Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Sundhed og omsorg Sundhedspleje Skolebørn (6-16 år) Søvn til skolebørn

Søvn til skolebørn


Teenagere har brug for at sove 9-10 timer hver nat

Vigtigheden af søvn

I vores hverdag taler vi meget om sundhed, sund kost, motion/bevægelse og hvor usundt det er at ryge. En god sammenhængende søvn er mindst lige så vigtig for vores sundhed. Søvnmangel, dårlig søvn er skadelig for vores krop og er tegn på en stresset måde at leve og arbejde (skole, fritidsjob) på.

Når vi sover, sker der en lang række ting i kroppen, som sørger for at holde os sunde og raske. Søvnen er livsvigtig og uden søvn bliver vi syge og dør formentlig.

Samfundsudviklingen, hvor tv, computere og mobiltelefoner har været medvirkende til, at vi i dag i gennemsnit sover 1 time mindre i døgnet end for 100 år siden.

Unge har en tendens til at vende op og ned på dag og nat; er vågne til langt ud på natten. Dermed bliver nattesøvnen kortet kraftig ned eller forskubbet. TV, computere og mobiltelefoner har medført, at vi er "online" døgnet rundt.

Teenagere har brug for at sove 9-10 timer hver nat. Motion og frisk luft i løbet af dagen giver en naturlig træthed. Udluftning af værelset, en god seng og faste sengetider er med til at sikre en god søvn. Det er vigtigt at undgå forstyrrelser fra tv og mobiltelefoner i forbindelse med sovetid.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje