Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Sundhed og omsorg Sundhedstilbud Rygestop

Rygestop

Kolding Kommune har forskellige tilbud til dig, der gerne vil stoppe med at ryge.

Få gratis hjælp til at blive røgfri på en måde, som passer dig

STOPlinien

Gratis anonym hjælp til rygestop via telefonen. Ring til STOPlinien på telefon 80 31 31 31 eller send sms ”rygestop” til 1231 for at blive ringet op. Der er telefontid mandag-torsdag kl. 10-20 og fredag kl. 10-16.

Rygestop via mail og sms

E-kvit er et gratis digitalt rygestopprogram, hvor du får støtte via mail eller sms. Hent e-kvit-app’en i App Store eller på Google Play.

Xhale er et rygestopprogram til unge. I app’en xhale er der øvelser og værktøj, der hjælper dig godt i gang. Er du klar til et rygestop, får du løbende beskeder med tips og hjælp, så du hele tiden får den støtte, du har brug for.

Snus

Oplever du udfordringer med snus og ønsker en uforpligtende samtale, er du velkommen til at kontakte sundhedskoordinator Rikke Wind på rikwi@kolding.dk eller 24 91 68 47.

Rygestopkurser 2024 

Hold 5 - Tirsdag kl. 18.00 - 20.00

  • 20. august
  • 27. august
  • 3. september
  • 10. september
  • 17. september
  • 1. oktober

Tilmelding til rygestop hold 5 

 

Information om rygestopkurser i Kolding

 

Kurset foregår i Sundhedscenter Kolding, Sygehusvej 6, 6000 Kolding.
Kurset foregår på dansk og det er gratis for borgere i Kolding Kommune at deltage.
Der kræves ikke lægehenvisning for at deltage, du kan selv tilmelde dig via hjemmesiden.
Hvis du skal bruge receptpligtigt rygestopmedicin, skal du bestille en konsultation ved din praktiserende læge. Sundhedscenter Kolding, yder IKKE tilskud til receptpligtig rygestopmedicin eller nikotinerstatningspræparater, i forbindelse med kursusdeltagelse.

Røgfri arbejdstid på private arbejdspladser

Vi tilbyder vejledning og hjælp til indførslen af røgfri arbejdstid på private arbejdspladser. Herunder udarbejdelse af røgpolitik, handleplan, kommunikationsplan og håndteringen heraf.
Endvidere tilbyder vi også måling af lungefunktion – en test er første skridt til tidlig opsporing af nedsat lungefunktion og eventuelle forstadier til sygdommen KOL.
Det er desværre IKKE muligt for Sundhedscenter Kolding at tilbyde, at gennemføre rygestopkurser for private virksomheders medarbejder. Dog kan vi være behjælpelige med kontakten til erfarne rygestopinstruktør, som virksomheden kan lave en aftale med. Dog er de medarbejdere, der er borger i Kolding Kommune, velkomne til at tilmelde sig vores rygestoptilbud.

Spørgsmål vedrørende rygestop

Har du spørgsmål til de tilbud Sundhedscenter Kolding tilbyder i forhold til rygestop og tobaksforebyggelse, er du altid velkommen til at kontakte Sundhedskoordinator, Rikke Wind på rikwi@kolding.dk eller 79790363.


Læse mere om rygestop på disse sider:

www.stoplinien.dk

www.ekvit.dk

www.xhale.dk

Medicinske produkter

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje