansfeld Centret 75%.
Der vil være en tilsvarende merudgift på Administrationspolitikken.
Centralforvaltningens bemærkninger
Sagsnr.: 16/2763
Resumé
Bevillingsstatus pr. 30. april 2016 for Kulturpolitik sendes til orientering.
Der forventes på nuværende tidspunkt et regnskab for Kulturpolitik, der er 500.000. kr. mindre end det korrigerede budget.
Beløbet er reserveret til projekter under Kulturpolitik, som ikke når at blive udført i 2016. Det er først muligt at opgøre det nøjagtige overførselsbeløb ultimo 2016 for Kulturpolitik.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
For Kulturpolitik er der pr. 30. april 2016 en forbrugsprocent vedrørende serviceudgifter med overførselsadgang på 50%, svarende til det forventede.
Der forventes på nuværende tidspunkt et regnskab for Kulturpolitik, der er 500.000 kr. mindre end det korrigerede budget. Beløbet vil blive overført til 2017 i forbindelse med behandlingen af regnskab 2016 og er reserveret til projekter under Kulturpolitik, som ikke er udført i 2016. Det er først muligt at opgøre det nøjagtige overførselsbeløb ultimo 2016 for Kulturpolitik.
For Kulturpolitik kan budgetrealiseringen pr. 30. april 2016 vedrørende serviceudgifter med overførselsadgang opstilles således:
Tekst | Opr. Budget | Korrigeret budget | Forbrug | Forbrugs-procent | Forventet forbrugs-procent pr. 30.04.16 | Note |
Biblioteket | 38.188 | 38.088 | 14.002 | 37% | 37% | 1 |
| -1.994 | -2.074 | -480 | 23% | 23% | |
Museer | 17.845 | 17.845 | 17.512 | 98% | 98% | 2 |
| 0 | 0 | 0 | 0% | 0% | |
Teatre | 9.883 | 9.881 | 5.853 | 59% | 59% | 3 |
| -2.739 | -2.739 | -1.367 | 50% | 50% | |
Musikskole | 23.794 | 24.055 | 9.091 | 38% | 38% | 4 |
| -13.368 | -13.629 | -5.982 | 44% | 44% | |
Puljer | 2.215 | 2.530 | 1.865 | 74% | 74% | 5 |
| 0 | 0 | 0 | 0% | 0% | |
Andre kulturelle opgaver | | | | | | |
| | | | | | |
Institutioner | 15.220 | 16.658 | 4.822 | 29% | 29% | 6 |
| -2.245 | -2.245 | -551 | 25% | 25% | |
Øvrig kultur | 13.199 | 12.239 | 5.542 | 45% | 45% | 7 |
| -2.130 | -2.130 | -1.096 | 51% | 51% | |
| | | | | | |
I alt | 97.868 | 98.479 | 49.211 | 50% | 50% | |
Noter:
- Forbruget er som forventet. Huslejen er bogført for hele året.
- Tilskud til museerne 2016.
- Lejeaftale vedr. Kolding Teater er betalt for 1. halvår 2016. Tilskud til Mungo Park er betalt 1. halvår 2016. Refusion vedr. Mungo Park er modtaget for 2. kvartal 2016.
- Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år. Der er modtaget statstilskud for 2. rate.
- Kulturpuljen
Afsat | 726.000 kr. |
Forventet overført fra 2015 | -42.000 kr. |
Heraf disponeret pr. 06.04.2016 | 605.491 kr. |
Der er disponeret til bl.a. | |
- Arrangementer udbetalt pr. 31.03.2016 | 200.412 kr. |
- Yderligere disponeret | 405.079 kr. |
- Forbruget følger generelt det forventede forbrug på nuværende tidspunkt af året.
- Der er udbetalt husleje for 1. halvår vedr. Søstrehuset. Der er modtaget statsstøtte for 2. kvartaler vedr. Regionalt spillested
Bilag
Sagsnr.: 16/5953
Resumé
Forslag til takster for 2017 på Kulturpolitikkens områder.
Opmærksomheden henledes på ny takst for Nicolai Scene.
Sagen behandles i
Kulturudvalget
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at takster for Kulturpolitikkens områder godkendes med henblik på at indgå i budgetforslaget for 2017.
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen oplyser, at områderne under Kulturpolitikken er meget forskellige og derfor også har mange forskellige takster, hvilket gør det svært at forenkle. Det skal dog bemærkes, at borgerne kun møder et lille udsnit af taksterne, når de søger, da de er splittet op under de enkelte institutioner inde på www.Kolding.dk.
Opmærksomheden henledes dog på ny takst for Nicolai Scene.
Entreprisen på 125 kr. fastholdes for forsalg. Taksten ændres til 140 kr. ved salg i døren.
Nicolai har fået et onlinebookingsystem, da tiden på alle måder er løbet fra den nuværende kontantløsning: dels må institutionen ikke ligge inde med kontanter, dels vil Nicolai gerne have publikum til at købe billet på forhånd. Den ændrede pris i døren er et nødvendigt incitament for at få gæsterne til at ændre adfærd. Nicolai betaler selv pt de 3 kr. i billetgebyr pr. billet til bookingbureauet.
Entreprisen på 125 kr. i forsalg fastholdes og loyalitetspakke tilbydes
”Køb billet til alle fem koncerter for fires pris” (I forsalg vil det så betyde: fem koncerter for 500 kroner mod normalt 625 i forsalg - har Nicolai kun fire koncerter køber man dem til tres pris, 375 kr. mod normalt 500 kr. i forsalg)
By- og Udviklingsforvaltningen foreslår følgende takster for 2017 på Kulturpolitikkens områder:
Musikskolen | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kolding kommunale billedskole
Yderligere oplysninger: | 2016 | 2017 |
Alle elever, pris pr. undervisningsgang Eleverne tilmelder sig et semester ad gangen (forår/efterår) | 50 kr. | 50 kr. |
Børnekulturhus Nicolai
Udover nedenstående takster udlejes på Nicolai for børn til kommercielle formål. | ||
Yderligere oplysninger: kultur@kolding.dk | 2016 | 2017 |
Pris | Pris | |
Private | | |
Enhedspris | 40,00 kr. | 40,00 kr. |
Årskort, enhedspris | 140,00 kr. | 140,00 kr. |
Familiekort (4 personer) | 400,00 kr. | 400,00 kr. |
Grupper | Hver 10. gratis | Hver 10. gratis |
Skoler og institutioner fra andre kommuner | | |
Løssalg pr. barn | 20,00 kr. | 20,00 kr. |
Skoler og institutioner fra Kolding Kommune har gratis adgang til Børnekulturhuset | Gratis Gratis | Gratis Gratis |
Skoler/daginstitutioner fra Kolding Kommune har gratis adgang til turnerende børneteaterforestillinger |
Lokaleleje – Kommerciel udlejning af overskudskapacitet på Nicolai for børn.
Yderligere oplysninger: Kultur@kolding.dk | 2016 | 2016 | 2017 | 2017 | ||
| Kommercielle arrangementer pris pr. dag | Kommercielle arrangementer pris pr. halv dag (4 timer) | Kommercielle arrangementer pris pr. dag | Kommercielle arrangementer pris pr. halv dag (4 timer) | ||
Grotten | 3.000,00 kr. | 1.500 kr. | 3.000,00 kr. | 1.500 kr. | ||
Junglen | 2.000,00 kr. | 1.000,00 kr. | 2.000,00 kr. | 1.000,00 kr. | ||
Værkstedet ”under skyen” | 3.000,00 kr. + materialer | 1.500,00 kr. + materialer | 3.000,00 kr. + materialer | 1.500,00 kr. + materialer | ||
Stadsarkivet
Yderligere oplysninger: Arkiv@kolding.dk | 2016 | 2017 |
Pris | Pris | |
Fotokopiering | | |
Mere end 5 kopier A4 | 2,00 kr. | 2,00 kr. |
Fra mikrofilm/mikrokort | 2,00 kr. | 2,00 kr. |
| | |
| | |
Digitale fotos | | |
Foto i Tiff/jpeg (300 dpi) leveret via e-mail (til kommercielt brug) | 500,00 kr. | 500,00 kr. |
Digitaliserede fotos leveret via e-mail, wetransfer eller eget usb-stick (privat brug). Hvis bestillingen omfatter mere end ½ times arbejde følges de almindelig timetakster for behandling af bestillingen. Tillæg for udlevering på USB-stick fra arkivet | Gratis 50,00 kr. | Gratis 50,00 kr. |
. | ||
Tillæg for foto der først skal digitaliseres (pr. stk) Leveringstid for fotos, der skal digitaliseres, op til 4 arbejdsuger. | 100,00 kr. | 100,00 kr. |
Ekspresgebyr på 10 %, mindst 100 kr. Større opgaver 10 % rabat. | | |
Ved offentliggørelse skal fotografens navn altid anføres, og arkivet skal angives som kilde. | | |
Betalingen gælder kun for brug af fotografiet til det oplyste formål. Ved bestilling skal det angives, hvad fotografiet skal bruges til. | | |
De ovennævnte priser omfatter ikke den eventuelle betaling, fotografen er berettiget til ifølge ophavsretsloven. Stadsarkivet meddeler ved levering af billedet, om der eventuelt skal ydes betaling til fotografen. | | |
| | |
Audio-visuelle materialer Sendes digitalt eller udleveres på et USB-stik For forsendelse tillægges porto. Digitaliseret lyd- og film. | 500,00 kr. | 500,00 kr. |
Digitalisering af lydoptagelser på kassettebånd Digitalisering af film: kontakt arkivet for en pris. Leveringstid: op til 4 arbejdsuger også ved brug på læsesal. | 500,00 kr. | 500,00 kr. |
Formidling Byvandring, pr. time Foredrag, pr. time | 750,00 kr. 750,00 kr. | 750,00 kr. 750,00 kr. |
Udfærdigelse af attester
Yderligere oplysninger: Arkiv@kolding.dk | 2016 | 2017 |
Pris pr. attest | Pris pr. attest | |
Udfærdigelse af attester (fx eksamensbeviser) | 300,00 kr. | 300,00 kr.* |
* Stadsarkivets takster ligger generelt under sammenlignelige arkiver, hvorfor taksten er tilrettet for at harmonisere i forhold til andre §7-arkiver samt statens arkiver.
Arkivundersøgelser
Yderligere oplysninger: Arkiv@kolding.dk | 2016 | 2017 |
Pris pr. påbegyndt time | Pris pr. påbegyndt time | |
Arkivundersøgelser Udstillingsplancher med historisk formidling, pr. planche Grafisk opsætning pr. planche eller folder Kurser: Basismodul: God forvaltningsskik, journalisering og arkivering (2 timer) Klargøring af kommunale arkivalier til aflevering Udgifter til makulering eller materialer afregnes særskilt. Overslag gives ved henvendelse. Lokale: leje af ARKIV Salon (10 personer) Kommunale enheder, historiske og kulturelle foreninger Øvrige: Op til 4 timer | 500 kr. pr. påbegyndt time. Efter første time beregnes pr. påbegyndt kvarter* 2.000,00 kr. 500,00 kr. 1.500,00 kr. 400 kr. ex. moms/ 500 kr inkl. moms pr. time. Gratis 1.000,00 kr. | 500 kr. pr. påbegyndt time. Efter første time beregnes pr. påbegyndt kvarter* 2.000,00 kr. 500,00 kr. 1.500,00 kr. 400 kr. ex. moms/ 500 kr inkl. moms pr. time. Gratis 1.000,00 kr. |
* Harmoniseringen af pris i forhold til øvrige §7-arkiver samt forenkling af priser.
Godset
Yderligere oplysninger: | 2016 | 2017 |
Leje af lokaler: | | |
Brugere af øvelokaler Under 18 år Over 18 år Institutioners brug af øvelokaler Formiddag Eftermiddag Foreningsdrevne musikarrangementer i spillestederne– pr. dag /(foreninger) Foreningsdrevne øvrige kulturelle arrangementer i spillestederne på Godset | 90,00 kr. 180,00 kr. Gratis 560,00 kr. 700,00 kr. 1.100,00 kr. | 90,00 kr.* 181,00 kr.* Gratis 562,00 kr.* 703,00 kr.* 1.104,00 kr.* |
Proppenge fra bevillingsholder til Godset/Kolding Kommune: Afgiften betales af omsætningen fratrukket moms | 7,50 % | 7,50% |
Tilkøb af lydmand formidlet af Godset | Den gældende tarif jf. Dansk Musiker-Forbund | Den gældende tarif jf. Dansk Musiker-Forbund |
Fejlbetjening af dørkontrolsystem (tilkaldevagt/vægter) | 540,00 kr. | 542,00 kr.* |
Hustekniker – A-takst (10-15 timer) | 2.500,00 kr. | 2.500,00 kr. |
Hustekniker – B-takst (0-10 timer) | 1.800,00 kr. | 1.800,00 kr. |
Hustekniker – C-takst (låse op/låse) | 515,00 kr. | 515,00 kr. |
Kommerciel udlejning af spillestedernes lokaler på Godset jf. regler, inkl. 1 hustekniker (A) samt alm. Rengøring Arrangementet skal være foreneligt med Godsets drift, hvilket bl.a. betyder, at arrangementet skal være etisk og driftsmæssigt foreneligt med inistutionens formål og de primære brugers behov. Der kan IKKE udlånes/lejes lokaler til brug for private selskabelige arrangementer. Udover taksten må der påregnes udgifter til yderligere bemanding, diverse forbrug mv. afhængig af arrangementets type. | 8.500,00 kr. | 8.500,00 kr. |
Leje af ”Loftet” eller togvogn jf. regler ½ dag Hel dag | 2.000,00 kr. 4.000,00 kr. | 2.000,00 kr. 4.000,00 kr. |
Institutionsleje af spillestedernes lokaler på Godset jf. regler ½ dag Hel dag | 2.000,00 kr. 4.000,00 kr. | 2.000,00 kr. 4.000,00 kr. |
*Pristalsreguleres efter nettoprisindekset marts
Christiansfeld Centret
Yderligere oplysninger: | 2016 | 2017 |
Offentlige byrundvisninger (1½ time) Voksne Børn | 60,00 kr. Gratis | 60,00 kr. Gratis |
Bestilte byrundvisninger (1½ time), maks. 25 personer | | 1.000,00 kr. |
Bestilte byrundvisninger (1½ time), maks. 50 personer | | 2.000,00 kr. |
Byrundvisninger og workshops m.m. for skoler og undervisningsinstitutioner fra Kolding Kommune | | Gratis |
Byrundvisning for skoler og undervisningsinstitutioner uden for Kolding Kommune (1½ time) | | 100,00 kr. pr. lærer Gratis for elever |
Workshops m.m. ½ dag for skoler og uddannelsesinstitutioner uden for Kolding Kommune | | 500,00 kr. |
Nicolai | | ||||
Udover nedenstående takster udlejes lokaler på Nicolai til kommercielle formål. | |||||
Yderligere oplysninger: Kultur@kolding.dk | 2016 | 2017 | |||
Pris | Pris | ||||
Rundvisning | 675,00 kr. | 675,00 kr. | |||
Koncerter I Nicolai Scene Entrepris I forsalg Entrepris I døren Loyalitetspakke i forsalg 5 koncerter for 4’s pris 4 koncerter for 3’s pris | | 125,00 kr. 140,00 kr. 500,00 kr. 375,00 kr. | |||
Lokaleleje – Kommerciel udlejning af overskudskapacitet på Nicolai.
Yderligere oplysninger: Kultur@kolding.dk | 2016 | 2016 | 2017 | 2017 |
| Kommercielle arrangementer pris pr. dag | Kommercielle arrangementer pris pr. halv dag (4 timer) | Kommercielle arrangementer pris pr. dag | Kommercielle arrangementer pris pr. halv dag (4 timer) |
Nicolai Scene | 4.500,00 kr. | 2.250,00 kr. | 4.500,00 kr. | 2.250,00 kr. |
Studiet | 2.000,00 kr. | 1.000,00 kr. | 2.000,00 kr. | 1.000,00 kr. |
Mødelokale 1 | 2.500,00 kr. | 1.250,00 kr. | 2.500,00 kr. | 1.250,00 kr. |
Scenetrailer | ||
Yderligere oplysninger: Kultur@kolding.dk | 2016 | 2017 |
Pris | Pris | |
Leje pr. dag (1. Dag) | 3.300,00 kr. | 3.300,00 kr. |
Efterfølgende dage pr. dag | 1.800,00 kr. | 1.800,00 kr. |
Amfiscenen | ||
Yderligere oplysninger: Kultur@kolding.dk | 2016 | 2017 |
Pris | Pris | |
Leje af Amfiscenen pr. gæst | 5,00 kr. | 5,00 kr. |
Biblioteket | | ||||||
Udover nedenstående takster udlejes mødelokaler på Biblioteket til kommercielle formål. | | ||||||
Yderligere oplysninger: bibweb@kolding.dk | 2016 | 2017 | |||||
Pris | Pris | ||||||
Overskridelse af lånetiden | | | |||||
Voksne | | | |||||
1-7 dage | 20,00 kr. | 20,00 kr. | |||||
8-14 dage | 60,00 kr. | 60,00 kr. | |||||
15-30 dage | 120,00 kr. | 120,00 kr. | |||||
31–48 dage | 230,00 kr. | 230,00 kr. | |||||
49 dage - | Erstatningspris + 330,00 kr. | Erstatningspris + 330,00 kr. | |||||
Børn | | | |||||
1-7 dage | 0 kr. | 0 kr. | |||||
8-14 dage | 20,00 kr. | 20,00 kr. | |||||
15-30 dage | 55,00 kr. | 55,00 kr. | |||||
31-48 dage | 120,00 kr. | 120,00 kr. | |||||
49 dage - | Erstatningspris + 220,00 kr. | Erstatningspris + 220,00 kr. | |||||
Erstatninger for bortkommet og for ødelagt materiale der ikke kan repareres | | | |||||
Man kan selv købe et nyt eksemplar og betale for klargøringen. Dette gælder dog ikke CD-rom/Playstation/Video/DVD/wii, som er licensbelagt materiale | |||||||
Bøger, noder, tegneserier, tidsskrift, mp3, CD"er (musik og tale) | Nypris + klargøring (50 kr.) | Nypris + klargøring (50 kr.) | |||||
Bøger (flerbindsværker). Hvis enkeltbind ikke kan købes, erstattes hele værket med | Nypris + klargøring (50 kr.) | Nypris + | |||||
Klargøring (50 kr.) | |||||||
Lydbøger – hele bogen | Nypris + klargøring (50 kr.) | Nypris + klargøring (50 kr.) | |||||
Lydbøger – enkelt cd/bånd | 125,00 kr. | 125,00 kr. | |||||
Romankasser med indhold | 2.400,00 kr. | 2.400,00 kr. | |||||
Romankasser – enkelt bog | 250,00 kr. | 250,00 kr. | |||||
Emnekasser – med indhold | 1.850,00 kr. | 1.850,00 kr. | |||||
Emnekasser – enkelt bog | 175,00 kr. | 175,00 kr. | |||||
CD-rom/dvd-rom/playstation/wii | Licensbelagt nypris + klargøring (50 kr.) | Licensbelagt nypris + klargøring (50 kr.) | |||||
DVD-film | 500 kr. + klargøring (50 kr.) | 500 kr. + klargøring (50 kr.) | |||||
Video | 250 kr. + klargøring (50 kr.) | 250 kr. + klargøring (50 kr.) | |||||
Sammensat materialer (eks. sprogkurser, noder med dvd/cd/cd-rom m.v.) Hvis enkelt stk. Ikke kan købes, erstattes hele værket med | Nypris + klargøring (50 kr.) pr. stk. | Nypris + klargøring (50 kr.) pr. stk. | |||||
Erstatning for ødelagte materialer, der kan repareres | | | |||||
Reparation af bøger, noder, tegneserier, tidsskrifter | | | |||||
Ombinding | 75,00 kr. | 75,00 kr. | |||||
Plastning og anden reparation | 25,00 kr. | 25,00 kr. | |||||
Reparation af andre materialer | | | |||||
Mapper (lydbogsmapper) | 50,00 kr. | 50,00 kr. | |||||
Poser (tidsskriftposer, musikposer, dvd/cd-rom poser m.v.) | 25,00 kr. | 25,00 kr. | |||||
Hæfter (cover til musikcd’er, manualer m.m.) | 25,00 kr. | 25,00 kr. | |||||
Kasser (roman og emnekasser) | 400,00 kr. | 400,00 kr. | |||||
Priser for print, fax og kopi | | | |||||
Der er på biblioteket adgang til fotokopimaskiner. | |||||||
Kopier/print | 1,00 kr. | 1,00 kr. | |||||
Telefax pr. side | 10,00 kr. | 10,00 kr. | |||||
Lokaleleje – Kommerciel udlejning af overskudskapacitet på Kolding Bibliotek.
Yderligere oplysninger: | 2016 | 2016 | 2017 | 2017 |
byogudvikling@kolding. dk | Pris | Pris | Pris | Pris |
| Kommercielle arrangementer - pris pr. dag | Kommercielle arrangementer - pris pr. halv dag (4 timer) | Kommercielle arrangementer – pris pr. dag | Kommercielle arrangementer – pris pr. halv dag (4 timer) |
Kolding Bibliotek Kolding | | | | |
Sal 1 – store sal | 4.000,00 kr. | 2.000,00 kr. | 4.000,00 kr. | 2.000,00 kr. |
Sal 2 – lille sal | 2.000,00 kr. | 1.000.00 kr. | 2.000,00 kr. | 1.000.00 kr. |
Sal 1 + sal 2 | 6.000,00 kr. | 3.000,00 kr. | 6.000,00 kr. | 3.000,00 kr. |
Mødelokale 1 og 5 | 1.500,00 kr. | 1.000,00 kr. | 1.500,00 kr. | 1.000,00 kr. |
Mødelokale 2,3 og 4 | 500,00 kr. | 500,00 kr. | 500,00 kr. | 500,00 kr. |
By- og Udviklingsforvaltningen oplyser videre, at alle takster skal godkendes i Byrådet.
I By- og Udviklingsforvaltningens regi gennemføres en lang række aktiviteter, hvor der opkræves entre. Det drejer sig bl.a. om arrangementer på Godset, Biblioteket, Musikskolen, Nicolai m.v.
Det foreslås, at Byrådet delegerer kompetencen til at fastsætte billetpriserne for disse enkeltstående arrangementer til By- og Udviklingsforvaltningen.
Sagen behandles i
Forslag
By-og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Bilag
Sagen behandles i
Forslag
By-og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.