Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Ældre Demens Har du hukommelsesproblemer?

Har du hukommelsesproblemer?

Der kan være mange årsager til, at man oplever problemer med hukommelsen. Det kan skyldes, at man mangler vitaminer i kroppen eller at stofskiftet ikke er i balance. Det kan også skyldes, at man er deprimeret eller føler sig stresset.

Noget man også ser hos ældre, er at man kan blive meget forvirret af en blærebetændelse eller væskemangel. Nogle ældre kan også blive forvirret og glemsomme, hvis de er startet på ny medicin eller hvis blodprocenten er for lav.

Det er helt normalt, at man som ældre har brug for mere tid til at lære nyt eller klare svære opgaver i hjemmet. Hvis man får problemer med hukommelsen i hverdagen, som gør at det bliver svært at få tingene til at fungere derhjemme, er det en god ide, at man lader sig undersøge hos egen læge. Lægen vil vurdere årsagen til at man glemmer mere end man plejer. Hvis årsagen skyldes nogle af de ting, som er beskrevet ovenfor, vil lægen behandle dette og man kan få det godt igen.


Nogle gange viser det sig dog, at der ikke er nogen fysisk forklaring på hukommelsesproblemerne og så vil man ofte blive henvist videre til specialister i hukommelsessygdomme, der vil tilbyde yderligere undersøgelser. Undersøgelserne består oftest i samtaler med en læge i et ambulatorium og man er her oftest sammen med ens nære pårørende.

Det allervigtigste er, at man kommer til læge og bliver undersøgt. Mange vil få behandlet den fysiske årsag og de som har en demenssygdom vil få den rigtige hjælp. Det vil gøre det meget lettere at leve med en demenssygdom – både for den, som er syg og for de pårørende.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje