Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
08-05-2018 09:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
Kolding Musikskole |
Pdf: |
|
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Musikskoleleder Jens Bloch byder udvalget velkommen, og giver en kort rundvisning samt orientering om Musikskolen generelt og det igangværende arbejde med den ny visionsplan specifikt.
Resumé
Kulturudvalget drøftede den 10. april 2018 forberedelsen af arbejdet med en revideret kulturpolitik på 12-12-seminaret i juni.
I den forbindelse blev der efterspurgt en opsamling og en oversigt over tidligere beslutninger og generelle omstændigheder, der har indflydelse på udvalgets beslutninger.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Kulturudvalget drøftede den 10. april 2018 forberedelsen af arbejdet med en revideret kulturpolitik på 12-12-seminaret i juni.
I den forbindelse blev der efterspurgt en opsamling og en oversigt over tidligere beslutninger og generelle omstændigheder, der har indflydelse på udvalgets beslutninger.
Specifikt blev der efterspurgt en oversigt over bindende økonomiske aftaler og et overblik over såkaldt frie økonomiske midler.
Med udgangspunkt i materialet fra det første temamøde vil kulturchefen på udvalgsmødet give en orientering om det efterspurgte.
Sagsnr.: 14/8622
Resumé
I forbindelse med Budget 2015 blev der afsat midler til en udviklingsplan for Legeparken. Sidste fase forventes afsluttet i 2018/2019.
Der er to mulige spor for den afsluttende del af udviklingsarbejdet. Et spor med vandleg eller et spor med legemuligheder, der udvikler børnenes motorik.
By- og Udviklingsforvaltningen har undersøgt omkostningerne til såvel anlæg som drift ved de ønskede muligheder for sidste del af udviklingsplanen.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager stilling til, hvilket af de opstillede scenarier, der skal arbejdes videre med.
Beslutning Kulturudvalget den 08-05-2018
Udvalget besluttede, at der arbejdes videre med motoriksporet.
Sagsfremstilling
Status på udviklingsplanen
I 2014 godkendte Kulturudvalget en udviklingsplan for Legeparken, der siden er blevet justeret.
Udviklingsplanen opererede med 4 ”bånd”:
• Det blå bånd – vand og vandleg i Legeparken
• Det grønne bånd – natur, park og skov
• Det orange bånd – færdsel i Legeparken og leg gennem bevægelse
• Det pink bånd – kultur i form af leg og fællesskab
I forbindelse med Budget 2015 blev der afsat midler til realisering af udviklingsplanen, og arbejdet med den kulturelle udviklingsplan for Legeparken går nu ind i den sidste fase. Der resterer 850.000 kr. på budgettet til den afsluttende fase af udviklingsprojektet.
Der er to mulige spor for den afsluttende del af udviklingsarbejdet. De to mulige spor understøtter henholdsvis det blå og det orange bånd.
Det blå bånd - vand og vandleg i Legeparken - har været et prioriteret område i udviklingsplanen.
Søen, Sø-terrassen og vandcyklerne inviterer til leg på og omkring vandet, men det er ikke muligt at soppe og lege i søen. Derfor har der fra arbejdets start været et ønske om at etablere mere vandleg, f.eks. i form af et soppebassin. Det er samtidig et område, der er blevet ramt af udfordringer undervejs.
Det har fra start været tanken, at vandleg i Legeparken kunne indarbejdes og finansieres delvist ved at koble det til et større klimatilpasningsprojekt, der blev igangsat i Byparken. Der blev blandt andet søgt fondsmidler til et projekt med en ”klimakorridor”, hvor leg, vandhåndtering og klimatilpasning skulle gå hånd i hånd. Det er dog ikke lykkedes at hente fondsmidler til projektet eller at skabe en frugtbar kobling til projektet i Byparken, der kunne give mere leg med vand i Legeparken.
Det orange bånd – leg gennem bevægelse - har en stor betydning for børns udvikling og læring.
I Børne- og Uddannelsesforvaltningen har man et stort ønske om flere steder, hvor børn kan lege samtidig med, at pædagoger kan arbejde med screening og udvikling af børnenes motorik. Anlæg af et nyt legeområde med fokus på dette, vil både give flere legemuligheder for gæsterne i parken og øge daginstitutionernes brug af parken i dagtimerne.
By- og Udviklingsforvaltningen har undersøgt forskellige muligheder og omkostninger til anlæg og drift indenfor de to spor.
Vandsporet – det blå bånd
Omkostningerne til såvel anlæg, som drift, er størst til vandsporet.
Forvaltningen har undersøgt flere forskellige muligheder.
A: Soppebassin
I forhold til etablering af soppebassin i parken har forvaltningen blandt andet set på erfaringerne fra soppesøen i Fælledparken i København.
Udgangspunktet er etablering af det, man i København har kaldt en mellem-model, med et soppebassin på 800 kvadratmeter.
Anlægsudgifterne til etablering af et soppebassin vil beløbe sig til anslået 2,5 mio. kr. Udgiften dækker blandt andet over etablering af soppebassin, vandtilslutning samt etablering af fliseareal om bassinet (så bassinet ikke forurenes med jord og græs). Desuden skal der etableres et teknikhus, hvor det vandværksvand, der pumpes i anlægget, kan blive opvarmet, renset og genanvendt.
De årlige driftsudgifter til et soppebassin forventes at være på ca. 650.000 kr. Heri er ikke indregnet udgifter til fast bemanding, blandt andet fordi bassinet kun vil være 20 cm dybt og risikoen for ulykker derfor minimal.
Der er ikke afsat ekstra driftsmidler i forbindelse med udviklingsplanen.
Såfremt udvalget ønsker, at der arbejdes videre med vandleg i Legeparken i form af soppebassin, vurderer forvaltningen derfor, at der er behov for at udarbejde ændringsforslag til budget 2019 til realisering af projektet i form af forhøjede driftsbevillinger samt en ekstra bevilling til anlæg.
B: Vandleg uden bassin
Forvaltningen har undersøgt, om der kan etableres leg med vand i en form, der er mindre omkostningstung.
I Gellerupparken i Århus er der bygget en vandlegeplads, der ikke har et bassin, men opererer med en ”splash zone” - et mindre område, hvor man kan lege med f.eks. vandkanoner, springvand, der sender stråler op m.m. Et anlæg af denne type er netop blevet etableret indendøre i Slotssøbadet.
Både anlægs- og driftsudgifter vurderes at være en smule mindre end til et soppebassin. For drift skyldes det, at anlægget ikke skal tømmes hver anden dag, som det vil være kravet ved et soppebassin, ligesom der ikke vil være krav om nær så hyppig udtagning af prøver for vandkvalitet m.m.
Anlægsudgifter vil beløbe sig til anslået 2,2 mio. kr., mens de årlige driftsudgifter forventes at ligge omkring 550.000 kr.
Såfremt udvalget ønsker, at der arbejdes videre med vandleg i Legeparken i form af vandleg uden bassin, vurderer By- og Udviklingsforvaltningen ligeledes, at der er behov for at udarbejde ændringsforslag til Budget 2019 til realisering af projektet i form af forhøjede driftsbevillinger samt en tillægsbevilling til anlæg.
C: Vandleg i reduceret version
En tredje mulighed for leg med vand vil være at anlægge soppebassin eller område med vandleg uden bassin, men uden at der etableres teknikhus.
Herved kan der skæres op mod 1,5 mio. kr. af anlægsudgifterne, således at den samlede udgift til anlæg kommer tæt på de 850.000 kr., der resterer til udviklingsprojektet i Legeparken.
I dette tilfælde vil det dog ikke være muligt at recirkulere vandet. Det vil betyde en øget udgift til vand, idet anlægget vil anvende vandværksvand, der så vil skulle udledes direkte videre i kloaksystemet eller i søen.
Vandet i et sådant reduceret scenarie vil være uopvarmet, det vil sige mellem 8 og 12 grader varmt.
Driftsudgifterne for vil beløbe sig til anslået 450.000 kr. årligt, idet teknisk vedligehold, elforbrug m.m. vil være mindre end i model A og B, mens vandregningen vil være øget. Denne løsning vil således kunne holdes tæt på det eksisterende budget til anlæg, mens der vil være en øget årlig driftsudgift.
Motoriksporet – det orange bånd
Flere brugere af Legeparken har udtrykt et ønske om, at Legeparken i højere grad end nu kan indrettes til at understøtte bevægelse og motorisk udvikling. Især på førskoleområdet er meldingen fra Børne- og Uddannelsesforvaltningen, at man ser et øget behov for steder, hvor der kan arbejdes med både screening og udvikling af førskolebørns motorik. Gerne på en måde, der også understøtter en god social interaktion.
En motorik-bane kan for eksempel etableres ved at lave et mere kuperet terræn i den del af Legeparken, hvor der i dag ligger en minigolfbane, som sjældent bliver brugt.
Der kan dertil anlægges balancebomme, klatrenet og andre elementer, der tilsammen danner en udfordrende ”forhindringsbane” for børn i alderen 2-8 år.
Udbygningen af et sådant motorikprojekt i Legeparken vil kunne give en bedre udnyttelse af parkens mange kvadratmeter og vil kunne skræddersys i samarbejde med aktører fra børneområdet.
Forvaltningen vurderer, at omkostningerne ved etablering af en motorikbane vil kunne afholdes inden for den afsatte ramme, både hvad angår anlæg og drift, og at projektet vil kunne realiseres i 2018/2019.
Forvaltningen foreslår, at udvalget drøfter, hvorvidt der skal arbejdes videre med scenarie A, B, C eller motoriksporet i Legeparken.
Sagsnr.: 18/8285
Resumé
By- og Udviklingsforvaltningen fremlægger en procesplan for Koldingbibliotekernes Strategi 2019-2023. Strategien bygger videre på den eksisterende vision for bibliotekerne og det foreslås, at udvalget inddrages i strategiarbejdet med en times workshop i september 2018.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget godkender procesplanen for Koldingbibliotekernes strategiarbejde.
Sagsfremstilling
Koldingbibliotekerne er i opstartsfasen med udviklingen af en ny 4-årig strategi, der skal være gældende for årene 2019-2023.
Planen er, at strategien ligger klar til politisk behandling ved Kulturudvalgets møde i november 2018.
Udarbejdelsen af strategiplanen bygger på nedenstående:
- De væsentligste samfundstendenser og trends, der har betydning for strategien er kortlagt og drøftes med medarbejderne, der inddrages løbende i processen.
- Kolding Kommunes Kulturpolitik og kulturpolitiske fokusområder tænkes ind, og der vil være en parallel proces med Kulturudvalgets arbejde med dette hen over sommer og efterår.
- Igangværende drøftelser af mulig reform af biblioteksloven – som adviseret af kulturministeren – tænkes ind.
- Der afholdes en workshop med Kulturudvalget for at sikre, at udvalgets input kommer med i den kommende strategiplan. På workshoppen præsenteres ovenstående fundament, og der lægges op til en drøftelse af betydningen for den nye strategi.
- På baggrund af input og fundament udarbejder Koldingbibliotekerne oplæg til strategi til præsentation og politisk godkendelse i november.
Koldingbibliotekerne arbejder under formålet i biblioteksloven med at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet. Bibliotekerne arbejder overordnet med demokratisk dannelse og mødet mellem mennesker.
Koldingbibliotekernes seneste vision opstod på baggrund af en omfattende borgerinddragende proces og dækkede årene 2014-17. Det er intentionerne i denne vision, der udvikles videre på i den nye strategi. Den tidligere vision, der videreudvikles i den nye strategi, har som formål at understøtte fællesskaber til gavn for den enkelte borger og lokalsamfundet. Fokus har været at skabe attraktive, meningsfulde rammer, services og aktiviteter, der bygger bro mellem mennesker.
http://koldbib.dk/Koldingbibliotekerne_Vision_2014-2017.pdf
I 2018/2019 arbejder bibliotekerne med indsatsområder Børns læsning, Digital dannelse, Levende lokalområder og De fysiske rum.
Procesplan
8. maj Introduktion til strategiforløbet og til workshoppen i september på Kulturudvalgets møde.
11. sep. 1 times strategi-workshop med Kulturudvalget i forbindelse med udvalgsmøde.
13. nov. Strategi for Koldingbibliotekerne 2019-2023 behandles i Kulturudvalget.
Sagsnr.: 18/5875
Resumé
Med henblik på at få lavet en bevarings- og vedligeholdsplan for skulpturer i det offentlige rum, som forvaltes af Kolding Kommune (By- og Udviklingsforvaltningen) har forvaltningen indgået aftale med Center for bevaring af kulturarv i Vejle og Konserveringscenter Vejle.
I løbet af vinteren har to konservatorer besigtiget en række skulpturer i Kolding bymidte med henblik på at vurdere deres behov for restaurering eller anden indsats.
Konserveringscenter Vejle har på baggrund af deres besigtigelse udarbejdet en oversigt med oplysninger om tilstand og forslag til evt. behandling og istandsættelse, samt en prioriteret liste over skulpturer, som kræver snarlig behandling.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter forvaltningens oplæg til det videre arbejde med en bevarings- og vedligeholdsplan af Kolding Kommunes skulpturer.
Beslutning Kulturudvalget den 08-05-2018
Drøftet.
Udvalget godkendte den i sagsfremstillingen anbefalede omprioritering af 10.000 kr. fra kulturpuljen og 20.000 kr. fra markedsføring til løbende vedligehold jvf. planen.
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen har indgået en aftale med Center for bevaring af kulturarv i Vejle og Konserveringscenter Vejle med henblik på at få lavet en bevarings- og vedligeholdsplan for skulpturer i det offentlige rum, som forvaltes af Kolding Kommune (By- og Udviklingsforvaltningen).
Konserveringscenter Vejle har gennem vinteren besigtiget en række skulpturer i Kolding bymidte med henblik på at vurdere deres behov for restaurering eller anden indsats. Hertil har de besigtiget skulpturer i Legeparken samt enkelte skulpturer i yderkanten af Kolding midtby.
Besigtigelsen tæller i alt 35 skulpturer ud af i alt ca. 150 skulpturer og mindesmærker, som står placeret rundt i Kolding kommune.
Forvaltningen har i første omgang valgt at fokusere på de i Kolding bynære skulpturer, samt på skulpturer med en vis værdi og betydning for Koldings identitet – herunder fuglene af Erik Heide ved Skamlingsvejen og Tyren på havnen af Niels Petersen. Herudover er alle skulpturer af den lokale kunstner Hans August Andersen blevet besigtiget.
Prioritering af tilstand og behov
Konserveringscenter Vejle har på baggrund af deres besigtigelse udarbejdet en grundig oversigt med relevante oplysninger omkring den enkelte skulptur, herunder navn, kunstner, placering, materiale m.v. Herudover indeholder oversigten oplysninger om tilstand og forslag til evt. behandling og istandsættelse.
Skulpturerne er efter aftale med forvaltningen inddelt i følgende kategorier, for at skabe overblik i forhold til den videre proces:
- Rød (kritisk)
- Gul (behandlingskrævende)
- Grøn (ingen eller lidt behandling nødigt)
Konserveringscenteret oplyser i en medfølgende rapport, at der er 3 ”røde” eller kritiske tilfælde, hvor konservatorerne skønner, at der skal tages aktion ganske snart i prioriteret rækkefølge.
Disse gælder følgende skulpturer, nævnt i prioriteret rækkefølge:
Pr. | Navn | Betegnelse | Placering | År | Kunstner |
1 | Den Spanske Trappe (Istandsættelse er sat i gang) | Anlæg med Pergola ved den Spanske Trappe | Slotsstræde | 1995 | Lin Utzon |
2 | Havnen I | Skulptur | Sdr. Havnegade 1 | 1974 | Hans August Andersen |
3 | 3 elementer | Skulptur | Skovvangsgade 28, Hansenberg | 1975 | Hans August Andersen |
Det er først og fremmest Den Spanske Trappe som er sat i gang, idet Byrådet bevilgede 110.000 kr. ved budget 2018. Dernæst er det 2 stålskulpturer af Hans August Andersen, hvor der er behov for et større restaureringsarbejde omkring bundpartiet af dem begge.
Dernæst er der 10 ”gule” skulpturer, som kræver en eller anden form for behandling som kan foretages af konserveringscenteret eller af specialister, som kaldes ind til opgaven.
Disse er prioriteret efter hvilken type skader, konservatorerne mener kræver behandling først – dvs. nr. 1 er mere kritisk end fx nr. 8. Denne prioritering kan for største delen forhandles – og der er også stadig nogle af dem, som kan opprioriteres, hvis en af de tilkaldte specialister, der skal byde ind med restaurering, opdager fx skjulte skader eller andre kritiske forhold.
Disse gælder følgende skulpturer, nævnt i prioriteret rækkefølge:
Navn | Betegnelse | Placering | År | Kunstner | |
1 | Kain | Skulptur | Grønningen 2 (Byparken) | 1926 | Thomas Hansen |
2 | Marts, også kaldet Siddende pige | Skulptur | Agtrup vej 22, Dreyershus Gårdhave | 1935 | Johannes C. Bjerg |
3 | Abessinier | Skulptur | Markdannersgade 5, Kolding (del af Spanske Trappe) | 1914 | Johannes C. Berg |
4 | Vinger | Skulptur | Skamlingvejen 3, (Marina Syd) | 1983 | Erik Heide |
5 | Uffe hin spage | Skulptur | Grønningen 2, (Byparken) | 1932 | Anne Marie Carl Nielsen |
6 | Kvinde med barn | Skulptur | Agtrup vej/Brændkjær Gade | 1966 | Erik Poulsen |
7 | Chresten Berg | Skulptur | Jernbanegade 1A | 1905 | Rasmus M. Andersen |
8 | Skildpaddens Amorin | Skulptur | Bertram Knudsens Vej 178 | 1931 | Johannes C. Berg |
9 | Siddende Pige | Skulptur | Hospitalsgade 1A, (nord for Slotssøbadet) | 1953 | Elise Heide Jørgensen |
10 | Skulptur | Vandskulptur | Buen 12 | 1991 | Finn Nielsen |
Med hensyn til de 18 ”grønne” skulpturer er det konservatorernes vurdering, at der hovedsageligt vil være tale om skulpturer, som forvaltningens egne driftsfolk vil kunne rengøre ud fra de råd og bemærkninger, som fremgår af bevarings- og vedligeholdsplanen.
Herudover fremgår det af gennemgangen, at ”Tyren” af Niels Petersen, fra 1939, som står placeret på havnen, umiddelbart ser ud til at være i fin stand. Konservatorerne fremhæver, at der kan være problemer med armeringen. Det kunne derfor være relevant at få undersøgt, hvordan skulpturen har det indvendigt.
Det videre forløb
Forvaltningen er fortsat i dialog med Konserveringscenter Vejle omkring det videre forløb, hvor den endelige prioritering af evt. istandsættelse af ovenstående skulpturer skal drøftes og afklares nærmere.
Hertil vil det fra forvaltningens side være en væsentlig overvejelse i forhold til prioriteringen, at der tages udgangspunkt i skulpturer af særlig værdi, såvel økonomisk som kulturhistorisk og ligeledes identitetsskabende for byen. Herudover vil der blive kigget på, hvad der kan gøres nu og her, såsom grønt vedligehold, afrensning af alger samt graffiti m.v.
Der arbejdes videre på istandsættelsen af Den Spanske Trappe med henblik på at afslutte en restaurering i sommer/efterår 2018. Hertil er økonomien i øvrigt afsat og øremærket på budget 2018.
Når en endelig prioritering er på plads, vil konserveringscenteret gå i gang med at kontakte de håndværkere og indhente tilbud på vedligehold og restaurering af de prioriterede skulpturer. Som udgangspunkt skal der afgives tilbud på alle de gule og de to røde, således at forvaltningen får den nødvendige afklaring omkring de forventede økonomiske udgifter i forbindelse med vedligehold og bevaring.
Økonomi
Der er på budgettet afsat i alt 108.000 kr. årligt til kunstnerisk byudsmykning. Budgettet dækker alene den løbende drift som pleje af området omkring skulpturerne eller forbrugsudgifter til fx vandkunst m.m.
Ved akutte restaureringsopgaver eller nødvendig ekstra vedligehold, har det hidtil været nødvendigt enten at søge om udvidelsesforslag til budgetforhandlingerne. Denne fremgangsmåde har formentlig betydet større udgifter til renovering, fordi arbejdet er kommet for sent i gang.
Det er hensigten med vedligeholdelsesplanen, at sikre løbende renovering og vedligehold i en prioriteret rækkefølge.
Kulturafdelingen vil gennemgå driftsbudgettet for at undersøge, om det er muligt at spare på fx grøn drift og på den måde sikre et mindre årligt beløb til vedligehold.
Derudover anbefaler forvaltningen, at der omprioriteres 10.000 kr. fra kulturpuljen og 20.000 kr. fra markedsføringskontoen til årligt vedligehold.
Sagsnr.: 18/3115
Resumé
En virksomhed ønsker at donere et kunstværk bestående af to elementer til Kolding Kommune i forbindelse med jubilæumsåret 2018.
Værket forslås placeret i rundkørslen ved Højvangen i Kolding Ø.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
En virksomhed ønsker at donere et større kunstværk til Kolding Kommune i forbindelse med jubilæumsåret 2018.
Kunstværket, som virksomheden ønsker at donere, består at to elementer, hvoraf det største vurderes til et mål på 4,60x5,00 m (højde x længde).
Placering
By- og Udviklingsforvaltningen er i dialog med virksomheden blevet enige om, at en mulig placering af kunstværket kan være i rundkørslen ved Højvangen i Kolding Ø.
Det vurderes, at kunstværket vil kunne få en fin og synlig placering i rundkørslen, hvor der også er mulighed for at lave belysning af værket, hvis dette vurderes hensigtsmæssigt.
Trafik og sikkerhed
Forvaltningen har undersøgt trafiksikkerhedsaspekter forbundet med opstilling af kunst i rundkørsler, herunder udkast til nye anbefalinger fra Vejdirektoratet (VD) i notatet Kunst i rundkørsler på statsvejnettet dateret den 29. august 2017.
Det bør bemærkes, at udkastet til nye anbefalinger på et senere tidspunkt kan få indflydelse på de anbefalinger, som VD’s Håndbog om projektering af rundkørsler i det åbne land i dag udstikker for rundkørsler, bl.a. for påkørselsfarlige genstande i midterøerne (store træer, belysningsmaster, kunst og lignende), der kan forstærke eventuelle skader ved påkørsel. Herunder også anbefalingerne om, at midterøen i rundkørsler skal tilstræbes at være 2 meter højere end cirkulationsarealet for at undgå, at trafikanterne kan se henover midterøen. En ændret praksis på anbefalingerne omkring genstande og højder i rundkørsler kan på et senere tidspunkt få betydning for kunstværkernes tilstedeværelse i rundkørslen undervejs i låneperioden på 10 år.
Herudover bør det også bemærkes, at VD, som ejer ramperne/tilfarterne til rundkørslen (Kolding Kommune ejer midterøen) har noteret sig, at der i dag i myldretiderne er en dårlig trafikafvikling i anlægget. Derfor overvejer VD løsninger, som f.eks. kan indebære flere spor, tvungen frakørsel fra højre kørebane ved nogle frafarter, eventuelt signalregulering m.v. Løsningsforslagene er alle mere komplicerede end den nuværende regulering i rundkørslen, hvilket også kan få betydning for kunstværkernes tilstedeværelse i rundkørslen i hele låneperioden på 10 år.
Forvaltningen kan således ikke garantere, at ovennævnte forhold ikke vil få indflydelse på kunstværkernes placering i låneperioden, men finder det omvendt heller ikke sandsynligt, at ovenstående forhold vil kunne realiseres indenfor en kortere årrække.
Forvaltningen foreslår, at der foretages følgende foranstaltninger ved rundkørslen med henblik på, at der tages hensyn til de eventuelle risici, der kan være ved opstilling af kunst i rundkørslen:
- Som det ses på kortet over rundkørslen herunder defineres der en række passende brede korridorer i lineær forlængelse af de fire tilfarter, hvor hastigheden vurderes at være højest.
Som det også ses på kortet definerer korridorerne et område markeret med en orange oval, hvor kollisionsrisikoen vurderes at være mindst.
Forvaltningens bud på en placering af skulpturen er i den orange oval, som ligger udenfor sikkerhedskorridorerne.
- Det undersøges derudover, om skulpturerne kan udstyres med brudled, hvis de på trods af en placering udenfor nævnte korridorer alligevel påkøres af en vildfaren bilist.
- Der etableres opmærksomhedsskabende rumleriller på de fire nævnte tilfarter.
- Der arbejdes hen imod, at skulpturerne er synlige på så tilpas afstand af rundkørslen, at de ikke pludselig ”dukker op”, mens bilisten f.eks. er på vej ind i cirkulationsarealet.
Forvaltningen anbefaler, at der, efter den endelige placering indenfor den orange oval er fundet, ses på den eksisterende beplantning med henblik på at fælde enkelte buske og træer for at forøge synligheden af skulpturerne.
Det er også forvaltningens anbefaling, at man først efter placeringen overvejer en eventuel indirekte belysning af skulpturerne.
Økonomi
Udgifter i forbindelse med flytningen afholdes af udlåneren.
Udgifterne for Kolding Kommune vil være begrænsede og estimeres til at udgøre maksimalt 50.000 kr. i engangsudgifter, hvis der vælges at etablere belysning samt heraf afledt drift (forbrugsudgifter til el). Den afledte drift vil være af så begrænset størrelse, at den kan afholdes over gadebelysningskontoen.
De 50.000 kr. foreslås fordelt med henholdsvis 25.000 kr. inden for Kulturpolitikken og 25.000 kr. inden for Vej- og Parkpolitikken.
Aftale om udlån
Såfremt udvalgene ønsker at tage imod kunstværket med henblik på en placering i rundkørslen ved Kolding Ø, vil forvaltningen udarbejde en låneaftale mellem virksomheden og Kolding Kommune, som giver kommunen mulighed for at låne kunstværket vederlagsfrit i en periode på 10 år, som herefter vil kunne forlænges.
Afsløring og indvielse
Virksomheden ønsker i samarbejde med Kolding Kommune at afholde et arrangement i efteråret 2018, hvor kunstværket afsløres og indvies. Dette tilpasses så vidt muligt med øvrige jubilæumsaktiviteter i 2018.
Forvaltningens anbefaling
Forvaltningen anbefaler, at udvalgene tager imod kunstværket, og pålægger forvaltningen, indenfor de beskrevne rammer, at igangsætte opsætningen af kunstværkerne i rundkørslen ved Kolding Ø samt udarbejde en låneaftale mellem virksomheden og Kolding Kommune.
Sagsnr.: 18/8338
Resumé
By- og Udviklingsforvaltningen og Børne- og Uddannelsesforvaltningen foreslår i fællesskab at overføre ejendommen Multihuset Lunderskov, Kobbelvænget 2, fra Kulturpolitik til Fritids- og Idrætspolitik, da det i højere grad vil understøtte udviklingsplanerne om et Multicenter i Lunderskov.
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren og by- og udviklingsdirektøren foreslår,
at ejendommen Multihuset Lunderskov, Kobbelvænget 2, overføres fra Kulturpolitik til Fritids- og Idrætspolitik, da det i højere grad vil understøtte udviklingsplanerne om et Multicenter i Lunderskov,
at administrations- og driftsbudgettet overføres fra Kulturpolitik til Fritids- og Idrætspolitik ved førstkommende bevillingskontrol,
at lån af Multihuset til folkeoplysende foreninger vil blive omfattet af gebyrordningen.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 08-05-2018
Beslutning Kulturudvalget den 08-05-2018
Sagsfremstilling
Multihuset i Lunderskov (Kobbelvænget 2, det tidligere kommunekontor i Lunderskov) er pt. placeret under Kulturpolitik og administreres af Kulturafdelingen. Baggrunden for det er blandt andet, at lokalbiblioteket i Lunderskov i forbindelse med kommunesammenlægningen flyttede ind i det tidligere kommunekontor.
Formålet med en overførsel
Formålet med en overførsel er:
1. I højere grad at understøtte udviklingsplanerne for et samlet Multicenter i Lunderskov ved at skabe én indgang i stedet for to afdelinger/forvaltninger.
2. Forenkle og på sigt øge brugen af lokalerne i Multihuset til gavn for det lokale foreningsliv.
Multihuset er beliggende Kobbelvænget 2 som nabo til den selvejende institution Lunderskov Hallen.
Ved indgåelse af budget 2017 blev der afsat 200.000 kroner i 2017 til udarbejdelse af en revideret skitseplan for Lunderskov Hallens udvidelse samt 5 millioner kroner til udbygning af Lunderskov Hallen inden for de næste 4 år.
I forbindelse med udviklingsarbejdet er der overvejelser om, hvorvidt og hvordan Multihuset på sigt kan inddrages som en del af det fremtidige Multicenter. Både hal, lokalråd og en lokalt nedsat arbejdsgruppe arbejder hen mod det ønskede Multicenter i Lunderskov. Det er på den baggrund, at forvaltningerne foreslår, at Multihuset overføres til området for Fritids- og Idrætspolitik. Det er Fritids- og idræt, der har en samarbejdsaftale med Lunderskov Hallen og har kontakten omkring udviklingsplanerne.
I praksis er der allerede en vis integration mellem naboerne Multihus og hal, idet der er indgået en aftale om, at halinspektøren er daglig tilsynsførende og står for lokalebooking i Multihuset, ligesom han leverer forplejning til flere arrangementer i Multihuset.
På grund af pladsmangel i hallen arbejdes der pt. på at flytte Lunderskov Bokseklub til den tidligere rådssal, der har den nødvendige ledige kapacitet.
Om Multihuset
Det gamle kommunekontor i Lunderskov huser pt. bibliotek, lokalhistorisk arkiv, distriktspsykiatri og rådgivning for stressramte samt legestue for de lokale dagplejere.
Den tidligere rådssal samt et tilstødende lokale fungerer som mødelokale, der lånes/lejes ud. Desuden anvender den gruppe, der arbejder med planer for et samlet multicenter i Lunderskov et lokale til projektarbejdet.
To lokaler i bygningen står tomme efter at sidste lejer fraflyttede i sommeren 2016.
Multihuset er samlet 1.370 kvadratmeter. Hertil kommer kælder på 621 kvadratmeter. Grundarealet er 11.005 kvadratmeter.
De ovenstående lejere i huset vil fortsat kunne anvende lokalerne i Multihuset på samme vilkår som hidtil.
Økonomi ved en overførsel
Planlagt vedligehold af Kobbelvænget 2 finansieres via Kommunale Ejendomme.
Grøn drift og løbende vedligehold finansieres via Kulturafdelingens administrationsbudget for Kobbelvænget 2. Der er samlet afsat 428.634 kr. i budgettet og det foreslås, at administrationsbudgettet overføres fra Kulturpolitik til Fritids- og Idrætspolitik ved den næstkommende bevillingskontrol.
Det foreslås, at der opkræves gebyr for lån af den tidligere rådssal på niveau med tilsvarende lokaler f.eks. gymnastiksale (pt. 23 kr. pr. time), når salen lånes ud til folkeoplysende foreninger som f.eks. Lunderskov Bokseklub eller Gymnastikforeninger.
Når lokalet lånes ud til møder, foredrag, koncerter eller lignende, stilles den gebyrfrit til rådighed til foreninger med et lovligt kommunalt formål samt borgere med en aktivitet, der har et lovligt kommunalt formål.
Der vil fortsat kunne ske en kommerciel udlejning af overskudskapaciteten i salen.
Sagsnr.: 16/20526
Resumé
Kulturafdelingen samler op på og evaluerer Kulturevent 2018. Kulturafdelingen foreslår en konsolidering af konceptet for Kulturevent og foreslår en dato for afholdelse af Kulturevent 2019.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager evalueringen til efterretning.
at der tirsdag den 16. april 2019 igen afholdes Kulturevent på Godset med uddeling af de fire kulturpriser.
Sagsfremstilling
Kulturevent 2018 blev afholdt tirsdag den 10. april 2018 kl. 17.00-20.30 på Godset i Kolding.
Kulturudvalget var afsender og vært, samt stod for planlægning og afvikling af eventen.
Kulturevent 2018 blev afviklet i den af Kulturudvalget vedtagne form bestående af først kulturmesse og efterfølgende kulturshow med underholdning og uddeling af de fire kulturpriser: Årets Kulturelle Aftryk, Årets Kulturelle Highfive, Årets Ildsjæl og den nye pris; KulturKolding-prisen.
Tilslutningen til Kulturevent 2018 var enorm. 286 personer var tilmeldt Kultureventen, enten som gæster, messedeltagerer, nominerede eller optrædende. Forvaltningen vurderer, at ca. 250 personer var tilstede under Kultureventen. Det er en massiv fremgang fra sidste års Kulturevent, hvor knap 200 personer deltog og generelt fra de foregående år, hvor deltagerantallet har ligget på mellem 75-150 deltagere.
Kulturevent 2018 var – som alle andre år – gratis at deltage i og åbent for alle. I alt 150 billetter var ”til salg” på www.billetto.dk. Disse blev udsolgt en uge før Kultureventen. De øvrige deltagere talte messedeltagere (m. stande), nominerede og deres bagland, optrædende samt repræsentanter fra Kulturudvalget og By- og Udviklingsforvaltningen.
Kultureventens første del bestod af en kulturmesse, der fandt sted den første time af eventen. I alt 23 kulturinstitutioner, -aktører og -foreninger deltog på messen med en stand. Formålet med kulturmessen er at skabe synlighed omkring de mange kulturelle aktører i Kolding Kommune samt at generere netværk iblandt og på tværs af disse. Messen var meget velbesøgt og qua det komprimerede tidsrum (kulturmessen forløb over to timer i 2017) var interessen i og stemningen på messen mere effektiv og ”summende”.
Kultureventens anden del bød på kulturshow og prisuddeling. De nominerede til de fire kulturpriser blev alle præsenterede på scenen. Ind i mellem præsentationerne var der underholdning ved forskellige aktører fra Koldings kulturliv:
· Kolding Kammerkor
· Koldinghus - ”Magtens Smykker”
· Dronning Dorothea Teatret - ”Sidder på et værtshus”.
· Kolding Musikskole – ”Tipsy Fingers” Brass Band.
· Tobbers Comedy Club
Underholdningen var sammensat med det mål at vise spændvidden i Koldings kulturliv med både mindre og større aktører samt professionelle og amatører.
Vinderne af de fire kulturpriser blev:
· Årets Kulturelle Aftryk: Nicolai Biograf.
· Årets Kulturelle Highfive: Sanne Dewas
· Årets Ildsjæl: Jacob Knudsen
· KulturKolding-prisen: Kolding Stadsarkiv for Bryggeriet
Som noget nyt blev Kulturevent 2018 livestreamet via både radio og video på Facebook. Bygning 5 i Nicolai Kultur sørgede for de to livestreaminger, der efterfølgende er blevet udgivet som podcasts. Podcastene er tilgængelige Bygning 5s og KulturKoldings Facebooksider.
Konceptet for Kulturevent 2018 understøttede de kulturpolitiske fokusområder ”Borgeren som medskaber” samt ”KulturKolding – et fælles løft”.
Økonomi
Kulturudvalget havde afsat 80.000 kr. til eventen. Heraf gik 20.000 kr. til priserne Årets Kulturelle Aftryk og Årets Kulturelle Highfive. Der blev anvendt i alt 79.650 kr. til Kulturevent 2018.
Forvaltningen foreslår, at der fortsat arbejdes ud fra et budget på 80.000 kr. fra Kulturudvalget.
Forvaltningens vurdering
Kultureventen er Kulturudvalgets fest for og tak til alle de kulturelle aktører i Kolding kommune. Formålet med Kultureventen er at hylde, fremhæve og anerkende det mangfoldige kulturliv i Kolding kommune med et program, der lægger op til netværk samt tilbyder underholdning, der rammer publikum bredt og - ikke mindst - viser spændvidden i kulturlivet i Kolding kommune.
Det er forvaltningens vurdering, at konceptet med kombinationen af kulturmesse og kulturshow fungerer godt. Afkortningen af kulturmessen til en times varighed i alt anbefales fremadrettet.
Forvaltningen foreslår, at konceptet i sin nuværende form gøres gennemgående for den fremtidige planlægning og afvikling af Kultureventen. Forvaltningen foreslår, at Kulturevent 2019 afholdes tirsdag den 16. april 2019 på Godset.
Sagsnr.: 17/22969
Resumé
I alt deltog 26 kunstnere i weekenden den 24. - 25. marts 2018 til Åbne Atelierdage i Kolding kommune - et arrangement, hvor kunstnere og gallerister i kommunen åbnede dørene for offentligheden til deres atelier, galleri eller værksted.
Arrangementet blev positivt modtaget blandt de besøgende, og kunstnerne selv har meldt tilbage med overvejende positive bemærkninger.
Forvaltningen planlægger at gentage Åbne Atelierdage i ugen op til påske, 13. – 14. april 2019.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget tager orienteringen om Åbne Atelierdage 2018 til efterretning.
Sagsfremstilling
I weekenden den 24. – 25. marts 2018 blev der afholdt Åbne Atelierdage i hele Kolding kommune - et arrangement, hvor kunstnere og gallerister i kommunen åbnede dørene for offentligheden til deres atelier, galleri eller værksted.
Som besøgende kunne man i denne weekend således frit komme forbi hos lokale kunstnere, og få et kig ind bag kulisserne i kommunens alsidige og sprudlende kunstmiljø – der hvor magien sker – og se dem i arbejde bag lærreder, bronzestøbninger, drejebænke og isblokke og møde dem i øjenhøjde til en snak og en kop kaffe.
Åbne Atelierdage blev arrangeret i et samarbejde mellem kommunen og de lokale kunstnere. Initiativet til arrangementet kom fra en af de deltagende kunstnere, og glæden for kommunens engagement og ønske om at hjælpe med at få koordineret program og skabe kontakt mellem kunstnerne, har givet positive tilbagemeldinger og stor interesse for at gentage projektet næste år.
I alt deltog 26 kunstnere, samt en enkelt kreativ forening ved Åbne Atelierdage i 2018.
Kulturafdelingen har pr. mail bedt om evalueringer fra de deltagende kunstnere. Generelt har kulturafdelingen fået positive tilbagemeldinger og evalueringer fra kunstnerne. Gennemgående er, at de alle har haft fine besøgstal henover weekenden, enkelte tilmed flere end forventet, af såvel gamle kendinge, men også af nye ansigter. Derudover har kunstnerne haft lidt salg af deres værker.
Generelt kan forvaltningen konstatere at weekenden har været en positiv oplevelse for de deltagende. Eneste egentlige kritik har gået på, at der næste år gerne skal være ens åbningstider for alle, da det ellers kan være forvirrende som besøgende. Herudover har flere meldt ind, at de selv har haft kontakt til kunstner kollegaer, der gerne vil være med næste år, evt. også med en udvidelse til flere genrer, såsom design og illustration.
Flere gode ideer til nye tiltag er også kommet ind. Disse tages til efterretning og overvejelse ved planlægningen af næste års Åbne Atelierdage.
Formålet med at etablere Åbne Atelierdage var dels at være med til at skabe en større synlighed om kommunens kunstmiljø, der ikke er samlet i en fælles forening, kunstråd eller lignende interesseorganisation og derfor ikke har nogle fælles kommunikationsplatforme.
Dels har arrangementet været en konkret anledning til at understøtte netværk inden for kunstområdet i Kolding. Kulturafdelingen har gennem de seneste år arbejdet fokuseret med at understøtte og udvikle netværk på det kulturelle område – både inden for de enkelte kunstarter, men også tværgående i forbindelse med events, i forhold til børnekultur med mere.
Satsningen udspringer af fokusområderne ”Borgeren som medskaber” samt ”KulturKolding – et fælles løft”.
Koordinering, markedsføring og dannelse af netværk
Kulturafdelingens opgave har været at koordinere projektet, kontakte og invitere lokale kunstnere til at være med, samt at markedsføre.
Kulturafdelingen inviterede desuden de deltagende kunstnere til at kick-starts møde i Nicolai Kunst & Design, hvor materialer til Åbne Atelierdage blev uddelt, og hvor netværk blandt kunstnerne blev skabt.
Ressourcer brugt i forbindelse med koordineringen er gået til udarbejdelse og tryk af plakater og programmer, samt annoncer i diverse lokale ugeaviser samt på kommunens infoskærme. Op til og i løbet af weekenden den 24. – 25. marts var der fin presseomtale af såvel arrangementet som af enkelte kunstnere i JV, Kolding Ugeavis og i øvrige lokale aviser. På Facebook er program, event mv. blevet delt og det trykte program har været tilgængelig på diverse kulturinstitutioner samt på oplevkolding.dk, hvor det kunne hentes som PDF. Herudover har Visit Kolding været behjælpelige med at dele arrangementet på deres hjemmeside, samt at uddele 200 programmer til overnatningssteder i kommunen. Kunstnerne har ligeledes selv været gode til at hænge plakater op og uddele programmer i deres lokalområder.
Åbne Atelierdage 2019
Åbne Atelierdage forventes gentaget i 2019 i den tilsvarende weekend op til Påske, dvs. lørdag den 13. – Palmesøndag den 14. april.
Målet er at flere kunstnere har lyst til at være med, hvilket der på nuværende tidspunkt allerede er en interesse for, idet Kulturafdelingen i forlængelse af Åbne Atelierdage har fået en række henvendelser fra lokale kunstnere, som ønsker at deltage, hvis projektet gentages.
Kulturafdelingens opgave er fortsat at koordinere den overordnede planlægning af arrangementet samt at være behjælpelige med markedsføring og desuden fortsætte med ajourføring og udvikling af det netværk af lokale kunstnere, som er påbegyndt i 2017/2018.
Åbne Atelierdage i Kolding vil fremover være for lokale kunstnere, såvel amatører som professionelle. Kulturafdelingen påtænker dog at arbejde på en udvidelse af konceptet i 2019 bl.a. ved at invitere lokale sølvsmede, designere mv. med i næste års program.
Herudover har kulturinstitutioner som Godset, Bygning 5 (Nicolai Kultur) og Trapholt udtrykt ønske om at deltage næste år – Godset og Bygning 5 bl.a. med tanke på deres skiftende udstillinger af lokale kunstnere. Kulturafdelingen vil gå i dialog med kulturinstitutionerne om dette, ved planlægningen af næste års Åbne Atelierdage.
Sagsnr.: 18/8313
Resumé
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har igangsat en evaluering af egnsteatret Mungo Park Kolding med henblik på at medvirke til at udvikle teatrets faglige og kunstneriske niveau. Desuden skal evalueringen være med til at sikre, at de statslige bevillinger til egnsteaterområdet anvendes til teatre, hvis faglige og kunstneriske niveau lever op til det generelle niveau for egnsteatre.
Forvaltningen vil løbende blive involveret i processen og kan senest i september 2019 forvente en tilbagemelding på den endelige evaluering fra Projektstøtteudvalget.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget tager orienteringen om evaluering af egnsteatret Mungo Park Kolding til efterretning.
Sagsfremstilling
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst varslede i 2017, at der skulle iværksættes nye evalueringer af 13 egnsteatre, herunder Mungo Park Kolding. Til orientering er de øvrige egnsteatre følgende:
1. Bornholm Egnsteater
2. Cantabile 2
3. Carte Blanche
4. Egnsteatret Masken
5. Fredericia Teater
6. Hamlet Scenen
7. Himmerlands Teater
8. Mungo Park Kolding
9. Nordisk Teaterlaboratorium/Odin Teatret
10. Randers Egnsteater
11. Team Teatret
12. Teatret Fair Play
13. Åben Dans Roskilde
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har orienteret forvaltningen, som tilskudsgivende kommune, og Mungo Park Kolding, om at processen vil blive påbegyndt primo 2018.
Den konkrete evalueringsproces omkring et egnsteater vil som minimum forløbe over en periode på 6 måneder, og alle evalueringsprocesser vil være gennemført senest medio 2019.
Formål
Projektstøtteudvalget for Scenekunst skriver i brev af 24. januar 2018, at formålet med at iværksætte evalueringer af de konkrete egnsteatre først og fremmest er, at processen skal medvirke til at udvikle teatrets faglige og kunstneriske niveau. Denne del af evalueringsprocessen vil foregå ved dialog mellem evaluator, teatret og den tilskudsydende kommune. Hovedfokus er det konkrete egnsteatrets aktuelle situation og udviklingsperspektiver.
Udover evalueringens formål med henblik på at medvirke til at udvikle institutionens faglige og kunstneriske niveau, anvendes evalueringerne i forhold til, at det er Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunsts opgave at sikre, at de statslige bevillinger til egnsteaterområdet anvendes til teatre, hvis faglige og kunstneriske niveau lever op til det generelle niveau for egnsteatre.
Hvis Projektstøtteudvalget på baggrund af evaluators endelige evalueringsrapport vurderer, at et egnsteaters faglige og kunstneriske niveau lever op til det generelle niveau for egnsteatre, vil udvalget aflevere den endelige evalueringsrapport til teatret og kommunen suppleret med udvalgets anbefalinger i forhold til den fremtidige udvikling af det lokale teater.
Hvis Projektstøtteudvalget på baggrund af evaluators endelige evalueringsrapport vurderer, at egnsteatret ikke lever op til det generelle niveau for egnsteatre, samt at udvikling ikke vurderes muligt, kan udvalget træffe beslutning om, at det statslige tilskud og den statslige refusion til kommunen skal ophøre ved udgangen af den gældende aftaleperiode. En sådan afgørelse vil blive meddelt aftaleparterne i forbindelse med afleveringen af den endelige evalueringsrapport.
Evalueringen af Mungo Park Kolding varetages af en ekstern evaluator, som Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har indgået aftale med. Denne indkalder til møder med relevante personer i forbindelse med indhentning af oplysninger til evalueringen, herunder teatrets kunstneriske ledelse, teatrets bestyrelsesformand og evt. næstformand, kulturudvalgsformanden og kulturchefen.
Forventet tidsplan
Slot- og Kulturstyrelsen har fremsendt følgende overordnede tidsplan:
Februar 2018 | Evaluatorer kontakter teatret og tilskudsydende kommune/-er med henblik på at aftale evalueringsforløb, herunder selvevaluering, møderække m.v.
|
1. marts 2018 | Egnsteatret returnerer vedlagte skemaer m. oplysninger til Slots- og Kulturstyrelsen.
|
Senest september 2019 | Tilbagemelding fra Statens Kunst-fonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst til kommuner/teater vedr. de gennemførte evalueringer.
|
Forvaltningen orienterer Kulturudvalget, når der senest i september 2019 er modtaget en tilbagemelding på evalueringen fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.
Sagsnr.: 18/8078
Resumé
Mungo Park fremsender budget og aktivitetsplan for sæsonen 2018/2019 til behandling i Kulturudvalget.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at det fremsendte budget samt aktivitetsplanen fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Sagsfremstilling
Mungo Park skal, som en del af egnsteateraftalen, årligt fremsende budget og aktivitetsplan for den kommende sæson. Begge dele skal behandles i Kolding Kommune inden det fremsendes til Slots- og Kulturstyrelsen.
Der er i sæson 2018/2019 afsat 1.436.863 kr. til egenproduktioner. Til genopsætninger er der afsat 10.300 kr., endvidere er der afsat 552.500 kr. til gæstespil, samt 65.000 kr. til andre arrangementer.
Mungo Parks sæson samt regnskabsår løber fra 1. juli til 30. juni.
Det fremsendte budget indeholder udgifter på i alt 10.178.875 kr. og indtægter på i alt 10.286.434 kr. Derudover kommer afskrivninger på 41.000 kr., så det forventede resultat bliver på 66.559 kr.
Mungo Park budgetterer med indtægter fra Kolding Kommune på i alt 7.640.500 kr. for perioden 1. juli 2018 – 30. juni 2019. Kolding Kommune yder tilskud til Mungo Park Kolding i 2018 med i alt 7.640.500 kr., og Kolding Kommune modtager statsrefusion på 2.767.012 kr. fra Kulturstyrelsen, som skal modsvare Kolding Kommunes driftstilskud, hvilket betyder et nettotilskud fra Kolding Kommune på 4.873.488 kr.
Den eksisterende egnsteateraftale er forlænget for perioden 1. januar 2018 til 31. december 2019.
Der er budgetteret med indtægter fra billetsalg, salg af forestillinger, sponsorater m.v. på i alt 910.434 kr. svarende til ca. 11,92% af det tilskud, som teatret modtager fra Kolding Kommune.
Besøgstallet viser en markant stigning over de seneste år fra 5.547 i sæson 2010/11, 6.355 i sæson 2011/12, 9.388 i sæson 2012/13, 10.797 i sæson 2013/14, 13.158 i sæson 2014/15, 16.845 i sæson 2015/16, i sæson 2016/17 har der været 16.502 besøgende.
Mungo Park budgetterer med et overskud på 66.559 kr.
By- og Udviklingsforvaltningen har ikke bemærkninger til den fremsendte aktivitetsplan.
Bilag
Sagsnr.: 15/20060
Resumé
Museet på Koldinghus fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat for 2017.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen den 4. april 2018. Regnskabet er revideret af PWC og de har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud på 143.588 kr. ved udgangen af 2017.
Museets egenkapital udgør 2.026.852 kr. for 2017.
Entreindtægterne udgjorde 5.882.651 kr. for 134.415 besøgende i 2017.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og Udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten samt revisionsprotokollatet for 2017 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Sagsfremstilling
Kolding Kommune har indgået en samarbejdsaftale med Museet på Koldinghus, som er gældende fra 1. januar 2017 og frem til 31. december 2020.
Det er ud fra aftalen forventeligt at Koldinghus, ligesom de andre kulturinstitutioner i Kolding kommune, er med til at styrke og udvikle kulturlivet.
Det forventes samtidig af Koldinghus, at man indgår aftaler om samarbejde, som kan styrke Kolding som Danmarks Designby, da Koldinghus er et varemærke og et centralt ansigt udadtil for byen Kolding og kulturen i og omkring byen.
I 2017 modtog Koldinghus prisen for Årets Turismevirksomhed.
Indtil 2018 er der 3 fokusområder hos Koldinghus, som består af følgende: ”Slot og by”, ”Design og arkitektur” og ”Kongeslottet og Europa”.
Museet på Koldinghus har i 2017 fået et tilskud fra Kolding Kommune på 9.328.871 kr. Staten har ydet et tilskud på 2.146.985 kr.
Årsrapporten for 2017 udviser et overskud på 143.588 kr., som anses for at være tilfredsstillende. Overskuddet var på 97.073 kr. i 2016.
Museet på Koldinghus har ved udgangen af regnskabsåret 2017 en egenkapital på 2.026.852 kr.
Regnskabet er revideret af PWC og har ikke givet anledning til kommentarer af så væsentlig karakter, at det vil give sig til udtryk i revisionspåtegningen. Revisionsfirmaet har i forbindelse med revisionen ikke fundet forhold, som indikerer, at der har været utilsigtede fejl eller besvigelser. Revisionsfirmaet konkluderer endvidere, at årsregnskabet giver et retvisende billede af aktiver, passiver og finansiel stilling pr. 31. december 2017, samt at resultatet af aktiviteter og pengestrømme for regnskabsåret 1. januar – 31. december 2017 er i overensstemmelse med årsregnskabsloven og regnskabsbestemmelserne i museumsloven.
Revisionsfirmaet påpeger samtidig, at organisationen omkring Museet på Koldinghus, samt organisationens registreringssystemer og styringsprocesser formår at dokumentere, at der for Museet på Koldinghus forekommer en sparsommelighed og en produktiv og effektiv adfærd.
Museets formål er gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling inden for sit ansvarsområde at virke for sikring af Danmarks kulturarv og at belyse tilstande og forandringer inden for kunst og kulturhistorie.
Den økonomiske udvikling har vist en mindre tilbagegang i entreindtægter på 5.882.651 kr. Tilbagegangen skyldes et mindre fald i besøgstallet på 1.640 i forhold til 2016.
Besøgstal:
2013 | 103.331 |
2014 | 124.238 |
2015 | 107.750 |
2016 | 136.055 |
2017 | 134.415 |
Der har dog været et fald i udstillinger hvilket har givet en mindre udgift til udstillinger. Dette har derfor i sidste ende resulteret i en stigning i årets resultat på 46.588 kr. i forhold til 2016.
Bilag
Sagsnr.: 16/329
Resumé
Udviklingsfonden for museet på Koldinghus fremsender årsrapport og revisionsprotokollat for 2017.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen. Regnskabet er revideret af PWC, og de har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud før uddelinger på 1.293.801 kr. for 2017.
Udviklingsfondens egenkapital udgør 1.014.402 kr. ved udgangen af 2017.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten samt revisionsprotokollat for 2017 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Sagsfremstilling
Udviklingsfonden for museet på Koldinghus har til formål at udvikle Koldinghus til et lokalt, regionalt og nationalt kulturcenter med internationalt sigte ved at støtte og fremme udviklingen af aktiviteterne på Museet på Koldinghus.
Kolding Kommune har indgået en tilskudsaftale med Udviklingsfonden for Museet på Koldinghus, gældende fra 1. januar 2016 til 31. december 2018.
I henhold til årsrapporten, så har udviklingsfonden modtaget et tilskud fra Kolding Kommune på 663.521 kr. i 2017.
Årsrapporten udviser et overskud for Udviklingsfonden på 1.293.801 kr. Dette anses for at være tilfredsstillende. Overskuddet var i 2016 711.332 kr.
Udviklingsfonden for Museet på Koldinghus har ved udgangen af 2017 en egenkapital på 1.014.402 kr., hvoraf 823.907 kr. er bunden kapital.
Årsregnskabet er godkendt af bestyrelsen. Årsrapporten er revideret af PWC, og de har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Den økonomiske udvikling viser en større fremgang fra 2016 til 2017, hvilket blandt andet skyldes, et øget tilskud fra andre på 600.000 kr.
Bilag
Sagsnr.: 13/15244
Resumé
Sønderjyllands Symfoniorkester fremsender årsregnskab for 2017, samt revisionsprotokollat.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen. Regnskabet er revideret af BDO, som har forsynet årsrapporten med revisionspåtegning uden bemærkninger
Regnskabet udviser et overskud på 64.577 kr.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og Udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten samt revisionsprotokollat for 2017 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Sagsfremstilling
Sønderjyllands Symfoniorkester sender årsrapporten samt revisionsprotokollat for 2017 til Byrådets tiltrædelse.
Årsregnskabet er godkendt af bestyrelsen og BDO har revideret regnskabet og forsynet dette med en påtegning uden bemærkninger.
Sønderjyllands Symfoniorkester modtager et statsligt tilskud på 39.300.000 kr. samt kommunale tilskud på 2.638.000 kr., hvoraf de 310.000 kr. modtages fra Kolding Kommune. Udover Kolding Kommune yder også Sønderborg Kommune, Sydslesvig og Tønder Kommune tilskud.
Sønderjyllands Symfoniorkester er gået fra et overskud i 2016 på 4.816.934 kr. til et overskud i 2017 på 64.577 kr. Det lille overskud i 2017 skyldes bl.a. hensættelser til projekter på 3.006.257. og færre sponsorkroner på 513.103 kr. i forhold til 2016, hvor der var sponsorstøtte for 927.356 kr.
Sønderjyllands Symfoniorkester har indtægter for i alt 45.686.385 kr.
Sønderjyllands Symfoniorkester har udgifter på 45.621.808 kr. i 2017, en stigning i forhold til 2016, hvor udgifterne var 41.373.718 kr. Stigningen i udgifterne skyldes primært lokaleudgifter i 2017 på 1.120.024 i forhold til 2016, hvor lokaleudgifterne var på 820.287 kr.
Egenkapitalen udgør 2.953.971 kr.
Bilag
Sagsnr.: 15/19771
Resumé
Trapholtfonden fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2017.
Årsregnskabet er godkendt af bestyrelsen. Årsrapporten er revideret af PWC, og de har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud på 913.166 kr.
Fondens egenkapital udgør 57.290.544 kr., hvoraf 54.886.278 kr. er bunden kapital. 53.000.000 kr. er værdien af ejendommen Trapholt.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten for Trapholtfonden samt revisionsprotokollat for 2017 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Sagsfremstilling
Fondens formål er i fundatsen at yde økonomisk og anden støtte til Kunstmuseet Trapholt.
Fondens indtægter var i 2017 et kommunalt tilskud fra Kolding Kommune på 1.659.813 kr. og finansielle indtægter på 55.852 kr.
Med fradrag fra fondens driftsomkostninger, giver dette et overskud på 913.166 kr.
Trapholtfonden har ved udgangen af regnskabsåret 2017 en egenkapital på 57.290.544 kr., hvoraf 54.886.278 kr. er bunden kapital og 53.000.000 kr. er værdien af ejendommen Trapholt.
Det er revisionens opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af fondens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2017, samt at resultatet af fondens aktiver for årsregnskabet 1. januar til 31. december 2017 er i overensstemmelse med lov om fonde og visse foreninger og fundatsen samt årsregnskabslovens bestemmelser for regnskabsklasse A med de nødvendige tilpasninger.
Bilag
Sagsnr.: 14/5848
Resumé
Film6000 fremsender årsrapport og revisionsprotokollat for 2017.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen. Regnskabet er revideret af Sønderup + Partnere, og de har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud på 79.947 kr. for 2017.
Film6000´s egenkapital udgør 222.637 kr. ved udgangen af 2017.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten samt revisionsprotokollat for 2017 tiltrædes.
Sagsfremstilling
Film6000 er stiftet i 1999 med det formål, at styrke filmmiljøet og interessen for film i Kolding City, blandt andet ved at drive en offentlig café-biograf efter Art-Cinema principperne. Dette er sket gennem mange år, hovedsageligt baseret på frivillig arbejdskraft.
Siden 2005 har Film6000 af Kolding Kommune forpagtet Filmens Hus i Nicolai-komplekset og driver i dag to biografsale med daglige filmforevisninger. Husets café er videreforpagtet til en privat restauratørvirksomhed. Foreningens indtægter kommer således væsentligst fra billetsalg til film og arrangementer samt forpagtningsafgift fra caféen.
Som følge af Film6000´s vedtægtsbestemte almene formål er foreningen fritaget for skat.
I henhold til årsrapporten, så har Film6000 i 2017 modtaget støtte fra Europa Cinemas på 63.000 kr. og Art Cinema støtte 250.000 kr. fra det Danske Filminstitut.
Årsrapporten udviser et mindre overskud for Film6000. Bestyrelsen finder årets resultat tilfredsstillende og foreslår overskuddet overført til egenkapitalen. Overskuddet var i 2017 på 79.947 kr.
Film6000 har ved udgangen af 2017 en egenkapital på 222.637 kr.
Der er afgivet bank/sparekassegaranti som sikkerhed for følgende:
Kolding Kommune for betaling af forpagtnings- & forbrugsafgifter 100.000 kr. og FAFID for betaling af filmleje 30.000 kr.
Film6000´s drift af Nicolai Biograf og Café holdes på et fortsat højt kvalitets- og aktivitetsniveau.
Bilag
Sagsnr.: 17/6896
Resumé
Kolding Miniby fremsender årsrapport for 2017.
Regnskabet er revideret af den valgte revisor, og revisionen har ikke givet anledning til bemærkninger.
Årsrapporten er godkendt på generalforsamling den 25. januar 2018.
Årsrapporten viser et underskud 67.804 kr. Kolding Minibys egenkapital udgør 1.990.091 kr. Indtægter fra kontingenter udgør 47.000 kr.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten godkendes.
Sagsfremstilling
Kolding Miniby har, i følge vedtægterne, til formål at fremme opførelsen af Minibyen, at skabe økonomisk grundlag for Minibyen, at skabe udstillingsmuligheder for Minibyen og at oprette støtteforening til gavn for Minibyen.
Kolding Kommune har indgået en samarbejdsaftale med Kolding Miniby gældende fra 1. januar 2017 til 31. december 2020. I aftalen forpligter Kolding Miniby sig til årligt at udarbejde en årsrapport, gældende fra 2017.
Som det fremgår af samarbejdsaftalen, skal der være fokus på fire kulturpolitiske områder, som er følgende: Mødesteder og midlertidighed, Børne- og Familiekultur, Borgeren er medskaber og KulturKolding – et fælles løft.
Regnskabet for 2017 blev godkendt på generalforsamlingen den 25. januar 2018. Regnskabet er revideret af den valgte revisor, og revisionen har ikke givet anledning til bemærkninger.
Årsrapporten for 2017 udviser et underskud 67.804 kr.
Kolding Miniby har ved udgangen af regnskabsåret 2017 en egenkapital på 1.990.091 kr.
Bilag
Sagsnr.: 18/6512
Resumé
Bevillingskontrol pr. 31. marts 2018 for Kulturudvalgets politikområder.
Bevillingskontrollen indeholder bevillingsmæssige ændringer vedrørende:
IT-udgifter
Organisering og håndtering af ESDH-opgaven
Strategiske projekter
Fritvalgspriser, madservice
Elbokøkkenet, regnskab 2016
Nicolai komplekset
Ændringerne er udgiftsneutrale i forhold til de likvide aktiver.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet for alle områder.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at bevillingskontrollen pr. 31. marts 2018 sendes til Byrådets tiltrædelse.
Sagsfremstilling
Der gennemføres bevillingskontrol primo 2018.
Bevillingskontrollen skal indeholde budgetmæssige tilpasninger og skal være udgiftsneutral i forhold til forbrug af likvide aktiver.
Kulturpolitik, drift
(beløb i 1.000 kr.) | 2018 | 2019 | 2020-2022 | Note |
IT og telefoni | -80 | -5 | -5 | 1 |
Organisering og håndtering af ESDH-opgaven | 400 | 600 | 600 | 2 |
Strategiske projekter | -77 | -128 | -153 | 3 |
Fritvalgspriser, madservice | -20 | -20 | -20 | 4 |
Elbokøkkenet, regnskab 2016 | -21 | 0 | 0 | 5 |
Nicolai komplekset | 167 | 167 | 167 | 6 |
Note 1: IT og telefoni
Budgetoverførsler på IT og telefoni. Ansøgningen indeholder en overførsel af 80.000 kr. fra Kulturpolitik til Administrationspolitik i 2018 og 5.000 kr. i overslagsårene. Overførslen skyldes udvidelser i brugen af IT og telefoni.
Note 2: Organisering og håndtering af ESDH-opgaven
Ansættelse af en ny medarbejder på Stadsarkivet til organisering og håndtering af ESDH-opgaven, modsvares af en mindre udgift på administrationspolitikken fordelt ud på forvaltningerne.
Note 3: Strategiske projekter
Forholdsvis fordeling af de strategiske projekter.
Note 4: Fritvalgspriser, madservice
Iht. Byrådets beslutning den 20. marts 2018 finansieres merudgiften vedrørende fritvalgspriser på madservice via en forøgelse af spare målet vedr. strategiske indsatser. Da det ikke forventes, at de nuværende indsatser kan dække den øgede besparelse fordeles besparelsen forholdsmæssigt til udmøntning på de forskellige politikområder.
Note 5: Elbokøkkenet, regnskab 2016
Iht. Økonomiudvalgets beslutning den 13. marts 2018 finansieres merudgiften vedrørende Elbokøkkenet, regnskab 2016 via en forøgelse af spare målet vedr. strategiske indsatser. Da det ikke forventes at de nuværende indsatser kan dække den øgede besparelse fordeles besparelsen forholdsmæssigt til udmøntning på de forskellige politikområder.
Note 6: Nicolai komplekset
Overførsel vedr. drift af Nicolai komplekset modsvares af en mindre udgift på Administrationspolitikken.
Centralforvaltningens bemærkninger
Sagsnr.: 18/4230
Resumé
Pr. 30.april 2018 er forventningerne til Kulturpolitik, serviceudgifter for 2018 følgende:
- Regnskabet forventes at være 0,5 mio. kr. mindre end det korrigerede budget.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Regnskabet for Kulturpolitik, serviceudgifter forventes at være 0,5 mio. kr. mindre end det korrigerede budget, og der forventes en overførsel til 2019 på 0,5 mio. kr.
Bemærkning til ØK: Den forventede overførsel vedrørende Kulturpolitik er et foreløbigt skøn.
Nedenfor er skematisk oversigt over status pr. ultimo april 2018 for Kulturpolitikken.
Noter: |
- Kulturpuljen
Afsat | 1.274.515 kr. |
Overført fra 2017 | 95.000 kr. |
Heraf disponeret pr. 30.04.2018 | 711.328 kr. |
| 658.187 kr. |
|
|
Der er disponeret til bl.a. |
|
|
|
Arrangementer udbetalt pr. 30.04.2018 | 287.058 kr. |
Yderligere disponeret | 424.270 kr. |
Der er yderligere givet tilskud til bl.a. Musik Kolding, Sønderjyllands symfoniorkester og Dr. Dorothea teatret.
- Biblioteket har bogført husleje samt katalogiseringsbidrag for hele 2018. MGK har modtaget statstilskud for 2 kvartaler 2018. Stadsarkivet har fået udbetalt tilskud fra A.P. Møller Fonden på 1.326.000 kr. som skal dække udgifter til et projekt med Efteruddannelse – nyt autentisk læringsmiljø og strækker sig fra 2017-2020.
Regionalt spillested har modtaget tilskud fra Kulturstyrelsen for 2 kvartaler.
- Udbetaling af tilskud.
- Mungo Park og Kolding Teater har fået udbetalt tilskud for hele år 2018, der er modtaget statstilskud for Mungo Park for 2 kvartaler 2018.
- Udbetaling af tilskud til bl.a. enkelte lokalhistoriske arkiver, Geografisk Have og Danmarkssamfundet m.m.
- Fælles pulje som styres centralt fra.
- Der kommer udgifter til Skole- og Kulturpuljen samt Søsterhuset m.m.
I forbindelse med vedtagelsen af Budget 2018 er der vedtaget en bevillingsnote og en række budgetposter for kulturudvalgets område.
Der sker en løbende ajourføring af bevillingsnoter på kolding.dk, og der vil ske en kvartalsvis orientering af Økonomiudvalget af de bevillingsnoter, hvor der er sket en statusændring.
Når noten er gennemført, vil den også fremgå af denne sag.
Der henvises i øvrigt til sag nr. 9 på Kulturudvalgets møde den 20. februar 2018, hvoraf noter og budgetposter fremgår.
Bilag
Sagsnr.: 18/5877
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Byrådet godkendte den 24. april 2018 budgetproceduren for Budget 2019.
Ud fra budgetproceduren er der udarbejdet nedenstående tidsplan for budgetlægning 2019 for Kulturudvalget:
Aktivitet | |
|
|
8. maj
| Kulturudvalget orienteres om tidsplan, procedure for budget 2019. |
12. juni | Kulturudvalget orienteres om status for budgetlægning 2019
|
26. juni
| Byrådet, seminar: · Status for budgetlægningen 2019 herunder regeringsaftalen m.v. · Status for udvalgenes overholdelse af bevillingsrammer 2019-2022.
|
|
|
28. august
| Kulturudvalget orienteres om Teknisk budgetbidrag 2019 samt behandler ændringsforslag (udvidelsesønsker) og takster 2019. |
Efter behandlingen den 28. august af budget 2019 i Kulturudvalget følges den overordnede tidsplan for budgetlægning for Kolding Kommune.
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet:
Aktivitet | Dato | Deltagere |
Kulturevent | 10. april 2018 | El Hamlaoui Bahloul Michael Stokholm Krogh Jesper Elkjær Merete Due Paarup |
Slaget ved Kolding | 23. april 2018 | Michael Stokholm Krogh |
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag