Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
20-01-2020 07:45:00 |
---|---|
Udvalg: |
Økonomiudvalget |
Sted: |
Borgmesterens mødelokale |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 20/426
Resumé
Dansk Folkeparti v/gruppeformand Søren Rasmussen sender ved e-mail af 3. januar 2020 følgende:
”Dansk Folkepartis medlemmer af Økonomiudvalget, Søren Rasmussen (O) og Molle Lykke Nielsen (O), ønsker følgende sag optaget på Økonomiudvalgets dagsorden:
Økonomiudvalget orienteres om mulighederne for forsøg i Kolding Kommunes forvaltninger med indførelse af fire dages arbejdsuge.
Baggrunden for forslaget er tiltagene med forsøg med fire dages arbejdsuge i hhv. Odsherred Kommune og Esbjerg Kommune, hvor forsøgene er blevet positivt modtaget af medarbejderne og hvor forventningen er at det også vil spare både økonomi og resurser”.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Sagen drøftes på fællesmøde med Hovedudvalget i marts 2020.
Sagsnr.: 18/11156
Resumé
Skatteankestyrelsen meddeler ved brev af 19. december 2019, at kommunalbestyrelserne senest den 31. januar 2020 skal indstille kandidater til medlemmer og suppleanter til de nye skatteankenævn samt kandidater til medlemmer til de nye vurderingsankenævn.
Kolding kommune skal indstille 3 kandidater og suppleanter til skatteankenævn Vejle og en kandidat til vurderingsankenævn Østjylland.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Borgmesteren foreslår i henhold til konstitueringsaftalen følgende medlemmer til Skatteankenævn Vejle:
(V) Bent Ole Jonsen som medlem med
(V) Lennarth J. Hansen som stedfortræder
(A) Poul Erik Jensen som medlem med
(A) Elvis Comic som stedfortræder
(O) Molle Lykke Nielsen som medlem med
(O) Gunner Nielsen som stedfortræder,
og til Vurderingsankenævn Østjylland:
Knud Erik Langhoff.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Skatteankenævn
Skatteankestyrelsen oplyser, at den tidligere indstilling af kandidater bortfalder, da der nu skal indstilles til ankenævn i en ny struktur.
Ved indstillingen skal det tilstræbes, at medlemmerne udgør et repræsentativt udsnit af befolkningen. Kommunalbestyrelsen skal derfor inddrage en alders- og kønsfordeling ved indstillingen.
Funktionsperioden for de nye skatteankenævn begynder den 1. juli 2020 og udløber den 30. juni 2022.
Fællesankenævn
Fællesankenævnene nedlægges den 31. december 2020, hvorefter den nye vurderingsankenævnsstruktur træder i kraft pr. 1. januar 2021.
Det er ifølge habilitetsreglen i skatteforvaltningslovens § 15 ikke muligt at være medlem af – eller suppleant i flere ankenævn på samme tid.
Hvis medlemmer og/eller suppleanter fra de nuværende fællesankenævn indstilles til de nye skatteankenævn, skal kommunalbestyrelsen samtidig indstille det samme antal kandidater til fællesankenævnene for perioden 1. juli 2020 til og med 31. december 2020.
Vurderingsankenævn
Kommunalbestyrelsen skal indstille én person med kendskab til ejendomsvurdering til Kolding kommunes plads i vurderingsankenævn Østjylland (ingen suppleant).
Funktionsperioden begynder den 1. januar 2021 og perioden udløber den 30. juni 2022.
De indstillede kandidater skal være valgbare til kommunalbestyrelsen og skal opfylde habilitets- og decorumkrav, ligesom de skal have basale IT-kundskaber.
Bilag
Sagsnr.: 19/14682
Resumé
Økonomiudvalget igangsatte 21. maj 2019 processen for udarbejdelse af Kolding Kommunes første vækst- og erhvervspolitik, og der præsenteres her et forslag til denne med den foreløbige titel Kolding – Nordens designkommune.
Udvikling af en ny vækst- og erhvervspolitik for Kolding Kommune kan sikre og understøtte ønsket synergi blandt involverede parter, så vi er ’sammen om vækst og innovation’ jf. Kolding
Kommunes vision Sammen designer vi livet.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget.
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
at der gives feedback på foreslåede prioriteringer,
at vækst- og erhvervspolitikken godkendes.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Sagen blev drøftet, og udkast til politik behandles i de politiske grupper, som kan give deres input, inden et revideret udkast til politikken sættes på dagsordenen til beslutning for Økonomiudvalget og Byrådet.
Sagsfremstilling
Baggrund
Der blev i maj 2018 indgået aftale om et enklere og mere sammenhængende erhvervsfremmesystem i Danmark. Den nye erhvervsfremmereform har fordret til revision af lokal erhvervsfremme dels for at sikre at de ændringer, som revision har fordret også slår igennem kommunalt, så midlerne ikke bruges dobbelt, dels med et ønske om at se erhvervsservice i en bredere sammenhæng og dermed også kvalificere roller og mål på tværs.
Derudover kan udvikling af den første vækst- og erhvervspolitik for Kolding Kommune sikre og understøtte ønsket synergi blandt involverede parter, så vi er ’sammen om vækst og innovation’ jf. Kolding Kommunes vision Sammen designer vi livet.
Fokus
På baggrund af mandatet fra Økonomiudvalget fra den 21. maj har processen med udarbejdelse af vækst- og erhvervspolitikken haft følgende fokus:
- Vækst- og erhvervspolitikken skal holde fast i den positive udvikling og have som mål at tiltrække flere borgere, studerende og virksomheder.
- Inddragelse af relevante interessenter med henblik på at indsamle aktuel viden, samt nuancere og kvalificere feedback til fokusområder, således at vækst- og erhvervspolitikken baserer sit indhold på efterspørgsel og aktualitet i et helhedsperspektiv.
- Det er en central del i Kolding Kommunes vision ’Sammen designer vi livet’, at vi skal være en førende vækst- og erhvervskommune, hvor vi bruger kommunens styrkepositioner som udviklingsmotor.
Udvikling af politikken
Politikken har taget form i løbet af efteråret 2019. For at opfylde Økonomiudvalgets ønske om at afspejle efterspørgslen i erhvervslivet, er der blevet anvendt en designbaseret tilgang i processen. En lang række virksomheder fra forskellige brancher er blevet interviewet omkring deres behov, udfordringer og ønsker, og der har været afholdt temaworkshop om bosætning med et udsnit af borgere.
Derudover har Centralforvaltningen været i tæt dialog med en række centrale aktører med betydning for erhvervsfremmeindsatsen. Dette tæller kommunens egne forvaltninger, erhvervsorganisationer som f.eks. Business Kolding samt uddannelsesinstitutioner.
Efter samtalerne med aktørerne er Kolding Kommunes styrker og potentialer blevet identificeret og kvalificeret med hjælp af tilgængelige data. De er desuden blevet kvalificeret indadtil i kommunens forvaltninger, og der er arbejdet med at skabe sammenhæng med kommunens andre politikker og strategier.
Styrkepositioner og potentialer er desuden præsenteret og drøftet med Business Koldings repræsentantskab og Økonomiudvalget den 9. dec. 2019.
Det har i arbejdet med politikken været vigtigt, at politikken danner grundlag for indsatser, der skabes sammen, og at man bygger videre på det allerede store arbejde, der er etableret. Derudover har erhvervsfremmereformen samt kompleksiteten i den strategiske erhvervsudvikling medført, at en del af politikken og den deraf følgende partnerskabsaftale forholder sig til, at kommunen tager en mere tydelig rolle at sammenspillet på tværs styrkes.
Tilsammen danner denne proces indholdet i vækst- og erhvervspolitikken.
Det videre arbejde
Det er hensigten, at Kolding Kommunes Vækst- og Erhvervspolitik vil danne grundlag for erhvervsstrategiske samarbejder og partnerskabsaftaler, og således sikre en overordnet retning og økonomisk prioritering for initiativer og handlinger. Kommunen vil med en Vækst- Erhvervspolitik som retningsgiver desuden få bedre mulighed for at agere playmaker og få virksomheder, uddannelsesinstitutioner og andre aktører til at spille hinanden gode, så vi er sammen om at skabe væksten.
Der vil løbende blive fulgt op på fremdriften i forhold til at opnå målsætningerne i vækst- og erhvervspolitikken, som vil blive præsenteret for Økonomiudvalget.
Efter politisk godkendelse af indholdet vil Vækst- og erhvervspolitikken få tilføjet grafisk layout, og der vil evt. foretages redaktionelle rettelser.
Bilag
Sagsnr.: 10/13106
Resumé
Fordeling af puljen på 700.000 kr. til ”Mere liv i city” for 2020.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at økonomiudvalget udvælger de aktiviteter der skal støttes.
at tilskudsmodtager udarbejder projektregnskab og evaluering for de ikke kontraktbundne aktiviteter.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Det blev besluttet at fordele 700.000 kr. til ”Mere liv i city” i 2020 fordelt med 307.000 kr. til Musik Kolding (iht. kontrakt) og 393.000 kr. til City Kolding til aktiviteterne i midtbyen. Af de 393.000 kr. til aktiviteterne i midtbyen øremærkes 50.000 kr. arrangementet vedr. EM i fodbold.
Sagsfremstilling
Der er i budget 2020 afsat en pulje til ”Mere liv i city” på 700.000 kr.
I 2019 blev puljen disponeret mellem City Kolding (inkl. Jazz i City), MusikKolding og restpulje til nye aktiviteter.
Overførslen til Foreningen MusikKolding er en del af den aftale, gældende for 2019-2022, som er godkendt af Kulturudvalget den 13. november 2018. Aftalen indeholder følgende koncerter/aktiviteter:
- Sommer ved søen
- Grøn koncert
- Stella Polaris
- Opera på Skamling
Overblik for 2020:
Ramme: | 700.000 kr. |
Musik – iht. aftale med MusikKolding (kontrakt) | -307.000 kr. |
Rest til disponering | 393.000 kr. |
|
|
Ansøgninger: |
|
Jazz i City (via City Kolding) | 140.000 kr. |
City Kolding (se specifikation nedenfor)* | 250.000 kr. |
Folkefest på Akseltorv ifm. EM i fodbold (City Kolding) | 50.000 kr. |
I alt | 440.000 kr. |
Dvs. der er ansøgt for 47.000 kr. mere end der er til rådighed i rammen efter aftalen med MusikKolding er opfyldt.
*For 2020 har City Kolding ansøgt om 250.000 kr. til følgende aktiviteter:
Designmarked på den Spanske trappe | 25.000 kr. | Note 1 |
Undercover Kolding | 100.000 kr. | Note 2 |
Cocktail Festival | 50.000 kr. | Note 3 |
Bajer Bingo | 50.000 kr. | Note 4 |
Foreningernes dag | 25.000 kr. | Note 5 |
I alt | 250.000 kr. |
|
Note 1:
16. maj 2020 - Nyt tiltag i samarbejde med byens designstuderende.
Note 2:
4. juni 2020 - Nyt tiltag med upcoming bands rundt i byen på Open Night.
Note 3:
12. juni 2020 - Nyt tiltag en fredag eftermiddag for byens studerende og i samarbejde med byens restauratører
Note 4:
3. september 2020 - Stor succes med arrangementet i 2019, med ca. 250 fremmødte studerende, som spillede bingo på Akseltorv.
Note 5:
12. september 2020 – Byens foreninger byder ind med alt hvad de har at byde på – ”Hvad skal vi gå til i efteråret?”
Herudover ønsker City Kolding, i samarbejde med byens restauratører, at lave en stor folkefest på Akseltorv i juni 2020 ifm. EM i fodbold og søger i den forbindelse 50.000 kr., hvilket forventes at dække lidt under halvdelen af udgifterne. Den resterende udgift søges dækket via sponsorater.
Ansøgningerne overstiger budgetrammen, der er til rådighed, der skal derfor ske en prioritering af de ovenfornævnte aktiviteter. For de ikke kontraktbundne aktiviteter skal tilskudsmodtager udarbejde projektregnskab samt evaluering, hvilket tjener som sikring for, at tilskudsmidlerne er anvendt til formålet.
Sagsnr.: 19/35654
Resumé
Ansøgning om anlægsbevilling vedr. p.nr. 4908 Sti Agtrup - ved Stenderupvej til Østerløkke.
Anlægget omfatter etablering af en ca. 300 m lang sti fra udstykningen Solvænget mod syd til Østerløkke.
Sagen behandles i
Teknik- og Klimaudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at bevillingsansøgningen imødekommes.
Beslutning Teknik- og Klimaudvalget den 15-01-2020
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Ansøgning om anlægsbevilling vedr. p.nr. 4908 Sti Agtrup - ved Stenderupvej til Østerløkke.
Den nye boligudstykning, Solvænget i Agtrup, har forbindelse til vejnettet via Stenderupvej. Der mangler imidlertid en stiforbindelse til den sydlige del af Agtrup og Sdr. Bjert (herunder skolen), hvorfor der lægges op til at etablere en ca. 300 m lang sti fra udstykningen mod syd til Østerløkke som vist på kortet.
Stien forudsættes anlagt som en 3 m bred grussti uden belysning.
Der vil skulle erhverves areal fra privat lodsejer for at kunne anlægge stien.
Stien skal betragtes som en intern cykelsti og anlægges midlertidigt, idet stiforbindelsen på sigt er udset som en del af et vejudlæg for en fremtidig boligudstykning syd for Solvænget (og øst for Østerløkke).
Kort over området:
Ansøgningens bevillingsmæssige forudsætninger:
i kr. | Udgift |
Anlægsbevilling | 720.000 |
Fordeling af rådighedsbeløb:
i kr. | Udgift |
2020 | 720.000 |
Det ansøgte rådighedsbeløb er i overensstemmelse med de afsatte midler i investeringsoversigten.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Sagsnr.: 19/26727
Resumé
Leder af Godset Martin Røen giver på udvalget en status på ansøgningsprocessen om fortsat at bevare status som Regionalt Spillested i perioden 2021-2024. Ansøgningen om status til Regionalt Spillested, skal indsendes den 28. februar 2020. Det er en forudsætning for ansøgningen, at Kolding Kommune anbefaler, at Godset søger om status som Regionalt Spillested.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at kommunens anbefaling af ansøgningen og erklæring om støtte til et kommende Regionalt Spillested for perioden 2021-2024 indstilles til godkendelse og fremsendes til Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg.
at Kolding Kommune inden for den til Godset afsatte netto driftssum svarende til årligt 2.645.000 kr. medfinansierer et kommende Regionalt Spillested for perioden 2021-2024.
Beslutning Kulturudvalget den 14-01-2020
Forslaget blev indstillet til godkendelse med enkelte redaktionelle justeringer i vedhæftede erklæring (bilaget er opdateret efter Kulturudvalgsmødet).
Søren Rasmussen
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Statens Kunstfond projektstøtteudvalg for Musik udpeger hvert 4. år Regionale Spillesteder rundt i landet. I indeværende periode er der 18 Regionale Spillesteder spredt ud over Danmark. De er mangfoldige og formidler, præsenterer og udvikler rytmisk musik til glæde for musikinteresserede og koncertgængere.
Kunstfonden lægger vægt på, at de Regionale Spillesteder også i den kommende periode vil være meget forskellige og fordelt rundt i landet.
Det er Kunstfondens ambition, at spillestederne skal være knudepunkter, der hver især arbejder målrettet på at udvikle og præcisere en unik og ambitiøs profil, der udfordrer kunstnere og publikum, og som sætter musikken og den musikalske oplevelse i centrum.
Det er en forudsætning for at blive udpeget som Regionalt Spillested, at der er kommunal opbakning og finansiering tilstede.
Godset har været Regionalt Spillested i perioderne 2005-2008, 2009-2012, 2013-2016 og i indeværende periode 2017-2020.
Et Regionalt Spillested finansieres af beliggenhedskommunen og staten i fællesskab. Det er et krav fra Projektstøtteudvalget for Musik, at et Regionalt Spillested er en entydig juridisk enhed der såvel i forhold til den statslige finansiering, som i relation til de forpligtelser, der indgår i en aftale om drift af Regionalt Spillested, er hovedansvarlig. Det nuværende Regionale spillested Godset er en samarbejdskonstellation bestående af Godset (Kolding Kommune), Pitstop, Det Bruunske Pakhus i Fredericia, Bygningen i Vejle samt en række mindre spillesteder i Trekantområdet.
Godset ønsker igen at søge om at blive Regionalt Spillested i partnerskab med øvrige aktører i Trekantområdet.
Regionalt spillested 2021-2024
Ved udvælgelsen til Regionale Spillesteder i den kommende periode vil Statens Kunstfond lægge vægt på kvaliteten af det enkelte spillesteds aktuelle virksomhed, samt spillestedets muligheder for i perioden at opnå konkrete resultater inden for 2 opgaver:
1) Koncertvirksomhed og 2) Udvikling af musiklivet, herunder talent, vækstlag og smalle genrer.
Andre kriterier er den kommunale støtte til det enkelte spillested, at de udpegede spillesteder tilsammen bidrager til at det samlede net af Regionale Spillesteder i Danmark bliver mangfoldigt og af høj kvalitet, samt at der bliver en geografisk fordeling af Regionale Spillesteder over hele landet.
Ansøgningen vil, i lighed med tidligere og nuværende aftale, fastlåse driftsmidler på i alt 2.645.000 kr. af Godsets eksisterende budget i perioden 2021-2024. Godsets samlede driftsbudget for 2020 er 2.916.000 kr.
Kommunens erklæring om støtte
Det er en forudsætning for at kunne ansøge, at kommunen indsender en erklæring om godkendelse og anbefaling af spillestedet om at være Regionalt Spillested, og at det af erklæringen fremgår, at kommunen ønsker at medfinansiere et Regionalt Spillested for perioden.
Forvaltningen anbefaler, at der ansøges om en fortsat aftale om Regionalt Spillested.
Yderligere ønsker Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik hjemstedskommunernes tilkendegivelse af de forventninger, man har til spillestedet som en del af det lokale og regionale kulturliv.
Forvaltningen har udarbejdet forslag til tilkendegivelse af forventninger til Det Regionale Spillested Godset.
Bilag
Sagsnr.: 19/36408
Resumé
Samarbejdsaftalen mellem Kolding Kommune og Geografisk Have udløber den 31. december 2020 og skal derfor fornyes. Der er udarbejdet en ny 4-årig samarbejdsaftale mellem parterne. Aftalen gælder for perioden 1. januar 2021 til 31. december 2024.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at samarbejdsaftalen mellem Kolding Kommune og Geografisk Have 2021-2024 godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 14-01-2020
Forslaget indstilles til godkendelse.
Søren Rasmussen
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Forvaltningen har udarbejdet udkast til ny 4-årig samarbejdsaftale med Geografisk Have.
Samarbejdsaftalen er et resultat af de forhandlinger, der er ført mellem Geografisk Have og Kolding Kommune, og den er gældende for perioden 1. januar 2021 til 31. december 2024.
Aftalens 4-årige ramme sikrer, at parterne kan foretage den langtidsplanlægning, som er nødvendig for havens arbejde og Kolding Kommunes Kulturpolitiske udvikling.
Formålet med aftalen er at skabe et udviklings- og dialogredskab, der kan medvirke til at understøtte Geografisk Haves udvikling og Kolding Kommunes Kulturpolitiske Fokusområder. Kolding Kommune anser Geografisk Have som en unik attraktion på højt niveau, og der forventes et tæt samarbejde mellem haven og kommunen om realisering af Geografisk Haves Udviklingsplan.
Samarbejdsaftalen er et udtryk for både de krav og forventninger, som Kolding Kommune stiller til haven i kraft af sin rolle som bidragyder til institutionens virke – og de ønsker og input til fremtidig virksomhed, som Geografisk Have har fremsat.
Økonomi
Det årlige tilskud fra Kolding Kommune til Geografisk Have udgør 3.490.000 kr. (2020-niveau).
Aftalen forhindrer ikke, at der i forbindelse med Byrådets årlige budgetbehandling kan ske ændringer i tilskuddet som følge af, at der er vedtaget generelle besparelser og/eller effektiviseringskrav for kommunen i øvrigt.
Samarbejdsaftalen skal genforhandles i første halvår 2023, og ny aftale skal indgås og underskrives inden 1. oktober 2024.
Bilag
Sagsnr.: 19/37075
Resumé
Forvaltningen fremlægger ny forpagtningskontrakt inklusiv samarbejdsaftale med Film6000 til godkendelse.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at forpagtningskontrakten med tilhørende samarbejdsaftale mellem Kolding Kommune og Film6000 godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 14-01-2020
Forslaget indstilles til godkendelse med den tilføjelse, at forpagtningskontrakten gøres midlertidig frem til 31. januar 2021, og at der i perioden frem til udgangen af 2021 gives et fælles opdrag til forvaltningen og Film6000 om at revurdere modellen for afregning af forpagtningsafgift mv. og herunder indarbejde incitamentselementer i kontrakten gældende fra 2022 og fremefter.
Søren Rasmussen
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Kulturudvalgets forslag indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Forvaltningen og Film6000 har været i dialog om den nuværende forpagtningskontrakt og muligheden for at udvide denne med en mere fleksibel samarbejdsaftale, som revideres hvert 4. år, og bruges i den løbende dialog og evaluering af samarbejdet i Nicolai-komplekset.
Der har derudover været enighed om, at en række forhold i den nuværende forpagtningskontrakt har været uhensigtsmæssige for både Film6000 og de øvrige aktører i Nicolai-komplekset.
Forvaltningen og Film6000 har på den baggrund forhandlet en ny forpagtningsaftale, samt en samarbejdsaftale, der indgår som bilag til forpagtningsaftalen.
De væsentligste ændringer i forpagtningsaftalen er følgende:
- En klarere opdeling af lokalerne, så Film6000 fremover råder over en del af de tidligere såkaldte fællesarealer.
- En ophævelse af forbuddet mod private arrangementer i cafeen.
- En konkretisering af, at Film6000 betaler forpagtningsafgift, når egenkapitalen overstiger 500.000 kr.
I forbindelse med opdelingen af lokalerne foreslår parterne at inventaret i de tidligere fælleslokaler overdrages til Film6000, så det fremover er foreningen, der står for vedligehold og udskiftning af dette. Det drejer sig konkret om inventar som stole, skærme, afspillerudstyr, fast belysning og kontormøbler.
Samarbejdsaftalen vil fremover være et bilag til forpagtningskontrakten, så det mere fleksibelt vil være muligt at revidere denne hvert 4. år uden at skulle ændre på forpagtningsaftalen.
Aftalen er et resultat af dialogen mellem Film6000 og forvaltningen, og det fremgår, at Kulturudvalget i januar 2019 har godkendt strategien ”Sammen om Kulturen” for Nicolai Kultur og anser det for afgørende, at alle faste aktører i komplekset bakker op om grundfortælling og fælles strategi.
Kulturudvalget anser Nicolai Biograf og Cafe som en væsentlig del af Nicolai- komplekset. I særlig grad ser Kulturudvalget, at Nicolai Biograf og Cafe har mulighed for at bidrage til at realisere og understøtte ”Sammen om Kulturen” og de Kulturpolitiske Fokusområder ”Kulturen som løftestang”, ”Mere Unge-kultur” og ”Borgeren som medskaber”.
Samarbejdsaftalen evalueres en gang årligt på et fælles møde med Film6000s formand og daglige leder, lederen af Nicolai Kultur samt Kolding Kommunes kulturchef.
Bilag
Sagsnr.: 19/3652
Resumé
I forbindelse med markeringen af Genforeningen 2020 i Kolding kommune orienteres udvalget om status for events og projekter.
Sagen behandles i
Kulturudvalget og Økonomiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 14-01-2020
Godkendt.
Søren Rasmussen
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark, og jubilæumsåret vil blive markeret med events og aktiviteter både i Kolding kommune og over hele landet.
Kolding Kommune er arrangør af følgende 3 events:
Afstemningsfest den 10. februar i Cuben i Christiansfeld
Borgere og besøgende kan opleve den traditionsrige afstemningsfest, som byder på fællessang, kaffe og kage og livemusik leveret af Slesvigske Musikkorps. Aftenens talere er Kulturminister Joy Mogensen samt politiker og formand for FN’s 70. generalforsamling i New York, Mogens Lykketoft.
Afstemningsfesten er arrangeret af Kolding Kommune i samarbejde med Udvalget for nationale mindesamvær, Grænseforeningen for Kolding og omegn og Foreningen Norden (Haderslev – Frøs Herred – Christiansfeld). Den afholdes i Cuben i Christiansfeld om aftenen den 10. februar.
Sangerfest den 6 juni på Skamlingsbanken
Kolding Kommune og Sangens Hus samler nogle af Danmarks bedste korsangere til en stor sangerfest på Skamlingsbanken. Her kan man opleve blandt andre det fantastiske vokalensemble Musica Ficta under ledelse af Bo Holten, Opera på grænsen, Haderslev Pigekor samt en række af landets dygtigste kor. Glæd dig også til fællessang i det grønne sammen med korsangere fra hele landet samt en række andre spændende indslag.
Officiel fejring af Genforeningen den 10. juli
Der er udarbejdet en overordnet tidsramme for den officielle fejring i Kolding kommune, som finder sted den 10. juli fra kl. 9.00 til 12.00. Indholdet er i overordnede træk følgende:
- Deltagelse fra Kongehuset og Garderhusarregimentet.
- Festligholdelse ved den gamle grænse ved Frederikshøj.
- Morgenmad på Grænsekroen for inviterede gæster herunder blandt andet Byrådet og repræsentanter fra erhvervslivet.
- Indvielse af bronzestribe i vejen samt skulptur, som markerer den gamle grænse.
- Karet-tur ved Frederikshøj og videre ned til Genforeningspladsen i Christiansfeld.
- Fremvisning for Kongehuset af mindre plancheudstilling om Christiansfeld med fokus på udvikling og fremgang.
- Kort andagt i Tyrstrup Kirke.
Den officielle fejring ved Frederikshøj følges op af en folkelig markering samme dag i Christiansfeld, som Christiansfeld Centret står for i samarbejde med Kulturafdelingen.
Æresport 2020
I forbindelse med den officielle fejring af Genforeningen 2020 skal der laves en nyfortolkning af de æresporte, som i 1920 var sat op i forbindelse med Kongens besøg i Sønderjylland i dagene 10.-12. juli. I den forbindelse er der udskrevet et designkonkurrence som Open Call.
Juryen vurderer indkomne forslag i starten af februar 2020, hvorefter vinderen offentliggøres. Vinderen modtager et honorar på 100.000 kr. og skal i samarbejde med metalvirksomheden TORA arbejde videre med designet til færdigt produkt.
Juryen består af:
Jesper W. Jensen, Managing Director hos TORA.
Kaj G. Nielsen, formand for Genforenings- og Grænsemuseet.
Jørn Pedersen, borgmester i Kolding Kommune.
Jesper Elkjær, formand for Kulturudvalget i Kolding Kommune.
Karen Grøn, Museumsdirektør på Trapholt.
Grevinde Sussie Hjorhøy af Rosenborg.
Koldings kulturliv fejrer Genforeningen 2020
Borgere og turister i Kolding kommune vil i løbet af 2020 kunne opleve en række forskellige events og aktiviteter, som på meget forskellig vis markerer Genforeningen. Det samlede program byder på motions- og cykelløb, teater i det fri, historieformidling i form af foredrag og udstillinger, kunstprojekter, genforenings-walks, kor-musik og meget andet.
I det vedhæftede bilag ses en oversigt over planlagt aktiviteter vedrørende Genforeningen 2020 i Kolding kommune.
Markedsføring
For at sikre en samlet formidling af de mange events og skabe synlighed om fejringen, udgiver Kolding Kommune et samlet program over Genforeningen 2020. Programmet bliver blandt andet distribueret ud via kulturinstitutionerne. Der vil desuden blive annonceret hver måned i Kolding Ugeavis og i et vist omfang i Tyrstrup Herreds tidende. Der vil desuden blive arbejdet med digital markedsføring samt outdoor markedsføring.
Den digitale formidling af programmet finder sted på www.genforeningen2020.dk, som samler aktiviteter fra hele landet.
Bilag
Sagsnr.: 19/36925
Resumé
Harteværkets bestyrelse ønsker at ændre vedtægter i forhold til sammensætningen af institutionens bestyrelse.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen om vedtægtsændringer tages til efterretning, og
at den ny udpegning af bestyrelsesmedlemmer drøftes og besluttes.
Beslutning Kulturudvalget den 14-01-2020
Forslaget indstilles til godkendelse.
Søren Rasmussen
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Forslaget indstilles til godkendelse, idet det samtidig indstilles, at Birgitte Kragh og Poul Erik Jensen udpeges til bestyrelsen.
Sagsfremstilling
Fonden Harteværket ønsker at ændre fondens vedtægter, som angår bestyrelsessammensætning. Fonden Harteværket er en erhvervsdrivende fond, og det er derfor fondsmyndigheden, der skal godkende vedtægtsændringerne.
Baggrunden for ændringer er bestyrelsens ønske om at efterleve såvel Komiteen for god fondsledelse, som Kulturministeriets anbefalinger til god ledelse af fonde/kulturinstitutioner, hvad angår sammensætning af bestyrelsen.
Vedtægtsændringerne vedrører følgende nuværende punkter:
Bestyrelsen, daglig ledelse
6.1) Fonden ledes af en bestyrelse bestående af 8 medlemmer. TRE-FOR El-Net udpeger 3 medlemmer, Kolding Kommune udpeger 4 medlemmer og 1 medlem udpeges af Gudenaacentralen A.m.b.a.
6.3) Bestyrelsens medlemmer udpeges for 2 år ad gangen. Genvalg er muligt. Fratræder et bestyrelsesmedlem, skal den valgberettigede snarest udpege et nyt bestyrelsesmedlem.
Ovenstående ønsket ændret til:
Ny 6.1) Fonden ledes af en bestyrelse bestående af op til 8 medlemmer.
Bestyrelsesmedlemmer vælges på baggrund af deres personlige egenskaber og kvalifikationer under hensyn til bestyrelsens samlede profil.
2 medlemmer udpeges af Ewii.
2 medlemmer udpeges af Kolding Kommune.
Op til 4 medlemmer udpeges af Harteværkets bestyrelse.
Ny 6.3) Bestyrelsens medlemmer udpeges for 4 år ad gangen. De kommunale medlemmer samt medlemmer udpeget af Ewii vælges for en 4-årig periode følgende henholdsvis den kommunale valgperiode og valgperioden for Ewiis repræsentantskab.
Bestyrelsesmedlemmer udpeget af bestyrelsen vælges for en 4-årig periode, hvor 2 følger den kommunale valgperiode og 1 følger valgperioden for Ewiis repræsentantskab.
Ny udpegning af bestyrelsesmedlemmer
Forslaget til vedtægtsændringer vil også få konsekvenser for antallet af bestyrelsesmedlemmer, som Kolding Kommune fremover skal udpege. I den forbindelse ønskes en ny udpegning af 2 bestyrelsesmedlemmer fra Kolding Kommune.
I dag er 4 medlemmer af bestyrelsen udpeget af Kolding Byråd. Det drejer sig om Birgitte Kragh, Hamlaoui Bahloul, Jakob Weber og Lisbet H. Lambert.
Fremover skal Kolding Kommune udpege 2 medlemmer. Lisbet H. Lambert udtræder af bestyrelsen, medens Jakob Weber fremover er udpeget af Harteværkets bestyrelse.
Sagsnr.: 18/28847
Resumé
Teknik- og Klimaudvalget besluttede i 2019, at kommunale arbejdspladser og institutioner skal til at sortere deres affald, så kommunen kommer et skridt tættere på at blive Danmarks førende Cirkulær Økonomi kommune. Der foreligger hermed en plan for implementering.
Sideløbende med en række dialogmøder gennemføres en intensiv informationskampagne med gode råd til, hvordan institutionerne kan komme i gang med affaldssorteringen. Der fastsættes et rådgivningsbeløb på 400 kr. pr. P-nummer som en delvis finansiering af projektets gennemførelse.
Sagen behandles i
Teknik- og Klimaudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at alle kommunale forvaltninger og institutioner tilbydes rådgivning og vejledning som beskrevet i sagen, og
at alle kommunale forvaltninger og institutioner betaler 400 kr. pr. P-nummer som et rådgivningsbeløb til Redux - Affald og Genbrug i 2020 og 2021.
Beslutning Teknik- og Klimaudvalget den 15-01-2020
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Indledning, baggrund og omfang
På Teknik- og Klimaudvalgets møder i marts og juni 2019 besluttede udvalget at pålægge forvaltningen at udarbejde forslag til en udrulningsplan for affaldssortering i hele kommunen som virksomhed.
Hvis Kolding Kommune skal fremstå som en førende cirkulær kommune, skal alle kommunale institutioner og arbejdspladser som en konsekvens heraf, sortere deres affald i de samme affaldstyper som de private husholdninger inden udgangen af 2021. Når Kolding Kommune har indført egen affaldssortering, vil kommunen være et skridt nærmere en førerposition inden for Cirkulær Økonomi.
Forslaget indebærer obligatorisk frasortering af madaffald i kommunale institutioner og arbejdspladser i Kolding Kommune. I det omfang de genanvendelige affaldstyper (papir, glas, plast og metal) findes i institutionen, sorteres disse også.
Det kommer til at berøre de fleste af de 7.500 kommunalt ansatte, 9.800 skoleelever og mange andre, der bruger de kommunale institutioner. Sorteringen på arbejdspladsen komme til at ligne den sortering, man har hjemme i husholdningerne.
Der er ca. 220 adresser fordelt på 185 institutioner/arbejdspladser. Eksempelvis 26 folkeskoler, 52 daginstitutioner, 4 biblioteker, 27 kulturinstitutioner, 10 forvaltninger, 16 børne- og ungefaciliteter, 4 tandplejeklinikker, 28 senior- og socialboligenheder, 7 plejecentre og 8 jobcentre.
Implementering af intern affaldssortering vil såvel understøtte det politiske fokusområde, at ”øge andelen af affald, der genbruges”, udvikle Kolding som frontløber for cirkulær økonomi samt signalere en prioritering af miljøhensyn.
Foranalyse
Siden foråret 2019 har By- og Udviklingsforvaltningen afholdt en række indledende møder på forskellige organisationsniveauer for at undersøge institutioners og forvaltningers sorteringsfaciliteter.
Nogle få steder sorteres der allerede i dag, men på mange adresser indsamles der udelukkende restaffald.
Forundersøgelsen har vist, at der er et stort potentiale for indsamling af madaffald og genbrugelige fraktioner.
Som en del af foranalysen har der været afholdt 50 institutionsbesøg, møde med 4 sekretariatsledere og 6 ledergrupper.
Ved mange af besøgene og møderne efterspurgte personalet flere sorteringsmuligheder, og der viste sig en stor interesse i at inddrage f.eks. børn på skoler og daginstitutioner pædagogisk i ”hvorfor skal man sortere sit affald”.
Forsøg
Der har i 2019 kørt et forsøg med et samarbejde med 3 skoler - Eltang Skole, Brændkjærskolen og Alminde-Viuf Fællesskole - med fokus på affald, både for at minimere affaldsmængderne, men også for at integrere pædagogiske forløb, der sikrer, at alle elever får viden og læring om sortering og minimering af affald.
I kommissoriet for projektet står der:
”I Verdensmålenes delmål 12.5 står, at Inden 2030 skal affaldsgenereringen væsentligt reduceres gennem forebyggelse, reduktion, genvinding og genbrug.
Projektet er dermed en måde at gøre verdensmålene mere konkrete og nærværende for elever og lærere”
Det er tanken, at konceptet skal være skalerbart, så det kan videreføres til de andre skoler i kommunen, og derefter tilpasses til børnehaver og vuggestuer.
Udover øget viden om miljø og ressourcer hos børn og unge, er succeskriteriet for det konkrete projekt, at affaldsmængderne til forbrænding minimeres.
Brændkjærskolen er ikke startet med den pædagogiske indsats endnu, men evaluering fra forsøget på Eltang Skole og Alminde-Viuf Fællesskole viser nedgang i mængden til forbrænding og øget sortering:
| 2018 | 2019 |
Eltang Skole |
|
|
Affald til forbrænding | 7.570 kg | 6.065 kg |
Papir og pap | 955 kg | 905 kg |
|
|
|
Alminde-Viuf Fællesskole |
|
|
Affald til forbrænding | 22.420 kg | 20.740 kg |
Papir og pap | 270 kg | 670 kg |
Jern og metal | 0 kg | 520 kg |
På baggrund af erfaringerne fra foranalysen, er der nu udviklet et koncept, der er klar til udrulning.
Det vurderes, at der kan opnås størst effekt med en intensiv indsats, der giver de fleste institutioner viden til handling. Forvaltningen foreslår derfor en koncentreret indsats, der starter med en række fælles dialogmøder i foråret 2020.
Forslag til forløb
1. Fælles dialogmøder
- tidspunkter
- indhold
- startpakke
2. Informationskampagne
- intern kampagne
- ekstern kampagne
3. Opfølgende rådgivning
- spørgeskema
- opkald eller besøg
- opsøgende rådgivning i 2021
4. Evaluering
- 2020
- 2021
Ad. 1. Fælles dialogmøder
Tidspunkter:
Der bliver sendt invitationer ud efter Teknik- og Klimaudvalgets møde her i januar 2020.
Planlagte møder i 2020 i Bronzehallen, Bronzevej 3, Kolding:
Skolerne | den 4. februar, kl. 8-9,30 |
Daginstitutionerne | den 5. februar, kl. 8-9,30 |
Plejecentre | den 19. februar, kl. 8-9,30 |
Socialområdet | den 20. februar, kl. 8-9,30 |
Kulturinstitutionerne | den 26. februar, kl. 8-9,30 |
Forvaltningerne | den 27. februar, kl. 8-9,30 |
Der tages forbehold for ændringer af mødedatoerne.
Indhold:
Til møderne gennemgås blandt andet eksempler på, hvordan der kan sorteres, og der redegøres for de økonomiske virkninger ved at sortere i flere typer/fraktioner med færre antal tømninger.
Mange institutioner vil kunne spare penge ved at omlægge til afhentning af flere fraktioner i forskellige størrelser af beholdere og ved at ændre på tømmefrekvens.
Der lægges op til en drøftelse af, hvordan man kan indarbejde færre interne affaldssorterings- muligheder, men med flere beholdere. Der ligges op til drøftelser om eventuelle ændrede personaleopgaver i forbindelse med den interne tømning samt udendørsplads til flere beholdere.
Der bliver lavet regneeksempler på, hvordan man kan justere antal af beholdere og skifte tømmefrekvens uden, at det nødvendigvis koster ekstra.
Startpakke:
Startpakkerne udleveres på dialogmøderne og indeholder bl.a.:
- Eksempler på sorteringsmuligheder
- Regneeksempler
- Faktaark
- Klistermærker
- Et sæt papkasser, madaffaldskurv og første omgang grønne poser
By- og Udviklingsforvaltningen forventer, at mange institutioner efter møderne vil være selvkørende i forhold til at implementere de lokale ordninger på egen institution.
Ad. 2. Informationskampagne
Sideløbende med de fælles dialogmøder, vil der blive gennemført en intensiv informationskampagne, hvor projektet fremlægges for borgere og personale, ligesom der løbende vil blive informeret om projektets fremdrift og implementering.
Ad. 3. Opfølgende rådgivning
Der udarbejdes et spørgeskema som opfølgning på dialogmøderne for at opfange de institutioner, der har behov for mere individuel rådgivning og for at evaluere på, om de er kommet i gang.
Redux - Affald og Genbrug vil være behjælpelig både med telefonrådgivning, fysisk besøg og vejledning i øvrigt. Der er dog ikke afsat ressourcer til individuelle forløb på samtlige institutioner.
Ad. 4. Evaluering
Inden sommerferien 2020 og igen ultimo 2020 foretages en registrering af, hvor mange institutioner, der har valgt flere indsamlingsordninger, og statistikken fremsendes til Teknik- og Klimaudvalget efterfølgende. Først i 2021 udarbejdes en opsamling, og forvaltningen kontakter de institutioner, der endnu ikke er startet med at sortere affald for at få dem hjulpet i gang.
Økonomi:
Beregnede potentialetal vedrørende økonomien for eksempelvis alle folkeskoler viser, at der vil kunne opnås en samlet besparelse ved at sortere affaldet og justere antallet af tømninger.
Nogle få, specielt mindre institutioner, vil sandsynligvis få en mindre merudgift til afhentning af madaffald.
Det forventes, at hele kommunen samlet set ville kunne spare lidt på den samlede udgift til affaldssortering, når sorteringen er fuldt implementeret.
Det foreslås, at det årlige rådgivningsbeløb fastsættes til 400 kr. pr. P-nummer til Redux - Affald og Genbrug i 2020 og 2021. De 400 kr. svarer ca. til det beløb, der til og med 2018 er blevet opkrævet som et erhvervsaffaldsgebyr for hver institution, men som nu er bortfaldet. Beløbet vil blive opkrævet ved en intern postering, ligesom da erhvervsaffaldsgebyret blev opkrævet.
220 institutioner/adresser (P-numre) x 400 kr. = 88.000 kr.
Det vurderes, at opgaven i 2020 vil have et større omfang, og derfor finansieres den resterende del af rådgivningsindsatsen af den takst på 15 kr., der opkræves sammen med forbrændingstaksten, der er vedtaget omhandlende modtagekontrol, se sag nr. 19/47 (fremgår også af dagsordenen for Teknik- og Klimaudvalgets møde den 15. januar 2020).
Bilag
Sagsnr.: 20/258
Resumé
Bramdrupdam Sports- og Mødecenter kaldet (BSMC) ansøger om tilladelse til at forlænge de to nuværende lån på samlet 12,853 mio. kr., som har en restløbetid på henholdsvis 15 og 17 år, så løbetiden bliver 20 år for begge lån. Forlængelsen vil betyde en årlig samlet besparelse på ca. 300.000 kr., som BSMC foreslår bruges til et øget driftstilskud til centret.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Den konstituerede senior-, sundheds- og fritidschef foreslår,
at BSMC får tilladelse til at forlænge de to nuværende lån på samlet 12,853 mio. kr. med en restløbetid på henholdsvis 15 og 17 år, så løbetiden bliver 20 år for begge lån endvidere,
at BSMC’s årlige driftstilskud via leje– og støtteaftale fremover udgør 250.000 kr. mere end ydelsen på lån, således at det resterende beløb på ca. 50.000 kr. bruges til delvis udmøntning af besparelser på idrætsområdet via omlægning af lån og justeringer i hallerne,
at der ikke stilles kommunal garanti for lånets indfrielse, såfremt låntager misligholder sine forpligtelser.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 14-01-2020
Første og 3. at indstilles til Byrådets godkendelse.
Under forudsætning af at Byrådet godkender første og 3. at, vedtog Fritids- og Idrætsudvalget 2. at, således:
Via leje- og støtteaftale til BSMC ydes der mere end ydelsen på lån således:
- 250.000 kr. i 2020,
- 200.000 kr. i 2021,
- 150.000 kr. i 2022
- Fra 2023 og fremefter ophører det øgede tilskud.
De årlige resterende beløb via låneomlægningen bruges til delvis udmøntning af besparelser på idrætsområdet via omlægning af lån og justeringer i hallerne.
Trille Nikolajsen deltog ikke under sagens behandling på grund af inhabilitet.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Fritids- og Idrætsudvalgets beslutning indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
BSMC søger om tilladelse til at forlænge de to nuværende lån på samlet 12,853 mio. kr., som har en restløbetid på henholdsvis 15 og 17 år, så løbetiden bliver 20 år for begge lån. Forlængelsen vil give en årlig samlet besparelse på ca. 300.000 kr.
BSMC oplyser, at den samlede besparelse vedr. forlængelse af lånene over 20 år vil være 716.608 kr.
BSMC oplyser, at man i dag er et levende idræts- og kulturcenter, for både lokaleområdet, hele kommunen og store dele af landet. Centret har nogle fantastiske rammer, er et ”moderne gadekær”, hvor man gennem fleksibilitet skaber plads og rum for alle aldersgrupper samt til møder, fester og fællesskaber. Senest har centret taget imod KoldingQ.
BSMC oplyser, at centret gennem flere år har haft store økonomiske udfordringer med at drive idrætscentret for det driftstilskud, som centret modtager fra Kolding Kommune. Bl.a. på grund af manglende indtægt fra Bramdrupdam skole, da skolens SFO ikke længere skulle bruge lokaler i BSMC. Endvidere har der tidligere været besparelser vedrørende de selvejende hallers drift. BSMC har oplyst, at de tidligere SFO lokaler nu er udlejet, endvidere at man har fået flere indtægtsgivende arrangementer i centret.
BSMC søger derfor om at få den årlige besparelse på ca. 300.000 kr. tilført som øget driftstilskud via leje- og støtteaftale til centret. BSMC oplyser, at dette tilskud, sammen med øvrige tiltag, som centret planlægger, vil medvirke til at få skabt balance i centrets økonomi.
Forvaltningen oplyser, at Byrådet i forbindelse med vedtagelse af budget 2020 besluttede besparelser på 300.000 kr. vedrørende hallernes tilskud, bl.a. ved omlægning af lån og justeringer i hallerne. Derfor forslås det, at en del af den årlige besparelse vedrørende forlængelse af lån til BSMC indgår som delvis realisering af denne besparelse.
Iht. leje- og støtteaftalen mellem Kolding Kommune og BSMC, kan optagelse af lån eller afgivelse af sikkerhed i den faste ejendom ikke ske uden forudgående godkendelse af Kolding Kommune. Iht. de nuværende leje- og støtteaftalen til selvejende haller gives der tilskud til hallernes prioritetsudgifter.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til punktet.
Bilag
Sagsnr.: 19/37696
Resumé
Bjert Hallen ansøger om tilladelse til at omlægge bestående lån på ca. 2,700 mio. kr. med et nyt lån, som forhøjes til ca. 4,700 mio. kr. Forhøjelsen på ca. 2 mio. kr. vil sammen med hallens egne midler finansiere en påkrævet udbygning af hallen til opbevaring af redskaber samt et mindre aktivitetslokale. Omlægningen vil på trods forhøjelse af lån, som benyttes til udbygning, betyde et mindre årligt kommunalt tilskud til hallens prioritetsudgifter på ca. 28.500 kr.
Det årlige kommunale tilskud til prioritetsudgifter vil herefter udgøre ca. 301.000 kr. årligt i en periode på 20 år. Det kommunale tilskud udgør i øjeblikket ca. 330.000 kr. i en periode på 12 år. Omlægningen betyder for den samlede periode en større kommunal udgift på ca. 2,000 mio. kr.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Den konstituerede senior-, sundheds- og fritidsdirektør foreslår,
at den fremsendte ansøgning om låneomlægning med et 1,5% obligationslån på 4.700.800 kr. over 20 år godkendes,
at der ikke stilles kommunal garanti for lånets indfrielse såfremt låntager misligholder sine forpligtelser.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 14-01-2020
Forslaget indstilles til godkendelse.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Bjert Hallen søger om tilladelse til at omlægge bestående lån på ca. 2,700 mio. kr. med et nyt 20 årigt lån, som forhøjes til ca. 4,700 mio. kr. Forhøjelsen vil betyde at der fremkommer et provenu på ca. 2,000 mio. kr., som sammen med hallens egenfinansiering på ca. 1,500 mio. kr. kan finansiere en stærkt påkrævet tilbygning af opbevaringsrum samt et mindre aktivitetslokale. Omlægning af lånet vil på trods af forhøjelse af lånet, som benyttes til udbygning, betyde et mindre årligt kommunalt tilskud til hallens prioritetsudgifter på ca. 28.500 kr. Det reducerede årlige tilskud medvirker til en delvis realisering af den i forbindelse med vedtagelsen af budget 2020 vedtagne besparelse på området.
Bjert Hallen oplyser, at man oprindeligt havde planer om en evt. ny hal, men at dette ikke længere er aktuelt. Bjert Hallen ønsker i stedet at lave en mindre tilbygning, som skal indeholde et aktivitetslokale samt opbevaringsrum til redskaber og materiel. I øjeblikket er redskaber og materiel opbevaret i selve hallen, og det har man fra brandmyndighederne fået påkrav om ikke må finde sted. Endvidere er en del materiel også opbevaret i en gammel jerncontainer bag hallen, som desværre bliver ødelagt pga. fugt. Bjert Hallen oplyser, at man tidligere har fået prisoverslag på 3,500 mio. kr. til en mindre tilbygning, som kan realiseres såfremt lånet forhøjes.
Iht. leje- og støtteaftale mellem Kolding Kommune og Bjert Hallen kan optagelse af lån eller afgivelse af sikkerhed i den faste ejendom ikke ske uden forudgående godkendelse af Kolding Kommune. Iht. de nuværende leje- og støtteaftaler til selvejende haller gives der tilskud til hallernes prioritetsudgifter.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til punktet.
Sagsnr.: 14/7943
Resumé
Deltagelse i ekstraordinære kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget.
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
at Økonomiudvalget drøfter, om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Der forelå intet til drøftelse.
Sagsfremstilling
Jf. Kolding Kommunens Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer punkt 2 fremgår det, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grundlag af en protokolleret beslutning.
Sagsnr.: 13/16343
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Orienteringen blev taget til efterretning.
Sagsnr.: 16/5588
Resumé
Orientering fra medlemmerne.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Orienteringen blev taget til efterretning.
Sagsnr.: 13/11387
Resumé
Orientering fra kommunaldirektøren.
Sagen behandles i
Økonomiudvalget.
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Orienteringen blev taget til efterretning.