Skip til hoved indholdet

Hvem er Kolding Talent?

Kolding Talent er det kommunale organ, som varetager arbejdet med at skabe de bedst mulige rammer for talentudvikling i Kolding Kommune.

Talentrådet for idræt, bestående af repræsentanter fra byrådet, Koldings uddannelsesinstitutioner, Koldings idrætsliv samt erhvervslivet, er det styrende organ for udviklingen af Kolding Talent.

Nedenfor kan du læse mere om, hvem der sidder i Talentrådet for idræt, samt hvem som varetager det daglige arbejde.

Bjarne Foged Henriksen er teamkoordinator for Kolding Talent og bindeleddet til Team Danmark og Talentrådet for idræt, og har den daglige ledelse af staben. De primære funktioner er projektudvikling og igangsættelse af initiativer, der fremmer talentudviklingen i Kolding Kommune. Bjarne kan kontaktes på bjhe@kolding.dk eller 79 79 75 19. 

Anders Thomsen  sports- og uddannelseskoordinator.  uddannelsesrådgiver og bindeled for sportstalenterne til trænings- og botilbuddet i ungdomsuddannelsesregi. Anders koordinerer de forskellige funktioner, så uddannelse og den sportslige udvikling spiller optimalt sammen. Anders kan kontaktes på altho@kolding.dk eller 2010 4014. 

Thomas Bastius er koordinator for sportsklasserne på Brændkjærskolen, og er bindeled til forældre og morgentrænere. Thomas kan kontaktes på thokr@kolding.dk eller 79 79 53 40. 

Thomas Padkær Petersen er fysisk træner og fysioterapeut. Han er ansvarlig for koordineringen af den fysiske træning i samarbejde med klubbernes sportslige ansvarlige, Kolding Talent samt øvrige fysiske trænere. Desuden tilbyder Thomas fysioterapeutisk behandling og screening. Thomas kan kontaktes på thpet@kolding.dk eller 79 79 65 47. 

Mathias Arntzen er fysisk træner og varetager i samarbejde med Thomas den fysiske træning i samarbejdsklubberne og i morgentræning på ungdomsuddannelserne. Mathias kan kontaktes på marnt@kolding.dk eller 79 79 03 44.

Jannie Haugaard Johansen er sportsernæringskonsulent og er ansat som ernæringsfysiolog hos Kolding Talent, hvor hun arbejder med udøvere på højeste niveau. Jannie tilbyder vejledning om kost og ernæring baseret på sportsspecifikke krav og individbaserede behov.

Jakob Freil er sportspsykologisk konsulent og er en del af Team Danmarks sportspsykologiske netværk.  Jakob og Nicolai tilbyder lifeskills-forløb og ved behov individuelle konsultationer. Desuden arbejder Jakob med udviklingen af stærke miljøer i Kolding Talents samarbejdsklubber.

Henning Hansen er ledelseskonsulent og driver firmaet Sporthouse, der samarbejder med en stribe kommuner omkring ledelses- og organisationsudvikling inden for elite- og breddeidrætten. Henning fører som sparringspartner Kolding Talents samarbejdsklubber gennem kontinuerlig klubudvikling, der skal sikre en struktureret og målrettet ledelse af klubberne.

Talentrådet for idræt blev nedsat i efteråret 2008. Rådet har til formål at støtte og udvikle talentudviklingen i Kolding Kommune. Talentrådet for idræts primære opgave er, at sikre et godt samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og eliteklubber om tilbud til idrætstalenter. Dette indebærer fleksible job- og uddannelsesmuligheder for idrætsudøverne. Talentrådet for idræt består af følgende:

Byrådet

 • (V) Yrsa Mastrup
 • (V) Michael Stokholm Krogh

Eliteforeninger

 • Rune Nautrup, KoldingQ
 • Thomas Christensen, KIF Håndbold
 • Mik Stampe, BK Trekanten KIF
 • Frederik Lund (suppleant), KIF Fodbold

Kolding Idrætsråd

 • Claus Warming

Det almene gymnasium

 • Jørn Andersen, Munkensdam Gymnasium

Erhvervsuddannelserne

 • Jesper Kjølhede (formand), IBC

Grundskolen

 • Catharina Ørnsholt-Christoffersen (næstformand), Brændkjærskolen

Erhvervslivet

 • Tue Knudsen
 • Lars Mikkelsen

Team Danmark har observatørstatus og er repræsenteret ved Christina Teller i Talentrådet for idræts møder. 

Talentrådet for idræt sekretariatsbetjenes af Teamkoordinator for Kolding Talent, Bjarne Foged Henriksen.

Kolding Talent har indgået samarbejde med 11 lokale klubber om at optimere og prioritere talentudviklingen

5 prioriterede idrætsgrene og klubber er udvalgt i samarbejde med Team Danmark og specialforbundene, mens 4 idrætsgrene og klubber er udpeget som lokale satsninger. 2 klubber er med som udviklingsidrætsgrene, der er godt i gang med at skabe et stærkt talentudviklingsmiljø.

Prioriterede idrætsgrene:

Bowling: BK Trekanten KIF - https://bktrekanten.dk/

Håndbold: Kolding IF Håndbold - https://www.kifhaandbold.dk/

Badminton: Kolding Badminton Klub - https://www.koldingbk.dk/

Pige- og drengefodbold: Kolding IF Fodbold - https://www.kif-fodbold.dk/

Lokale satsningsidrætsgrene

Karate: Kaizen Karate Do - https://www.kaizenkarate.dk/

Brydning: KIF Brydning - https://www.kifbrydning.dk/

Svømning: Kolding Svømmeklub - https://www.koldingsk.dk/

Tennis: Kolding Tennis Klub - https://koldingtennis.dk/

Udviklingsidrætsgrene

Volleyball: Kolding Volleyball Klub https://koldingvolleyball.dk/ 

Beachvolleyball: Kolding Beachvolley https://koldingbeachvolley.dk/ 

Talentrådet for idræt uddeler hvert år tre priser, som hylder de eliteudøvere, talenter og trænere/ledere, som i det forgangne år har gjort et ekstraordinært flot stykke arbejde.

Årets idrætsnavn gives til en person eller hold, der har udmærket sig med en præstation på højeste niveau.

Årets talent ydes til et særligt talent mellem 15 og 23 år, der har udmærket sig og har udvist særligt stort potentiale.

Årets talentudvikler gives til en person, der har gjort en særlig indsats for at gøre det muligt at udvikle talenter. Det kan være en leder eller træner, der modtager denne pris.

Du kan være med til at bestemme, hvem der kan komme i betragtning til priserne, da alle har mulighed for at indstille kandidater. Hvem der skal modtage prisen besluttes af en jury nedsat af Talentrådet for idræt. Med prisen som Årets talent eller Årets talentudvikler medfølger et diplom og 5.000 kr. 

Priserne har tidligere været givet til:

  Årets talent Årets talentudvikler Årets idrætsnavn
2020 Mathias Ankerdal, Bowling Frederik Lund, Fodbold Kristina Schou-Madsen, Ultraløb
2019 Tobias Thorning, Paradressur Ole Stampe, Bowling Kasper Asgreen, Cykling
2018 Amalie Schulz-Terp Nielsen, Badminton Peter Nedergaard/Steen Thomsen, Badminton Kasper Asgreen, Cykling, (uddelt af Jyske Vestkysten)
2017 Sebastian Augustinussen, Håndbold Ikke uddelt Stina Lykke, Fodbold (uddelt af Jyske Vestkysten)
2016 Nicolaj Schrøder, Brydning Ikke uddelt Kasper Asgreen, Cykling (uddelt af Jyske Vestkysten)

Kontakt Kolding Talent

Bjarne Foged Henriksen, Teamkoordinator

Ågade 27
6000 Kolding
Tlf. 79 79 75 19