Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
13-08-2020 15:30:00 |
---|---|
Udvalg: |
Handicaprådet |
Sted: |
Møderum 1, Festsalen og Skype |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 20/162
Resumé
I forbindelse med socialdirektør Thomas Reintofts tiltrædelse den 1. marts 2020, præsenteres direktøren for Handicaprådet.
Sagen behandles i
Handicaprådet.
Forslag
I forbindelse med socialdirektør Thomas Reintofts tiltrædelse den 1. marts 2020, præsenteres socialdirektøren for Handicaprådet. Pga. Coranakrisen har det ikke været muligt med en præsentation ved fysisk fremmøde i umiddelbar forlængelse af ansættelsen, hvorfor præsentationen først foretages på nuværende tidspunkt.
Beslutning Handicaprådet den 13-08-2020
Handicaprådet tog præsentationen til efterretning.
Elvis Comic
Ida Merethe Jørgensen
Inge-Mette Ohrt Rasmussen
Sagsfremstilling
Socialdirektøren foreslår,
At præsentationen tages til efterretning.
Sagsnr.: 20/162
Resumé
Vonsild Fodboldklub ønsker at orientere Handicaprådet om deres projekt omkring etablering af en kunstgræs- og aktivitetsbane, der bl.a. har til formål, at udvikle et koncept om ”LykkeLiga”-Fodbold og at udvide medlemstallet hos Kolding Handicap Idræt. Den primære målgruppe for projektet vil være klubbens daglige brugere, som udgøres af Vonsild Fodboldklubs egne 260 medlemmer, Vonsild Skoles 50 elever og Vonsild Specialcenters kommende 100 elever.
Til mødet deltager Frank Olesen og Jacob Gosvig fra Vonsild Fodboldklub kl. 15.45.
Sagen behandles i
Handicaprådet.
Forslag
Socialdirekøren foreslår,
At orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Handicaprådet den 13-08-2020
Handicaprådet tog orienteringen til efterretning.
Handicaprådet opfordrer til bredt samarbejde mellem idrætsklubberne med henblik på udnyttelse af de faciliteter, der er til rådighed, til så mange personer med handicap som muligt.
Handicaprådet har en forventning om, at de fornødne faciliteter følger med.
Elvis Comic
Ida Merethe Jørgensen
Inge-Mette Ohrt Rasmussen
Sagsfremstilling
Vonsild Fodboldklub ønsker at orientere Handicaprådet om deres projekt omkring etablering af en kunstgræs- og aktivitetsbane. Baggrunden for ønsket om etablering af en kunstgræsbane, er at kunne tilbyde lige forhold for alle og kunne være en bredde klub. Vonsuld Fodboldklub bakker op om handicapidrætten og mener at en almindelig fodboldbane kan være en stor hindring for børn og unge med handicap, grundet ringe adgangsforhold og et usikkert underlag. For at kunne tilbyde lige forhold, skal faciliteterne være i orden. Derfor ønsker Vonsild Fodboldklub at etablere en kunstgræs- og aktivitetsbane.
Formålet med banen er bl.a. at udvikle et koncept ”LykkeLiga”-Fodbold som har til formål at give handicappede børn, på lige vilkår med andre børn, muligheden for fysiskie aktivitet og socialt samvær. Hele projektbeskrivelsen vedlægges som bilag.
Der er opbakning til projektet fra bl.a. Specialcenteret Vonsild, Kolding Handicap Idræt og Vonsild skole. Anbefalingerne er vedlagt som bilag.
Tilføjelse til sagsfremstilling
Bilag
Sagsnr.: 20/162
Resumé
Med baggrund i centralt bestemte besparelser på skoleområde, er det besluttet at spare udgifterne til kørsel og medarbejder der følger eleverne til ridefysioterapi i skoletiden. Beslutningen er blandt andet begrundet i at den vederlagsfri ridefysioterapi ikke er en del af skolens kerneopgave. Skolerne er ikke tildelt midler til at løse opgaven og vurderer at fremadrettet vil opgaven kunne løses af forældrene, på samme måde som alm. ridning, svømning mm.
Handicaprådet ønsker en orientering omkring besparelsen.
Sagen behandles i
Handicaprådet.
Forslag
Socialdirektøren foreslår,
At orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Handicaprådet den 13-08-2020
Handicaprådet tog orienteringen til efterretning.
Handicaprådets organisationsrepræsentanter opfordrer til, at der tilvejebringes midler til opretholdelse af ordningen til transporten.
Elvis Comic
Ida Merethe Jørgensen
Inge-Mette Ohrt Rasmussen
Sagsfremstilling
Baggrund:
Ridefysioterapi er en terapiform der bruger hesten som levende behandlingsredskab, til fysisk, sansemotorisk og psykomotorisk træning med det formål at forbedre, vedligeholde eller forhale forringelsen af funktioner hos voksne og børn med et varigt svært fysisk handicap.
Behandlingen med Ridefysioterapi er opdelt i to former, hhv. vederlagsfri ridefysioterapi hvor kommunen har myndighedsansvaret og den almindelige tilskudsberettigede ridefysioterapi hvor regionen er ansvarlig.
Den vederlagsfrie ridefysioterapi kan lægeordineres til personer, der er berettiget til vederlagfri fysioterapi som følge af varige fysisk handicap. Undtaget er dog progressive sygdomme der medfører fysiske funktionsnedsættelse, hvor patienten ikke er fysisk handicappet.
Den vederlagsfrie ridefysioterapi er gratis for patienten, og udgifterne afholdes af bopælskommunen.
Sagen:
Igennem en årrække har praksis været, at skolerne (Specialcenter Brændkjær og Specialcenter Vonsild) selv har afholdt udgifterne til kørslen af elever til ridefysioterapi som en del af deres skolebefordring, hvis ridefysiotrapien fandt sted i skoletiden, udgiften består både i transporten samt en medarbejder der følger eleverne i undervisningstiden (svarende til en 30 timers stilling). Der har været tale om en decentral beslutning om at yde denne service, da der ikke ligger en politiske beslutning til grund for denne praksis. Skolerne har derfor heller ikke fået tilført midler til at afholde udgifter til opgaven.
Skolebestyrelserne og skolernes ledelser har, som led i de centralt bestemte besparelser på skoleområde, besluttet at spare udgifterne til kørsel og medarbejder der følger eleverne til ridefysioterapi i skoletiden. Beslutningen er blandt andet begrundet i at den vederlagsfri ridefysioterapi ikke er en del af skolens kerneopgave. Skolerne er ikke tildelt midler til at løse opgaven og vurderer at fremadrettet vil opgaven kunne løses af forældrene, på samme måde som alm. ridning, svømning mm.
En del af målgruppen, der i dag i skoleregi transporteres, vil kunne ansøge om transport og tabt arbejdsfortjeneste. Der vil være en del sagsbehandling forbundet med, at forældre vil ansøge i Socialforvaltningen. Sagsbehandlingen vil være ud fra hensynet til barnet og familien via individuelle vurderinger ifht. det respektive barn og familie. Vi har undersøgt i nogle af nabo kommunerne og her ligger opgaven generelt ikke i skoletiden og ikke som en skoleudgift. Såvel sagsbehandling som den faktiske udgift til befordring vil kunne risikere at medføre en merudgift i Socialforvaltningen, det kunne være udgift til transport til behandling eller tabt arbejdsfortjeneste.
Sagsnr.: 20/14682
Resumé
På det sociale område skal sagsbehandlingstider offentliggøres i sager, hvor en borger kan søge om hjælp.
På de enkelte sagsområder skal der derfor fastsættes frister for, hvor lang tid der må gå, før der træffes en afgørelse.
Der skal også fastsættes frister for sager, som Ankestyrelsen har hjemvist.
Oplysninger om de aktuelle sagsbehandlingstider for Børnehandicaprådgivningen, Familierådgivningen, Misbrugscenteret og Psykiatrirådgivningen er indsamlet med henblik på, at fristernes længde vurderes og fastsættes.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget, Handicaprådet (høring 13.08.2020), Social- og Sundhedsudvalget (26.08.2020)
Forslag
Socialdirektøren foreslår,
at sagsbehandlingstiderne fastsættes som foreslået i vedlagte bilag,
at sagsbehandlingstiderne for hjemviste sager fastsættes til 4 uger.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 17-06-2020
Social- og Sundhedsudvalget godkendte;
at sagsbehandlingstiderne fastsættes som foreslået i vedlagte bilag,
at sagsbehandlingstiderne for hjemviste sager fastsættes til 4 uger.
Beslutning Handicaprådet den 13-08-2020
Handicaprådet konstaterede med tilfredshed, at der er indført en tidsfrist på fristen for hjemsendte sager.
Handicaprådet tog herefter sagsbehandlingstiderne til efterretning.
Elvis Comic
Ida Merethe Jørgensen
Inge-Mette Ohrt Rasmussen
Sagsfremstilling
Det fremgår af retssikkerhedslovens § 3, stk. 2, at;
”Kommunalbestyrelsen skal på de enkelte sagsområder fastsætte frister for, hvor lang tid der må gå fra modtagelsen af en ansøgning, til afgørelsen skal være truffet. Fristerne skal offentliggøres. Hvis fristen ikke kan overholdes i en konkret sag skal ansøgeren skriftligt have besked om, hvornår ansøgeren kan forvente en afgørelse. ”
Kompetencen til på Social- og Sundhedsudvalgets område at fastsætte fristerne er delegeret fra Byrådet til Social- og Sundhedsudvalget. Social- og Sundhedsudvalget skal således fastsætte og offentliggøre generelle frister for, hvor lang tid der må gå fra modtagelsen af en ansøgning om ydelse, til der er truffet afgørelse, for de retsområder der i henhold til styrelsesvedtægten er delegeret til Social- og Sundhedsudvalget.
Fristen skal fastsættes for hvert sagsområde. Hvis fristen ikke kan overholdes, skal ansøgeren have skriftlig besked om, hvornår en afgørelse kan forventes. Fristerne skal offentliggøres og fremgå af Kolding Kommunes hjemmeside.
I vedlagte bilag fremgår de aktuelle sagsbehandlingstider pr. maj 2020. Sagsbehandlingstiderne skal være realistiske, så borgerne kan vide, hvor lang en sagsbehandlingstid de må forvente i deres konkrete sag. De aktuelle sagsbehandlingstider svarer derfor til den tid, der i praksis går med at behandle 80-90% af sagerne på de enkelte sagsområder, som det ifølge retssikkerhedsvejledningen punkt 41 skal lægges til grund ved vurderingen.
Sagsbehandlingstiderne skal også fastsættes for sager, som er hjemvist af Ankestyrelsen til fornyet behandling i kommunen. Hjemvisning betyder, at Ankestyrelsen sender sagen tilbage til en kommune, der skal behandle sagen og afgøre den igen. Grunden til at Ankestyrelsen hjemviser en sag kan eksempelvis være, at der mangler oplysninger. Kommunerne har ikke pligt til at behandle hjemviste sager hurtigere end andre sager. Børnehandicaprådgivningen, Familierådgivningen, Misbrugscenteret og Psykiatrirådgivningen har vurderet, at sagsbehandlingstiden for hjemviste sager er 4 uger. Det er uændret i forhold til 2019.
Bilag
Sagsnr.: 20/14682
Resumé
På det sociale område skal sagsbehandlingstider offentliggøres i sager, hvor en borger kan søge om hjælp.
På de enkelte sagsområder skal der derfor fastsættes frister for, hvor lang tid der må gå, før der træffes en afgørelse.
Der skal også fastsættes frister for sager, som Ankestyrelsen har hjemvist.
Oplysninger om de aktuelle sagsbehandlingstider for Handicaprådgivningen og Hjælpemiddelafdelingen er indsamlet med henblik på, at fristernes længde vurderes og fastsættes.
Sagen behandles i
Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget, Handicaprådet (høring 13.08.2020), Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget (26.08.2020).
Forslag
Socialdirektøren foreslår,
at sagsbehandlingstiderne fastsættes som foreslået i vedlagte bilag,
at sagsbehandlingstiderne for hjemviste sager fastsættes til 4 uger.
Beslutning Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget den 17-06-2020
Udvalget besluttede;
at fastsætte sagsbehandlingstiderne som foreslået i vedlagte bilag,
at sagsbehandlingstiderne for hjemviste sager fastsættes til 4 uger.
Beslutning Handicaprådet den 13-08-2020
Handicaprådet konstaterede med tilfredshed, at der er indført en tidsfrist på fristen for hjemsendte sager.
Handicaprådet tog herefter sagsbehandlingstiderne til efterretning.
Elvis Comic
Ida Merethe Jørgensen
Inge-Mette Ohrt Rasmussen
Sagsfremstilling
Det fremgår af retssikkerhedslovens § 3, stk. 2, at;
”Kommunalbestyrelsen skal på de enkelte sagsområder fastsætte frister for, hvor lang tid der må gå fra modtagelsen af en ansøgning, til afgørelsen skal være truffet. Fristerne skal offentliggøres. Hvis fristen ikke kan overholdes i en konkret sag skal ansøgeren skriftligt have besked om, hvornår ansøgeren kan forvente en afgørelse.”
Kompetencen til, på Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgets område, at fastsætte fristerne er delegeret fra Byrådet til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget. Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddelområdet skal således fastsætte og offentliggøre generelle frister for, hvor lang til der må gå fra modtagelsen af en ansøgning om ydelse, til der er truffet afgørelse, for de retsområder, der i henhold til styrelsesvedtægten, er delegeret til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget.
Fristen skal fastsættes for hvert sagsområde. Hvis fristen ikke kan overholdes, skal ansøgeren have skriftlig besked om, hvornår en afgørelse kan forventes. Fristerne skal offentliggøres og fremgå af Kolding Kommunes hjemmeside.
I vedlagte bilag fremgår de aktuelle sagsbehandlingstider pr. maj 2020. Sagsbehandlingstiderne skal være realistiske, så borgerne kan vide, hvor lang en sagsbehandlingstid de må forvente i deres konkrete sag. De aktuelle sagsbehandlingstider svarer derfor til den tid, der i praksis går med at behandle 80-90% af sagerne på de enkelte sagsområder, som det ifølge retssikkerhedsvejledningen punkt 41 skal lægges til grund ved vurderingen.
Sagsbehandlingstiderne skal også fastsættes for sager, som er hjemvist af Ankestyrelsen til fornyet behandling i kommunen. Hjemvisning betyder, at Ankestyrelsen sender sagen tilbage til en kommune, der skal behandle sagen og afgøre den igen. Grunden til at Ankestyrelsen hjemviser en sag kan eksempelvis være, at der mangler oplysninger. Kommunerne har ikke pligt til at behandle hjemviste sager hurtigere end andre sager. Handicaprådgivningen og Hjælpemiddelafdelingen har vurderet, at sagsbehandlingstiden for hjemviste sager er 4 uger. Det er uændret i forhold til 2019.
Bilag
Sagsnr.: 20/16063
Resumé
Socialforvaltningen har igangsat en proces med at skabe et budget i balance for 2021–2024, og har i den forbindelsen iværksat flere initiativer med henblik på at reducere udgifterne allerede fra 2020.
Tilføjelse til resumé
Handicaprådet orienteres omkring udvalgets drøftelser fra udvalgsmødet den 17. juni 2020.
Sagen behandles i
Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget
Forslag
Socialdirektøren foreslår,
at Socialforvaltningens beslutninger om administrative reduktioner tages til efterretning,
at Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget godkender forvaltningens forslag til reduktion af omkostningerne på institutionen CORTEX med 0,750 mio. kr. fra 1. januar 2021,
at Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget tager til efterretning, at det udisponerede økonomiske råderum i 2021 som udgangspunkt vil udgøre 2,7 mio. kr. med de nuværende forventninger til regnskabet for 2020, såfremt ovenstående forslag til budgetreduktion godkendes.
Nyt forslag
Socialdirektøren foreslår,
At Handicaprådet tager orienteringen til efterretning.
Beslutning Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget den 17-06-2020
Udvalget drøftede høringssvarene og besluttede;
at tage Socialforvaltningens beslutninger om administrative reduktioner til efterretning,
at godkende forvaltningens forslag til reduktion af omkostningerne på institutionen CORTEX med 0,750 mio. kr. fra 1. januar 2021,
at det tages til efterretning, at det udisponerede økonomiske råderum i 2021 som udgangspunkt vil udgøre 2,7 mio. kr. med de nuværende forventninger til regnskabet for 2020.
Trille Nikolajsen
Beslutning Handicaprådet den 13-08-2020
Handicaprådet tog redegørelsen til efterretning.
Organisationsrepræsentanterne opfordres til, at rette henvendelse til forvaltningen, hvis man erfarer utilfredshed og bekymringer fra borgere.
Elvis Comic
Ida Merethe Jørgensen
Inge-Mette Ohrt Rasmussen
Sagsfremstilling
Socialforvaltningen har igangsat en proces med at skabe et budget i balance for 2021–2024.
I efteråret 2019 besluttede Byrådet en genopretningsplan for kommunens økonomi, som i 2020 medførte en del omlægninger, effektiviseringer og besparelser på Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgets områder. Genopretningsplanen indebærer stigende reduktionskrav i 2021–2024, og foreløbige vurderinger viser et behov for yderligere reduktioner på ca. 5,2 mio. kr. fra 2021 på områderne under Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddelpolitik.
Tabel 1. Foreløbige bevillingsrammer for 2021-2024 for Socialøkonomi, Handicap- og Hjælpemiddelpolitik (P/L 2021) med udgangspunkt i budgetforliget for 2020.
Socialforvaltningen har udarbejdet en række konkrete forslag og igangsat flere initiativer med henblik på at reducere udgifterne allerede fra 2020. Forslagene fremgår af tabel 2 og indeholder i alt 4 forslag til budgetreduktioner – heraf 3 forslag, der er behandlet administrativt og 1 forslag, der behandles politisk. Forslagene indeholder reduktioner for i alt 5,2 mio. kr. i 2020 og 2021. En nærmere beskrivelse af indholdet i forslagene fremgår af bilag 1.
Tabel 2. Oversigt med forslag til budgetreduktioner, effekter i 2020 og 2021 samt proces for beslutning.
Socialforvaltningen har gennem en årrække arbejdet med strategien Selvværd og Sammenhæng og herigennem iværksat flere forskellige tiltag, som forvaltningen forsat arbejder med og udvikler på. Flere af indsatserne har allerede haft effekt, og der ses en stigende forventning ind i 2020 og 2021, som fremgår under forslagene med Effekt af Selvværd og Sammenhæng.
Forvaltningen har den 29. maj 2020 besluttet, at de 3 administrative forslag igangsættes (Forslag 1,2 og 4). Inden den administrative beslutning har alle forslag været behandlet i de lokale MED-udvalg, og der har været afholdt høringsproces. Forvaltningen har i alt besluttet reduktioner for 1,500 mio. kr. i 2020 og 2,950 mio. kr. i 2021.
Tabel 3. Foreløbige vurderinger som konsekvenser af ændrede bevillingsrammer for Socialøkonomi, Handicap- og Hjælpemiddelpolitik (P/L 2021)
Foreløbige vurderinger baseret på de aktuelle forventninger til regnskabet for 2020 viser et behov for yderligere reduktioner for at imødegå den forventede ubalance på 3,0 mio. kr. i 2021 på områderne under Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget.
Forslaget til politisk behandling er nr. 3, som omhandler omkostningsreduktioner på institutionen CORTEX, der sker gennem en reduktion af taksten på tilbuddet. Nærmere beskrivelse fremgår af bilag 1 og høringssvarene fremgår af bilag i sagen. Forvaltningen foreslår, at Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget godkender forslag 3, som kan bidrage med at reducere ubalancen med yderligere 0,750 mio. kr.:
Tabel 4: Foreslået reduktion til politisk behandling.
Det fremgår af Tabel 4, at der vil være en ubalance på 2,3 mio. kr. Idet Tabel 3 indeholder en forudsætning om, at Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget i 2021 ønsker et udisponeret råderum på 5,0 mio. kr., vil det udisponerede råderum med de nuværende forventninger til regnskab 2020 udgøre 2,7 mio. kr., såfremt forslag 3 gennemføres.
Sagsnr.: 19/34936
Resumé
Den nye fælles løsning på stomi-området på tværs af regioner og kommuner i Syddanmark og Midtjylland sendes hermed i høring i Kolding Kommunes handicapråd.
Social- og Sundhedsudvalget, Seniorudvalget og Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget blev orienteret om den fælles stomi-løsning 18. december 2019. Her besluttede udvalgene, at sagen skulle sendes i høring i Handicaprådet. Handicaprådet afgav høringssvar 10. januar 2020. Både den oprindelige udvalgssag og det oprindelige høringssvar er vedhæftet som bilag.
Der foreligger nu et udkast til udbudsmateriale, som Handicaprådet her inviteres til at afgive et høringssvar på.
Der er lavet en vejledning til Handicaprådets høring, som er vedlagt som bilag.
Sagen behandles i
Handicaprådet
Forslag
Socialdirektøren foreslår,
at Handicaprådet fremsender et høringssvar.
Beslutning Handicaprådet den 13-08-2020
Handicaprådet er betænkelig ved tilslutningen til det fælles stomiudbud i forhold til, at muligheden for frit og uden ekstra omkostninger at kunne vælge produkter på hele markedet.
Handicaprådet ønsker, at borgere fortsat skal have mulighed for at beholde deres nuværende stomiprodukter hvis de ønsker det, jf. beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 22. oktober 2014.
Elvis Comic
Ida Merethe Jørgensen
Inge-Mette Ohrt Rasmussen
Sagsfremstilling
Kolding Kommune påtænker at tilslutte sig en ny fælles stomi-løsning på tværs af regioner og kommuner i Syddanmark og Midtjylland. Handicaprådet blev orienteret om dette og afgav høringssvar til Social- og Sundhedsudvalget, Seniorudvalget og Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget d. 10. januar 2020 (se bilag).
Kommunerne har en forpligtelse til at foretage høring i de kommunalt nedsatte ældre- og handicapråd ved initiativer og spørgsmål, der berører borgere, som er omfattet af Retssikkerhedslovens § 30 eller Retssikkerhedslovens § 37, stk. 2.
Stomiområdet er omfattet af disse bestemmelser, og derfor sendes udbudsmaterialet til den nye fælles stomiløsning nu i høring i Handicaprådet.
Høring betyder, at Handicaprådet får emner til udtalelse og i denne forbindelse vejledende kan udtale sig om indholdet af kravene og de processer de er udarbejdet under.
Frist for afgivelse af høringssvar er torsdag d. 27. august 2020.
Udbudsmaterialet
Udbudsmaterialet består af:
- Kravspecifikationer på:
- Generelle krav
- Urostomi
- Fistel og fækal
- Ileostomi
- Irrigation
- Kolostomi
- Tilbehør
- Livet med stomi – borgeren i centrum
- Borgers bestilling og levering fra Fælles Service Center
Der er udarbejdet en vejledning til Handicaprådet om høringen (se bilag).
Vejledningen indeholder en beskrivelse af løsningen, hvad løsningen vil betyde for borgerne, og hvordan hørings-og inddragelsesprocessen foregår. Vejledningen beskriver også, hvordan stomiforeningen COPA har været inddraget undervejs (udtalelse fra foreningens formand er vedhæftet som bilag).
Kort oprids af den fælles stomiløsning
Formålet med den fælles løsning er at sætte borgeren i centrum og lette stomipatienters overgang fra sygehus til kommune.
Den fælles løsning vil bestå af følgende:
- Et fælles udbud af stomiprodukter, der sikrer, at regioner og kommuner har adgang til samme sortiment, og som gør det muligt for producenter at byde ind.
- Etablering af en serviceplatform hos foreningen Fælles Service Center, som de regioner og kommuner, der er medlemmer af foreningen, kan benytte sig af. Serviceplatformen vil sikre håndtering af lager, levering, call-center for teknisk support samt it-system til understøttelse af indkøb.
- En samarbejdsaftale mellem kommuner og region om sundhedsfaglig rådgivning. Samarbejdsaftalen skal sikre uvildig rådgivning og en hensigtsmæssig opgavedeling.
På længere sigt vil modellen for den fælles løsning – dvs. med fælles indkøbsaftaler, fælles serviceplatform og samarbejde om sundhedsfaglig rådgivning – kunne udbredes til andre områder som fx diabetes og urologi. Også på disse områder vil en fælles løsning medføre øget kvalitet i borgerens forløb.
Løsningen vil ligge inden for de samme økonomiske rammer som i dag.
Den nye løsning træder i kraft i 2023
Den nye fælles løsning forventes at træde i kraft i 2023. Kolding Kommunes nuværende indkøbsaftale på stomi-området udløber inden da. Et lokalt udbud på stomi-produkter for Kolding Kommune er derfor ved at blive udarbejdet, og det vil være gældende indtil den nye fælles løsning træder i kraft. Handicaprådet vil senere blive orienteret om det kommende lokale udbud.
Bilag
- Livet med stomi - borgeren i centrum.pdf
- Dagsordenpunkt_Orientering om forestående fæl_06-08-2020 10-09-27.pdf
- COPA - udtalelse.pdf
- CaseNo19-34936_Høringssvar fra Handicaprådet vedr. stomi-udbud.pdf
- Beskrivelse af borgerbestilling og levering fra FSC.pdf
- Vejledning til Handicapråd vedr tværsektorielt udbud på stomiprodukter.docx
- 190121 Kravspec. Urostomi.xlsx
- 190121 Kravspec. Tilbehør.xlsx
- 190121 Kravspec. Kolostomi.xlsx
- 190121 Kravspec. Irrigation.xlsx
- 190121 Kravspec. Ileostomi.xlsx
- 190121 Kravspec. Fistel og fækal.xlsx
- 190121 Kravspec. Generelle krav.xls
Sagsnr.: 20/162
Resumé
Foreningen Danske DøvBlinde har ved henvendelse til Handicaprådet ved brev af 11. juni 2020, orienteret Rådet omkring muligheden for lydfyr med vibration til døvblinde/synshørehæmmede mennesker. Foreningen opfordrer kommunen til, at etablere flere lydfyr med vibration og at der ved udskiftning af lydfyr vælges lydfyr med vibration.
Sagen behandles i
Handicaprådet.
Forslag
Socialdirektøren foreslår,
At henvendelsen tages til efterretning.
Beslutning Handicaprådet den 13-08-2020
Handicaprådet opfordrer til, at lydfyr med vibration gøres til standard i Kolding Kommune jf. Foreningen Danske DøvBlindes anbefalinger.
Elvis Comic
Ida Merethe Jørgensen
Inge-Mette Ohrt Rasmussen
Sagsfremstilling
Foreningen Danske DøvBlinde oplyser, at der i Danmark findes ca. 10.000 mennesker som er døvblinde eller har alvorlige høre- og synsnedsættelser. Dette giver store vanskeligheder med at færdes og komme rundt og kan være utrygt at krydse veje i befærdede områder.
Foreningen oplyser, at der findes lydsignaler med indbygget vibration, hvor man kan lægge en hånd på og derved kan mærke når der er grønt lys for at gå over gaden. Foreningen oplyser at få kommuner i Danmark har sådanne lydfyr på enkelte lokationer.
Foreningen opfordrer kommunen til at etablere flere lydfyr med vibration og at der ved udskiftning af lydfyr vælges lydfyr med vibration.
Foreninge oplyser, at prisforskellen mellem lydfyr med/uden vibration ligger mellem 1400-1600 kr. afhængigt af om det er med fodgængertryk.
Bilag
Sagsnr.: 20/162
Resumé
Generel orientering til Handicaprådet fra handicaprådsformanden og social- og handicapchefen.
Sagen behandles i
Handicaprådet.
Forslag
Socialdirektøren foreslår,
At orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Handicaprådet den 13-08-2020
Handicaprådet tog orienteringen til efterretning.
I forhold til orienteringen vedr. Special Olympics-idrætten i Kolding, bakker rådet fuldt op og stiller gerne en kontaktperson til rådighed ifbm. planlægningen.
Elvis Comic
Ida Merethe Jørgensen
Inge-Mette Ohrt Rasmussen
Sagsfremstilling
Orientering fra handicaprådsformanden og social- og handicapchefen, herunder
- Orientering om Special Olympics-idrætten til Kolding i maj 2022 (pressemeddelelse vedlægges). Kurt Hansen Smidt deltager under punktet.
- Orientering vedr. ledelinjer i midtbyen.
- Gennemgang af lyskryds.
Bilag