Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
02-12-2015 08:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Fritids- og Idrætsudvalget |
Sted: |
Mødelokale 2.1 |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 15/19356
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at der ydes lokaletilskud fra indgåelse af lejeaftale, som er oplyst til 1. januar 2016,
at der kun ydes lokaletilskud til de timer, hvor der gennemgøres folkeoplysende aktiviteter.
Sagsfremstilling
Kolding Fotoklub ønsker at indgå aftale om leje af lokaler beliggende Ålykkegade 43 til brug for gennemførelse af aktiviteter. Lejemålet de har til rådighed på onsdage er på 155 m2 og indeholder 2 aktivitetslokale.
De forventede årlige driftsudgifter forventes at beløbe sig til 42 onsdage á 580 kr. pr. gang = 24.360.
Det forventede aktivitetsomfang er af foreningen opgivet til at være 4 timer pr. uge i 2 lokaler i 42 uger, i alt 168 timer, svarende til et maksimalt tilskudsgrundlag på 168 timer á 128,65 kr. = 21.613,20 kr. Der ydes lokaletilskud med 76,5% af de tilskudsberettigede udgifter på kr. 21.613,20 = kr. 16.534,10
De aktiviteter, som foreningen forventer at udøve i lokalet er udvikling af medlemmernes fotografiske kompetencer.
Kolding Fotoklub gennemfører på nuværende sine klubaktiviteter i Idrætsbygningen Brostræde, her låner de på venneaftale radioamatørernes lokale. Det vil sige, at de ikke kan flytte rundt på ting, men foreningen gør også opmærksom på, at der ikke er tilstrækkelig med plads på foreningens klubaftener. Foreningen vil gerne på klubaftener have mulighed for at opdele medlemmerne i grupper. Foreningen har forespurgt andre brugere om muligheden for at låne deres lokaler, men problemet er, at der er aktiviteter på samme tid. I lokalerne på Ålykkegade vil der være mulighed for opbevaring af småting, blandt andet lysudstyr.
Kolding Fotoklub ser lokalerne på Ålykkegade som en midlertidig løsning, idet de oplyser, at det ideelle vil være at få deres egne lokaler, hvor de har mulighed for at etablere studie lignende forhold og kommer flere gange ugentligt.
Forvaltningen oplyser, at der i henhold til Bekendtgørelse af lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt om Folkeuniversitetet, lovbekendtgørelse nr. 854 af 11. juli 2011, § 25, skal ydes tilskud til lokaler med mindst 65 pct. af driftsudgifterne.
Dog kan Byrådet, i henhold til § 26 stk. 1 i samme lov, nedsætte tilskuddet, hvis udgiften ikke står i et rimeligt forhold til antallet af deltagere eller til lokalets, herunder hallens eller lejrpladsens anvendelse i øvrigt, ligesom Byrådet i henhold til § 26, stk. 2 i samme lov kan nedsætte driftsudgifterne til et anslået beløb, der svarer til det normale niveau for et, til formålet, passende lokale, herunder en hal eller en lejrplads på egnen.
Endvidere kan Byrådet, i henhold til § 25, stk. 5, pkt. 4, undlade at yde tilskud til driftsudgifterne til nye lokaler og lejrpladser eller til nye lejemål vedrørende lokaler og lejrpladser, hvis de nye lokaler eller nye lejemål medfører væsentlige merudgifter for Byrådet.
Det er ikke muligt at anvise egnede kommunale lokaler, med mulighed for opbevaring.
Beløbet vil kunne indeholdes i konto for lokaletilskud til foreninger udøvende folkeoplysende aktiviteter.
Sagsnr.: 15/19533
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at DOF Kulturskole Koldings årlige tilskudsgrundlag til husleje – Haderslevvej 36 – godkendes med max. 46.800 kr. alt incl.,
at der kun ydes lokaletilskud til de timer, hvor der gennemføres folkeoplysende voksenundervisning,
at udbetaling samt afregning af tilskud sker efter de af Fritids- og Idrætsudvalget godkendte regler, samt
Sagsfremstilling
DOF Kulturskole Kolding har fremsendt ansøgning om lokaletilskud til lejemål beliggende Haderslevvej 36 til brug for gennemførelse af undervisning for 2016.
Lejemålet indeholder 2 undervisningslokaler.
DOF Kulturskole Kolding forventer at skulle bruge lokalerne 11 timer om ugen i 44 undervisningsuger.
De aktiviteter, som foreningen har opgivet skal foregå i lokalet er klaver, guitar, sang, bas. I forbindelse med ansøgning om tilskud til undervisning for 2016 har foreningen oplyst, at der fra og med januar 2016 er tilmeldinger til at gennemføre 11 hold med undervisning i klaver med 2 deltagere pr. hold, i alt 484 undervisningstimer i 2016
Den årlige husleje andrager 46.800 kr. alt incl.
Det forventede tilskud vil med en tilskudsprocent på 80 beløbe sig til 484 timer á max. kr. 128,65 = kr. 62.266,60, dog max. 80 % af 46.800 kr. = 37.440 kr.
DOF Kulturskole Kolding oplyser, at det ikke vil være muligt at gennemføre undervisningen i andre lokaler med mindre der forefindes flygel.
Det kan oplyses, at der for 2016 er afsat 173.000 kr. til lokaleudgifter vedrørende den folkeoplysende voksenundervisning, og at det under sagsfremstillingen anførte tilskudsgrundlag kan indeholdes i det afsatte budget.
Der er ikke tidligere ydet lokaletilskud til de af foreningen påtænkte lejede lokaler, idet foreningen først til Fritidsrådets møde i november måned har indsendt ansøgning om godkendelse som forening udøvende folkeoplysning, ligesom ansøgning om tilskud til undervisning er indsendt.
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at der i henhold til Bekendtgørelse af lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskolen samt Folkeuniversitet, Lov nr. 854 af 11. juli, § 23 ydes tilskud til almindelige lokaler uden særligt udstyr med mindst 75 pct. af driftsudgifterne, dog kan Byrådet undlade at yde lokaletilskud, hvis Byrådet kan anvise et egnet offentligt lokale.
Tilskud til andre lokaler, herunder faglokaler og haller der ejes eller lejes af foreninger til undervisning, ydes efter regler fastsat af Byrådet, dog kan Byrådet undlade at yde lokaletilskud, hvis Byrådet kan anvise et egnet offentligt lokale.
Byrådet kan i henhold til § 24, stk. 1 i samme lov, nedsætte tilskuddet, jf. § 23, stk. 1, hvis driftsudgifterne ikke står i et rimeligt forhold til antallet af deltagere eller til lokalets anvendelse i øvrigt.
Endvidere kan Byrådet i henhold til § 24, stk. 2 nedsætte tilskuddet, jf. § 23, stk. 1, hvis driftsudgifterne til et almindeligt lokale ikke svarer til det normale udgiftsniveau for et til formålet passende lokale på egnen
Sagsnr.: 14/17582
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at det meddeles de under forvaltningens bemærkninger anførte foreninger, at de i 2016 ikke kan modtage tilskud samt låne kommunale lokaler og udendørsanlæg,
at der ikke efterfølgende vil kunne ske udbetaling af tilskud til de samme foreninger førend underskrevet regnskab for 2014 er indsendt til Børne- og Uddannelsesforvaltningen,
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at Folkeoplysningsloven foreskriver, at foreninger som modtager kommunalt tilskud har pligt til at aflægge regnskab for det modtagne tilskud.
I henhold til det godkendte revisionsmateriale, skal foreninger, såfremt de modtager kommunalt tilskud, senest 14 dage efter afholdt generalforsamling indsende det godkendte regnskab forsynet med underskrifter af samtlige bestyrelsesmedlemmer.
Børne- og Uddannelsesforvaltningen har i diverse nyhedsbreve oplyst om, at regnskabet jf. gældende regler skal indsendes senest 14 dage efter afholdt generalforsamling.
Regnskabet for perioden 01.01.2014 – 31.12.2014 for
Kolding Dartklub,
regnskabet for perioden 01.01.14 – 31.12.14 for
Honto Karate Do,
er på trods af ovennævnte informationer samt rykkerskrivelse, og orientering om politisk behandling af 27. oktober 2015 endnu ikke modtaget på Børne- og Uddannelsesforvaltningen.
De angivne foreninger har for året 2014 modtaget tilskud og benyttet lokaler som følger:
Kolding Dartklub
Foreningen har i 2014 modtaget lokaletilskud i forbindelse med leje af lokaler.
Honto karate-Do
Foreningen har i 2014 modtaget medlems-/aktivitetstilskud samt benyttet kommunale lokaler, hvortil der er opkrævet gebyr.
I henhold til Folkeoplysningsloven, lovbekendtgørelse nr. 854 af 11. juli 2011, § 33, stk. 5, kan de kommunale udbetalinger standses eller tilbageholdes, hvis en forening ikke overholder Folkeoplysningsloven.
Ligeledes kan Byrådet jf. § 32 undlade både at yde tilskud og at anvise lokaler m.v. for en angiven periode, såfremt en forening ikke overholder Folkeoplysningsloven.
Sagsnr.: 15/2101
Resumé
Der anmodes om stillingtagen til, hvorvidt 3 foreninger under Folkeoplysningsloven fremadrettet vil kunne modtage tilskud samt få stillet kommunale lokaler og udendørs anlæg til rådighed for foreningens aktiviteter grundet manglende betaling af gebyropkrævning for 2014/2015 samt afregning af lokaletilskud for 2014.
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår, at det meddeles de under sagsfremstillingen angivne foreninger,
at de med virkning fra 2. december 2015 ikke længere kan modtage tilskud samt låne idrætslige faciliteter og udendørsanlæg,
at der efterfølgende kun kan ske lån af faciliteter, såfremt tidligere fremsendte fakturaer er betalt,
at såfremt foreningen har betalt fremsendte fakturaer på gebyropkrævning samt afregning af lokaletilskud for 2014, inden endelig beslutning i Fritids- og Idrætsudvalget den 2. december 2015 træffes, foretages der ikke yderligere i forhold til foreningen.
Sagsfremstilling
Det kan oplyses, at Byrådet i forbindelse med godkendelse af kommunens budgetter også godkendte takster for benyttelse af idrætsfaciliteter jf. Folkeoplysningsloven.
Opkrævning af gebyr foretages af Børne- og Uddannelsesforvaltningen hvert år i juli måned for det afsluttende skoleår. Betaling for benyttelse af idrætshaller, gymnastiksale, svømmesale, SlotssøBadet, KongeåBadet samt øvrige aktivitets- og klubfaciliteter vil blive modregnet i foreningens medlems-/aktivitetstilskud. Såfremt tilskuddet til medlems-/aktivitetstilskud ikke kan dække foreningens udgifter til gebyrordningen, vil der tilgå foreningen en regning på restbeløbet.
Der har været følgende henvendelser til foreningen vedrørende gebyropkrævning:
Juli 2015 - Oversigt over gebyropkrævning er fremsendt til foreningens digitale postkasse.
August 2015 - faktura på gebyropkrævning er ligeledes fremsendt til foreningens digitale postkasse.
8. oktober 2015 - foreningens formand er på mail gjort opmærksom på, at tidligere fremsendte faktura på gebyropkrævning for 2014/2015 stadig ikke er registreret betalt.
30. oktober 2015 - Mail til formanden med orientering om at faktura fortsat ikke er registreret betalt, samt oplysninger om sagens videre behandling.
På trods af ovennævnte henvendelser har nedennævnte foreninger fortsat ikke betalt fremsendt faktura på gebyr for sæson 2014/2015
Den Palæstinensiske Forening
Foreningen har modtaget opkrævning af gebyr for benyttelse af Brændkjærskolens svømmesal.
Kolding Freja
Foreningen har modtaget opkrævning af gebyr for benyttelse af Bakkeskolens Hal.
Afregning af lokaletilskud for foregående år sker på baggrund af indsendt afregningsskema bilagt originale fakturaer/kvitteringer.
Der har været følgende henvendelse til nedennævnte forening vedrørende afregning af lokaletilskud for 2014:
Kolding Dartklub:
Juni 2015 – Brev vedrørende afregning af lokaletilskud for 2014 er fremsendt til foreningens digitale postkasse.
Juli 2015 – Faktura på afregning af lokaletilskud for 2014 er fremsendt til foreningens digitale postkasse.
26. oktober 2015 – Mail med orientering om, at faktura fortsat ikke er betalt.
Uge 46 – Der er på formandens mobil indtalt besked om, at foreningen straks bedes kontakte Fritid og Idræt vedrørende manglende indsendelse af diverse materialer, betaling af faktura.
Sagsnr.: 15/15097
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår, at
det under forvaltningens bemærkninger udarbejdede forslag til fordeling af tilskud til foreningsdrevne fritidsklubber for 2016 godkendes,
Sagsfremstilling
Der er afsat 2.907.000 kr. på budgettet til foreningsdrevne fritidsklubber i 2016.
Det kan oplyses, at der i henhold til gældende regler fordeles budget med udgangspunkt i, at
- de foreningsrevene fritidsklubber for 4. – 6. klasse som minimum har åbent på alle skoledage,
- de foreningsdrevne fritidsklubber som minimum holder åbent 12 timer pr. uge,
- der gennemsnitligt over et halvt år minimum skal være tilmeldt 20 børn pr. måned, heraf skal minimum 15 børn være tilmeldt et 5 dages modul.
Der tildeles et årligt grundbeløb på 120.000 kr. Det resterende budget fordeles i 2016 med et årligt driftstilskud på 2.500 kr. pr. godkendt barn i fritidsklubben. Driftstilskuddet var for 2. halvår i 2015 på 2.100 kr. pr. barn.
Hvert år vedtages det, hvor mange børn den enkelte fritidsklub kan godkendes til under hensyntagen til bl.a. fritidsklubbens fysiske forhold og de seneste oplysninger omkring antallet af tilmeldte børn i den foreningsdrevne fritidsklub.
KFUM-Spejderne, Bramdrupdams fritidsklub:
Fritidsklubben har pr. 1. oktober 2015 oplyst, at der er tilmeldt 14 børn på 2 – 3 dages modul og 6 børn på 4 – 5 dages modul. Fritidsklubben opfylder dermed ikke betingelserne for foreningsdrevne fritidsklubber, idet der ikke er minimum 15 børn tilmeldt et 5 dages modul.
Børne- og Uddannelsesforvaltningen vil i forlængelse af dialogmødet, der forventes gennemført i januar/februar 2016 evaluere på antallet af tilmeldte børn i fritidsklubben.
Brændkjær og Sdr. Vangs fritidsklubber:
De to fritidsklubber har med opstart 1. september 2015 endnu ikke nået det forventede børnetal. Der er flere tiltag i gang med henblik på at synliggøre tilbuddet i de to områder.
Børne- og Uddannelsesforvaltningen vil i forlængelse af dialogmødet, der forventes gennemført i januar/februar 2016 evaluere på antallet af tilmeldte børn i fritidsklubberne.
Det foreslås, at budgetbeløbet til de foreningsdrevne fritidsklubber i 2016 fordeles således:
Fritidsklub/ Område | Godkendt antal børn | Grundbeløb kr. | Driftsbeløb kr. 2.500 kr. pr. barn. | Budget 2016 afrundet i 1.000 kr. | Tilmeldte børn 2 – 3 dages modul | Tilmeldte 4 – 5 dages modul |
Brændkjær | 25 | 120,000 | 62.500 | 183.000 | 13 | 8 |
Dalby | 40 | 120.000 | 100.000 | 220.000 | 16 | 19 |
Harte | 55 | 120.000 | 137.500 | 258.000 | 8 | 42 |
Bramdrupdam | 25 | 120.000 | 62.500 | 183.000 | 14 | 6 |
KIF | 40 | 120.000 | 100.000 | 220.000 | 5 | 29 |
Nr. Bjært/Strandhuse | 100 | 120.000 | 250.000 | 370.000 | 36 | 61 |
Sdr. Bjert | 75 | 120.000 | 187.500 | 308.000 | 24 | 49 |
Sdr. Vang | 20 | 120.000 | 50.000 | 170.000 | 6 | 5 |
Seest | 90 | 120.000 | 225.000 | 345.000 | 72 | 16 |
Vonsild | 75 | 120.000 | 187.500 | 308.000 | 0 | 71 |
| | | | | | |
| | Udgifter | Styregruppe | 10.000 | | |
| | Husleje | Sdr. Vang | 55.000 | | |
| | Get2sport | | 100.000 | | |
Fordelt i alt 2016 | | | | | |
Sagsnr.: 15/19034
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at der ydes et tilskud på 16.500 kr. til en banket for spillere og ledere i forbindelse med DM i squash for seniorer,
at der senest 4 uger efter arrangementernes afholdelse indsendes dokumentation for de afholdte udgifter,
Sagsfremstilling
Kolding KFUM Squash er af Dansk Squash Forbund udvalgt til at afholde senior DM i KFUM Hallerne i Kolding som afslutning på squash sæsonen 2015/16.
Kolding KFUM Squash er udvalgt, fordi foreningen kan stille gode faciliteter til rådighed for spillerne, og fordi der er tradition for, at disse arrangementer med støtte fra Kolding Kommune er noget helt ekstraordinært. Kolding KFUM Squash har senest i 2014 afholdt DM for juniorer og seniorer, hvor der blev ydet et samlet kommunalt tilskud på 25.500 kr.
Kolding KFUM Squash vil gerne invitere deltagerne til en banket i forbindelse med mesterskaberne, og søger derfor Kolding Kommune om et tilskud til afholdelse af en banket for 110 spillere og ledere. Kuvertprisen er på 150 kr. pr. deltager, så de samlede udgifter til arrangementet bliver på 16.500 kr.
Kolding KFUM Squash vil i forbindelse med mesterskabet markere Kolding som centrum for squashsporten i Danmark med gode faciliteter og en kommune der støtter sporten. Såfremt en repræsentant fra Fritids- og Idrætsudvalget er interesseret i, at uddele et medaljesæt i forbindelse med mesterskaberne vil der være mulighed herfor.
I forbindelse med arrangementet stiller Kolding KFUM Squash frivillig arbejdskraft til rådighed.
Det kan oplyses, at der i 2016 under Fritidspuljen resterer et ikke forbrugt budgetbeløb på 367.000 kr.
Sagsnr.: 15/19944
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Fritids- og Idrætsafdelingen anmoder om en principiel stillingtagen til etablering af læhegn på bestående boldbaner på kommunale idrætsanlæg.
En del af de kommunale idrætsanlæg er omkranset af beplantning, hvilket kan resultere i problemer, såfremt beplantningen er etableret for tæt på banerne.
Såfremt enkelte foreninger udover en omkransende beplantning af idrætsanlægget, også ønsker etablering af læhegn f.eks. mellem banerne, kan dette bl.a. resultere i følgende problemstillinger,
- manglende økonomi til etablering af beplantning,
- løbende udgifter til drift og vedligeholdelse af beplantningen,
- problemer med drænsystemer,
- såfremt der er beplantning og træer tæt på banerne, betyder det større omkostninger i.f.m. klipning af buske og træer, således de ikke er til gene for afvikling af kampe på banerne,
- omkostninger i.f.m. fjernelse af blade og grene på banerne,
- klipning af græsbanerne bliver mere besværligt og dermed også dyrere,
- banerne kan ikke flyttes/vendes, hvilket kan være nødvendigt for at sikre en så god banekvalitet som mulig.
Det kan med baggrund i en sikring af størst mulig fleksibilitet i forhold til placering af græsbanerne samt den mest økonomiske drift af banerne ikke anbefales, at etablere læhegn mellem banerne.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 02-12-2015
Et mindretal (Jesper Elkjær) kunne ikke godkende en principiel beslutning om ikke at etablere læhegn på boldbaner beliggende på kommunale idrætsanlæg.
Sagsnr.: 06/15512
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Den selvejende institution Sjølund Multiarena fremsender anlægsprojekt indeholdende etablering af en halfacilitet med et grundareal på 1.254 m2 og en 1. sal på 176 m2 – samlet bruttoareal 1.430 m2.
Det fremgår af budget 2016, at der er afsat 5,0 mio. kr. i henholdsvis 2017 og 2018 til hvert af stederne Sjølund og Skanderup til etablering af aktivitetsfaciliteter. Beløbet frigives efter, hvem der kan præstere en business case, der udviser driftsudgifter på niveau med driftsudgifterne for Multihuset i Hejls. De to projekter kan etableres i regi af kommunen eller en selvejende institution.
Såfremt projektet skal nyde fremme i 2016 vil det kræve, at det afsatte anlægstilskud på 5,0 mio. kr. afsat i 2017 skal fremrykkes til 2016.
Den selvejende institution Sjølund Multiarena oplyser, at den samlede anlægsinvestering beløber sig til 7.975.000 kr. jf. indhentet tilbud, tilslutningsafgifter m.v. og at finansieringen sker ved anvendelse af det af Kolding Kommune afsatte budgetbeløb på 5,0 mio. kr. og ved egenfinansiering og om nødvendigt ved optagelse af et mindre lån.
Den selvejende institution har en forventning om at modtage en lejekontrakt fra Kolding Kommune på det nødvendige areal til anlægsprojektet, og at kontrakten ikke medfører lejeudgifter.
Arealet der ønskes anvendt henhører under Børne- og Uddannelsesudvalget, og en lejekontrakt forventes fremsendt til Byrådet samtidig med ansøgningen om anlægsbevilling vedrørende projektet.
Anlægsprojektet er flyttet fra et areal under Fritids- og Idrætsudvalget til et areal ved skolen under Børne- og Uddannelsesudvalget. Flytningen betyder, at de forventede omkostninger til registrering m.v. af fortidsminder ikke er aktuelt, idet Museum Sønderjylland Arkæologi Haderslev har meddelt, at der inden for det ”nye” areal ikke vurderes at være fortidsminder i undergrunden.
Den selvejende institution Sjølund Multiarena’s ønske om at bygge en 20 x 40 hal skyldes ønsket om, at hallen kan anvendes til håndbold og andre aktiviteter, der kræver en hel hal, og endvidere er nogle af driftsudgifterne ved udleje til tredje person afhængig af, at det er en hel hal.
På baggrund af indsendte driftsbudgetter for de første 5 driftsår, har Børne- og Uddannelsesforvaltningen skønnet den kommunale udgift for år et med et aktivitetstimetal for den folkeoplysende virksomhed på 831 timer og med optagelse af et lån på max. 1,0 mio. kr. til 313.874 kr. ekskl. moms, 392.434 kr. incl. moms, hertil kommer en kommunal indtægt på 38.226 kr. i gebyr. Såfremt den selvejende institution selv finder finansieringsmuligheder uden optagelse af lån, vil kommunens udgift blive reduceret. Ovennævnte beregning forudsætter, at der indgås Brugs- og Støtteaftale mellem Kolding Kommune og Den Selvejende Institution Sjølund Multiarena. Til sammenligning udløser aftalen med Hejls Multihus en kommunal udgift i 2015 på 247.290 kr. excl. moms / 309.112 kr. incl. moms – gebyrindtægten beløber sig til 45.600 kr. fordelt på 2 aktivitetslokaler.
Gennemføres projektet i 2016 vil det kræve, at der fra 1. januar 2017 tilføres lokaletilskudskontoen 315.000 kr. til finansiering af Den Selvejende Institution Sjølund Multiarenas manglende årlige driftsøkonomi. Beløbet til den afledte drift kan i 2016 i forbindelse med budgetlægningen indarbejdes i budgettet for 2017 – 2020, og der kan ultimo 2016 med virkning fra 2017 indgås en brugs- og støtteaftale mellem Kolding Kommune og Den Selvejende Institution Sjølund Multiarena med et max. beløb på 315.000 kr. excl. moms.
Centralforvaltningens bemærkninger
En fremrykning af 5,0 mio. kr. fra 2017 til 2016 vil lægge et yderligere pres på kommunens samlede anlægsudgifter, der allerede på nuværende tidspunkt skønnes at blive højere end det vedtagne budget for 2016. Risikoen herved er, at landets samlede anlægsramme kommer under yderligere pres.
Endvidere bemærkes, at den afledte driftsudgift fra 2017 jævnfør Byrådets tilkendegivelser bør holdes inden for de eksisterende rammer inklusiv en konkret anvisning af tilsvarende mindre udgifter inden for eget område.
Bilag
Sagsnr.: 06/15387
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at det i budgettet optagne beløb på 1.000.000 kr. til rente- og
afdragsfrit lån til Arena Syd i 2016 frigives og udbetales til Arena Syd,
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at Byrådet i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2016 samt overslagsårene 2017-2019 besluttede at afsætte midler til ydelse af rente- og afdragsfrie lån til den selvejende institution Arena Syd på 1.000.000 kr. i hvert af årene.
Budgetbeløbet er optaget på konto 08.25, langfristede udlån og tilgodehavender.
Beløbet skal anvendes til ordinær drift af institutionen.
Centralforvaltningens bemærkninger
Sagsnr.: 15/1158
Resumé
For Fritids- og Idrætspolitik er forbrugsprocenten vedrørende serviceudgifter pr. 20. november 2015 på 90,6 %. På samme tidspunkt sidste år var forbrugsprocenten 92,7 %.
Der forventes et regnskab, der er lig med det korrigerede budget. Overskuddet, der svare til 0,0 % af det oprindelige budget vil blive overført til 2016.
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
For Fritids- og Idrætspolitik kan budgetrealiseringen pr. 20. november 2015 vedrørende serviceudgifter opstilles således:
Fritids- og Idrætspolitik | Oprindeligt budget | Korrigeret budget | Forbrug | Forbrugs- procent 20/11-15 | Forbrugs- procent 20/11-14 | Note |
Fritid og Idræt | 32.473 | 34.869 | 30.190 | 86,6 % | 89,8 % | |
Lystbådehavne | -118 | -118 | -44 | 37,3 % | 41,0 % | |
Folkeoplysnings- og fritidsaktiviteter | 43.059 | 41.848 | 38.441 | 91,9 % | 94,9 % | |
I alt | 75.414 | 76.599 | 68.587 | 89,5 % | 92,7 % | |
Administrationspolitik – politisk organisation | 117 | 117 | 116 | 99,1 % | 18,3 % | |
I alt | 117 | 117 | 116 | 99,1 % | 18,3 % | |
Differencen mellem korrigeret budget og oprindeligt budget er 1.185.000 kr. Dette fremkommer ved genbevillingssagen (1.458.000 kr.), lønregulering pga. o.15 (-37.000 kr.), diverse effektiviseringer, aftørringspapir, engangsartikler og sæbesystemer (-3.000 kr.) samt en overførsel til løn- og barselspuljer (-233.000 kr.)
Sagsnr.: 14/8346
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller fra Byrådets udvalg på grundlag af en protokolleret beslutning.
Som eksempler på andre kommunale hverv kan bl.a. nævnes:
- Forelæggelse af sag for statslig myndighed
- Deltagelse i forhandling med andre kommuner
- Besigtigelse i en bestemt sag
- Deltagelse i borgermøder
- Venskabsbybesøg
Bilag
Sagsnr.: 15/1141
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Bilag