Skip til hoved indholdet

Oplev kulturen i Kolding Kommune

    Hjem Borger Kultur, fritid, frivillighed Kultur Oplev kulturen i Kolding Kommune

Kulturinstitutioner og -foreninger skaber et spændende og varieret udbud af kulturelle oplevelser. Hvad enten du er til kunst, koncerter, design, teater, kulturhistorie eller kultur særligt for børn, så finder du det her.

Kultur og Event står hvert år bag en række faste events i tæt samarbejde med andre aktører, kulturelle foreninger og institutioner.

Kolding Kulturnat

Hvert år til august vender Kolding Kulturnat Kolding midtby på hovedet med et hav af aktiviteter og oplevelser overalt i midtbyen. Kulturnatten er det største event i byen med ca. 50.000 besøgende, der nyder de mange aktiviteter, som lokale aktører, foreninger, kulturinstitutioner m.m. byder på. 

Åbne Atelierdage

Hvert år sætter vi med Åbne Atelierdage spot på det alsidige og sprudlende miljø af billedkunstnere, skulptører og kunsthåndværkere, der bor og arbejder i Kolding Kommune. 

Gå på opdagelse i bøgernes univers. Fordyb dig i musik eller informer dig via aviser, spændende foredrag og faglige værker. Tag børnene med og lær dem at sætte gang i fantasien. Litteraturens og lærdommens verden er for alle. Du skal blot dykke ned i den på Kolding Kommunes biblioteker.

Du finder bibliotekerne i Kolding, Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup Bibliotek, mens der er såkaldte biblioteksstationer i Vester Nebel, Sdr. Bjert, Hejls, Alminde og Jordrup.

Kolding Kommune byder på masser af kulturelle oplevelser af høj kvalitet specifikt målrettet mod børn. 

Nicolai for børn

Børnekulturhuset Nicolai for børn et oplevelsesunivers for børn i alderen 2-12 år indrettet med henblik på børns aktivitet, skaberkraft og kreativitet.

Læs mere om Nicolai for børn.

Legeparken

Midt i Kolding finder du Legeparken - en stor gratis legeplads, hvor du kan klatre, gynge, rutsje, køre mooncars, sejle i robåd og meget andet. 

Følg med på Legeparkens Facebookside.

Kulturskolen Kolding

Kulturskolen Kolding består af Kolding Musikskole og Billedskolen.

På Billedskolen kan børn og unge få undervisning i og arbejde med billeder, form og design.

Musikskolen tilbyder undervisning for børn og unge på klassiske og rytmiske instrumenter. 

Læs mere om Kulturskolen Kolding

Der er rig mulighed for at opleve kultur og natur forenet, når du bevæger dig rundt i Kolding Kommune.

Geografisk Have

Geografisk Have byder på en lang række oplevelser. I haven kan du se blomster og planter fra hele verden.

Læs mere om Geografisk Have.

Skamlingsbanken

Kulturhistorie og natur forenes på Skamlingsbanken, som har været et af Danmarks store folkelige samlingssteder. Området byder på en rig og varieret natur, hvor især de store åbne græsningsarealer og overdrev er unikke.

Læs mere om Skamlingsbanken

I Kolding Kommune kan du opleve og fordybe dig i forskellige tidspunkter og temaer i kulturhistorien på blandt andet museer og de lokalhistoriske arkiver.

De kulturhistoriske museer og formidlingscentre


Foreningsdrevne museer

Flere museer i Kolding Kommune drives af engagerede frivillige med økonomisk støtte fra blandt andet Kolding Kommune. 


De lokalhistoriske arkiver

I Kolding Kommune finder du flere lokalhistoriske arkiver, som alle drives på frivillig basis, men med støtte fra kommunen. Arkiverne arbejder med at indsamle dokumenter, billeder, kort, film og lydoptagelser.


Fortidsminder og mindesmærker

På hjemmesiden Historiskatlas.dk finder du interaktive kort over blandt andet Kolding Kommune med information om fortidsminder, mindesmærker, historiske bygninger og kunstværker med mere.

Kulturhusene i Kolding Kommune tilbyder gode fysiske rammer om det fælles kulturliv, både for dig der vil deltage i og dig der vil skabe kulturelle oplevelser.

Nicolai

Kulturkomplekset Nicolai er et kulturelt kraftcenter lige i hjertet af Kolding. Komplekset består af fem selvstændige huse:

Læs mere om Nicolai og de mange kulturelle tilbud

Kvarterhuset

Kvarterhuset på Junghansvej 121 er et samlings- og aktivitetshus i Sydvest Kvarteret i Kolding.

Læs mere om Kvarterhuset Kolding.

Kunst, kunsthåndværk, design og arkitektur står stærkt i Kolding Kommune. Året rundt kan du opleve udstillinger i verdensklasse samt skiftende udstillinger af kunst og design.

Trapholt

Trapholt er museum for moderne kunst, kunsthåndværk og design med enestående arkitektur og naturskøn placering ned til Kolding fjord. Trapholt er et nationalt kulturelt fyrtårn i designbyen Kolding. 

Læs mere om Trapholt.

Nicolai Kunst og Design

I udstillingslokalerne i Nicolai Kunst og Design præsenteres årligt 6-8 udstillinger med professionelle kunstnere, designere og kunsthåndværkere. Nicolai Kunst og Design er en del af kulturkomplekset Nicolai.

Læs mere om Nicolai Kultur.

Hvad enten du vil høre musik eller selv spille, så har du mulighederne i Kolding Kommune. Oplev et væld af koncerter inden for mange forskellige genrer og en lang række kor, orkestre og musikforeninger.

Godset

Det regionale spillested Godset byder på rytmiske koncerter af høj kvalitet. Det er også her, du finder øvelokaler.

Læs mere om spillestedet Godset.

Jazz I Trekanten

Netværks-og genrespillestedet Jazz I Trekanten skaber masser af koncerter og ekstraordinære jazzoplevelser.

Læs mere om Jazz I Trekanten

Kolding Musikskole

Kolding Musikskole, som er en del af Kulturskolen Kolding, underviser børn og unge i alle aldre og arrangerer koncerter rundt om i byen.

Læs mere om Kolding Musikskole.

MusikKolding

Foreningen MusikKolding står hvert år bag eller er engageret i arrangementerne Sommer ved Søen, Grøn Koncert, Opera på Skamling og Stella Polaris.

Læs mere om Musik Kolding

Nicolai Scene

Nicolai Scene er Trekantsområdets fineste koncertsal for klassisk musik. Stedet bruges blandt andet til koncerter og som øvested for lokale orkestre og kor.

Læs mere om Nicolai Scene.

Film og teater er en vigtig del af kulturen i Kolding Kommune. Oplev unik scenekunst og smalle filmgenrer.

Dronning Dorothea Teatret

Dronning Dorothea Teatret laver teater på amatørbasis, men med professionelt tilsnit. Teatret står blandt andet bag festspillene på Amfiscenen ved Geografisk Have og en række forestillinger i teateret i Zahnsgade.

Læs mere om Dronning Dorothea Teatret

Teaterskolen Dorothea 

Teaterskolen Dorothea tilbyder undervisning i sang, drama og teater. Derudover afholder teaterskolen camps og workshops. Undervisningen er målrettet specifikke aldersgrupper, og du kan finde hold for alle aldre.

Læs mere om Teaterskolen Dorothea.

Kolding Egnsteater

Kolding Egnsteater producerer teaterforestillinger med lokalt perspektiv og viser forskellige teaterforestillinger fra hele landet. 

Læs mere om Kolding Egnsteater.

Nicolai Biograf

Her finder du et bredt udsnit af kunstneriske kvalitetsfilm, suppleret med et mainstream repertoire, der spænder over børne- ungdoms- familie- og dokumentarfilm.

Læs mere om Nicolai Biograf.

Herunder kan du se de arrangementer der blev præsenteret på Kultur og Events nytårskur 18. januar 2024. Bemærk at der er tale om et øjebliksbillede, og langt fra alle årets mange kulturelle arrangementer er repræsenteret. 

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje