Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Designvisionen Design skaber værdi Sammen forkorter vi vejen fra studie til karriere

Sammen forkorter vi vejen fra studie til karriere


Jette Sørensen, ansvarlig for karrierevejledningen på IBA. Foto: Flying October

35 % af de studerende, som dimitterer fra IBA Erhvervsakademi Koldings finansielle uddannelser, har et arbejde, inden de har fået deres sidste eksamenskarakterer.

Det er et af resultaterne af et tæt samarbejde mellem uddannelsesstedets studerende, erhvervslivet og en målrettet karrierevejledning.

IBA Erhvervsakademi Kolding tilbyder uddannelser inden for markedsføring, multimedier, produktion, entreprenørskab og design samt finansverden. Uanset studieretning er der fokus på, at uddannelsen skal gøre vejen fra studiet til arbejdslivet så kort som muligt. Derfor er alle uddannelser direkte erhvervsrettede, og de studerende får gennem praktik i relevante virksomheder lov til at opleve arbejdsmarkedets muligheder og krav allerede under uddannelsen.

- Det er en fornøjelse at opleve den energi og entusiasme, der opstår, når de studerende og virksomhederne møder hinanden, siger Jette Sørensen, der er ansvarlig for karrierevejledningen på IBA. Hun er blandt andet med til at sikre, at alle 500 studerende på uddannelserne får en praktikplads.

Selvom det er de studerende selv, der indgår aftalen om praktik, så sikrer et langt og godt samarbejde mellem det lokale erhvervsliv og IBA, at det hvert år lykkes for alle. Blandt andet fordi IBA sørger for, at de studerende bliver klædt godt på til mødet med erhvervslivet gennem træning, individuel karrierevejledning samt organiserede karrieredage med besøg af virksomheder, som gør det nemt for de studerende at indlede den første kontakt med virksomhederne. Det betaler sig for både de unge mennesker og erhvervslivet.

En af de virksomheder, som drager nytte af samarbejdet med IBA er ejendomsmægleren Home Kolding Åpark. Samarbejdet med IBA er med til at sikre virksomhedens rekruttering af nye, gode medarbejdere. Home Kolding Åpark har gode erfaringer med at ansætte finansøkonomer og finansbachelorer fra IBA.

- Vi kan godt lide de energifyldte og spørgelystne unge mennesker, som gerne vil vores branche. De kommer med noget energi og nytænkning, som inspirerer os til at gøre tingene anderledes. Det nyder vi rigtig meget, fortæller Sandra Lykke Nielsen fra Home Kolding Åpark. Udover at have praktikanter i virksomheden, så underviser Home også på enkelte moduler, hvilket er med til at gøre de studerende klar til branchen.

BDO i Kolding er en anden af de virksomheder, som har glæde af de studerende fra IBA.

- Hos BDO tilbyder vi ofte vores praktikanter at kunne fortsætte i et trainee-forløb, når de har afsluttet uddannelsen på IBA. Vi gør meget ud af at tale med de unge mennesker om, hvad de ønsker sig af både arbejdslivet og resten af livet. Vi har gode muligheder for, at man kan uddanne sig videre, men vi gør også meget ud af, at der skal være mulighed for, at de unge mennesker også kan prioritere familie- og fritidsliv, fortæller Ann Riis Strini fra BDO Kolding og understreger, at man hos BDO kan udvikle sig i flere retninger, hvilket er med til at gøre virksomheden til en attraktiv arbejdsplads for de studerende. Og et godt arbejdsliv er netop målet med hele indsatsen:

- Jeg ved, at jeg er lykkedes med mit job, når de studerende får et job, de er glade for, slutter Jette Sørensen.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje