Skip til hoved indholdet

Hent gratis kompostjord på genbrugspladsen forår og efterår

To gange om året, som regel omkring påske (marts og april) og efterårsferien i oktober, kan du over to uger hente gratis kompost på genbrugspladserne, men kun så længe lager haves. 

Næste kompostuddeling er i efterårsferien, uge 42, 2024.

 

Du kan hente kompost på tre genbrugspladser:

  1. Vamdrup Genbrugsplads, Østermarksvej 2, 6580 Vamdrup
  2. Christiansfeld Genbrugsplads, Arlavej 9, 6070 Christiansfeld
  3. Kolding Nord Genbrugsplads, Bronzevej 3, 6000 Kolding

Husk din egen skovl 

Vi fylder løbende op med kompost. Derfor kan genbrugspladsen godt være løbet tør den ene dag, men fyldt op dagen efter.

Husk at tage din egen skovl med, når du skal læsse kompost på traileren.

Vi uddeler, så længe lager haves. 

Hvad er kompost?

Kompost er fremstillet af plantematerialer fra haver, parker og grønne anlæg. Disse materialer kan være alt fra træstykker, grene, blade, græs og rester fra planter. Det, de alle har til fælles, er at de alle er naturlige materialer, og at de er gode for miljøet.

Hvad kan du bruge komposten til?

Kompost er godt at blande med jord, især når du arbejder med at anlægge ting i have eller bede. Men komposten er dog for stærk til at du kan plante direkte i den, så du skal først blande den med almindelig jord og sand, før du begynder at benytte den.

Hvilke fordele har kompost?

Komposten er løs og nem at arbejde med. På grund af dens høje næringsindhold behøves du ikke at tilføre gødning de første år efter du har brugt det i din have. Desuden indeholder komposten enten ingen eller kun meget få ukrudtsfrø, der kan spire grundet den naturlige varme der forekommer under komposteringsprocessen.

Hvordan fremstilles komposten?

Komposten, du kan hente, er fremstillet af plantematerialer fra haver og parker, både fra private og offentlige områder. Næringsindholdet i komposten kan variere afhængigt af årstiden, fordi forskellige planter og materialer bliver brugt på forskellige tidspunkter af året.

Først fjernes synlige urenheder som plastik og andet affald mekanisk. Derefter bliver materialet nedbrudt og lagt i store bunker for at blive til kompost. Efter cirka otte måneder bliver komposten mekanisk sorteret for mindre urenheder. Under komposteringsprocessen bliver kompostbunkerne vendt cirka fire gange, og temperaturen bliver målt løbende for at dokumentere processen.

Sådan kontakter du os

Redux – Affald og Genbrug
Bronzevej 3
, 6000 Kolding

Telefontider:

Mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-16.30

Følg vores nyhedsbrev

Selvbetjening:

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Genveje