Tine Roos
mobil nr. 21 49 12 59
Jeppe Thrane Frandsen
mobil nr. 21 25 34 64
Steen Petersen
mobil nr. 20 55 77 73
Få overblik over hvor socialøkonomien spirrer i Kolding og omegn
Oversigt over socialøkonomiske virksomheder i Kolding:
Kolding er inde i en rivende udvikling, hvad angår socialøkonomi. Her kan du se en oversigt over, hvilke socialøkonomiske virksomheder der, indtil videre, er i Kolding. Klik på linket og læs mere om, hvad den enkelte tilbyder:
Birkemose Golfklub
Birkemose Golf Club har et helt særligt miljø og fællesskab, og fungere som bindeled mellem jobcentret og alle de kontakter, de har til omverdenen. De arbejder sammen med 150 virksomheder, og har en stor rummelighed i og omkring golfklubben. Der er plads til alle, uanset om man er lidt ked af det, eller har svært ved at stå op om morgenen. Birkemose Golf Club kører efter princippet "Har vi en mulighed for at hjælpe, så er vi også forpligtede til at gøre det".
FlexFabrikken
FlexFabrikken er et specialiseret vikarbureau, som udelukkende ansætter fleksjobbere. Fleksjobberne opkvalificeres enten til ansættelse i virksomheden eller som vikarer og/eller medarbejdere hos virksomhedens kunder.
Herudover et produktionshus, som tager opgaver ind fra kommercielle virksomheder og ansætter fleksjobbere til at løse opgaverne.
FødevareBanken
FødevareBanken er den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og Fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte.
De sørger for, at 5,5 tons frisk overskudsmad alle hverdage bliver til måltider i stedet for at blive smidt ud. FødevareBanken er en frivillig forening, en non-profit organisation.
Huset Venture Kolding
Huset Venture Kolding er en socialøkonomisk not-for-profit virksomhed, der har et socialt mål om at skabe arbejdspladser til mennesker med reduceret arbejdsevne.
De ser muligheder og ressourcer, hvor andre ser begrænsninger, og de er ikke bange for at tænke nyt og anderledes i deres stræben efter at skabe rum til alle på arbejdsmarkedet. De går selv forrest, da op mod 95% af vores ansatte er fleks- eller skånejobbere. De har cirka 170 ansatte i flere Huset Venture-virksomheder rundt om i landet.
Kulturhåndværket
Kulturhåndværket producer ydelser til kultur- og oplevelsesindustrien. De bistår i både idéudvikling, formgivning og produktion, samt har et tekstilværksted og et træværksted.
Multifoods
Multifoods består af en håndfuld nydanske kvinder der har fået chancen for at skabe en privat virksomhed grundlagt på det, de er gode til - at lave eksotiske specialiteter.
Powerjobsøgerne
Powerjobsøgerne er en socialøkonomisk virksomhed bygget op som en organisation med en bestyrelse og et landssekretariat med 5 fuldtidsansatte ansatte og 5 fleksjobbere.
Under landsorganisationen er der små lokale foreninger, som drives af jobsøgerne selv med støtte fra facilitatorerne fra landssekretariatet.
Deres vision er at være et landsdækkende og mangfoldigt jobsøgningsnetværk, hvor jobsøgere får jobsøgningsglæde, fællesskab og kommer hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet.
Pulzion
Pulzion er et møde-sport-kultur-forenings-konference-fest og meget mere sted, og har i mere end 50 år været KFUM Hallerne og dannet rammer om alverdens aktiviteter.
Ramsdal Virksomhedssporten
Ramsdal Virksomhedsporten specialisere sig i at være underleverandør for andre virksomheder, og udføre rutineprægede eller forefaldende opgaver, så deres kunder kan fokusere på kernekompetencerne og anvende de interne ressourcer optimalt.
De tilbyder at udføre alle slags småopgaver, medvirke ved længerevarende produktionsopgaver, pakkeopgaver og lignende. De er kendte for en stor fleksibilitet og en høj kvalitet i opgaveløsningerne, og de leverer altid tingene til aftalt tid.
SlotssøBadet
SlotssøBadet er en socialøkonomisk virksomhed, der ønsker at hjælpe til med, at give borgere med særlige vilkår en ny mulighed for at komme igang med et arbejdsliv igen. De har mange forskellige arbejdsopgaver, der skal udføres i hele huset og stiller sig som virksomhedscenter til rådighed for at hjælpe borgere.
Special Minds
Special Minds er en socialøkonomisk virksomhed som gennem uddannelses- og beskæftigelsesrettede forløb hjælper unge og voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelse til at lykkes med uddannelse eller job.
Staff Service
Staff Service hjælper med flytningen hele vejen. Fra udlån af flyttekasser og nedpakning af indbo til opbevaring, transport og udpakning på den nye adresse.
Freddy's café
Kaffebar, hvor der sælges kaffe lavet på bønner direkte fra kaffebønder i Etiopien – ønsker på sigt at ansætte borgere på kanten af arbejdsmarkedet til at passe kaffevogn.
ReUse Trekanten
ReUse Trekanten er en socialøkonomisk virksomhed, der har specialiseret sig i manuel neddeling af elektornik, el- og kompleksskrot. De har lagt en aggressiv vækststrategi, som man kan være en del af, således at de kan få så mange Fleksjobbere ansat, som muligt.
SheWorks
Recyckling af overskydende materialer fra industrien, salg via web og Vielguy Studio.
Sheworks holder til i deres atelier i Kolding, hvorfra talentfulde indvandrer- og flygtningekvinder finder ro og netværk i at skabe og udvikle sammen.
Når man støtter deres forretning, støtter man også deres mål om at skabe job til disse minoriteter i vores lokalsamfund.
Genskaber
Up-cykling af møbler mm.
Støj Standup
Daniel Lill laver skarp skræddersyet underholdning til fester, og ansætter autister til løsning af diverse rutineopgaver.
Sculpturthis
Sculpturthis Laver kulpturer, kunst og events og ønsker at inddrage unge mennesker, som ”har ondt i livet” i at arbejde med kunst som en værktøj til at forløse deres talent.
PreMed A/S
PreMed driver Kolding Kommunes hjælpemiddeldepot og har fokus på at understøtte veteraner, som de både tilbyder netværk og ansætter i fleksjob m.v.
M6Event
M6Event arbejder med såvel materiel som socialøkonomisk bæredygtighed.
M6Event ønsker at skabe rum og plads til mennesker med nedsat arbejdsevne enten via samarbejde og partnerskaber med andre socialøkonomiske virksomheder eller ved at ansætte borgere på kanten af arbejdsmarkedet.
Det Gamle Posthus
En moderne anderledes butik der har fokus på menneskelig og materiel bæredygtighed.
D-sign Tegnestuen
D-sign Tegnestuen arbejder i krydsfeltet mellem arkitektur og design primært for det offentlige. På tegnestuen er der fokus på projekter i byens rum eller i naturområder bl.a med wayfinding, formidlingsprojekter og historiefortælling. Der arbejdes også med interiør projekter med indretning, farvesætning og wayfinding. Udsmykningprojekter udgør også et af tegnestuens arbejdsområder enten i tegnestuens eget regi eller i samarbejde med eksterne kunstnere. På D-sign Tegnestuen arbejder jeg så vidt mulig med en social økonomisk tilgang f.eks. i projekter til skoler, hvor fokus f.eks. kan være at få børn og unge i bevægelse eller med visualisering og synliggørelse af skolens værdier.
Tine Roos
mobil nr. 21 49 12 59
Jeppe Thrane Frandsen
mobil nr. 21 25 34 64
Steen Petersen
mobil nr. 20 55 77 73