Tinghøj
Tinghøj Børne-Ungehjem
Tinghøj Børne-Ungehjem er et tilbud til Børn og Unge mellem 10-18 år, som har sociale udfordringer Det er børn og unge med psykosociale problemstillinger, der har svært ved at regulere sig selv og følelsesmæssigt og socialt har det meget svært. Der er primært faglærte pædagoger ansat i tilbuddet og der udføres socialpædagogisk praksis som har en behandlende og terapeutisk effekt på de unge.
På Tinghøj er der efterværn til unge over 18-22 år med psykosociale problemstillinger.
Der er fokus på at støtte barnet/den unge i bevidstheden om egne ressourcer og udviklingspotentialer og barnet/den unge støttes i at mestre almene dagligdags udfordringer, hvor man tilstræber at opbygge, bevare og fastholde sociale relationer og at kunne begå sig i nærmiljøet såvel som samfundet generelt.
Kontakt
Afdelingsleder, Rasmus Steinmetz tlf. 21 19 75 62
Afdelingsleder, Marianne Kaalund Nøhr tlf. 23 67 60 33
Begge afdelingsledere vil varetage ledelsen indtil der forventes ny leder for Familiecenter Døgn pr. 1. november 2024.
Tinghøj Støtteophold
Tinghøj Støtteophold er et tilbud til børn og unge mellem 2-18 år.
Det er børn med psykosociale problemstillinger, hvor de eller familien har behov for støtte
Ofte er det børn der har svært ved at regulere sig selv, og følelsesmæssigt og socialt har det meget svært.
I den socialpædagogiske indsats er der særligt fokus på udvikling af den unges personlige udvikling, herunder de psykosociale problemstillinger, og på at gøre den unge klar til en selvstændig tilværelse.
Kontakt
Mette Samuelsen, tlf. 29 66 54 89
Mere information
Afdelingernes personale modtager kontinuerligt supervision ved en familieterapeut. Her arbejdes der ud fra en relationel og fagpersonlig tilgang, hvor man modtager supervisionen sammen med sine kolleger.
Tilgang og behandling
Personalet arbejder for en anerkendende og procesorienteret tilgang. Vi ønsker at arbejde på at skabe sunde, dynamiske relationer, så børn, unge og deres familier føler sig set og anerkendt.
Det kræver, at personalet er modige i forhold til at sætte sig selv i spil, turde arbejde ind i det relationelle felt og ”låne” børn/de unge eget nervesystem, da de kan være særdeles udfordret på at kunne regulere sig selv.
Børnene/de unge bliver af personalet, udfordret, guidet og støttet på en anerkendende måde. Vi arbejder målrettet på at understøtte en personlig udvikling, der kan hjælpe i en positiv retning
Vi arbejder målrettet på, at børn og unge skal udvikle sig til voksne, der kan klare sig selv uden at være afhængig af kommunen. Derfor har vi stort fokus på, at det skal være BØRNENES/DE UNGES plan, så de også har et medansvar for, hvad vi samarbejder med dem om at udvikle. I den forbindelse har vi et meget tæt samarbejde med myndighedssagsbehandlerne omkring handleplan og progression. Vi har tætte og hyppige opfølgningsmøder. Så vidt muligt udarbejder vi status beskrivelser i fællesskab med barnet/den unge selv.
Tilsynsrapport
Kontakt
Afdelingsleder, Rasmus Steinmetz tlf. 21 19 75 62
Afdelingsleder, Marianne Kaalund Nøhr tlf. 23 67 60 33