Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
14-05-2019 08:30:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
Geografisk Have, Chr. 4 Vej 23 |
Pdf: |
|
Resumé
Direktør for Geografisk Have, Lene Holm orienterer om status på Geografisk Haves Udviklingsplan.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Taget til efterretning
Hamlaoui Bahloul
Sagsfremstilling
I 2017 færdiggjorde Geografisk Have Udviklingsplan for haven og Aksel Olsens hus. På mødet vil direktør Lene Holm redegøre for status på arbejdet med udviklingsplanen.
Efter mødet tilbyder Lene Holm en fremvisning af Aksel Olsens hus og have.
Sagsnr.: 19/2632
Resumé
Kolding Stadsarkiv præsenterer Strategi- og handleplan for 2019-2022 til godkendelse i Kulturudvalget.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget godkender Stadsarkivets Strategi- og handleplan.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Godkendt
Hamlaoui Bahloul
Sagsfremstilling
Kolding Stadsarkiv har formuleret en Strategi- og handleplan for perioden 2019-2022.
Strategien tager afsæt i arkivets grundfortælling og har form af 6 strategiske fokusområder, der især understøtter de kulturpolitiske fokusområder ”Kultur som løftestang” og ”Borgeren som medskaber”.
Den gennemgående grundfortælling er, at Kolding Stadsarkiv er et skatkammer, der både varetager rollen som fortidens vogtere – og fremtidens laboratorium. Gennem arkivets samlinger er det muligt at fortælle historien om det moderne menneskes udfoldelse og udvikling af det lokale demokrati og velfærdssamfund.
De strategiske fokusområder er:
- Understøttelse af den demokratiske dannelse
- Udvikling af kulturhistoriske og skabende læringsmiljøer
- Fri adgang til den fælles kulturarv
- Demokratisk deltagelse og det gode (hverdags)liv
- Skabelse og facilitering af fællesskaber
- Fælles sprog – fælles data – fælles viden
Gennem strategien ser arkivet fremad, tænker i udviklingsmål og tegner et billede af fremtidens og borgernes arkiv.
Leder af Kolding Stadsarkiv Lene Wul deltager på mødet med en præsentation af Strategi- og handleplanen.
Bilag
Sagsnr.: 17/22370
Resumé
By- og Udviklingsforvaltningen foreslår en politisk drøftelse af, hvordan pulje til tiltrækning af store events til Trapholt og Koldinghus skal udformes.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter, hvordan puljen skal udformes.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Sagen blev drøftet.
Hamlaoui Bahloul
Sagsfremstilling
I forbindelse med fordeling af økonomisk råderum for Budget 2019 afsatte Økonomiudvalget i januar 2019, 1.000.000 kr. til ”Kulturevents, tiltrækning af store udstillinger, Koldinghus/Trapholt”.
Midlerne er et engangsbeløb afsat i 2020. Såfremt midlerne ikke anvendes i 2020, vil de blive overført, indtil der bliver behov for dem.
Forvaltningen foreslår, at udvalget drøfter, hvordan puljen skal udformes. I drøftelsen kan der tages afsæt i nedenstående dilemmaer:
- Er puljen en ”engangspulje” eller skal den løbende fyldes op gennem indbetalinger fra institutionerne såfremt deres satsninger giver overskud?
- Hvad defineres som ekstraordinært?
- Hvem tager stilling til, hvornår underskudsgarantien træder i kraft?
- Skal institutionerne kunne budgettere med underskudsgarantien – eller skal der være et budget i balance på et givent projekt?
- Skal den samlede pulje være tilgængelig i forbindelse med ethvert relevant ekstraordinært tiltag – eller skal der være et maks. på udbetalinger pr. projekt?
- Kan puljen dække alle former for udgiftsposter?
Forvaltningen udarbejder oplæg til kriterier for puljen samt rammer i form af frister m.m. på baggrund af udvalgets input. Oplægget vil blive præsenteret til behandling i Kulturudvalget august 2019.
Sagsnr.: 17/22370
Resumé
Den regionale kulturaftale mellem kommunerne i Trekantområdet Danmark og Kulturministeriet udløber med udgangen af 2019. Den politiske styregruppe i Kulturregion Trekantområdet drøfter den kommende aftale på et møde i juni. Forud for dette møde faciliterer forvaltningen en temadrøftelse af det fremtidige kultursamarbejde i Trekantområdet.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at sagen drøftes med henblik på at give input til den videre proces med fællesmøde for kulturregionerne.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Sagen blev drøftet.
Hamlaoui Bahloul
Sagsfremstilling
Den regionale kulturaftale mellem Kulturregion Trekantområdet og Kulturministeriet udløber med udgangen af 2019. Kulturministeren har i løbet af 2018 været i dialog med formændene for samtlige af Danmarks kulturregioner om en revision af aftalekonceptet. I april 2019 har ministeren meldt ud, at konceptet ikke vil blive ændret grundlæggende, men at mindre justeringer vil understøtte et fokuseret nationalt- regionalt – lokalt samarbejde.
Ministeren ønsker at øge fokus på samarbejde kulturregionerne imellem, at sætte fokus på vidensdeling og at styrke aftalernes udviklingsfokus.
Fremover vil ministeren lægge op til en politisk dialog mellem kulturregionernes formænd og den siddende minister. I fællesskab skal parterne definere 1-3 indsatsområder, som de fremtidige aftaler skal bygges op omkring.
I forhold til de kommende aftaler fra 2020 har ministeren foreslået følgende 3 forslag til nationale tværgående emner:
- Talentudvikling. Et tema, der handler om at skabe stærke lokale og regionale talentmiljøer, opkvalificere talentudviklingstilbud og styrke samspil, faglig udvikling og koordinering mellem lokale talentfremmende indsatser.
- Kulturelt iværksætteri. Formålet er at fremme den lokale udvikling af bæredygtige nye kulturvirksomheder.
- Kulturturisme. Formålet er at styrke bl.a. kvaliteten og formidlingen og samarbejdet omkring de tværkommunale og lokale kulturtilbud, der skal tiltrække turister.
Der er ikke lagt op til ændringer i de statslige tilskud til aftalerne, ligesom kravet om 50% medfinansering fra kommunerne stadig vil opretholdes. I forhold til de tidligere amtslige tilskud, som i Kulturregion Trekantområdet udgør i alt 600.000 kr. årligt, vil ministeriet iværksætte en analyse.
Kulturregionerne opfordres til at melde tilbage til ministeriet med bemærkninger til de stillede forslag og eventuelt andre forslag eller indsatsområder.
Forvaltningen faciliterer i den forbindelse en drøftelse af ministerens udspil specifikt og det regionale kultursamarbejde generelt. Sidstnævnte også gerne ud over kulturaftalens rammer.
På det politiske styregruppemøde i kulturregionen i april drøftede deltagerne følgende temaer, som også kan bruges som udgangspunkt for Kulturudvalgets temadrøftelser:
- Hvor vigtigt er det, at festugen fortsætter? Hvorfor? Og hvordan skal den i givet fald udvikle sig? Hvad skal festugen være kendt for om 5 år?
- Hvor vigtigt er det, at vores kulturaktører (foreninger og institutioner) samarbejder på tværs? – og hvordan kan vi givet fald fremme det?
- Hvor vigtigt er det, at kultursamarbejdet også rummer store markante events (ud over festugen) – og i givet fald hvad kunne det være?
- Hvad er vigtigt for dig i kultursamarbejdet? Hvad er vigtigt at arbejde med lokalt, og hvor giver det mening at satse på fælles initiativer?
Sagsnr.: 17/6896
Resumé
Kolding Miniby fremsender årsrapport for 2018.
Regnskabet er revideret af den valgte revisor, og revisionen har ikke givet anledning til bemærkninger.
Årsrapporten er godkendt på generalforsamling den 9. januar 2019.
Årsrapporten viser et overskud på 491.746 kr. Kolding Minibys egenkapital udgør 2.498.437 kr. Indtægter fra kontingenter udgør 41.600 kr. og gaver udgør 399.322 kr.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten for 2018 godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Godkendt.
Hamlaoui Bahloul
Sagsfremstilling
Kolding Miniby har, i følge vedtægterne, til formål at fremme opførelsen af Minibyen, at skabe økonomisk grundlag for Minibyen, at skabe udstillingsmuligheder for Minibyen samt at oprette støtteforening til gavn for Minibyen.
Kolding Kommune har indgået en samarbejdsaftale med Kolding Miniby gældende fra 1. januar 2017 til 31. december 2020. I aftalen forpligter Kolding Miniby sig til årligt at udarbejde en årsrapport, gældende fra 2017.
Som det fremgår af samarbejdsaftalen, skal der være fokus på 4 kulturpolitiske områder.
Årsrapporten for 2018 blev godkendt på generalforsamlingen den 9. januar 2019. Regnskabet er revideret af den valgte revisor, og revisionen har ikke givet anledning til bemærkninger.
Årsrapporten for 2018 udviser et overskud på 491.746 kr.
Kolding Miniby har, ved udgangen af regnskabsåret 2018, en egenkapital på 2.498.437 kr. Indtægter fra kontingenter udgør 41.600 kr. og gaver udgør 399.322 kr.
Bilag
Sagsnr.: 19/11513
Resumé
Kongeåmuseet fremsender årsrapport for 2018 for Kongeåmuseet, Foreningen Kongeåmuseet og Lokalhistorisk Arkiv.
Årsrapporten udviser et overskud på 22.851,31 kr. Egenkapitalen ultimo 2018 er på 550.706,16 kr.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten for 2018 godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Godkendt.
Hamlaoui Bahloul
Sagsfremstilling
Kolding Kommune har indgået en samarbejdsaftale med Kongeåmuseet, som er gældende fra 1. januar 2018 og frem til og med 2019.
Museet er tæt forbundet med Foreningen Kongeåmuseet og Lokalhistorisk arkiv, og deres økonomi hænger sammen. Samlet var der et driftsoverskud på 22.851,31 kr. i 2018, og egenkapitalen er på 550.706,16 kr. ultimo 2018.
Kongeåmuseet har fået et tilskud på 158.571 kr. og Lokalhistorisk Arkiv 31.500 kr. fra Kolding Kommune. I forbindelse med Budget 2018 er det årlige kommunale tilskud blevet sat op med 30.000 kr.
Entreindtægter udgør 16.109,50 kr. Øvrige indtægter er tilskud fra Nordea på samlet 22.665 kr.
Der har i alt været indtægter på 197.345,50 kr.
Udgifterne har samlet været på 188.590,60 kr. Den største udgift var vedrørende varme, el og vand. Der er også blevet indkøbt 40 nye stole for tilskuddet fra Nordea-fonden.
Selve museet har udvist et overskud på 8.754,90 kr.
Museet har deltaget ved forskellige arrangementer blandt andet med en udstilling i Arena Syd, Crazy Hours, et arrangement afholdt af Super Brugsen samt julemesse i Arena Syd.
I 2018 har museet haft besøg af blandt andet 6 skoleklasser og et hold spejdere.
Bilag
Sagsnr.: 14/5848
Resumé
Film6000 fremsender årsrapport og revisionsprotokollat for 2018.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen. Regnskabet er revideret af Sønderup & Partnere, og de har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud på 28.975 kr. for 2018.
Film6000´s egenkapital udgør 251.612 kr. ved udgangen af 2018.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten samt revisionsprotokollat for 2018 godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Godkendt.
Hamlaoui Bahloul
Sagsfremstilling
Film6000 er stiftet i 1999 med det formål at styrke filmmiljøet og interessen for film i Kolding City, blandt andet ved at drive en offentlig café-biograf efter Art-Cinema principperne. Dette er sket gennem mange år, hovedsageligt baseret på frivillig arbejdskraft.
Siden 2005 har Film6000 af Kolding Kommune forpagtet Filmens Hus i Nicolai-komplekset og driver i dag to biografsale med daglige filmforevisninger. Husets café er videreforpagtet til en privat restauratørvirksomhed. Foreningens indtægter kommer således væsentligst fra billetsalg til film og arrangementer samt forpagtningsafgift fra caféen.
Som følge af Film6000´s vedtægtsbestemte almene formål er foreningen fritaget for skat.
I henhold til årsrapporten har Film6000 i 2018 modtaget støtte fra Europa Cinemas på 60.000 kr. og Art Cinema støtte på 250.000 kr. fra det Danske Filminstitut.
Årsrapporten udviser et mindre overskud for Film6000. Bestyrelsen finder årets resultat tilfredsstillende og foreslår overskuddet overført til egenkapitalen. Overskuddet var i 2018 på 28.975 kr.
Film6000 har ved udgangen af 2018 en egenkapital på 251.612 kr.
Der er afgivet bank/sparekassegaranti som sikkerhed for følgende:
Kolding Kommune for betaling af forpagtnings- & forbrugsafgifter 100.000 kr. og FAFID for betaling af filmleje 30.000 kr.
Bilag
Sagsnr.: 19/11461
Resumé
Mungo Park Kolding fremsender budget og aktivitetsplan for sæsonen 2019/2020 til orientering.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at det fremsendte budget samt aktivitetsplanen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Godkendt.
Hamlaoui Bahloul
Sagsfremstilling
Mungo Park Kolding skal, som en del af egnsteateraftalen, årligt fremsende budget og aktivitetsplan for den kommende sæson. Aktivitetsplanen skal understøtte teatrets formål og udmønte teatrets virksomhed i operationelle kvalitative og kvantitative mål.
Der er i sæson 2019/2020 afsat 1.489.637 kr. til produktioner.
Mungo Park Koldings sæson samt regnskabsår løber fra 1. juli til 30. juni.
Det fremsendte budget indeholder udgifter på i alt 10.663.340 kr. og indtægter på i alt 10.808.686 kr. Derudover kommer afskrivninger på 100.000 kr., så det forventede resultat bliver på 45.346 kr.
Mungo Park Kolding budgetterer med tilskud fra stat og kommune på i alt 8.459.030 kr. for perioden 1. juli 2019 – 30. juni 2020. Kolding Kommune yder tilskud til Mungo Park Kolding i 2019 med i alt 7.700.249 kr., og Kolding Kommune modtager statsrefusion på 2.761.607 kr. fra Kulturstyrelsen, som skal modsvare Kolding Kommunes driftstilskud, hvilket betyder et nettotilskud fra Kolding Kommune på 4.938.642 kr.
Den eksisterende egnsteateraftale er forlænget for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2020.
Der er budgetteret med indtægter fra billetsalg, salg af forestillinger, sponsorater m.v. på i alt 994.000 kr. svarende til ca. 12,9% af det tilskud, som teatret modtager fra Kolding Kommune.
Besøgstallet viser en markant stigning over de seneste år - 6.355 i sæson 2011/12, 9.388 i sæson 2012/13, 10.797 i sæson 2013/14, 13.158 i sæson 2014/15, 16.845 i sæson 2015/16 og 16502 i sæson 2016/17. I sæson 2017/18 har der været en nedgang til 11.589 besøgende. På grund af forestillingen ”Carl” om Carl Nielsen var besøgstallet ekstraordinært højt i 2015/16 og 2016/17.
By- og Udviklingsforvaltningen har ikke bemærkninger til den fremsendte aktivitetsplan.
Bilag
Sagsnr.: 15/3109
Resumé
Ansøgning om tillæg til anlægsbevilling vedr. Legeparken på 176.000 kr. i udgift og -176.000 kr. i indtægt søges frigivet. Der er tidligere frigivet 2.750.000 kr. til projektet.
Projektet lyder på ialt 2.500.000 kr. fordelt over årene 2015 – 2019.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at bevillingsansøgningen imødekommes.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Indstilles til godkendelse.
Hamlaoui Bahloul
Sagsfremstilling
I forbindelse med vedtagelsen af Budget 2015 blev der afsat 2.500.000 kr. til Legeparkens udvikling. Det afsatte beløb blev fordelt over årene 2015-2018 og på mødet den 18. maj 2015 blev der frigivet 1.000.000 kr. af de 2.500.000 kr. til projektet. På mødet den 21.august 2017 blev resten af beløbet frigivet.
Kulturudvalget har på sit møde den 9. november 2016 fået fremlagt en revideret handlingsplan for Legeparken. Til projektet, med en stor motorikbane med specieldesignet faldunderlag, er der givet tilsagn om et tilskud på 250.000 kr. fra Sallingfonden.
Ansøgningens bevillingsmæssige forudsætninger:
| Udgift | Indtægt |
Oprindelig anlægsbevilling | 1.000.000 kr. | 0 kr. |
Tillæg til anlægsbevilling BY 28.08.2017 | 1.750.000 kr. | 250.000 kr. |
Tillæg til anlægsbevilling | 176.000 kr. | 176.000 kr. |
| 2.926.000 kr. | 426.000 kr. |
Rådighedsbeløb fordeles således:
| Udgift | Indtægt |
2015-2018 | 1.705.000 kr. | 0 |
|
|
|
2019 |
|
|
Nødvendig rådighedsbeløb | 1.221.000 kr. | 426.000 kr. |
Afsat rådighedsbeløb | 1.045.000 kr. | 250.000 kr. |
Ansøgning om rådighedsbeløb | 176.000 kr. | -176.000 kr. |
|
|
|
Ansøgningen er udgiftsneutral. Der er alene tale om en ekstern finansiering.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Sagsnr.: 18/35856
Resumé
Bevillingskontrol pr. 31. marts 2019 for Kulturudvalgets politikområde.
Bevillingskontrollen indeholder bevillingsmæssige ændringer vedrørende:
- Overvågning og IT-udgifter
- Kvarterhuset almindelig drift overgår til Intern service
Ændringerne er udgiftsneutrale i forhold til de likvide aktiver.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet for alle områder.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at bevillingskontrollen pr. 31. marts 2019 sendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Indstilles til godkendelse.
Hamlaoui Bahloul
Sagsfremstilling
Der gennemføres bevillingskontrol primo 2019.
Bevillingskontrollen skal indeholde budgetmæssige tilpasninger og skal være udgiftsneutral i forhold til forbrug af likvide aktiver.
Kulturpolitik, drift
(beløb i 1.000 kr.) | 2019 | 2020-2022 | Note |
Overvågning og IT | -153 | -143 | 1 |
Drift af Kvarterhuset almindelig drift overgår til Intern service |
-258 |
-258 |
2 |
Note 1: Overvågning og IT
Budgetoverførsler på overvågning og IT. Ansøgningen indeholder en overførsel af 153.000 kr. fra Kulturpolitik til Administrationspolitik i 2019 og 143.000 kr. i overslagsårene. Overførslen skyldes udvidelser i brugen af overvågning og IT.
Note 2: Drift af Kvarterhuset overgår til Intern service
I forbindelse af nedlæggelsen af Kvarterhuset som institution overgår almindelig drift af Kvarterhuset til Intern service. Beløbet medtages ligeledes i bevillingskontrollen for Administrationspolitik.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Sagsnr.: 19/5093
Resumé
Pr. 30. april 2019 er forventningerne til Kulturpolitik, serviceudgifter for 2019 følgende:
- Regnskabet forventes at være 1 mio. kr. mindre end det korrigerede budget. Beløbet svarer til ca. 1 % af det samlede budget og er således inden for den almindelige overførselsramme.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Godkendt.
Hamlaoui Bahloul
Sagsfremstilling
Regnskabet for Kulturpolitik, serviceudgifter forventes at være 1 mio. kr. mindre end det korrigerede budget, og der forventes en overførsel til 2020 på 1 mio. kr. Beløbet svarer til ca. 1 % af det samlede budget, og er således inden for den almindelige overførselsramme.
Bemærkning til Økonomiudvalget: Den forventede overførsel vedrørende Kulturpolitik er et foreløbigt skøn.
Nedenfor er skematisk oversigt over status pr. 30. april 2019 for Kulturpolitikken.
Tekst | Opr. Budget | Korr. Budget | Forbrug pr 30.04.2019 | Forbrugs-procent | Note |
Puljer | 1.902.000 | 2.868.000 | 1.241.443 | 43,3% | 1 |
Kulturinstitutioner | 58.639.000 | 60.740.000 | 20.368.924 | 33,5% | 2 |
Tilskud |
|
|
|
| 3 |
Kulturarv | 11.998.000 | 11.998.000 | 11.000.751 | 91,7% |
|
Kunst og Design | 8.324.000 | 8.324.000 | 7.862.567 | 94,5% |
|
Scenekunst | 7.570.000 | 7.770.000 | 8.827.606 | 113,6% |
|
Musik | 268.000 | 868.000 | 252.106 | 29,0% |
|
Øvrige kulturtilskud | 3.738.000 | 3.838.000 | 3.641.997 | 94,9% |
|
Event | 641.000 | 641.000 | 328.059 | 51,2% |
|
Barselsudligning | - | -72.000 | 0 | 0,0% | 4 |
Fælles Kultur projekter | 1.159.000 | 1.594.000 | 88.194 | 5,5% | 5 |
Skulpturer og bygninger | 2.348.000 | 2.628.000 | 843.738 | 32,1% | 6 |
I alt | 96.587.000 | 101.197.000 | 54.455.386 | 53,8% |
|
Noter:
- Kulturpuljen
Afsat | 880.000 kr. |
Overført fra 2018 | 466.000 kr. |
|
|
Heraf disponeret pr. 02.05.2019 | 643.233 kr. |
| 702.767 kr. |
|
|
Der er disponeret til bl.a. |
|
Arrangementer udbetalt pr. 30.04.2019 | 241.443 kr. |
Yderligere disponeret | 461.324 kr. |
Endvidere er der afsat budget til MusikKolding samt projekter i forbindelse med 100 året for genforeningen i 2020.
- Drift af institutionerne under Kulturpolitikken. Biblioteket har betalt husleje samt katalogiseringsbidrag for hele 2019. Musikskolen har modtaget statstilskud for 2 kvartaler.
- Udbetaling af tilskud til bl.a. Trapholt, Koldinghus, Geografisk Have samt Mungo Park er udbetalt. Under scenekunst er der modtaget statstilskud for 2 kvartaler for Mungo Park.
- Pulje, der administreres fra Centralforvaltningen.
- Løbende projekter under Kulturpolitikken.
- Løbende drift af skulpturer og bygninger under Kulturpolitikken.
Sagsnr.: 19/11881
Resumé
Orientering om procedure og tidsplan for Kulturudvalgets budgetområder.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Godkendt.
Hamlaoui Bahloul
Sagsfremstilling
Byrådet godkendte den 23. april 2019 budgetproceduren for Budget 2020.
Ud fra budgetproceduren er der udarbejdet nedenstående tidsplan for budgetlægning 2020 for Kulturudvalget:
Dato | Aktivitet |
|
|
14. maj 2019
| Kulturudvalget orienteres om:
|
11. juni 2019 | Kulturudvalget orienteres om:
|
25. juni 2019
| Byrådet:
|
|
|
13. august 2019
| Kulturudvalget:
|
Efter behandlingen den 13. august 2019 af Budget 2020 i Kulturudvalget følges den overordnede tidsplan for budgetlægning for Kolding Kommune.
Sagsnr.: 19/11881
Resumé
Budgetbidraget for Kulturpolitik svarer til den vedtagne budgetramme for perioden 2020-2023 vedtaget af Økonomiudvalget den 23. april 2019.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Godkendt.
Hamlaoui Bahloul
Sagsfremstilling
Budgetbidraget er udarbejdet i overensstemmelse med budgetprocedure 2020. Bidraget, der svarer til budgetrammen, betyder et uændret serviceniveau set i forhold til 2019. Rammerne er godkendt på Økonomiudvalgets møde den 23. april 2019, men revideres løbende.
Bevillingsrammen for Kulturpolitik er udnyttet således (i hele 1.000 kr.):
| 2020 | 2021 | 2022 | 2023 |
Bevillingsramme | 99.477 | 97.891 | 97.891 | 97.891 |
Budgetbidrag | 99.477 | 97.891 | 97.891 | 97.891 |
Difference | 0 | 0 | 0 | 0 |
Bidraget er i overensstemmelse med den korrigerede bevillingsramme for Kulturpolitik.
Sagsnr.: 17/22370
Resumé
By- og Udviklingsforvaltningen fremlægger forslag til, hvor udvalgets møder kan holdes i august, september og oktober 2019.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget godkender forslaget til mødeplan.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Godkendt med den ændring, at mødet i oktober søges placeret ved Dronning Dorothea Teatret.
Hamlaoui Bahloul
Sagsfremstilling
Kulturudvalget godkendte på mødet i december 2018 forslag til en række steder, hvor udvalgets møder kan afholdes i 2019.
Forvaltningen foreslår, at møderne i efteråret afvikles efter nedenstående plan:
August: By- og Udviklingsforvaltningen
September: Skamlingsbanken
Oktober: Landbomuseet
På listen med forslag over øvrige steder at holde møder i 2019 er:
Godset
Kolding Politimuseum.
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Godkendt.
Hamlaoui Bahloul
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet:
- Kulturevent 23.april 2019 på Godset:
- Jesper Elkjær, Merete Due Paarup, Michael Krogh, Hamlaoui Bahloul, Søren Rasmussen
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Godkendt.
Hamlaoui Bahloul
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Beslutning Kulturudvalget den 14-05-2019
Taget til efterretning.
Hamlaoui Bahloul