Bæredygtighed skal være en del af vores daglige mindset.

Alle snakker om bæredygtighed. Men ofte bliver det ved de fine ord og visioner på papir. Ikke desto mindre er vi kommet langt med de bæredygtige handlinger i Kolding Kommune.

Som et resultat af Bæredygtighedsstrategien 2012-15 har vi fået et bæredygtighedsværktøj, der guider nye opgaver og projekter i en bæredygtig retning. Sidste år åbnede vi Danmarks første certificerede bæredygtige plejecenter. Og Kolding Kommunes arbejde med etiske krav i indkøb af vask og leje af arbejdstøj på seniorområdet har i 2014 været brugt som inspirationskilde for andre offentlige indkøbere i Europa, der gerne vil gå skridtet videre fra grønne indkøb til bæredygtige indkøb. Blot for at nævne tre meget konkrete resultater af vores fokus på bæredygtighed.

Med denne nye bæredygtighedsstrategi for 2016-2019 – Det bæredygtige potentiale – tager vi arbejdet et skridt videre. Bæredygtighed bør nemlig være en del af vores daglige mindset. Vi skal tænke bæredygtigt i alle vores projekter og i vores daglige opgaveløsning. 

Det handler først og fremmest om at samarbejde, nedbryde siloer, tænke på tværs af fagligheder og lokalisere vind-vind situationer, der samlet set giver størst værdi for samfundet. Bæredygtighed handler om, hvordan vi forvalter vores samfundsmæssige værdier, og er derfor et fundament i enhver kommune. Bæredygtighedsstrategien giver en fælles forståelse og et fælles fundament, hvorfra vi kan skabe bæredygtige løsninger i alle dele af den kommunale forvaltning.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey