Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Designvisionen Design skaber værdi Sammen om arbejde der giver glæde og gør gavn

Sammen om arbejde der giver glæde og gør gavn


Katrine Wandrup Bjørkholm, direktør i Virksomhedsporten. Foto: Flying October

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men en del af de medarbejdere, du møder på Kolding Bibliotekerne, er ansat på særlige vilkår gennem Virksomhedsporten.

Virksomhedsporten har specialiseret sig i at få det bedste frem i mennesker, som har behov for særlige hensyn på arbejdsmarkedet.

Når du går ind på Kolding Bibliotek for at aflevere en bog, er det formentligt en medarbejder fra Virksomhedsporten, der sætter bogen på plads på den rigtige hylde. Hvis du sætter dig til rette på en stol til et bibliotekets arrangementer, er stolen formentligt også sat frem af en medarbejder fra Virksomhedsporten. Eller måske er den bog du henter på et af kommunens lokale biblioteker i Vamdrup, Christiansfeld eller Lunderskov blevet kørt ud fra hovedbiblioteket af en af Virksomhedsportens medarbejdere. Kort sagt, bliver rigtig mange af de praktiske opgaver på Kolding Bibliotekerne varetaget af dedikerede medarbejdere fra Virksomhedsporten. Det er medarbejdere, som kan og vil yde en god indsats, men som har behov for, at der bliver taget særlige hensyn, når de skal være en del af arbejdsmarkedet.

- Vi arbejder ud fra en filosofi om, at der skal være plads til alle på arbejdsmarkedet, og vi ansætter dem, der har svært ved at finde arbejde andre steder. Det betyder, blandt andet at vores teamleder skal være behjælpelig med opgaver, som ligger langt ud over det, man almindeligvis kan forvente af en leder. Det kan være, at han skal hjælpe med at lappe en cykel, transport til arbejdspladsen eller tilrettelægge arbejdet, så en medarbejder kan møde sent eller undgå for meget kontakt med andre. Det kræver noget ekstra, men det har vi besluttet, at vi vil yde, fortæller Katrine Wandrup Bjørkholm, der er direktør i Virksomhedsporten. Hun oplever, at Virksomhedsportens medarbejderne nyder at blive en del af et fællesskab på en arbejdsplads og opleve, at der er behov for deres indsats. Og på Kolding Bibliotekerne har behov for hjælp til de mange praktiske opgaver i hverdagen.

I dag har Kolding Bibliotekerne fornøjelsen af 10-15 medarbejdere fra Virksomhedsporten, og de er glade for ordningen.

- I dagligdagen kan man ikke se, hvem der er ansat på Kolding Bibliotekerne og hvem der arbejder her gennem Virksomhedsporten. Vi fungerer som kolleger. Vi går i det samme tøj, spiser i den samme kantine og holder julefrokost sammen, siger souschef på Kolding Bibliotekerne Bethine J. E. Gregersen, som glæder sig over indsatsen fra Virksomhedsportens medarbejdere.

Både hun og Katrine Wandrup Bjørkholm er enige om, at det er et godt eksempel på, hvordan man sammen designer livet.

- Ingen af os kan gøre det alene. De medarbejdere vi har her, har svært ved at være andre steder, men her får de den livskvalitet, der er ved at udføre et stykke arbejde til gavn for andre og være en del af en arbejdsplads. De føler sig værdsat og som en del af samfundet. På den måde er vi sammen med til at designe livet, slutter Katrine Wandrup.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje