Portræt af: Børnefamilien

Her er Edla. Hun er to et halvt år og går i vuggestue i Nordstjernen i Kolding – en daginstitution, som tilbyder aftenpasning frem til kl. 21.

Da Edlas forældre flyttede fra Sjælland til Kolding for et års tid siden, var pasningssituationen lidt uoverskuelig. Edlas mor er læge har døgnvagter på sygehuset, og hendes far er radiovært, hvilket også giver skæve arbejdstider.

Institutionernes normale åbningstid passede rigtig skidt til den lille familie. Og uden et stort netværk i byen, sku' der tænkes kreativt.

Men allerede da Edlas mor kontaktede kommunens pladsanvisning første gang, blev hun gjort opmærksom på Nordstjernens forlængede åbningstider. Hun skulle blot indsende familiens vagtplaner og fik derefter hurtigt plads.

Edla bliver nu passet et par gange om ugen til kl. 19 eller 19.30. Til gengæld møder hun ofte først kl. 11. Når Edlas mor henter hende sent, har hun har spist aftensmad og fået sunget og læst historier. Og på den måde hænger livet nu rigtig godt sammen for den tilflyttende familie.