Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Kultur, fritid, frivillighed Fritid og idræt Events Fritid og Idræt Award Indstil dine favoritter til en pris

Indstil dine favoritter til en pris

Mestre der hædres til Fritid og Idræt Award

Har du en favorit til en eller flere af priserne, så kan du være med til at bestemme, hvem der skal have dem. Send din indstilling med begrundelse ved at udfylde nedenstående formular senest den 31. december 2023. Vedhæft gerne et billede, der kan anvendes i pressesammenhæng.

Fristen for indstilling til Årets Leder, Årets Forening, Årets Publikumspris og Ungdomslederpriserne var den 4. december.

Foreningslivet ville slet ikke fungere, hvis det ikke var for de frivillige, som løser en lang række opgaver. Men hvem er det, der har løftet den frivillige opgave ud over det sædvanlige? Hvem er det, der på en bemærkelsesværdig, nytænkende eller inspirerende måde har taget et særligt initiativ eller ydet en særlig indsats inden for den frivillige verden? Personen kan være alt lige fra træner, stævnearrangør, materialemand, kampfordeler, lejrchef, sceneansvarlig, bestyrelsesmedlem eller hvad der nu findes af forskellige ildsjæle i foreningslivet. Det er nu, du har mulighed for at beskrive den indsats, de gør og dermed måske give dem et ekstra skulderklap for det arbejde, de lægger i foreningen. Årets Leder skal være frivillig i en forening godkendt under Folkeoplysningsloven.

Fritidsrådet indstiller til Sundhed og Fritid, der beslutter, hvem der skal have prisen.

Formålet med prisen er at påskønne og vise anerkendelse af de gode initiativer blandt det frivillige folkeoplysende foreningsliv i Kolding Kommune. Prisen gives til et projekt, en aktivitet eller et initiativ, der er med til at udvikle de folkeoplysende foreninger i Kolding. Det kan f. eks. være et samarbejde mellem foreningen og nye målgrupper, udvikling af nye aktiviteter eller måske en helt ny måde at organisere det frivillige arbejde på. Alle kan indstille forslag til Årets Publikumspris. Sundhed og Fritid udvælger 3 initiativer blandt de indkomne forslag, som herefter lægges ud til sms-afstemning. Det initiativ med flest stemmer modtager Årets Publikumspris.

Kender du en folkeoplysende forening, der har taget et bemærkelsesværdigt skridt, der gør, at de skiller sig positivt ud og fortjener udnævnelsen til Årets forening? Så lad os vide det. Skriv hvorfor det lige netop er den forening, der fortjener titlen som Årets Forening og 10.000 kr.

Fritidsrådet indstiller til Sundhed og Fritid, der beslutter, hvem der skal have prisen.

Talentrådet for idræt har indstiftet prisen Årets Talent, der er sponsoreret af Easyfood. Prisen gives til et særligt talent mellem 15 og 23 år, der har udmærket sig. Prisen gives til en udøver, der har fremvist potentiale til at begå sig i senioreliten i fremtiden. Alle har mulighed for at indstille kandidater.

Hvem der skal modtage prisen besluttes af en jury nedsat af Talentrådet for idræt.

Prisen til Årets Talentudvikler gives til en person, der har gjort en særlig indsats for at gøre det muligt at udvikle talenter. Det kan være en leder eller træner, der har skabt rammerne for, at talenter kan udvikles til eliteidrætsudøvere. Alle har mulighed for at indstille kandidater.

Hvem der skal modtage prisen besluttes af en jury nedsat af Talentrådet for idræt.

Prisen som Årets Idrætsnavn er sponsoreret af Slotssøbadet og gives til en idrætsudøver, der gennem sine præstationer har gjort sig ekstraordinært bemærket på nationalt og/eller internationalt niveau.

Hvem der skal modtage prisen besluttes af en jury nedsat af Talentrådet for idræt.

Har I en ung træner eller leder under 25 år, der fortjener et ekstra skulderklap, så er det nu han/hun skal indstilles!

Fritidsrådet i Kolding Kommune har vedtaget, at foreningerne under Folkeoplysningsloven kan indstille unge under 25 år til en Ungdomslederpris.


Der er følgende kriterier for en Ungdomslederpris:

  • ungdomslederprisen tildeles en gang årligt unge frivillige ledere og trænere under 25 år, der i minimum 2 år har udført et stort frivilligt arbejde i en forening under Folkeoplysningsloven,
  • indstillingen skal begrundes med en fyldestgørende beskrivelse af omfanget af den frivillige indsats,
  • hvis en forening indstiller flere unge, skal indstillingerne prioriteres,
  • Fritidsrådet udpeger op til 10 unge til Ungdomslederprisen,
  • sammen med Ungdomslederprisen tildeles en erindringsgave.

Årets Forening

modtager et "ekstra ordinært foreningstilskud" på 10.000 kr. og et diplom


Årets Publikumspris

modtager "ekstra ordinært foreningstilskud" på 7.500 kr. og et diplom


Årets Leder

modtager et rejselegat på 5.000 kr. og et diplom


Easyfood Årets Talent

modtager et rejselegat på 5.000 kr. og et diplom


Årets Talentudvikler

modtager et rejselegat på 5.000 kr. og et diplom

Slotssøbadet Årets Idrætsnavn

modtager et rejselegat på 5.000 kr. og et diplom

Årets ungdomsledere

modtager en erindringsgave

Fritid og Idræt Award

Fritid og Idræt Award afholdes på Kolding Teater den 14. marts 2023


Se hvem der tidligere har vundet

Alle felter markeret med '*' er påkrævet

Hvis du indstiller en person, husk at skrive hvilken forening han/hun er fra. Feltet er påkrævet Feltet er påkrævet

Indstiller

Feltet er påkrævet Det skal være en gyldig email som følger mønsteret xxx@domæne.dk Feltet er påkrævet
Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje