Skip til hoved indholdet
    Hjem Politik Politikker og strategier Veteranpolitik

Veteranpolitik

Regeringen vedtog i 2010 en veteranpolitik med titlen ”Anerkendelse og støtte”. For at understøtte den nationale politik og udmønte lokale initiativer, der skal sikre støtte til veteraner og deres pårørende, vedtog Kolding Kommune i september 2015 Kolding Kommunes Veteranpolitik.

I Kolding Kommune tror vi på, at alle voksne mennesker har gavn og glæde af aktiv tilstedeværelse på arbejdsmarkedet. Det gælder også for de veteraner, der efter udsendelse mærker efterreaktioner på de voldsomme oplevelser, de har været udsat for, og som har svært ved at leve et civilt liv. Overgangen fra et arbejdsliv som udsendt til det danske arbejdsmarked, hvad enten det er til et job i forsvaret eller et civilt job, kan være vanskeligt, og her er den rette støtte og opbakning afgørende.

Familie og pårørende til veteraner skal samtidig sikres støtte og hjælp, både i forbindelse med soldatens udsendelse, med afsavn og uro, og efter hjemkomsten, hvor familien skal finde en fælles hverdag igen. Både børn og voksne bliver påvirket, og mulighederne for hjælp og støtte skal derfor være lettilgængelige, når behovet opstår.

Handleplan for veteranindsats beskriver, hvordan Kolding Kommunes veteranpolitik organiseres og praktiseres. Gennem en målrettet indsats ønsker kommunen at sikre, at der ydes den nødvendige støtte og hjælp til veteraner, deres familier og pårørende til at få et bedre liv efter hjemsendelsen.

For at støtte veteraner og deres familie bedst muligt har Kolding Kommune etableret et åbent tilbud og ansat en veterankoordinator.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje