Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Designvisionen Oplev designbyen

Oplev designbyen

Gå på opdagelse i Kolding

Tag på fire forskellige guidede ture rundt i Kolding med den landsdækkende app Vizgu. App'en er gratis at bruge og downloade.
Søg på Vizgu i app store eller google play. Når app'en er downloadet skal du blot åbne den, når du står i midtbyen og du vil blive tilbudt disse tre guides.

Design Walk

Kolding er Danmarks stærkeste designby, og Kolding kommune har som den eneste i landet en designvision, der lyder: ”Sammen designer vi livet”.
På designwalken kan du se fysiske eksempler på, at Kolding er en designby. Turen er ca. 3,5 km.

Koldings gamle centrum

Gå en tur gennem Koldings gader og oplev den gamle bydel. Turen tager jer bl.a. forbi flere torve, Rådhuset, Sct. Nicolai Skolen, Låsbybanke, Nicolai Kirke, Koldinghus og A.L. Passagen.

Kunst i Kolding Midtby

I Kolding findes et enestående udvalg af offentlige kunstværker af prominente danske og internationale kunstnere, som er med til at forskønne og berige byrummet. Kunsten bor ikke kun på museer, men også i blandt os på gader, åbne pladser og i parker.
Til denne tur er der udvalgt en række kunstværker i Kolding midtby, der er mangfoldige og repræsenterer en bred vifte af kunstnere, stilarter, perioder og materialer.

Åstederne

På en perlerække langs Kolding Å finder du femten spændende opholdssteder tæt ved vandet. Vi kalder dem Åsteder. Har kan du slappe af, nyde naturen, hygge dig med vennerne og dyrke forskellige former for leg og motion. Åstederne finder du hele vejen fra Marina Syd til Plovfuren. En strækning på ca. 4,5 kilometer.
Der er anlagt cykel- og gangvenlig grussti hele vejen.

Slotssøen rundt

Tag en tur rundt om Slotssøen og nyd den flotte udsigt og de nærliggende attraktioner, en tur der emmer af stemning med søer og skulpturer.
Ruten fører dig bl.a. forbi Koldinghus, Mindesmærket for de faldne i frihedskampen 1940-1945, Legeparken, Slotssøbadet, Sct. Jørgens Gård, Konsul Eff's hus den Siddende pige samt skulpturen Stay together.
Ruten er ca. 3 km lang og egnet for alle.

Vizgu (Android)

Vizgu (iOS)

Strategisk Vækst

Akseltorv 2
, 6000 Kolding
Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje