Skip til hoved indholdet

Til kulturelle foreninger

Kolding Kommune har et rigt kulturliv - og rigtig meget af dette finder sted i kulturelle foreninger, hvor der danses, forskes i lokalhistorie, synges eller, hvor frivillige på et utal af måder i fællesskab er med til at skabe gode oplevelser for andre.

Der er 320 registrerede foreninger under Folkeoplysningsloven i Kolding Kommune - en del af dem er kulturelle.

Der er også foreninger, som arbejder uden for Folkeoplysningslovens rammer. Det gælder mange af de kulturelle og musiske foreninger. Disse foreninger kan du møde til store arrangementer som for eksempel Kolding Kulturnat, der afholdes en gang om året.

Vejledning for foreninger

I Kultur og Event kan du som kulturel forening eller initiativtager få vejledning i forhold til stiftelse og drift af kulturelle foreninger. 

Du har også mulighed for at kontakte os for at høre mere om støttemuligheder, markedsføring og spørgsmål om praktisk afvikling af arrangementer. 

Hos Kultur og Event vil vi gerne holde en løbende kontakt med Kolding Kommunes foreninger for blandt andet at kunne holde os ajour med nye oplysninger omkring formandsskifte, medlemstal, kontaktoplysninger, arbejdsområde og andre relevante nyheder, som din forening mener, at vi bør kende til. På den måde kan vi formidle vores arbejde bedre til jer og ikke mindst give jer besked om kurser, arrangementer, nyheder og så videre.

Hvis Jeres forening ønsker at blive oprettet eller at opdatere oplysningerne på foreningslisten, skal i kontakte Kultur og Event på kultur@kolding.dk.

Kultur og Event sender med jævne mellemrum nyhedsbreve ud. Her orienterer vi om, hvad der sker i Koldings kulturliv; om muligheder for at søge støtte, indbydelser til samarbejder om kulturelle aktiviteter med mere.

Du modtager nyhedsbrevet pr. mail, hvis vi har dig registreret som enten formand eller kontaktperson for en kulturel forening eller sammenslutning - eller på anden måde kulturel aktør i kommunen.

Du er også meget velkommen til selv at tilmelde dig nyhedsbrevet på kultur@kolding.dk, og du kan altid skrive til os, hvis du ikke længere er interesseret i at få nyhedsbreve fra os.

Hvis du modtager vores nyhedsbrev, at du altid meget velkommen til at sende dem videre til andre, som det er relevant for. Hvis du kender andre, der burde få nyhedsbrevene, eller hvis der fx. er kommet en ny formand i jeres forening, så skriv meget gerne til os på kultur@kolding.dk

Kolding Kommunes har oprettet en hjemmeside OplevKolding, hvor man kan finde et væld af forskellige oplevelser inden for kultur, design og natur.

På OplevKolding kan foreninger og andre markedsføre deres arrangementer og kulturelle tilbud. I skal blot oprette jeres arrangement via formularen til oprettelse af arrangementer.

Aktiviteter kan blive vist på OplevKolding, hvis de er offentligt tilgængelige og foregår i Kolding Kommune. 

Spørgsmål og henvendelser vedrørende kulturelle foreninger

Kultur og Event

Nytorv 11
6000 Kolding
Tlf. 79 79 75 20