• +500.000 job inden for 1 time
  • 1.000 nye boliger på vej i midtbyen
  • 34.000 m² nyt supersygehus
  • 882 butikker
  • 187 daglige togafgange
  • 745 års kulturhistorie
  • 55,27 km kystlinje
  • 13.600 m² nyopført universitet

Velkommen til Kolding

Kolding er et godt sted at bo. Et sted hvor design, kultur, historie, natur og idræt gør, at mennesker og virksomher trives og udvikler sig. 

I Kolding Kommune arbejder vi hver dag med at skabe de rammer, som passer til vores borgere og deres forskellige liv.

Vi har beliggenheden, naturen, kulturen og alle de tilbud, du har brug for. Du skal blot bestemme dig for, hvordan du ønsker at leve og bo.


I Kolding Kommune er du tæt på det hele. Tæt på naturen, tæt på oplevelserne og tæt på din fremtid. Vi bor midt i knudepunktet i Danmarks infrastruktur, så du er aldrig langt fra storbyer som Århus, København eller Hamburg.

Du er heller aldrig langt fra det job du eller din partner, ønsker sig. Vi har et alsidigt og innovativt erhversvliv i vækst, som giver dig nogle af landets bedste job- og karrieremuligheder. Du kan nemt pendle til en lang række byer, og du får +500.000 job inden for 1 time. 

Uanset, om du allerede er i gang med karrieren eller skal til at uddanne dig,kan du her skabe det liv, du ønsker. Med fire videregående uddannelsessteder kan du altid bygge videre på det,du har med i bagagen eller helt skifte retning.

I Kolding er der muligheder og tilbud til hele familien. Vi har gode pasningsmuligheder og daginstitutioner med aftenåbent. Nomeringen i daginstitutionerne ligger over landsgennemsnittet, og pædagogerne har mulighed for at efteruddanne sig.

Faktisk viser en omfattende undersøgelse af 1.470 0-6årige børn i kommunens daginstitutioner, at børnene i Kolding Kommune er længere fremme i deres udvikling end deres jævnaldrene i andre kommune. 

Også skolebørnene i Kolding klarer sig godt. Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at børnene
i Koldings skoler får højere karakterer end man skulle kunne forvente ud fra deres sociale og økonomiske baggrund. Koldings skoler har med andre ord en høj undervisningseffekt

Det er blevet særdeles populært at bo i Kolding Kommune og Kolding er en af de hurtigst voksende byer i Jylland. Antallet af solgte boliger er stigende i Kolding Kommune, og også salget af kommunale byggegrunde er steget.

Der er samtidig godt gang i byggeriet. Nye byudviklingsprojekter betyder for eksempel, at mere end 1.000 nye boliger og 75 nye butikker og restauranter er på vej.

Væksten på boligmarkedet til trods, koster en 160 m² nybygget villa kan det samme som 70 m² på Østerbro.

Vil du gerne vide, hvordan det er at bo i Kolding Kommune? Hvad der er godt, og hvor der er plads til forbedringer? Så er det ikke os, du skal lytte til eller det lokale turistkontor. Lyt i stedet til, hvad nogle af de lokale borgere har at sige på www.kolding.dk/velkommen.

Du kan også læse, hvad et nogle af de mere end 5.000 personer, som hvert år flytter til Kolding, har at sige på www.kolding.dk/tilflytter 

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey