Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Designvisionen VekselWirk showroom - Creative Stories Når barnet er eksperten

Når barnet er eksperten

Virksomheden Ledon udvikler legepladsredskaber sammen med børn. Daginstitutionen Drejens har været med til at udvikle en offroader

Hvad skal du egentlig bruge, når du skal på safari?

Som voksen danner man straks billeder oppe i hovedet. Man begynder at drømme. Det samme gør børn. Men de danner sig tit nogle helt andre billeder, som passer til deres verden, og som kan være for kreative og fantasifulde til, at voksne med deres veludviklede realitetssans kan sætte sig ind i dem.

Den viden kan være guld værd for en virksomhed. Og det er netop den viden, Kolding-virksomheden LEDON udnytter i sin produktudvikling. LEDON laver legepladsredskaber.

Offroader eller helikopter

Et af de seneste skud på stammen er en offroader, som er udviklet sammen med børn fra børnehaven i Drejens.

LEDONs designer og produktudvikler Søren Skøtt gennemførte en proces, som startede med, at han tog ud i børnehaven med en stak duplo-klodser, og så bad han børnene om at lege jungle og safari med sig.

”Børnene havde alle mulige vilde ideer om, hvordan man skulle komme ud i junglen. Med skib, med fly, helikopter eller en jeep, altså en offroader. Efter legen med klodserne, vendte jeg tilbage til børnehaven med en prototype på et fartøj, der var en blanding mellem en offroader og en helikopter. Men da jeg observerede børnenes leg med den, så jeg, at det ikke var så vigtigt, om den kunne køre eller flyve,” forklarer Søren Skøtt.

Rolleleg er vigtig for børn

Det var derimod vigtigt for børnene, at de kunne lege en social rolleleg i køretøjet. Nogle skulle være guider, andre gæster, der blev kørt rundt. De skulle bruge en radio eller walkietalkie, så guiderne kunne tale med hovedkontoret. Og der var brug for et reservehjul og et sted, de kunne fylde benzin på bilen.

Ud fra deres leg designede LEDON den endelige offroader. Den blev delt i to dele med et vindue imellem, så der var plads til guider i den ene ende og gæster i den anden. Og der kom radio, reservehjul og benzindæksel på.

”Jeg er overbevist om, at vi får et bedre slutprodukt, når vi udvikler på den her måde. For det er jo børnene, der er eksperter i leg,” pointerer Søren Skøtt.

Og Simone Donbæk, som er 3. generation i det familieejede LEDON, slår fast:

”Igennem udvikling sammen med børn sikrer vi de bedste legeredskaber, som både er sjove, og som understøtter børnenes naturlige udvikling.”

Vekselwirk link

Printvenlige artikler (pdf-format)

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje