Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Kultur, fritid, frivillighed Kultur Kunsten i Kolding Kommune

Kunsten i Kolding Kommune

Kunstværkerne er en del af hverdagskulturen og skaber værdi for borgerne og giver en mulighed for, at man kan få en pause i den travle hverdag og dvæle ved værket.

Kultur og Event har udarbejdet en folder med en række kunstværker i Kolding midtby, som er offentligt tilgængelige for borgere og turister, der har lyst til at opleve noget af det bedste byen har at byde på. Kunstværkerne er mangfoldige og repræsenterer en bred vifte af kunstnere, stilarter, perioder og materialer.

Læs folderen Kunst i Kolding

Vizgu Kolding

Du kan også vælge at hente appen Vizgu, hvis du er nysgerrig på, hvad du ser i bybilledet ? Download appen Vizgu og tag en tur rundt i byen og læs om de forskellige kunstværker og bygninger du møder på din vej. 

I Kolding finder du 3 forskellige ruter - måske du ser noget, du ikke har set før. Vizgu appén er en nem måde du kan hente oplysninger om de mange spændende bygninger, kunstværker og installationer, som du møde på din vej rundt i Kolding by. Her kan du dykke ned i historien bag en lang række af de mange skulpturer, som byen har at byde på. 

Hent Vizgu i AppStore

Hent Vizgu i Google Play

Vil du vide mere om kunsten og lokalhistorien i Kolding?
Så gå ind på HistoriskAtlas.dk

HistoriskAtlas.dk er et website med interaktive kort over Danmark med tusindvis af fortællinger. Her kan du gå på opdagelse i din by fra hjemmecomputeren eller lære om kunstværker, fortidsminder og monumenter på mobilen. På HistoriskAtlas.dk kan du finde en række funktioner, som kan gøre dig klogere på din by og opleve den på ny. Du kan bl.a.:

  • Læse om historiske bygninger, fortidens mindesmærker og offentlig kunst.
  • Finde turforslag til byvandringer, cykelruter og køreture i Kolding.
  • Dele din viden med andre ved selv at oprette dig som bruger.

Kolding Kommune har opdateret HistoriskAtlas.dk med et væld af spændende fortællinger om kunst, kultur og historie. Her kan du få nem adgang til kunst og lokalhistorie – uanset om du er hjemme eller ude i byen.

 

 

Skulpturparken er et naturområde på en tidligere losseplads, hvor interesserede kunstnere kan lave midlertidige udstillinger af deres værker under åben himmel.

Området består af en tidligere losseplads, agerland og skov, og danner med sin råhed en spændende ramme for kreativ udfoldelse. 

Vil du udstille i skulpturparken?

Er du kunstner og er du interesseret i muligheden for at få udstillet dine værker i skulpturparken, skal du kontakte Kultur og Event på kultur@kolding.dk med foto og/eller beskrivelse og ca. mål. på dine kunstværker.

Kunstværkerne skal kunne leve op til følgende kriterier:

  • Nedgravning af fx et fundament er ikke muligt på grund af forureningen i undergrunden, og der vil derfor kun være mulighed for at placere skulpturer og kunstværker på jordens overflade.
  • Der skal være tale om en skulptur eller et kunstværk – ikke et legeredskab.
  • Værkerne må ikke overskride 3 meter i højden.
  • Kunstværkerne må ikke være kommercielle eller forkyndende
  • Kunstnerne står selv for transport, opsætning og nedtagning af værkerne i skulpturparken.

Det er muligt at søge støtte til dækning af udgifter ved opsætning af skulpturerne i Kulturpuljen.

Skulpturparken er placeret i området ved adressen Vranderupvej 30.

Kontakt

Kultur og Event
Nytorv 11
, 6000 Kolding
Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje