Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Sundhed og omsorg Sundhedspleje Skolebørn (6-16 år) Skolebørn (6-16 år)

Skolebørn (6-16 år)


Skolesundhed.dk er et redskab til at arbejde med sundhed, trivsel og læring.

Sundhedspleje til skolebørn i Kolding Kommune

Sundhedsplejen tilbyder sundhedssamtaler og undersøgelser til alle skolebørn fra 0. – 8. klasse. Vi arbejder tæt sammen med skolens lærere og med børnenes forældre.

Formålet er at medvirke til, at børn og unge får en sund opvækst og dermed gode forudsætninger for en sund voksentilværelse.

Sundhedsprofiler i 0. og 8. klasse

I 0. og 8. klasse udarbejdes der en sundhedsprofil på den enkelte elev. Til dette formål anvender Sundhedsplejen BørnUngeLiv.dk, som et redskab til at arbejde med sundhed, trivsel og læring.

Formålet med BørnUngeLiv.dk er at få viden om en række områder i forhold til barnets dagligdag og trivsel – herunder helbred, sundhedsvaner samt sociale relationer.

I 0. klasse udfylder forældrene et elektronisk spørgeskema på BørnUngeLiv.dk, mens eleverne i 8. klasse selv udfylder spørgeskemaet på skolen. Besvarelsen af spørgeskemaet vil danne baggrund for en sundhedsprofil på det enkelte barn.

Spørgeskemaerne udfyldes kun efter forudgående samtykke fra forældre.

Sundhedsplejersken har tavshedspligt. Det betyder, at skolens ledelse og lærere ikke har adgang til elevernes besvarelser. Skolen har kun mulighed for at se klassens samlede sundhedsprofil.

På hjemmesiden børnungeliv.dk er der mulighed for at få yderligere oplysninger.

Kontakt til sundhedsplejersken

Skolens sundhedsplejerske træffes på www.sundhedsvejen.dk. Du kan finde skoles sundhedsplejerske under Medarbejdere i Sundhedsplejen.

Anbefaler pjecen fra Sundhedsstyrelsen

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje